شناخت مشاوره کسب وکار ، مزایا و انواع مشاوره کسب و کار
مشاوره کسب و کار حرفهای است که به صاحبان مشاغل مختلف برای رسیدن به اهداف و حل مشکلات کاری آنها کمک میکند. همچنین یک مشاور کسب وکار کمک میکند تا افراد در مسیر شغلی خود را رشد کنند و بر موانعی که در مسیر یک شغل برای دستیابی به اهدافش ایجاد میشود، راهنمایی کنند.
انواع مشاوره کسب و کار
در حال حاضر انواع مختلفی از مشاوره کسب و کار در جنبههای مختلف تجاری وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
مشاوره استراتژی و مدیریت
مشاوران کسبوکار استراتژی و مدیریت، تخصص صنعت را برای کسبوکار شما میآورند تا به شما در بهدستآوردن فرصتهای جدید و افزایش درآمد کمک کنند.
مشاوره کسب وکار با تمرکز بر استراتژی و مدیریت میتواند به کسب و کار شما در انجام کارهای زیر کمک کنند:
بازارهای جدید را گسترده کنید یا آگاهی خود را از بازارهای فعلی افزایش دهید.
مدل کسب و کار خود را مجدداً سازماندهی کنید تا یک استراتژی مقرونبهصرفه ایجاد کنید.
فرصتهای کسب و کار خود را افزایش دهید.
سرمایهگذاری تجاری جدیدی به دست آورید.
با کسب و کار دیگری ادغام شوید یا ساختار کسب و کار خود را تغییر دهید.
مشاوره عملیاتی
یک مشاوره تجاری که در بخش عملیات تخصص دارند میتواند به شما در بهبود فرایندهای روزمره کمک کند. این مشاوران ، مدل کسب وکار فعلی شما را تهیه میکنند و بهترین راه را برای تولید نتایج باکیفیت در کسری از هزینه و زمان پیدا میکنند.
این مشاوران همچنین از طریق کنترل کیفیت و درک نحوه تنظیم و بهینهسازی تولید برای نتایج بهتر، کمک میکنند.
مشاوره مالی
یک مشاور مالی میتواند شما را از موفقیت مالی کسبوکارتان مطلع کند. همچنین آنها عمدتاً در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری راهنمایی میکنند و به شما کمک میکنند تا بهترین راه را برای رسیدگی به داراییها و بدهیهای کسب و کار خود بیابید. البته ناگفته نماند که مشاوران مالی ممکن است حتی تخصصهای بیشتری داشته باشند.
مشاوره منابع انسانی
مشاوره منابع انسانی میتواند وظایف روزانه منابع انسانی کسبوکار مانند جذب و حفظ کارمندان، بررسی حقوق و دستمزد، انجام وظایف اداری و مدیریت عملکرد کارکنان را بر عهده بگیرند.
مشاوره بازاریابی
مشاوره بازاریابی به کسبوکارها کمک میکند تا نقاط قوت خود را بهعنوان یک برند شناسایی کنند و آنها را برای برندینگ گسترش دهند. فرقی ندارد چه صاحب یک کسبوکار به یک لوگوی جدید یا یک استراتژی شبکه اجتماعی نیاز داشته باشد، یک مشاور بازاریابی میتواند به او در این زمینه کمک کند.
چرا به مشاوره کسب وکار نیاز داریم؟
به طور کلی، امروزه مشاوره کسب وکار و روانشناسی موفقیت در کسب و کار برای همه مشاغل لازم و ضروری است. این خدمت می تواند برای مشاوره کسب وکارهای کوچک، مشاوره کسب و کار روستایی، مشاوره کسب وکار اینترنتی و بسیاری موارد دیگر استفاده شود.
ازآنجاییکه در مشاوره کسب وکار سه مرحله از فرایندهای زیر موردنیاز است؛ میتوان نتیجه گرفت که طیکردن این مراحل به درد همه کسبوکارها میخورد. در ادامه به بررسی این فرایندها برای مشاوره کسب وکار چیست، میپردازیم:
فرایندهای مشاوره کسب و کار
۱. تحقیق
اولین قدم برای جواب سؤال مشاوره کسب وکار چیست، مرحله تحقیق است. بهعبارتدیگر، جایی که هدف کسب و کار شما است. یک مشاور کسب و کار خوب برای یادگیری بهتر یک کسب و کار از صاحب و کارمندان آن بیزینس وقت میگذارد. اغلب مشاوران کسب وکار کارهای زیر را در مرحله تحقیق انجام خواهند داد:
از امکانات کسب وکار بازدید میکنند.
با هیئتمدیره و کارکنان دیدار میکنند.
امور مالی شرکت یا کمپانی را تجزیهوتحلیل میکنند.
تمام اطلاعات مربوط شرکت را میخوانند.
در طول مرحله تحقیق، مشاوره کسب و کار، جزئیات مأموریت شرکت و فعالیتهای فعلی را برای مشاغل مختلف بررسی میکنند.
۲. ارزیابی
هنگامی که یک مشاور کسب و کار درک عمیقی از فعالیت هر بیزینسی به دست آورد، جایی که نیاز به تغییر دارد را شناسایی میکند و وارد مرحله ارزیابی میشود. این مرحله شامل شناسایی نقاط قوت و ضعف کسب وکار و همچنین مشکلات فعلی و قابلپیشبینی است.
در مرحله ارزیابی، مشکلات هر کسب و کاری بررسی می شود و مشکلات جدید و احتمالی نیز پیشبینی میشود. پس از ارزیابی مشکلات، نوبت به یافتن راهحلهای جدید میرسد.
یافتن راهحل، راههای رشد کسبوکار، افزایش سود و افزایش کارایی را به وجود میآورد. بهعنوانمثال، فرض کنید شرکت شما دارای بخش فروش قوی است؛ اما بخش بازاریابی ضعیفی دارد، با ارزیابی میتوانید منابع بازاریابی خود را افزایش دهید و فروش خود را افزایش دهید.
۳. اجرا
هنگامی که کسب و کار و مشاور در مورد یک برنامه به توافق رسیدند، مشاوره کسب وکار وارد فاز سوم یعنی اجرا میشود. در این مرحله، مشاور بر روی داراییهای شما کار میکند. همچنین پیشرفت طرح را زیر نظر دارد و در صورت نیاز آن را تغییر میدهد.
مشاوره کسب و کار میتواند به شما کمک کند تا یک تحلیل رقابتی انجام دهید تا اطلاعات مربوط به اشباع بازار، فرصتهای جدید و بهترین شیوههای فروش را بیاموزید.
مسئولیت های مشاوره کسب و کار عبارتند از:
امروزه مشاورانی هستند که در صنایع خاصی تخصص دارند، درحالیکه برخی از مشاوران کسبوکار تخصص کلیتری دارند. معمولاً مسئولیتهای مشاوره کسبوکار برای هر بیزینسی متفاوت است، در ادامه به برخی از متداولترین مسئولیتهای مشاوره کسب وکار اشاره میکنیم:
موانعی که مانع رشد یا کارایی کسبوکاری میشوند را شناسایی میکنند
فرصتهای تغییر را برای هر شغلی مشخص میکنند و به اجرای این تغییرات کمک میکنند
آموزشهای لازم به کارکنان و مدیریت را ارائه کنند
ایدههای خاصی را برای راهاندازی کسبوکارهای جدید آموزش میدهند.
در برنامهریزی کسبوکار و ایجاد مشاغل جدید کمک میکنند
ارزیابی، استخدام و اخراج کارکنان در صورت لزوم را بررسی میکنند
برنامههای جدید را اجرا میکنند
بودجه یک شرکت یا کسبوکار را تجزیهوتحلیل میکنند.
فروشندگان و شرکای تجاری را پیدا میکنند.
در ادامه به مزایای مشاوره کسب وکار میپردازیم.
مزایای مشاوره کسب وکار چیست؟
مشاوره کسب وکار میتواند به شناسایی چالشها، ارائه مشاوره و پیشنهاد راهحلهای عملی به صاحبان و مدیران مشاغل کمک کند. در واقع مشاورانی را بهعنوان پزشکانی تصور کنید که مشکل را تشخیص داده و درمانی را برای کاهش درد تجویز میکنند. از مزایای مشاوره کسب وکار چیست، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
تجربه و تخصص بیشتر
ویژگی اصلی مشاوران کسبوکار شامل دانش، مهارتهای تخصصی و تأثیرگذاری آنها است. ازآنجاییکه مشاوران با کسبوکارهای مختلفی کار میکنند، ممکن است نسبت به کارکنان داخلی، دانش بسیار گستردهتر و عمیقتری از مسائل تجاری، چالشهای شغلی و فناوریها و فرایندهای جدید داشته باشند.
صرفهجویی در هزینه
هنگامی که مشاور بیزینسی را استخدام میکنید، فقط برای خدماتی که نیاز دارید و زمانی که به آنها نیاز دارید، هزینه پرداخت میکنید. این کار میتواند صرفهجویی قابلتوجهی را در استخدام یک کارمند حقوقبگیر با همان سطح تخصص برای انجام کارهای مشابه ایجاد کند.
علاوه بر این، مشاوره بیزینس در زمینههای مختلف میتوانند مواردی را که در حال حاضر بیش از نیازتان هزینه میکنید شناسایی کرده و به شما در کاهش هزینهها کمک کنند.
صرفهجویی در زمان
ازآنجاییکه مشاوران کسبوکار از قبل بهترین شیوهها را میدانند؛ در زمان صرفهجویی زیادی میشود. بهعنوانمثال، مشاوره کسب وکار میتواند به فرآیند سفر مشتری نگاه کند و خیلی سریع ناکارآمدیها را شناسایی کند. با داشتن خدمات مشاوره کسب وکار، نیازی نیست که صاحبان مشاغل چرخ را دوباره اختراع کنند و زمان ارزشمند خود را از دست بدهند.
مشاوره تخصصی
همه ما خوب میدانیم که مشاوران راهحلی برای همه ارائه نمیدهند؛ بنابراین ارزش مشاوره کسب وکار در یادگیری هر نوع کسبوکاری با اهداف هر مشتری است.
این مشاوره تخصصی به این معنی است که حتی راهحلهای یک مشاوره کسب وکار رایگان بسیار مؤثرتر از خدمات مشاوره عمومی است.
چه مشاغلی به مشاوره کسب وکار نیاز دارند؟
پس از دانستن مشاوره کسب وکار چیست، نوبت به این میرسد که چه مشاغلی به مشاوره کسب وکار نیاز دارند. مشاوره کسب وکار در هر مقطع زمانی میتواند به شما کمک کند تا بتوانید مسیر کاری و حرفهای خود را پیدا کنید؛ بنابراین مشاوره کسب وکار میتواند به همه مشاغل در مراحل زیر کمک کند.
انتخاب شغل:
اگر به دنبال شغلی جدید برای ورود به بازار کار هستید، مشاوره شغلی میتواند به شما کمک زیادی کند. با مشاوره کسب وکار شما به اطلاعاتی مانند آینده شغلی، امنیت کاری، ثبات اقتصادی کشور و غیره دسترسی پیدا میکنید.
تغییر شغل:
تغییر شغل برای بسیاری از افراد با استرس زیادی همراه است. اگر تا کنون در شغلی فعالیت کردهاید و اکنون قصد دارید که شغل خود را تغییر دهید، یک مشاوره کسب وکار میتواند برای شما از هر چیزی واجبتر باشد.
ابزارهای مورد استفاده مشاوران کسب و کار چیست؟
ابزارهای مورداستفاده مشاوران کسبوکار شامل نرمافزارهای جدیدی است که در ادامه برخی از آنها را عنوان میکنیم:
ابزارهای ردیابی زمان
ابزارهای ارزیابی
CRM برای ارتباطات سازمانی
ابزارهای مدیریت زمانی پروژه
ابزارهای نظرسنجی
در بین ابزارهای رایج برای مشاوره کسب وکار چیست، برنامههایی مانند HourStack ، ابزار ردیابی زمان Accelo و ابزارهای مدیریت زمانی Trello جز معروفترینها هستند.
مهارت های کلیدی یک مشاور کسب وکار
در ادامه چند مهارت کلیدی که یک مشاور کسب وکار باید داشته باشد تا بتواند راهنماییهای لازم را بکند را عنوان کردهایم:
مهارت کار گروهی
مشاوران کسب وکار اغلب با چندین تیم مختلف کار میکنند تا استراتژیها و راهحلهایی برای مشکلات ارائه دهند؛ بنابراین این مهم است که بهعنوان بخشی از یک تیم کار کند تا عملیات یک کسب وکار را بهبود ببخشد. یک مشاور شغلی باید روی مهارتهای ارتباطی کلامی و نوشتاری خود کار کند تا بتواند به مهارتهایی کارگروهی خود را ارتقا دهد.
مهارتهای ارتباطی
مهارتهای ارتباطی به توانایی برقراری ارتباط با مردم و ایجاد روابط با آنها اشاره دارد. یک مشاور کسب و کار، احتمالاً زمان زیادی را صرف کار با چندین عضو مختلف یک بیزینس میکند. داشتن مهارتهای ارتباطی خوب میتواند به آنها کمک کند تا به طور بهتر کار کنند و اثربخشی استراتژیهایی را که کار میکنند افزایش دهند.
رهبری
یک مشاور کسب و کار، وظیفه توسعه و اجرای طرحهایی را دارد که اعضای یک شرکت باید از آنها پیروی کنند؛ بنابراین داشتن مهارتهای رهبری بسیار مهم است، زیرا اساساً تیمی از کارمندان را هدایت میکنند تا توصیههای آنها را به طور دقیق دنبال کنند. مهارتهای رهبری شامل تعیین اهداف قابلدستیابی، برقراری ارتباط با اعضای تیم و سپردن وظایف بهگونهای که هر کسبوکاری به بهترین نحو انجام دهد.
قدرت تجزیهوتحلیل
مشاوران تجاری باید خود را با بسیاری از جنبههای یک سازمان، از جمله عملیات مالی برای بهبود سود یا افزایش ارزشگذاری و سودآوری درگیر کنند؛ بنابراین مهم است که مهارتهای تجزیهوتحلیل خوبی داشته باشند، زیرا به آنها توانایی بهبود جنبه مالی یک تجارت را میدهد.
توانایی حل مسئله
تقریباً همه کسبوکارها به دنبال همکاری با یک مشاوره کسب وکار برای کمککردن در مواجهه با چالشهای جدید هستند. یک مشاور کسب وکار باید در ابداع راههایی برای غلبه بر این چالشها و سایر مسائل احتمالی آمادگی لازم را داشته باشد.
دانش تجاری
دانش تجاری شامل داشتن دانش کاری از منطقه یا صنعتی است که در صاحبان مشاغل در آن مشغول به کار هستند. برای مشاوران کسبوکار، داشتن دانش خوب از صنایع مشتریان مهم است. در واقع داشتن این تخصص میتواند به آنها کمک کند تا استراتژیهای جدیدی را برای هر بیزینس طراحی کنند.
نظرات شما عزیزان: