چگونه بازاریابی کنیم؟ (راهنمای آموزش بازاریابی)
چگونه بازاریابی کنیم سؤالی است که بسیاری از افراد از مشاروان دکتر ویز میپرسند. در حقیقت بسیاری از این افراد اطلاعات مناسبی در زمینه بازاریابی دارند اما نمیتوانند از تمامی اطلاعاتشان استفاده کنند. این موضوع به این خاطر است که در زمینه بازاریابی اطلاعات مناسبی دارند اما به لحاظ تحربهای از دانش کافی برخوردار نیستند.
نحوه برخورد با مشکلات و مشتریان موضوعی است که باید توجه ویژهای به آن بشود. برای مثال فرض کنید شما تمامی موضوعات مربوط به بازاریابی را فراگرفتید اما در پیج اینستاگرامتان با خیل عظیمی از مشتریان ناراضی روبرو شدید و کامنتهای پستهایتان پر شد از مشتریانی که از خدمات شما ناراضی هستند. در این شرایط شما چه کار میکنید؟
در نگاه اول کارهای زیادی به ذهن ما میرسد از جمله پاک کردن کامنتهای منفی، بستن کامنتها، بلاک کردن افراد ناراضی و بسیاری کارهای دیگر که شاید برخی از آنها اخلاقی نباشند. در این قسمت اهمیت یک شخص با تجربه در زمینه بازاریابی کاملاً مشخص میشود.
البته در نظر داشته باشید که بهترین کار در مقابله با افراد ناراضی در شبکههای اجتماعی صحبت و هدایت آنها به دایرکت یا پیوی است؛ اما اگر شخصی به توهین یا حرفهای نامربوط متوسل شد بهترین کار نادیده گرفتن پیامهای اوست.
پس متوجه شدیم که صرفا اطلاع از شرایط بازاریابی و نحوه بازاریابی نمیتواند شما را در این کار موفق کند. به همین خاطر توصیه میشود همزمان با مطالعه و یادگیری در مورد مباحث بازاریابی بهتر است پروژههای کوچکی را انجام دهید تا کمی تحربه بهدست آورید.
داشتن تجربه در این زمینه به شما کمک میکند تا بتوانید با کمترین خطا، بازاریابی کسب و کار و سازمان مورد نظرتان را انجام دهید. در بازاریابی از بهروز بودن خودتان غافل نشوید. سالهاست که مباحث بازاریابی بهطور لحظهای در حال تغییر است. قطار بازاریابی دنیا به سمت دنیای مجازی پیش میرود اما در این بین نباید بازاریابی سنتی را نیز از دست بدهید. بازاریابی سنتی در ایران هنوز پتانسیلهای بسیار خوبی دارد که نباید از آن غافل شد.
آموزش بازریابی
بازاریابی یکی از موثرترین عوامل و مؤلفههای موفقیت در تجارت محسوب میشود و با استفاده از ابزار و فناوریهای زیادی که دارد تلاش میکند تا یک تجارت یا برند را به سمت موفقیت هدایت کند.
به طور خلاصه تر بازاریابی را میتوان ابزاری توصیف کرد که به منظور شناخت هرچه بیشتر مخاطب از یک برند و تجارت از آن استفاده میشود و با به کارگرفتن استراتژیهای مختلفی که دارد یک تجارت را در جهت رونق کسبوکار و جلب مخاطب هدایت میکند. برای موفق شدن در زمینه انواع بازاریابی یک سری اصول ثابت وجود دارد که شما با رعایت آنها میتوانید به راحتی عملکرد خود را بهبود بخشید.
-
اهداف تجاری خود را تعیین کنید
تعیین اهدافی که میخواهید به آن برسید و دستیابی به نتیجه کار در زمینه تجارت یکی از مهمترین مراحلی است که باید از همین ابتدا آن را مد نظر داشته باشید. در واقع داشتن هدف یکی از عواملی است که در این راه به شما کمک میکند تا بتوانید یک برنامه مناسب برای بازاریابی خود طراحی کنید و در راه رسیدن به آن تلاش کنید.
همچنین شما باید این اهداف را متناسب با دورههای مختلف تجارت خود انتخاب کنید و به گونه ای نباشند که دستیابی به آنها تا حدودی غیرممکن باشد.
-
برای این کار بودجه مناسبی در نظر بگیرید
این موضوع را بدانید که شما در جهت ارتقا دادن تجارت خود و همچنین برای تبلیغ به مقداری بودجه مالی نیاز پیدا خواهید کرد. به همین جهت بهتر است تا در همین ابتدای کار میزان کافی بودجه را به این منظور کنار بگذارید و یا حتی میتوانید با توجه به میزان بودجهای که در اختیار دارید نوع بازاریابی خود را انتخاب کنید و آن را ادامه دهید.
-
داشتن محتوای مناسب
شاید این جمله را شنیده باشید که میگویند محتوا همیشه حرف اول را میزند. این جمله نشان دهنده اهمیت و تأثیر بسزای محتوا در نوع بازاریابی شما است. پس بهتر است تا زمان و هزینه مناسبی را به این موضوع اختصاص دهید.
-
کیفیت محصولات یا خدماتتان را ارتقا دهید
برخورداری از کیفیت مناسب در محصولات و خدماتتان یکی دیگر از عواملی است که باعث میشود در بازاریابی خود نتیجه خوبی بگیرید. قطعاً اگر مشتری از شما خرید کند و نتیجه مورد نظر خود را از محصولات و خدمات شما دریافت نکنند دیگر حاضر به خرید مجدد از شما نخواهد شد.
-
از افراد با تجربه کمک بگیرید
در شروع یک تجارت و یا بیزینس لازم نیست تا به صورت شخصی یک تجربه تلخ مانند شکست را تجربه کنید تا بتوانید راههای مقابله با آن را یاد بگیرید، بلکه شما میتوانید به راحتی و با استفاده از از تجربیات کسانی که در این زمینه موفق شدهاند بیزینس و تجارت خود را از هرگونه شکست نجات دهید.
مراحل استراتژی فرایند بازاریابی (مراحل فرایند بازاریابی)
مراحل فرآیند بازاریابی را میتوان در پرسشهای زیر خلاصه کرد:
- به دنبال دسترسی به چه افرادی هستید؟
- آن افراد باید چه کاری را انجام دهند؟
- چگونه آنها را برای انجام آن عمل ترغیب میکنید؟
اما این سؤال پیش میآید که در فرایند بازاریابی و فروش پاسخ به این سؤالات چه اهمیتی دارد؟ مراحل بازاریابی یک محصول را به عنوان یک سفر در نظر بگیرید. شما میتوانید سوار ماشین شوید و بدون هیچ برنامهای عازم سفر شوید اما به احتمال زیاد فقط وقت و بنزینتان را هدر میدهید و هرگز به جایی نخواهید رسید که ارزش فشار و خستگی سفر را داشته باشد از طرف دیگر اگرشما نقشه داشته باشید میتوانید از وقتتان بهتر استفاده کنید و مزد زحمتتان را بگیرید.
برای آنکه بازاریابی موفقی داشته باشید باید مراحل اصلی بازاریابی را بدانید و آن را به کاربگیرید برای این منظور روند زیر را دنبال کنید.
-
مشخص کردن هدف کسب و کار در بازاریابی
-
اولویت بندی اهداف سازمان
-
تحقیقات بازار
-
شناسایی و یافتن کانال های بازاریابی
-
مشخص کردن بودجه اولیه بازاریابی
-
تیم مناسب بازاریابی
-
مخاطب خود رابشناسید
طبیعتاُ هر شرکتی برای خدمت به مشتریان خود راهاندازی میشود. حتی با این حال هم بسیاری از شرکتها برای درک این منظور که مشتریان آنها چه کسانی هستند و با چه مشکلاتی دست وپنجه نرم میکنند به اندازه کافی وقت صرف نمیکنند. لذا برای موفقیت در بازاریابی محصول خود باید نیازهای مشتریان مشکلات و خواسته هایشان را تا جایی که ممکن است پیدا کنید.
-
عملی را که باید مشتری انجام دهد مشخص کنید
بعد از تعیین افرادی که باید به آنها دسترسی پیدا کنید تعیین عمل یا اعمالی است که مشتری را به سمت خرید هدایت میکند.طبیعتاُ عمل نهایی مورد نظر انتخاب محصول و خرید حضوری یا غیر حضوری آن است؛ اما معمولاُ قبل از رسیدن به این مرحله انجام برخی اقدامات دیگر مانند (عضویت در فهرست ایمیل، دنبال کردن شما در شبکههای اجتماعی، تماس با کارشناسان شرکت برای مشاوره و یا دریافت نمونه محصول) ضروری است. مراحل بازاریابی چیست؟
-
تاکتیکهای خود را مشخص کنید
شناسایی و انتخاب تاکتیکهایی که به کمک آنها میتوانید بهتر و سریعتر به اهداف خود دست پیدا کنید بخشی از همه مراحل مؤثر بازاریابی است. البته از آنجاییکه میزان تنوع محصول بخصوص در بازاریابی انلاین زیاد است احساس گیجی و سردرگمی به مخاطبان دست میدهد. برای انتخاب بهترین روشها و کانالها ابتدا برسی کنید که مخاطبان شما بیشتر وقت خود را در کجا میگذرانند و سپس برای انتخاب تاکتیکها و روشهای مختلف بازاریابی برای ارتباط مؤثر با آنها در زمان مناسب در آن موقعیت برنامهریزی کنید.
-
استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید
پس از تعیین و تنظیم استراتژی بازاریابی، نوبت به اجرای آن میرسد. برای اجرا صحیح و دقیق استراتژی بازاریابی باید مهارت، پرسنل و ابزار مناسبی در اختیار داشته باشید. در ادامه به شرح این سه مهم خواهیم پرداخت:
نظرات شما عزیزان: