افزایش فروش ، ده پرسش کلیدی برای آنکه فروش خود را متحول کنید؟
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

ده پرسش کلیدی برای آنکه فروش خود را متحول کنید؟

استفاده‌ از شیوه‌های صحیح و مناسب بازاریابی و فروش برای کسب‌وکار شما باعث می‌شود که در‌آمد حاصل از کسب‌وکارتان به سرعت افزایش پیدا کند. اگر این مسیر به اشتباه طی شود بیشتر شبیه به دور ریختن پول خواهد بود.

همیشه فروش بخش مهمی از کسب‌وکار محسوب می‌شود. توانایی و موفقیت در فروش، فرصت‌های جدیدی را به سوی شما باز می‌کند، با افراد مختلف ارتباط برقرار می‌کنید و رشد خواهید کرد. ده پرسش کلیدی وجود دارد که اگر بتوانید به همه آن­ها پاسخ دهید قطع به یقین بدانید فروش­تان متحول خواهد شد؛ البته به شرطی که پاسخ­ها را جدی بگیرید و آن­ها را به کار ببندید.

سوال اول: چرا مردم از شما خرید می­ کنند؟

حداقل سه دلیل بنویسید چرا مشتری­ها برای محصول شما حاضرند پول پرداخت کنند؟ مگر شما چه مزیتی نسبت به دیگران دارید که حاضرند برای خرید به شما مراجعه کنند؟

سوال دوم: چرا مردم از شما خرید نمی­کنند؟

آیا کسانی که از شما خرید نمی­کنند را می­شناسید؟ چه دلیلی دارد که از شما خرید نمی­کنند؟ آیا آن­ها همان­هایی هستند که کلا از هیچ کس خرید نمی­ کنند یا نه، آن­ها از شما نمی­ خرند؟ و دیگری را به شما ترجیح می­ دهند؟

سوال سوم: چه کاری می­توانید انجام دهید که مردم بیشتر از شما خرید کنند و به نسبت رقبا خرید بیشتری را از شما انجام بدهند؟

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده­ اید چگونه زمانی که در شب درحال خواب هستید باز هم فروش داشته باشید و یا حداقل مشتری­ها بتوانند به ویترین مجازی یا حقیقی شما دسترسی داشته باشند؟ فکر کرده­اید که اگر بتوانید تفاوتی کوچکی در نوع ارائه محصول یا خدماتتان ایجاد کنید آنوقت مشتری­ها شما را به دیگری ترجیح خواهند داد؟

سوال چهارم: چرا شما از فروشنده مشخصی خرید می ­کنید؟

حداقل پنج دلیل بنویسید که چرا خودتان به عنوان یک خریدار ممکن است از یک فروشنده مشخص بیشتر خرید کرده باشید و با او رابطه خوبی را برقرار کرده باشید.

سوال پنجم: چرا شما از فروشنده مشخصی خرید نمی­ کنید؟

حداقل پنج دلیل بنویسید که چرا خودتان به عنوان یک خریدار ممکن است از یک فروشنده مشخص کمتر خرید کرده باشید و با او رابطه خوبی را برقرار نکرده باشید.

سوال ششم: فروشنده مشخص برای اینکه شما از او بیشتر خرید کنید چه کاری باید انجام بدهد؟

برای تبدیل شدن سوژه سوال 5 به سوژه سوال چهار حداقل 5 راهکار مورد علاقه خود را بنویسید.

سوال هفتم: مهمترین و شاخص ترین عوامل موفقیت فروشندگان موفقی که می­ شناسید چه چیزی هست؟

یک فروشنده موفق را در نظر بگیرید و به خود بگویید او چه کار متفاوتی انجام می­ دهد یا او چه شخصیت متفاوتی نسبت به من دارد که اینقدر در کارش موفق است؟

سوال هشتم: مهمترین علل وعوامل موفقیتهای حال و گذشته شما چه چیزهایی بوده است؟

برای پاسه به این سوال می­ توانید از نزدیکان­تان و همکارنتان نیز کمک بگیرید؛ تعارف را کنار بگذارید.

سوال نهم: مجموعه عواملی که بر تصمیم خرید یا عدم خرید مشتریان تاثیر می­ گذارد چیست؟

مشتری را از لحظه­ای که با شما آشنا شده است تا لحظه­ای به شما پول می­دهد را تصور کنید؛ با چه کسب مشورت می­کند؟ کجا را سرچ می­کند؟ از چه کسانی کمک می­خواهد؟ قبل از شما چه محصولات دیگری را بررسی کرده؟ از چه کسی حرف شنوی بیشتری دارد؟ پول دادن به چه چیزهایی برایش آسان است؟ پول دادن به چه چیزهایی برایش دشوار است؟ همه و همه را روی کاغذ بنویسید تا نگاه سیستمی به فرآیند تصمیم مشتری داشته باشید.

سوال دهم: چگونه می­ توانید با استفاده از عوامل شناسائی شده خرید یا عدم خرید، به اهداف بازاریابی و فروش خود راحت تر، سریعتر و بهتر دست پیدا کنید؟

موارد مهم و گلوگاه­های سوال قبل را تحلیل کنید و درصدد برطرف کردن موانع باشید. در اینجا برای ایده گرفتن از افرادی استفاده کنید که همکار شما نیستند و چارچوب ذهنی شما را ندارند.

وظیفه‌ی شما این است که قبل از فروش، این ده سوال را به خوبی پاسخ دهید و خدمت‌گذار خوبی برای مشتری باشید تا مشتری به همکاری بلندمدت با شما فکر کند. اگر شما مبانی و اصول را به‌خوبی یاد بگیرید و به کارکنان بخش فروش آموزش دهید، دیگر احتیاجی به استخدام نیروی جدید نخواهید داشت. می‌توانید کارکنان فعلی‌تان را از نظر علمی ارتقا دهید تا در این امر موفق‌تر بوده و جایگاه‌شان ثابت شود.




تاریخ: شنبه 23 دی 1402برچسب:فروش , افزای شفروش,
ارسال توسط پول دوست

مدیریت فروش چه وظایفی دارد؟

مدیریت فروش به اداره‌ی فروش محصولات تولیدی شرکت اطلاق می‌شود و شامل برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل برنامه‌های فروش و همچنین استخدام، آموزش، انگیزش و ارزیابی فروشنده‌هاست.

مدیریت فروش به اداره‌ی فروش محصولات تولیدی شرکت اطلاق می‌شود و شامل برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل برنامه‌های فروش و همچنین استخدام، آموزش، انگیزش و ارزیابی فروشنده‌هاست. در کسب‌وکار کوچک، ممکن است همه‌ی این عملکردهای گوناگون را صاحب کسب‌وکار یا مدیر فروش به تنهایی انجام بدهد. نقش بنیادی مدیریت فروش، توسعه و اداره‌ی برنامه‌ی فروشی است که کمک مؤثری به اهداف سازمان کند. مدیر فروش در کسب‌وکارهای کوچک احتمالا باید درباره‌ی مسائل مختلفی تصمیم بگیرد؛ مثلا تعداد فروشنده‌هایی که باید به کار گرفته شوند، بهترین شیوه‌ی انتخاب و آموزش آنها، چه نوع پاداش و مشوقی برای انگیزه دادن به آنها باید استفاده شود، چه نوع ارائه‌ای باید انجام بدهند و عملیات فروش چگونه باید برای بیشترین ارتباط با مشتریان شکل بگیرد. با ما همراه باشید تا با وظایف مدیریت فروش آشنا شوید.

مدیریت فروش تنها جنبه‌ای از ترکیب کلی بازاریابی شرکت است؛ این ترکیبِ کلی شامل استراتژی‌هایی در رابطه با «چهار P» می‌شود که عبارتند از: products (محصولات)، pricing (قیمت‌گذاری)، promotion (افزایش فروش) و place (توزیع). اهداف مربوط به ارتقا از طریق سه عملکرد حمایتی به دست می‌آیند:

تبلیغات: که شامل پست مستقیم، رادیو، تلویزیون و تبلیغات چاپی و دیگر رسانه‌هاست.
افزایش فروش: از طریق ابزارهایی همچون کوپن، تخفیف، مسابقات و دادن نمونه‌های تبلیغاتیِ محصول است.
فروش شخصی: که در حوزه‌ی مدیریت فروش است.
اگر چه سمتِ مدیریت فروش در عمل چندرشته‌ای است، اما مسئولیت‌های اصلی‌اش عبارتند از:

تعیین هدف برای فروشنده‌ها
برنامه‌ریزی، بودجه‌بندی و سامان‌دهی برنامه برای دستیابی به اهدافِ تعیین‌شده
اجرای برنامه
کنترل و ارزیابی نتایج
حتی وقتی فروشنده‌ها در جای خود قرار دارند هم احتمالا مدیر فروش این مسئولیت‌ها را به عنوان روندِ در جریانی می‌بیند که برای انطباق با هر دو نوع تغییرات داخلی و خارجی ضروری است.

هدف‌گذاری
هدف‌گذاری معمولا بر پایه‌ی اهداف کلی فروش شرکت است و با ترکیب محصولات برای حرکت اصلاح می‌شود. البته که اهداف کلی فروش باید برآورده شوند، اما توازن نیز باید حفظ گردد. برای مثال شرکتی سه نوع قایق مختلف می‌سازد که گران‌قیمت‌ترین مدل، بالاترین حاشیه‌ی سود را هم دارد، اما ارزان‌ترین قایق، راحت به فروش می‌رسد. پس هدف، فروش بیشترین تعداد ممکن از گران‌ترین قایق تعیین می‌شود. توازن میان مناطق فروش نیز در فرایندِ تعیین هدف دخیل است. شاید فروش در برخی مناطق، مثل مناطقی که دریاچه‌های به مراتب کمتری دارند، دشوارتر باشد، اما بالاخره برای حفظ حجم کل فروش شرکت ضروری است. اگر محصولات گوناگونی فروخته شوند (برای مثال چادردار و کاروانی)، اهداف متفاوتی برای هر دسته به کار می‌رود. هدف‌گذاری به ترکیب محصولات بستگی دارد. در موارد معمول، پیشینه‌ی فروش راهنمای خوبی خواهد بود و اهدافی که تعیین می‌شوند عبارتند از: بالا بردن فروش، انجام فروش‌هایی با حاشیه‌ی سود بالا، فروش محصولات جدید و غیره، آن هم در پرتو سابقه و تمایل به تغییر عملکرد گذشته‌ی شرکت.

برنامه‌ریزی، بودجه‌بندی و سامان‌دهی
پس از اینکه اهداف تعیین شدند، مدیر فروش می‌تواند آنها را بپذیرد و یا اینکه ملزم به اصلاح رویکرد کلیِ فروش در سال جاری شود. هم الگوهای در حال اجرا و هم الگوهای جدید، نیاز به بودجه‌بندی و در مواردی، تغییراتی در سازمان دارند. مسائل ساختاریِ بنیادی‌ای هم‌چون کانال توزیع، نیروهایی که باید مستقر شوند و برنامه‌ی فروش (مشوق‌ها، طرح‌های قیمت‌گذاری، برنامه‌های تبلیغی مشارکتی و غیره) که مورد استفاده قرار می‌گیرند، در این امر دخیل هستند. برای مثال شاید شرکتی مشغول تغییر رویه از فروش‌های مستقیم با استفاده از شعبه‌های فروش خود به عنوان توزیع‌کننده، به سوی استفاده از توزیع‌کنندگان مستقل باشد. ممکن است فرایند برنامه‌ریزی در سال اول، یافتن و شروع به کار سه توزیع‌کننده‌ی جدید و بستن دو شعبه‌ی شرکت و جابه‌جایی بهترین فروشنده‌ها باشد. در عملیاتی دیگر، ممکن است هدف اصلا اضافه نمودن چهار فروشنده‌ی جدید و آموزش آنها باشد. در مورد دیگری، شاید شرکت تصمیم به توزیع برخی محصولاتش از طریق «فروشگاه‌های بزرگ» گرفته باشد، از این رو اراده‌ای نصفه و نیمه در میان خرده‌فروشان ایجاد می‌کند و در نتیجه، تصمیم می‌گیرد که اگر خرده‌فروشان به سقف فروش فصلی دست یافتند، برنامه‌ی فروش جذاب‌تر، مشارکت تبلیغی بیشتر و تخفیف‌های بالاتری در چهار موقعیت به آنها ارائه کند. در نهایت، در موردی دیگر، تغییرات بزرگی در آینده‌ی نزدیک وجود ندارد، اما بودجه در هر حال باید فرمول‌بندی شود، فروشنده‌های در شرفِ بازنشستگی جایگزین شوند و برنامه‌هایی که قبلا آغاز شده‌اند، ادامه یابند.

البته برای استارت‌آپ‌ها، سازمان فروش پس از آنکه ساختار کلی‌اش تعیین شد، باید از صفر ساخته شود. در چنین موقعیت‌هایی، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی ابعاد بسیار مهمی را در بر می‌گیرند. رویکرد ایده‌آل، تمرکز بر استخدام بهترین فروشنده‌های ممکن است تا هر چه سریع‌تر مشغول به کار شوند و بعد هم برای پیش‌برد فرایند از آنها استفاده شود.

اجرا
اجرای برنامه بسته به اینکه عملیات در حال اجرا باشد یا نیاز به ایجاد یا بازسازی داشته باشد، رویکردهای متفاوتی دارد. استخدام و آموزش فروشنده‌ها و تعیین پاداش، فعالیت‌های اجرایی اصلی در توسعه‌ی استارت‌آپ‌هاست. طراحی محدوده‌های فروش و تعیین هدف فروش برای هر فروشنده نیز همین‌طور است.

استخدام
استخدام فروشنده‌ها معمولا نیازمند فهم مشتریان و بازار است، به همان میزان جنبه‌های فیزیکی، زمان مورد نیاز برای رسیدن به نقاط مورد نظر و نوع فروش هم در این امر دخیل هستند. مدیران فروشِ مجرب چنین مهارت‌هایی را با خود می‌آورند، یا اگر هم از حوزه‌ی متفاوتی آمده باشند، ابتدا چند رفت‌وآمد کاری ترتیب می‌دهند تا درکی کلی به دست آورند.

شاید مدیر از طریق آگهی، جذب دانشگاهی، منابع شرکت و یا آژانس‌های کاریابی به دنبال افراد جدید بگردد. منبع عالی دیگری برای یافتن فروشنده‌ها، فروشنده‌های دیگر هستند. در این حوزه، فروشنده بودن یعنی شناختن فروشنده‌ای دیگر. استخدام فروشنده ویژگی‌های خاصی دارد که تعریفش از منظر تحلیلی دشوار است، به ویژه در محیط کسب‌وکارهای کوچک که روابط نزدیک‌تر هستند. اما در واقع، در تمام حوزه‌های فروش، مدیران برای یافتن کسانی که استعداد خاصی در این زمینه دارند، بر تجربه‌ی فروش‌شان تأکید زیادی می‌کنند. نباید این را تعمیم داد، اما فروشنده‌های خوب مهارت‌های ارتباطی خوبی دارند، از ارتباطات انسانی لذت می‌برند، منظم هستند، می‌توانند رد پیشنهادها را با شوخ طبعی تحمل کنند، به پاداش‌ها پاسخ بدهند و انرژی بسیاری دارند؛ این انرژی معمولا مورد نیاز است، زیرا فروش ممکن است خسته‌کننده باشد، شاید نیاز به ساعت‌ها ایستادن داشته باشد و شاید هم برای نشان دادن محصولات نیاز به کار فیزیکی داشته باشد. در فروش‌های فنی، اغلب علاوه بر ویژگی‌های مطلوب شخصیتی، پس‌زمینه‌ی مهندسی نیز مورد نیاز است. البته همان‌طور که گفته شد نباید این مسئله را تعمیم داد، زیرا افراد مجرب در این کسب‌وکار، می‌دانند افرادی که کمتر به نظر می‌آیند، ممکن است تولیدکنندگان بزرگی شوند و در مقابل، کسانی که به نظر ایده‌آل می‌رسند، به سختی شکست بخورند. همه چیز را نمی‌توان از طریق انجام آزمایشات شخصیتی تعیین نمود. فروشنده‌های خوب اشتراکی با کارآفرینان دارند و آن اینکه، هر دو گروه به شدت متنوع هستند.

آموزش
پس از جذب فروشنده‌های مناسب، مدیر تعیین می‌کند که چه مقدار و چه نوع آموزشی باید ارائه شود. بیشتر آموزش‌های مربوط به فروش، بر محصول، شرکت و دانشِ صنعت مربوطه تمرکز دارد. در حقیقت تنها ۲۵ درصد از متوسط برنامه‌ی آموزش شرکت، به تکنیک‌های فروش می‌پردازد. بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، به دلیل هزینه‌های بالا، سعی می‌کنند آموزش را محدود کنند. برای مثال میانگین هزینه‌ی آموزش یک فرد برای فروش محصولات صنعتی، معمولا از ۳۰۰۰۰ دلار بیشتر است. اما مدیران فروش می‌توانند با برنامه‌های آموزشیِ مناسب، منافع بسیاری به دست آورند. برای مثال، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که آموزش، میزان تغییر تعداد کارکنان را کاهش می‌دهد، در نتیجه هزینه‌ی مؤثر استخدام کارکنان جدید کم می‌شود. آموزش مناسب می‌تواند روابط مشتریان را بهبود ببخشد، روحیه‌ی کارمندان را افزایش داده و فروش را هم بیشتر کند. روش‌های آموزشی معمول شامل سخنرانی، بررسی موردی، ایفای نقش، نمایش، آموزش حین کار و دوره‌های خودآموز هستند. معمولا آموزش باید فرایند در جریانی باشد و مدام اهداف شرکت را تقویت کند.

پاداش
پس از اینکه فروشنده‌ها در جای خود قرار گرفتند، مدیر باید ابزاری برای پاداش‌دهی به افراد ایجاد کند. سیستم ایده‌آل پاداش‌دهی، به تعادل میان نیازهای فرد (مثل درآمد، دیده شدن، پرستیژ و غیره) و اهداف شرکت (مثل کنترل هزینه‌ها، افزایش سهم بازار، افزایش جریان نقدینگی و غیره) کمک می‌کند تا فروشنده بتواند با ابزار یکسانی، به هر دو دست یابد. بیشتر رویکردها به پاداش‌دهی فروشنده‌ها، از ترکیب حقوق و کمیسیون یا حقوق و مزایا استفاده می‌کنند. حقوق به مدیر فروش اجازه‌ی کنترل بیشتر بر فعالیت‌های فروشنده را می‌دهد، در حالی که کمیسیون انگیزه‌ی بیشتری در فروشنده ایجاد می‌کند.

اگر چه پاداش‌های مالی روش‌های پایه برای انگیزش کارکنان هستند، اما بیشتر سازمان‌های فروش از روش‌های انگیزشی دیگری نیز استفاده می‌کنند. مدیران فروش خوب می‌دانند که فروشنده‌ها به جز نیازهای اولیه‌ای که با پول رفع می‌شوند، نیازهای دیگری هم دارند. برای مثال، آنها می‌خواهند احساس کنند عضوی از گروه برنده‌ای هستند که ایمنی شغلی دارند و تلاش‌ها و مشارکت‌های‌شان در سازمان دیده می‌شوند. روش‌های براورد این نیازها شامل مسابقات، تعطیلات و دیگر پاداش‌های مبتنی بر عملکرد، و منافع بهبود شخصی‌ای هم‌چون کمک آموزش برای تحصیلات تکمیلی است. ابزار دیگری که مدیران معمولا برای تحریک فروشنده‌هایشان استفاده می‌کنند، سهمیه است. سهمیه که می‌تواند برای عواملی هم‌چون تعداد تماس‌های تلفنی در روز، هزینه‌های مصرفی در ماه، یا تعداد مشتریان جدیدی که سالانه اضافه می‌شوند تعیین شود، استانداردی در اختیار فروشنده‌ها می‌گذارد که می‌توانند برای ارزیابی موفقیت از آن استفاده کنند.

طراحی محدوده‌ها و تخصیص فروش‌ها
علاوه بر جذب و آموزش و انگیزش فروشنده‌ها برای رسیدن به اهداف شرکت، مدیریت فروش در بیشتر کسب‌وکارهای کوچک باید تصمیم بگیرد که چگونه مناطق فروش را مشخص کند و گروه‌های فروش را به آنها اختصاص بدهد. مناطق، حوزه‌هایی جغرافیایی هستند که به هر یک از فروشنده‌ها اختصاص داده می‌شوند. از جمله مزایای ایجاد مناطق این است که پوشش بازار را بهبود می‌بخشند، تلاش‌های بی‌فایده برای فروش را کاهش داده و به هر فروشنده‌ای اجازه می‌دهند مسئولیت شخصی را تعریف کند و موفقیت‌های فردی را هم مشخص می‌کنند. اما بسیاری از کسب‌وکارها، هم‌چون شرکت‌های املاک و بیمه، از تخصیص محدوده‌ها استفاده نمی‌کنند.

تخصیص افراد به مناطق مختلف وظیفه‌ی مهمی در مدیریت فروش است. معمولا چند محدوده‌ی بالا، حجم فروش بالای نامتناسبی را تولید می‌کنند؛ به این دلیل که مدیران معمولا مناطق کوچکتری برای کارآموزان، مناطقی با اندازه‌ی متوسط برای اعضای با تجربه‌تر و مناطق بزرگ را برای فروشندگان ارشد ایجاد می‌کنند. اما اِشکال این استراتژی این است که مقایسه‌ی عملکرد در میان مناطق، مشکل می‌شود. رویکرد جایگزین، تقسیم مناطق بر پایه‌ی مشتریان موجود و بالقوه است. چند برنامه‌ی کامپیوتری وجود دارند که می‌توانند برای ایجاد مناطق بر مبنای اهداف، به مدیران فروش کمک مؤثری کنند. برنامه‌ریزی خوب و مسیرگزینی مراجعات فروشنده‌ها می‌تواند زمان انتظار و رفت‌وآمد را کاهش بدهد. دیگر شیوه‌های معمول برای کاهش هزینه‌ها در ارتباط با مراجعات برای فروش، شامل ارتباط با تعداد بی‌شماری مشتری در یک نوبت است، آن هم در قالب نمایشگاه‌های تجاری و استفاده از بازاریابی از راه دور برای توصیف دورنما، پیش از فرستادن فروشنده به منظور تماس رو در رو.

 

کنترل و ارزیابی

پس از اینکه برنامه‌ی فروش اجرا شد، مسئولیت مدیر فروش، کنترل و ارزیابی برنامه خواهد شد. در طی این مرحله، مدیر فروش به مقایسه‌ی اهداف و مقاصد اصلی، با دستاوردهای واقعی نیروی فروش می‌پردازد. با بررسیِ عناصری هم‌چون هزینه‌ها، حجم فروش، رضایت مشتری و جریان نقدی، عملکرد هر یک از فروشنده‌ها با اهداف یا سهمیه‌ی اولیه مقایسه می‌شود.

مسئله‌ی مهم برای مدیریت فروش سودآوری است. در واقع، تنها آمار فروش نمی‌توانند تصویر دقیقی از عملکرد نیروی فروش را منعکس کنند. مدیریت فروش باید با تحلیل هزینه‌ها، ابتکارات منجر به کاهش هزینه و قراردادهای بلندمدت با مشتریانی که بر درآمد آینده تأثیر می‌گذارند، بررسی عمیق‌تری داشته باشد. تحلیل عمقی اینها و تأثیرات مرتبط، به مدیر کمک می‌کند تا عملکرد حقیقی را بر پایه‌ی سود تعیین کند. مدیر می‌تواند برای استفاده در هدف‌گذاری‌های آینده و برنامه‌ریزی‌ها، رویه‌های فروش را هم با عوامل مختلفی هم‌چون محصول تولیدی، حجم محصولات، منطقه و بازار ارزیابی کند. پس از اینکه مدیر دستاوردهای نیروی فروش را تحلیل و ارزیابی کرد، این اطلاعات برای ایجاد اصلاحات در استراتژی کنونی و برنامه‌ی فروش استفاده می‌شوند. به بیانی دیگر، مدیر فروش به مرحله‌ی اولیه‌ی هدف‌گذاری بازمی‌گردد.

محیط‌ها و استراتژی‌ها
اهداف و برنامه‌هایی که توسط مدیر فروش اتخاذ می‌شوند، تا حد زیادی تحت تأثیرِ گرایش صنعتی، موقعیت رقابتی و استراتژیِ بازار شرکت مربوطه هستند. گرایش‌های صنعتی اولیه که در دسترس شرکت هستند، عبارتند از: محصولات صنعتی، کالاهای مصرفی بادوام، کالاهای مصرفی کم‌دوام و خدمات. شرکت‌هایی که محصولات صنعتی تولید می‌کنند یا خدمات تخصصی ارائه می‌دهند، بسیار وابسته به فروش شخصی به عنوان ابزار بازاریابی هستند. مدیریت فروش در چنین سازمان‌هایی، از نظر شخصیتی روی خدمات مشتری و آموزش و استخدام و آموزشِ نیروی فروش نسبتا سطح بالا تمرکز دارد. در مقابل، مدیران فروشی که محصولات بادوام می‌فروشند، احتمالا تلاش‌های نیروی فروش‌شان را به تبلیغات و ابتکارات تبلیغاتی پیوند می‌زنند. تلاش‌های مدیریت فروش در رابطه با محصولات کم‌دوام و خدمات مصرفی عموما بر حجم فروش، نیروی فروشی به مراتب با مقیاس پایین‌تر و تأکید بر تعداد زیاد مشتریان تمرکز دارد. در برخی انواعِ مشخص از فعالیت‌های خدماتی هم‌چون مشاوره، پژوهش بازار و تبلیغات، فروش اغلب اوقات توسط مدیران سطح بالا یا مدیرانی که در واقع بر انجام کار نظارت می‌کنند، برای مثال پژوهشگران ارشد یا مدیران حساب‌رسی، انجام می‌شود.

 

مقررات
در کنار بازار و صنایع، تأثیر محیطیِ مهم دیگر بر فرایند مدیریت فروش، مقررات دولتی است. در واقع فعالیت‌های فروش در شرکت‌ها، با قوانین متعدد دولتی که برای حمایت از مشتری، تقویت بازارهای رقابتی و مجازات روش‌های ناعادلانه‌ی تجاری طراحی شده، تنظیم می‌شوند.

برای توضیح بیشتر این بخش، تعدادی از قوانین وضع‌شده در ایالات متحده آمریکا را به‌عنوان نمونه ذکر می‌کنیم. مثلا در میان قوانین ضدانحصاری که بر مدیریت فروش تأثیر گذاشته است، قانون رابینسون و پتمن (Robinson-Patman Act) از اهمیت زیادی برخوردار است؛ این قانون شرکت‌ها را از تفاوت در قیمت یا خدمات بازمی‌دارد. به بیانی دیگر، شرکت نمی‌تواند تنها با توجه به حجم خرید، مشوق‌های ویژه‌ای برای مشتریان عمده در نظر بگیرد، چرا که چنین اقداماتی به مشتریان کوچکتر لطمه می‌زنند. البته شرکت‌ها می‌توانند تخفیفی به خریدار بدهند، اما فقط در صورتی که این مشوق‌ها بر پایه‌ی ذخایری باشند که در فرایندهای تولید و توزیع به دست آمده‌اند.

قانون شرمن (Sherman Act) هم به طور مشابه، اجبارِ خریدار برای خرید یک محصول (یا خدمت) در ازای دریافت فرصت خرید محصول دیگری را، که به نام «قرارداد مشروط» شناخته می‌شود، برای فروشنده غیرقانونی می‌داند. برای مثال، شرکت تلفن از راه دور نمی‌تواند در ازای فروش خدمات از راه دورش، مشتریان را ملزم به خرید تجهیزات مورد نیاز کند. قانون شرمن ترتیب مراودات دو جانبه، که شرکت‌ها در آن توافق به خرید محصول از یکدیگر می‌نمایند را هم تنظیم می‌کند. مراودات دوجانبه غیررقابتی تلقی می‌شوند، زیرا خریداران و فروشنده‌های عمده تمایل به داشتن مزیت غیرمنصفانه‌ای نسبت به رقبای کوچکترشان دارند.

چندین قانون حمایت از مصرف‌کننده هم بر عملکرد مدیریت فروش تأثیر می‌گذارند. برای مثال قانون بسته‌بندی و برچسب‌گذاری منصفانه (Fair Packaging and Labeling Act) مربوط به سال ۱۹۶۶، برچسب‌گذاری فریبنده را محدود می‌کند و قانون حقیقت در وام (Truth in Lending Act) هم فروشنده را ملزم می‌کند که تمامی هزینه‌های مالیِ آمیخته با توافقات اعتباری مصرف‌کننده را کاملا مشخص کند.




تاریخ: شنبه 23 دی 1402برچسب:مدیریت فروش,
ارسال توسط پول دوست

مشاوره دیجیتال مارکتینگ چیست؟

مشاوره دیجیتال مارکتینگ به توصیه‌ها و راهنمایی‌هایی که یک متخصص در زمینه فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ ارائه می‌کند و منجر به طراحی یک استراتژی جهت رشد مجموعه می‌گردد، گفته می‌شود.

رسیدن به این رشد صبوری زیادی می‌طلبد و یک برند نوظهور نمی‌تواند ره صد ساله را بپیماید. استراتژی موثری که توسط یک مشاور متخصص و با تجربه ارائه شده باشد، در واقع برنامه‌ریزی برای بازاریابی و توسعه برند است. تمام وقت و هزینه‌ای که صرف پدید آوردن و تبلیغات برند می‌شود، با بی‌توجهی و عدم طراحی یک استراتژی صحیح به هدر رفته و بی‌ثمر خواهد شد. چرا که اعتبار برند و جایگاه کسب و کار در فضای مجازی، در نتیجه پیشبرد فرآیندهای بازاریابی و تبلیغات به وجود می‌آید، نه آزمون و خطا!

از این جهت خدمات مشاوره‌ای به صورت مشاوره بازاریابی آنلاین و یا تلفنی، همواره در دسترس صاحبین مشاغل قرار گرفته تا به راحتی از این خدمات بهره‌مند گردند.

مشاور دیجیتال مارکتینگ کیست و چه وظایفی دارد؟

مشاور دیجیتال مارکتینگ یک فرد با تجربه و تخصص در زمینه بازاریابی اینترنتی است که مسئولیت او پروموشن و تبلیغات محصولات و خدمات ارائه شده شرکت‌هاست. او با تمام ابزار‌ها، کانال‌ها و شبکه‌های بازاریابی روز و نحوه کار با آن‌ها آشنایی دارد. این شخص نقشه راه دیجیتال مارکتینگ مختص فعالیت هرکسب و کار را طراحی کرده و دیدگاهی روشن از مسیر پیشرفت مجموعه ارائه می‌کند.

از جمله وظایفی که یک مشاور دیجیتال مارکتینگ در قبال یک مجموعه برعهده دارد، به موارد ذیل می‌توان اشاره نمود:

  • آنالیز و تحلیل هر کسب و کار و رقبای آن
  • طراحی استراتژی تبلیغات و بیزنس پلن
  • رسیدن به شناخت صحیحی از بازار هدف
  • بررسی و آنالیز تمام شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های تبلیغاتی در دسترس
  • شناخت مشتریان بالقوه و پیدا کردن مسیر ارتباط با آن‌ها
  • بررسی تولید و انتشار تمام محتواهای متنی و بصری
  • بهبود وب‌سایت و برنامه‌ریزی جهت بهینه‌سازی آن برای موتورهای جستجو
  • طراحی کمپین‌های تبلیغاتی
  • ارائه پیشنهاداتی در رابطه با قیمت‌گذاری و تخفیفات فصلی
  • بهبود نرخ تبدیل بازدیدکنندگان وب‌سایت به مشتری و افزایش فروش و سودآوری
  • تهیه گزارش عملکرد و تحلیل آن در رابطه با اثربخشی وب‌سایت و تیم دیجیتال مارکتینگ
  • در دسترس بودن و در صورت نیاز ارائه مشاوره بازاریابی آنلاین و یا تلفنی

چه زمانی به مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیاز داریم؟

فرقی نمی‌کند تازه شرکت یا برند خود را ثبت کرده‌اید، یا در شرف راه اندازی کسب و کاری هستید؛ حتی ممکن است سال‌های زیادی از تاسیس شرکت شما گذشته باشد. بسیاری از برند‌ها دوران اوج خود را سپری کرده و وارد دوران افول شده‌اند. در تمام این مواقع مشاوره بازاریابی دیجیتال کمک‌های مخصوص به واحد‌های کسب و کار با توجه به شرایط و بحران‌های آن‌ها ارائه می‌کند. برخورداری از یک مشاوره قوی می‌تواند یک برند فراموش شده را احیا کند و دوباره بر سر زبان‌ها بیاندازد.

برای شروع به استفاده از خدمات مشاوره بازاریابی دیجیتال هیچ‌گاه دیر نیست؛ اما توصیه می‌گردد پیش از ورود به فضای کسب و کار مجازی ابتدا جلسات مشاوره داشته باشید. این جلسات پیش از اقدامات جدی، کمک می‌کند تا از امور اضافی، بیهوده و هزینه‌بر صرفنظر کرده و بر روش‌های موثر تمرکز کنید. برخورداری و استفاده از تجربیات متخصصین و مشاوران یک میانبر مفید بوده، که می‌تواند برای شما صرفه‌جویی در هزینه و پرش صعودی زود هنگام در پیشرفتتان ایجاد کند.

مزایای داشتن مشاور دیجیتال مارکتینگ

تا اینجا به اهمیت مشاوره بازاریابی دیجیتال و وظایف مشاور پی بردیم و متوجه شدیم چرا استفاده از خدمات آن‌ها برای واحد کسب و کار ضروری است. در موارد بسیاری صاحبین مشاغل از ابعاد فنی دیجیتال مارکتینگ اطلاعی نداشته و فقط بر خروجی کار تاکید می‌کنند.

مزیت‌هایی که خدمات مشاوره بازاریابی دیجیتال می‌تواند برای آن‌ها ایجاد کند، موارد ذیل می‌باشند:

  • انجام بخش اعظم استراتژی‌های بازاریابی و عدم رجوع به روش‌های قدیمی و سنتی
  • افزایش فروش و درآمد مجموعه
  • افزایش محبوبیت برند و ایجاد شهرت
  • ایجاد تعامل و رابطه بهتر با کاربران و مشتریان
  • بهبود نرخ بازگشت سرمایه ROI
  • کسب رنکینگ و رتبه برتر در نتایج موتور جستجو
  • صرفه جویی در زمان و هزینه و دستیابی سریع‌تر به اهداف
  • در دسترس بودن مشاور به صورت مشاوره دیجیتال مارکتینگ آنلاین و یا مشاوره دیجیتال مارکتینگ تلفنی

چگونه یک مشاور دیجیتال مارکتینگ خوب انتخاب کنیم؟

اینکه دیجیتال مارکتینگ به رشد برند و کسب و کار شما سرعت می‌بخشد غیرقابل انکار است. با این حال پروسه رشد از طریق دیجیتال مارکتینگ به خودی خود امری زمان‌بر بوده و به صبوری و شکیبایی احتیاج دارد. با این تفاسیر توصیه می‌گردد در انتخاب مجموعه مشاوره دهنده در زمینه دیجیتال مارکتینگ بسیار حساس و با دقت عمل کنید. انتخاب یک شرکت خدمات دیجیتال مارکتینگ با وعده‌های دروغین و مشاوره‌های ناکارآمد وقت، انرژی و سرمایه شما را تلف می‌کند. متاسفانه صاحبین مشاغلی که گرفتار این موسسات می‌شوند زمانی به اشتباه خود پی می‌برند که دیر شده است.

در جلسات ابتدایی مشاوره قبل از سپردن مجموعه خود به آن موسسه، با متخصصین و مشاوران آن‌ها صحبت کنید و نحوه تعامل و دانش آن‌ها را بررسی کنید. از وب‌سایت آن‌ها بازدید کنید و حتما نمونه کارشان را بررسی کنید. با در نظر گرفتن مواردی می‌توانید برای کسب و کار خود بهترین مشاور دیجیتال مارکتینگ را بیابید. یک مشاوره دیجیتال مارکتینگ خوب دارای ویژگی‌های ذیل می‌باشد:

  • ارائه توضیحات واضح و شفاف به صورت واقع‌گرایانه در مورد خدمات و نحوه قیمت‌گذاری
  • مشاوره‌های معتبر و مفید ارزان یا رایگان نیستند.
  • مدارای نمونه کار معتبر و واقعی برای معرفی می‌باشند.
  • دارای سوابق خوب بوده و موارد شکایتی و اعتراض حداقلی داشته باشند.
  • نحوه ارائه خدمات براساس نیاز مشتری مثلا مشاوره دیجیتال مارکتینگ آنلاین و یا مشاوره دیجیتال مارکتینگ تلفنی
  • تجربه و تخصص مشاور متناسب با حوزه فعالیت شما باشد.

 




تاریخ: چهار شنبه 20 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

دیجیتال مارکتینگ

با افزایش دسترسی افراد به اینترنت فضای کسب و کار از مدل سنتی به سبک مدرن تغییر پیدا کرده است. از این رو صاحبین مشاغل و خدمات‌دهندگان با رویکردی جدید به سمت توسعه کسب و کار خود از طریق وب‌سایت‌ها، شبکه‌ها اجتماعی، فروشگاه‌های اینترنتی و غیره روی آورده‌اند.

بدیهی است با افزایش روزافزون طرفداران کسب و کارهای اینترنتی، فضای مجازی به شدت رقابتی شده، و روش‌ها و ابزارهای جدیدی برای تبلیغات و بازاریابی پدید آیند.

دیجیتال مارکتینگ شاخه‌ای از علم بازاریابی بوده که از طریق اینترنت و فناوری‌های دیجیتال برای تبلیغ و مشتری‌یابی و جذب مخاطب بیشتر تلاش می‌کند. از جمله مشاغل مرتبط با دیجیتال مارکتینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارشناس دیجیتال مارکتینگ
  • متخصص بهینه‌سازی موتور جستجو
  • مدیر کمپین تبلیغاتی
  • متخصص بازاریابی ایمیل
  • طراح UX
  • بلاگر
  • کارشناس شبکه‌های اجتماعی یا ادمین
  • مدیر محتوا و کارشناس محتوای بصری
    و غیره

با داشتن هر کدام از این افراد در تیم دیجیتال مارکتینگ خود همچنان برای پیشبرد اهدافتان نیاز به یک استراتژی صحیح و راهنمایی وجود دارد. در تبلیغات بسیار با مواردی از قبیل مشاوره بازاریابی آنلاین و تلفنی و غیره روبرو شده‌ایم.




تاریخ: چهار شنبه 20 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

شغل کریپتو چیست و چگونه میتوانیم وارد بازار کریپتوکارنسی شویم؟

آیا به دنبال فرصت‌های جدید و رونقی نوین در دنیای مالی هستید؟ آیا به تجربه‌ هیجان‌انگیزی در عرصه فناوری بلاکچین و پول‌های دیجیتال علاقه‌مندید؟ اگر پاسخ شما بله است، شغل کریپتو کارنسی مملو از فرصت‌های چشمگیر است که امروزه توجه بسیاری از افراد و کسب‌وکارها را به خود جلب کرده‌اند.

در این مقاله، با دو سوال اساسی درباره مشاغل بازار کریپتو کارنسی آشنا خواهیم شد. اولاً،  دقیقاً یک کریپتو کارنسی چه است و چگونه عملکرد آن صورت می‌گیرد؟ ثانیاً، چه مزایا و چالش‌هایی در این حوزه وجود دارد که می‌توانند شما را به تصمیم‌گیری درباره ورود به این بازار ترغیب کنند یا از آن دور نگه دارند؟

با همراهی ما در این مقاله، شما به‌طور کامل با مفاهیم اساسی کریپتو کارنسی‌ها و شغل کریپتو آشنا می‌شوید و می‌توانید تصمیم‌گیری خود را با اطلاعات کامل‌تر و بهتری انجام دهید. بیایید با هم  سفر هیجان‌انگیز خود را به دنیای پول‌های دیجیتال شروع کنیم.

شغل کریپتو کارنسی چیست؟

شغل کریپتو یک دسته از شغل های جدید در ایران و جهان است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با بلاکچین و پول‌های دیجیتال مرتبط هستند. این مشاغل از طریق تکنولوژی بلاکچین و ارزهای دیجیتال به عرصه‌های مختلف اقتصادی و فناوری تأثیر می‌گذارند. برخی از شغل‌های کریپتو کارنسی عبارتند از:

  • توسعه‌دهندگان بلاکچین
  • معامله‌گران ارزهای دیجیتال
  • متخصصان امنیتی بلاکچین
  • مشاوران حقوقی و مالی
  • توسعه‌دهندگان دی‌اپ‌ها (DApps)
  • مدیران اموال دیجیتال
  • طراحان رابط کاربری (UI/UX)
  • تحلیل‌گران در مشاغل بلاکچین

در ادامه با هر یک از این شغل ها به طور کامل آشنا می‌شوید.

توسعه‌دهندگان بلاکچین

افرادی که به طراحی و توسعه بلاکچین‌ها و پروژه‌های مرتبط با آن می‌پردازند.

معامله‌گران ارزهای دیجیتال

کسب‌وکار معامله‌گری ارزهای دیجیتال که تلاش می‌کنند از تغییرات قیمتی این ارزها سود کسب کنند.

متخصصان امنیتی بلاکچین

کسب‌وکارهایی که به محافظت از امنیت شبکه‌های بلاکچین می‌پردازند.

مشاوران حقوقی و مالی

افراد و شرکت‌هایی که به ارائه مشاوره‌های حقوقی و مالی در زمینه مشاغل کریپتو کارنسی و بلاکچین می‌پردازند.

توسعه‌دهندگان دی‌اپ‌ها (DApps)

افرادی که برنامه‌ها و بسترهای توزیع‌شده مبتنی بر بلاکچین را توسعه می‌دهند.

مدیران اموال دیجیتال

افرادی که اموال دیجیتال مشتریان را مدیریت و نگهداری می‌کنند.

طراحان رابط کاربری (UI/UX)

افرادی که به طراحی واسط کاربری برنامه‌ها و وب‌سایت‌های مرتبط با بلاکچین و ارزهای دیجیتال می‌پردازند.

تحلیل‌گران در مشاغل بلاکچین

افرادی که به تحلیل داده‌ها و تراکنش‌های بلاکچین و ارزهای دیجیتال می‌پردازند.

روش های ورود به بازار ارزهای دیجیتال

ورود به بازار ارزهای دیجیتال و شغل های ارز دیجیتال یک فرآیند جذاب و هیجان‌انگیز است، اما نیازمند برنامه‌ریزی و آگاهی کامل از خطرات و مزایای این بازار است. در زیر چند روش رایج برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال آورده شده است:

  • کارت اعتباری/بانکی: یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای خرید ارزهای دیجیتال و ورود به شغل کریپتو، از طریق انتقال پول از کارت اعتباری یا حساب بانکی است. می‌توانید از صرافی‌ها یا بورس‌های ارزهای دیجیتال آنلاین استفاده کنید.
  • کیف پول‌ها: برای نگهداری ارزهای دیجیتال خریداری‌شده به طور امن، می‌توانید از کیف پول‌های دیجیتال استفاده کنید. کیف پول‌ها به صورت نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری موجود هستند.
  • معامله‌گری: با توجه به ریسک‌ها، معامله‌گری با ارزهای دیجیتال بهتر است که به عنوان یک نوع سرمایه‌گذاری با دقت و برنامه‌ریزی انجام شود.
  • استخراج (ماینینگ): اگر فناوری لازم و منابع مناسب را دارید، می‌توانید با استخراج ارزهای دیجیتال، ارزهای جدید به دست آورید.
  • مشارکت در ICO و IEO: با حضور در Initial Coin Offerings (ICO) یا Initial Exchange Offerings (IEO)، می‌توانید در پروژه‌های مختلف مرتبط با ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کنید.
  • تجارت با ارزهای دیجیتال: برخی از کسب‌وکارها و فروشندگان امکان پذیرش ارزهای دیجیتال به عنوان روش پرداخت را فراهم کرده‌اند.
  • شرکت در برنامه‌های مکافاتی: برخی از پلتفرم‌ها و کیف پول‌ها برنامه‌های مکافاتی ارائه می‌دهند که با استفاده از آنها می‌توانید با خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال، امتیازها یا تخفیف‌ها دریافت کنید.

مهارت های لازم برای شغل کریپتو کارنسی

برای شغل کریپتو، نیاز به ترکیبی از مهارت‌های فنی، تجاری، و انسانی دارید. این مهارت‌ها به شما کمک می‌کنند تا به عنوان یک حرفه‌ای مؤثر در این صنعت عمل کنید. در زیر چند مهارت کلیدی برای شغل در حوزه کریپتو کارنسی آورده شده است:

مفاهیم بلاکچین

آشنایی کامل با مفاهیم بلاکچین، تکنولوژی دیجیتال، تأیید تراکنش‌ها، استخراج بلاک‌ها و امنیت شبکه‌های بلاکچین برای تمام مشاغل بلاکچین ضروری است. مفاهیم بلاکچین برای شغل کریپتو بسیار مهم هستند. بلاکچین، تکنولوژی پشتیبانی از اکثر ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین، اتریوم و سایر ارزهای رمزنگاری شده است و نقش حیاتی در فعالیت‌های کریپتو کارنسی دارد. در ادامه به برخی از دلایل اهمیت مفاهیم بلاکچین برای کسب‌وکارهای کریپتو کارنسی اشاره می‌شود:

  • فهم تکنولوژی پشتیبانی از کریپتو کارنسی‌ها: بلاکچین، اساس کارکرد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است. به عنوان یک فعالیت تکنولوژیک پیچیده، فهم عملکرد و پیش‌زمینه آن برای مدیریت کسب‌وکار و اتخاذ تصمیمات استراتژیک بسیار مهم است.
  • امنیت: بلاکچین به عنوان یک سیستم توزیع‌شده و غیرمتمرکز، امنیت بالایی برای تراکنش‌ها و داده‌ها فراهم می‌کند. بدون فهم اصول امنیتی بلاکچین، کسب‌وکارها ممکن است با مشکلات امنیتی مواجه شوند که می‌تواند به دزدیده شدن ارزها یا اطلاعات مهم منجر شود.
  • افزایش شفافیت و شباهت: بلاکچین به عنوان یک دفتر رکورد تراکنش‌ها به طور عمومی در دسترس است و به همین دلیل شفافیت بالایی به تراکنش‌ها اعطا می‌کند. برای کسب‌وکارها، این شفافیت می‌تواند در بهبود اعتماد مشتریان و همچنین رقابت‌پذیری بازار کمک کند.
  • مزیت رقابتی: فهم و استفاده از تکنولوژی بلاکچین می‌تواند به عنوان یک مزیت رقابتی برای کسب‌وکارها عمل کند. استفاده هوشمندانه از این تکنولوژی می‌تواند فرصت‌های جدید را در بازار ایجاد کند و باعث جذب مشتریان جدید و افزایش قدرت رقابتی شود.
  • فرصت‌های جدید: بلاکچین به عنوان یک تکنولوژی نوآوری‌بخش در حال توسعه است و همچنان به فرصت‌های جدیدی برای کسب‌وکارها فراهم می‌آورد. فهم مفاهیم بلاکچین می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا از این فرصت‌ها به نحو بهینه استفاده کنند.

امنیت دیجیتال

امنیت دیجیتال به مجموعه اقدامات، فرآیندها و فناوری‌ها اطلاق می‌شود که طراحی شده‌اند تا اطلاعات، داده‌ها، و فعالیت‌های مرتبط با فضای دیجیتال (اینترنت، شبکه‌ها، سیستم‌های کامپیوتری و ارتباطات الکترونیکی) را در برابر هر گونه حمله، نفوذ، تغییرات ناخواسته و دسترسی غیرمجاز محافظت کند.

در مورد ارزهای دیجیتال، شغل کریپتو و تراکنش‌های بلاکچین، امنیت دیجیتال نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، زیرا این ارزها و تراکنش‌ها بر اساس فناوری‌های رمزنگاری و بلاکچین کار می‌کنند که نیازمند حفظ حریم خصوصی، جلوگیری از تقلب و افشای اطلاعات حساس هستند. روش‌های کنترل امنیتی در ارزهای دیجیتال و تراکنش‌های بلاکچین عبارتند از:

  • رمزنگاری: از طریق الگوریتم‌های رمزنگاری، اطلاعات مرتبط با تراکنش‌ها و ارزهای دیجیتال رمزگذاری می‌شوند تا تنها افراد مجاز و کلیدهای خصوصی مرتبط با آنها بتوانند آن‌ها را مشاهده و تایید کنند.
  • مدیریت هویت و دسترسی: اطمینان حاصل می‌شود که تنها افراد مجاز به دسترسی به اطلاعات مرتبط با ارزها و تراکنش‌ها دسترسی دارند و هویت آن‌ها مدیریت می‌شود.
  • شبکه‌های امن: ارتباطات بین ارزها، تراکنش‌ها و شبکه‌های مختلف باید از طریق شبکه‌های امن و رمزنگاری شده انجام شود تا از حملات نفوذ و اسپوفینگ جلوگیری شود.
  • امضاء دیجیتال: امضاء دیجیتال به عنوان یک فرآیند کلیدی در ارزهای دیجیتال و تراکنش‌ها، امنیت و اعتبار تراکنش‌ها را تضمین می‌کند.

تحلیل داده‌ها

تحلیل داده‌ها به استفاده از روش‌ها، الگوریتم‌ها و فناوری‌های مرتبط با علم داده‌ها به منظور استخراج اطلاعات، الگوها، و دانش از داده‌ها اطلاق می‌شود. در مورد ارزهای دیجیتال، تحلیل داده‌ها می‌تواند به عنوان یک ابزار بسیار مهم برای فهم بهتر بازار ارزها، پیش‌بینی قیمت‌ها، تشخیص الگوهای تراکنش‌ها و شناسایی تغییرات در رفتار کاربران در شغل کریپتو استفاده شود. از جمله فعالیت‌هایی که تحلیل داده‌ها در ارزهای دیجیتال انجام می‌دهد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیش‌بینی قیمت‌ها: با تحلیل داده‌های بازار ارزها و نمودارهای قیمتی می‌توان پیش‌بینی‌هایی درباره تغییرات آینده قیمت‌ها انجام داد.
  • شناسایی الگوها: تحلیل داده‌ها به شناسایی الگوهای مختلف در تراکنش‌ها و رفتار کاربران کمک می‌کند که ممکن است نشان‌دهنده رفتارهای غیرعادی یا تقلب باشد.
  • مدیریت ریسک: با تحلیل داده‌های مرتبط با ریسک‌ها و نقاط ضعف ممکن است اقدامات مناسبی برای کنترل ریسک‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال اتخاذ شود.
  • پیگیری تراکنش‌ها: با تحلیل داده‌های مرتبط با تراکنش‌ها می‌توان به صورت دقیق پیگیری تراکنش‌ها و اعتبار آنها را انجام داد.

مهارت‌های برنامه‌نویسی

 در این حوزه‌ها، برنامه‌نویسی نقش بسیار مهمی دارد و آشنایی با زبان‌های برنامه‌نویسی خاصی از جمله Solidity، Python، Java و غیره برای توسعه و پیاده‌سازی اپلیکیشن‌ها یا تغییرات در بلاکچین ضروری است.

  • Solidity :Solidity زبان برنامه‌نویسی‌ای است که جهت توسعه قراردادهای هوشمند در بلاکچین اتریوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این زبان امکان تعریف قراردادهای هوشمند با قابلیت اجرای خودکار را فراهم می‌کند و یکی از ابزارهای اساسی برای توسعه برنامه‌های بلاکچینی است.
  • Python: پایتون یک زبان برنامه‌نویسی عمومی است که به عنوان یک زبان سطح بالا و انعطاف‌پذیر شناخته می‌شود. از پایتون برای توسعه اپلیکیشن‌های مختلف و همچنین توسعه اسکریپت‌های مورد استفاده در برنامه‌نویسی بلاکچین نیز استفاده می‌شود.
  • Java: جاوا یک زبان برنامه‌نویسی عمومی و قدرتمند است که به صورت گسترده‌ای در توسعه نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های مختلف استفاده می‌شود. در حوزه توسعه بلاکچین نیز می‌توان از جاوا استفاده کرد.

در کل، این عبارت تاکید می‌کند که اگر شما در حوزه توسعه بلاکچین یا اپلیکیشن‌های مرتبط فعالیت می‌کنید، آشنایی با مهارت‌های برنامه‌نویسی مانند Solidity، Python، Java و زبان‌های دیگر، ضروری است تا بتوانید به‌خوبی در این حوزه‌ها عمل کنید و پروژه‌های موفقی را اجرا نمایید.

تحلیل بازار و امور مالی

تحلیل بازار به معنای بررسی و برآورد وضعیت و عملکرد بازار مربوط به ارزهای دیجیتال یا هر نوع بازار مالی دیگر است. این عبارت بیان‌گر نیاز به یک فهم عمیق از مکانیزم‌ها و الگوهای بازار، عوامل تاثیرگذار، روند قیمت‌ها، و عملکرد کلی بازارها است. تحلیل بازار به منظور افزایش شفافیت و درک بهتر شرایط بازار، کمک به تصمیم‌گیری‌های بهتر در معامله‌گری و سرمایه‌گذاری، و کاهش ریسک‌ها در شغل کریپتو می‌کند.

 

این مهارت‌ها نشان‌دهنده تنوع و چالش‌های موجود در حوزه کریپتو کارنسی هستند. با پیشرفت و رشد بازار، ممکن است نیازمندی‌ها و مهارت‌های لازم برای این شغل‌ها تغییر کنند. به همین دلیل، همیشه به‌روز بودن و آماده برای یادگیری جدید ضروری است.

دانش مالی به معنای مرتبط بودن با امور مالی و مالیاتی، مدیریت دارایی‌ها، ترتیب بودجه، سرمایه‌گذاری، معامله‌گری، و موضوعات مرتبط با اقتصاد و مالیات است. دانش مالی اشاره به شناخت اصول و مفاهیم مالی، تسلط بر محاسبات و ابزارهای مالی، قابلیت اندازه‌گیری و ارزیابی ریسک‌ها و بازده‌ها را دارد. در معامله‌گری و سرمایه‌گذاری، دانش مالی ضروری است تا به درستی ارزیابی کنید که کجا باید سرمایه‌گذاری کنید و چگونه می‌توانید سودآوری و رشد مالی بیشتری کسب کنید.

پنج تا از معروف ترین شغل های حوزه ارزهای دیجیتال

شغل‌های بسیاری در حوزه ارزهای دیجیتال وجو دارد، اما پنج شغل کریپتو معروف در این حوزه عبارتند از:

  1. توسعه‌دهندگان بلاکچین: توسعه‌دهندگان حرفه‌ای که به طراحی و توسعه بلاکچین‌ها و اپلیکیشن‌های مبتنی بر آن می‌پردازند.
  2. معامله‌گران ارزهای دیجیتال: افرادی که در معامله‌گری ارزهای دیجیتال و بررسی تغییرات قیمتی آنها فعال هستند.
  3. متخصصان امنیتی بلاکچین: افرادی که به محافظت از امنیت شبکه‌های بلاکچین و ارزهای دیجیتال می‌پردازند.
  4. مشاوران حقوقی و مالی: افراد و شرکت‌هایی که به ارائه مشاوره‌های حقوقی و مالی در زمینه کریپتو کارنسی و بلاکچین می‌پردازند.
  5. تحلیلگران بلاکچین: افرادی که به تحلیل داده‌ها و تراکنش‌های بلاکچین و ارزهای دیجیتال می‌پردازند و با استفاده از اطلاعات به تصمیم‌گیری درباره بازار کمک می‌کنند.

جمع بندی

در این نوشتار با موضوعات مرتبط با حوزه کریپتو کارنسی و ارزهای دیجیتال آشنا شدیم. سپس به شغل کریپتو پرداختیم و نمونه‌هایی از شغل‌های مرتبط با این حوزه را عنوان کردیم. همچنین، راه‌های ورود به بازار ارزهای دیجیتال و مهارت‌های لازم برای کار در این صنعت نیز بررسی شد.

در انتها، باید یادآوری کنیم که حوزه کریپتو کارنسی دارای چالش‌ها و ریسک‌هایی است که برای ورود به این بازار، نیازمند آگاهی کامل از مفاهیم و اصول آن هستید. اما در عین حال، این صنعت فرصت‌های منحصربه‌فردی نیز ارائه می‌دهد که با دانش، تجربه و مهارت‌های مناسب می‌توانید از آن بهره‌برداری کنید.




تاریخ: چهار شنبه 20 دی 1402برچسب:شغل , کریپتو کارنسی , ترید ارز ,
ارسال توسط پول دوست

آموزش راههای انواع سرمایه گذار ی و پولسازی در جهان

در دنیای پیچیده و تغییرپذیر سرمایه‌گذاری، انتخاب بهترین راه برای سرمایه‌گذاری یک چالش بزرگ به نظر می‌آید. بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که سرمایه‌گذاری تنها مناسب افرادی است که در سطوح ثروتمندی قرار دارند، سن‌ بالاتری دارند یا در مراحل پیشرفته‌تری از حرفه‌ی خود هستند. اما واقعیت دور از این تصورات است. وقتی سرمایه‌گذاری آگاهانه انجام شود، یک راه عالی برای افزایش سرمایه‌ی شما خواهد بود. شاید برایتان سوال باشد که باید کجا سرمایه گذاری کنیم؟ در دنیای سرمایه‌گذاری، گزینه‌های زیادی وجود دارد. اما قبل از سرمایه‌گذاری، باید به خوبی با این گزینه‌ها آشنا شویم.

هر سرمایه‌گذاری مزایا و معایبی دارد. بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری بستگی به تحمل ریسک، دانش شما از بازار و هدف‌های سرمایه‌گذاری دارد. در بین همه گزینه‌ها، تعدادی از آن‌ها می‌تواند مناسب شما باشد. پس در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین سرمایه گذاری در جهان آشنا شوید.

سرمایه گذاری در جهان چیست؟

سرمایه‌گذاری درواقع یک دارایی است که با هدف رشد پول شما ایجاد شده است. شناخت صحیح سرمایه‌گذاری برای انتخاب بهترین گزینه‌ها حیاتی است. با درست فهمیدن نوع سرمایه‌گذاری، می‌توانیم بهترین تصمیم‌ها را بگیریم.

سرمایه‌گذاری می‌تواند به دو روش درآمد آورده باشد: یکی از طریق فروش دارایی با سود و دیگری از طریق دریافت سود یا بازده از طرح‌های سرمایه‌گذاری. وقتی از سرمایه‌گذاری صحبت می‌شود، مهم است بدانید چه چیزی می‌خواهید و چه انتظاری دارید. با این توضیحات، می‌توانید تصمیم بهتری برای آینده مالی‌تان بگیرید.

اما چرا باید سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه‌گذاری می‌تواند یک منبع درآمد جدید برای شما باشد، بازنشستگی شما را تامین کند یا حتی شما را از یک بحران مالی خارج کند. بالاتر از همه، سرمایه‌گذاری باعث رشد ثروت شما می‌شود و به شما کمک می‌کند تا اهداف مالی‌تان را برآورده کنید و قدرت خرید شما با گذشت زمان افزایش یابد. اما حتی بهترین سرمایه گذاری در جهان هم همراه با ریسک است، پس باید به طور هوشمندانه و با دقت انجام شود.

در ادامه با راه های سرمایه گذاری در جهان آشنا خواهید شد.

بهترین روش های سرمایه گذاری در جهان چیست؟

انتخاب روش مناسب سرمایه‌گذاری بستگی به اهداف و شرایط شما دارد. اما به طور کلی، بهترین سرمایه‌گذاری در جهان شامل موارد زیر می‌شود:

سرمایه گذاری در اوراق قرضه می‌تواند به عنوان بهترین سرمایه گذاری در جهان نام برده شود. این نوع سرمایه‌گذاری به یک نهاد (چه یک شرکت، یک مرکز شهری یا حتی یک دولت) امکان می‌دهد که منابع مالی لازم برای اجرای طرح‌های خاص خود را جمع‌آوری کند.

پیش‌تصور کنید که یک نهاد محلی از شما می‌خواهد تا در یک طرح عمرانی، مانند ایجاد یک جاده یا بنا، سرمایه‌گذاری کنید.

با توافق به این شکل، آن نهاد وعده می‌دهد که پس از مدت معینی، مانند یک سال یا حتی بیشتر، سرمایه اصلی شما به همراه درآمد ثابتی را به شما بازپرداخت کند. در نهایت، پس از اتمام دوره توافقی، شما سرمایه‌گذاری اولیه‌ی خود را به همراه سود معینی دریافت خواهید کرد.

  • رمز ارز

رمزارزها یکی از روش های سرمایه گذاری در جهان هستند و بسیاری از افراد از طریق آموزش فارکس با رمزارزها و بازارهای مالی آشنا شده‌اند. رمز ارزها، ارزهای دیجیتال نظارت نشده‌ای هستند که بر روی وب‌سایت‌های رمزارز خرید و فروش می‌شوند.

در این زمینه کسب درآمد از بلاکچینرمزارزها، مانند بیت‌کوین یا دوج‌کوین، به دلیل رشد سریع و چشمگیرشان در سال‌های اخیر به عنوان یک وسیله سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گرفته‌اند. اما، همچنان سرمایه‌گذاری بسیار خطرناکی هستند به دلیل بسیاری از عوامل نامعلوم مرتبط با آن‌ها.

یکی از این خطرات احتمال تدابیر دولتی است و یا اینکه رمزارزها هرگز به عنوان یک روش پرداخت رایج پذیرفته نشوند. رمزارزها ممکن است به همان سرعتی که به وجود آمده‌اند نیز ناپدید شوند. به‌طور کلی، سرمایه‌گذاری آگاهانه در رمز ارزها نیز می‌تواند بهترین سرمایه گذاری در جهان محسوب شود.

  • بلاک چین

کسب درآمد از بلاکچین که یکی از جدیدترین انواع سرمایه‌گذاری است، می‌تواند به عنوان بهترین سرمایه گذاری در جهان برشمرده شود. کسب درآمد از بلاکچین به چند شکل صورت گیرد. این روش‌ها عبارتند از:

  • استخراج ارزهای دیجیتال
  • معامله ارزهای دیجیتال
  • ارائه خدمات تحلیل داده
  • استخراج اطلاعات از بلاکچین

در استخراج ارزهای دیجیتال، شما با استفاده از تجهیزات قدرتمند، ارزهای دیجیتال را استخراج کرده و به عنوان پاداش دریافت می‌کنید. در معامله ارزهای دیجیتال، شما می‌توانید با خرید و فروش ارزها و استفاده از تغییرات قیمت آن‌ها سود کسب کنید. همچنین، با تحلیل و استخراج اطلاعات از بلاکچین و ارائه خدمات مرتبط با تحلیل داده، می‌توانید درآمدزایی کنید.

  • صندوق‌های قابل معامله در بورس

صندوق‌های قابل معامله در بورس یا همان ETF ها که به طور متداول به آن‌ها اشاره می‌شود، شبیه به صندوق‌های شاخص هستند زیرا یک شاخص معروف را پیگیری می‌کنند و عملکرد آن را منعکس می‌کنند. ولی بر خلاف صندوق‌های شاخص، ETF ها در بازار سهام خرید و فروش می‌شوند.

چون ETF ها در بازار سهام معامله می‌شوند، شما کنترل بیشتری در مورد قیمت خرید آن‌ها دارید و کمترین هزینه را پرداخت می‌کنید. بازدهی شما کاملاً بستگی به عملکرد خوب یا بد شاخصی که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، دارد.

همچون دیگر روش‌های سرمایه‌گذاری، نحوه ورود به بورس بین‌المللی نیز نیازمند دانش، تحقیق و استراتژی مناسب است تا بتوان به بهترین نحو از فرصت‌ها بهره‌برداری کرد.

  • املاک و مستغلات

سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات را می‌توان بهترین سرمایه گذاری در جهان به حساب آورد. این مسیر، در بسیاری از نقاط جهان، به دلایل مختلفی جذابیت دارد.

  • استقرار و ثبات: نسبت به سایر اشکال سرمایه‌گذاری مانند بازار سهام، املاک و مستغلات اغلب پایدارتر و کم ریسک‌تر هستند.
  • افزایش ارزش با زمان: به طور معمول، ارزش املاک با گذر زمان افزایش می‌یابد، به ویژه اگر در مناطق در حال رشد یا توسعه قرار گیرند.
  • درآمد اجاره: برای کسانی که مسکن یا زمینی را به اجاره می‌دهند، این فرصتی است تا درآمد ثابتی داشته باشند.
  • امکان افزایش ارزش از طریق بازسازی: مالکیت یک ملک به شما امکان می‌دهد تا با انجام بازسازی‌ها و بهبودی‌ها، ارزش آن را افزایش دهید.

کدامیک از روش های ورود به بازار جهانی ریسک پایین تری دارد؟

در دنیای تجارت، راه‌ها و روش‌های متنوعی برای کسب درآمد وجود دارد. یکی از این روش‌ها که همچنین ریسک کمتری دارد، استفاده از حق تولید و نام تجاری است. این روش به چه معناست و چرا برای تجارت‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است؟

هنگامی که شرکتی حق تولید، نام تجاری یا روش‌های تولید خود را به یک شرکت دیگر در کشوری دیگر ارائه می‌دهد، این عمل به نام استفاده از حق تولید و نام تجاری شناخته می‌شود. این کار معمولاً با قراردادهای مشخص و قانونی انجام می‌شود.

از مزایای این روش می‌توان به کاهش ریسک، افزایش حضور در بازارهای جدید و بهره‌برداری از تجربه و شهرت شرکت‌های بزرگ اشاره کرد. این روش یک فرصت است برای شرکت‌های کوچک‌تر که می‌خواهند در بازارهای جهانی رقابت کنند.

معیار های انتخاب بهترین سرمایه گذاری در جهان

شاید برایتان سوال باشد که چگونه باید بهترین راه سرمایه گذاری را انتخاب کنیم؟ انتخاب روش سرمایه‌گذاری جهانی بستگی به اهداف، زمانبندی، تحمل‌پذیری به خطر و دانش سرمایه‌گذار دارد. در ادامه، برخی از معیارهای مهم برای انتخاب روش سرمایه‌گذاری جهانی را بررسی می‌کنیم:

  • هدف سرمایه‌گذاری: اولین و مهم‌ترین قدم در انتخاب روش سرمایه‌گذاری جهانی، تعیین هدف سرمایه‌گذاری است. آیا هدف شما رشد سرمایه است یا درآمد ثابت و پایدار؟ آیا به دنبال تنوع و پراکندگی جغرافیایی هستید یا تمرکز بر بازارهای خاصی را ترجیح می‌دهید؟
  • زمانبندی سرمایه‌گذاری: آیا سرمایه‌گذاری شما کوتاه‌مدت است یا بلندمدت؟ زمانبندی سرمایه‌گذاری می‌تواند تأثیر زیادی بر روش انتخابی داشته باشد.
  • سطح ریسک: تحمل ریسک یک عامل مهم در تعیین روش سرمایه‌گذاری است. بازارهای سرمایه جهانی به طور کلی به دو دسته سرمایه‌گذاری پر ریسک و کم ریسک تقسیم می‌شوند. سرمایه‌گذاری در بازارهای پر ریسک می‌تواند بازدهی بالاتری داشته باشد، اما همچنین با ریسک بیشتری همراه است. در مقابل، سرمایه‌گذاری در بازارهای کم ریسک معمولاً بازدهی پایین‌تری دارد، اما میزان ریسک کمتری دارد.
  • شرایط بازار: شرایط بازار نیز می‌تواند تأثیر زیادی بر روش سرمایه‌گذاری جهانی داشته باشد. شرایط اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی هر کشور و منطقه می‌تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بازدهی سرمایه‌گذاری را تحت تأثیر قرار دهد.

برای انتخاب بهترین سرمایه گذاری در جهان، بهتر است که معیارهای ذکر شده را حتما در نظر بگیرید.

 

استراتژی ورود به بازار سرمایه گذاری جهانی

وقتی شرکت‌ها تصمیم به حضور در بازارهای جهانی می‌گیرند، معمولاً ابتدا با یک رویکرد کم‌ریسک شروع می‌کنند. با کسب تجربه و موفقیت، ممکن است به روش‌هایی با ریسک و سرمایه‌گذاری بیشتر بپردازند.

۱- صادرات

  • صادرات به معنای ارسال کالاهای تولید شده در یک کشور به یک کشور دیگر برای فروش آن‌ها است. این روش می‌تواند به عنوان بهترین سرمایه گذاری در جهان نام برده شود. صادرات برای برای بسیاری از افراد جذاب است چون:
  • محصولاتی که در بازار داخلی به حد اشباع رسیده‌اند، می‌توانند در بازار جهانی موفق باشند.
  • برخی شرکت‌ها ترجیح می‌دهند به جای ساخت محصول جدید، محصولات موجود خود را صادر کنند.
  • و در نهایت، برخی از شرکت‌ها به دلیل کم‌تر بودن رقابت در کشورهای دیگر مایل به صادرات هستند.

شرکت‌های کوچک ترجیح می‌دهند محصولات خود را صادر کنند چرا که کمترین ریسک را دارد و همچنین هزینه‌های کمتری نیز دارد.

۲- لایسنسینگ

وقتی یک شرکت به یک شرکت دیگر در کشوری دیگر اجازه می‌دهد تا از فرآیند تولید، نام تجاری یا دانش خاص خود استفاده کند، به این فرآیند لایسنسینگ گفته می‌شود. در عوض، شرکت مادر از شرکت دوم هزینه‌ای دریافت می‌کند. این روش برای شرکت‌هایی که می‌خواهند با هزینه کم وارد بازار جهانی شوند، مفید است.

برخی شرکت‌ها ممکن است تصمیم به لایسنسینگ یا گرفتن حق امتیاز بگیرند، زیرا تولید محصول در کشور دیگر ممکن است به دلیل موانعی چون کمبود سرمایه یا محدودیت‌های دولتی سخت باشد. اما این روش هم ریسک‌های خود را دارد. مثلاً اگر محصولات با کیفیت کمتری در کشور دیگر ساخته شوند، می‌تواند به نام تجاری اصلی آسیب بزند. به علاوه، سود حاصل از این روش ممکن است کمتر از سایر روش‌ها باشد.

شرکت‌های معروفی مانند مک‌دونالدز با استفاده از فرانچایز در کل دنیا شعبه‌های زیادی دارند و با موفقیت در بازارهای مختلف فعالیت می‌کنند. به‌طور کلی، گرفتن حق امتیاز هم می‌تواند بهترین سرمایه گذاری در جهان برای شما باشد.

۳- سرمایه‌گذاری مشترک

سرمایه‌گذاری مشترک، همکاری بین یک شرکت داخلی و خارجی است که هر دو در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند و هر دو روی پروژه کنترل و مالکیت دارند. شریک خارجی دانش بازار، ارتباطات تجاری و دسترسی به منابع دیگر در کشور مقصد را فراهم می‌آورد. این روش، نسبت به سایر راه‌های ورود به بازار، ریسک بیشتری دارد. برخی کشورها ممکن است تمام پروژه‌های تجاری را ملزم به مالکیت جزئی توسط شرکاء تجاری داخلی کنند. این نوع شراکت‌ها می‌تواند حتی در چند کشور هم زمان انجام شود، این زمانی رایج است که شرکاء تجاری برای انجام تجارت در یک منطقه جهانی با هم همکاری می‌کنند.

۴- سرمایه‌گذاری مستقیم

سازمان‌های چندملیتی گاهی تصمیم می‌گیرند به طور مستقیم در کشورهای دیگر فعالیت کنند و واحدهای تولیدی یا بازاریابی خود را ایجاد کنند. با این کار، شرکت‌ها به طور فعال و موثرتری در بازار حضور پیدا می‌کنند. ین هم یک استراتژی پرریسک است زیرا نیاز به درک کامل از شرایط تجاری و سنن در یک کشور خارجی دارد.

۵- واسطه‌های تجاری

اگر یک شرکت منابع یا تخصص لازم برای ورود به یک بازار خارجی را نداشته باشد، می‌تواند واسط‌های تجاری را استخدام کند که ارتباطات و روابط لازم در آن بازارها را دارند. این واسطه‌ها معمولاً کالاهای تولیدی در یک کشور را را با نرخی پایین تولیدکننده خریداری کرده و سپس آن‌ها را در بازارهای خارجی دوباره به فروش می‌رسانند.

نتیجه‌گیری

در دنیای پیچیده سرمایه‌گذاری، انتخاب بهترین سرمایه گذاری در جهان به شرایط و اهداف هر فرد بستگی  دارد. از سرمایه‌گذاری در رمز ارزها گرفته تا سرمایه‌گذاری مستقیم در بازارهای خارجی، همه‌ این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند. برای حداکثر رساندن منافع و کمترکردن ریسک‌ها، مهم است که فرد به درستی با بازار، فرصت‌ها و چالش‌های مرتبط آشنا باشد. به طور کلی، موفقیت در سرمایه‌گذاری به درک عمیق بازار، انتخاب استراتژی مناسب و همچنین پیوسته سازی منابع موجود بستگی دارد.




ارسال توسط پول دوست

آموزش نوشتن یک بیزینس پلن قدرتمند و برنده

  در دنیای پر هیاهوی کسب‌وکارهای امروزی، برای رشد و موفقیت بلندمدت نیاز به یک بیزینس پلن قوی و جامع امری حیاتی است. بیزینس پلن، به شما کمک می‌کند تا به بررسی دقیق بازار و رقبا بپردازید و راه‌های مناسبی را برای مزیت رقابتی و جذب مشتریان بیشتر ایجاد کنید. در این مقاله دکتر ویز قصد داریم تا آموزش دهیم که چگونه بیزینس پلن بنویسیم. پس با ما همراه باشید.

بیزینس پلن چیست؟

بیزینس پلن چیست؟ یک سند مکتوب است که نقشه و برنامه شما برای آینده کسب‌وکارتان را نشان می‌دهد. بیزینس پلن می‌تواند به‌عنوان یک ابزار کاربردی برای کارمندان و مدیران برای رسیدن به اهدافشان استفاده شود. همچنین، این طرح می‌تواند برای جذب نظر سرمایه‌گذاران، جلب‌توجه خوانندگانی که ممکن است به‌عنوان سرمایه‌گذاران پتانسیل در نظر گرفته شوند، مورداستفاده قرار گیرد.

علاوه بر این، بیزینس پلن می‌تواند به‌منظور جذب کارمندان کلیدی، ایجاد چشم‌انداز برای توسعه مشاغل جدید، مذاکره با تأمین‌کنندگان و حتی به مدیران در درک عمیق‌تر هویت شرکت و بهبود مدیریت شرکت کمک کند.

به‌طور کلی، بیزینس پلن بر اساس اطلاعات موجود و برنامه‌ریزی دقیق، نقشه راهی را برای رسیدن به اهداف کسب‌وکارتان تعیین می‌کند. این سند شامل بخش‌هایی مانند توصیف کسب‌وکار، تحلیل بازار، استراتژی بازاریابی، ساختار سازمانی، مدیریت مالی و پیش‌بینی‌های مالی می‌شود. با آموزش این که چگونه بیزینس پلن بنویسیم، شما می‌توانید راهنمایی دقیقی برای موفقیت بیشتر در کسب‌وکارتان داشته باشید.

چرا باید یک بیزینس پلن تدوین کنیم؟

نوشتن طرح کسب‌وکار یک بررسی جامع از بیزینس شما، فراهم می‌کند، از جمله شناخت هدف‌ها و خواسته‌های مشتریان، تعیین بازار هدف، استراتژی قیمت‌گذاری و شرایط رقابتی. همچنین، نوشتن طرح کسب‌وکار به شما امکان می‌دهد تا نقاط قوت، فرصت‌ها، ضعف‌ها و مسائلی که باید پیش‌بینی و به آنها پاسخ داد، را شناسایی کنید.

 طرح کسب‌وکار به‌صورت مکتوب و گزارشی که تهیه می‌شود، توانایی شما در مدیریت کسب‌وکار را بهبود می‌بخشد و به شما اجازه می‌دهد به‌منظور جلوگیری از انحراف‌ها و بروز مشکلات، تمرکز کنید. علاوه بر این، طرح کسب‌وکار به شما این امکان را می‌دهد تا نیازهای مالی را تعیین کنید و منابع مالی موردنیاز را تأمین کنید. همچنین، با یادگیری چگونه بیزینس پلن بنویسیم، شما وسیله‌ای برای ارتباط با اعضاء گروه مدیریتی، جذب کارکنان جدید، اطلاع‌رسانی به کارکنان و شرکای تجاری، و همچنین ارائه اطلاعات به قرض‌دهندگان و اعطاء‌کنندگان تسهیلات مالی دارید.

بهترین زمان نوشتن بیزینس پلن

بهترین زمان برای نوشتن طرح کسب‌وکار، زمانی است که کارآفرین برای مذاکره با مشتریان آماده می‌شود و محصول خود را جهت ورود به بازار آماده می‌کند. همچنین برای انجام فعالیت‌های بازاریابی آماده می‌شود، نوشتن بیزینس پلن در این بازه زمانی احتمال دریافت سرمایه را ۲۷ درصد افزایش می‌دهد.

یک طرح کسب‌وکار خوب باید به طور جامع فرصت‌های کسب‌وکار را توضیح دهد، مشتریان را به طور کامل معرفی کند، مزایای استارتاپ نسبت به رقبا را شرح دهد و طرح درآمدی کسب‌وکار را بازگو کند.

به‌هرحال لازم است به اهمیت زمان‌بندی در نوشتن طرح کسب‌وکار توجه کنید. بیزینس پلن نباید زودتر از زمان مناسب نوشته شود و نیز زمان زیادی برای نوشتن آن صرف نشود. برای کسب بهترین نتیجه، باید هم‌زمان با سایر فعالیت‌های استارتاپ انجام شود. این قوانین باید توسط همه کارآفرینان و مدیرانی که در بازاری با شرایط متغیر فعالیت می‌کنند رعایت شود.

 

چگونه بیزینس پلن بنویسیم؟

برای پاسخ به سؤال اینکه چگونه طرح تجاری بنویسیم، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

Cover Letter-1

Cover letter یا نامه پوششی، هدفی مشابه ارسال رزومه به یک شرکت دارد. شما باید در این نامه، بیزینس پلن خود را به خواننده معرفی می‌کنید. به دلیل اینکه هدف شما این است که ایده کسب‌وکار خود را به سرمایه‌گذاران، اعتباردهندگان، شرکا، کارمندان و سایر ذی‌نفعان بازاریابی کنید، تمامی بخش‌های طرح باید برای خواننده جذاب باشند. برخی از عناصری که در کاور لتر باید لحاظ شوند عبارتند از:

  • آدرس گیرنده
  • تاریخ
  • اطلاعات شما
  • سلام (از نام خاصی مانند «آقای محمدی عزیز» استفاده کنید)
  • بدنه (به‌وضوح اعلام کنید که یک بیزینس پلن برای کسب‌وکار خود ارسال می‌کنید و اینکه به دنبال حمایت مالی برای ایده کسب‌وکار خود هستید. بیان کنید که چه انتظاری از خواننده دارید و دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید. همچنین، اطلاعات تماس خود را اضافه کنید.)
  • قدردانی
  • امضا

۲-صفحه عنوان

در صفحه عنوان بیزینس پلن، از رنگ‌ها و حاشیه‌های فانتزی غیرضروری خودداری کنید و به‌سادگی تمرکز کنید. عناصری که باید در صفحه عنوان قرار دهید عبارتند از:

  • لوگوی کسب‌وکار (اگر دارید)
  • نام کسب‌وکار
  • نام مؤسس
  • کلمات «بیزینس پلن»
  • تاریخ

۳-خلاصه اجرایی

خلاصه اجرایی باید به‌عنوان صفحه آغازین بیزینس پلن قرار گیرد و نباید که آن را از دست بدهید. هیچ سرمایه‌گذار جدی‌ای بیزینس پلن را بدون خلاصه اجرایی نمی‌خواند. خلاصه اجرایی، طرح آسانسور بیزینس پلن شماست. باید توانایی جلب‌توجه سرمایه‌گذاران، خلاصه‌کردن کسب‌وکار خود و اثبات قابلیت اجرایی برنامه خود را داشته باشید.

از آنجایی‌که، شما می‌خواهید سرمایه‌گذاران خود را در داستان خود جذب کنید و نشان دهید کسب‌وکار شما دارای قابلیت رشد، محصولات و مخاطبانی برای حمایت از آن است؛ بنابراین، در خلاصه اجرایی از جملات کوتاه و نقاط گلوله استفاده کنید. سعی کنید اطلاعات مهم را بدون درگیرشدن در جزئیات ثبت کنید.

هر بخش از خلاصه اجرایی به‌عنوان نمونه‌ای از فصل‌های بعدی گزارش کسب‌وکار شما عمل می‌کند. اطلاعات مهم را بدون ازدست‌دادن توجه سرمایه‌گذاران خود، به طور مختصر و مفید منتقل کنید.

چگونه بیزینس پلن تک ‌صفحه ‌ای بنویسیم؟

طرح کسب‌وکار یک‌صفحه‌ای یک نمونه اجمالی از بیزینس پلن است که در یک صفحه قابل تشریح است. این نوع چگونگی تبیین طرح کسب و کار معمولاً برای افرادی است که به جزئیات و جامعیت طرح نیاز ندارند و فقط به اطلاعات کلی مربوط به فروش و سود علاقه دارند. مخاطبان طرح کسب‌وکار یک‌صفحه‌ای عموماً افرادی هستند که در حوزه‌هایی مثل تجزیه‌وتحلیل، برندسازی و مدیریت ریسک کار نمی‌کنند. برای ساختار یک طرح کسب‌وکار یک‌صفحه‌ای می‌توانید به مواردی مانند مشکل، راه‌حل، مدل کسب‌وکار، بازار هدف، مزیت رقابتی، تیم مدیریت، خلاصه مالی و بودجه موردنیاز اشاره کنید.

مشاوران کسب و کار چگونه در تدوین بیزینس پلن کمک می کنند؟

مشاوره کسب و کار در تدوین بیزینس پلن (Business Plan) به شما به‌عنوان کارفرما کمک می‌کند تا یک طرح کامل و حرفه‌ای برای کسب‌وکار خود ارائه دهید. آنها تجربه و اطلاعات لازم را دارند تا به شما در ایجاد یک برنامه استراتژیک برای راهبری کسب‌وکار کمک کنند.

مشاوران کسب‌وکار با بررسی و تجزیه‌وتحلیل بازار، رقبا، مشتریان و محصولات/خدمات راهنمایی شما را در تحلیل وضعیت فعلی و آینده کسب‌وکار می‌کنند. مشاوران کسب‌وکار به شما در ارائه راهکارها و استراتژی‌های مناسب برای رشد و موفقیت کسب‌وکار کمک می‌کنند. آنها می‌توانند نقاط قوت و ضعف شما را شناسایی کرده و راهکارهایی برای بهبود عملکرد و رقابت‌پذیری ارائه دهند.

مشاوران کسب‌وکار باتوجه‌ به تجربه و دانش خود، به شما در تدوین یک بیزینس پلن جامع و راهبردی کمک می‌کنند تا بتوانید کسب‌وکارتان را رشد دهید.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مشاغل اینترنتی موفق

معیارها و عوامل بسیار زیادی برای جدا کردن کسب و کارهای موفق و ناموفق وجود دارد اما برخی از آن‌ها نسبت به دیگر معیارها مهم‌تر هستند. در ادامه این مطلب مهم‌ترین عواملی که باعث موفقیت یک کسب و کار اینترنتی می‌شود را برای شما آورده‌ایم.

۱- سریع‌‌ تر کردن زمان سوددهی

مشاغل اینترنتی موفق زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که زمان زیادی از تاسیس آن‌ها نمی‌گذرد اما به درآمد پایدار و مناسبی رسیده‌اند. نکته مهم در کسب و کارهای اینترنتی این است که مبانی استارت آپی را به صورت درست و اصولی طی کنند چرا که در غیر این‌صورت ممکن است استارت آپ در مراحل مختلف دچار مشکلات مالی شود.

معمولا کارهای اینترنتی کمی زمان‌بر هستند و بعد از گذشت حداقل یکی دو سال زمان، به رشد می‌رسند اما ممکن است به کمک روش‌هایی، زمان سوددهی کسب و کارهای آنلاین را سریع‌تر کرد. سریع‌تر کردن روش‌های سوددهی کار آسانی نیست و بسته به هر کسب و کاری متفاوت است اما باید در نظر داشته باشید که این روش‌ها فقط توسط متخصصان کسب و کاری باتجربه قابل اطمینان است.

 

۲- حمل و نقل

یکی از وجوه تمایز کسب و کارهای موفق و غیرموفق موضوع حمل و نقل یا لاجستیک کالاهای ارسالی مشتریان است. معمولا مشتریان ترجیح می‌هند تا کالاهای خریداری‌ شده‌شان در سریع‌ ترین زمان ممکن به دست‌شان برسد. به همین دلیل قبل از راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و فروش اینترنتی محصولات باید به فکر مباحث حمل و نقلی آن باشید.

البته شرکت پست ملی ایران بیش‌تر کالاها را با کمترین هزینه به دورترین نقاط کشور ارسال می‌کند اما برخی از کالاها مانند کالاهای خوراکی و دارویی نیازمند یک سیستم ارسال سریع‌تر هستند. همچنین در نظر داشته باشید که معمولا مواد خوراکی قابل ارسال با پست نیستند مگر خشک‌بار و خوراکی‌هایی شبیه آن.

۳- پشتیبانی قوی

اگر کسب و کار اینترنتی شما یک شرکت خدماتی است و کالایی را ارسال نمی‌کند کار شما سبک‌تر است اما معمولا در شرکت‌های خدماتی مباحث پشتیبانی اهمیت بیش‌تری پیدا می‌کند. معمولا مشتریان می‌خواهند در کم‌ترین زمان ممکن از طرف شرکت مذکور خدمات و پشتیبانی دریافت کنند به همین دلیل بهتر است سعی کنید یک تیم پشتیبانی قوی برای کسب و کار آنلاین‌تان در نظر بگیرید.

البته بهتر است در نظر داشته باشید که معمولا داشتن یک تیم پشتیبانی هزینه‌های زیادی دارد و در شروع کار می‌توانید از دوستان یا اعضای خانواده‌‌تان استفاده کنید.

۴- جذب سرمایه گذار

اگر در مراحل مختلف توانستید به هدف‌های مشخص‌ شده‌تان برسید بهتر است کم‌کم به فکر جذب یک سرمایه‌گذار باشید. معمولا سرمایه‌گذاران به دنبال جذب استارت آپ‌های نوپا و پیش‌رو هستند. البته اگر می‌خواهید به دنبال جذب سرمایه بروید بهتر است از قبل اطلاعات زیادی در مورد نحوه مذاکره با سرمایه‌گذار به دست بیاورید.

 

سوالات متداول

مشخص کردن حوزه کاری و تخصص خود. با مشخص کردن حوزه کاری یا به اصطلاح فیلد کاری خود در واقع اولین قدم مهم و اساسی را برای راه اندازی کسب و کار شخصی خود با موفقیت برداشته اید.
 
قدم دوم که در رابطه با این امر باید برداشته شود، مشخص کردن بستر مورد نظرتان جهت فعالیتتان به صورت اینترنتی می‌باشد. باید مشخص کنید که برای معرفی خدمات خود از کدام بستر می‌خواهید استفاده کنید.
 
تدریس آنلاین یا اینترنتی راه اندازی کانال تلگرامی سایت دانلود موزیک سایت آموزشی سایت فروشگاهی پشتیبانی سایت تولید محتوا ساخت و فروش حساب کاربری

 




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

میزان و نحوه کسب درآمد در مشاغل آنلاین

اگر بخواهید در کسب و کارهای اینترنتی فعالیت کنید باید بدانید که درآمد شما مشخص نیست و بستگی به عملکرد شما در این کار دارد. معمولا درآمد کسب و کار اینترنتی در ایران بسیار بهتر از کارمندی است اما بهتر است بدانید زمانی این اتفاق می‌افتد که شما بتوانید مهارت‌های لازم را کسب کنید.

افراد فعالیت کننده در کسب و کارهای اینترنتی در ۲ حالت درآمد دارند، حالت اول زمانی است که شما مدیریت یک مجموعه را برعهده دارید و حالت دوم هم زمانی است که شما می‌خواهید در زیر مجموعه یکی از این شرکت‌ها فعالیت کنید.

با این اوصاف اگر بخواهید به‌عنوان کارمند در یکی از شرکت‌های اینترنتی فعالیت کنید بسته به میزان کاری که انجام می‌دهید از ۲ تا ۳۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنید و اگر هم به‌عنوان کارآفرین فعالیت دارید هیچ سقف مشخصی برای میزان درآمد شما ندارد.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

وظایف هر فرد در راه اندازی کسب و کار اینترنتی

در یک کسب و کار اینترنتی در شروع کار افراد وظایف مشخصی دارند و چون قرار است کل کارهای تیم توسط یک گروه کوچک انجام شود باید هر فرد توانایی‌های خود را بشناسد و باتوجه به وظایفی که دارد باید کسب و کار را پیش ببرد.

از طرف تیم دکتر ویز پیشنهاد می‌کنیم که در شروع کسب و کار اینترنتی تعداد افراد تیم‌تان زیاد نباشد و نهایتا همین ۳ نفری باشد که گفتیم. همچنین در شروع کسب و کار نیاز نیست تا شما و باقی اعضای تیم‌تان بسیار حرفه‌ای باشید و همان‌طور که گفته شد می‌توانید نیازهای ابتدایی‌تان را با آموزش‌های موجود در بازار کسب کنید.

طبق تحقیقاتی‌ که در شروع قرن ۲۱ صورت گرفت محققان به این نتیجه رسیدند که بهترین تعداد افراد تیم در شروع کسب و کار بین یک تا سه نفر است و این یک تا سه نفر باید باتوجه به نیازهای تیم انتخاب شوند.

وظیفه فرد فنی (technical man)

فرد فنی در کسب و کار باید توانایی زیادی در مباحث سایت و برنامه‌نویسی داشته باشد. البته در استارت‌آپ‌ها معمولا سایت‌های وردپرسی و جوملا استفاده می‌شود تا بار فنی به حداقل برسد اما به‌هرحال باید سعی کنید شخصی را برای کارهای فنی تیم‌تان داشته باشید.

بهتر است فرد فنی‌ توانایی ساخت یک وب‌ سایت به‌ صورت پایه‌ ای را هم داشته باشد تا بتوانید در زمان توسعه کسب و کارتان باحداقل هزینه یک سایت مناسب داشته باشید که به‌صورت تخصصی برای کسب و کار اینترنتی شما نوشته شده است. معمولا در بسیاری از کسب و کارهای بزرگ شخص فنی بعد از مدتی از تیم جدا می‌شود و یا اگر به‌صورت جدی به آن استارت‌آپ علاقه داشته باشد به‌سراغ مباحث کسب و کاری می‌رود تا بتواند در تصمیم‌گیری‌های بزرگ، شرکت نظر دهد.

وظیفه فرد دیجیتال مارکتر (digital marketer)

شخص دیجیتال مارکتر هم در کسب و کارها وظیفه دارد تا از هر نظر اوضاع سایت و شبکه‌های اجتماعی را بهبود ببخشد. این شخص واسطی بین فرد بیزنسی و شخص فنی است. دیجیتال‌ مارکتر تیم در شروع کسب و کار آنلاین فشار زیادی را تحمل می‌کند چراکه باید بتواند از سئو تا رابط کاربری سایت را بهبود ببخشد.

همچنین این شخص باید شبکه‌های اجتماعی را نیز مدیریت کند که برای شروع کار واقعا وظایف سنگینی است.

وظیفه فرد کسب و کاری (business man)

فرد کسب و کاری یا همان شخص بیزنسی در کسب و کار باید بتواند تمامی موضوعات مالی را کنترل کند و همچنین استراتژی‌های کلان را هم مشخص کند. این شخص باید توانایی زیادی در مدیریت بحران داشته باشد تا بتواند کسب و کار اینترنتی را در مواقع حساس نجات دهد. در بیش‌تر استارت‌آپ‌ها شخص کسب و کاری به‌عنوان مدیرعامل مجموعه فعالیت می‌کند.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

نکات مهم در کسب و کار اینترنتی

کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین در سال‌های اخیر ایران توانسته است تا اشتغال زیادی را برای مردم ایجاد کند به همین خاطر در این سال‌ها مردم بهتر توانسته‌اند با کسب و کارهای اینترنتی ارتباط برقرار کنند. برای این‌که بتوانید به بالاترین حد بازده کسب و کار اینترنتی برسید باید از هزینه کردن نترسید و متناسب با نیاز کسب و کار هزینه کنید. زمانی‌که می‌خواهید توسعه کسب و کارتان را شروع کنید باید قبل از هرکاری بررسی کنید که آیا توسعه این کسب و کار درست است یا خیر.

علت شکست بسیاری از کسب و کارهای نوپا این است که در زمان توسعه نتوانسته‌اند به‌خوبی بررسی‌های لازم را انجام دهند و همین عامل باعث شکست زودهنگام آ‌ن‌ها شده است. در کسب و کارهای اینترنتی نوپا هزینه‌ها باید به شدت کنترل شود و مدیر مجموعه باید توانایی بالایی در مدیریت هزینه‌ها داشته باشد.

فرض کنید شما در یک شهرستان زندگی می‌کنید و قرار است یک کسب و کار آنلاین راه‌اندازی کنید. در این هنگام باید حوزه کاری‌تان را مشخص کنید و پس از مشخص شدن آن چالش‌های آن را بررسی کنید.

در بسیاری از موارد کسب و کارهای اینترنتی با چالش‌های رقیب سنتی مواجه هستند که این موضوع باعث شده است تا هیچ ارزش پشنهادی در کار اینترنتی وجود نداشته باشد و ناچارا به سمت همان کسب و کار سنتی می‌رود تا نیاز خود را تامین کند. در این حالت نیز کسب و کار اینترنتی دچار شکست می‌شود.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه، شدنی است؟

زمانی‌که صحبت از کسب و کارآنلاین می‌شود برای بسیاری از افراد این سوال پیش‌ می‌آید که با چقدر هزینه می‌توان یک کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کرد؟!

البته اگر کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه را به‌معنای هزینه صفر تومان در نظر بگیریم قطعا چنین چیزی شدنی نیست اما به شما اطمینان می‌دهیم که شروع کسب و کار آنلاین کم‌تر از یک میلیون تومان برای شما هزینه خواهد داشت. البته این موضوع شدیدا به آموزش شما هم بستگی دارد و اگر بخواهید یک آموزش درست و حسابی را تجربه کنید باید در حدود ۵ میلیون تومان هزینه کنید.

خوشبختانه کسب و کار اینترنتی در شهرستان، برای ساکنین غیرتهرانی هم فراهم است و بسیاری از دوره‌های بزرگ ایران یک دوره غیرحضوری هم دارند که می‌تواند برای افراد در شهرستان ها بسیار مفید باشد.

برویم سراغ ادامه بحث؛ زمانی‌که شما می‌خواهید یک کسب و کار اینترنتی را آغاز کنید باید بتوانید یک سایت را باکمترین هزینه راه‌اندازی کنید البته اگر قرار است بستر فعالیت شما گوگل نباشد می‌توانید یک پیج اینستاگرام هم بسازید و فعالیت ابتدایی خود را در آن شروع کنید.

اما این نکته را در نظر داشته باشید که اگر می‌خواهید کسب و کار شما اعتبار داشته باشد حتما در ادامه کارتان به یک سایت نیاز خواهید داشت. همان‌طور که گفته شد برای ساخت یک کسب و کار اینترنتی موفق باید یک تیم حداقل ۲ نفره باشید. افراد حاضر در یک تیم برای موفقیت کسب و کار آنلاین باید بتوانند دارای مهارت‌های زیر باشند و باتوجه به نیازهای ابتدایی یک کسب و کار و این مهارت‌ها بهترین حالت وجود ۳ نفر در تیم است. این سه نفر باید ویژگی‌های مکملی داشته باشند اما تخصص داشتن در سه موضوع زیر بسیار اهمیت دارد.

۱ـ شخص فنی

۲ـ شخص بیزنسی و کسب و کاری

۳ـ شخص دیجیتال مارکتر




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

گام اول آموزش کسب و کار اینترنتی

بسیاری از افراد تصمیم به شروع راه‌‌ اندازی کسب و کار اینترنتی‌ می‌کنند اما نمی‌دانند که که باید از کجا شروع کنند و اصلا به چه ابزاری نیاز دارند تا بتوانند انواع کسب و کار اینترنتی‌ را راه‌اندازی کنند. به‌عنوان یک راهنمایی لطفا در نظر داشته باشید که کسب و کار اینترنتی اصول خاص خود را دارد و افرادی که به‌هر صورت از شما پول می‌گیرند و قول یاد دادن کسب و کار اینترنتی رایگان را می‌دهند در بسیاری از موارد قصد سواستفاده کردن دارند.

اگر می‌ خواهید این آموزش‌ها را طی کنید بهتر است به مراکز معتبر مراجعه کنید. همچنین برای دانستن کیفیت دوره می‌توانید از اشخاصی که در دوره‌های قبل این موسسات شرکت کرده‌اند سوال کنید. نحوه مصاحبه شغلی را فرا بگیرید.

اما برویم سراغ آموزش کسب و کار اینترنتی. در هنگام شروع کسب و کار اینترنتی باید به سراغ حرفه مورد نظرتان بروید و ببینید که اصلا قرار است در چه حوزه‌ای کسب و کار آنلاین خود را آغاز کنید. البته در بعضی از موارد هم ممکن است افراد هیچ ایده‌ای برای شروع کسب و کار نداشته باشند و به همین خاطر سعی می‌کنند که پس از آموزش دیدن و به‌‌ سراغ ایده بروند.

توصیه می‌کنیم که ابتدا ببینید به چه شاخه‌ای علاقه دارید و سپس از افراد خبره مشورت بگیرید که آیا می‌توان در حوزه مورد علاقه شما کسب و کار اینترنتی ایجاد کرد یا خیر؛ سپس به‌سراغ آموزش دیدن بروید و در هنگام آموزش دیدن سعی کنید یک نمونه ساده از این نوع کسب و کار را باکمترین هزینه اجرا کنید و از آن بازخورد بگیرید.

اگر می‌خواهید انواع کسب و کار اینترنتی رایگان‌ را به شکل اصولی پیگیری کنید مطمئن باشید که نمی‌توانید به‌تنهایی یک کسب و کار اصولی را پایه‌گذاری کنید. در مسیر ساخت یک کسب و کار موفق نیاز به تیم‌سازی دارید و تیم‌سازی نیاز به دانستن اصولی دارد که باید با آن‌ها آشنایی کاملی داشته باشید.

چرا که در این مسیر بسیاری از افراد یک هم‌تیمی را براساس ملاک‌های اشتباهی انتخاب می‌کنند که باعث می‌شود در آینده‌ای نه‌چندان دور وقت و هزینه‌های‌ زیادی را از دست بدهند.

آموزش دیدن یک طرفه باعث می‌شود تا نکات آمورشی مهم به فراموشی سپرده شوند و نتوانید بهره‌ی کاملی از آموزش‌ها ببرید. پس تا این‌جای کار قرار شد که آموزش‌های مورد نیازتان را شروع کنید و سپس سعی کنید تا یک نمونه‌ی ساده از کسب و کارتان را در فضای اینترنت ایجاد کنید. حالا در ادمه با ما همراه باشید تا بتوانید اطلاعات بیش‌تری را در مورد کسب و کار آنلاین به‌دست آورید.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مزایای داشتن کسب و کار اینترنتی چیست؟

انواع ایده کسب و کار اینترنتی که ما در این مقاله به شما معرفی کردیم می‌توانند مزایای بسیار زیادی برایتان به همراه داشته باشند. حال به منظور آشنایی بیشتر شما با این مزایا قرار است در ادامه این بخش آن‌ها را به شما معرفی کنیم:

استقلال در شغل

همانطور که می‌دانید کار کردن در بستر اینترنت شغلی رایگان است که در آن افراد می‌توانند کارهایی را که به آن علاقه دارند و با مهارت‌ های آن‌ ها نیز سازگار است را انتخاب کنند و مشغول به کسب درامد از آن شوند. به عنوان مثال می‌ توان به گروه‌های آنلاین فروش محصولات اشاره کرد که این روزها در تمامی کشورهای جهان گسترش یافته‌ اند و دلیل این گسترش نیز بازار بزرگ و تجارت بی حد و مرز به واسطه اینترنت است.

همچنین شما با مشغول شدن در یک کار اینترنتی دیگر همانند شغل‌ های سنتی مدام مجبور به گوش کردن دستورات کارفرمایتان نیستید و از استقلال کامل برخوردارید.

ساعات کاری انعطاف پذیر

یکی از دلایل اصلی که افراد تصمیم می‌گیرند به خاطر آن یک شغل اینترنتی را انتخاب کنند ساعات کاری منعطف آن است. همانطور که می‌دانید تاریخ و یا ساعت مشخصی برای کار کردن شما در اینترنت وجود ندارد. شما می‌توانید با توجه به تاریخی که باید پروژه‌تان را تحویل دهید و بنابر سلیقه خود ساعت کاری معینی را برای خود انتخاب کنید.

البته فراموش نکنید که درست است که شما همانند شغل‌های سنتی مجبور به آماده شدن و رفتن به سرکار در ساعت مشخصی نیستید اما به منظور پیشبرد هرچه بهتر پروژه‌های خود موظفید تا به صورت منظم و در ساعاتی مشخص بنابر سلیقه خود آماده به کار شوید.

داشتن اوقات فراغت بیشتر

با انتخاب هر یک از انواع ایده کسب و کار اینترنتی که در بالاتر به شما معرفی کردیم شما دیگر می‌توانید وقت بیشتری را به خود اختصاص دهید و از اوقات فراغتتان در کنار خانواده و یا دوستان استفاده کنید.

نداشتن هیچ گونه لباس رسمی

محدود نشدن به یک یونیفرم و لباس رسمی به منظور انجام وظایف می‌تواند بسیار وسوسه کننده باشد. شما با شروع  یکی از انواع کسب و کار اینترنتی رایگان دیگر حتی با لباس خواب خود نیز می‌توانید مشغول به کار شوید. البته علاوه بر نداشتن لباس رسمی شما دیگر محدودیت مکان فیزیکی نیز ندارید که بسیار فوق العاده است. شما حتی می‌توانید به هنگام سفر نیز کار کنید و یا اینکه  از روی تخت‌خوابتان پروژه‌ها را هدایت کنید.

بازده مالی مناسب

این نکته را بدانید که تمامی شغل‌های اینترنتی بازه دستیابی به سودهای کلان را دارند. اگر در این کار مبتدی هستید و هنوز نتوانستید به میزان درآمد قابل قبولی برسید اصلاً نگران نباشید و بدانید که این مشکل با مرور زمان و افزایش تجربه شما حل خواهد شد.

این نوع کسب و کار فقط وجود یک وب‌ سایت و فروش یک کالای خاص نیست بلکه در بسیاری از موارد فروشگا‌ه‌ها و کسب و کارهای اینترنتی به ارائه یک خدمت می‌ پردازند. برای مثال‌ استارت‌ آپ‌ های بزرگی مانند استادکار، ریحون و  آپ صرفا به ارائه خدمت در بستر اینترنت می‌پردازند و هیچ‌ گونه فروش کالایی ندارند.

اگر ۱۰ سال قبل به شما می‌گفتند که آیا ممکن است بزرگترین شرکت حمل و نقل کشور حتی یک خودرو هم از خودش نداشته باشد قطعا پاسخ شما منفی بود. اما امروزه با وجود کسب و کارهایی مانند اسنپ، این موضوع به‌ خوبی مشخص شده است و بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی بدون سرمایه اولیه توانسته‌ اند تا به درآمدی عظیم برسند. گسترش کسب و کارهای اینترنتی و توسعه‌پذیری آن‌ها به‌ قدری زیاد است که مشاهده‌ آمار توسعه‌ پذیری کسب و کارهای اینترنتی قطعا شما را شگفت‌زده می‌کند.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مفهوم کسب و کار اینترنتی چیست؟

یکی از انواع کسب و کار است. انواع ایده کسب و کار اینترنتی اصولا شامل فروش دو دسته از محصولات می‌شوند. نوع اول محصولات فیزیکی مانند کتاب، لباس، غذا و لوازم آرایشی و بهداشتی و سایر محصولات این چنینی هستند. نوع دیگر محصولات که می‌توان به صورت اینترنتی آنها را به فروش رساند محصولات دیجیتالی مانند کتاب‌های دیجیتال، فیلم‌های آموزشی، وبلاگ‌ها و مواردی از این قبیل هستند.

در واقع به لطف محبوبیت استفاده از اینترنت در سطح جهان این روزها دیگر درامد اینترنتی واقعی برای کسانی که می‌خواهند درآمدی اضافی داشته باشند کاملا امکان‌پذیر و دست‌یافتنی شده است.

خصوصاً در دوران همه گیری ویروس کرونا ایده کسب و کار آنلاین و اینترنتی خصوصا در منزل، بهتر از سایر مشاغل توانسته‌اند پیشرفت کنند، زیرا محدودیتی برای انجام آن‌ها وجود ندارد و حتی به صورت دورکاری نیز می‌توان آن‌ها را انجام داد. آن‌چه که باعث تشویق مردم به خلق یک ایده کسب و کار اینترنتی می‌ شود این است که این پروژه‌ها و کسب و کارها به هزینه اولیه بالایی نیاز ندارند و درآمد حاصل از آن‌ها سود خالص است.

اگر به فکر راه‌ اندازی یک کسب و کار اینترنتی پرسود هستید می‌توانید از مشاوران دکتر ویز کمک بگیرید تا شما را در این مسیر یاری کنند.




تاریخ: شنبه 16 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

معرفی بهترین روش های سرمایه گذاری در ایران

سیاری از افرادی که قصد شروع به کاری را دارند، به‌دنبال بهترین راه سرمایه گذاری در ایران هستند تا بتوانند با استفاده از سرمایه خود، در بازار جایگاه خوبی کسب کنند. این افراد، با استفاده از طی برخی مراحل خاص و اطلاع از این مراحل، می‌توانند به خواسته خود برسند. ما در این مقاله، برخی از مهم‌ترین راه‌های سرمایه‌گذاری را نام برده و بررسی می‌کنیم. اگر شما هم قصد شروع کار یا سرمایه‌گذاری را دارید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

سرمایه‌گذاری چیست؟

قبل از اینکه با بهترین راه سرمایه گذاری آشنا شوید، بهتر است با واژه سرمایه‌گذاری آشنایی کافی داشته باشید. به‌طورکلی، سرمایه‌گذاری به معنی وارد کردن سرمایه نقدی یا پول به بازار و یا خرید محصولات است. مهم‌ترین هدف سرمایه‌‌گذاری، دریافت سود و همچنین بالا رفتن ارزش سرمایه اولیه است. یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری، نرخ رشد سرمایه فرد است که از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهترین راه سرمایه گذاری در ایران

حالا نوبت به آن می‌رسد که بهترین راه سرمایه گذاری در کشور ایران را بررسی کنیم و درباره آنها اطلاعاتی کسب کنیم. هر یک از این روش‌ها، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند که ما باید قبل از شروع سرمایه‌گذاری از آنها اطلاع داشته باشیم. در این بخش، برخی از بهترین راه های سرمایه گذاری را نام می‌بریم.

سرمایه‌گذاری در بورس

یکی از را‌ه‌های سرمایه گذاری که طرفداران بسیاری دارد، سرمایه‌گذاری در بورس است. در این نوع سرمایه‌گذاری، شما سهام شرکت‌هایی مختلف را خریداری و سپس با آنها معامله می‌کنید. یکی از بازارهای بسیار مدرنی که در حال حاضر در بازار ایران به‌وفور دیده می‌شود، بورس است که یکی از بهترین راه سرمایه گذاری شناخته می‌شود. مهم‌ترین ویژگی که مردم این بازار و سرمایه‌گذاری را انتخاب می‌کنند این است که برای شروع، به سرمایه بسیار کمی نیاز است.

بدین صورت که شما با سرمایه کمتر از ۵۰۰ هزار تومان هم شروع به فعالیت کنید. این بازار، بازده بسیار بالایی دارد که نسبت به سایر بازارها، از میزان قابل‌توجهی برخوردار است. برای سرمایه‌گذاری در بورس، شما نیازی ندارید به‌صورت شخصی رفت‌وآمدی داشته باشید و می‌توانید به‌راحتی و از طریق آنلاین، کار خود را انجام دهید. از سوی دیگر، این بازار فقط در برخی ساعات روز فعال بوده و اخبار سیاسی و اقتصادی بر آن تأثیر شگرفی دارد. یکی از معایب این بازار این است که احتمال ریسک در این بازار بسیار بالا است.

  برای مشاوره کسب و کار کلیک کنید  

بازار سکه و طلا

یکی از بهترین راه سرمایه گذاری در کشور ایران را می‌توان سرمایه‌گذاری در بازار سکه یا طلا دانست. سرمایه‌گذاری دررابطه‌ با این فلز ارزشمند، از محبوبیت بالایی برخوردار است. از آنجا که تورم بر میزان قیمت سکه تأثیر زیادی دارد، سودی که از طریق خریدوفروش سکه و طلا به دست می‌آید هم کاملاً متغیر و رو به بالاست. نکته مهمی که دررابطه‌ با این بازار وجود دارد این است که احتمال سوددهی در آن بسیار بالاست و ریسک آن برای سرمایه‌گذاری هم خیلی کمتر است.

سرمایه‌گذاری در بازار سکه و طلا که از بهترین راه سرمایه گذاری محسوب می‌شود، نقاط منفی هم در آن دیده می‌شود. این مورد هم از بازارهای اقتصادی و سیاسی تأثیر زیادی می‌گیرند. علاوه بر این، افرادی که برای شروع کار کاملاً قابل‌اطمینان باشند هم بسیار سخت است. نکته منفی دیگری که درباره خریدوفروش طلا موردبحث و بررسی قرار گرفته است، هزینه اجرت بوده که به همه طلاهای نو که خریدوفروش می‌شوند هم اطلاق می‌گردد.

 

سرمایه‌ گذاری در بانک

بعد از بورس و سکه و طلا، می‌توان از بانک برای معرفی بهترین راه سرمایه گذاری اشاره کرد. همان‌طور که می‌دانید، بانک‌ها این امکان را دارند که بعد از گذاشتن مقداری پول در آن، سود ماهیانه‌ای از آن دریافت خواهید کرد. البته امسال هزینه نرخ سوددهی بانک‌ها به ۱۵% کاهش یافته است که باعث می‌شود افراد کمتری به این حوزه علاقه داشته باشند.

سرمایه‌ گذاری در ارز

یکی دیگر از محبوب‌ترین و بهترین راه سرمایه گذاری این است که در بازار ارز شروع به فعالیت کنید. در این بازار محبوب، شما به حداقل ۵۰ میلیون تومان هزینه نیاز خواهید داشت. در این بازار هم مانند سایر بازارهای پیشین، اخبار سیاسی و اقتصادی تأثیر بسیار زیادی برای آن دارد. در این نوع سرمایه‌گذاری، احتمال ریسک بسیار بالا بوده و اگر قیمت دلار تغییر کند، سود شما هم تا حد زیادی کم یا زیاد می‌شود و مدیریت ریسک و انواع آن در این زمینه اهمیت بالایی دارد.

سرمایه‌ گذاری در مسکن و ملک

یکی دیگر از مواردی که جزو بهترین راه سرمایه گذاری به‌حساب می‌آیند، سرمایه‌گذاری در بازار ملک و مسکن است. در این نوع سرمایه‌گذاری شما می‌توانید بعد از زمان طولانی، سود خوبی کسب کنید زیرا قیمت‌ها تا حد زیادی رشد خواهد کرد. همچنین مزیت دیگری که سرمایه‌گذاری در آن را پیشنهاد می‌کنیم، این است که برای شروع کار در این حوزه، نیاز به هیچ‌گونه تخصصی نخواهید داشت. یکی از مهم‌ترین معایب این بازار این است که برای شروع، باید سرمایه بسیار بالایی داشته باشید.

سرمایه‌گذاری در خودرو

یکی از بهترین راه سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۱ این است که در بازار خودرو، سرمایه‌گذاری کنید. ازآنجاکه قیمت‌های خودرو در بازار نوسانات زیادی دارد، سود آن هم تا حدی بالاست. علاوه‌براین، برای شروع به کار در این حوزه که یکی از بهترین راه سرمایه گذاری است، نیاز به هیچ‌گونه تخصص قبلی نخواهید داشت. از سوی دیگر، مهم‌ترین عیب این نوع سرمایه‌گذاری هم این است که خودرو استهلاک بسیار زیادی دارد.

سرمایه‌ گذاری در استارتاپ‌ ها

نکته مهمی که در بهترین راه سرمایه گذاری در ایران وجود دارد این است که شما این امکان را دارید که در کسب‌وکارهای متخلف و استارتاپ‌ها، سرمایه‌گذاری کنید؛ و به عنوان یک شتاب‌دهنده استارتاپ عمل کنید. این نوع سرمایه‌گذاری، خطر و ریسک بالایی دارد و بهتر است تمام جوانب احتیاط را رعایت کنید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع سرمایه‌گذاری این که میزان بیکاری در کشور تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند. این در حالی است که اگر پروژه با موفقیت مواجه نشود، احتمال دارد کل سرمایه شما هم از بین برود.

سرمایه‌ گذاری در خودروهای ثبت‌نامی

یکی دیگر از مواردی که به‌عنوان بهترین راه سرمایه گذاری شناخته می‌شود، سرمایه‌گذاری در خودروهای ثبت‌نامی می‌باشد. در این نوع سرمایه‌گذاری، افراد می‌توانند برای خودروهای صفر ثبت‌نام کنند، اگر نام در این قرعه‌کشی‌ها برنده شدند، حواله دریافت خودرو را در ازای مقداری پول، تحویل می‌گیرند. در آخر هم می‌توانند حواله این خودروهای صفر را با قیمت بالاتری به فروش برسانند. البته این موضوع به شانس شما هم بستگی دارد. امروزه این روش در بازار ایران به‌وفور به چشم می‌خورد.

  برای مشاوره کسب و کار کلیک کنید  

صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری

یکی دیگر از بهترین راه سرمایه گذاری در ایران، استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. این روش به این شکل است که در آن انواع سهام، اوراق بهادار و مشارکت، در آن معامله می‌شود. این روش، نوعی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است که طرفداران بسیار زیادی در کشور ما دارد.

 صندوق درآمد ثابت

می‌توان برای اشاره به بهترین راه سرمایه گذاری در کشور ایران، به صندوق درآمد ثابت هم اشاره کرد. این نوع سرمایه‌گذاری بسیار کم‌خطر بوده و برای افرادی که توانایی ریسک کردن ندارند هم بسیار مناسب است. علاوه‌بر‌این، افرادی که سرمایه کمی برای شروع دارند هم می‌توانند از این صندوق درآمد ثابت استفاده کنند.

سخن نهایی       

بهترین راه سرمایه گذاری شامل روش‌های بسیار زیادی می‌شود که ما در این مقاله، برخی از مهم‌ترین آنها را بررسی کردیم. با استفاده از این راه‌ها، افراد می‌توانند با سرمایه‌های کم یا زیاد، در انواع بازارها سرمایه‌گذاری کنند. اگر شما هم به دنبال یافتن بهترین روش سرمایه گذاری هستید، حتماً نکات این مقاله را در نظر بگیرید.




تاریخ: جمعه 15 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش معرفی محصول جدید و کسب درامد بیشتر

معرفی محصول در بازاریابی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که همیشه و برای همه‌ی شرکت‌ها حتی شرکت‌های بزرگ چالش برانگیز بوده است. ممکن است شما محصول یا خدمتی را تولید کرده باشید اما سؤالات زیادی در مورد چگونگی معرفی آن به مخاطب دارید.

در این مقاله تمامی نکاتی را که برای معرفی محصول نیاز دارید به‌طور کامل و به‌صورت دسته‌بندی شده گفته شده است. چگونه محصول خود را معرفی کنیم؟ متن معرفی محصول جدید چه باشد ؟ چگونه یک محصول جدید را بفروشیم؟

کسب‌‌و‌کارهایی که محصول محور هستند به‌خوبی می‌دانند که نحوه معرفی محصول تا چه حد برای کسب‌وکارشان مهم و حیاتی است. بسیاری از مواقع محصول تولید شده هیچ‌گونه عیب و نقصی ندارد اما به‌خاطر ایراد در نحوه‌ی معرفی محصول، شکست بزرگی به آن کسب و کار وارد می‌شود.

رقبای امروزه‌ی بازار به‌شدت بر روی نحوه معرفی محصولات خود، کار کرده‌اند.

استیو جابز مدیر عامل فقید شرکت اپل در رابطه با نحوه‌ی معرفی محصول می‌گوید: ارزش یک محصول را نحوه‌ی معرفی آن محصول بیان می‌کند. اگر به معرفی محصولات شرکت‌های بزرگی چون اپل، مایکروسافت و سامسونگ دقت کنید نکات بسیار ریز و مهمی را می‌بینید که می‌توانند بسیار کمک کننده باشند.

در ادامه‌ی مطلب به بررسی چگونگی معرفی یک محصول می‌پردازیم. نحوه معرفی محصول به مشتری چگونه است؟ بهترین کاری که یک سازنده در مورد محصول خود می تواند انجام دهد چیست؟ مراحل لانچ محصول چیست ؟

 

مراحل معرفی یک محصول تازه به بازار

مراحل لانچ محصول جدید شامل چهار مرحله اولیه است که باید قبل، حین و بعد از معرفی محصول تازه به بازار صورت بگیرد:

  • مرحله آماده‌سازی
    این مرحله چند ماه قبل از شروع به کار معرفی محصول قرار دارد و شامل طراحی یک طرح جامع درباره بازاریابی محصول ارائه است و مراحل بعدی براساس آن طی می‌شود. آن‌چه که باید در این مرحله مورد بررسی قرار بگیرد، اهداف و استراتژی‌های عرضه محصول، تعیین بازارهای هدف، کانال‌های اصلی معرفی محصول، تیم فروش، تاریخ لانچ محصول و … است.
  • مرحله پیش از معرفی
    این مرحله چند هفته یا یک ماه قبل از معرفی محصول قرار دارد که در آن باید تمام اقدامات اولیه برای معرفی محصول به بازارهای هدف صورت بگیرد. این مرحله شامل آماده‌سازی ابزارهای لازم برای لانچ محصول، آموزش پرسنل، اطلاع‌رسانی‌های داخل سازمانی و ….. است.
  • مرحله معرفی
    در این مرحله تمام اقدامات برنامه‌ریزی شده در مراحل پیشین به مرحله اجرا درمی‌آیند. در واقع اجرای تمام تکنیک‌های معرفی محصول جدید به بازار در این مرحله اتفاق می‌افتد.
  • مرحله بعد از معرفی
    این مرحله، مرحله دریافت بازخوردها و بهبود عملکرد بازاریابی است. در این مرحله است که با برنامه‌ریزی مجدد می‌توان تمام اشتباهات مراحل قبل را بازبرنامه‌ریزی کرده و معرفی را به‌ شیوه‌ای درست‌تر انجام داد.

ساختار کلی و اصولی معرفی محصول یا لانچ محصول شامل مواردی است که عنوان شد. اگر این مراحل به درستی طی نشوند، ممکن است مراحل عرضه محصول جدید به بازار با مشکلات و چالش‌های زیادی روبه‌رو شود.

پس بهتر است قبل از معرفی هر محصول تازه‌ای، تمام این مراحل را در نظر داشته باشید. در ادامه به ترفندها و تکنیک‌هایی اشاره می‌کنیم که می‌تواند در مرحله معرفی محصول شما را یاری کند تا در همین مرحله موفقیت‌های لازم را کسب کنید و نیاز به برنامه‌ریزی کلی نداشته باشید.

ترفندهای معرفی محصول می‌تواند چاشنی اصلی لانچ محصول شما باشد؛ البته ممکن است گیر کار شما در گرو اجرای تنها یکی از این ترفندها باشد. گاهی عامل اصلی موفقیت تنها در یک نکته ظریف نهفته است که ذهن‌های فعال آن نکات را در پس کوچک‌ترین تلنگرها دریافت می‌کنند. بنابراین دقت کنید، نقشه و شیوه کار خود را کاملاً بررسی کرده و ببینید کدام‌یک از تکنیک‌های زیر می‌تواند معرفی محصول شما را کامل کرده و به موفقیت نزدیک‌تر کند.

شناخت مخاطبین

هرچقدر بیشتر مخاطبین خدمت یا مشتریان محصول خود را بشناسید بهتر می‌توانید نیازهای آنان را برطرف کنید. دنیای امروز دنیای نیاز مشتریان است. کسی نمی‌تواند نیازهای مشتریان و جامعه هدفش را نادیده بگیرد و انتظار موفقیت در کسب‌وکارش را داشته باشد. آن‌چه از بیشترین اهمیت برخوردار است، ایجاد محصول مطابق با نیاز افراد جامعه است.

وقتی مخاطبین خود را بشناسید، با برآورده کردن نیازهای آن‌ها می‌توانید محصول خود را به قشر بیشتری معرفی کرده و بفروشید. (شناخت مخاطبین باعث می‌شود تا بتوانید محصول خود را کامل‌تر ارائه کنید. مثلاً اگر تولیدی لباس دارید، با شناخت مشتریان می‌توانید براساس سلیقه اکثر آن‌ها محصولات پرفروشی طراحی کنید.)

بررسی عملکرد رقبا

با توجه به اینکه محصول ما باید بتواند یکی از نیازهای اساسی جامعه را پوشش دهد، رصد کردن محصولات رقیب اهمیت خاصی پیدا می‌کند. رفع کردن اشکالات و نقص‌هایی که در کار رقیبان وجود دارد می‌تواند معرفی محصول ما را از همان ابتدا با استقبال همراه کند. هرچقدر کامل‌تر ظاهر شویم می‌توانیم طرفداران بیشتری پیدا کنیم. بررسی عملکرد رقبا می‌تواند شامل بررسی نقاط قوت و ضعف آن‌ها باشد؛ هر دو مورد می‌تواند به ما در ارائه اولیه بهتر محصول‌مان کمک کند.

ارائه محصول به افراد سرشناس

اگر بتوانید برای عرضه اولیه محصول خود از افراد محبوب و سرشناس کمک بگیرید، امکان موفقیت شما در معرفی محصول جدیدتان چند برابر افزایش پیدا می‌کند. البته در نظر داشته باشید که هر فرد سرشناسی صرفاً محبوب نیست؛ گاهی افراد سرشناس می‌توانند بزرگترین ضربه را به لانچ محصول‌تان وارد کنند. بنابراین محبوبیت شرط اولی است که باید برای انتخاب اشخاص مشهور در نظر داشته باشید. هرچقدر محبوبیت فرد موردنظر بیشتر باشد، امکان موفقیت شما را بالاتر می‌برد.

تبلیغات گسترده در رسانه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی مانند لینکدین، یوتیوب، اینستاگرام، تلگرام، توییتر و …. بزرگترین عاملان موفقیت در لانچ محصولات جدید هستند. البته این بسترهای آنلاین اجتماعی نه تنها در لانچ محصول، بلکه در هر زمینه‌ای می‌توانند سرعت و عملکرد کاری شما را تا چندین برابر افزایش دهند.

قدرت این رسانه‌ها به حدی گسترده است که می‌تواند بسیار بیش از آن‌چه که فکرش را بکنید به موفقیت منجر شود. بنابراین صفحات مجازی خود را در معروف‌ترین شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کنید و برای معرفی محصول خود از هرکدام از آن‌ها کمک بگیرید.

یادتان باشد حتماً قسمت اعظمی از بخش فروش نهایی محصول‌تان را نیز به فروش در صفحات مجازی اختصاص دهید. هرکدام از این رسانه‌ها میلیون‌ها کاربر ایرانی دارند که بسته به محصول شما می‌تواند بزرگترین بازار هدفتان باشد.

آموزش استفاده از محصول

آموزش استفاده از محصول از یک ترفند فراتر بوده و یک بخش ضروری از معرفی محصول و فروش آن را شامل می‌شود. کسب‌وکار شما در هر زمینه‌ای باشد، باید آن را آموزش دهید. ممکن است بگویید که محصول من آموزشی نیست یا نیازی به آموزش ندارد؛ اما معرفی هر محصول یا خدمتی به بازار (از معرفی گلدان گرفته تا خودروهای لوکس) می‌تواند آموزش داده شود.

هرچقدر در آموزش استفاده از محصول خود موفق‌تر عمل کنید، محصول یا خدمت شما بهتر مورد استقبال قرار خواهد گرفت. فیلم‌های آموزشی کوتاه (یک تا چند دقیقه‌ای) محصول یا خدمت جدید خود را در شبکه‌های اجتماعی‌تان منتشر کنید و شاهد اعتراض و تحسین افراد باشید. چه افراد شما را تحسین کنند و چه به شما اعتراض کنند، در هر صورت به شما واکنش نشان داده‌اند؛ همین واکنش می‌تواند در صورت شکست هم شانس دیگری به محصول شما بدهد.

تصاویر باکیفیت از محصول

جلوه‌های بصری باکیفیت بر روی ذهن عاطفی افراد تأثیر می‌گذارد. هرچقدر تصاویر محصول شما زیباتر و باکیفیت‌تر باشند، امکان اینکه توسط افراد بیشتری دیده شوند بالاتر می‌روند. هیچکس دوست ندارد به تصاویر کوچک، بی‌کیفیت یا تیره نگاه کند اما همه دوست دارند به تصاویر بزرگ، رنگی، زیبا و باکیفیت خیره شوند.

بهتر است یک یا دو رنگ برای معرفی محصول خود در نظر بگیرید و در اکثر تصاویر از این رنگ‌ها استفاده کنید. (مثل رنگ زرد ایرانسل یا رنگ آبی و نارنجی همراه‌اول)

فعال کردن بخش پشتیبانی

افراد از اینکه از یک محصول جدید استفاده کنند یا خدمت تازه‌ای به‌کار بگیرند می‌ترسند. در واقع ذهن انسان‌ها همیشه از امتحان کردن محصولات جدید هراس دارد؛ این وظیفه شماست که برای برطرف کردن ترس اولین مشتریان بالقوه خود چاره بجویید.

با فعال کردن بخش پشتیبانی تلفنی و آنلاین می‌توانید جوابگوی تمام سوالات این دست از افراد باشید. اگر پرنسل خود را طوری آموزش دهید که بتوانند به درستی ترس این افراد را کنترل کنند، در نهایت آن‌ها به مشتری‌های شما تبدیل خواهند شد. در این مرحله باید بتوانید از اصول درست بازاریابی محصول پیروی کنید (فقط به فکر فروش خود نباشید و رفع نیاز مشتری را در اولویت قرار دهید. اگر محصول شما حقیقتاً به درد شخصی نمی‌خورد، حتی در صورت اصرار آن شخص به او نفروشید.)

پیش ‌فروش

پیش‌فروش از دیرباز برای فروش محصولات قبل از ارائه آن‌ها به بازار استفاده می‌شد. اگر بتوانید آموزش‌های جذابی از محصول خود در صفحات مجازی‌تان منتشر کنید، افرادی قبل از ارائه محصول برای تهیه آن با شما تماس خواهند گرفت. آن‌چه که بیش از هرچیزی اهمیت دارد کاربردی بودن محصول یا خدمات شماست؛ آن‌گاه هرچقدر آن را با جذابیت بیشتری معرفی کنید، شانس فروش شما بالاتر خواهد رفت.

البته پیش‌فروش کردن به نوع محصولی که شما ارائه می‌دهید بستگی دارد. (خدمات و بعضی از محصولات قابل پیش‌فروش کردن نیستند.)

راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی

کمپین‌های تبلیغاتی می‌توانند حتی قبل از شکل‌گیری نهایی محصول هم انجام شوند. راه اندازی کمپین تبلیغاتی حساب شده در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند باعث شود علاوه بر معرفی درست محصول‌تان، پیش‌فروش‌ هم انجام دهید. در واقع کمپین فروش یک حرکت کلی با پیشنهادات جذابی است که می‌تواند مخاطبین را با ماهیت محصول شما درگیر کرده و در نهایت موجب جلب نظر آن‌ها شود تا محصول شما را بخرند.

ارائه اشانتیون

گاهی ارائه یک محصول جدید هر چقدر هم که کاربردی باشد نمی‌تواند مورد استقبال عموم قرار بگیرد؛ در چنین شرایطی ارائه یک محصول کاربردی و شناخته شده به عنوان اشانتیون در کنار محصول اصلی می‌تواند مقاومت را در افراد کاهش داده و منجر به فروش محصول اصلی شود.

ارائه نمونه‌های رایگان

اگر در ابتدای کار بتوانید تعدادی از محصولات خود را به‌صورت رایگان در اختیار عموم مردم یا مخاطبین خاص محصولتان قرار دهید، در صورت رضایت این گروه می‌توانید مشتریانی ثبات پیدا کنید. ارائه نمونه‌ رایگان یا عرضه کردن ارزان آن در ابتدای کار می‌تواند موفقیت شما را به همراه داشته باشد. البته این مورد برای محصولاتی که کاملاً برای جامعه جدید باشد بسیار خوب عمل می‌کند اما در ارائه محصولات تکمیل شده قبلی هم می‌تواند کارساز باشد.

ایجاد جذابیت و لذت

هرچقدر استفاده از محصول خود را با جذابیت بیشتری همراه کنید، افراد بیشتری از آن استقبال خواهند کرد. ذهن انسان به‌صورتی طراحی شده است که دوست دارد در انجام هر کاری لذتی را تجربه کند. حتی اگر محصول شما یک محصول کاملاً کاربردی است، سعی کنید در تبلیغات و آموزش‌‌های مربوط به آن از نمونه‌هایی سرگرم کننده استفاده کنید؛ با این کار ذهن عاطفی افراد را درگیر کرده و ناخوداگاه آن‌ها را وادار به خرید می‌کنید.

انواع روش پرداخت

بهتر است موقعیت تمام مشتریان بالقوه خود را در نظر گرفته و برای تمام آن‌ها راه‌حل‌هایی در نظر بگیرید. برای مشتریانی که به‌صورت حضوری به شما مراجعه می‌کنند یا از طریق شبکه‌اجتماعی و وبسایت‌تان محصول شما را سفارش می‌دهند، روش‌های پرداخت متفاوتی را در نظر بگیرید. مثلاً اگر کسی هنوز موفق به فعال‌سازی رمز پویای کارت بانکی خود نشده، امکان واریز کارت به کارت را برایش فراهم کنید.

خدمات پس از فروش

خدمات پس از فروش می‌تواند باعث جلب اعتماد مشتریان اولیه شما شود. وقتی کسی بداند در صورت ایجاد مشکل در استفاده از محصول، شما پاسخگوی وی خواهید بود، خرید خود را قطعی می‌کند. این در حالی است که اکثر مشتریان به دلیل تردیدهایی که در مرحله معرفی محصول نسبت به شما دارند، از خرید خودداری می‌کنند. با ارائه خدمات پس از فروش این تردیدها را تبدیل به فرصت کنید.

بسته‌بندی

بسته‌بندی یکی از مواردی است که در نگاه اول کم اهمیت به نظر می‌رسد اما در باطن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بسته‌بندی از آن موضوعاتی است که ذهن افراد را درگیر می‌کند؛ در واقع هرچقدر بسته‌بندی یک محصول خلاقانه‌تر و شیک‌تر باشد، امکان خرید آن توسط افراد هم بیشتر می‌شود (احتمالاً بارها برایتان پیش آمده است که از بسته‌بندی یک محصول خوشتان آمده و بدون توجه آنچنانی به محتویاتش آن را خریدرای کرده‌اید).

البته در بسته‌بندی محصولات دیجیتال یا خدمات می‌تواند در طراحی پوستر، لوگو یا طرح کمپین تبلیغاتی آن‌ها باشد. در کنار ارائه تصاویر باکیفیت که قبلاً برسی کردیم، تولید تیزر و انیمشین هم می‌توانند جزئی از بسته‌بندی شیک محصولات دیجیتالی باشند.

شعار محصول

شاید برایتان جالب باشد بدانید که یک شعار مثبت و خلاقانه می‌تواند در معرفی یک محصول بسیار کارآمد باشد. البته طراحی یک شعار متناسب و البته مثبت نیاز به تأمل زیادی دارد، چراکه انتخاب واژه‌های متناسب بر روی ذهن ناخوداگاه افراد تأثیرهای متفاوتی می‌گذارد، بنابراین بهتر است برای طراحی یک شعار خوب برای محصول خود از یک متخصص تبلیغ‌نویسی یا دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرید.

اگر شعار محصول شما درست و اصولی (بر اساس آخرین متد نورومارکتینگ یا بازاریابی عصبی) طراحی شود، امکان موفقیت شما را چندین برابر افزایش می‌دهد. شعار مناسب به اندازه یک تبلیغ گسترده با هزینه زیاد کاربردی خواهد بود.

اهداف خیرخواهانه

اگر بتوانید در مرحله معرفی محصول خود، به مردم القا کنید که بخشی از درآمد حاصل ز فروش آن محصول صرف کارهای خیرخواهانه می‌شود، افراد بیشتری از محصول‌تان استقبال خواهند کرد. هرچقدر بهتر بتوانید این موضوع را اثبات کنید، باعث جلب مشتریان بیشتری خواهید شد.

یادتان باشد هرگز به‌صورت سوری یا غیرواقعی این موضوع را مطرح نکنید؛ اگر اهداف خیرخواهانه شما غیرواقعی باشد، در ابتدای معرفی محصول‌تان ممکن است با استقبال خوبی مواجهه شوید، اما بعدها این موضوع به کسب‌وکار شما ضربه جدی وارد خواهد کرد.

بازنگری‌های پی‌در‌پی

پس از اجرای هریک از تکنیک‌های فوق یا سایر تکنیک‌هایی که در کتاب‌های بازایابی برای معرفی محصول جدید به بازار ارائه شده است، نتیجه حاصل را مورد بازنگری قرار دهید. این بازنگری‌ها و اصلاحات پی در پی است که می‌تواند در نهایت محبوبیت محصول شما و افزایش فروش‌تان را به دنبال داشته باشد.

اگر در ابتدای کار با شکست مواجه شدید، تسلیم نشوید. هزاران راه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها در جهت معرفی بهتر محصول خود بهره ببرید. بازنگری‌ها به شما کمک می‌کنند تا از هر اشتباه خود درس گرفته و روش‌های بیشتری را امتحان کنید.

تأثیر کیفیت در معرفی محصول

هرچقدر هم یک محصول باکیفیت باشد، اگر درست معرفی نشود نمی‌تواند جایگاه خود را در  بازار پیدا کند. بنابراین ضمن تولید محصولات باکیفیت یا ارائه خدمات باکیفیت باید با توجه به نوع محصول یا خدمت، روش درستی را برای معرفی آن در پیش بگیرید.

محصولات و خدمات بی‌کیفیت هم در صورت معرفی گسترده تنها در ابتدای کار می‌توانند موفقیت کسب کنند و بعدها دچار زیان‌های جبران‌ناپذیری خواهند شد بنابراین لازم است یک محصول یا خدمت علی‌رغم برخورداری از کیفیت مناسب، به درستی معرفی شود.

مخاطبین و مشتریان محصولات و خدمات شما در عصر حاضر از هوشمندی بالایی برخوردار هستند. اگر می‌خواهید در چنین بازاری جایگاه تثبیت شده‌ای برای خود دست‌و‌پا کنید، بهتر است از همان ابتدا تولید و معرفی محصول خود را بر پایه صداقت بنا کنید. هرچقدر با مشتریان خود صادق‌تر باشید، آن ها بیشتر جذب شما و محصولتان خواهند شد.

تاثیر تعامل با مشتریان در معرفی و فروش محصول

همانطور که قبلاً هم اشاره شد، محصول یا خدمت شما در هر زمینه‌ای که باشد، باید در بستر شبکه‌های اجتماعی مطرح شود. غول رسانه‌های جمعی و تأثیر آن در معرفی و فروش محصولات بر کسی پوشیده نیست. اما شما در صورتی می‌توانید بالاترین بازده را در بین مخاطبین و مشتریان مجازی خود داشته باشید که با آن‌ها تعامل برقرار کنید.

تعامل شرط اساسی ایجاد و حفظ مشتری در عصر حاضر است. در واقع هرچقدر بیشتر با مخاطبین خود در ارتباط باشید، آن‌ها نسبت به شما و برندتان وفادارتر خواهند بود. (تعامل با مشتریان می‌تواند در پی انتشار پست‌ها و آموزش‌های روزانه محصول یا خدمتتان باشد. البته ارسال پیامک، پشتیبانی ۲۴ ساعته و تماس تلفنی با مشتریان برتر هم می‌تواند دیگر گزینه‌های برقراری تعامل باشد.)

برای دریافت اطلاعات بیشتر درخصوص راهکارهای خلاقانه معرفی محصولات جدید می‌توانید به انواع نمونه متن معرفی محصول جدید در کتاب‌های آموزش بازاریابی مراجعه کنید. بخشی از درس‌های فروش در بحث بازاریابی محصول می‌تواند در معرفی اولیه یک محصول نیز کاربرد داشته باشد.

جا انداختن محصول در بازار نیازمند داشتن دید شفافی نسبت به تمام زوایای محصول توسط مشتریان است. هرچقدر بهتر بتوانید در مورد نحوه استفاده و دلیل استفاده از محصول خود وضوح ایجاد کنید، در فروش آن موفق‌تر خواهید بود.

در این مقاله سعی کردیم توضیح دهیم که چگونه محصول خود را معرفی کنیم و تأثیر متن معرفی محصول جدید با تصویر را گفتیم. نحوه معرفی محصول به مشتری قسمت مهم کار است. بهترین محصول برای بازاریابی در حوزه کاری خود را پیدا کنید و شروع به معرفی آن کنید و به کسب درآمد دلخواهتان برسید.

گام ‌های طلایی در معرفی محصول جدید

نحوه معرفی یک محصول جدید که اصطلاحاً به آن «لانچ» یا «Launch » هم گفته می‌شود، هم شامل معرفی یک محصول کاملاً جدید به بازار است و هم شامل معرفی مجدد و کامل یک محصول قدیمی است. اساساً هر محصول یا خدمت تازه‌ای که به بازار ارائه شود را لانچ آن محصول می‌گویند.

اما همانطور که می‌دانید معرفی یک محصول تازه به بازار ریسک‌های زیادی در پی دارد. در واقع معرفی محصول تازه و نیاز بازار باید در یک جهت قرار داشته باشند. گاهی این هم‌جهت بودن عرضه و تقاضا وجود دارد اما محصولات تازه به این دلیل که بد معرفی می‌شوند، مورد استقبال مردم قرار نمی‌گیرند. در این مطلب می‌خواهیم به تکنیک‌هایی اشاره کنیم که می‌تواند معرفی محصول تازه را با موفقیت همراه کند.

۱ـ مطابقت ویژگی‌های محصول، با نیاز روز بازار

اولین موضوعی که قبل از معرفی محصول، توسط شرکت‌ها و مراکز بزرگ بررسی می‌شود، تطبیق محصول و بازار است. هدف از عرضه‌ی هر محصول می‌بایست مشخص باشد. طبق تحقیقات انجام شده دانشگاه‌های آمریکا، قبل از مطابقت محصول با نیاز‌های بازار نباید سراغ تولید انبوه محصول بروید.

تمامی نیازسنجی‌های بازار برعهده‌ی شخصی با عنوان مدیر تولید است، مدیر تولید وظیفه دارد که قبل از معرفی و ارائه هر محصول، ویژگی‌های آن محصول را به‌طور دقیق بررسی کند و مشخص کند که آیا بازار، در حال حاضر کشش معرفی این محصول را دارد یا خیر.

اینکه که می‌گوییم در حال حاضر به این خاطر است که در بسیاری موارد شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف، خدمت یا محصول‌شان را در زمان مناسبی به بازار معرفی نمی‌کنند. محصولات و خدمات شرکت، باید بتواند مشکلات کاربران و مشتریان شما را رفع کند.

اگر همین لحظه این فکر به ذهن شما خطور کرد که محصول یا خدمت من (شرکت) مشکلی را حل نمی‌کند پس بهتر است کمی محتاط‌تر عمل کنید. در این حالت باید دقیقا مشکلی که قرار است از مشتریان برطرف کنید را مشخص کنید.

البته بعضی شرکت‌ها گاهی اوقات افزودن یک ویژگی اضافی و ناکارآمد به محصول نه‌تنها کمکی به فروش شما نمی‌کند بلکه می‌تواند مشتریان را از خرید منصرف کند. پس حتماً دقت کنید که قبل از معرفی محصول، ویژگی‌های محصول را به‌خوبی بررسی کنید و اگر نتایج شما مناسب عرضه‌ی محصول نبود، از عرضه‌ی آن خودداری کنید. 

۲ـ‌ اهمیت مشخصات و توضیحات محصول در زمان معرفی محصول

احتمالا بارها پیش آمده است که یک خوراکی یا وسیله خریده‌اید که بر روی محصول و یا بسته‌بندی آن به‌دنبال توضیحی خاص یا طریقه‌ی استفاده‌ی آن بوده‌اید اما موفق به یافتن آن نشده‌اید. به احتمال زیاد بعد از این اتفاق ناراحت شده‌اید که چرا پاسخ سؤال خود را نگرفته‌اید.

پس سعی کنید تا حد امکان توضیحات و ویژگی‌های محصول خود را به مشتریان نشان دهید و این مشخصات را در دسترس قرار دهید. از دیگر کارهایی که می‌توانید برای درج کامل مشخصات محصول انجام دهید این است که اگر وب سایت اینترنتی دارید مشتریان را به سایت هدایت کنید و در صفحه‌ی محصول، یک نقد و بررسی کامل از محصول داشته باشید (بهتر است نقد و بررسی فقط محتوای متنی نباشد و شامل محتوای تصویری نیز باشد.) از انواع نمونه متن معرفی محصول جدید ایده بگیرید.

این کار از طرفی باعث اعتمادسازی بین مخاطبان می‌شود و از طرفی می‌تواند به رفع ابهامات موجود در محصول کمک کند. 

پس از آن‌که شما محصول خود را معرفی کنید و آن را در مکان‌های مختلف عرضه کنید قطعاً یکی از مهم‌ترین موضوعات محصول‌تان، بسته‌بندی محصول و ظاهر آن خواهد بود. پس سعی کنید محصول‌تان را به‌درستی و با درج تمامی نکات لازم بر روی بسته‌بندی آن عرضه کنید.

طبق تحقیقات دانشگاه‌های آمریکایی احتمال خرید یک محصول زمانی کاهش پیدا می‌کند که خریدار، دچار سردرگمی در اطلاعات محصول شود. پس سعی کنید برچسب‌های محصول‌تان را در جای درستی قرار دهید و اطلاعات تکمیلی و بیشتر را از طریق وب‌ سایت،‌ بروشور و دیگر رسانه‌ها در اختیار مشتریان قرار دهید.

برای معرفی محصول و قبل از بسته‌بندی محصول به یک فروشگاه بزرگ بروید و محصولات پرفروش و خاص را بررسی کنید. نوع بسته‌بندی، اطلاعاتی درج شده روی محصول و بسیاری نکات مفید دیگر را می‌توانید با این کار بدست آورید.

اگر به جعبه‌ی نوشابه‌های قوطی شرکت کافی کولا نگاهی بیندازید متوجه سادگی خاصی می‌شوید. این سادگی نشأت گرفته از تجربیات چند دهه برندهای بزرگ دنیا است که روی برندیگ و برند سازی  خود کار کرده‌اند و سادگی را بالاترین ارزش در یک بسته‌بندی و طراحی می‌دانند. پس تا این‌جای کار دانستیم که طراحی محصول‌ و بسته‌بندی محصول باید کاربر پسند باشد.

۳ـ قبل از معرفی محصول اهداف را به‌خوبی بررسی کنید.

برای چه می‌خواهید این محصول را معرفی کنید؟ بهتر است چندین بار این سؤال را از خود بپرسید تا دقیقاً بدانید قرار است معرفی محصول شما با چه هدفی صورت گیرد. اگر هدف از معرفی محصول به‌خوبی بررسی و تحلیل شود، آن محصول می‌تواند جایگاه خوبی در بازار پیدا کند و موفقیت‌های زیادی را برای شرکت و سازمان کسب کند.

اهداف، می‌تواند یک چهارچوب خاص برای محصول‌تان به‌وجود بیاورند. این چهارچوب می‌تواند کمک کند تا تیم اجرایی‌ در همه‌ی مراحل معرفی محصول، ارزیابی مناسبی از روند کار داشته باشد.

طبق تجربه‌ برند لاکچری و بزرگ دنیا، اهداف ساده در معرفی محصول، معمولاً نتایج بسیار بهتری را به‌همراه دارند زیرا تمرکز برای دستیابی به آن‌ها بیشتر است. گزارش نتایج عرضه و معرفی محصول می‌بایست به‌صورت دوره‌ای بررسی و آنالیز شود. این داده‌ها در شرکت‌های مختلف به لحاظ جزییات مختلف است اما باید در حدی باشد که همه‌ی مشکلات مسیر را برای معرفی محصول شما نشان دهد.

البته استخراج این داده‌ها در بیشتر موارد کار آسانی نیست و باید توسط متخصصان دیتا استخراج شود. البته در این گام نیز دکتر ویز در کنار شماست و متخصصان دکتر ویز می‌توانند در استخراج داده‌ها به شما کمک کنند.

۴ـ همه چیز در مورد تبلیغات، قبل از معرفی محصول

درطول تاریخ همواره اختراع‌ها و محصولاتی درست شده‌اند که هیچ‌گاه به جایگاه واقعی خود در بازار نرسیده‌اند. یکی از دلایل شکست استارتاپ ها در برخی محصولات در بازار، نبود تبلیغات مناسب در هنگام عرضه آن به بازار است. اگر قرار است محصول شما در بازار فراگیر شود و نام و نشانی پیدا کند پس بهتر است به‌دنبال کانال‌های تبلیغاتی مناسبی باشید که بتوانید مخاطب را با ویژگی‌های محصول آشنا کنید.

البته قبل از هزینه کردن برای تبلیغات بهتر است به اطرافتان کمی دقت کنید تا نیروهای بالقوه‌ی تبلیغات را ببینید. با ما همراه باشید تا متوجه شوید که منظور از نیروهای بالقوه‌ی تبلیغات چیست؟

اگر شما از چند ماه قبل از معرفی محصول‌تان شروع به صحبت در مورد آن کنید، توانسته‌اید تعدادی مخاطب منتظر جمع کنید که ارزش بسیار زیادی برای برند شما دارند. مخاطب‌های منتظر در سراسر دنیا اهمیت زیادی برای شرکت‌ها دارند. یکی از علت‌هایی که شرکت‌های بزرگ تکنولوژی از چند ماه قبل از معرفی محصول کانسپت‌های احتمالی را منتشر می‌کنند و شایعات جهت‌داری را به وجود می‌آورند ایجاد حس انتظار برای معرفی محصول جدیدشان است.

پس از این‌که مشتریان شما از چند ماه قبل منتظر معرفی محصول شما باشند نگران نشوید. البته همین شایعاتی هم که برای برخی از دستگاه‌های تکنولوژی مانند موبایل درست می‌شود کاملاً جهت‌دار و فکر شده است. برای مثال بیشتر کمپانی‌های معروف تلفن همراه، قبل از معرفی محصول‌شان ویژگی‌های احتمالی از آن دستگاه منتشر می‌کنند که این ویژگی‌ها دو دسته‌اند:

  1.  ویژگی‌های غلط  
  2. ویژگی‌های درست

ویژگی‌های غلط برای دو هدف طراحی می‌شوند. بگذارید این قسمت را با مثال توضیح دهیم تا بتوانید بهتر متوجه شوید. فرض کنید شرکت اپل در شایعات تلفن همراه جدیدش می‌گوید که باتری دستگاه جدید آن ۲۵۰۰ میلی‌آمپر است اما بعد از رونمایی این عدد ۳۲۰۰ میلی‌آمپر عنوان می‌شود. قطعاً مخاطبان و مشتریان بسیار خوشحال می‌شوند که باتری محصول از آنچه در شایعات بوده، قوی‌تر است.

اما استراتژی دوم از دادن اطلاعات غلط، آن است که شرکت تولید کننده یک ویژگی یا امکان خاص را درنظر دارد اما به دلایل مختلفی نمی‌خواهد در این تاریخ از آن رونمایی کند. برای مثال استفاده از تعداد دوربین بیشتر در تلفن همراه. در حقیقت شرکت با این کار مخاطب را تشنه نگه می‌دارد و مشتری، مشتاق می‌شود تا در معرفی محصول سال یا فصل بعد نیز شرکت کند.

 

۵ـ تحریک بازار و پیش فروش محصول

یکی از قدیمی‌ترین تکنیک‌های معرفی محصول و پیش فروش آن را در این قسمت توضیح می‌دهیم. اگر از شما بپرسند محصول شما چه زمانی موفق است(؟) قطعاً پاسخ می‌دهید زمانی‌که تقاضا برای آن محصول زیاد باشد و درنهایت محصول فروش بالایی را تجربه کند.

تحریک بخش تقاضا در بازار می‌تواند یک هیجان خاصی برای محصول شما به‌وجود بیاورد که تأثیر زیادی در فروش شما خواهد داشت. با ما همراه باشید تا با مفهوم تحریک تقاضا در بازار آشنا شوید.

سعی کنید اطلاعات مهم را در این مرحله به‌صورت محرمانه حفظ کنید. رعایت نکردن این نکته می‌تواند رقیبان شما را به تکاپو بیاندازد و آن‌ها با صرف یک هزینه‌ی سنگین بازار شما را از بین ببرند. اگر این اتفاق بیافتد به‌ احتمال بسیار زیاد نمی‌توانید محصول خود را به‌خوبی عرضه و معرفی کنید.

البته هر شرکتی، دوستان و شرکای تجاری زیادی دارد که شما به کمک آن‌ها می‌توانید قبل از عرضه‌ی رسمی محصول، آن را به این افراد و شرکت‌ها بدهید تا نقص‌های احتمالی و پیشنهادهای‌شان را به شما بدهند. البته گرفتن بازخورد از خود مشتری نیز بسیار مهم است.

اگر می‌توانید نمونه‌ی محصول را قبل از معرفی به تعدادی از افراد آشنا و دوستان‌تان بدهید و از آن‌ها بخواهید تا در طی یک زمان منطقی، بازخوردهای‌شان را در مورد آن به شما انتقال دهند.

۶ـ زمان‌بندی اصولی در عرضه و معرفی محصول

همان‌طور که در ابتدای مقاله گفتیم، زمان‌بندی محصول و زمان ارائه محصول به بازار می‌تواند تأثیرات بسیار زیادی بر روی محصول داشته باشد. اگر محصول شما محدود به منطقه‌ی جغرافیایی خاصی نیست و در سطح کشوری و یا حتی جهانی عرضه می‌شود زمان‌بندی معرفی محصول شما دشوارتر می‌شود.

حتی اگر دقت کرده باشید در کشورهای خارجی کمتر محصولی در ماه جولای و آگوست معرفی می‌شود. آیا می‌دانید چرا؟ علت این است که ماه‌های جولای و آگوست در کشورهای اروپایی تعطیلات تابستانی حساب می‌شوند و در بسیاری موارد زمان مناسبی برای معرفی یک محصول نیستند.

سعی کنید عرضه و معرفی محصول را در رویدادهای بزرگ و مهم صنعتی انجام دهید. البته نمایشگاه‌های بزرگ هم می‌تواند انتخاب خوبی برای معرفی محصول باشد. در فستیوال فروش فرصت تبلیغات و شناخته‌تر شدن محصولات و خدمات شما افزایش پیدا می‌کند.

 

از این رو بسیاری شرکت‌ها چند ماه عرضه و معرفی محصول‌‌ را به تعویق می‌اندازند تا بتوانند همزمان با یک رویداد یا نمایشگاه محصول یا خدمت خود را معرفی کنند. البته اگر محصول و خدمت شما تخصصی است بهتر است به‌دنبال یک رویداد و یا نمایشگاه تخصصی باشید تا بتوانید بهترین بازده را برای معرفی محصو‌ل‌ تجربه کنید.

همچنین ممکن است محصول شما هنوز آماده نباشد اما در یک ماه آینده یک رویداد یا نمایش‌گاه تخصصی وجود داشته باشد. اگر محصول یا خدمتی که قرار است معرفی کنید، ناقص است قید معرفی زودهنگام آن را بزنید و سعی کنید برای رفع نواقص آن تلاش کنید.

مطمئن باشید که ارائه و معرفی محصول ناقص نه‌تنها به شما کمک نمی‌کند بلکه می‌تواند کل زحمات شما را از بین ببرد.

نکات نهایی در مورد معرفی محصول

 

اگر تا این‌جای کار را انجام داده‌اید و طبق اصولی که گفته شد محصول خود را برای معرفی آماده کرده‌اید، از طرف تیم دکتر ویز به شما تبریک می‌گوییم. در این قسمت از مطلب قصد داریم نکاتی ریز اما کلیدی را در مورد معرفی محصول به شما بگوییم. این نکات از کتاب‌ها و مقالات مختلف گردآوری شده‌اند و عمل به آن‌ها می‌تواند محصول شما را به فروش بالایی در بازار برساند. مثال‌ها و موضوعاتی که در این قسمت بیان می‌شوند می‌توانند نقش راه‌گشایی در رفع مشکلات معرفی محصول داشته باشند.

یکی از انواع مدل‌هایی که در تحلیل مشتریان برای معرفی محصول استفاده می‌شود روشی است با نام (FAB).

این روش از حرف اول سه کلمه‌ی، ویژگی (Benefit)، مدل ویژگی (Advantage) و مزیت (Feature) گرفته شده است. مشتریان و مخاطبان شما به‌دنبال این موارد در هنگام معرفی محصول شما هستند. وجود نقص در هر کدام از این موارد می‌تواند مشتری را دچار تردید در خرید کند. پس با توجه به این ویژگی ها، هر محصول را می‌توان در سه سطح و شکل مورد بررسی قرار داد.

۱ـ نقش ویژگی یا Feature

 

زمانی‌که یک محصول را معرفی می‌کنیم مشخصاتی ثابت و بنیادین برای این محصول وجود دارد این ویژگی‌ها شامل موارد زیر هستند.

  • اندازه محصول و نوع بسته‌بندی آن
  • سرعت و دقت آن / مقدار مصرف سوخت(انرژی)
  • رنگ ـ طرح ـ مدل ـ طعم
  • قیمت و شرایط خرید آن
  • خدمات پس از فروش آن
  • کیفیت مواد استفاده شده در ساخت آن
  • تکنولوژی مورد استفاده در آن

همه‌ی این موارد، می‌توانند در شروع معرفی محصول ذهن مخاطب را درگیر کنند و مشتری را وارد یک تفکر چالشی کند. شما باید در معرفی این محصول نهایت دقت را داشته باشید تا هیچ ابهامی در مورد این موضوعات وجود نداشته باشد.

البته به‌هرحال برای هر شخص ممکن است سوالی خاص متناسب با نیاز او به‌وجود بیاید که برای رفع آن می‌بایست، تدارک یک تیم پشتیبانی را دیده باشید تا کاربران را در مورد این ابهامات راهنمایی کنند و همچنین دسترسی به افراد تیم نیز راحت باشد.

 

۲ـ نقش مزیت یا Advantage

 

قسمت دوم معرفی یک محصول، مزیت است. امروزه جنگ بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی برسر این نقش است. به کمک همین مزیت بسیاری شرکت‌ها مانند شرکت ارتباطی هوآوی توانستند در کمتر از یک دهه به بازیگران اصلی عرصه تکنولوژی تبدیل شوند و حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند.

اگر بخواهیم یک مثال خیلی ساده بزنیم، فرض کنید شما به دنبال خرید یک کوله پشتی سبک هستید. در بازار بیشتر کوله پشتی‌ها برزنت هستند و وزنی حدود ۷۰۰ گرم دارند. اما این‌که کوله پشتی فلان با همان کیفیت دیگر کوله‌ها، دارای وزن ۴۰۰ گرم است قطعاً یک مزیت برای آن کوله به‌حساب می‌آید. پس سعی کنید در کنار اعلام ویژگی‌های محصول‌تان، یک مزیتی داشته باشید که مشابه آن در کمتر محصولی وجود داشته باشد.

 

۳ـ نقش مدل ویژگی یا Benefit

فرض کنید شما یک مغازه ساعت فروشی دارید و تعدادی از ساعت‌های شما دارای امضای سازنده‌ی آن می‌باشند و قیمت آن نیز با ساعت‌های بدون امضا یکسان است. حال اگر ویژگی‌ها و مزیت‌های این ساعت را برای یک مشتری توضیح دهیم او به‌دنبال این قسمت سوم می‌گردد و اگر منفعت او تأمین شود به احتمال زیاد به خریدار تبدیل می‌شود.

در این قسمت اگر به او بگویید که با خرید این ساعت از یک‌ سال گارانتی و تضمین کیفیت توسط شخص سازنده بهره‌مند می‌شود قطعاً دلیلی برای نخریدن این ساعت ندارد.

در این مطلب سعی شد تمامی نکات لازم برای معرفی کردن محصول گفته شود اما هر شرکت و سازمانی متناسب با نیاز‌های خود می‌بایست این نکات را بومی سازی کند تا بتواند معرفی محصولش را به بهترین شکل انجام دهد.




تاریخ: جمعه 15 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش وبلاگ نویسی ، صفر تا صد ساخت وبلاگ

وبلاگ نویسی یکی از جذاب‌ترین فعالیت‌هایی است که می‌توانید در بستر اینترنت انجام دهید. تا قبل از اینکه اینستاگرام به فضای مجازی ورود پیدا کند، وبلاگ نویسی یکی از پرمخاطب‌ترین فعالیت‌هایی بود که افراد انجام می‌دادند. اگر بخواهم وبلاگ نویسی را در یک خط تعریف کنم باید بگویم وبلاگ بستری است که یک و یا گروهی از افراد در آن مطالبی را منتشر می‌کنند.

در ادامه با انواع وبلاگ و راه‌های کسب درآمد از آن آشنا می‌شوید. بنابراین اگر می‌خواهید به جمع وبلاگ نویسان بپیوندید برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.

تاریخچه وبلاگ

برای اولین بار بود که از وبلاگ در سال ۱۹۹۴ رونمایی شد. به عبارتی دیگر اولین وبلاگ توسط شخصی بنام جاستین هال در سایت links.net ساخته شد. این ایده آنقدر برای مخاطبین جذاب بود که آن‌ها نیز تصمیم گرفتند به سمت ساخت وبلاگ قدم بردارند. این افراد تمایل داشتند تا در وبلاگ خود گوشه‌ای از زندگی و یا خاطرات خود را به نمایش بگذارند. یکی از این افراد جورن بارگر نام داشت. جورن بارگر کسی بود که کلمه وبلاگ را برای فعالیت در این سایت‌ها انتخاب کرد. به عبارت دیگر جورن به دلیل اینکه افراد برای اولین‌بار وارد دنیای وب شده بودند و در آن خاطرات و اتفاقات روزانه خود را می‌نوشتند، این نوع فعالیت را وبلاگ نام گذاری کرد.

وبلاگ از دو جهت معنی می‌دهد ‌logging web (ورود به وب) و weblog (رخدادهایی که در وب بارگذاری می شوند). با افزایش مخاطبان وبلاگ، وبلاگ‌نویسی به مرور زمان پیشرفت‌ کرد و به جایی رسید که اکنون هست.

تایم لاین پیشرفت و توسعه وبلاگ

  • سال ۱۹۹۴: ساخت اولین بلاگ توسط جاستین هال
  • سال ۱۹۹۷: نام گذاری وبلاگ توسط جورن بارگر
  • سال ۱۹۹۹: راه اندازی open diary
  • سال۲۰۰۲: وبلاگ به بلاگ تبدیل شد و لقب بلاگر به افرادی که از وبلاگ استفاده می‌کردند داده شد. همچنین ‌بلاگ com توسط فردی راه‌اندازی شد که در آن تجربه‌های فرزندپروری سایر مادران نوشته می‌شد.
  • سال۲۰۰۳: سایت تبلیغاتی AdSense گوگل همراه با پلتفرم‌های wordpress و TypePad راه‌اندازی شدند.
  • سال۲۰۰۵: پس‌ از راه‌اندازی یوتیوب جایگاه وبلاگ‌هایی که ویدئو آپلود می‌کردند مستحکم‌تر شد.
  • سال۲۰۰۶: پس از راه‌اندازی توییتر میکروبلاگینگ توسط توییتر معرفی شد.
  • سال۲۰۰۷: راه‌اندازی ‌Tumbrl و ادامه روند میکروبلاگینگ
  • سال۲۰۰۹: خانه سفید آمریکا اولین بلاگ خودش را ساخت.
  • سال ۲۰۱۱: گوگل الگوریتم خود را تغییر داد و بلاگ‌هایی که محتوای بی‌ارزش و یا تکراری داشتند را جریمه کرد.
  • سال ۲۰۱۲: پلتفرم Medium که یک پلتفرم جدید وبلاگ‌نویسی بود و همچنین ‌Puls پلتفرم لینکدین راه‌اندازی شد.
  • سال ۲۰۱۶: wordpress دامنه ‌blog را راه‌اندازی کرد.

وبلاگ نویسی چیست؟

سایت‌های زیادی وجود دارند که افراد می‌توانند از طریق ثبت نام در آن‌ها وبلاگ نویسی را آغاز کنند. وبلاگ نویسی یک فعالیت در بستر اینترنت است که افراد با به اشتراک گذاشتند دیدگاه، سبک زندگی و یا هر موضوعی که به آن علاقه‌‌مند هستند، مخاطبان زیادی را به خود جذب می‌کنند. بنابراین هرچه موضوع و دکور وبلاگ جذاب‌تر باشد مخاطبان بیشتری جذب وبلاگ شما می‌شوند.

چگونه موضوعی جذاب برای وبلاگ نویسی پیدا کنیم؟

شاید تا این نقطه از مقاله وبلاگ نویسی برایتان جالب شده باشد. چیزی که در وبلاگ نویسی مهم است این است که شما حتما خود واقعیتان باشید و سعی کنید با طرز فکر و سلیقه خود اقدام به تولید محتوا در بلاگ کنید. بیشتر مخاطبین دوست دارند افرادی را پیدا کنند تا بتوانند به آن‌ها آنچه که هستند را بدون نقاب نشان دهند. بنابراین زمانی که محیط بلاگ شما صمیمی باشد افراد زیادی را می‌توانید جذب بلاگ خود کنید.

این مقاله را هم بخوانید:  همه چیز درباره واگرایی - ابزاری بی نظیر در تحلیل تکنیکال

همینطور که در ابتدا اشاره کردیم در این بخش از مقاله قرار است به شما موضوعاتی را جهت راه‌اندازی وبلاگ پیشنهاد بدهیم. علاوه‌ بر موضوعات زیر برای اینکه بتوانید علایق خودتان را پیدا کنید، سعی کنید تا بهتر به موضوعی که بیشتر اوقات به آن فکر می‌کنید و یا درباره آن صحبت می‌کنید دقت کنید. اینگونه باعث می‌شود علایق واقعی خودتان را کشف کنید.

  • وبلاگ‌ با موضوع مد و فشن
  • وبلاگ‌ با موضوع غذا
  • وبلاگ‌ با موضوع مسافرتی
  • وبلاگ‌ با موضوع موسیقی
  • وبلاگ‌ با موضوع سبک زندگی
  • وبلاگ‌ با موضوع تناسب اندام
  • وبلاگ‌ با موضوع ترفند(DIY)
  • وبلاگ‌ با موضوع ورزشی
  • وبلاگ‌ با موضوع مالی
  • وبلاگ‌ با موضوع سیاسی
  • وبلاگ‌ با موضوع تربیت فرزندان
  • وبلاگ‌ با موضوع تجاری
  • وبلاگ‌ با موضوع شخصی
  • وبلاگ‌ با موضوع سینمایی
  • وبلاگ‌ با موضوع خودرو
  • وبلاگ‌ با موضوع خبری
  • وبلاگ‌ با موضوع حیوانات خانگی
  • وبلاگ‌ با موضوع گیمینگ
  • وبلاگ‌ با موضوع نقد و بررسی (کتاب، فیلم و…)
  • وبلاگ‌ با موضوع نقاشی
  • وبلاگ‌ با موضوع خیاطی

درباره ایده‌های وبلاگ نویسی

موضوعات بالا مواردی هستند که در زندگی شخصی خود از آن‌ها بسیار استفاده می‌کنیم. برای مثال افرادی که علاقه‌ زیادی به تماشای فیلم و انیمیشن و سریال دارند می‌توانند با بیان نظرات خود درباره موضوع فیلم و سریال و انیمیشن و تحلیل برخی از سکانس‌ها به افراد زیادی در جهت انتخاب و یا عدم انتخاب فیلم و… کمک کنند. این موضوع برای کتاب نیز کاربرد دارد. افرادی که تمایل زیادی به کتاب خواندن دارند می‌توانند با بیان خلاصه کتاب و یا احساسی که پس از خواندن آن کتاب بدست ‌آوردند در وبلاگ خود درباره آن‌ها بنویسید. یا برای موضوع ترفند شما می‌توانید درباره ترفندهایی که برای خانه‌داری، تعمیر ماشین، نجاری و… استفاده می‌کنید در وبلاگ خود بنویسید. وبلاگ نویسی یک دنیای بی‌انتهاست که شما می‌توانید گوشه‌ای از آن‌ را از آن خود کنید.

تفاوت وبلاگ با وبسایت چیست؟

چیزی که وبلاگ را از وبسایت متمایز می‌کند نوع فعالیت آن‌هاست. وبلاگ در ابتدا برای نوشتن خاطرات روزانه و اتفاقاتی که در طول روز برای افراد رخ می‌داد طراحی شد. ولی وبسایت در ابتدا با هدف ارائه خدمات آنلاین وارد بستر وب شد. از طرف دیگر وبلاگ‌ها تحت نظر سایت‌هایی که خدمات ساخت وبلاگ انجام می‌دهند ساخته می‌شوند. درحالی که وبسایت‌ها هاست و دامنه مستقلی دارند و به هیچ سایتی وابسته نیستند.

نکات مهم برای شروع وبلاگ نویسی

از این قسمت تا انتهای مقاله قرار است به شما ساخت وبلاگ را آموزش دهم. اولین و مهم‌ترین مورد در وبلاگ نویسی داشتن ایده برای تولید محتواست. وبلاگ‌های زیادی در گوگل وجود دارند که محتوای خاصی ندارند و تنها از سایر وبلاگ‌ها مطالب را کپی می‌کنند و داخل وبلاگ خودشان قرار می‌دهند. این نوع فعالیت بسیار برای سئو سازی وبلاگ نامناسب است و شما نمی‌توانید وبلاگ خودتان را در معرض دید سایر افراد قرار دهید. بنابراین تلاش کنید تا وبلاگ شما مختص به سبک خودتان باشد و از افکار و قوه تخیل خود برای ساخت وبلاگ کمک بگیرید.

دومین نکته در ساخت وبلاگ، داشتن کامپیوتر و آگاهی داشتن از نحوه کار با کامپیوتر است. شما باید از طریق ورد آفیس محتوای خودتان را بنویسید و اشتباهات آن را رفع کنید. سپس باید از طریق گوگل عکس و فیلم‌های مناسبی را برای محتوای خودتان پیدا کنید(البته بدون عکس هم می‌شود تولید محتوا کرد ولی جذابیت زیادی برای مخاطب نخواهد داشت).

نکته‌ی دیگر این است که شما بتوانید قالب مناسب وبلاگ خودتان را پیدا کنید و در وبلاگ بارگذاری کنید. برای پیدا کردن قالب مناسب پمی‌توانید از سایت‌هایی کمک بگیرید که اقدام به طراحی قالب وبلاگ می‌کنند. تعداد زیادی قالب وجود دارد که بصورت رایگان در اختیار افراد قرار داده شده‌اند. شما می‌توانید برای شروع از قالب‌های رایگان استفاده کنید. پس از اینکه وبلاگ و محتوای شما آماده شدند، می‌توانید فعالیت در وبلاگ خودتان را آغاز کنید.

این مقاله را هم بخوانید:  لیستی از کسب و کارهای جدید و پر سود در سال ۱۴۰۲

اولین گام برای وبلاگ نویسی

 بعد از یافتن ایده، اولین گام ساختن وبلاگ است. برای اینکه بتوانید وبلاگ بسازید نیاز است تا از سایت‌های وبلاگ ساز ایرانی کمک بگیرید. در ادامه چند سایت به شما معرفی می‌کنم که می‌توانید از طریق آن‌ها وبلاگ خودتان را بسازید.

  • بلاگفا
  • بلاگ اسکای
  • رز بلاگ
  • نینی وبلاگ
  • پارسی بلاگ

آموزش قدم به قدم ساخت وبلاگ

برای اینکه بتوانید وبلاگ نویسی را شروع کنید نیاز است تا نکاتی را رعایت کنید:

  • نکته اول: در بخش نام کاربری باید از اسامی یونیک و لاتین استفاده کنید. در اصل شما نمی‌توانید نام کاربری تکراری برای خودتان انتخاب کنید. برای این کار نیاز است تا چندین نام مختلف را با اعداد ترکیب کنید تا بتوانید نام کاربری خود را بسازید.
  • نکته دوم: در بخش کلمه عبور باید از رمزی استفاده کنید که حدس زدن آن راحت نباشد. همچنین در رمز خود سعی کنید از حروف بزرگ لاتین و اعداد استفاده کنید.
  • نکته سوم: آدرس سایت شما ترکیبی از نام کاربری و آدرس سایتی است که در آن قرار است وبلاگ درست کنید. پس سعی کنید نام کاربری مرتبط با موضوع وبلاگ باشد.
  • نکته چهارم: برای ثبت‌نام به یک ایمیل فعال که به صندوق پیام‌های آن (inbox) دسترسی دارید، نیاز دارید. به این دلیل که پس از اتمام ثبت‌نام نیاز است تا از طریق ایمیل وبلاگ خود را فعال کنید.

اکنون پس از اینکه از طریق ایمیل وبلاگ خود را فعال کردید می‌توانید فعالیتتان را شروع کنید.

چگونه از طریق وبلاگ‌ نویسی کسب درآمد کنیم؟

برای اینکه بتوانید از طریق وبلاگ نویسی کسب درآمد کنید در ابتدا باید محتوای جذاب و یونیکی تولید کنید. برای اینکه بتوانید از عهده‌ی این کار با موفقیت برآیید باید برای تمام محتواهایی که قرار است در وبلاگ خود منتشر کنید برنامه داشته باشید. به عبارت دیگر باید تقویم محتوایی داشته باشید. همچنین نکته‌ی دیگری که به شما کمک می‌کند تا مطالب جذاب و یونیکی داشته باشید این است که درباره موضوعاتی تولید محتوا کنید که ذهن مردم را مشغول به خود می‌کند. برای مثال ما در سایت پول یابی درباره موضوعاتی از قبیل انواع روش‌های بازاریابی، انواع استراتژیک، مسائل مالی، روش‌های کسب درآمد و… بطور ساده و کامل صحبت کرده‌ایم. بنابراین هرفردی که تمایل داشته باشد کارآفرینی کند، سایت ما یک مشاور مناسب برای او به حساب می‌آید.

همچنین نکته‌ی مهمی که باید رعایت کنید این است که سعی کنید از کلمات کلیدی مناسب و متناسب با موضوعی که درحال فعالیت در آن هستید استفاده کنید. کلمات کلیدی مناسب باعث می‌شوند تا درهنگامی که  افراد راجع به موضوعی که در حیطه موضوع وبلاگ شما هست در گوگل جست‌وجو کنند، وبلاگ شما به آن‌ها از طرف گوگل پیشنهاد شود.

نکته‌ی مهم دیگری که باید قبل از تصمیم به کسب درآمد از وبلاگ، رعایت کنید این است که مخاطبان خودتان را دعوت به گفت و گو و یا ‌call to action کنید. زمانی که مخاطبان شما برای شما نظرات خودشان را کامنت می‌کنند و زمانی که شما به این کامنت‌ها پاسخ می‌دهید یک رابطه صمیمی بین شما و مخاطب شما ایجاد می‌شود. در اصل شما اعتماد مخاطب خود را جذب کرده‌اید.

ایده‌هایی برای کسب درآمد از وبلاگ

یکی از مهم‌ترین راه‌های کسب درآمد از طریق بستر اینترنت، نوع تبلیغ و توضیحاتی است که ما از یک محصول در وبسایت و یا وبلاگ خود ارائه کرده‌ایم. بنابراین افرادی که تولید محتوای قوی انجام می‌دهند و همیشه وبلاگ آن‌ها بروز است می‌توانند از طریق همکاری در فروش اقدام به کسب درآمد کنند.

روش دیگری که می‌توان از طریق وبلاگ کسب درآمد کرد داشتن لینک شخصی است. منظور از لینک شخصی این است که شما در سایت‌هایی مانند آپلود بوی، اوپیزو و امثال این سایت‌‌ها ثبت نام کنید و با تبدیل هر نوع از فایل به لینک اختصاصی خودتان کسب درآمد کنید. برای مثال شما یک فایل موسیقی را تبدیل به لینک شخصی خود می‌کنید و هر فردی که از طریق این لینک موسیقی را دانلود کند برای شما یک درآمد حساب می‌شود.

همچنین می‌توانید ویدئوهایی را در وبسایت آپارات آپلود کنید و لینک آن را در وبلاگ خودتان قرار دهید. زمانی که تعداد بازدید ویدئوی شما به یک حد نصاب برسد آپارات به شما مبلغی را پرداخت می‌کند. همچنین اگر وبلاگ شما بازدید بالایی داشته باشد، شما می‌توانید از طریق تبلیغات کسب درآمد کنید. بصورت کلی ایده‌‌های کسب درآمد از طریق وبلاگ نویسی به شرح زیر است:

  • تبلیغات: تبلیغات بنری، تبلیغات کلیکی،لینک‌‌های متنی، تبلیغات پادکستی و…
  • بازاریابی پورسانتی: برنامه‌های خصوصی پورسانتی و تبلیغ خرید کالا از فروشگاه اینترنتی مثل دیجی‌کالا
  • فروش محصولات
  • ارائه خدمات مثل مشاوره و…

چگونه یک وبلاگ جذاب داشته باشیم؟

چیزی که در ابتدا و در نگاه اول یک وبلاگ را جذاب و ترغیب کننده می‌کند مطالب آن نیست بلکه نوع چیدمان و رنگی است که وبلاگ شما دارد. باید مخاطب در لحظه اول با وبلاگ شما احساس راحتی کند و این احساس را پیدا کند که می‌تواند به راحتی به تمام مطالب وبلاگ شما دسترسی داشته باشد. همچنین نکته‌ی دیگری که باعث می‌شود وبلاگ شما بسیار جذاب شود استفاده از رنگ در پس زمینه و سایر نقاط وبلاگ است.

البته ذکر این نکته ضروری است که رنگ به همان میزانی که باعث جذب مخاطب است، می‌تواند مخاطب را به همان میزان دفع کند طوری که سایه مخاطب نیز از وبلاگ شما عبور نخواهد کرد. استفاده از رنگ‌های تیره و با کنتراست بالا باعث می‌شود که چشمان مخاطب اذیت شود و تمایلی برای ماندن در وبلاگ شما نداشته باشد. همچنین سعی کنید از بنرهای تبلیغاتی به تعداد بالا استفاده نکنید؛ زیرا به مخاطب خود این احساس را می‌دهید که وبلاگ شما صرفا برای نشان دادن تبلیغات ساخته شده است و هدف دیگری ندارد.




تاریخ: چهار شنبه 13 دی 1402برچسب:وبلاگ , وبلاگ نویسی , بلاگ , کسب درآمد ,
ارسال توسط پول دوست

انواع لوگو و لزوم طراحی لوگو برای کسب وکارها

لوگو یک المان بصری است که برای نشان‌دادن نام یک شرکت یا کسب‌وکار ، به کار برده می‌شوند. به‌طورکلی یک لوگو شامل نمادها، متن یا هر دو است. لوگوها اغلب توسط یک گرافیست با مشورت یک شرکت و کارشناسان بازاریابی ایجاد می‌شوند.
معمولاً در طراحی انواع لوگو، به داستان برند توجه می‌شود و نیازهای برند و ارتباط آن با مشتری را به طور کامل در نظر می‌گیرد. در ادامه به انواع طراحی لوگو می‌پردازیم.
به‌طورکلی، سه دسته از انواع لوگو به صورت وجود دارد:

ایدئوگرافیک‌ها: تصاویر غیر واقعی که می‌توانند کاملاً انتزاعی باشند.
پیکتوگراف‌ها: تصاویری به صورت نمادین
لوگوتایپ‌ها: نمایش ساده و متنی از حروف اول یک شرکت

لوگو به‌عنوان بخشی کلیدی از هویت یک سازمان است که به عنوان جوهره یک برند، یک شرکت یا فعالیتی را که کسب‌وکاری انجام می‌دهد، شناخته می‌شود. به همین دلیل، طراحی انواع لوگو یک کار مهم است که اغلب طی یک فرایند خلاقانه انجام می شود.
لازم به ذکر است، لوگو برای توضیح یا فروش مستقیم یک شرکت در نظر گرفته نشده است. بلکه، تنها هدف آن شناسایی شرکت به روشی به‌یادماندنی و آسان است. به‌عنوان‌مثال، اپل از یک سیب گاز گرفته به‌عنوان لوگوی خود استفاده می‌کند که این سیب گاز گرفته توضیحی برای این که فعالیت شرکت چیست را نمی‌دهد. اما با دیدن این لوگو همه به یاد برند اپل می‌‌افتند که متمایز بودن این لوگو را نشان می‌دهد.

انواع لوگو چیست؟

امروزه طراحان گرافیک، انواع سبک‌های مختلفی برای طراحی لوگو را ایجاد کرده‌اند که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

  • لوگو ترکیبی
  • لوگو ورد مارک
  • لوگو حروف
  • لوگو مونو گرام
  • لوگو تصویری
  • لوگو سه‌بعدی

همان‌طور که برندها رشد می‌کنند و تکامل می‌یابند، تغییرات لوگوهایی که طراحان ارائه می‌کنند نیز افزایش می‌یابد. مجموعه دکتر ویز با نگاهی به آخرین نمونه کارها، وب‌سایت‌ها، برند‌ها و همچنین موارد دیگر جامع‌ترین فهرست از انواع لوگو ها را که امروزه در جهان استفاده می‌شود، جمع‌آوری کرده است. در ادامه نگاهی به آنها می‌پردازیم:

۱. لوگو ترکیبی

لوگوی ترکیبی، تلفیقی از یک تصویر بصری و یک کلمه در کنار هم است. انواع لوگو ی ترکیبی از رایج‌ترین سبک‌های طراحی لوگو هستند، زیرا آنها امکانات بی‌نهایتی دارند و فوق‌العاده کاربردی هستند.
در لوگوی ترکیبی، المان بصری می‌تواند در بالا، کنار یا حتی زیر علامت کلمه باشد. بهترین لوگوهای ترکیبی مانند آدیداس هستند که ۱۰۰٪ قابل‌تشخیص هستند.

2. لوگوهای ورد مارک  Wordmark

لوگوهای ورد مارک Wordmark در رده دوم انواع لوگو قرار دارند و تقریباً نیمی از لوگوها را تشکیل می‌دهند. برای اینکه یک لوگو به‌عنوان یک  لوگو وردمارک در نظر گرفته شود باید قسمت بصری آن از نام تجاری با حروف ساده تشکیل شود.
برای ایجاد کلمه در لوگو ورد مارک، ابتدا نام برند را می‌نویسند و سپس آن را با فونت‌های مختلف امتحان می‌کنند. برای سفارشی کردن حروف در لوگو ورد مارک، بین یک لوگو و نام تجاری برند که با فونت زیبا تایپ شده است، می‌توان تفاوت‌های زیادی ایجاد کرد.

۳. لوگوی حروفی

اگر نام تجاری طولانی باشد و از دوکلمه بیشتر تشکیل شده باشد، لوگوهای حروفی بهترین انتخاب هستند. لوگوی حروف با استفاده از حروف اول هر کلمه و ایجاد یک خلاصه از کلمات درست می‌شود. در برخی موارد، حروف مانند یک کلمه به نظر می‌رسند. ناسا یک مثال عالی از این نمونه لوگو است. (ناسا مخفف اداره ملی هوانوردی و فضایی است، اما هیچ‌کس آن را این‌گونه نمی‌نامد)
هنگام ایجاد لوگوی حروف، از جنبه‌های طراحی مانند مورب کردن کلمات استفاده می‌شود تا برجسته‌تر شود و لوگو بیشتر قابل‌توجه باشد. همچنین از رنگ‌های مختلف، اندازه‌های متفاوت متن نیز استفاده می‌شود. علاوه براین، شکل‌ها یا خطوط را برای شخصیت بخشیدن به لوگو می‌توان به کار برد.

۴. لوگوی مونو گرام

لوگوهای مونو گرام شبیه به انواع لوگو های حروف هستند، اما تفاوت ظاهری قابل‌توجهی دارند. در هر دو نوع لوگو از حروف اول نام برند برای ایجاد طرح استفاده می‌شود، اما مونوگرام‌ها به‌جای اینکه حروف را کنار هم یا از بالابه‌پایین قرار دهند، حروف را در هم می‌آمیزند.
مونو گرام سبکی از لوگو است که تجمل یا انحصار را  نشان می‌دهد. همچنین لوگوی مونوگرام با نام‌های تجاری که بیش از سه کلمه ندارند، بهترین کاربرد را دارد.

۵. لوگوهای تصویری

لوگوهایی که به شکل نمادها  هستند به انواع لوگو های تصویری مصطلح هستند. این نوع لوگو از گرافیک‌هایی تشکیل شده است که به‌صورت بصری نام یا عملکرد برند را نشان می‌دهند. در بین انواع لوگو ها، لوگوی تصویری می‌تواند نمادها، تصاویر یا ترکیبات شکلی باشند که به‌عنوان طرحی خاص قابل‌تشخیص باشند.
لوگوی تصویری، ساده‌ترین نوع لوگوها است، زیرا در واقع تنها کاری که باید انجام داد این است که این لوگوی را با شکلی منحصربه‌فرد و مرتبط درست کرد. به‌عنوان‌مثال، توییتر دارای یک نماد پرنده و یا Dropbox دارای یک جعبه باز است.

۶. لوگوهای سه‌بعدی

لوگوی سه‌بعدی از ترکیب حروف و کلمه نشان داده می‌شود. ایجاد یک لوگوی سه‌بعدی شامل چند مهارت طراحی تخصصی مانند پرسپکتیو، سایه زنی، حجم‌دهی اشکال و برخی نقاط برجسته در مکان‌های مناسب است.
لوگوهای سه‌بعدی زمانی عالی به نظر می‌رسند که دارای طرح‌هایی باشند که چشم را با ابعاد سه‌بعدی جذب کنند. در عکس زیر برخی از این لوگوهای سه بعدی را می‌بینیم.

لزوم  طراحی انواع لوگو  برای کسب وکارها

امروزه هزاران کسب وکار در دنیا وجود دارد که مشغول به فعالیت هستند؛ بنابراین، باید هر کاری که لازم است انجام دهید تا باعث درخشش برندتان شود. یکی از بهترین روش‌ها برای به‌دست‌آوردن توجه افراد و البته  اعتبار برند، داشتن یک لوگوی حرفه‌ای است که با مدل کسب‌وکار شما همسو باشد.
لوگو بیان بصری یک برند و عنصر سازنده برند است. لوگوهایی که به‌خوبی طراحی می‌شوند به کسب وکار شما کمک می‌کنند تا در میان پایگاه مشتریان متمایز شوند. همچنین ازآنجایی‌که ۷۵ درصد مردم یک برند را با لوگوی آن می‌شناسند؛ در نتیجه، طراحی انواع  لوگو  برای دستیابی به رشد و موفقیت بسیار مهم است.
حال که به اهمیت طراحی انواع لوگو برای رشد کسب‌وکارها پی برده‌اید، وقت آن رسیده که طراحی آن را به افراد حرفه‌ای واگذار کنید. شما می‌توانید طراحی انواع لوگوی خود را به مجموعه دکتر ویز بسپارید!

سوالات متداول

موفق‌ترین لوگوها برای کدام شرکت‌هاست؟
لوگوی شرکت Apple، MC Donald ، فروشگاه اینترنتی آمازون، کمپانی LG و Gillette از معروف‌ترین و بهترین لوگوها هستند.

چه عواملی در طراحی یک لوگوی حرفه‌ای مؤثر است؟
برخی از عواملی مانند ماندگاری در ذهن و سادگی از مهم‌ترین عوامل در طراحی یک لوگوی حرفه‌ای است.




تاریخ: جمعه 8 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

معرفی نرم افزار فیگما (Figma) ، شناخت کاربردهای حرفه ای نرم افزار فیگما

احتمالاً اکثر شما با رابط کاربری و تأثیر آن در وب‌سایت مطلع هستید. فیگما یکی از نرم‌افزارهایی است که برای این منظور در بازار عرضه شده است. این قابلیت تأثیر بسیار مهمی در کسب‌وکار افراد دارد. اگر این قابلیت را در طراحی‌های رابط خود به کار ببرید، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که در کسب‌وکار خود موفق خواهید شد. در این مقاله، به بررسی مقوله فیگما و کاربرد، ویژگی و مزایای آن خواهیم پرداخت. اگر شما نیز به این موضوع علاقه دارید، می‌توانید تا انتها ما را همراهی کرده و از این اطلاعات استفاده بهینه نمایید.

فیگما چیست؟

احتمالاً برای برخی از شما سؤال پیش بیاید که فیگما چیست و چه مزایایی برای استفاده در وب‌سایت شما دارد؟ برای پاسخ به این سؤال باید این‌گونه گفت که فیگما برای آسان کردن طراحی رابط کاربری به میدان آمده است. به بیانی دیگر، هدف از ساخت این نرم‌افزار، کمک به رابط کاربری و طراحی آن می‌باشد. شما می‌توانید از این نرم‌افزار به‌صورت اپلیکیشن استفاده کنید. درحالی‌که همچنین این امکان را دارید که از آن به‌صورت نسخه تحت وب بهره ببرید.

همواره به یاد داشته باشید که فیگما یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در رابطه‌ با طراحی رابط کاربری سایت مورداستفاده قرار می‌گیرد. ازاین‌رو، هرگز از قدرت این قابلیت غافل نشده و چه در اپلیکیشن موبایل و چه در بروزر خود از آن استفاده کنید. در ادامه این مقاله، به بررسی مزایای این قابلیت هوشمند خواهیم پرداخت.

مزایای فیگما

همان‌طور که پیش‌ از این نیز گفتیم، این قابلیت موجب می‌شود شما در کسب‌ و کار خود موفقیت بسیاری کسب کنید. از سوی دیگر با استفاده از آن شما این امکان را دارید که بهترین طراحی برای رابط کاربری خود را ایجاد کنید. به‌ طور کلی، می‌توان این‌گونه برداشت کرد که فیگما یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین موضوعاتی است که درباره رابط کاربری وب‌سایت از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از این قابلیت خواهیم پرداخت.

آنلاین بودن

یکی از مهم‌ترین مزایای این قابلیت، این است که کاملاً آنلاین بوده و می‌توانید بدون جابه‌جایی خود، از آن بهترین استفاده را ببرید. همچنین همان‌طور که گفته شد، شما می‌توانید از این قابلیت به‌عنوان اپلیکیشن موبایل و بروزر تحت وب نیز استفاده کنید. علاوه بر این، اگر اینترنت شما دچار اختلال شود، این امکان را دارید که کار خود را روی فایلی که قبلاً باز کرده‌اید، به‌راحتی انجام دهید.

قابلیت اجرا روی همه سیستم‌های عامل

یکی دیگر از دلایلی که استفاده از فیگما را به همه شما پیشنهاد می‌کنیم، این است که نصب این نرم‌افزار هیچ‌گونه محدودیتی نخواهد داشت. ازاین‌رو، شما می‌توانید آن را روی تمام مدل گوشی تلفن و لپ‌تاپ‌های خود نصب کنید. فرقی ندارد که گوشی تلفن شما اندرویدی باشد یا ios، درهرصورت، می‌توانید آن را بدون هیچ‌گونه مشکلی نصب کنید. همچنین تفاوتی ندارد که لپ‌تاپ شما ویندوز بوده یا مک، به‌راحتی آن را روی سیستم خود نصب و از آن استفاده نمایید.

سریع و آسان

همه افراد این امکان را دارند که فیگما را نصب و از آن استفاده کنند. استفاده از این قابلیت هیچ‌گونه محدودیتی نخواهد داشت و به‌راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید. نکته مهمی که درباره این قابلیت وجود دارد، سریع بودن آن می‌باشد. این نرم‌افزار با سرعت بالایی که دارد، افراد زیادی را به خود جذب کرده است. علاوه بر این، شما بدون هیچ‌گونه تخصصی می‌توانید در این نرم‌افزار به طراحی بپردازید. این امر موجب می‌شود که افراد بیشتری به آن روی بیاورند.

انجام کارهای تیمی

مزیت دیگری که فیگما به مخاطبان و کاربران خود ارائه می‌دهد، انجام بیشتر کارهای تیمی است. نکته جالب‌توجه درباره این نرم‌افزار این است که شما این امکان را دارید که چندین نفر را به پروژه خود اضافه کرده و به کمک یکدیگر این پروژه را به انجام برسانید. علاوه بر اضافه کردن این افراد، شما می‌توانید سطح دسترسی آنها به این نرم‌افزار و طراحی رابط کاربری را تنظیم و کنترل کنید.

ابزارهای متنوع

شاید شما فکر کنید که ازآنجاکه این نر‌م‌افزار به‌صورت تحت وب عمل می‌کند، ممکن است با کاستی‌هایی روبرو شود. این در حالی است که اگر شما از این قابلیت استفاده کنید، می‌توانید از ابزارهای متنوع این نرم‌افزار نیز بهره ببرید. در این برنامه، آپشن‌ها و گزینه‌های بسیاری وجود دارد که استفاده را برای کاربران خود تا حد زیادی راحت کرده است.

آپدیت سریع

مزیت دیگری که فیگما را از سایر نرم‌افزارهای مشابه متمایز می‌کند، این است که این نرم‌افزار به‌صورت مداوم و همیشگی در حال آپدیت دادن می‌باشد. با به کارگیری این نرم‌افزار، شما می‌توانید مطمئن باشید که از بهترین و به‌روزترین برنامه‌ها و ابزارها استفاده خواهید کرد.

اشتراک‌گذاری و آپلود آسان

در این نرم‌افزار محبوب، کاربران این امکان را دارند تا هر نوع فایلی که تمایل دارند، با همکاران و هم‌گروهی‌های خود به اشتراک بگذارند. آنها در این برنامه، می‌توانند هر آرت بوردی که دوست دارند را بدون هیچ زحمتی به اشتراک بگذارند. وقتی شخصی یک آرت بورد یا هر فایل دیگری را در این نرم‌افزار آپلود می‌کند، سایر افراد می‌توانند با کلیک کردن روی آن، فایل را در صفحه بزرگی برای خود باز کنند.

داشتن سیستم طراحی مقیاس‌پذیر

یکی دیگر از مزیت‌هایی که فیگما به کاربران خود ارائه می‌دهد، داشتن سیستم طراحی مقیاس‌پذیر می‌باشد. شما با استفاده این نرم ‎افزار این امکان را دارید که سیستمی طراحی کنید که برای سازمان یا کسب‌وکار شما به‌صورت مقیاس‌پذیری قابل‌دسترسی باشد. این امر موجب می‌شود که شما بهتر بتوانید برنامه‌ها، کارها و طراحی‌های خود را کنترل و مدیریت کنید. با نقش تبلیغات آشنا شوید.

مدیریت پروژه

همان‌طور که گفتیم، شما با استفاده از فیگما می‌توانید سایر افراد را برای همکاری با خود به پروژه دعوت کنید. همچنین شما این امکان را دارید که میزان دسترسی آنها را تنظیم نمایید. این بدان معنی است کسی که سایر افراد را وارد پروژه می‌کند، مدیر پروژه نامیده می‌شود و بدین ترتیب، می‌تواند کارهای سایر افراد پروژه را مدیریت کند. این امر موجب می‌شود تا هرج‌ومرج و اختلافی در بین اعضای تیم به وجود نیاید.

کلام آخر

فیگما یکی از مهم‌ترین و بهترین برنامه‌هایی است که برای طراحی رابط کاربری از آن استفاده می‌شود. شما با استفاده از این نرم‌افزار قابلیت‌های بسیاری در دست خواهید داشت. این برنامه به شما کمک می‌کند تا طراحی رابط کاربری برای سایت خود را به بهترین نحو به انجام برسانید.




تاریخ: جمعه 8 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

نماد اعتماد الکترونیکی ، شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اینماد

نماد اعتماد الکترونیکی یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که کسب‌وکارهای نوپا برای ایجاد اعتماد در بین مشتریان خود از آن استفاده می‌کنند. ازآنجاکه در عصر حاضر بسیاری از مردم به‌صورت اینترنتی خریدهای خود را انجام می‌دهند، کسب‌وکارها به دنبال راهی هستند که مردم به آنها اعتماد کنند. این کسب‌وکارها با دریافت نماد اعتماد می‌توانند مشتریان بیشتری به خود جذب کنند. در این مقاله، تمام اطلاعات لازم درباره نحوه جلب اعتماد مشتری با استفاده از اینماد را در اختیار شما قرار خواهد داد.

اینماد چیست؟

شاید برای برخی از شما سؤال پیش بیاید که اینماد چیست و دقیقاً چه کارایی دارد. برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که اینماد، در واقع همان نماد اعتماد الکترونیکی است که شرکت‌ها و کسب‌وکارها برای جلب‌اعتماد مردم از آن استفاده می‌کنند. البته باید توجه داشت که این نماد، برای جلب اعتماد مشتریانی است که قصد خرید اینترنتی داشته و به فروشگاه موردنظر اعتماد کافی ندارند. پس همان‌طور که می‌دانید، اعتماد مهم‌ترین مسئله برای خرید یا فروش اینترنتی می‌باشد.

اگر شرکتی نماد اعتماد داشته باشد، مشتری هیچ نگرانی برای خرید از وی نخواهد داشت و به‌راحتی خرید خود را تکمیل می‌کند. البته برخی از کسب‌وکارها، برای اینکه بدون هزینه کردن اعتماد مشتریان را به خود جلب کنند، فقط به شکل نمادین عکس نماد اعتماد الکترونیکی را بالای سایت خود قرار می‌دهند.

این کار تخلف محسوب می‌شود و شما نیز به‌عنوان مشتری، باید از درست و واقعی بودن نماد شرکت، اطمینان حاصل کنید. برای این کار، می‌توانید روی آن کلیک کرده و اگر وارد سایت اینماد شدید، به شرکت موردنظر اعتماد کرده و خرید خود را تکمیل نمایید. در غیر این صورت، بهتر است در خرید خود تجدیدنظر فرمایید.

مزایای نماد اعتماد الکترونیکی

اگر شما برای کسب‌وکار خود نماد اعتماد الکترونیکی داشته باشید، از مزایای زیادی برخوردار خواهید شد. از مهم‌ترین آنها، می‌توان به جلب اعتماد مشتری اشاره کرد. اگر مشتریان به شما اعتماد کنند، بیشتر از گذشته از شما خرید کرده و حتی این امکان وجود دارد که شما را به دیگران نیز معرفی کنند. علاوه بر این، شما با داشتن اینماد مطمئن خواهید شد که رقبای شما نمی‌توانند از کسب‌وکار شما سوءاستفاده کرده و با استفاده از نام تجاری شما، محصولات خود را بفروشند.

به‌جز موارد ذکرشده، در صورت داشتن اینماد، کسب‌وکار شما به‌صورت قانونی شناخته خواهد شد و از این نظر هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. همچنین شما می‌توانید اطمینان حاصل کنید که خریدهای اینترنتی و معاملات، با امنیت کامل انجام خواهند شد. حتی این امکان وجود دارد که امنیت مبادلات کالا را نیز تضمین کنید. از همه مهم‌تر، با داشتن اینماد، حریم شخصی مشتریان و حتی کسب‌وکار خود شما نیز از امنیت بالایی برخوردار خواهد بود.

شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

بعد از اینکه با مزایا و اهمیت اینماد آشنا شدید، وقت آن می‌رسد که شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را نیز بدانید. گرفتن این نماد کار بسیار آسانی بوده و شما با انجام تنها چه مرحله ساده، می‌توانید آن را دریافت کنید. برای دریافت آن هم فقط باید چند شرطی که ذکر خواهیم کرد را داشته باشید تا مشمول دریافت نماد اعتماد الکترونیکی شوید. تیم تحقیقاتی دکتر ویز، این شرایط را با جزئیات برای شما فراهم کرده است.

خریدوفروش در سایت

یکی از مهم‌ترین شرایطی که برای دریافت اینماد باید داشته باشید، این است که در سایت شما باید خریدوفروش انجام شود. این بدان معنی است که اگر سایت شما برای اشتراک‌گذاری اطلاعات، معرفی محصول و… است، نیازی به دریافت این نماد نخواهید داشت. درصورتی‌که سایت شما برای خریدوفروش محصولات، واریزی و… مورداستفاده قرار می‌گیرد، می‌توانید آن را دریافت کنید. پس به‌خاطر داشته باشید که این نماد تنها برای سایت‌هایی قابل‌اجرا می‌باشد که در آنها پولی جابه‌جا می‌شود.

درج اطلاعات کامل محصول

نکته دیگری که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید به آن توجه کنید، این است که باید تمام اطلاعات محصولات خود را در سایت درج کنید. مشتری باید تمام جزئیات محصول مانند مشخصات، قیمت و کاربرد محصول را در سایت مشاهده کند. این امر باعث می‌شود که بهتر بتواند برای خرید محصول، تصمیم بگیرد. همچنین لازم است که اطلاعات مربوط به خرید نیز به‌صورت پیش‌فاکتور در اختیار مشتری قرار بگیرد. این امر نیز برای دریافت اینماد کاملاً ضروری می‌باشد.

 

یکی بودن متقاضی اینماد و صاحب دامنه

یکی دیگر از مواردی که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اهمیت زیادی دارد، این است که باید فردی که برای دریافت آن درخواست می‌کند، صاحب دامنه باشد. تنها در صورتی نماینده یا شخص دیگری برای این کار مورد قبول واقع می‌شود که از طرف صاحب دامنه، وکالت‌نامه داشته باشد. یکی از نکات مهم این است که باید نام دامنه با کسب‌وکار یکی باشد. البته گاهی اوقات، نام دامنه با نام شخصی که در هیئت‌مدیره است، یکی بوده که در این صورت، مشکلی پیش نخواهد آمد و قابل‌قبول است.

تأیید صلاحیت

نکته دیگری که برای نماد اعتماد الکترونیکی باید انجام شود، این است که پلیس عمومی ناجا، باید صلاحیت فرد مذکور را تأیید کند. برای دریافت نتیجه این استعلام هم نیازی نیست که به‌صورت حضوری به محل موردنظر مراجعه کنید. زیرا نتیجه را از طریق ایمیل به شما ارسال می‌کنند. برای این بخش، هیچ کاری از دست شما برنمی‌آید و تمام مراحل را کارکنان مخصوص اینماد انجام می‌دهند. درصورتی‌که صلاحیت شما تأیید شود، مجاز به دریافت نماد اعتماد خواهید بود. در غیر این صورت، شما نمی‌توانید برای دریافت آن اقدام کنید. چه کار تولیدی در خانه  میتوان راه اندازی کرد ؟

اگر پلیس ناجا صلاحیت شما را رد کند، به‌نوعی اسم شما وارد لیست سیاه شده و نمی‌توانید نماد را دریافت کنید. در این موارد، شما می‌توانید برای بررسی مجدد، وارد پنل کاربری خود شده و درخواست دهید. برای ادامه روند این کار، باید به دادگاه مراجعه کرده و تشکیل پرونده دهید. سپس مدارکی را نیز باید به ایمیل مخصوصی که در اختیار شما قرار می‌دهند، ارسال نمایید. البته در این مورد چندان جای نگرانی نخواهد بود، زیرا در اکثر مواقع صلاحیت شما را تأیید می‌کنند.

سن بیشتر از ۱۸ سال

یکی دیگر از مواردی ک جزو شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی می‌باشد، این است که سن شخص متقاضی باید بیشتر از ۱۸ سال باشد. اگر سن فرد از ۱۸ سال کمتر باشد و برای دریافت اینماد اقدام کند، دادگاه باید حکم رشد صادر کند. این بدان معنی است که دادگاه وظیفه دارد همه جوانب شخص مذکور را بررسی و درباره آنها تحقیق کند. اگر مشخص شد که فرد می‌تواند امور مالی را کنترل کند، می‌تواند نماد اعتماد را دریافت نماید.

در قوانینی که در قدیم وجود داشتند، داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایانی که اقدام به دریافت اینماد می‌کردند الزامی بود. این در حالی است که در حال حاضر، این قانون وجود ندارد و شما بدون داشتن معافیت یا پایان خدمت نیز می‌توانید برای دریافت اینماد اقدام کنید




تاریخ: جمعه 8 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آشنایی با انواع رایج بازاریابی (Marketing)

بازاریابی این روزها به عامل بسیار مهمی تبدیل شده است که می‌تواند باعث موفقیت یک تجارت گردد. دیگر تنها داشتن محصولات با کیفیت و یا خدمات حرفه‌ای برای جذب مشتری کافی نیست و بدون داشتن فعالیت‌های بازاریابی کارآمد نام تجاری شما هیچگاه شناخته نمی‌شود و کسب و کارتان آنطور که باید رونق نمی‌گیرد.

البته انواع بازاریابی وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به نوع حرفه خود و بودجه‌ای که قرار است به آن اختصاص دهید اقدام به انتخاب یکی از آن‌ها نمایید. از انواع آن همانطور که در مقالات قبل گفته ایم می توان به بازاریابی برونگرا ، بازاریابی چریکی (Guerilla Marketing) و … اشاره کرد.

در واقع بازاریابی را می‌توان مجموعه فعالیت‌هایی دانست که یک فرد و یا سازمان به منظور افزایش فروش خدمات و محصولات خود اقدام به بهره‌وری از آن می‌کند. البته تکنیک های افزایش فروش زیاد می باشند.

به عبارت دیگر بازاریابی برای یک کسب و کار باعث ایجاد ارتباط موثر، مبادله و در نهایت فروش بیشتر می‌شود. بازاریابی همانند یک رشته تحصیلی همواره در حال پیشرفت کردن است و مفاهیم موجود در آن با توجه به روند اقتصادی و اجتماعی موجود در جامعه تحلیل و بروز رسانی می‌گردد.

انواع بازاریابی موجود در جامعه بر اساس نیازهای مصرف کنندگان همواره در حال تغییر است و تمام تلاش تمامی آن‌ها پاسخگویی به نیازهای چند برابر و روز افزون مشتریان می‌باشد. برخی از انواع بازاریابی عبارتند از:

 

بازاریابی سبز، بازاریابی الکترونیکی، بازاریابی اجتماعی، بازاریابی شبکه، بازاریابی ویروسی و غیره. در ادامه این مقاله از دکترویز قرار است تا شما را با ۸ نوع رایج از انواع بازاریابی آشنا کنیم.


معرفی انواع بازاریابی

انتخاب نوع صحیحی از بازاریابی برای تجارت شما می‌تواند مانند جادویی باشد که به حقیقت پیوسته است. همانطور که به شما گفتیم امروزه دیگر انواع مختلفی از بازاریابی در دسترس است که شما باید بر اساس نیاز شغلی خود یکی از آن‌ها را انتخاب نمایید. قبل از انتخاب نوع بازاریابی که قرار است آن را در تجارتتان به کار بگیرید بهتر است تا ابتدا جمعیت هدف و مخاطبین خود را در نظر بگیرید و سپس دست به انتخاب بزنید. در این بخش از مقاله شما را با انواع بازاریابی آشنا خواهیم کرد:

  • بازاریابی ویروسی

یکی از انواع بازاریابی رایج در دنیا بازاریابی ویروسی است که یک استراتژی تبلیغاتی است که از قابلیت‌های شبکه‌های اجتماعی به منظور تبلیغ یک محصول استفاده می‌کند.

دلیل انتخاب چنین نامی برای این نوع از بازاریابی این است که به فردی که این نوع از بازاریابی را انتخاب می‌کند نشان دهد که می‌تواند به انتشار اطلاعات مربوط به محصول و یا سایر خدمات در جامعه به وسیله شبکه‌های اجتماعی بپردازد. بازاریابی ویروسی یک نوع انتشار اطلاعات از طریق استراتژی بازاریابی دهان به دهان است اما فناوری‌های مدرن به کار رفته در آن اجازه می‌دهد تا تفسیر ویروسی آن بسیاری از سیستم عامل های مبتنی بر اینترنت را شامل شود.

در این نوع بازاریابی محتوای تبلیغاتی عمیق‌تر است و افراد بیشتری ترغیب می‌شوند تا از این بازاریابی در تجارتشان استفاده کنند. انواع بازاریابی ویروسی عبارتند از:

  1. بازاریابی ویروسی حیاتی
  2. بازاریابی ویروسی مارپیچی
  3. بازاریابی ویروسی ارزشی
  4. بازاریابی ویروسی ناخوشایند
  • بازاریابی اینترنتی

بازاریابی اینترنتی نوعی بازاریابی شبکه ای است که از طریق اینترنت انجام می شود. این نوع از بازاریابی مبتنی بر مجموعه‌ای از روش ها الکترونیکی در فرایند بازاریابی است. بازاریابی اینترنتی را میتوان شاخه‌ای از بازایابی عمومی دانست که به لطف فناوری های مدرنی که اینترنت در اختیار آن قرار می دهد توانسته میان مردم در بازه زمانی که خیلی کوتاهی سریع معروف شود. انواع بازاریابی اینترنتی عبارتند از:

  1. بازاریابی از طریق موتورهای جستجو
  2. بازاریابی محتوا
  3. انواع بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  4.  بازاریابی کلیکی
  5. بازاریابی ایمیلی
  6. بازاریابی از طریق برنامه‌های تلفن همراه

  • انواع بازاریابی شبکه ای

بازاریابی شبکه یک مدل تجاری است که برای رشد تجارت به شبکه یزد توزیع کنندگان متکی است. بازاریابی شبکه یک مدل از انواع بازاریابی شبکه است که برای رشد تجارت چه شبکه ای از توزیع کنندگان متکی است.

به طور معمول بازاریابی شبکه ای شامل سه نوع اساسی از استراتژی‌های سیستماتیک به منظور درآمدزایی است که شامل تولید استخدام ساخت و مدیریت می شود. بازاریابی شبکه یکی از روشهای بازاریابی جایگزین برای بازاریابی منظم است و به آن فروش مستقیم یا بازاریابی چند سطحی نیز می گویند و موفقیت در این نوع بازاریابی تنها به خود مشتری بستگی دارد.

انواع بازاریابی شبکه‌ای عبارتند از:

  1. بازاریابی شبکه تک لایه
  2. بازاریابی شبکه دولایه
  3. بازاریابی شبکه چند سطحی
  4. بازاریابی شبکه ترکیبی
  • انواع بازاریابی بانکی

در این نوع از بازاریابی سعی دارند تا بتوانند خدمات و محصولات تولید شده توسط بانک را طی فرایندی جهت یافتن مشتری به بازار ارائه کنند و همچنین این نوع از بازاریابی قصد دارد تا مشتریان را علاوه بر خرید، ترغیب به استفاده از این محصولات کند.

می‌توان گفت که به نوعی ارائه جوایز از جانب بانک‌ها مهمترین مسئله در راستای جذب مشتری از این طریق است. بازاریابی محصولات بانکی از طریق روش‌های مختلفی مانند حساب‌های عملیاتی، پرداخت سفارشات ثابت و فروش ارز انجام می‌شود. همچنین بازاریابی خدمات بانکی شامل روند خدمات درمانی، مالی، مهمان‌نوازی، اجاره اتومبیل، مسافرت‌های هوایی و سایر خدمات حرفه‌ای می‌شود.

  • بازاریابی مستقیم

یکی دیگر از انواع بازاریابی، بازاریابی مستقیم است که در آن با استفاده از طیف وسیعی از دستگاه‌های دیجیتال از جمله رایانه، تلفن‌هوشمند و تبلت‌ها محصولات و خدمات خود را به مشتریان تبلیغ می‌کنند. بسیاری از شرکت‌های هوشمند بازاریابی مستقیم را عامل اصلی موفقیت خود می‌دانند. نام انگلیسی این نوع بازاریابی direct marketing است و در این نوع از بازاریابی تنها با در نظر گرفتن مشتریان بالقوه اقدام به فعالیت می‌کند.

  • بازاریابی قطره‌ای

یکی دیگر از انواع بازاریابی‌ موجود برای انتخاب بازاریابی قطره‌ای است. این نوع از بازاریابی از نوعی استراتژی ارتباطی پیروی می‌کند که با گذشت زمان مجموعه‌ای از پیام‌های پیش نویس شده را برای مشتریان یا خریداران احتمالی شما ارسال می‌نماید. این پیام‌ها اغلب از طریق ایمیل به مشتریان ارسال می‌گردند. انواع بازاریابی قطره‌ای عبارتند از:

  1. بازاریابی قطره‌ای رقابتی
  2. بازاریابی قطره‌ای دانشی
  3. بازاریابی قطره‌ای اصلی

  • بازاریابی ابری

بازاریابی ابری تمام تلاش‌های بازاریابی دیجیتال یک کسب و کار است که برای بهبود تجربه خریداران شخصی سازی شده و یکپارچه گشته است. هدف اصلی در این این نوع بازاریابی این است که به خریداران و مشتریان مورد نظر خود برسیم، خواه در شبکه‌های اجتماعی خواه از طریق ایمیل یا هر راه دیگری.

می‌توان گفت که مفهوم بازاریابی ابری به لطف رشد سریع اینترنت تحرک بیشتری پیدا کرده و به نوعی تکامل یافته است. همچنین برخی معتقدند که بازاریابی ابری نوعی تغییر یافته از اشکال سنتی بازاریابی است که از طریق انتشارات چاپی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی انجام می‌شود.

  • بازاریابی معکوس

بازاریابی معکوس یکی از رایج ترین انواع بازاریابی است که هدف آن به جای انجام دادن تبلیغ‌های فعالانه برای یک مارک خاص، محصول و یا خدمات خاص ترقیب نمودن مردم به جستجوی یک کسب و کار و یا محصول به دلخواه خودشان است.

به عبارت دیگر می‌توان گفت که در بازاریابی معکوس چیز خاصی برای خرید وجود ندارد و شاید به همین دلیل اندکی ریاکارانه و گول زننده به نظر برسد. در اقع بازاریابی معکوس یک روش جدید و بهبود یافته از بازاریابی است. این نوع بازاریابی به عنوان بازاریابی ارزش نیز شناخته می‌شود و بر پایه اعتماد سازی بنا نهاده شده است.

نتیجه‌گیری

در این مقاله از دکتر ویز سعی کردیم تا شما را با انواع بازاریابی آشنا سازیم. در ابتدای این مقاله به توضیح مبحث بازاریابی و اهمیت آن برای شما پرداختیم و سپس شروع به معرفی انواع بازاریابی نمودیم که البته با توجه به تعداد بالای انواع بازاریابی موجود در جامعه ذکر و توصیف تمامی آن‌ها کاری اندکی سخت و زمانبر است، اما ما سعی کردیم تا برخی از مهمترین بازاریابی‌های مورد استفاده در جامعه و انواع هر کدام از آن‌ها را به شما معرفی کنیم.

برخی از سوالات رایج:

۱. بازاریابی اینترنتی چیست؟

نوعی از بازاریابی است که توسط شبکه های اینترنتی و مجازی صورت می گیرد و مبتنی بر روش هایی هست که افراد در ابتدا آن ها را می آموزند.

۲. چند نمونه از روش های بازاریابی اینترنتی را نام ببرید؟

۱. از طریق موتور جستجوگر
۲. بازاریابی محتوا
۳. بازاریابی شبکه های اجتمایی
۴. بازاریابی ایمیلی

 

۳. بازاریابی مستقیم چیست؟

با استفاده از دستگاه هایی مثل تلفن تبلت و … محصول خود را تبلیغ می کنند و با در نظر گرفتن مشتریان بالقوه کار خود را انجام می دهند.




تاریخ: یک شنبه 3 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آميخته بازاريابی یا مارکتینگ میکس Marketing Mix و  کاربردش در کسب و کار

Marketing Mix چیست؟

برای اینکه بدانیم مارکتینگ میکس چیست بهتر است نگاهی به متون بازاریابی بیندازیم. در متون مورد نظر، این کلمه به معنای آمیخته یا آمیزه بازاریابی آمده است. این مفهوم از مهم ترین مفاهیم بازاریابی است که به ترکیب عناصر بازاریابی گفته می شود.

  • مارکتینگ میکس

همانطور که بیان شد مارکتینگ میکس به مفهوم آمیخته بازاریابی و از شاخص ترین اصطلاحاتی است که در دنیای بازاریابی به کار برده می شود. اولین کسی که این اصطلاح را وارد حوزه بازاریابی کرد نیل بوردن بود.آمیخته بازاریابی می تواند به بخشی از فعالیت های موسسه گفته شود که برای تاثیر گذاری بر میزان افزایش تقاضا صورت می گیرد. مارکتینگ میکس یک استراتژی و راهبرد بازاریابی است که متخصصان بازاریابی از آن برای جذب کردن مشتریان خود استفاده می کنند.

  • آمیخته های بازاریابی

آمیخته های بازاریابی از عواملی تشکیل شده اند که همگی تحت کنترل و حیطه مدیریت هستند و تنها مدیریت یک مجموعه می تواند آنها را اعمال کند زیرا برقرار کردن هماهنگی  بین اجزا نیاز به نگرش سیستمی دارد که اعمال نگرش یاد شده تنها از عهده مدیریت، ساخته است. اگر این موضوع به خوبی اعمال شود می تواند بر مشتری تاثیر گذار بوده و باعث جذب و حفظ وی شود.

 

آميخته بازاريابی چیست ؟ همانطور که در مقاله ‌های متفاوت بارها برای شما توضیح داده ‌ایم بازاریابی انواع مختلفی دارد و هر یک از این اشکال بازاریابی ویژگی ‌ها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند و طبیعی است که بازاریابان تصمیم بگیرند که به صورت آمیخته از تمامی این استراتژی‌ها و اشکال بازاریابی در تجارت خود استفاده کنند. در واقع با انفجار دیجیتالی و سرعت تاثیر گذاری بالایی که تکنولوژی در کسب و کارهای متفاوت اعمال می‌کند باعث شده تا چهره بازاریابی متحول ‌تر از هر زمان دیگری شود.

در ادامه این مقاله قرار است تا خیلی تخصصی‌تر برای شما توضیح دهیم که آميخته بازاريابی چیست اما در خصوص توضیح آميخته بازاريابی به صورت خیلی خلاصه باید به شما بگویم که این نوع از بازاریابی ابزاری برای در نظر گرفتن عناصر مختلفی است که در تبلیغ یک برند و محصولات آن نقش دارند. این نوع از بازاریابی در چهار دسته اصلی موسوم به The 4 P تشکیل شده است که شامل محصولات، مکان، قیمت و تبلیغات است.

۴ مورد ذکر شده در بالا زمینه و اساس لازم را برای تعیین جایگاه یک نام تجاری در بازار به وسیله ی بهترین استراتژی‌ های بازاریابی ممکن ایجاد می ‌کنند. در این مقاله از دکتر ویز قرار است تا برای شما بگوییم آمیخته بازاریابی چیست و به توضیح مسایل مربوط به آن بپردازیم و برایتان مثال‌ هایی در این راستا ذکر کنیم.

یا بازاریابی تأثیرگذار

بازاریابی، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های فروش موفق هر محصول یا خدمت است. مراحل بازاریابی اگر به ‌صورت اصولی انجام شوند احتمال فروش موفق محصول یا خدمت بیشتر می‌شود. که در مقاله ” مراحل بازاریابی” به انواع مراحل بازایابی پرداختیم که بهتون پیشنهاد می کنیم

آميخته بازاريابی چیست؟

تمامی مشاغل دنیا در طول زمان همیشه از ابزارهای بازاریابی متناسب با زمان و دوره خود برای تبلیغ و فروش محصولاتشان استفاده کرده ‌اند، اما برای اولین بار اصطلاح بازاریابی آمیخته در اواسط قرن بیستم ابداع شد.

اولین مثال برای آميخته بازاريابی در سال ۱۹۵۳ در انجمن بازاریابی آمریکا مورد بررسی قرار گرفت و در آن استاد دانشگاه هاروارد و کارشناس بازاریابی نیل بوردن نحوه تهیه و اجرای یک بازاریابی موفق را برای سایر بازاریابان که در این انجمن شرکت کرده بودند بیان کردند.

در واقع شناسایی و تنظیم عناصر آمیخته بازاریابی به یک کسب و کار این اجازه را می‌ دهد تا در هر سطحی که هستند بتوانند تصمیم‌ گیری ‌هایی سود آور را در زمینه بازاریابی اتخاذ کنند. در واقع این نوع از تصمیم گیری‌ ها به یک تجارت کمک می کند تا:

  • نقاط قوت خود را توسعه داده و نقاط ضعف خود را محدود کنند
  • در بازار کاری خود رقابتی‌تر و سازگارتر شوند
  • همکاری سودآور را بین بخش‌های مختلف و شرکای آن ایجاد کنند

از دهه ۱۹۵۰ تا کنون عناصر آمیخته بازاریابی در پاسخ به فن آوری‌های جدید و سایر تغییرات ایجاد شده وابسته به تکنولوژی در این سال‌ها دستخوش تغییرات زیادی شده‌اند.

اهمیت استفاده از آميخته بازاريابی در چیست؟

همه عوامل و جنبه‌ های مرتبط با بازاریابی آمیخته بر روی یکدیگر تاثیر می ‌گذارند و برنامه تجاری کلی هر شرکت را شکل می ‌دهند. اهمیت این نوع از بازاریابی را می ‌توان با توجه به تاثیری که در موفقیت و شکست یک تجارت ایفا می ‌کند تشخیص داد.

اگر بازاریابان بتوانند از این نوع بازاریابی به روشی صحیح استفاده کنند قطعاً موفقیت بزرگی برای خود و تجارتشان به ارمغان خواهند آورد اما اگر افراد و متخصصان مربوطه نتوانند از بازاریابی آمیخته به درستی استفاده کنند شرکت آن‌ ها ضربه بزرگی را متحمل خواهد شد که به گونه‌ ای که بازیابی ضرر آن حتی تا چندین سال هم طول خواهد کشید.

بر اساس این مسئله ما باید متوجه شویم که بازاریابی آمیخته نیاز به درک و مطالعه زیادی دارد. به منظور اینکه بازاریابان و صاحبین شرکت از اعتماد به این نوع بازاریابی دچار مشکلات مالی و هزینه‌ ای نشوند باید ابتدا به مطالعه بازار مربوطه بپردازند و سپس با مشاور و کارشناسان مرتبطه به منظور دریافت مشاوره تخصصی دیدار نمایند.

از بازاریابی به عنوان یک ابزار و ستون اساسی برای موفقیت، به حداکثر رساندن سود و دستیابی به اهداف استفاده می‌شود.

برنامه 4Ps چیست و شامل چه مواردی می‌ شود؟

همانطور که به شما گفتیم برنامه 4Ps  شامل محصولات، تبلیغات، قیمت و مکان است و بهترین راه برای توضیح بازاریابی آمیخته محسوب می ‌گردد. 4Ps برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط  EJ McCarthy در کتاب بازاریابی بنیادی به عنوان یک رویکرد مدیریتی بیان شد.

 

در این بخش از مقاله ما قرار است تا ما برای شما این چهار عنصر موثر در آميخته بازاريابي را به تفکیک بیان کنیم.

  • تولید محصول

بازاریاب‌ ها ابتدا باید چرخه عمر یک محصول را در نظر بگیرند تا بتوانند هر چالشی را که ممکن است به محض رسیدن محصول به دست مصرف کننده پیش بیاید را برطرف کنند. برای مثال نسخه اولیه آیپاد زمنی که برای اولین باربه مردم فروخته شد دارای مشکل ماندگاری باتری توسط دستگاه بود که تنها پس از مدت زمانی مشخص خریدارن به این مشکل پی بردند و اعتراض ها به سمت کمپانی اپل روانه شد و این شرکت برای رفع این مشکل به دنبال راهکارهایی متناسب گشت.

در واقع دراین بخش از بازاریابی آمیخته باید به عنوان یک تولید کننده محصول بتوانیم بر اساس نوع خواسته و نیازهای مشتریان محصولمان را تولید کنیم و بدانیم که چه محصولی را دقیقاً برای چه کسانی به بازار ارائه بدهیم و مشتریان دقیقا از ما چه می‌خواهند.

بطور کلی باید بدانیم چه ویژگی ‌هایی محصول ما را از سایر محصولات متمایز می ‌سازد؟ چه ویژگی‌ هایی وجود دارد که باید حتماً در محصولمان بگنجانیم؟ محصولمان باید فاقد چه ویژگی ‌هایی باشد؟ همچنین باید بررسی کنیم که چه ویژگی‌ هایی در مورد محصول جدید ما وجود دارد که ممکن است باعث شود مشتری از آن استفاده نکند. به طور خلاصه نکته مهم در اینجا این است که ابتدا اطمینان حاصل کنیم که محصولمان کاملاً مناسب با نوع خواسته مشتری است و تمام نیازهای او را برآورده خواهد ساخت.

  • هزینه

هزینه خرید یک محصول به ارزش درک شده مشتری از محصول بستگی دارد و می‌تواند استراتژی بازاریابی شما را به طرز چشمگیری  تغییر دهد. مسلم است که قیمت کمتر باعث می‌شود تا محصولات و خدمات شما برای قشر گسترده ‌ای از افراد قابل دسترس‌تر باشد در حالی که قیمت‌ های بالاتر برای مشتریانی که به دنبال انحصار هستند موضوعی جذابتر است.

در هر صورت این قیمت تعیین شده باید بیشتر از هزینه صرف شده برای تولید آن باشد تا بتواند برای کسب و کار شما سودی به ارمغان آورد. در واقع قیمت‌ گذاری حساس ‌ترین مسئله در کل ترکیب بازاریابی است، زیرا ارتباط مستقیمی با پرداخت پول دارد و رخ دادن هر گونه اشتباه در آن معمولاً فاجعه آفرین است.

یکی از اشتباهات رایج در این زمینه کاهش قیمت محصول به امید افزایش میزان شیوع و خرید آن است درحالی که انجام این کار تنها منجر به ایجاد شک و تردید مصرف‌کنندگان بالقوه در میزان کیفیت محصول شما می‌گردد از همین ‌رو موضوع قیمت گذاری باید به دقت مورد بررسی و تفکر قرار گیرد.

  • توزیع و توسعه

تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات اینترنتی، کاتالوگ ‌ها، نمایشگاه ‌ها‌، بیلبوردها، انواع بازاریابی مستقیم و حتی تبلیغاتی که روی شیشه‌ های تاکسی‌ ها نوشته می‌شود انواع مختلفی از تبلیغات را تشکیل می‌دهند. اهمیت تبلیغات در این است که در واقع امیدی برای فروش یک محصول نیست مگر اینکه تلاش‌ هایی در جهت تبلیغ سیستماتیک و سازمان یافته ‌ای برای آن صورت گیرد.

  • مکان

محل قرار گیری محصول یکی از عوامل تعیین کننده در موفقیت و یا عدم موفقیت بازاریابی آن محسوب می‌شود و مهم است که اطمینان حاصل کنید که این محصول و خدمات را در مکان مناسبی به مشتریان ارائه می‌دهید. مکان مناسب در واقع مکانی‌ است که مشتری آن را بپسندد و در آن احساس راحتی کند.

البته این مسئله به هنگام تهیه برنامه بازاریابی برای فروش یک محصول و یا مارک تجاری بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد و تنها اکتفا به کیفیت یک محصول به تنهایی و بدون در نظر گرفتن مکانی مناسب برای نمایش آن کار صحیحی نیست، زیرا این امر ممکن است منجر به شکسته فاجعه باری برای شما شود. در واقع محل قرار گیری محصول و روش‌های توزیع آن مسئله مهمی در بازاریابی آمیخته است.

 

با توجه به توضیحی که در پاسخ به سوال آميخته بازاريابی چیست به شما ارائه دادیم گفتیم که این نوع بازاریابی بر اساس چهار عنصر اصلی آن هدایت می‌شود که یکی از این ۴ موارد مکان است. در واقع مکان هر محل فیزیکی است که مشتری بتواند از آن برای دسترسی و یا خرید یک محصول استفاده کند و می‌تواند شامل مراکز توزیع، حمل و نقل، انبارداری و یا حتی گالری و بوتیک برای فروش محصول باشد.

یک مثال برای آميخته بازاريابی

در این بخش از مقاله برای شما یک مثال درباره بازاریابی آمیخته ارائه خواهیم کرد تا بهتر بتوانید آن را درک کنید. فرض کنید که یک شرکت محبوب زیبایی و مراقبت از پوست افراد مسن را هدف قرار می ‌دهد و پس از تولید محصول و انجام یکسری تحقیقات متوجه خواهد شد که جوانان نیز مایل به استفاده از این محصول هستند و آن ‌ها را نیز باید مورد پذیرش در لیست اهداف شرکت خود قرار دهد، این امر باعث می ‌شود تا این شرکت اقدام به تولید یک محصول برای مراقبت از پوست و زیبایی برای جوانان کند.

برای آوردن مثال از آمیخته بازاریابی بهتر است به شرکت نیوآ اشاره کنیم. این شرکت در حوزه پوست و زیبایی بسیار معروف و شناخته شده است. محققان شرکت در تحقیقات خود، ابتدا به افراد مسن توجه کردند زیرا تصور آنان این بود که اشخاص مسن تر بیشتر به مراقبت های پوستی نیاز دارند چون  افراد مسن بسیار مایل هستند که جوان تر از سن واقعی خود به نظر برسند. پس از انجام پژوهش های مختلف، آنان پی بردند که جوانان هم باید تحت مراقبت های پوستی قرار بگیرند. بنابراین تصمیم گرفتند که برای افراد جوان هم محصولاتی تولید کنند . شرکت نیوآ ابتدا عناصر آمیخته بازاریابی محصول را مورد شناسایی قرار داده و پس از طی مراحل مختلف، آن را به مشتریان خود عرضه کرد. محصول تولید شده به گونه ای بود که برای رقیبان شرکت، غیر قابل دسترس به حساب می آمد. این مثال برای آمیخته بازاریابی، قدرت استراتژی مورد نظر را به خوبی نشان می دهد.

این شرکت ابتدا مطابق با تمامی عناصر استراتژی آمیخته بازاریابی محصول را شناسایی و قیمت گذاری می ‌کند و سپس اقدام به انجام تبلیغات گسترده برای آن می ‌نماید. این شرکت با پیروی از این قوانین و عناصر بازاریابی آمیخته موفق می‌شود تا از سایر رقبای خود در بازار پیشی بگیرد و به یکی از غول‌های امروزی و دوست داشتنی مراقبت از پوست به نام نیوا تبدیل شود.

 

آمیخته بازاریابی فیلیپ کاتلر

فیلیپ کاتلر در زمره استادان مشهور بازاریابی جهان به شمار می رود. وی را پدر بازاریابی نوین قلمداد می کنند. کاتلر در زمینه بازاریابی بیش از ۸۰ کتاب و یکصد مقاله به رشته تحریر در آورده است. البته با وجود اینکه تعدادبسیاری از کتاب های او به زبان های مختلفی ترجمه شده اند ولی یکی از کتاب های او به نام اصول بازاریابی تاکنون از معتبرترین آثاری است که در زمینه بازاریابی انتشار یافته است. یکی از کامل ترین و بهترین مدل های بازاریابی، مدل آمیخته بازاریابی فیلیپ کاتلر است که در میان اساتید فن دارای اعتبار خاصی است. کاتلر جمله جالبی دارد که می گوید:«در دنیای امروز باید سریع تر از هر زمانی بدویم تا بتوانیم در همان نقطه که هستیم باقی بمانیم.»

 

مارکتینگ میکس چیست؟

همانطور که در بالا اشاره شد مارکتینگ میکس به معنای آمیخته بازاریابی است اما برای اینکه بدرستی متوجه شویم که مارکتینگ میکس چیست باید اشاره کنیم که نوعی تقسیم بندی کلاسیک برای فعالیت های بازاریابی وجود دارد که در آن، فعالیت های یاد شده را به چهار بخش تقسیم می کنند که شامل محصول، قیمت، توزیع و ترویج است و به نام 4p شهرت دارد.

نتیجه ‌گیری

در این مقاله از دکتر ویز سعی کردیم تا به توضیح این مسئله بپردازیم که آميخته بازاريابي چیست و چه کاربردی دارد. همچنین برای شما توضیح دادیم که این نوع از بازاریابی شامل چهار عنصر اصلی است (محصول، مکان، قیمت و تبلیغات) که از آنها تحت عنوان The 4 P یاد می‌شود، همچنین به ارائه یک مثال برای آمیخته بازاریابی برای شما عزیزان پرداختیم.

امیدواریم تا مطالب ارائه شده در این مقاله در خصوص آميخته بازاريابي چیست مورد توجه شما دوستان و همراهان همیشگی دکتر وی قرار گیرد.

 

برخی از سوالات رایج

۱.آمیخته بازاریابی چیست؟

آمیخته بازاریابی را می ‌توان مجموعه ‌ای از ابزارهای بازاریابی دانست که تجارت ‌ها به منظور فروش محصولات و خدمات خود به مشتریان از آن استفاده می‌ کنند

۲. اهمیت استفاده از آميخته بازاريابي در چیست؟

اهمیت این نوع از بازاریابی را می‌توان با توجه به تاثیری که در موفقیت و شکست یک تجارت ایفا می‌کند تشخیص داد. اگر بازاریابان بتوانند از این نوع بازاریابی به روشی صحیح استفاده کنند قطعاً موفقیت بزرگی برای خود و تجارتشان به ارمغان خواهند آورد.

3. 4Ps شامل چه مواردی می ‌شود؟

برنامه 4Ps  شامل محصولات، تبلیغات، قیمت و مکان است و بهترین راه برای توضیح بازاریابی آمیخته محسوب می‌ گردد.




تاریخ: یک شنبه 3 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

بررسی کامل مفهوم پورتفولیو ، ۷ ویژگی کاربردی پورتفولیو

 

اگر شما هم ‌دستی در بازار سرمایه داشته باشید، حتما با مفهوم پرتفوی یا پورتفولیو چیست تا حدودی آشنا هستید. البته منظور ما از پرتفولیو تنها بازار سرمایه مثل بورس نیست که این روز ها رونق فراوانی هم گرفته، بلکه می ‌تواند در سایر زمینه‌ ها مثل بازاریابی، تحصیلی و اقتصادی هم ‌معنای خاص خود را داشته باشد. معنی پورتفولیو چیست؟

در اصل پورتفولیو به شکل خاص نوعی از بازاریابی و مدیریت پروژه است که آشنایی صحیح و حرفه ‌ای با آن می‌تواند تضمین‌کننده رشد هر تجارتی محسوب شود. اگر علاقه‌ مند هستید با این مفهوم به صورت کامل تر و تخصصی آشنا شوید و پاسخ مناسبی برای سوال پورتفولیو چیست (portfolio چیست) ، پیدا کنید با ما همراه باشید.

پورتفولیو چیست؟ portfolio چیست؟

پورتفولیو اساسا به معنای تمامی دارایی‌ ها، محصولات، مستغلات، برنامه ‌ها، آثار و توانمندی‌ هایی است که از نظر ارزش در یک بازه زمانی مشخص قابلیت رشد و بازدهی مناسب را خواهند داشت. این مفهوم می ‌تواند شامل مجموعه ‌ای از دارایی ‌های فردی و گروهی مثل سهام، صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری، اوراق قرضه و دارایی ‌های فیزیکی مثل پول نقد، طلا، نفت، سکه یا مهارت ‌ها، توانمندی‌ ها و نمونه کارها یا هر چیز دیگری باشد که می ‌تواند ارزش سرمایه‌ گذاری و سوددهی را داشته باشد.

از نظر تحلیلگران اقتصادی و بازاریابی یک پرتفوی ایده‌ آل شامل طیف وسیع و متنوعی از انواع سرمایه‌ گذاری خواهد بود؛ از اوراق قرضه دولتی گرفته تا سهام کوچک ارزهای بین‌ المللی که در نهایت با یک مدیریت صحیح بازده مناسب را کسب خواهند کرد. یک پورتفولیو کارآمد نمونه ‌ای است که بتواند ریسک کمی برای کار داشته باشد. برای مثال در پرتفو سرمایه‌گذاری این مفهوم می ‌تواند ویژگی کاربردی زیر را در برگیرد.

ویژگی کاربردی پورتفولیو:

  1. متنوع سازی

در مفهوم پورتفولیو چیست، متنوع سازی سبد سرمایه حرف اول را می‌زند. نظرات در مورد تعداد سهام لازم برای ایجاد پرتفوی متنوع متفاوت است، اما برنامه ‌ریزی که در جهت این کار صورت می‌ گیرد باید شامل طیف گسترده ‌ای از صنایع مختلف باشد تا ریسک زیان را کاهش دهد. ایده تنوع در پرتفولیو باعث می‌ شود زمانی که یک سهم یا محصول یا دارایی، در جهت نزولی عمل می‌ کند، دارایی و سهم دیگر این کسری را جبران کند و از افت بیشتر سرمایه جلوگیری کند.

برای رسیدن به این هدف، مدیران اجرایی پرتفولیو باید تحقیقات گسترده ‌ای را در زمینه چند شرکت برتر هر صنعت و گزارش‌ های تحلیلی و مالی آن‌ ها انجام دهند تا به درک درستی از چشم انداز مالی شرکت مورد نظر برای اضافه کردن یا نکردن آن به سبد پرتفوی دست پیدا کنند.

  1. بتا در مفهوم پورتفولیو چیست

در مفهوم دیگر از پورتفوليو چيست باید گفت بتا معیار سنجش میزان ریسک و خطرات احتمالی در سرمایه ‌گذاری خواهد بود. در اصل بتا عملکرد سرمایه ‌گذاری در مقابل بازار را دنبال خواهد کرد؛ بنابراین هر چه میزان بتا کمتر باشد، درصد ریسک هم پایین ‌تر خواهد آمد و در مقابل نیز میزان بازدهی و سود نیز کاهش پیدا می ‌کند. البته این استراتژی می ‌تواند یک سرمایه‌ گذاری مطمئن محسوب شود. سهام با بتای بالا بی ‌ثبات خواهد بود، زیرا یک سهم با بتا ۲ نسبت به یک سهم با بتا ۱ می ‌تواند تا دو برابر ریسک سود و ضرر را دربر داشته باشد.

کجا سرمایه‌ گذاری کنیم سوالی است که حداقل سالی چند بار از خود می‌پرسیم و همه‌ی ما سعی می ‌کنیم در جایی سرمایه‌ گذاری کنیم که بازده مالی خوبی داشته باشد و در سریع ‌ترین زمان بازگشت سرمایه داشته باشد.

  1. جبران ریسک

هیچ‌کس دوست ندارد دارایی خود را در جایی سرمایه ‌گذاری کند که بی ‌ثبات است. در مقابل ریسک کردن هم تا حدودی مفید خواهد بود، به شرطی که شرایط را برای جبران خطر فراهم کرده باشد. برای مثال زمانی که یک سهام پر بتا را برای ریسک و چشم انداز بازدهی بالا خریداری شود، باید در سبد یک سهم با ریسک پایین برای جبران میزان ریسک سهم قبلی نیز قرار گیرد. البته مسئله برای کسانی مطرح است که قصد ریسک کردن را داشته باشند.

  1. پورتفولیو چیست و مفهوم بازدهی در آن

از مهم‌ ترین ویژگی ‌های یک پرتفولیو کارآمد، تعیین میزان بازدهی تک تک سهام خواهد بود که در سبد پرتفو جای داده شده است؛ بنابراین هر سهامی باید به شکلی جداگانه ارزشیابی، تحلیل و بررسی شوند و میزان بازدهی آن ‌ها در یک زمان مشخص تعیین شود؛ بنابراین اگر به دنبال پاسخ پورتفولیو چیست، هستید به این نکته نیز توجه داشته باشید.

  1. سرمایه ‌گذاری‌های منظم

برای تقویت پرتفو، سرمایه ‌گذاری منظم بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این مسئله نه تنها کمک می‌کند که ثروت خود را برای مدت طولانی افزایش دهید، بلکه نظم و انضباط سرمایه ‌گذار را نیز به شکل مفید بالا خواهد برد.

  1. ایجاد درصد و وزن مناسب برای هر سهم

برای یک سرمایه‌ گذاری مطمئن و اصولی، باید سرمایه خود را در سهامی خاص با تعدادی خاص سرمایه ‌گذاری کنید. این کار باعث می ‌شود که نتیجه بهتری عملی شود و ریسک کار پایین ‌تر بیاید.

  1. صرفه‌ جویی در هزینه ‌ها

یک پرتفوی کارآمد و خوب با کمترین هزینه ممکن، به اهداف خود می ‌رسد؛ بنابراین استفاده از یک استراتژی آینده ‌نگر در مقابل کاهش هزینه ‌ها از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است که وظیفه سنگینی محسوب می‌ شود که بر دوش یک مدیر پورتفولیو قرار دارد.

 

مدیریت پورتفولیو چیست؟

در پاسخ به سوال مدیریت پورتفولیو چیست باید گفت مدیریت پرتفوی درواقع یک هنر است. هنری که با یک استراتژی و سیاست ‌گذاری صحیح برای افراد حقیقی و حقوقی باعث می‌ شود که فعالیت‌ های بازاریابی یک شرکت یا شخص خاص با کمترین ریسک و بیشترین بازدهی ممکن انجام شود.

در مفهوم دیگر از مدیریت پرتفوی می ‌توان به مدیریت تمام اجزایی اشاره کرد که در نهایت به مدیریت سرمایه و سرمایه ‌گذاری می ‌انجامد. مجموعه سرمایه ‌گذاری ها که در قالب‌ های گوناگونی مثل سهام، اوراق قرضه، پول نقد، یا توانایی‌ ها و نمونه کارها و … است، با مدیریت سبد سهام صحیح در کنار یک بازه زمانی مشخص (مثلا ۵ ساله) حداکثر سود قابل پیش ‌بینی را اجرایی خواهد کرد.

در مدیریت سایر پورتفولیو ها نیز وضع به همین شکل است. زمانی که افراد دوست داشته باشند بهترین برنامه ممکن برای سیاست ‌های سرمایه ‌گذاری خود را اجرایی کنند، از یک مدیریت پورت فولیو حرفه ‌ای استفاده می ‌کنند تا تمامی جوانب مثبت و منفی کار از جمله میزان بودجه، میزان درآمد، خطرات و ریسک‌ ها و فرصت ‌ها را بررسی و مجموعه را در جهت رشد کسب و کار سوق دهد.

در واقع مفهوم پورتفولیو چیست به مدیریت سرمایه ‌گذاری و توانمندی‌ ها مثل مدیریت اوراق بهادار یا رزومه اشاره دارد که ریسک و خطرات موجود در سر راه بیزینس را پیش‌بینی کرده، کاهش داده و از طرف دیگر رشد درآمد و اوج ‌گیری سود را بالا خواهد برد.

ساخت پورتفولیو

ساخت و طراحی یک پورتفولیو امروزه برای پیشرفت تمامی شرکت‌ ها و افراد از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا تضمین کننده رشد فردی و گروهی خواهد بود. البته طراحی پرتفوی براساس انواع آن متفاوت خواهد بود. ما می ‌توانیم یک مدل بازاریابی داشته باشیم یا نمونه ‌های که شامل پرتفوی پروژه، پورتفولیو محصول یا سبد پرتفوی سهام باشد.

در واقع برای ساخت پورتفولیو باید بسته به نوع آن از یک طراحی خاص استفاده کرد. برای مثال در پورتفولیو بازاریابی یک لیست یا آلبوم کامل از عملکردها، مهارت ‌ها، توانمندی ‌ها و صلاحیت‌ ها خواهیم داشت که می‌ تواند چیزی شبیه یک رزومه محسوب شود.

در بررسی اینکه دقیقا پورتفولیو چیست ما تنها قرار نیست به سرمایه‌ گذاری یا بازار سهام اشاره کنیم. این مبحث بسیار فراتر از یک موضوع خواهد بود و با مفهوم خود در گذشته تفاوت ‌های چشمگیری کرده است. افراد از چنین ابزاری برای پیشرفت شغلی استفاده می‌ کنند و در آن از موارد زیادی مثل دوره‌ های طی شده برای کسب تجربه، شکست ‌ها و عناوین مهارت‌ ها و توانمندی‌ ها صحبت می‌کنند. در مقابل در سبد سهام، محصول، پروژه یا هر مبحث دیگر نحوه ساخت پورتفولیو کاملا متفاوت خواهد بود.

 در کشور ما نیز بازار بورس پررونقی وجود دارد که می‌توان از آن برای خرید و فروش سهام انواع شرکت‌های بزرگ و مطرح کشور استفاده کرد. بهترین مزیت‌ بازارهای بورس به نسبت سایر بازارهای مالی، امکان سرمایه‌گذاری با مقدار سرمایه اندک است.

 

نمونه پورتفولیو

زمانی که پورتفولیو به مجموعه ‌ای از برنامه ‌ها و فعالیت‌ ها و پروژه‌ های مالی و غیر مالی اشاره دارد، پس می ‌تواند تنوع بالایی را نیز در بر بگیرد. یک نمونه پورتفولیو می ‌تواند بر اساس اهداف و استراتژی ‌های سازمان خود ایده پردازی و اجرا شود. کافی است کلمه پورتفولیو چیست را در مرورگر خود سرچ کنید تا با انبوهی از تعاریف پورتفولیو در نمونه‌ های مختلف مثل تحصیلی، معماری و گرافیک، هنر، سرمایه‌گذاری و … آشنا شوید.

در کل نمونه پورتفولیو هرچه که باشد در نهایت باید به رشد فرد یا سازمان کمک کند. برای مثال یک نمونه پورتفولیو برای تحصیل در خارج از کشور به منظور مهاجرت می‌تواند شامل طیف وسیعی از آثار، توانایی‌ها، ایده ‌های پیشرفت کار، خلاقیت ‌ها، شخصیت و شرح کار باشد که می‌ تواند گسترده‌ تر از یک رزومه محسوب شود. یکی از بیشترین نمونه‌ های پرتفوی، مدل سرمایه ‌گذاری است که ما در این مبحث بیشتر به آن اشاره کردیم.

جمع ‌بندی

هدف ما از تحریر این مقاله بررسی کامل مفهوم پورتفولیو چیست (پرتفولیو چیست) بوده است. در واقع با بررسی کامل این مبحث به اهمیت یک مدیریت پرتوی کارآمد اشاره کردیم. معنی پورتفولیو را کاملا شرح دادیم. مثال پورتفولیو زدیم.

مدیریت سبد سرمایه ‌گذاری یا آلبوم از عملکرد و توانایی‌ ها یک کشمکش جنگی بر سر سود شما و رقبا در بازی بازار سرمایه و پیشرفت در کار است؛ بنابراین بسیار مهم خواهد بود که شما قبل از شروع بهترین جایگاه را به دست بیاورید. تلاش شما در این مبارزه با نحوه مدیریت پورتفولیو، تضمین ‌کننده رشد و ثبات دارایی ‌های شما خواهد بود.

استفاده از یک استراتژی مدیریت سرمایه ‌گذاری و تصمیم‌ گیری مناسب اثر بخشی عملکردها برای دستیابی به اهداف مورد نظر را افزایش خواهد داد.

استراتژی یا راهبرد به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که یک سازمان یا یک کسب‌ و کار را در مسیر مشخصی هدایت می ‌کند. اقداماتی که در راستای عمل به استراتژي ‌ها انجام می ‌شود معمولاً توسط رهبران و مدیران برنامه ‌ریزی می ‌شوند.

در نهایت مدیران مربوطه سیاست‌ های کاری خود را بر اساس نیاز مشتری اجرا می‌ کنند و بر اساس آن است که راه‌ حل‌ های سرمایه ‌گذاری پرمنفعت را سفارشی ‌سازی می ‌کنند، پس اهمیت استفاده از یک مدیر استراتژی حرفه ‌ای برای کسانی که به دنبال برد و کسب سود هستند، بسیار اهمیت دارد و این معنای اصلی پورتفولیوی چیست؟ خواهد بود.

 

برخی از سوالات رایج

۱.پورتفولیو چیست؟

پورتفولیو اساسا به معنای تمامی دارایی‌ها، محصولات، مستغلات، برنامه‌ ها، آثار و توانمندی‌هایی است که از نظر ارزش در یک بازه زمانی مشخص قابلیت رشد و بازدهی مناسب را خواهند داشت.

۲.دلیل اهمیت ساخت پورتفولیو چیست؟

ساخت و طراحی یک پورتفولیو امروزه برای پیشرفت تمامی شرکت ‌ها و افراد از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا تضمین کننده رشد فردی و گروهی خواهد بود

۳.یک نمونه پورتفولیو چگونه باید اجرا شود؟

یک نمونه پورتفولیو می ‌تواند بر اساس اهداف و استراتژی ‌های سازمان خود ایده پردازی و اجرا شود.




تاریخ: یک شنبه 3 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

راههای متنوع کسب درآمد از موسیقی

کسب درآمد از طریق حرفه‌ای که به آن علاقه دارید و تبدیل یک سرگرمی به یک کسب‌وکار سودمند، دستاوردی بزرگ است. رؤیابافی درباره بدل شدن به یک ابرستاره موسیقی یا یکی از نام‌های برجسته این صنعت کار ساده‌ای است؛ اما تحقق بخشیدن به این رؤیا، کاری بس دشوار است.

اگر از تولید موسیقی لذت می‌برید، بدانید که این کار یکی از رضایت‌بخش‌ترین راه‌های گذران زندگی است. چه به‌عنوان شغل تمام‌وقت و چه به‌عنوان یک منبع درآمد جانبی، می‌توانید از موسیقی کسب درآمد کنید.

در این مقاله، درباره راه‌های کسب درآمد از موسیقی یا کسب درآمد به‌عنوان یک موزیسین صحبت می‌کنیم.

آیا می‌توانم به‌عنوان یک موزیسین درآمد جانبی داشته باشم؟

فروش موسیقی شما تضمین‌شده نیست. کسب درآمد از تولید موسیقی کاری دشوار است، اما غیرممکن نیست. در مراحل اولیه حرفه موسیقی، مهم است که منابع درآمد متعددی داشته باشیم. بدون حمایت یک کمپانی نشر موسیقی، بعید است که یک منبع درآمد به‌تنهایی کفاف مخارج زندگی یک موزیسین را بدهد. به‌خصوص که خرید تجهیزات استودیو، ساز، نرم‌افزارها و …، هزینه‌های زیادی دارد و برای جبران آنها به درآمد مناسبی نیاز داریم.

اما داشتن چند ممر درآمد که هر یک به‌طور خودکار تولید سرمایه کنند، به شما کمک می‌کند که از ریسک تصمیم خود کاسته و تمرکز خود را بر روی تولید موسیقی بگذارید و نه بر روی فروش آن.

چگونه از موسیقی کسب درآمد کنیم؟

۱. کسب حق استریمینگ از طریق توزیع دیجیتال

پیش از هر چیز باید تفاوت بین یک سرویس استریمینگ و شبکه توزیع را بدانیم:

– سرویس استریمینگ درگاهی است که مردم در آن به موسیقی گوش می‌دهند. محبوب‌ترین‌ سرویس‌های استریمینگ حال حاضر جهان، اسپاتیفای و اپل موزیک هستند.

– شبکه توزیع، درآمد حق پخش آثار را از این درگاه‌های پخش موسیقی جمع‌آوری می‌کند.

موزیسین‌ها حق انتخاب زیادی در زمینه سرویس‌های استریمینگ ندارند. حتی بزرگترین هنرمندان جهان نیز از گزند حذف آثار خود از درگاه‌های محبوب استریمینگ مصون نیستند.

مهم است که موسیقی شما در اسپاتیفای و اپل موزیک پخش شود؛ زیرا آنها بزرگترین سرویس‌های موجود استریمینگ در جهان هستند.

۲. کسب درآمد از اجرای زنده

اجرای زنده یکی از پردرآمدترین راه‌ها برای موزیسین‌ها است. با اینکه اینترنت امکان استریم کردن اجرای زنده موسیقی را فراهم می‌کند، اما هیچ چیز جای تماشای اجرای زنده هنرمندان محبوبمان از نزدیک را نمی‌گیرد.

۳. فروش کالاهای تبلیغاتی مربوط به گروه موسیقی در اینترنت

فروش کالاهای تبلیغاتی مربوط به گروه موسیقی یکی از بهترین راه‌ها برای کسب درآمد مضاعف برای موزیسین‌ها است. یک فروشگاه کالاهای تبلیغاتی، راهی مناسب برای کسب درآمد بدون صرف زمان زیاد است.

۴. همکاری با گروه‌ها و هنرمندان دیگر

بسیاری از هنرمندان از طریق همکاری با سایرین، درآمد مضاعف کسب می‌کنند. از چند روش می‌توان در همکاری با سایر هنرمندان کسب درآمد کرد که جزئیات آن بستگی به نوع موسیقی و مهارت‌های شما دارد. شما می‌توانید به‌عنوان خواننده، تهیه‌کننده، نوازنده و… با سایر هنرمندان همکاری کنید.

۵. فروش بیت و سمپل

اگر یک تهیه‌کننده موسیقی باشید، می‌توانید از طریق فروش سمپل‌ها و بیت‌های خود تحت عنوان کالاهای دیجیتال، کسب درآمد کنید. این کار می‌تواند برای برخی از تهیه‌کنندگان تبدیل به منبع درآمد اصلی شود. فروش سمپل و بیت می‌تواند جایگزین درآمد ساعت‌ها تولید موسیقی باشد.

۶. تدریس موسیقی یا فروش دوره‌های آموزشی آنلاین

همه اهالی موسیقی سعی ندارند به یک ستاره بین‌المللی تبدیل شوند. برای برخی از اهالی موسیقی، تربیت کردن نسل آینده موزیسین‌ها دستاوردی بزرگ‌تر از اجرا در بزرگترین کنسرت‌ها است.

شما می‌توانید در درگاه‌های آنلاین و یا به‌طور حضوری به هنرآموزان آموزش داده و یا دروس طبقه‌بندی‌شده را در درگاه‌های آنلاین به فروش بگذارید.

۷. آهنگسازی برای سایرین

آهنگسازی برای سایرین یکی از راه‌های کسب درآمد در حوزه موسیقی است. شما می‌توانید با افزایش مخاطبان خود در شبکه‌های مجازی، استعداد خود را به نمایش گذاشته و با آهنگسازی برای دیگران به کسب درآمد بپردازید.

آهنگسازی می‌تواند کاری پردرآمد باشد؛ اما برای کسب نام و تجربه باید زمان صرف کنید. درست مانند اجرای زنده، برای پیدا کردن بازار مناسب به‌عنوان آهنگساز نیز باید مدت‌ها در این بازار فعال باشید.

۸. ایجاد وب‌سایت

داشتن یک وب‌سایت یا وبلاگ راهی مناسب برای به نمایش گذاشتن و یا حتی فروش موسیقی است. همچنین می‌توانید در این درگاه‌ها اجراهای زنده خود را نیز تبلیغ کنید.

۹. کانال یوتیوب

یوتیوب محلی مناسب برای کسب درآمد از موسیقی و همچنین دروس اینترنتی آنلاین است. در یوتیوب، ویدیو‌های آموزشی با میلیون‌ها بیننده وجود دارند.

اگر بتوانید مخاطبان زیادی جذب کنید، درآمد زیادی از این طریق کسب خواهید کرد.

علاوه بر ایجاد دروس اینترنتی، می‌توانید اجرای خود را نیز ضبط و در یوتیوب اشتراک‌گذاری کنید. این استراتژی منجر به کشف بسیاری از ستاره‌های عالم موسیقی شده است.

۱۰. عضو جایگزین

بد نیست که گروه‌های موسیقی محل را از فعالیت خود آگاه کنید و در صورت عدم حضور یکی از اعضای گروه، جای خالی او را برای اجرای زنده پر کنید. این کار علاوه بر تولید درآمد، می‌تواند شروعی برای فعالیت‌های بزرگتر از قبیل عضویت در گروه‌های دیگر باشد.

۱۱. اجرای موسیقی به‌عنوان دی‌جی

واضح‌ترین راه برای کسب درآمد به‌عنوان دی‌جی این است که در موقعیت‌های مختلف به اجرای موسیقی بپردازید؛ اما با بازاریابی درست، حضور در برنامه‌های بزرگ، فروش کالاهای تبلیغاتی و جذب اسپانسر، می‌توانید این کار را به یک حرفه تمام‌وقت تبدیل کنید.

بسته به محل اجرا ممکن است بتوانید در لابلای آهنگ‌های درخواستی، آهنگ‌های خود را نیز پخش کنید و بدین ترتیب برای خود طرفدار پیدا کنید.

۱۲. اجرای خصوصی

کافه‌ها و رستوران‌ها راحت‌ترین محل برای برگزاری اجرای زنده هستند؛ اما اجراهای مناسبتی درآمد بهتری دارند. فستیوال‌های کوچک، نمایشگاه‌های هنری، گردهمایی‌های شرکت‌ها و …، همگی محل‌هایی برای اجرای زنده موسیقی هستند.

۱۳. آهنگسازی

فروش مستقیم آهنگ چندان مرسوم نیست. چه کسی می‌خواهد آهنگی که ممکن است تبدیل به یک آهنگ موفق شود را در ازای چند دلار به فروش برساند؟ در عوض بهتر است آهنگ‌های خود را در ازای دریافت حق پخش و اجرا به فروش برسانید.

۱۴. درج آگهی در سایت های موسیقی

در سایت‌های موسیقی می‌توانید به‌عنوان هنرمند مستقل برای مشاغلی مختلف از جمله نویسنده، نوازنده یا حتی آموزگار آگهی درج کرده و کار پیدا کنید.

در ابتدای کار سعی کنید تمرکز خود را بر روی کیفیت بالا، رضایت مشتری و قیمت رقابتی معطوف کنید.

۱۵. تولید موسیقی

یک تولیدکننده موسیقی باتجربه می‌تواند با اضافه کردن رنگ‌وبوی حرفه‌ای به آهنگ‌ها و تسهیل اجرای ایده‌های جدید، به هنرمندان مختلف کمک کند تا آلبوم‌های خود را تکمیل کرده و صدای منحصربه‌فرد خود را پیدا کنند.

شما می‌توانید با نظارت بر روند تولید و ضبط موسیقی یا حتی تنظیم قطعه برای نوازندگان مهمان در پروژه‌ها، به کسب درآمد بپردازید.

۱۶. شرکت در مسابقه‌های آهنگسازی

اگر از طریق معمول نمی‌توانید به‌عنوان آهنگساز به صنعت موسیقی ورود کنید، می‌توانید از مسابقه‌های آهنگسازی برای این کار استفاده کنید.

به‌عنوان مثال، مسابقه بین‌المللی آهنگسازی (ISC) در هر دوره به ۷۱ نفر، جایزه نقدی، غیرنقدی و همچنین اعتبار هدیه می‌کند. شما می‌توانید در ۲۳ دسته‌بندی متفاوت در این مسابقه شرکت کنید؛ از جمله آهنگسازی برای کودکان، موسیقی الکترونیک، بلوز و جز.

۱۷. شرکت در مسابقه خوانندگی

هنرمندانی مانند جنیفر هادسون، کلی کلارکسون و وان دایرکشن، همگی حرفه خود را از مسابقه‌های خوانندگی شروع کردند. شما نیز می‌توانید از این طریق به صنعت موسیقی پای بگذارید. لازم نیست همیشه کار خود را از مسابقه‌هایی مانند American Idol یا The Voice شروع کنید. با شرکت در مسابقه‌های استعدادیابی محلی می‌توانید توجه هنرمندان نزدیک به خود را جلب کنید.

۱۸. در وب‌سایت‌های فریلنسری به دنبال کار بگردید

راه‌های مختلفی برای کسب درآمد در وب‌سایت‌های فریلنسری وجود دارد. شما می‌توانید با درج آگهی برای خدماتی مانند ضبط موسیقی، آهنگسازی برای تبلیغات، میکس موسیقی و تهیه موزیک ویدیو، اقدام به جلب مشتری کنید.

۱۹. حق پخش تلویزیون، فیلم، بازی‌های کامپیوتری و تبلیغات

هر شخص حقیقی یا حقوقی برای استفاده از آثار شما در محتوای خود باید مجوز پخش اثر را دریافت کرده و هزینه آن را به شما پرداخت کند. برای این کار به دو گواهی جداگانه نیاز دارید؛ گواهی ساخت اثر و گواهی نسخه تولیدشده آن.

۲۰. پخش موسیقی در اسپاتیفای

اسپاتیفای یک درگاه استریمینگ موسیقی است که به کاربران اجازه می‌دهد به‌طور رایگان یا با دریافت آبونمان، به موسیقی گوش کنند.

مؤلفه‌های مختلفی تعیین می‌کنند که چگونه حقوق هنرمندان پرداخت شوند؛ مثلاً اینکه هنرمند مستقل باشد یا تحت عنوان یک شرکت نشر موسیقی فعالیت کند.

اسپاتیفای سهم هنرمند از میزان پخش ماهانه درگاه خود را بررسی کرده و تعیین می‌کند که سهم هنرمند از مجموع درآمد اسپاتیفای چقدر است. سپس حقوق مربوط به درگاه اسپاتیفای از این مبلغ کم شده و بخشی از مبلغ هم به عوامل صاحب حق ضبط و حق نگارش اثر پرداخت می‌شود.

جمع‌بندی

امروزه به‌ندرت موزیسینی را می‌بینیم که تنها از یک منبع درآمد ارتزاق کند. برای تأمین مالی حرفه موسیقی باید سیستمی متشکل از چند مجرای درآمد تشکیل دهید تا بتوانید تمرکز خود را بر روی مهم‌ترین امر، یعنی تولید موسیقی معطوف کنید.

به همین خاطر است که باید روش‌های کسب درآمد از موسیقی را به‌خوبی بشناسیم.




تاریخ: شنبه 2 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

 

آموزش کامل فعالیت در بورس ، اسرار بورس ایران

سرمایه‌گذاری در بورس، یکی از بهترین راه‌ های سرمایه‌ گذاری برای افراد یک جامعه است. خوشبختانه در کشور ما نیز بازار بورس پررونقی وجود دارد که می ‌توان از آن برای خرید و فروش سهام انواع شرکت‌ های بزرگ و مطرح کشور استفاده کرد. بهترین مزیت‌ بازارهای بورس به نسبت سایر بازارهای مالی، امکان سرمایه ‌گذاری با مقدار سرمایه اندک است.

اما ورود به بورس با خطراتی نیز همراه است. به همین خاطر توصیه می‌ شود هرکس قبل از ورود به بازار بورس، آموزش صفر تا صد بورس را بگذراند و با مفاهیم پایه این بازار آشنا شود. در این مطلب به ‌صورت کلی به بررسی تمام موارد موردنیاز قبل از ورود به بورس می‌پردازیم. لطفاً تا انتها همراه ما بمانید.

بورس به چه معناست؟

بورس یک بازار مانند تمام بازارهای دیگری است که می‌شناسیم  و در آن‌ها به خرید و فروش مشغول می‌شویم. اما بین بازار بورس و سایر بازارهای موجود، تفاوت‌ های عمده‌ ای وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تفاوت موارد معاملاتی اشاره کرد.

ما در بازارهای آزاد، هر کالای فیزیکی یا غیرفیزیکی را خریداری می‌کنیم. برای مثال، در بازار مرکزی شهر خود، می‌توانیم لوازم خانگی، خوراک، پوشاک و ….. خریداری کنیم یا خود یکی از فروشندگان این اجناس باشیم. همچنین از طریق بازارهای آنلاین (سایت‌های فروشگاهی) می‌توانیم اقلام موردنیاز خود را سفارش دهیم.

البته ما می‌توانیم اجناس غیرفیزیکی مانند فایل‌های آموزشی، فیلم و …. را نیز خریداری کنیم. بازارهای املاک، ماشین، تجهیزات پزشکی، لوازم یدکی و …. از دیگر بازارهایی هستند که ما در طول زندگی خود وارد آن‌ها می‌شویم.

اما در بازار بورس، به جای این موارد (لوازم موردنیاز زندگی)، سهام شرکت‌ها و سازمان‌های کشور مورد معامله قرار می‌گیرند. به طوری که ارزش یک شرکت تقسیم‌بندی شده و به واحدهای کوچک‌تری به نام «سهم» تقسیم می‌شود.

افراد می‌توانند با ورود به بورس، و سرمایه ‌گذاری در بازار بورس سهام شرکت‌ ها را خریداری کرده و در سود و زیان آن‌ها شریک شوند. البته بورس صفر تا صد را می‌توان عامل اصلی اتصال شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران دانست. در واقع ما به کمک بازار بورس است که می‌توانیم وجوه خود را در شرکت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنیم، بدون اینکه نگران وجود یا عدم وجود و قانونی بودن یا نبودن آن‌ شرکت‌ها باشیم.

تاریخچه بورس در ایران و جهان

ایجاد بازار بورس در جهان به قرن پانزدهم میلادی برمی‌گردد. گفته می‌شود در آن زمان در شهر بروژ کشور بلژیک، مردم جلوی درب خانه یک فرد اشراف‌زاده به نام «واندر بورس» جمع می‌شدند و به داد و ستد می‌پرداختند. البته در آن زمان، خبری از سهام شرکتی نبود و مردم از شیر گنجشگ تا چرم مار و خرس را معامله می‌کردند.

از آن پس، به تقلید از این بازار عجیب، بازارهای مشابه دیگری در سایر شهرها و کشورها به وجود آمدند و کم‌کم ساختار منظم و مشخصی پیدا کردند. نهایتاً در قرن هفدهم، اولین بازارهای بورس رسمی با ارائه سهام شرکتی در جهان ایجاد شدند. اولین نمونه بورس در شهر آمستردام کشور هلند بوجود آمد و از آن پس دیگر کشورهای جهان نیز صاحب بازارهای بورس شدند.

بورس ملی ایران نیز، تحت عنوان «بازار بورس تهران» با وبسایت http://www.tsetmc.com/ از سال ۱۳۴۶ به‌صورت رسمی شروع به فعالیت کرده است. بورس ایران حدود ۵۰ سال است که فعال شده و مشکلات و بحران‌های زیادی را از سر گذرانده است. در حال حاضر سهام ده‌ها شرکت معتبر در بورس تهران معامله می‌شود.

آیا همه می‌توانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند؟

هر فرد حقیقی یا حقوقی می‌تواند در خرید و فروش سهام بورس کشورش حضور پیدا کند. حتی شما هم می‌توانید اولین سرمایه‌گذاری خود را با حداقل نرخ ۵۰۰ هزار تومان در بورس تهران آغاز کنید. برای ورود به این بازار کافیست به یکی از شعب کارگزاری‌های بورس موجود در شهرتان مراجعه کنید تا با دریافت کد بورسی، مجاز به سرمایه‌گذاری در این بازار شوید.

با توجه به اینکه خرید سهام در بورس با سرمایه‌های کم نیز امکان‌پذیر است، والدین می‌توانند علی‌رغم سرمایه‌گذاری‌های شخصی، برای آتیه فرزندان خود نیز، روی بورس حساب کنند. چرا که ورود به بورس محدودیت سنی هم ندارد. حتی نوجوانان هم می‌توانند صفر تا صد بورس را به‌راحتی فرا بگیرند و از آن سود ببرند.

چطور می‌توانیم وارد بازار بورس شویم؟

هرکسی برای ورود به بازار بورس تهران، باید یک سری مراحل مشخص را طی کند که این مراحل به قرار زیر هستند:

  • احراز هویت در سامانه «سجام»

سجام مخفف عبارت‌ «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان» است که برای ورود به آن می‌توانید به آدرس «www.sejam.ir» مراجعه کنید. در این سامانه باید کلیه اطلاعات شخصی خود، اعم از اطلاعات موجود در شناسنامه، اطلاعات بانکی و شغلی خود را وارد کنید. پس از تایید اطلاعات شما در این سامانه، یک کد ۱۰ رقمی به شماره همراه‌تان ارسال می‌شود که آن شماره برای باز کردن پنل بورسی در کارگزاری ضروری است.

  • مراجعه به کارگزاری

پس از دریافت کد ۱۰ رقمی، باید به یکی از شعب کارگزاری‌های کشور که در شهرتان هست مراجعه کنید. آن‌گاه با پر کردن فرم‌های کارگزاری مربوطه، می‌توانید اطلاعات پنل کاربری خود مانند «نام کاربری» و «رمز عبور» را دریافت کنید. پس از رفتن به کارگزاری، اصل و کپی شناسنامه، کارت ملی، یکی از قبوض آب، برق یا تلفن (جهت آگاهی از کد پستی حقیقی افراد) و چند قطعه عکس ۳*۴ به همراه داشته باشید. کارگزاری‌های «آگاه»، «مفید»، «مبین سرمایه»، «بانگ پاسارگاد»، «بانک ملت» و ….. جزو کارگزاری‌های فعال حال حاضر کشور هستند.

  • تایید اطلاعات

معمولاً پس از دریافت اطلاعات کاربری، باید چند ساعت یا چند روز صبر کنید تا پنل شما تایید شود و اجازه معامله شما صادر شود.

  • شروع معامله

پس از تایید اطلاعات پنل می‌توانید از طریق پنل کاربری خود، اولین معاملات خود را استارت بزنید. البته قبل از آن باید بهترین آموزش بورس را دیده باشید.

نکاتی که باید قبل از ورود به بورس رعایت کنیم، کدامند؟

مهم‌ترین نکته‌ای که قبل از ورود به بورس باید رعایت کنید، دریافت اطلاعات درست از صفر تا صد بورس هست. بزرگترین عامل ضرر کرد افراد مبتدی در بورس، همین نداشتن اطلاعات درست در مورد این بازار است. بیشتر افراد وقتی کسی را می‌بینند که از بورس سود خوبی کسب کرده، فکر می‌کنند که آن‌ها هم به محض به ورود به بورس می‌توانند چینن سودهایی بدست بیاورند.

اما این تصور اشتباهی است؛ چرا که هر موفقیتی در بورس به تلاش و آموزش صفر تا صد بورس نیاز دارد. برخی‌ها نیز فکر می‌کند که معامله در بورس و کسب سود از آن، تنها به شانس و اقبال بستگی دارد که این مورد نیز صحیح نیست. چون کسب سود از بورس به دانش بستگی دارد.

بنابراین باید قبل از ورود به بورس یک آموزش صفر تا صد بورس را بگذرانید، با تمام زوایای معامله در آن شوید و سپس با باورها و انتطاراتی منطقی، معاملات خود را شروع کنید. هرگز بدون داشتن دانش اولیه از بورس، وارد این بازار نشوید.

۱۰ اصطلاح بورسی که باید با آن ‌ها آشنایی داشته باشید؟

هر محیط کاری اصطلاحات خاصی دارد که افراد حاضر در آن محیط از آن اصطلاحات برای بیان وضعیت خود استفاده می‌کنند. در بازار بورس نیز اصطلاحات خاصی وجود دارد که آگاهی از آن‌ها جزو اولین گزینه آموزش صفر تا صد بورس است. این اصطلاحات به قرار زیر هستند:

  • شاخص کل

    شاخص کل بیانگر سطح عمومی قیمت‌ها و سود شرکت‌های موجود در بورس است.

  • پرتفوی

    پرتفولیو چیست؟ پرتفوی یا «Portfolio» به سبد مجموعه دارایی‌های یک سرمایه‌گذار در بورس گفته می‌شود (اگر شما سهام چند شرکت را خریداری کرده باشید، به مجموع آن سهام، پرتفوی گفته می‌شود).

  • نماد

    نماد، همان کد یا نام اختصاری شرکت‌ها در بازار بورس است. مثلاً شرکت ملی مس ایران با نماد معاملاتی «فملی» و فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش با نماد «افق» در بورس تهران حضور دارند.

  • تحلیل تکنیکال

    تحلیل تکنیکال یا «Technical Analysis» به تحلیل قیمت‌ها و پیش‌بینی قیمت‌های یک سهم از روی اطلاعات نموداری و آماری گفته می‌شود (تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند که می‌توانند از روند حرکت گذشته یک سهم، نوسانات آینده آن سهم را پیش‌بینی کنند).

  • تحلیل بنیادی

    تحلیل بنیادی یا «Fundamental Analysis» دقیق‌تر و پیچیده‌تر از تحلیل تکنیکال است. به‌طوری که در آن تمام اطلاعات یک شرکت بررسی می‌شود تا ارزش ذاتی سهام آن شرکت محاسبه شود.

  • عرضه اولیه

    وقتی یک شرکت برای اولین‌بار از فیلترهای سازمان بورس و اوراق بهادار کشور عبور می‌ کند و سهام خود را در این بازار عرضه می‌کند، اولین سهام ارائه شده، تحت عنوان عرضه‌ های اولیه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند.

  • ارزش ذاتی

    ارزش ذاتی به ارزش حقیقی یک سهم در بورس گفته می‌شود (ممکن است گاهی در بورس، قیمت یک سهم بالاتر یا پایین‌تر از ارزش ذاتی آن قرار بگیرد).

  • بازار گاوی

    تقاضای زیاد و عرضه کم دوره افزایش قیمت‌ها

  • بازار خرسی

    بازاری که در آن قیمت ‌ها کاهش پیدا می‌کند و بازار دچار ترس و تردید می‌شود.

  • صندوق ‌های سرمایه ‌گذاری

    مجموعه ‌ای از سهام شرکت‌ های بزرگ که با هم و تحت یک نماد بورسی عرضه می‌شوند. در این‌صورت اگر یکی از شرکت‌های صندوق دچار ضرر شود، باقی شرکت‌های صندوق آن ضرر را جبران می‌کنند.

۱۷ راز موفقیت در بورس

هرکاری راز و رمزهای مخصوصی دارد. بورس هم رازهای زیادی دارد که آگاهی از این رازها، می‌تواند در کسب سود بیشتر و موفقیت شما سهم بزرگی داشته باشد. تعدادی از این رازها که می‌توانند از صفر تا صد بورس وجود داشته باشند، به قرار زیر هستند:

  • از معامله کردن نترسید.
  • هرگز برای خرید یک سهم، قرض یا وام نگیرید.
  • با مبالغ کم شروع کنید.
  • سهم‌های در حال رشد را خریداری کنید.
  • همیشه درصد کمی از سودتان را برای خود نگه‌دارید (آن را برای خود خرج کنید).
  • به‌ جای خرج کردن تمام سودتان، بیشتر آن را دوباره وارد سرمایه‌گذاری کنید.
  • به دنبال استاندارهای معاملاتی خود باشید و از سایر افراد تقلید نکنید.
  • هربار دانش خود را بالاتر ببرید و در یک سطح نمانید.
  • از صفر تا صد بورس را بشناسید.
  • به سیگنال‌های معاملاتی وابسته نباشید و خودتان تحلیل کنید.
  • دید بلندمدت نسبت به بورس داشته باشید.
  • اگر یک معامله با ریسک بالایی همراه است، آن معامله را به اتمام برسانید (حتی با ضرر).
  • در هنگام صعود یا نزول بازار، هیجان زده نشوید و منطقی عمل کنید.
  • آرامش فکری داشته باشید.
  • از ارزش ذاتی سهم‌ها آگاه باشید.
  • از افراد حرفه‌ای مشورت بگیرید.
  • یادتان باشد، بازار مثبت زمان فروش سهم و بازار منفی زمان خرید سهم است.

سخن پایانی

بازار بورس تهران از ساعت ۹ تا ۱۲ روزهای شنبه تا چهارشنبه فعال است. شما می‌توانید با کسب آموزش صفر تا صد بورس، با اطمینان وارد این بازار شوید و در مدت‌زمان معقولی، سرمایه خود را چند برابر کنید.

خوشبختانه در حال حاضر به‌ راحتی می ‌توان بهترین آموزش بورس را پیدا کنید و از آن بهره ببرید. همچنین ویدیو آموزش بورس در سطح وب وجود دارد که برای یادگیری مفاهیم اولیه و تحلیل‌ ها می ‌توانند به شما کمک کنند.




تاریخ: پنج شنبه 30 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش فروش ، تکنیک های افزایش فروش

اگر تجارت مخصوص به خود را دارید و تمام تمرکز خود را بر روی بالا بردن تعداد فروش‌هایتان گذاشته‌اید، خواندن این مقاله می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد؛ زیرا در این مقاله قرار است که فوت و فن‌های آموزش فروش را به شما بیاموزیم که به واسطه اجرای صحیح آن‌ها شما قادر خواهید بود تا با ایجاد مهارت فروش و آموزش چند تکنیک فروش به تیم‌تان به راحتی میزان فروش محصول خود را چند برابر کنید.

آموزش فروش به فرایند آموزشی گفته می‌شود که به منظور رسیدن به یک هدف خاص انجام می‌گردد. به طور کلی روند آموزش فروش با هدف توسعه در کسب کار و ظرفیت ذهنی و جسمی فرد فروشنده انجام می‌شود تا وی را قادر سازد تا کاری را که به او محول شده است با کمترین هزینه، تلاش و کمترین زمان به پایان برساند. همچنین آموزش تکنیک فروش به فروشنده باعث افزایش کارایی وی و کاهش هزینه‌های مرتبط با شما می‌شود.

بنابراین مفهوم آموزش فروش را می‌توان روندی توصیف کرد که در آن شما با گذراندن آموزش‌های مرتبط با کسب مهارت فروش، دانش و تجربه‌های لازم دیگر قادر خواهید بود تا بتوانید متناسب با الزامات مدیریت فروش و نیازهای بازار و محیط پیرامون عملکردی موفقیت آمیز داشته باشید. در واقع گذراندن یک دوره آموزش خوب را می‌توان نوعی روش جذب مشتری برای فروش بیشتر دانست.

آموزش چند مهارت فروش کلیدی که هر فروشنده ای باید بداند

شاید تعریف دقیقی از مهارت فروش را بتوان این‌گونه تعریف کرد، مجموعه مهارت‌هایی که فروشنده از آن برخوردار است و با استفاده از آن‌ها به راحتی می‌تواند معامله فروش را به انجام برساند. همچنین در علوم تجارت و اقتصاد، هنر فروش به توانایی افراد در فروش آسان خدمات  گفته می شود.

همچنین کارشناسان این صنعت تعدادی از مهارت‌های فروش مستقیم را در نظر گرفته‌اند که به واسطه استفاده از آن‌ها فروشنده می‌تواند مشتری را راضی به خرید محصول کند و او را به نوعی به مشتری دائمی شرکت خود تبدیل سازد، در ادامه این مقاله قرار است شما را با مهمترین این مهارت‌ها آشنا کنیم. مطلب استراتژی اقیانوس آبی را بخوانید.

  • برقراری ارتباط با مشتری

اولین نکته در رابطه با آموزش فروش، فراگیری مهارت‌های ارتباطی قوی و پایه‌ای است که در واقع اساس ایجاد روابط معنادار با مشتری محسوب می‌شود. همچنین برقراری ارتباط با مشتری باعث می‌شود تا بتوانید انتظارات آن‌ها را با درایت تمام برآورده سازید. همه مشتریان یک شخصیت کاریزماتیک و جذاب را می پسندند و راحت تر و سریع تر ارتباط برقرار می کنند. پیشنهاد می کنیم مقاله معنی کاریزماتیک چیست؟ را بخوانید. زمانی که صحبت از برقراری ارتباط با مشتریان می‌شود تنها منظور ما برقراری ارتباط از طریق یک مکالمه سریع و مختصر با مشتری نیست، بلکه باید دو نکته زیر را در نظر بگیرید:

  • برخورداری از توانایی برقراری ارتباط از طریق ایمیل، رسانه‌های اجتماعی و کنفرانسهای ویدئویی با مشتریان
  • برخورداری از این قابلیت که به عنوان یک فروشنده در طول چرخه فروش و مراحل بازاریابی ، خود را جای مشتری بگذارید و بتوانید به نحو احسن با او ارتباط برقرار کند.
  • آینده نگری

فروشندگان به این منظور که بتوانند تاثیر‌گذارتر در حرفه‌ی خود عمل کنند، باید قادر باشند تا یک رویکرد استراتژیک به منظور شناسایی فرصت‌های جدید کسب و کار برای خود اتخاذ کنند.

یک فروشنده پس از از تعیین رویکرد استراتژیک مخصوص به خود از این به بعد خود را متعهد می‌بیند که روزانه روی آن کار کند به گونه‌ای که پس از مدتی توانایی این را داشته باشد تا خواسته‌ی مشتریان خود را بشناسد، به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار سازد و فروش خود را با موفقیت ثبت نماید.

  • شناخت نیاز خریدار

یکی دیگر از نکات مهم در آموزش فروش یادگیری مهارت شناخت نیاز مشتری است. فروشندگان و نمایندگان امروزی دیگر باید قادر باشند تا درک کاملی از نوع نیاز شرکت هر مشتری، چالش‌های تجاری و اولویت‌های ترجیحی آن‌ها داشته باشند. رسیدن به چنین درک و شناختی تنها به واسطه پرسیدن سوالاتی کاملاً هوشمندانه ممکن می‌شود که فروشنده باید این توانایی را داشته باشد تا با تجزیه این پاسخ‌ها نتایج مطلوبی را شناسایی کرده و فروش خود را با موفقیت به ثبت برساند.

  • به مشتریان خود گوش کنید

شاید قدرت شنوندگی به سخنان خریداران را بتوان مهمترین بخش مهارت فروشندگی دانست و الزامی است که هر فروشنده‌ای قادر به انجام این کار باشد. در واقع اگر شما به عنوان یک فروشنده با دقت هر چه تمام‌تر به سخنان خریداران گوش فرا‌دهید می‌توانید اطلاعات بیشتری از آن‌ها کسب کنید و از این اطلاعات دریافتی به نفع خودتان در به فروش رساندن محصول و یا خدماتتان بهره ببرید.

همچنین این نکته را بدانید که خریداران متوجه می‌شوند شما واقعاً به حرف‌های آن‌ها گوش می‌دهید و یا تنها در حال آماده کردن سخنرانی خود بعد از اتمام رسیدن حرف‌های آن‌ها هستید، پس بهتر است تا با گوش دادن فعال، اعتماد خریدار و مشتری را به دست آورید.

  • اعتماد مشتریانتان را به دست آورید

شما باید بتوانید به عنوان یک فروشنده با ارائه راه‌‌های مختلف و خلاقانه به خریداران به منظور رفع مشکلات و اعتراض‌های آن‌ها اعتمادشان را به خود جلب نمایید. همچنین شما می‌توانید در زمینه خرید یک جنس با برند جدید به مشتری خود این آرامش خاطر را القا کنید که انتخاب درستی کرده است و از آن پشیمان نخواهد شد؛ زیرا همانطور که می‌دانید مشتریان همواره ترجیح می‌دهند تا اجناس مورد نظر خود را از برندهای معتبر و قدیمی تهیه کنند و هنگام مواجهه با یک برند جدید ممکن است نیاز به مشاوره‌ی شما به عنوان یک فروشنده داشته باشند.

هدف اصلی از آموزش فروش چیست؟

در ادامه برای شما چندتا از اصلی‌ترین اهداف آموزش فروش به فروشندگان را آورده‌ایم:

  • تربیت نمایندگان فروش واجد شرایط برای دستیابی آسان به اهداف فروش تیمی خود.
  • بهبود مدیریت ارتباط با مشتریان از طریق توسعه توانایی نمایندگان فروش در برقراری ارتباط موثر با مشتریان، پاسخگویی به شکایات، اعتراض‌ها و ارائه مشاوره و راهنمایی‌های لازم به آن‌ها.
  • با ایجاد گرایش و تمایل به موفقیت در فروشندگان باعث می‌شود تا به شیوه‌ای موثر روحیه فروشندگان بالاتر رود.
  • آموزش فروش به فروشندگان به منظور افزایش توانایی آن‌ها در مدیریت زمان و هزینه با آموزش مهارت‌ها و روش‌های مدرن.

چگونه می توانیم یک تیم را برای فروش آموزش دهیم؟

در این قسمت از مقاله ما نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم که توسط آن قادر خواهید بود تکنیک فروش تیم بازاریابی خود را تقویت کنید و قابلیت‌های فروش آن‌ها را توسعه دهید.

  1. نیاز های تیم خود را درک کنید

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر شما به فکر راه اندازی یک تیم کاری هستید، حال در زمینه فروش و یا در هر زمینه دیگر باید سعی کنید که این تیم را از افرادی تشکیل دهید که تا حدودی  دارای نقاط مشترک هستند و در عین حال امتیازاتی دارند که آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند.

در این زمینه مهم است که بتوانید نقاط قوت و ضعف هر یک از فروشندگان خود را بشناسید؛ زیرا این اقدام به شما کمک می‌کند تا تدابیری را برای تبدیل نقاط ضعف آن‌ها به قدرتشان انجام دهید.

برای درک این نیازها می‌توانید جلساتی را با تیم خود برگزار نمایید تا در آن نتایج فروش اخیر خود را تجزیه  و تحلیل کنید. این نکته را فراموش نکنید که هدف از تشکیل این جلسات شناختن نقاط قوت و ضعف تیم و رفع آن‌هاست نه ایجاد هرگونه بحث و جدال.

  1. هدف از آموزش فروش را تعیین کنید

قبل از اینکه آموزش فروش خود را به تیم شروع کنید بهتر است تا به روشنی بدانید که هدفتان دقیقا از این آموزش چیست؟ و می‌خواهید به واسطه آن چه چیزی را بدست آورید؟

همچنین باید برای خود مشخص کنید که به چه تعداد فروش و یا درصد فروشی قصد دارید برسید؟ همچنین تعیین کنید که چه مدت باید صبر کنید تا بتوانید ثمر کاری که انجام داده‌اید را مشاهده کنید؟

اینکه شما قبل از اقدام به هر کاری شروع به تعیین اهداف‌تان کنید باعث می‌شود تا در ادامه مراحل کار مقایسه و درک نتایج به دست آمده برای شما راحت‌تر ‌گردد. ایجاد آموزش برای پرسنل فروش بدون داشتن هدفی مشتاقانه اصلا کار درستی نیست و حتی ممکن است باعث پرت شدن توجه فروشندگانتان گردد.

  1. تحلیل وضعیت رقبا

این موضوع می‌تواند مهم باشد که رقبای خود را تجزیه تحلیل کنید و ببینید آن‌ها دقیقا چه کاری انجام می‌دهند تا بتوانند تکنیک‌ها و روش‌های خود را به روز نگه دارند. هر شرکت رویکردی کاملا متفاوت برای خود دارد و شما با تحلیل این شگردها و تکنیک‌های فروش رقیبانتان می‌توانید ایده‌های زیادی بگیرید و از آن‌در صنعت فروش و معرفی محصولات خود بهره ببرید.

همچنین سعی کنید اطلاعات مفید مورد نیاز خود را در چندین زمینه جمع‌آوری کنید؛ از جمله دانش، محصول، حساسیت بازار، تکنیک فروش، روش‌های فروش ویژه متناسب با هر محصول، و پی بردن به .

پس از تجزیه و تحلیل کردن شگردها و تکنیک‌های اجرا شده توسط شرکت‌های رقیب، آن‌ها را با محصولات و نوع تجارت خود هماهنگ سازید.

  1. استفاده از موفقیت‌ها و دستاوردهای واقعی که تا کنون داشته‌اید

به منظور اینکه آموزش‌های خود را مفیدتر و لذت بخش‌تر کنید و  یادگیری عمیقی را در خاطر تیم فروش خود به ثبت برسانید، بهتر است تا از نمونه‌های واقعی که قبلاً در تجارت شما اتفاق افتاده است برای آن‌ها تعریف کنید.

صحبت کردن در مورد این موفقیت‌ها و ذکر فروش‌های بی سابقه قدیمی خود می‌تواند توجه تیم فروشتان را به خود جلب نماید. همچنین سعی نکنید آموزش فروشی که در شرکت خود می‌دهید صرفاً جنبه تئوری داشته باشد و از واقعیت‌های کسب و کارتان کاملا به دور باشد.

در واقع شما هنگام آموزش به تیم فروش خود با آوردن مثال‌هایی که قبلاً در شرکت شما رخ داده است و تشریح نحوه به وقوع پیوستن آن‌ها نوعی انگیزه به تیمتان می‌دهید که باعث می‌شود تا آن‌ها در صدد تکرار چنین مواردی باشند.

  1. تمرکز خود را روی تمرین های عملی بگذارید

همانطور که در پاراگراف قبلی برای شما توضیح دادیم یک آموزش فروش خوب به آموزشی گفته می‌شود که شامل دوز مناسبی از اطلاعات تئوری و عملی است.

همچنین این موضوع را در روند اموزش خود به یاد داشته باشید که یکی از مهمترین اهداف آموزش شما به فروشندگانتان کسب نتایج رضایت بخش در بازار بوده است و به همین دلیل استفاده از آموخته‌ها بخشی اساسی از دوره آموزش آن‌ها محسوب می‌شود.

شما برای دستیابی به اهداف فروشی که دارید باید قادر باشید تا به طور عملی هر آن‌چه را که به طور تئوری به آنها اموزش داده‌اید را به مرحله‌ی اجرا در بیاورید.

  1. به منظور آموزش بهتر از متخصصین و کارشناسان این صنعت دعوت کنید

یکی از راه‌های آموزش بهتر و ایجاد خلاقیت و ابتکار در اعضای تیم‌تان این است در حین آموزش از متخصصین و کارشناسان این صنعت برای گفتگوی مستقیم با فروشندگانتان دعوت کنید. دقت کنید که این متخصصین فروش را به گونه‌ای انتخاب کنید که بتوانند در مدت زمان کوتاهی فروشندگان شما را متحول سازد.

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه نکاتی متفاوت در زمینه‌‌فروش به شما عزیزان، فوت و فن‌های آموزش فروش را به شما تعلیم دهیم. همچنین در این مقاله با اشاره کردن به مهارت‌های فروش کلیدی که هر فروشنده باید قادر به انجام آن باشد سعی کردیم تا به شما چندین نکته کلیدی در زمینه تقویت مهارت فروش و تکنیک فروش آموزش دهیم. امیدواریم مطالب و آموزش‌های ارائه شده در این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

نکات مهم بازاریابی در ایران

 

  1. مشتری‌تان را برای بازگشت مجدد تشویق کنید

تشویق‌کردن مشتریان برای بازگشت مجدد به سمت کسب‌وکار شما یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در بازاریابی در ایران وجود دارد و شما می‌توانید این کا را به چندین شیوه انجام دهید. برای مثال یک مرکز خرید لیستی را تهیه کرده است که در آن تعداد دفعاتی که مشتریان به خرید از این فروشگاه می‌پردازند ثبت می‌شود. بعد از ۸ بار خرید کردن یک خرید رایگان هدیه می‌گیرند. این کار سبب افزایش تعداد دفعات خرید در بازه زمانی کوتاهی می‌شود. شما نیز می‌توانید با توجه به نوع کسب‌وکاری که دارید از شیوه در بازایابی استفاده کنید.

  1. از بازاریابی مشارکتی استفاده کنید

در ایران برخی از کسب‌وکارهایی که به یکدیگر مرتبط هستند با یک‌دیگر در حوزه بازاریابی به مشارکت می‌پردازند. این کار علاوه‌بر افزایش احتمال جذب مشتری سبب کاهش هزینه نهایی برای بازاریابی می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص«کاهش هزینه سازمان» مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.

  1. برای جذب بیشتر مشتریان هدایایی را درنظر بگیرید

در نکته اولی که برای بازاریابی در ایران ذکر کردیم، گفتیم که ارائه خدماتی مانند امکان یک بار خرید رایگان بعداز ۷ بار خریدکردن می‌تواند مشتریان را به مراجعه‌های پی‌درپی تشویق کند. ارائه هدایای ویژه به مشتری‌های باسابقه و مشتر‌ی‌های جدید نیز می‌تواند سبب جذب مشتری در مراجعه به کسب‌وکار و استفاده از خدمات شما شود.

  1. از ارائه پیشنهادات وسوسه‌انگیز استفاده کنید

بسیاری از فروشگاه‌های مجازی و فیزیکی که در ایران در حال فعالیت هستند تخفیفاتی را برای زمان‌های مشخصی درنظر می‌گیرند. این کار سبب ایجاد یک انرژی مضاعف در مشتری برای خرید می‌شود زیرا حس می‌کند اگر این محصول را خریداری نکند یک فرصت طلایی را از داده است.

۳ مرحله بازاریابی مخصوص ایران!

  • توجه به فرهنگ مردم
  • در نظر گرفتن شرایط اقتصادی
  • کمک گرفتن از درآمدهای دلاری

در این مقاله مراحل بازاریابی چیست؟ و چگونه بازاریابی را شروع کنیم. درباره اصول بازاریابی چیست، صحبت کردیم. نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. بنظر شما بهترین روش بازاریابی چیست؟

 

 

سوال و جواب

۱- بازاریابی چه فوایدی برای کسب و کار دارد؟

بازاریابی در نهایت می‌تواند فروش خدمات و محصولات یک کسب و کار را افزایش دهد.

۲- بازاریابی سنتی یا بازاریابی دیجیتال؟!! کدام‌یک برای کسب و کار ما بهتر است؟

بهترین روش استفاده از هر دو بازاریابی است اما ممکن است در شرایطی صرفا یک نوع از بازاریابی کافی باشد.

۳- بازاریابی برای کسب و کار چقدر هزینه دارد؟

متناسب با نوع کسب و کار، هزینه بازاریابی متفاوت است و رقم مشخصی ندارد.

 

برخی از سؤالات رایج

۱. بازاریابی چیست؟

بازاریابی، یکی از مهم‌ترین قسمت‌های فروش موفق هر محصول یا خدمت است. مراحل بازاریابی اگر به ‌صورت اصولی انجام شوند احتمال فروش موفق محصول یا خدمت بیشتر می‌شود. بازاریابی اصولی باعث می‌شود شرکت شما در فروش خدمت یا محصول‌های‌تان بسیار موفق عمل کند.

۲. مراحل بازاریابی کدامند؟

  1. مشخص کردن هدف کسب و کار در بازاریابی
  2. الویت بندی اهداف سازمان
  3. تحقیقات بازار
  4. شناسایی و یافتن کانال‌های بازاریابی
  5. مشخص کردن بودجه‌ی اولیه بازاریابی یا مارکتینگ

۳. پرکاربردترین کانال‌های بازاریابی کدامند؟

  1. تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
  2. ایمیل مارکتینگ
  3. تبلیغات نیتو یا محلی
  4. شبکه‌های اجتماعی
  5. تبلیغات داخل اپ اپلیکیشن موبایل
  6. برگزاری وبینار یا سمینار



تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مراحل بازاریابی چیست؟ 

یکی از قسمت‌های مهم برای پروسه فروش موفق را می‌توان بازاریابی در نظر گرفت؛ البته باید توجه داشته باشید که مراحل بازاریابی و فروش را به درستی انجام دهید. حال شاید برای شما سؤال پیش بیاید که مراحل بازاریابی چیست؟ در ادامه تصمیم داریم توضیحات جامع و کاملی را در اختیارتان قرار دهیم تا به طور کامل جواب این سؤال را به دست آورید.

پیش از هر چیزی باید بدانید که فرایند بازاریابی برای هر کسب‌وکاری متفاوت است و بسته به نوع حرفه انتخابی تعیین می‌شود؛ البته باید متذکر شد که در بیشتر مواقع و شرایط اصول بازاریابی یکسان است.

آشنایی شما با اصول اولیه بازاریابی، شرایطی را برای شما ایجاد می‌کند که بتوانید کسب و کار خود را بهبود ببخشید؛ بنابراین در پاسخ به سؤال مراحل بازاریابی چیست؟ باید گفت شرایط و اصولی به حساب می‌آیند که شما را در راستای موفقیت یاری می‌کنند و سبب می‌شوند مسیر موفقیت با سرعت بیشتر سپری شود. البته توجه داشته باشید که برای گرفتن نتیجه بهتر، تمام اصول را توأم با یکدیگر انجام دهید.

اگر شما نیز به دنبال جواب مراحل بازاریابی چیست؟ هستید، ادامه متن را از دست ندهید و با ما همراه باشید. در ادامه تمام مراحل را به صورت کامل برای شما توضیح خواهیم داد تا از آن‌ها در راستای پیشرفت و ارتقاء کسب و کارتان استفاده کنید.

مراحل بازاریابی چیست؟ چگونه بازاریابی را شروع کنیم؟

  1. روی رقبا تحقیق کنید

شما باید برای موفق شدن، نیاز دارید تا بدانید اصول بازاریابی چیست؟ و رقبای خودتان را به خوبی شناسایی کنید. شما باید بدانید رقیب اصلی‌تان کیست و با استفاده از چه شیوه‌هایی توانسته مسیر موفقیت را طی کند. این موضوع به شما کمک می‌کند تا از کلیدهای موفقیت رقبا استفاده کنید و خود نیز به موفقیت برسید.

  1. بر روی مخاطبان تحقیق کنید

هر چه شناخت بیشتری بر مخاطبان خود پیدا کنید، می‌توانید تأثیرگذارتر به فعالیت خود بپردازید. شما باید در رابطه با مسائلی چون سن، جنسیت، نیازهای اصلی و … مخاطبان خود، اطلاعات کاملی داشته باشید تا متناسب با آن‌ها خدمات خود را ارائه دهید.

  1. تحقیقات انجام شده را بررسی کنید

پس از آن که تحقیقات لازم را انجام دادید، نوبت به تجزیه‌وتحلیل آن‌ها می‌رسد. شما با انجام این کار می‌توانید پایه کسب و کار خود را قوی بسازید؛ چرا که نتایج به دست آمده، همگی شیوه و روش‌های موثر بر موفقیت هستند.

  1. مشتری هدف را شناسایی کنید

با انجام مرحله قبل، یعنی تجزیه‌وتحلیل تحقیقات، به این نتیجه خواهید رسید که مشتریان هدف شما چه افرادی هستند. با شناسایی چنین موضوعی، می‌توانید مسیر حرکت خود به سمت موفقیت را درست‌تر سپری کنید.

  1. عملکرد خود را اندازه‌گیری کنید

شما باید عملکرد بازاریابی شروع شده را اندازه‌گیری و ارزیابی کنید. البته منظور ما فقط تأثیر بازاریابی بر فروش نیست، بلکه شما باید تعداد تماس‌ها، پرسش‌ها و دیگر درخواست‌ها را نیز بررسی کنید و تغییرات بازه زمانی پیش از بازاریابی و پس از بازاریابی را به دست آورید و متوجه شوید که این موضوع چه تأثیری بر کسب و کار شما داشته است.

  1. یک برنامه اجرایی ایجاد کنید

شما باید برای موفق شدن در بازاریابی، یک برنامه اجرایی را آماده کنید. این برنامه به شما این امکان را می‌دهد فعالیت‌های تأثیرگذار در زمان‌های مناسب به اجرا در بیاورید و آن را به فرد مناسبی برای به اجرا درآوردن بسپارید.

  1. وفاداری و رضایت مشتریان را ارزیابی کنید

شما باید هر از چندگاهی رضایت و وفاداری مشتریان خود را ارزیابی کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که فعالیت‌های خود را به درستی سازمان‌دهی کنید؛ یعنی در صورت موفقیت مسیر قبلی را ادامه و در صورت عدم دریافت نتیجه مطلوب، شیوه دیگری را انتخاب کنید. این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است و یکی از مهم‌ترین پاسخ‌ها برای سوال مراحل بازاریابی چیست؟ به حساب می‌آید.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

ابزارهای بازاریابی

معمولاً انتخاب ابزارهایی که کارکنان ودپارتمان­های مختلف بازاریابی برای انجام کار خود از آن­ها بهره می‌­برند به اهداف و امکانات شرکت وابسته است. از جمله این ابزارها می‌­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابزارهای مدیریت پروژه: استفاده از این ابزارها برای بازاریابی و پیگیری بر روند اجرای پروژه لازم است.
  • ابزارهای زمان­بندی شبکه ­های اجتماعی:از آنجایی که زمانبندی ارسال پست در شبکه‌های اجتماعی در مقیاس کلان تقریباٌ غیرممکن است استفاده از چنین ابزارهای ضروری است.
  • برنامه‌های تولید محتوا و انتشار محتوا: استفاده از برنامه­‌های نرم­ افزاری به منظور تعیین بازه زمانی تولید و انتشار محتوا برای حفظ علاقه کاربران ضروری است.
  • پلت­فرم‌­های بازاریابی ایمیلی: استفاده از برنامه‌­های مخصوص بازاریابی ایمیلی برای مدیریت فرم‌های بازاریابی و ارسال ایمیل ضروری است.
  • ابزارهای سئو: به کمک ابزارهای سئو می­‌توانید اقدامات مرتبط با بهینه سازی برای متورهای جستوجو را انجام دهید از جمله نظارت بر وضعیت کلمات کلیدی در رتبه‌بندی، انجام تحقیق رقابتی، نظارت بر بک لینک‌ها، انجام تحقیق کلمه کلیدی و موارد مشابه را به آسانی و با کارآمدی بیشتری انجام بدهید.

 

  • ﻗﺎﻧﻮن زﻣﺎن:

یکی از مراحل اصلی بازاریابی به شمار می‌­آید. ﺑﺎزده ﺑﺎزارﻳﺎﺑی در ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪت ﺑﻪ دﺳﺖ ﻣی‌آﻳﺪ. آﮔﺎه ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ ﺳﻮد ﻛﻮﺗﺎه ﻣﺪت (ﻓﺮوش اﻣﺮوز) ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺑﻪ ﺑﻬﺎی ﺿﺮر در ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪت ﺗﻤﺎم ﺷﻮد. ﺗﻼ‌ش‌ﻫﺎی ﺷﻤﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ و ﺑﻪ ﻃﻮر ﻳﻜﻨﻮاﺧﺖ ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﻗﻴﻤﺖ ﻓﺮوش اﻣﺮوز ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺑﻪ ﻣﻌﻨی ﮔﺮان ﻓﺮوﺷی در زﻣﺎن دﻳﮕﺮی ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻧﺘﻴﺠﻪ آن ﻛﺎﻫﺶ ﻓﺮوش در آﻳﻨﺪه اﺳﺖ. از راﺑﻄﻪ ﺑﻴﻦ ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪت و ﻛﻮﺗﺎه ﻣﺪت آﮔﺎه ﺑﺎﺷﻴﺪ و ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺪاﻧﻴﺪ ﺳﻮد ﻛﻮﺗﺎه ﻣﺪت ﺑﺎ ﭼﻪ ﻫﺰﻳﻨﻪ‌ای ﺑﻪدﺳﺖ ﻣی‌آﻳﺪ، ﻫﺪﻓﺘﺎن راﻣﺸﺨﺺ ﻛﻨﻴﺪ و ﺑﺮای ﭘﺮداﺧﺖ ﻫﺰﻳﻨﻪ آﻣﺎده ﺑﺎﺷﻴد.

  • ﻗﺎﻧﻮن ﻳﻜﭙﺎرﭼﮕﻲ

ﺑﺎزارﻳﺎﺑی اﮔﺮ در ﺳﻄﺢ ﺷﺮﻛﺖ ﮔﺴﺘﺮده ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻫﻴﭻ اﺳﺖ. اﮔﺮ ﻛﺎرﻛﻨﺎن ﺑﺎزارﻳﺎﺑی ﻳﺎ ﻓﺮوش، ﺗﻨﻬﺎ ﻛﺴﺎﻧی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﭘﺮﭼﻢ ﺑﺎزار ﻳﺎﺑی را ﺣﻤﻞ می‌ﻛﻨﻨﺪ، ﺷﻤﺎ در ﻣﺨﻤﺼﻪ ﻗﺮار دارﻳﺪ. اﮔﺮ واﻗﻌﻴﺖ ﺑﻪ اﻧﺪازه ادﻋﺎی ﺷﻤﺎ ﻋﺎﻟی ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن ﭘﻴﺎﻣﻬﺎی ﺑﺎزارﻳﺎﺑی ﺷﻤﺎ را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺣﺮف ﻣﻔﺖ و ﻗﻮل اﻟکی ﺑﺮداﺷﺖ می‌ﻛﻨﻨﺪ. ﺟﻨﺒه‌ﻫﺎی ﺑﺎزارﻳﺎﺑی ﻫﺮ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ در ﻛﺴ‌ب‌وﻛﺎر ﺧﻮد را ﺑﺮاي ﻛﻞ ﺷﺮﻛﺖ ﺑﺮﻧﺎﻣه‌رﻳﺰی ﻛﻨﻴﺪ و ﺗﻮﺿﻴﺢ دﻫﻴﺪ. ﭘﺮﺳﻨﻞ ﺗﻮﻟﻴﺪ، ﻣﺪﻳﺮاداری و ﻣﻨﺸی ﺧﻮد را آﻣﻮزش دﻫﻴﺪ ﺗﺎ ﻧﻘﺸﺸﺎن را در اول ﻗﺮار دادن ﻣﺸﺘﺮی درک ﻛﻨﻨﺪ. اﻳﻦ ﻛﺎر دﺳﺖ ﻛﻢ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی آﺳﺎﻳﺶ، ﺳﺮﻋﺖ، ﻣﻬﻤﺎن ﻧﻮازی، درﺟﻪ ﻳﻚ ﺑﻮدن، اﺑﺘﻜﺎر، ﻧﺰاﻛﺖ و ﺻﺪاﻗﺖ اﺳﺖ.

  • ﻗﺎﻧﻮن ﺻﻨﺪﻟی راﻧﻨﺪه

ﺗﻴﻢ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ، ﻣﺮﻛﺰ ﺑﻬﺒﻮد اﺳﺖ. ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺒﻮدﻫﺎی ﭼﺸﻤﮕﻴﺮ را از ﻫﻴﺞ ﺟﺎی دﻳﮕﺮ (ﺑﻪ ﺟﺰ ﺗﻴﻢ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ) ﺑﺪﺳﺖ نمی‌آورﻳﺪ. ﻫﻤﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌های ﺑﺎزارﻳﺎبی را از ﺗﻴﻢ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻫﺪاﻳﺖ ﻛﻨﻴﺪ. ﻣﻄﻤﺌﻦ ﺷﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻛﺎرﻛﻨﺎن ﻣﺸﺎرﻛﺖ می‌ﻛﻨﻨﺪ، اﻣﺎ ﺑﺮای ﻫﺪاﻳﺖ ﺑﺮﻧﺎﻣه‌ﻫﺎ از ﺑﺎﻻ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﻴﻦ، اوﻟﻮﻳﺖ ﺧﻮدﺗﺎن را در ﻧﻈﺮ ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ؛ ﭼﺮاﻛﻪ در ﻏﻴﺮ اﻳﻦ ﺻﻮرت اوﻟﻮﻳت‌ﻫای دﻳﮕﺮ ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ آﻧﻬﺎ می‌ﺷﻮﻧﺪ و ﻣﻮاﻧﻊ عملی در ﺑﺮﻧﺎﻣه‌ﻫﺎی ﺷﻤﺎ ﺑﻪوﺟﻮد می‌آﻳﺪ.

  • ﻗﺎﻧﻮن اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی

ﻓﻘﻂ اﻧﺪازه‌ﮔﻴﺮی ﻧﻜﻨﻴﺪ. ﺗﻔﺴﻴﺮ ﻛﻨﻴﺪ. ﺗﺎ آﻧﺠﺎﻳی ﻛﻪ می‌ﺗﻮاﻧﻴﺪ اﻧﺪازه ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ اﻣﺎ ﻓﻘﻂ ﻳﻚ ﻣﺤﺎﺳبه‌ﮔﺮ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ. ﺑﻠﻜﻪ ﻧﺘﺎﻳﺞ را ﺗﺠﺰﻳﻪ و ﺗﺤﻠﻴﻞ ﻛﻨﻴﺪ و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻘﺎﻳﺴه‌ﻫﺎ و روﻧﺪﻫﺎ، ﻧﺘﺎﻳﺞ را ﺗﻔﺴﻴﺮ ﻛﻨﻴﺪ. ﺑﺮاي ﻣﺜﺎل %۴۸ اﻓﺰاﻳﺶ در ﺗﻘﺎﺿﺎ ﺑﺮای ﺧﺪﻣﺎت ﺑﻌﺪ از ﻓﺮوش، ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﻳﻨﻜﻪ اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﺑﺎﻳﺪ کمی اﺻﻼح ﺷﻮد ﻳﺎ اﻳﻨﻜﻪ ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن رواﺑﻂ ﻗﻮی‌ﺗﺮی را ﺧﻮاﺳﺘﺎرﻧﺪ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺷﻮد.

  • ﻗﺎﻧﻮن اوﻟﻴﻦ

اﮔﺮ ﺷﻤﺎ در ﮔﺮوه ﻣﻮﺟﻮد ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻧﻴﺴﺘﻴﺪ، ﻳﻚ ﮔﺮوه ﺑﺮاي ﺧﻮدﺗﺎن اﻳﺠﺎد ﻛﻨﻴﺪ و در آن ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺑﺎﺷﻴد. ﻣﺮدم دوﺳﺖ دارﻧﺪ از ﺷﻤﺎره ۱ ﻫﺮ ﮔﺮوه ﻛﺴب‌وﻛﺎر ﺧﺮﻳﺪ ﻛﻨﻨﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ ﺷﻤﺎ ﺑﺎﻳﺪ در ﺑﺨﺸﻲ ﻛﻪ در آن ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ می‌ﻛﻨﻴﺪ ﺷﻤﺎره ۱ ﺑﺎﺷﻴﺪ. ﻣﺎﻧﻨﺪ اوﻟﻴﻦ رﺳﺘﻮران ﻏﺬاي آﻣﺎده ﻣﻜﺰﻳﻜی ﻳﺎ اوﻟﻴﻦ ﺗﻮﻟﻴﺪﻛﻨﻨﺪه ﭼﺎﭘﮕﺮ ﺑﺎ ﮔﺎراﻧﺘی ﺑﺎزﮔﺸﺖ ﭘﻮل. اﻣﺎ اﮔﺮ در اﻳﻦ ﻃﺒﻘﻪ ﺷﻤﺎره ۱ ﻧﺒﻮدﻳﺪ ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ ﺗﻤﺎم ﻧﺸﺪه اﺳﺖ. ﻳﻚ اﺳﻢ ﺳﺎده‌ﺗﺮ ﺑﺮای ﻳﺎدآوری، ﻳﺎ ﻳﻚ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺪﻳﺪ ﺑﻬﺘﺮ، ﺳﺮﻳﻌ‌ﺘﺮ، ارزاﻧ‌ﺘﺮ، زﻳﺒﺎﺗﺮ، می‌ﺗﻮاﻧﺪ اﺳﻢ ﺷﻤﺎ را در ذﻫﻦ ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن ﺑﮕﻨﺠﺎﻧﺪ. ﻳﻚ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺪﻳﺪ می‌ﺗﻮاﻧﺪ از رﻗﺒﺎي خود پیشی بگیرد. مراحل بازاریابی چیست؟

  • ﻗﺎﻧﻮن ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ دردﺳﺮ

ﻳﻚ ﻛﺸﺶ وﺳﻮﺳﻪ اﻧﮕﻴﺰ ﺑﺮاي ﮔﺴﺘﺮش ﺧﻄﻮط ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﺤﺼﻮل ﻳﺎ وارد ﺷﺪن ﺑﻪ ﺑﺎزارﻫﺎي ﺟﺪﻳﺪ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ در ﻧﻬﺎﻳﺖ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻋﻜﺲ ﺑﺪﻫﺪ. ﻳﻚ ﻧﺎم ﺗﺠﺎری ﺧﻮب و داﺷﺘﻦ ﺷﻬﺮت در ﻳﻚ ﻣﺤﺼﻮل ﻳﺎ ﺧﺪﻣﺖ، ﺿﺮورﺗﺎً ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﮔﺴﺘﺮش ﻣﻮﻓﻘﻴت‌آﻣﻴﺰ ﺷﺮﻛﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻳﺎ ﺑﺎزارﻫﺎی ﺟﺪﻳﺪ ﻧﻴﺴﺖ. ﺑﻌﻀﻲ از ﻧﺎم‌ﻫﺎ ﺗﺠﺎری ﺗﻮاﻧﺎﻳی اﻧﺠﺎم ﭼﻨﻴﻦ ﻛﺎری را دارﻧﺪ و ﺑﻌﻀی ﻧﺪارﻧﺪ.

”]

آﮔﺎه ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ اﻧﺠﺎم دادن ﻛﺎری ﻛﻪ در آن ﺗﺨﺼﺺ ﻧﺪارﻳﺪ ﭼﻪ ﻗﺪر ﻣﺸﻜﻞ اﺳﺖ. ﻳﻚ ﻛﺎﻓﻪ ﻓﻜﺮ می‌ﻛﻨﺪ ﻛﻪ می‌ﺗﻮاﻧﺪ ﻏﺬا ﺑﻪ ﺑﻴﺮون ﺗﻮزﻳﻊ ﻛﻨﺪ ﻳﺎ ﻳﻚ ﻓﺮوﺷﮕﺎه ﻏﺬای آﻣﺎده ﻓﻜﺮ می‌ﻛﻨﺪ ﻛﻪ می‌ﺗﻮاﻧﺪ ﺳﺎﻧﺪوﻳﭻ ﻋﺮﺿﻪ ﻛﻨﺪ. وقتی ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﻳﻚ ﺑﺎزار ﻳﺎ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺪﻳﺪ روی می‌آورﻳﺪ، نمی‌داﻧﻴﺪ ﻛﻪ ﭼﻪ ﭼﻴﺰی را نمی‌داﻧﻴﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮ اﻳﻦ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﻓﺮﺻت‌ﻬﺎی ﻣﻮﺟﻮد را ﺑﻪ ﻃﻮر ﻋﻘﻼنی ارزﻳﺎبی ﻛﻨﻴﺪ.

  • ﻗﺎﻧﻮن ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ و ﺷﻜﺴﺖ

ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ و ﺷﻜﺴﺖ دﺳﺖ ﺑﻪ دﺳﺖ می‌ﺷﻮﻧﺪ. اﺷﺘﺒﺎه ﻛﺮدن اﻳﺮادی ﻧﺪارد اﻣﺎ ﺑﺎﻳﺪ از اﺷﺘﺒﺎﻫﺎﺗﺘﺎن درس ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ. ﺷﻜﺴﺖ ﺟﺰئی از ﻳﺎدﮔﻴﺮی اﺳﺖ. ﺷﻜﺴﺖ را ﺗﺸﺨﻴﺺ دﻫﻴﺪ و ﻗﺒﻞ از ﺑﺮوز ﻳﻚ ﻓﺎﺟﻌﻪ ﺟﻠﻮی زﻳﺎن را ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ. اﻟﺒﺘﻪ ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ می‌ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ زﻳﺎن ﺑﺎری ﺷﻜﺴﺖ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺮای ﻣﺜﺎل ﻣﻮﻓﻘﻴﺖ ﺑﺎﻧﻚ ﺳﻼمتی و ﺷﻤﺎره ۱ ﺑﻮدن آن ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪ ﻛﻪ اﻳﻦ ﺷﺮﻛﺖ ﺧﻮدﺧﻮاه، ﭘﺮ ﻣﺪﻋﺎ و ﺗﻨﺒﻞ ﺷﻮد و ﺑﻪ اوﻫﺎم و ﺗﺨﻴﻼت روی آورد و در ﻧﻬﺎﻳﺖ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ رﻗﺎﺑﺖ ﺷﻜﺴﺖ ﺑﺨﻮرد.

وﻗﺘﻲ ﺷﻤﺎ ﺷﻤﺎره ۱ ﻫﺴﺘﻴﺪ در آﺳﻴﺐ ﭘﺬﻳرﺗﺮﻳﻦ وﺿﻊ ﺧﻮد ﻗﺮار دارﻳﺪ. ﭼﺮا ﻛﻪ ﻫﻤﻪ می‌ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺷﻬﺮت ﺷﻤﺎ را از ﺑﻴﻦ ﺑﺒﺮﻧﺪ ﺗﺎ ﺧﻮد ﻣﻮﻓﻖ ﺷﻮﻧﺪ. ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن، ﺷﻤﺎ را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ می‌ﭘﺬﻳﺮﻧﺪ اﻣﺎ ﻫﻤﻴﺸﻪ اﻳﻦ اﻣﻜﺎن وﺟﻮد دارد ﻛﻪ ﻳﻚ ﻣﺤﺼﻮل ﻣﺸﺎﺑﻪ ﺑﺎ ﻗﻴﻤﺖ ﭘﺎﻳﻴن‌ﺗﺮ را ﺧﺮﻳﺪاری ﻛﻨﻨﺪ.

  • ﻗﺎﻧﻮن ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﺑﺎزﮔﺸﺖ

ﺑﺎ ﻳﻚ ﻫﺪف در ذﻫﻦ ﺧﻮد ﺷﺮوع ﻛﻨﻴﺪ و ﻣﺴئوﻟﻴﺖ ﻧﺘﺎﻳﺞ را ﺑﭙﺬﻳﺮﻳﺪ. اﮔﺮ ﺑﺎ ﻫﺪفی ﻛﻪ در ذﻫﻨﺘﺎن دارﻳﺪ ﺷﺮوع ﻛﻨﻴﺪ می‌ﺗﻮاﻧﻴﺪ ﻣﺮاﺣﻞ رﺳﻴﺪن ﺑﻪ آن ﻫﺪف را ﺑﻪ ﺗﺼﻮﻳﺮ ﺑﻜﺸﻴﺪ. ﺑﺎ ﺑﺮرسی ﺳﻨﺎرﻳﻮﻫﺎی در ذﻫﻦ ﻣﺘﺼﻮر ﺷﺪه، می‌ﺗﻮاﻧﻴﺪ از آﻧﭽﻪ ﻛﻪ ﺑﺮای اﻧﺠﺎم دادن ﻧﻴﺎز دارﻳﺪ ﻣﻄﻠﻊ ﺷﻮﻳﺪ. اﻳﻦ ﺑﻬﺮه‌ورﺗﺮﻳﻦ راه ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﻳﺰی ﺑﺮای آﻳﻨﺪه میﺑﺎﺷﺪ؛ زﻳﺮا ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﻤﺎم ﻣﻮاﻧﻊ ﺑﺎﻟﻘﻮه در ﻃﻮل ﻣﺴﻴﺮ اﺷﺎره می‌ﻛﻨﺪ.

ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ذﻫﻦ را ﺑﻪ ﻋﻠﺖ و ﻣﻌﻠﻮل ﻣﺘﻤﺮﻛﺰ میﻧﻤﺎﻳﺪ. ﺑﻪ ﻳﺎد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ دلایلی ﺑﺮای اﻳﻨﻜﻪ ﭼﺮا ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن، ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻳﺎ ﺧﺪﻣﺎت ﺷﻤﺎ را ﺧﺮﻳﺪاری ﻛﺮده ﻳﺎ رد می‌ﻛﻨﻨﺪ وﺟﻮد دارد. ﺑﺪاﻧﻴﺪ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ می‌ﺗﻮاﻧﻴﺪ ﺗأﺛﻴﺮات ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ را ﻣﺸﺨﺺ ﻛﻨﻴﺪ، اﻣﺎ اﻳﻦ اﻣﺮ ﻣﺴﺘﻠﺰم ﺻﺮف وﻗﺖ و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ است.

  • قانون چرخه عمر محصول

اﻳﻦ ﻗﺎﻧﻮن در ﻣﻮرد ﻫﺮ ﻣﺤﺼﻮلی ﻛﻪ در ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪت ﻳﻜﺴﺮی از ﻣﺮاﺣﻞ اﻳﺪه، ﺗﻮﻟﺪ، رﺷﺪ، ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﻧﻮﺟﻮاﻧﻲ، ﺑﻠﻮغ، و ﻣﺮگ را ﻃی می‌ﻛﻨﺪ ﺻﺎدق اﺳﺖ. ﺷما می‌ﺗﻮاﻧﻴﺪ ﺗﻼش ﻛﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﻫﺮ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺧﺎص را ﮔﺴﺘﺮش دﻫﻴﺪ اﻣﺎ اﻳﻦ ﻗﺎﻧﻮن از ﺑﻴﻦ نمی‌رود. ﺑﻨﺎﺑﺮ اﻳﻦ ﺷﻤﺎ ﺑﺎﻳﺪ اﺳﺘﺮاﺗﮋی ﺧﻮد را ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ‌ای  ﻛﻪ در آن ﻫﺴﺘﻴﺪ ﺗﺪوﻳﻦ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ.

  • قانون سؤالات

ﺳؤاﻻت ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﭘﺎﺳخ‌ﻫﺎ می‌ﺷﻮﻧﺪ، ﭘﺎﺳخ‌ﻫﺎ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ رابطه‌ها می‌ﺷﻮﻧﺪ و راﺑﻄﻪﻫﺎ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺳﻮد می‌ﮔﺮدﻧﺪ. ﻳﻜی از ﺳﺎده‌ﺗﺮﻳﻦ راه‌ﻬﺎ ﺑﺮای اﻳﻨﻜﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ درﺟﻪ اﻫﻤﻴﺖ را ﺑﻪ ﻣﺸﺘﺮی ﺑﺪﻫﻴﻢ، ﭘﺮﺳﻴﺪن ﺳؤال ﺑﻪﻃﻮر داﺋﻤی و اﺣﺘﺮام ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﺑﻪ ﭘﺎﺳﺦﻫﺎی ﻣﺸﺘﺮی اﺳﺖ. ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﭙﺮﺳﻴﺪ، ﻣﺰﻳﺖ رﻗﺎبتی ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺑﻪ دﺳﺖ ﻣیآورﻳﺪ و رواﺑﻂ ﺷﻤﺎ ﺑﺎ ﻣﺸﺘﺮﻳﺎن ﻣﺴﺘﺤﻜم‌ﺗﺮ می‌ﺷﻮد.

در ﻣﺴﺘﺤﻜم‌ﺗﺮ ﻛﺮدن رواﺑﻂ ﺑﺎ ﻣﺸﺘﺮی ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﺻﻴه‌ﻫﺎی آﻧﻬﺎ ﻣؤﺛﺮ واﻗﻊ نمی‌ﮔﺮدد ﻓﻘط ﻛﺎفی اﺳﺖ ﺑﻪ ﻋﻜس‌اﻟﻌﻤﻞ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﻳﻚ وﻳﮋگی ﺟﺪﻳﺪ ﻣﺤﺼﻮل ﻛﻪ آﻧﻬﺎ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎد داده‌اﻧﺪ ﻧﮕﺎه ﻛﻨﻴﺪ.

این مقاله چکیده‌ای از قوانین تغییر ناپذیر بازاریابی رابرت کریون و استراتژی­‌های بازاریابی و مراحل اصلی بازاریابی است. مراحل برنامه بازاریابی یک بیانه جهت‌دار گسترده است که چگونگی حصول اهداف بازاریابی را نشان می­‌دهد.

استراتژی بازاریابی، شیوه عمل کردن به اهداف را فراهم می‌­آورد. در حالی که اهداف بازاریابی مشخص و قابل اندازه گیری و سنجش هستند استراتژی‌های بازاریابی توصیفی‌اند.

استراتژی بازاریابی نشان ­دهند یک نگاه کلی اولیه به عناصر بازاریابی گوناگون و چگونگی کاربرد آن­ها برای حصول اهداف بازاریابی است و به رایج‌ترین استراتژی و مراحل بازاریابی و بازاریابی در ایران در این مقاله اشاره شد و شما می توانید با بهره‌گیری از مراحل اصلی بازاریابی و استراتژی‌های بازاریابی به بهترین شیوه برای شرکت، خدمات و محصول خود بازاریابی کنید اما تسلط بر بازاریابی و اصول آن معمولاٌ به سال­‌ها تجربه و تلاش مستمر در حوزه‌های مختلف تنظیم استراتژی‌­های بازاریابی است. این مراحل بازاریابی مروری بر هرآنچه بود که در امر بازاریابی به کارتان خواهد آمد.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مهارت‌های لازم برای بازاریابی

مهارتی که هر بازاریاب باید برای موفقیت با آن آشنا باشد. به‌طورکلی از جمله مهم­ترین مهارت­‌های لازم که در بسیاری از روش‌های بازاریابی به کار می­‌آید می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهارت ارتباط کلامی: توانایی برقراری ارتباط مؤثر به کمک ارتباط کلامی و یا زبان بدن در بازاریابی اهمیت به سزایی دارد وضوح و تأثیرگذاری کلام معمولاً در موفقیت­‌آمیز بودن بازاریابی حرف اول را می‌­زند.
  • .مهارت نویسندگی: شما به عنوان کسی که بازاریابی می­‌کند باید زیاد دست به قلم شوید؛ چه برای تولید محتوا یا نوشتن ایمیل برای مشترکان فهرست ایمیل مارکتینگ­تان.
  • مهارت تحقیق: تحقیق بیشتر به معنای کسب اطلاعات بیشتر است و هرچه اطلاعات بیشتری داشته باشید بهتر می‌توانید برنامه­‌ریزی کنید.
  • مهارت تجزیه و تحلیل: توانایی تحلیل اطلاعات خام جمع آوری شده و شناسایی روندهای صعودی و نزولی و علت آن­ها برای بهبود اقدامات مرتبط با بازاریابی ضروری است.



تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مراحل استراتژی فرایند بازاریابی (مراحل فرایند بازاریابی)

مراحل فرآیند بازاریابی را می­توان در پرسش­‌های زیر خلاصه کرد:

  • به دنبال دسترسی به چه افرادی هستید؟
  • آن افراد باید چه کاری را انجام دهند؟
  • چگونه آنها را برای انجام آن عمل ترغیب می­کنید؟

اما این سؤال پیش می­‌آید که در فرایند بازاریابی و فروش پاسخ به این سؤالات چه اهمیتی دارد؟ مراحل بازاریابی یک محصول را به عنوان یک سفر در نظر بگیرید. شما می­‌توانید سوار ماشین شوید و بدون هیچ برنامه‌ای عازم سفر شوید اما به احتمال زیاد فقط وقت و بنزینتان را هدر می­دهید و هرگز به جایی نخواهید رسید که ارزش فشار و خستگی سفر را داشته باشد از طرف دیگر اگرشما نقشه داشته باشید می‌­توانید از وقتتان بهتر استفاده کنید و مزد زحمتتان را بگیرید.

برای آنکه بازاریابی موفقی داشته باشید باید مراحل اصلی بازاریابی را بدانید و آن را به کاربگیرید برای این منظور روند زیر را دنبال کنید.

  • مشخص کردن هدف کسب و کار در بازاریابی

  • اولویت بندی اهداف سازمان

  • تحقیقات بازار

  • شناسایی و یافتن کانال های بازاریابی

  • مشخص کردن بودجه اولیه بازاریابی

  • تیم مناسب بازاریابی

  • مخاطب خود رابشناسید

طبیعتاُ هر شرکتی برای خدمت به مشتریان خود را‌ه‌­اندازی می­شود. حتی با این حال هم بسیاری از شرکت‌­ها برای درک این منظور که مشتریان آنها چه کسانی هستند و با چه مشکلاتی دست وپنجه نرم می‌­کنند به اندازه کافی وقت صرف نمی‌­کنند. لذا برای موفقیت در بازاریابی محصول خود باید نیازهای مشتریان مشکلات و خواسته هایشان را تا جایی که ممکن است پیدا کنید.

  • عملی را که باید مشتری انجام دهد مشخص کنید

بعد از تعیین افرادی که باید به آنها دسترسی پیدا کنید تعیین عمل یا اعمالی است که مشتری را به سمت خرید هدایت می­کند.طبیعتاُ عمل نهایی مورد نظر انتخاب محصول و خرید حضوری یا غیر حضوری آن است؛ اما معمولاُ قبل از رسیدن به این مرحله انجام برخی اقدامات دیگر مانند (عضویت در فهرست ایمیل، دنبال کردن شما در شبکه‌های اجتماعی، تماس با کارشناسان شرکت برای مشاوره و یا دریافت نمونه محصول) ضروری است. مراحل بازاریابی چیست؟

  • تاکتیک‌های خود را مشخص کنید

شناسایی و انتخاب تاکتیک­‌هایی که به کمک آن­ها می­‌توانید بهتر و سریع­تر به اهداف خود دست پیدا کنید بخشی از همه مراحل مؤثر بازاریابی است. البته از آنجایی‌که میزان تنوع محصول بخصوص در بازاریابی انلاین زیاد است احساس گیجی و سردرگمی به مخاطبان دست می­‌دهد. برای انتخاب بهترین روش­‌ها و کانال‌­ها ابتدا برسی کنید که مخاطبان شما بیشتر وقت خود را در کجا می­‌گذرانند و سپس برای انتخاب تاکتیک‌ها و روش‌­های مختلف بازاریابی برای ارتباط مؤثر با آنها در زمان مناسب در آن موقعیت برنامه‌ریزی کنید.

  • استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید

پس از تعیین و تنظیم استراتژی بازاریابی، نوبت به اجرای آن می­‌رسد. برای اجرا صحیح و دقیق استراتژی بازاریابی باید مهارت، پرسنل و ابزار مناسبی در اختیار داشته باشید.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

چگونه بازاریابی کنیم؟ (راهنمای آموزش بازاریابی)

چگونه بازاریابی کنیم سؤالی است که بسیاری از افراد از مشاروان دکتر ویز می‌پرسند. در حقیقت بسیاری از این افراد اطلاعات مناسبی در زمینه بازاریابی دارند اما نمی‌توانند از تمامی اطلاعات‌شان استفاده کنند. این موضوع به این خاطر است که در زمینه بازاریابی اطلاعات مناسبی دارند اما به لحاظ تحربه‌ای از دانش کافی برخوردار نیستند.

 

نحوه برخورد با مشکلات و مشتریان موضوعی است که باید توجه ویژه‌ای به آن بشود. برای مثال فرض کنید شما تمامی موضوعات مربوط به بازاریابی را فراگرفتید اما در پیج اینستاگرام‌تان با خیل عظیمی از مشتریان ناراضی روبرو شدید و کامنت‌های پست‌های‌تان پر شد از مشتریانی‌ که از خدمات شما ناراضی هستند. در این شرایط شما چه کار می‌کنید؟

در نگاه‌ اول کارهای زیادی به ذهن ما می‌رسد از جمله پاک کردن کامنت‌های منفی، بستن کامنت‌ها، بلاک کردن افراد ناراضی و بسیاری کارهای دیگر که شاید برخی از آن‌ها اخلاقی نباشند. در این قسمت اهمیت یک شخص با تجربه در زمینه بازاریابی کاملاً مشخص می‌شود.

البته در نظر داشته باشید که بهترین کار در مقابله با افراد ناراضی در شبکه‌های اجتماعی صحبت و هدایت آن‌ها به دایرکت یا پی‌وی است؛ اما اگر شخصی به توهین یا حرف‌های نامربوط متوسل شد بهترین کار نادیده گرفتن پیام‌های اوست.

پس متوجه شدیم که صرفا اطلاع از شرایط بازاریابی و نحوه بازاریابی نمی‌تواند شما را در این کار موفق کند. به همین خاطر توصیه می‌شود هم‌زمان با مطالعه و یادگیری در مورد مباحث بازاریابی بهتر است پروژه‌های کوچکی را انجام دهید تا کمی تحربه به‌دست آورید.

داشتن تجربه در این زمینه به شما کمک می‌کند تا بتوانید با کمترین خطا، بازاریابی کسب و کار و سازمان مورد نظرتان را انجام دهید. در بازاریابی از به‌روز بودن خودتان غافل نشوید. سال‌هاست که مباحث بازاریابی به‌طور لحظه‌ای در حال تغییر است. قطار بازاریابی دنیا به سمت دنیای مجازی پیش می‌رود اما در این بین نباید بازاریابی سنتی را نیز از دست بدهید. بازاریابی سنتی در ایران هنوز پتانسیل‌های بسیار خوبی دارد که نباید از آن غافل شد.

آموزش بازریابی

بازاریابی یکی از موثرترین عوامل و مؤلفه‌های موفقیت در تجارت محسوب می‌شود و با استفاده از ابزار و فناوری‌های زیادی که دارد تلاش می‌کند تا یک تجارت یا برند را به سمت موفقیت هدایت کند.

به طور خلاصه تر بازاریابی را می‌توان ابزاری توصیف کرد که به منظور شناخت هرچه بیشتر مخاطب از یک برند و تجارت از آن استفاده می‌شود و با به کارگرفتن استراتژی‌های مختلفی که دارد یک تجارت را در جهت رونق کسب‌وکار و جلب مخاطب هدایت می‌کند. برای موفق شدن در زمینه انواع بازاریابی یک سری اصول ثابت وجود دارد که شما با رعایت آن‌ها می‌توانید به راحتی عملکرد خود را بهبود بخشید.

  1. اهداف تجاری خود را تعیین کنید

تعیین اهدافی که می‌خواهید به آن برسید و دستیابی به نتیجه کار در زمینه تجارت یکی از مهمترین مراحلی است که باید از همین ابتدا آن را مد نظر داشته باشید. در واقع داشتن هدف یکی از عواملی است که در این راه به شما کمک می‌کند تا بتوانید یک برنامه مناسب برای بازاریابی خود طراحی کنید و در راه رسیدن به آن تلاش کنید.

همچنین شما باید این اهداف را متناسب با دوره‌های مختلف تجارت خود انتخاب کنید و به گونه ای نباشند که دستیابی به آن‌ها تا حدودی غیرممکن باشد.

  1. برای این کار بودجه مناسبی در نظر بگیرید

این موضوع را بدانید که شما در جهت ارتقا دادن تجارت خود و همچنین برای تبلیغ به مقداری بودجه مالی نیاز پیدا خواهید کرد. به همین جهت بهتر است تا در همین ابتدای کار میزان کافی بودجه را به این منظور کنار بگذارید و یا حتی می‌توانید با توجه به میزان بودجه‌ای که در اختیار دارید نوع بازاریابی خود را انتخاب کنید و آن را ادامه دهید.

 

  1. داشتن محتوای مناسب

شاید این جمله را شنیده باشید که می‌گویند محتوا همیشه حرف اول را می‌زند. این جمله نشان دهنده اهمیت و تأثیر بسزای محتوا در نوع بازاریابی شما است. پس بهتر است تا زمان و هزینه مناسبی را به این موضوع اختصاص دهید.

  1. کیفیت محصولات یا خدماتتان را ارتقا دهید

برخورداری از کیفیت مناسب در محصولات و خدماتتان یکی دیگر از عواملی است که باعث می‌شود در بازاریابی خود نتیجه خوبی بگیرید. قطعاً اگر مشتری از شما خرید کند و نتیجه مورد نظر خود را از محصولات و خدمات شما دریافت نکنند دیگر حاضر به خرید مجدد از شما نخواهد شد.

  1. از افراد با تجربه کمک بگیرید

در شروع یک تجارت و یا بیزینس لازم نیست تا به صورت شخصی یک تجربه تلخ مانند شکست را تجربه کنید تا بتوانید راه‌های مقابله با آن را یاد بگیرید، بلکه شما می‌توانید به راحتی و با استفاده از از تجربیات کسانی که در این زمینه موفق شده‌اند بیزینس و تجارت خود را از هرگونه شکست نجات دهید.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

بازاریابی در کسب و کار

بازاریابی در کسب‌وکار می‌تواند کسب و کار شخصی یا سازمانی شما را با پیشر‌فت‌های زیادی روبه‌رو کند. البته بازاریابی بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها در کشور ایران اصولی نیست و بسیاری از شرکت‌ها و افراد از روش‌هایی استفاده می‌کنند به روش‌های زرد مرسوم است.

این روش‌ها در طول زمان اثری جز تخریب برند ندارد اما ممکن است در زمان‌های کوتاه، موجب رشد برخی پارامترهای بازاریابی شود. پس اگر قرار است به‌صورت حرفه‌ای بازاریابی را یاد بگیرید و یا از بازاریابی استفاده کنید بهتر است از اصول آن استفاده کنید. همان‌طور که در قسمت قبل هم توضیح داده شد بازاریابی اصولی را می‌توانید از کتاب مرجع فیلیپ کاتلر مطالعه کنید.

این کتاب در کشور ایران ترجمه شده است و به خوبی می‌تواند اصول اولیه بازاریابی را به شما تفهیم کند. بعد از مطالعه این کتاب می‌توانید به سراغ کتاب مدیریت بازاریابی بروید که در حقیقت نسخه دوم کتاب اصول بازاریابی است. این کتاب به شکل پیشرفته‌تری مباحث بازاریابی را بیان می‌کند و برای کسانی مناسب است که می‌خواهند بازاریابی شرکت‌ ها را به شکل حرفه‌ای انجام دهند.

البته اطلاع از این مفاهیم بازاریابی برای صاحبان مشاغل نیز مناسب است. البته کلاس‌ها و وبینارهای زیادی نیز در مورد بازاریابی برگزار می‌شود که برای برخی افراد مناسب‌تر است اما قطعا به کاملی دو اثر معرفی شده فیلیپ کاتلر نیست. بازاریابی در کسب‌وکارها تمایز اصلی بیزینس‌هایی است که محصولات و خدمات‌شان زبان‌زد است. بعد از شروع بازاریابی ممکن است تا یک سال زمان ببرد تا نتیجه کارهای‌تان مشخص شود اما به شما اطمینان می‌دهیم که با استفاده از تکنیک‌های بازاریابی بررسی شده در این مطلب می‌توانید به بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن برسید.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

نکات مهم در مورد مراحل بازاریابی در ایران

همان‌طور که می‌دانید بازاریابی امری تدریجی و زمان‌بر است. به عبارت دیگر بازاریابی زمانی اثر بخش خواهد بود که به‌صورت تدریجی و در طی زمانی مشخص انجام شود. برای این‌که بتوانید بهترین بهره را از مراحل بازاریابی ببرید باید فرآیندی مشخص را در نظر بگیرید و در بازه‌های زمانی مشخص مراحل انجام شده را بررسی کنید.

زمانی‌که می‌خواهید اولین مرحله بازاریابی را در شرکت و یا سازمان‌تان آغاز کنید بهتر است روشی برای کنترل آن در بازه‌های زمانی مشخص تعیین کنید. این کار کمک می‌کند تا در طول زمان بتوانید روند کلی فعالیت‌های بازاریابی را بررسی کنید. اگر می‌خواهید در علم بازاریابی به شیوه موفق عمل کنید توصیه می‌شود حتما کتاب اصول بازاریابی نوشته فیلیپ کاتلر را مطالعه کنید. گرچه این کتاب به لحاظ حجمی بسیار پرمحتوا و سنگین است اما مطالعه آن می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی را برای شما و کسب و کارتان داشته باشد.

اگر مطالب بالا را با دقت خوانده باشید متوجه شده‌اید که بازاریابی را در ۶ مرحله خلاصه کرده‌ایم؛ البته این ۶ مرحله می‌تواند مقدمه‌ای در بازاریابی باشد و قطعاً این تعداد مرحله برای هر کسب و کار مقداری متفاوت است. در موضوعات بازاریابی بودجه‌ای که در مسیر بازاریابی مشخص می‌کنید نقش بسیار مهمی دارد.

برای مثال فرض کنید می‌خواهید بازاریابی یک محصول آرایشی را با بودجه ۱۰۰ میلیون انجام دهید. حال ممکن است همین بازاریابی را با بهینه کردن هزینه‌ها بتوان با ۶۰ میلیون تومان انجام داد.  تمامی این کارها وظیفه شخص یا تیم بازاریاب است. به پایان رساندن یک پروژه زمانی موفق تلقی می‌شود که شما بتوانید با کمترین هزینه بازاریابی یک محصول یا یک سازمان را به بهترین شکل به انجام رسانید.

بازاریابی محصولات و شرکت‌ها همیشه به یک صورت نیست و متناسب با نوع محصول بازاریابی آن فرق می‌کند. مطالعه کتاب نسل چهارم بازاریابی فیلیپ کاتلر به شما کمک می‌کند تا بتوانید تفاوت‌های بازاریابی در گذشته و حال را به‌طور کامل متوجه شوید.

در سال‌های دور بازاریابی شرکت‌ ها به‌صورت کاملا ساده و روانی صورت می‌گرفت اما کم کم علم بازاریابی پیشرفت‌های فراوانی را تجربه کرد و آرام آرام روش‌های بازاریابی محصولات و خدمات در کل دنیا تغییر کرد. تغییرات بازاریابی أن‌ چنان در همه دنیا فراگیر شد که بسیاری شرکت‌ها بلافاصله به سراغ جذب یک نیروی بازاریاب رفتند. البته بعدها بازاریابی به شکل دیجیتال مارکتینگ در آمد و جالب است که این شغل در این روزها جز پردرآمدترین شغل‌ها است.

 

دیجیتال مارکتینگ تلفیقی از بازاریابی و همچنین تکنولوژی است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا محصولات و خدمات‌شان را به شیوه بهتری به مشتریان ارائه دهند. شرکت‌هایی که می‌خواهند کمترین هزینه را برای بازاریابی‌شان داشته باشند معمولا یک شخص بازاریاب استخدام می‌کنند. اما باید در نظر داشته باشید که در شرکت‌های بزرگ این موضوع با حساسیت بیش‌تری پیگیری می‌شود.

در حقیقت بازاریابی در شرکت‌های کوچک و بزرگ، زمین تا آِسمان فرق می‌کند. برای مثال در شرکت‌های بزرگ بازاریابی به ۲ شاخه سنتی و دیجیتال تقسیم می‌شود و هر کدام از این دو قسمت شامل زیر مجموعه‌های زیادی می‌شوند. بازاریابی دیجیتال به خودی خود شامل مهارت‌هایی شامل محتوا، گوگل ادز، سئو و بسیاری شغل‌های دیگر می‌شود. ساماندهی و پیوند میان این شغل‌ها برعهده شخص سرپرست در سازمان است.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مراحل بازاریابی

بازاریابی در کسب‌ و کارهای مختلف انواع گوناگونی دارد که می‌تواند بسته به نوع هر کسب و کار کمی متفاوت باشد اما در بیشتر موارد این اصول به‌صورت یکسان هستند و داشتن درک کلی از اصول بازاریابی می‌تواند کمک زیادی به شما و کسب و کارتان داشته باشد تا بتوانید مراحل توسعه‌ی کسب‌وکارتان را سریع‌ تر و اصولی‌تر دنبال کنید. پیروی از این اصول باعث می‌شود شما و کسب و کارتان رشد سریعی را تجربه کنید و رقیبان سنتی خود را کنار بزنید. البته درنظر داشته باشید که برای گرفتن نتیجه، بهتر است تمامی این اصول در کنار هم و توأمان انجام شوند. بهترین روش بازاریابی چیست؟

البته اگر می‌خواهید در زمینه‌ی بازاریابی به‌روزترین اطلاعات را داشته باشید بهتر است وب‌سایت‌هایی مانند «هاب اسپات» و «مجله‌ی فوربز» را دنبال کنید تا اطلاعات شما دائم آپدیت شود و بیشترین بازده را در بازاریابی خود داشته باشید.

در ادامه، مراحل بازاریابی را به شکل مفصل توضیح داده‌ایم تا با استفاده از آن بتوانید کسب‌وکارتان را به پیشرفت چشم‌گیری برسانید.

۱ـ مشخص کردن هدف کسب و کار در بازاریابی

بعد از این‌ که تصمیم به شروع بازاریابی در سازمان گرفته شد قبل از هر کاری هدف و چشم انداز شرکت را از بازاریابی مشخص کنید تا بدانید دقیقاً به چه چیزی باید برسید؟!

هدف هر سازمان می‌تواند متفاوت و منحصربه‌فرد باشد؛ به‌طور مثال ممکن است هدف یک شرکت اپراتور که به‌تازگی وارد بازار شده است این باشد که تعدادی از کاربران، صرفاً با این اپراتور آشنایی اولیه پیدا کنند و اصلاً قرار نیست هیچ سود مادی را برای شرکت به‌همراه داشته باشند. اما در یک شرکت دیگر ممکن است بازاریابی به‌منطور فروش بیشتر یک محصول قدیمی شروع شود.

پس بهتر است در هر سازمان و شرکتی که فعالیت می‌کنید ابتدا هدف سازمان را بررسی و مشخص کنید و سپس متناسب با آن هدف، شروع به برنامه ریزی و صرف هزینه کنید. اگر قرار است کسب و کار شما رشد کند و به توسعه‌ی پایداری برسد باید هدف اصلی و هدف‌های جزیی آن مشخص باشند که اولین گام بازاریابی است. 

شاید از خود بپرسید که هدف‌های جزیی سازمان چیست؟! منظور از هدف جزیی سازمان، هدف‌هایی است که برای هر بخش به‌طور مجزا تعریف می‌شود و کارمندان آن بخش باید طی مدت زمانی خاص به آن دست یابند.

به‌عنوان مثال، برای واحد فروش این‌گونه هدف می‌گذاریم که تا ماه آینده باید تعداد فروش محصول نسبت به ماه قبل دو برابر شود. به این آماری که برای هر قسمت مشخص می‌شود در بازاریابی اینترنتی KPI می‌گویند که به معنای سنجش کارهای انجام شده است.

به عقیده‌ی کارشناسان بازاریابی اینترنتی، وجود KPI در بازاریابی سازمان می‌تواند مسیر رشد کسب و کار را هموارتر کند چراکه این داده‌های مشخص، هدف کسب و کار را به سادگی برای کارمندان شرح می‌دهند و آنان را برای رسیدن به آن هدف تشویق می‌کنند.

بهتر است در هر ماه جلساتی را مشخص کنید و از همه‌ی کارمندان بخواهید که در این جلسات شرکت کنند و داده‌های بدست آمده را به اشتراک بگذارید. این کار باعث تعامل بیشتر کارمندان در بازاریابی می‌شود و به کسب نتایج بهتر می‌انجامد.

۲ـ الویت بندی اهداف سازمان

بعد از آن که در سازمان اهداف‌تان را مشخص کردید بهتر است اولویت اهداف را نیز مشخص کنید. اگر شما به‌عنوان مدیر مجموعه فعالیت دارید قطعاً فرصت نمی‌کنید تمامی اهداف مشخص شده را بررسی کنید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنید پس سعی کنید با مشورت از شخصی که بازاریابی مجموعه را به‌دست گرفته است، اهدافی را زیر ذره‌بین قرار دهید که اهمیت بیشتری برای شما و سازمان‌تان دارد. شاید با خود بگویید که پس تکلیف بقیه‌ی اهداف سازمان چه می‌شود و دقیقا چه کسانی و به چه شکلی می‌خواهند دیگر اهداف سازمان را ساماندهی کنند.

در مقاله اهمیت کار تیمی در وب‌سایت دکتر ویز بدین موضوع پرداختیم که اگر در شرکت و یا سازمان‌تان بتوانید کار تیمی را فرهنگ‌ سازی کنید مجبور نیستید که هر روز و هر ماه نگران‌های کار‌های عقب افتاده‌ی شرکت‌تان باشید این موضوع کمک می‌کند که کارمندان نیز وظایف‌شان را بهتر بشناسند و همچنین در حل مشکلات شرکت شما احساس وظیفه کنند. الویت بندی اهداف سازمان از گام های بازاریابی محسوب می‌شود. 

مراحل بازاریابی تعداد کاملاً مشخصی ندارد اما قرار است در ادامه‌ی مطلب ۴ مرحله‌ی دیگر از مراحل بازاریابی را برای شما بررسی کنیم که انجام همه‌ی این مراحل می‌تواند کسب و کار شما را به موفقیت برساند. بازاریابی اصولی و درست برابر است با فروش بیشتر محصولات و خدمات سازمان شما.

۳ـ تحقیقات بازار

شاید برای شما جالب است که بدانید حتی شرکت‌های بزرگی مانند اپل و سامسونگ قبل از شروع ساخت هر محصول جدیدشان، هزینه‌های زیادی می‌کنند تا تحقیقات بازار را به ‌درستی انجام دهند و در نهایت، نیاز واقعی بازار را طراحی کنند.

 

به گفته‌ی یکی از بزرگترین افرادی که در زمینه‌ی بازاریابی فعالیت می‌کند، کوچکترین خطا و بی‌دقتی در قسمت تحقیقات بازار باعث می‌شود تا سازمان محصولی را روانه‌ی بازار کند که نیاز اصلی بازار نیست و هر چقدر هم از تکنیکهای فروش در بازاریابی برای آن محصول استفاده شود، آن محصول یا خدمت به موفقیتی دست پیدا نمی‌کند.

البته شاید اولویت‌بندی اهداف سازمان کمی برای شما سخت باشد که توجه به موارد زیر می‌تواند این اولویت‌ها را برای شما واضح‌تر و مشخص‌تر کند.

  • وضعیت فعلی بازار هدف
  • نیاز بازار
  • بخش‌بندی مشتریان
  • نیازهای مشتریان
  • رفتار مشتریان و کاربران
  • تاریخ‌چه‌ی بازار هدف‌تان
  • ظرفیت و سرمایه‌ی شما در بازار هدف
  • نمونه‌های مشابه شما که با شکست مواجه شده‌اند
  • آنالیز رقیبان

دقت به تمامی این موارد می‌تواند چشم انداز روشنی را به کسب و کار شما ارائه دهد. اگر در مباحث بازاریابی محتوایی، دانش کمی داشته باشید متوجه می‌شوید که این موارد همان پرسونای مخاطبی است که در مباحث بازاریابی محتوایی به آن پرداخته می‌شود و بسیار ارزشمند است.

بعد از این‌که موارد بالا را بررسی کردید و محصول یا خدمتی را روانه‌ی بازار کردید، می‌بایست دقت داشته باشید که بازاریابی اصلی تازه شروع شده است و باید از روش بازاریابی حضوری و اینترنتی استفاده کنید تا فروش محصول یا خدمات‌تان راضی کننده باشد. یکی از مراحل بازاریابی بسیار مهم، بعد از انجام تحقیقات بازار، «نحوه‌ی معرفی محصول» است که در یک مقاله‌ی جدا به‌صورت کامل به آن پرداخته‌ایم و جدیدترین روش‌های آن را به شما گفته‌ایم.

تیم مارکتینگ شما باید تیم قدرت‌مندی باشد که توانایی اجر کردن کمپین‌های بازاریابی و تبلیغاتی را داشته باشد. این تیم بهتر است از مجموعه‌ افراد مجربی تشکیل شده باشد که تجربه‌ی موفقی در بازاریابی‌ دیجیتالی و اینترنتی داشته‌اند.

۴ـ شناسایی و یافتن کانال‌های بازاریابی

اگر قرار است به‌درستی مراحل بازاریابی را طی کنید این قسمت را جدی بگیرید. فرقی نمی‌کند که شما قصد دارید بیشتر بودجه‌ی بازاریابی‌تان را صرف بازاریابی سنتی کنید یا برای بازاریابی اینترنتی هزینه کنید. همه‌ی ما می‌دانیم که هزینه‌های بازاریابی کم نیستند و بسیار مهم است که این هزینه مدیریت شود و به‌درستی خرج شود.

امروزه کانال‌های زیادی برای بازاریابی وجود دارد و به شدت مهم است که این کانال‌ها را به‌درستی انتخاب کنید. کانال‌های انتخابی شما می‌توانند تأثیر بسیار زیادی بر روی موفقیت یا عدم موفقیت بازاریابی کسب‌وکار شما داشته باشد.

پس سعی کنید در ابتدای کار، سنتی بودن یا اینترنتی بودن بازاریابی خود را مشخص کنید و حتی اگر قرار است به هر ۲ شکل سنتی و اینترنتی، بازاریابی‌ خود را انجام دهید بهتر است مشخص کنید که هر کدام قرار است چند درصد از کل بودجه‌ی شما را به خود اختصاص دهند. پس سعی کنید شفافیت هزینه‌های مالی را برای خودتان و تیم مارکتینگ‌تان انجام دهید تا مشکلات شما به حداقل برسد.

شاید این کانال‌های بازاریابی برای شما هنوز به‌صورت واضح مشخص نشده‌اند برای همین چند مثال می‌زنیم تا به‌طور کامل این موضوع را متوجه شوید. فرض کنید شما یک مجموعه‌ی آموزشی دروس کنکور هستید که می‌خواهید در زمینه‌ی تولید ویدئوهای باکیفیت آموزشی فعالیت کنید.

پس با توجه به این‌که شما ویدئو تولید می‌کنید قطعاً قرار دادن بعضی از این ویدیوها در پیج‌های اینستاگرامی کمک می‌کند که شما بیشتر دیده شوید و حتی اگر تبلیغات زیادی هم در این شبکه‌ی اجتماعی انجام دهید ضرری نخواهید کرد و کانال مناسبی را برای بازاریابی خود انتخاب کرده‌اید. اما در مقابل فرض کنید که شما یک تولید کننده‌ی آرد باکیفیت هستید که می‌خواهید آرد خود را به نانوایی‌های شهرتان بفروشید؛ حالا به نظر شما اگر روش قبل استفاده کنیم و سراغ اینستاگرام برویم موفق می‌شویم؟

قطعاً جواب منفی است و با این کار فقط هزینه‌ی بازاریابی را دور ریخته‌ایم اما اگر برای فروش آرد به‌سراغ پیدا کردن شماره موبایل نانوایان شهر برویم و با یک پیامک جذاب آن‌ها را دعوت به خرید آرد کنیم به‌نظر شما احتمال موفقیت‌مان بیشتر نمی‌شود؟

البته چگونگی همین پیامک زدن نیز می‌تواند در میزان موفقیت ما نقش زیادی داشته باشد؛ برای مثال سعی اگر در پیامک خود یک ارزشی ارائه کنید(مثلاً ارائه آرد به‌صورت چکی) که شخص نانوا قانع شود که از شما آرد تهیه کند حتما در بازاریابی پیامکی‌تان موفق بوده‌اید.

برای راحتی شما در شناخت کلی کانال‌ها تعدادی از پرکاربردترین کانال‌های بازاریابی را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌تواند بسیار مفید باشد.

  • تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
  • ایمیل مارکتینگ
  • تبلیغات نیتو یا محلی
  • شبکه‌های اجتماعی
  • تبلیغات داخل اپ
  • اپلیکیشن موبایل
  • برگزاری وبینار یا سمینار

۵ـ‌ مشخص کردن بودجه‌ی اولیه بازاریابی یا مارکتینگ

اگر قصد بازاریابی برای محصول یا خدمات شرکت‌تان را دارید بهتر است قبل از شروع این کار مقدار بودجه‌ را مشخص کنید البته اگر شرکت کوچکی هستید بعد از مشورت با متخصصان مارکتینگ و بازاریابی متوجه خواهید شد که در بیشتر موارد بودجه‌ی زیاد و مناسب (به‌شرطی که درست خرج شود) در بازاریابی می‌تواند نقش ویژه‌ای برای میزان موفقیت کمپین بازاریابی شما داشته باشد.

برای مثال یکی از شرکت‌های موفق لبنیات ایران در تابستان ۹۸ در حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه‌ی بازاریابی برای یکی از کمپین‌های خود کرد که شاید این میزان از دارایی کل بسیاری از شرکت‌های دیگر بیشتر باشد اما هدف از این مثال این بود که بدانید هزینه‌های بازاریابی به هیچ وجه کم نیستند و شما به عنوان مدیر یک کسب  و کار فقط می‌توانید در بهینه کردن این هزینه‌ها نقش داشته باشید.

 

البته شاید برای شما جالب باشد که بدانید تیم مارکتینگ و بازاریابی باید برای جز هزینه‌هایی که انجام داده است دلیل موجهی داشته باشد و حتی شرکت‌هایی که هزینه‌های میلیارد دلاری را برای کسب و کارشان دارند، ریز هزینه‌ها را از تیم بازاریابی‌شان می‌خواهند. اتلاف هزینه‌های سازمان موضوعی است که می‌تواند باعث قطع همکاری سازمان با شخص یا تیم بازاریابی شود.

همچنین مشخص بودن بودجه‌ی بازاریابی کمک می‌کند که تیم بازاریابی شما بداند که قرار است با چه بودجه‌ای کار کند و در حین کار انتظار بودجه‌ی بزرگی را نداشته باشد. پس به‌عنوان مدیر مجموعه، تیم بازاریابی‌تان را به قطره چکانی خرج کردن عادت دهید.

۶ـ پیدا کردن تیم مناسب برای بازاریابی

اگر یک تیم خوب برای بازاریابی‌تان داشته باشید تقریباً خیال‌تان جمع است که هزینه‌هایی که برای بازاریابی می‌کنید به شکل درستی خرج می‌شود. جمع کردن یک تیم حرفه‌ای و کاربلد نه‌تنها کار سختی است بلکه ممکن است هزینه‌های زیادی را نیز به شما و شرکت‌تان وارد کند.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

انواع بازاریابی

انواع استراتژی های بازاریابی یکی از زمینه‌هایی است که با سرعت در حال توسعه است. در واقع شما با  گذراندن دوره‌ای از آموزش بازاریابی و داشتن اطلاعاتی راجب به این مبحث قادر خواهید بود تا هر چه بهتر برای ارتقای مارک و یا برند خود در زمینه‌های مختلف در اینترنت تلاش کنید.

در میان انواع بازاریابی که در حال حاضر وجود دارند، می‌توان به جرات گفت که بازاریابی الکترونیکی یکی از محبوب‌ترین آن‌هاست به گونه‌ای که ما هر روز در دنیای بازاریابی بیشتر و بیشتر شاهد استراتژی‌ها،‌ روش‌ها و استانداردهایی هستیم که هدف همه آن‌ها انجام بازاریابی الکترونیکی برای برندها در زمینه‌های مختلف است.

البته همان‌طور که به شما گفتیم انواع مختلفی از بازاریابی وجود دارد که در گذشته این بازاریابی‌ها شامل ابزارهایی سنتی چون تلویزیون، روزنامه، مجله و تبلیغات خیابانی بود که در طول سال‌های گذشته توسط بازرگانان و صاحبان مشاغل مورد استفاده قرار می‌گرفت اما امروزه کمتر از قبل شاهد استفاده از چنین بازاریابی‌هایی هستیم.

شاید بتوان گفت به دلیل تغییر علاقه‌ی امروزی مردم و گرایش بیشتر آن‌ها به استفاده از اینترنت، استفاده کردن از موتورهای جستجو و برقراری ارتباط از طریق سیستم عامل‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی به جای استفاده از تلویزیون، روزنامه‌ها و مجلات برای تبلیغات و یا کسب اطلاعات در مورد مارک‌های تجاری بهترین انتخاب حال حاضر باشد.

اما همان‌گونه که برای شما شرح دادیم علاوه بر بازاریابی الکترونیکی انواع مختلف دیگری از بازاریابی وجود دارند که گذراندن آموزش بازاریابی آن‌ها نیز خالی از لطف نیست و به همین منظور در ادامه این مقاله ما مهم‌ترین و برجسته‌ترین اشکال بازاریابی را که ممکن است در آینده بتوانند کمک بسزایی به شما کنند را برایتان شرح خواهیم داد تا بتوانید مناسب‌ترین نوع بازاریابی را با توجه به اهداف، زمینه تجاری و استراتژی‌های خود انتخاب کنید. بهترین روش بازاریابی چیست؟

  1. بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال، بازاریابی الکترونیکی یا بازاریابی دوره‌ای یکی از مهمترین انواع بازاریابی امروزی محسوب می‌شود؛ زیرا بیشترین ارتباط را با مخاطبین برقرار می‌کنند. شما می‌توانید از طریق گذراندن آموزش بازاریابی دیجیتال و با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی یا اینترنتی که مخاطبین همواره در حال استفاده از آن‌ها هستند به کسب درآمد مشغول شوید.

بازاریابی دیجیتال را می‌توان نقطه مقابل بازاریابی سنتی دانست. در این روش مشاغل با استفاده از کانال‌های دیجیتال مانند موتورهای جستجو، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و وب سایت‌ها سعی می‌کنند تا با مشتریان فعلی و یا احتمالی خود در آینده ارتباط برقرار کنند.

  1. بازاریابی موتور جستجو

حتماً این اصطلاح را تا به حال بین مردم زیاد شنیده‌اید که می‌گویند گوگل همه چیز را می‌داند. در واقع این اصطلاح زمانی شکل گرفت که دیگر موبایل‌های هوشمند همگی به موتور جستجوی گوگل مجهز بودن و مردم هر سوالی که داشتند ابتدا برای یافتن جوابی مناسب به گوگل مراجعه می‌کردند.

در حال حاضر نیز زمانی که ما می‌خواهیم معنی کلمه‌ای را بدانیم، مکانی جدید را برای پیاده روی جستجو کنیم و یا حتی زمانی که قصد داریم محصولی را خریداری کنیم ابتدا آن را در گوگل سرچ می‌کنیم و به این موضوع باور داریم که گوگل جواب همه سوالات را می‌داند.

شاید بتوان همین دلایل ذکر شده را اصلی‌ترین دلیل تبدیل شدن گوگل به یکی از مهم‌ترین انواع بازاریابی الکترونیکی دانست که می‌توان با استفاده صحیح از آن به بالاترین نرخ فروش و درآمد برای مارکت‌ها دست یافت؛ زیرا شما با استفاده از این ابزار می‌توانید با مخاطبینی که به دنبال شما و یا محصولات‌تان هستند ارتباط برقرار کنید.

بازاریابی موتور جستجو هم شامل دو تکنیک است که به شما در بازاریابی، ارتقا بخشیدن به تجارت، محصول یا خدماتی که دارید کمک می‌کند. اولین تکنیک در آموزش بازاریابی موتور جستجو تکنیک سئو یا بهینه سازی و تکنیک دیگر تبلیغات SEM یا پرداخت به ازای هر کلیک است.

  1. بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا ابزاری اساسی در بازاریابی ورودی و دیجیتال محسوب می‌شود؛ زیرا محتوا همان چیزی است که به مخاطبان و همچنین موتورهای جستجو مانند Google اجازه می‌دهد تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را در وب پیدا کنند.

رایج‌ترین مؤلفه‌های یک برنامه بازاریابی محتوا، شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، محتوای بصری و ابزارها، کتاب‌های الکترونیکی یا وبینارها هستند. شما با استفاده از انواع بازاریابی محتوا از جمله تصاویر، فیلم‌ها و متن‌ها می‌توانید با ارائه اطلاعات مورد نیاز و پاسخ دادن به سؤالاتی که مشتریان می‌خواهند بدانند به راحتی با مردم ارتباط برقرار کنید. تمامی کارهای ذکر شده در بالا باعث می‌شوند تا مردم بتوانند بیشتر از قبل تجارت شما را بشناسند و شما تعامل برقرار کنند.

  1. بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

شما از طریق گذراندن دوره‌های آموزش بازاریابی استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌توانید با استفاده از رسانه‌های اجتماعی مختلفی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، اسنپ‌چت، پینترست، لینکدین و واتس‌اپ نام تجاری و فعالیت خود را بیشتر به مردم معرفی کنید.

پس به هنگام تولید ‌محتوا برای شبکه‌های اجتماعی خود مخاطبین‌تان را به یاد بیاورید و با استفاده از انواع محتواهای مفید، آموزنده، سرگرم کننده و جذاب سعی در جذب آن‌ها به تجارتتان داشته باشید. همچنین محتواهای تولید شده از جانب شما باید متناسب با نوع پلتفرمی باشد که در حال اشتراک‌گذاری مطالب در آن هستید.

  1. بازاریابی اینفلوئنسر

یکی از معروفترین نوع بازاریابی که امروزه زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد بازاریابی اینفلوئنسر است. در این نوع بازاریابی شرکت‌ ها با ارسال نمونه‌ای از محصول و یا خدمات خود به یکی از این اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی و یا افراد مشهوری که مشغول به این کار هستند تجارت خود را در سطحی گسترده تبلیغ می‌کنند. این کار باعث ایجاد انگیزه برای خرید در افراد می‌شود.

همچنین برای پیدا کردن یک اینفلوئنسر قابل اعتماد می‌توانید از طریق راه‌های گفته شده در زیر عمل کنید:

  • جستجوی دستی در شبکه‌های اجتماعی
  • استفاده از بستر بازاریابی اینفلوئنسر
  • کمک گرفتن از یک آژانس مرتبط برای انجام تحقیقات و اطلاع رسانی به شما
  1. بازاریابی سنتی

تبلیغات به واسطه تلویزیون یکی از مهم‌ترین اشکال بازاریابی سنتی است که  از همان ابتدای معرفی رویکرد بازاریابی به دنیا در جهت تبلیغات مورد استفاده قرار گرفته است.

شاید بتوان به سؤالی درباره اینکه چرا تلویزیون اصلی‌ترین زمینه برای بازاریابی سنتی بوده است این طور جواب داد که در گذشته تلویزیون تنها وسیله سرگرمی برای قشر زیادی از افراد محسوب می‌گشته است که در زمان خود توانسته بود به طرز چشمگیری به گسترش این نوع تبلیغات کمک کند و بالاترین میزان موفقیت در فروش و کسب درآمد را به دست آورد.

همان‌طور که در ابتدای مطلب گفته شد اولین بار مفهموم بازاریابی در سال ۱۹۳۵ مطرح شد و تعریف آن به‌صورت زیر بود:

«بازاریابی اجرای فعالیت‌هایی در فضای کسب و کار است که جریان کالا و خدمات را از تولیدکننده به سمت مصرف‌کننده هدایت می‌کند.»

این مفهوم رفته رفته شکل کامل‌تری به‌خود گرفت و البته در سال‌های ۱۹۸۵ و ۲۰۰۴ مورد بازبینی‌هایی قرار گرفت و در آخرین تعریف که در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط «انجمن بازاریابی آمریکا» مطرح شد به تعریف زیر رسید:

«بازاریابی مجموعه‌ی نهادها، فعالیت‌ها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط [اطلاع‌رسانی و کسب اطلاع]، تحویل و تبادل پیشنهادها (Offerings) مربوطند. مبادله‌هایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگتر، جامعه، ارزشمند محسوب می‌شوند.»

پس با توجه به تغییر تعریف بازاریابی در سال‌های اخیر می‌توان این‌گونه گفت که بازاریابی به مجموعه‌ کارهایی گفته می‌شود که قرار است به تبادل بیشتر شما با مشتریان‌تان منجر شود که البته این فعالیت‌های بازاریابی برای مشتریان‌تان نیز بسیار ارزشمند است.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

برند شما شاید ارزشمندترین چیز در کسب و کار شما باشد. با توجه به همین موضوع، توسعه برند و ایجاد یک برند قوی‌تر مهم‌ترین وظیفه شما برای موفقیت یک کسب و کار است. برند یک ویژگی یا مجموعه‌ای از ویژگی‌هاست که یک سازمان را از دیگری متمایز می‌کند. یک برند معمولاً از یک نام، شعار، لوگو، طراحی، صدای برند و … تشکیل شده است.

برند همچنین به تجربه کلی یک مخاطب در تعامل با یک کسب و کار اشاره می‌کند؛ این مخاطب می‌تواند مشتری، فالوئر شبکه اجتماعی یا یک خواننده مجله شما باشد.

اما برندینگ به چه چیزی اشاره می‌کند؟ برندینگ فرآیند تحقیق، توسعه و ایجاد یک یا چند ویژگی مشخص در کسب و کار شماست تا مخاطب شروع به تعامل با برند، محصولات و خدمات شما کند و در نهایت تبدیل به مشتری شما شود.

برندینگ یک فرآیند همیشگی است و نیازمند این است که شما قلب مخاطب و نیز سازمان خود را لمس کنید و آن را به خوبی بشناسید.

توسعه برندینگ یا همان توسعه برند چیست؟

توسعه برند فرآیند ایجاد و افزایش قدرت برند شماست. این فرآیند سه مرحله یا فاز مهم دارد:

  • اولین مرحله توسعه یک استراتژی درست و منظم در جهت اهداف کسب و کار شماست.
  • دومین مرحله توسعه ابزارهایی است که شما برای برقراری ارتباط برند نیاز دارید مانند لوگو، شعار (Tagline) و وبسایت
  • در نهایت مرحله تقویت برند جدید یا بروزرسانی برند

استراتژی توسعه برند شما در واقع چگونگی انجام مراحل بالاست. برای سادگی انجام این مراحل، در این جا ۱۰ استراتژی عملی توسعه برندینگ را در راستای اجرای این سه مرحله به شما معرفی خواهیم کرد.

۱۰ استراتژی عملی توسعه برند

۱- استراتژی کلی کسب و کار خود را تعیین کنید

یک برند قدرتمند و متمایز، پیشرفت و رشد کسب و کار شما را سریع‌تر می‌کند. اما شما دقیقاً چه کسب و کاری می‌خواهید؟ دوست دارید این کسب و کار چگونه رشد کند، به صورت طبیعی یا سریع؟ استراتژی کلی کسب و کار شما سنگ بنای استراتژی توسعه برند شما خواهد بود. اگر برای شما مشخص باشد که کسب و کار شما چه اهدافی دارد و به کجا می‌خواهد برسد، برند شما کمک خواهد کرد که زودتر به اهداف خود برسید. برای این منظور می توانید از خدمات مشاوره کسب و کار دکتر ویز نیز بهره ببرید.

شاید بتوان گفت تعیین استراتژی کلی کسب وکار مهم ترین مرحله در طراحی و ساخت برند است. یا توجه به این موضوع لازم است در این مرحله نیازهای مخاطب را به خوبی بشناسید و براساس ان استراتژی کلی برند خود را کامل کنید.

شناخت نیاز مخاطب در این مرحله تاثیر زیادی در گسترس کسب و کار شما و همچنین جلب توجه مخاطب دارد، پس بهتر است با دقت و توجه کامل این مرحله را طی کنید.

۲- مخاطبان هدف خود را مشخص کنید

چه کسانی کاربران و مخاطبان هدف شما هستند؟ اگر جواب شما “همه افراد” است، اشتباه بسیار بزرگی را مرتکب می‌شوید. تحقیقات مختلف نشان داده است که رشد سریع و سود بالا زمانی به دست می‌آید که شما مخاطبان هدف خود را به طور دقیق مشخص کرده باشید. هر چقدر شما تمرکز دقیق‌تری بر روی شناخت مخاطبان خود داشته باشید، رشد سریع‌تری خواهید داشت.

هر چقدر مخاطبان شما متنوع‌تر و گسترده‌تر باشند، بازاریابی شما سطحی‌تر و بی‌نتیجه‌تر خواهد بود.

در ادامه توضیح انواع توسعه برند می­توان گفت، شما با شناخت مخاطب هدف این فرصت را دارید که به بهترین شکل نظر انها را جلب کنید. شناخت مخاطب این شانس را به شما میدهد که پیشرفت چشمگیری در کسب و کار خود داشته باشید.

اما چگونه باید مخاطب هدف درست‌تری را انتخاب کنیم؟ در گام بعدی این موضوع را بیان می‌کنیم.

۳- بر روی مخاطبان هدف خود حسابی تحقیق کنید

کسب و کارها و بیزنس‌هایی که یک تحقیق سیستماتیک برای شناخت مخاطبان و مشتریان خود انجام می‌دهند رشد بسیار سریع‌تری خواهند داشت و سودهای سرشارتری را کسب خواهند کرد.

همچنین کسب و کارهایی که به دفعات بیشتر و به طور منظم این کار را انجام می‌دهند باز هم سریع‌تر رشد خواهند کرد. طبق تحقیقاتی که به تازگی توسط وبسایت بازاریابی هینگ (Hingemarketing) انجام شده است، بیزنس‌هایی که به طور مداوم مخاطب هدف خود را مطالعه می‌‌کنند، نسبت به کسب و کارهایی که اصلاً این کار را انجام نمی‌دهند، رشدی 12 برابری و سودی 2 برابری را به دست خواهند آورد.

مطالعه بر روی مخاطبان به شما کمک می‌کند تا نگرش، دیدگاه و اولویت‌های آن‌ها را بهتر درک کنید، نیازهای آن‌ها را به صورت دقیق‌تری برطرف کنید و زبان پیام‌های خود را برای ارتباط بهتر با آن‌ها به خوبی مشخص کنید. این کار همچنین به شما خواهد گفت که دیدگاه کنونی آن‌ها نسبت به برند شما چگونه است و قدرت شما را چگونه ارزیابی می‌‌کنند.

اما مهم‌ترین دستاوردی که با انجام این کار به دست خواهید آورد، این است که شما ریسک بازاریابی خود را کاهش می‌دهید و در نتیجه هزینه کمتری را در راه توسعه برندینگ خود متحمل خواهید شد.

۴- ارزش‌ها، کیفیت و مزایای متمایز و منحصر به فرد خود را تعریف کنید

به احتمال زیاد کسب و کارهای زیادی در حوزه فعالیت و صنعت کسب و کار شما وجود دارند. تمرکز بر روی رقابت با آن‌ها بسیار ساده است و با تحلیل رقبا می‌توانید این کار را انجام دهید، اما اجازه دهید ابتدا بر روی کسب و کار خودتان تمرکز کنیم.

کسب و کار شما چه چیزی دارد که بقیه ندارند یا نمی‌توانند داشته باشند؟ بله، برند شما!

به همین دلیل شما باید اطمینان حاصل کنید که برند شما المان‌هایی دارد که تنها مختص شماست: ارزش‌های شما، مزیت‌های شما و کیفیتی که کسب و کار شما را منحصر بفرد می‌کند. زمانی را به تهیه یک لیست از مشخصاتی اختصاص دهید که برند شما را از برندهای رقیب متمایز می‌کند.

در اینجا در مورد ویژگی‌های محصولات یا خدمات مثل شکل ظاهری، قابلیت‌ها یا قیمت صحبت نمی‌کنیم، بلکه منظور ما این است که چگونه سرویس یا محصول شما زندگی مخاطب را بهبود می‌دهد و در رسیدن به هدفش به او کمک می‌کند.

تعیین موقعیت برند در این راستا بسیار مهم است. اعلامیه موقعیت برند از سه تا پنج جمله تشکیل شده است که اساس برند شما را تعیین می‌کند، موقعیت شما را نسبت به رقبا مشخص کرده و شما را از آن‌ها متمایز می‌کند. اعلامیه موقعیت برند باید مبتنی بر واقعیت و الهام‌بخش باشد.

۵- استراتژی پیام‌های خود را مشخص کنید

قدم بعدی شما تعیین یک استراتژی پیام است که موقعیت برند شما را برای مخاطبان هدف مختلف ترجمه کند. مخاطبان هدف شما معمولاً مشتریان احتمالی و بالقوه، کارکنان بالقوه، شرکای تجاری بالقوه و یا کسب و کارهای مختلف هستند که با هر کدام از آن‌ها باید با زبان متفاوتی صحبت کزد؛ به گونه‌ای که در جهت استراتژی و موقعیت برند شما باشد.

در حالی که موقعیت برند شما باید برای تمام مخاطبین یکسان باشد، هر مخاطب به جنبه‌های متفاوتی از آن علاقه‌مند است. زبان پیام‌های شما به هر مخاطب مرتبط‌ترین و جذاب‌ترین جنبه‌های اعلامیه موقعیت برند را در بر می‌گیرد. همچنین هر مخاطب نگرانی‌های خاص خود را دارد که باید در نظر گرفته شوند، مخاطب باید مطمئن شود که به این نگرانی‌ها پاسخ داده می‌‌شود.

۶- اسم، لوگو و شعار خود را مشخص کنید

برای بسیاری از شرکت‌ها، تغییر نام یک امر ضروری است. اما اگر شما یک کسب و کار جدید دارید، با شرکتی دیگر ادغام شده‌اید و یا نامی دارید که دیگر مناسب کسب و کار شما نیست، انتخاب نام جدید یا تغییر نام برند از اولویت‌های شما خواهد بود. حتی اگر نام خود را هم نتوانید تغییر دهید، تغییر لوگو و شعار به صورتی که با موقعیت برند شما همخوانی داشته باشد، لازم است.

به این موضوع نیز توجه داشته باشید که اسم، لوگو و شعار شما یکی از مهم­ترین مولفه های رشد و پیشرفت شما است که می­توانید از توسعه برند pdf نیز استفاده کنید. در ادامه میتوان گفت برای جلب توجه بیشتر مخاطب نیاز است که در طراحی برند و انتخاب اسم لوگو باید نیاز های مخاطب را در نظر بگیرید.

درنظر گفتن نیازمخاطب باعث می­شود که توجه بیشتری به برند شما داشته باشد و در طولانی مدت به گسترش کسب و کار شما کمک زیادی کند.

 

دقت کنید که نام، لوگو و شعار شما، برند شما محسوب نمی‌شوند بلکه بخشی از هویت برند شما هستند، ابزارهایی برای برقراری ارتباط و متمایز کردن برند شما. به یک نکته باید به طور ویژه دقت کنید:

این اشتباه را نکنید که لوگوی خود را به همه کارمندان خود نشان دهید تا همه با آن موافقت کنند. نام، لوگو و شعار برند برای شما نیست بلکه برای بازار هدف و مخاطبان شماست تا در مورد آن‌ها و شیوه ارتباط برقرار کردن با آن‌ها نظر دهند یا از آن خوششان بیاید.

۷- استراتژی بازاریابی محتوای خود را مشخص کنید

ما می‌توانستیم نام این مرحله را به صورت “استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید” انتخاب کنیم اما این کار را نکردیم و بجای آن گفتیم استراتژی بازاریابی محتوای خود را مشخص کنید. اما چرا؟

بازاریابی محتوا یکی از مهم‌ترین ارکان موفقیت یک کسب و کار در عصر اینترنت و ارتباطات است. بازاریابی محتوا تمام کارهایی که بازاریابی سنتی انجام می‌دهد را می‌تواند انجام دهد اما با کارایی و بازدهی بیشتر. این نوع بازاریابی محتوای آموزشی و با ارزشی تولید می‌کند که می‌تواند مخاطبان را جذب کند، پرورش دهد و تبدیل به مشتریان وفاداری کند.

بازاریابی محتوا را دست کم نگیرید، سعی کنید در جهت شناخت برند خود محتوای مفیدی تولید کنید. تولید محتوای مفید پلی است از شما به مخاطب. درواقع با تولید محتوای مناسب به مخاطب این اگاهی را می­دهید که به نیاز های او توجه می­کنید و در راستای نیاز های او قدم برمی­دارید.

درنهایت می­توان گفت تولید محتوای مناسب شما را چند پله از سایر رقیبان جلو می­اندازد.

قدرت برند شما به وسیله دیدگاه مثبت مخاطبان نسبت به شما و همچنین میزان دیده شدن شما ایجاد می‌‌شود. افزایش میزان دیده شدن یا Visibility بدون تقویت دیدگاه مخاطبان نسبت به شما یا Reputation به ندرت با موفقیت همراه می‌‌شود. به همین دلیل است که تبلیغات سنتی و اسپانسر شدن صرف برای افزایش آگاهی از برند عمدتاً به ناامیدی ختم می‌‌شود.

از سوی دیگر بازاریابی محتوا میزان دیده شدن شما را افزایش می‌دهد و همزمان باعث ایجاد دیدگاهی مثبت از سوی مخاطب خواهد شد.

بازاریابی محتوا همچنین روشی کامل برای ایجاد ارتباط با مخاطبان هدف شماست.

۸- وبسایت خود را توسعه دهید

برای هر نوع استراتژی بازاریابی و توسعه برند، وبسایت شما یک پایگاه مهم خواهد بود. وبسیات شما جایگاهی است که محتوای با ارزش و مفید شما در آن قرار می‌گیرد.

محتوای شما نقطه تمرکز حضور شما در موتورهای جست و جو و سئو (بهینه سازی موتورهای جست و جو) است. جایی که مخاطبان، مشتریان احتمالی، کارکنان احتمالی آینده و شرکای تجاری، شما را می‌بینند و می‌شناسند. محتوای آنلاین مرکز و نقطه ثقلی برای هرگونه استراتژی توسعه برند مدرن است.

وبسایت شما دو وظیفه اساسی را در توسعه برند شما انجام می‌دهد. اول این که وبسایت شما داستان شما را بازگو می‌کند، این که که هستید، چه خدماتی ارائه می‌دهید و چگونه آن خدمات را انجام می‌‌دهید. در یک کلام پیام برند شما را به گوش مخاطبان می‌رساند. وظیفه دوم وبسایت، جذب مخاطبان جدید و حفظ مخاطبان و مشتریان کنونی است.

۹- استراتژی بازاریابی خود را مشخص کنید

اکنون که مخاطبان هدف خود را می‌شناسید و اهداف و استراتژی کسب و کار خود را به درستی مشخص کرده‌اید، باید مشخص کنید که از طریق چه کانال‌هایی می‌خواهید بازاریابی را انجام دهید. مخاطبان هدف شما در چه کانال‌هایی حضور دارند و چه شیوه‌هایی از بازاریابی سنتی یا دیجیتال می‌تواند مخاطبان بیشتر و مرتبط‌تری را جذب کنند.

در این راه نباید بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینگ و به طور کلی بازاریابی دیجیتال را فراموش کتید.

۱۰- اجرا کنید، نظارت کنید و بهینه‌سازی کنید

این مرحله از فرآیند توسعه برندینگ شاید یکی از مهم‌ترین آن‌ها باشد. واضح است که یک استراتژی توسعه برند موفق اگر اجرا نشود هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. اما تعجب خواهید کرد اگر بگوییم بیشتر استراتژی‌های توسعه برندینگ به همین سرنوشت دچار می‌‌شوند.

کسب و کار با آرزوها و اهداف بزرگ، یک استراتژی قوی توسعه برند طراحی می‌کند و شروع به اجرای آن می‌کند، اما زمانی که با واقعیت روبرو می‌‌شود، با مشکلاتی روبرو می‌‌شود و شروع به ارتباط با مشتریان می‌کند، استراتژی کنار گذاشته می‌‌شود و سپس فراموش می‌‌شود.

با توجه به این موضوع بهتر است تمام تلاش خود را برای نهایی کردن طراحی برند انجام دهید. به این موضوع توجه داشته باشید که مخاطب به خوبی تفاوت برندهای مختلف را متوجه می­شود. اگر محصول مناسب با برند مناسب به مخاطب ارائه دهید، در نهایت مطمئن باشید در بازه زمانی مشخص به رشد و پیشرفت مناسبی در کسب و کار خود می­رسید.

به همین دلیل است که نظارت بر اجرای دقیق استراتژی اهمیت پیدا می‌کند. شما باید هم نحوه اجرا و هم نتایج به دست آمده را به شدت نظارت کنید و آن را ارزیابی کنید.

آیا استراتژی شما مطابق برنامه اجرا می‌‌شود؟ اجرای برنامه چه تأثیری بر روی ترافیک موتورهای جست و جو و بازدیدکنندگان وبسایت دارد؟ چند لید و مشتری احتمالی، چه میزان فروش و چند قرارداد کاری بر اثر اجرای آن ایجاد شده است؟ تنها با اندازه‌گیری و نظارت بر فرآیند اجرای استراتژی است که شما می‌توانید درستی آن را تشخیص دهید و در صورت لزوم آن را بهینه‌سازی کنید.

در اخر نیز به این موضوع توجه داشته باشید که صداقت مهم­ترین اصل در هر کسب وکاری است. با مخاطب ضادق باشید و نیاز های او را به خوبی درک کنید. از مسیر رسیدن به کسب و کارتان بگویید. با افراد ارتباط صمیمی و نزدیک بگیرید.

در ادامه می­توانید از چالش­هایی که در مسیر دستیابی به موقعیت فعلی خود داشته اید بگویید. مخاطب به روایت کسب و کار شما علاقمند است و با توجه به این موضوع ارتباط صمیمی و سالمی با او برقرار می­کنید و در نهایت به گسترش کسب و کار خود در اینده کمک زیادی می­کنید.

سخن آخر

در این مقاله ما توسعه برند را تعریف کردیم و ۱۰ استراتژی توسعه برندینگ را معرفی کردیم که در عصر ارتباطات و بازاریابی مدرن مورد استفاده برندهای بزرگ قرار گرفته‌اند. اگر این مقاله را تا انتها خوانده‌اید پس عزمی جذم برای توسعه برند خود دارید و باید به شما تبریک گفت. اما باید یادآور شویم که توسعه برند و تدوین یک استراتژی توسعه برند موفق نیاز به مطالعه و کار مداوم دارد.

در ادامه این موضوع میتوان گفت برای افزایش عملکرد خود نیاز به درک درستی از تعریف توسعه برند و توسعه برند های جهانی دارید. با توجه به مواردی که در این مقاله به ان اشاره شد، میتوان گفت باید زمان و انرژی زیادی در راستای جذب مخاطب بذارید.

در ادامه و برای توضیح برنامه توسعه برند سعی کنید به رقیبان در این مسیر نیز توجه داشته باشید. با توجه به برندهای مختلفی که در بازار وجود دارند بهتر است محصولی ارائه دهید که در قدم اول برای مخاطب مفید و کاربردی باشد و نیاز اساسی را از او برطرف کند که در مراجل به میزان زیادی باعث رشد و پیشرفت شما شود.

”]

بنابراین وقت را هدر ندهید و سریع دست به کار شوید، همان قدر که برنامه‌ریزی و تفکر در مورد راه پیش روی کسب و کار اهمیت دارد، دقت و سرعت در اجرای استراتژی و برنامه‌ها و تلاش و کوشش در جهت اجرای صحیح آن هم اهمیت دارد.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم در مسیر رشد کسب و کار، کمکی هر چند کوچک به شما کرده باشیم. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. آیا تاکنون تجربه توسعه برندینگ داشته‌اید؟ چقدر در اجرای آن موفق بوده‌اید؟ و اگر موفق نبوده‌اید دلیل آن را چه می‌دانید؟

برخی از سوالات رایج:

۱. مراحل توسعه برند چیست؟

۱. توسعه استراتژی درست و منظم در جهت کسب و کار خود
۲. فراهم کردن ابزارهای مورد نیاز در جهت هدف کسب و کار
۳. بروز رسانی برند

۲. استراتژی های مهم در جهت توسعه برند چیست؟

۱. استرانژی کلی کسب و کار را مشخص کنید.
۲. نیاز مخاطب را بشناسید.
۳. مخاطب هدف خود را مشخص کنید.

۳. استراتژی بازاریابی محتوایی به چه معناست؟

این نوع از تولید محتوا مطالب جدید و جذابی تولید می کند که هم نیاز مخاطب را به نمایش می گذارد و هم به فروش محصول کمک می کند.




تاریخ: چهار شنبه 22 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

شناخت مزیت رقابتی ، تحلیل چند نمونه مزیت رقابتی کسب و کارهای ایرانی

مزیت رقابتی چیست ؟ مزیت رقابتی یکی از عاملان موفقیت در کسب‌وکارهای کنونی است. با توسعه فناوری و هوشمند شدن مشتریان در انتخاب بهترین محصولات بازار، هر شرکت باید بتواند با ایجاد مزیت رقابتی، کسب‌وکار خود را سرپا نگه‌ دارد. عبارت «مزیت رقابتی» ابتدا توسط کارشناسان غربی مطرح شد و سپس توسط مدیران غربی نیز به اجرا درآمد.

در کشورمان نیز از چندین سال پیش شرکت‌های موفقی مطرح شدند که توانستند با به‌ کارگیری مزیت رقابتی از رقبای خود پیشی گرفته و سهم اعظم بازار را از آن خود کنند.

در این مطلب قصد داریم به ‌صورت کامل مزیت رقابتی را تعریف کرده و به ارائه مثال‌های موفق ایرانی و خارجی در اجرای مزیت‌های رقابتی بپردازیم. شما صاحب هر کسب‌وکاری که باشید با پی بردن به ماهیت مزیت‌های رقابتی مربوط به کارتان، مشتری‌های بیشتری پیدا کرده و در نهایت به درجه شغلی و مالی بالاتری دست پیدا خواهید کرد.

مزیت رقابتی چیست؟

مزیت رقابتی یا «Competitive Advantage» به مزیت‌ها و ویژگی‌هایی گفته می‌شود که یک کسب‌وکار را نسبت به رقیبانش در اولویت قرار می‌دهد. اگر شما بتوانید محصولی که می‌فروشید را سریع‌تر به دست مشتریان برسانید یا آن را ارزانتر ارائه دهید، شما یک مزیت رقابتی ایجاد کرده‌اید.

 

شرکت‌ها از آن جهت مزیت رقابتی ایجاد می‌کنند تا بتوانند جایگاه بهتری در بازار پیدا کنند؛ در این ‌صورت مشتریان بیشتری به سراغشان خواهد رفت و افزایش فروش خواهند داشت. ایجاد مزیت رقابتی می‌تواند در هر زمانی اتفاق بیفتد؛ آن‌گونه نیست که این شگرد تنها مختص کسب‌وکارهای با سابقه بالا یا برندهای لوکس باشد. شما حتی اگر یک مغازه میوه‌فروشی کوچک هم داشته باشید، می‌توانید در کار خود مزیت رقابتی ایجاد کرده و مشتریان خود را چند برابر کنید.

چند مثال برای مزیت رقابتی

 

تسلا

این شرکت بخش قابل‌توجهی از منابع خود را روی تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری و به طور مستمر به آینده‌ی حمل‌و‌نقل شخصی نگاه می‌کند تا راه‌حل‌های تازه‌ای برای کنار‌گذاشتن نفت به‌عنوان منبع اولیه انرژی در جهان بیابد و محصولات خود را نیز برای افزایش اتوماسیون به‌روز می‌کنند.

اپل

نام تجاری، محصولات نوآورانه، زنجیره تامین یکپارچه قوی و استراتژی قیمت‌گذاری برتر، از مهم‌ترین عواملی هستند که اپل را متمایز می‌کنند. یک اصل مزیت رقابتی برای هر شرکتی، توانایی تولید محصولات نوآورانه است به‌طوری‌‌که از سیستم‌عامل، نرم‌افزار و برنامه‌های یکسانی بهره ببرند مثل اپل که معتقد است تولید محصولاتی که مکمل یکدیگر باشند، باعث تقویت وفاداری مشتری شده و به ایجاد سدی مفید در رقابت کمک می‌کند.

یک نمونه مزیت رقابتی دیگری که اپل دارد، کنترل تولید، پیروی از استانداردهای بسیار سخت‌گیرانه نرم‌افزار است. همچنین این شرکت قیمت‌های برتر محصولات خود را تعیین می‌کند و تخفیف عمده‌ی فروش را به حداقل می‌رساند تا قیمت‌ها در بازار ثابت باشد.

گوگل

این شرکت به دلیل چند اصل مزیت رقابتی مهم از جمله نوآوری، موقعیت بازار و تاثیر شبکه توانست از دیگر رقبای خود متمایز شده و پیشگام باشد.

این چند مثال برای مزیت رقابتی از چند شرکت بزرگ و صاحب‌نام، می‌توانند الگوی خوبی برای کسب‌وکارهای جاه‌طلب و تلاشگری باشند که به دنبال پیشی گرفتن از رقبای خود هستند.

چرا مزیت رقابتی مهم است؟

شاید از نظر بسیاری از مدیران کسب‌وکارها هنوز هم مزیت رقابتی در اولویت نباشد. بهتر است بدانید کسب‌وکار شما در هر زمینه‌ای که باشد باید مزیت خاص خود را برای مردم داشته باشید.

شما چه معلم باشید، چه فروشنده، طراح، بلاگر موفق  یا صاحب هر کار دیگری که باشید برای موفقیت در آن کار باید مزیت رقابتی ایجاد کنید. با توجه به پیشرفت‌های روزافزون فناوری و بیشتر شدن شغل و انسان‌های شاغل، هر کسب‌وکاری باید بتواند برای جامعه هدف خود کارهای ارزشمندی انجام دهد.

”]

اگر نتوانید ارزش بیشتری برای مخاطبان یا مشتریان خود ایجاد کنید، دیر یا زود شاهد کمتر شدن تعداد مشتریان و زوال کارتان خواهید بود. شاید تصور کنید ایجاد مزیت رقابتی کار سختی است اما این تصور درست نیست. در ادامه این مطلب به ارائه راهکارهایی خواهیم پرداخت که به کمک آن‌ها می‌توانید مزیت رقابتی مخصوص خود را ایجاد کنید.

آنگاه شاهد توسعه کسب ‌و کار خود خواهید بود. اگر طعم شیرین فروش بیشتر را بچشید، باز هم می‌خواهید مزیت‌های بیشتری در کارتان ایجاد کنید و ارزش‌های بیشتری به مخاطبین خود بدهید.

چکار کنیم تا در کار خود مزیت رقابتی ایجاد کنیم؟

به کسب‌وکارهای پیشتاز در زمینه کاری خود بنگرید و ببینید وجه تمایز آن‌ها چیست که توانسته‌اند مشتریان بیشتری را به طرف خود بکشند. اگر پی بردن به این امر در ظاهر مشخص نیست، بهتر است به عنوان یک مشتری از آن‌ها خرید کنید تا ببینید شما نسبت به آن‌ها چه کم و کسرهایی در کارتان دارید.

این مقایسه به شما کمک می‌کند، مزیت‌های رقابتی کنونی کسب‌وکار خود را بشناسید. اگر مقایسه انجام ندهید، ممکن است حتی در صورت ایجاد یک مزیت رقابتی خوب هم موفق نشوید، چراکه رقیبان شما ممکن است قبلاً آن مزیت را ایجاد کرده باشند.

بنابراین تمام مزیت‌های حال حاضر زمینه کاری خود را پیدا کرده و یادداشت کنید. حالا فکر کنید و ببینید علاوه بر این مزیت‌ها چه کار متمایزی می‌توانید انجام دهید تا افراد بیشتری به شما رجوع کنند یا فروش بیشتری برای شما رقم بخورد.

با بررسی مزیت‌های موجود جرقه‌های تازه‌ای در ذهنتان زده خواهد شد. بنابراین ایجاد مزیت رقابتی به این شیوه را مانند یک بازی فکری در نظر بگیرید و هیچ نگرانی به خود راه ندهید.

شاخص های مزیت رقابتی

در واقع در هر زمینه‌ای این شاخص‌ها متفاوت هستند اما چند نمونه از مهم‌ترین آن‌ها شامل زمان تحویل، کیفیت، هزینه، مشارکت، اثرات زیست‌محیطی و… می‌شود.

مزیت مشهود در مقابل مزیت نامشهود

 

مزیت رقابتی مشهود را به‌صورت فیزیکی می‌توان مشاهده کرد، مثل ماشین‌آلات و تجهیزات. اما مزیت رقابتی نامشهود، به‌راحتی قابل‌درک نیست و معمولا به طور فیزیکی مشاهده نمی‌شود و پشت عواملی مشخص پنهان است. مثل شیوه یادگیری کارکنان، فرهنگ سازمانی و… نکته بسیار مهم در مزیت رقابتی، حفاظت حداکثری است به طوری که کپی‌برداری از آن تا جایی که امکان دارد غیر‌ممکن باشد. این مهم باعث شده که ایجاد آن پیچیده باشد. به‌طورکلی می‌توانیم بگوییم که هرچقدر مزیت‌های رقابتی یک سازمان مبتنی بر مزیت‌های نامشهود باشد، امکان تقلید آن سخت‌تر بوده و زمان بیشتری خواهد گرفت.

 

مزیت رقابتی، فقدانی بزرگ در شرکت‌های ایرانی

 

به‌طور‌کلی این شرکت است که در بازار حضوری مستقل داشته و با شناخت رقبای خود به سطوح بالایی از اثربخشی و کارایی دست پیدا می‌کند اما از طرفی هم دولت با سیاست‌گذاری‌های مختلف در خلق مزیت در حیطه‌ی اقتصاد نقش مهمی را ایفا می‌کند. هرچند سازمان است که در نهایت خالق اصلی مزیت محسوب می‌شود اما وظیفه دولت آن است که استعدادهای موجود در صنایع، رقابت‌های درست و سازنده و امکان جهانی‌سازی صنایع را بررسی کرده و با انتخاب آن دسته از صنایعی که توانایی ایجاد مزیت رقابتی در خارج از مرزها را دارند و به‌کارگیری سیاست‌های درست، به‌عنوان یک کاتالیزور در ایجاد مزیت رقابتی عمل کند.

۷ پیشنهاد برای ایجاد مزیت رقابتی در کسب‌وکارتان

راه‌ها و استراتژی‌های مدیریتی زیادی وجود دارند که برای ایجاد مزیت رقابتی در شغل خود می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید. مواردی که در اینجا ارائه می‌کنیم، ترکیبی از استراتژي‌های علمی و تجربیات کسب‌وکارهای موفق هستند.

بنابراین چاشنی زیر را اساس کار خود قرار دهید تا بتوانید در بازی فکری که برای ایجاد مزیت رقابتی خود فراهم کرده‌اید، به نتیجه مطلوبی برسید. این چاشنی به قرار زیر است:

  • قیمت ‌ها را پایین بیاورید

قیمت پایین همیشه اهرم خوبی برای فروش بیشتر بوده است. این استراتژی از دیرباز مزیت رقابتی کسب‌وکارهای زیادی بوده است. البته منظور از پایین بودن قیمت، قیمت پایین محصولات بی‌کیفیت نیست؛ آنچه که در این مزیت رقابتی اهمیت دارد، عرضه محصولات مشابه محصولات رقبا با قیمت پایین‌تر است. در واقع نباید وقتی قیمت را پایین می‌آورید، کیفیت را هم کاهش دهید.

اگر این کار را انجام دهید، ضربه بزرگی به کسب‌وکار خود زده‌اید. ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که: «چطور بدون کاهش کیفیت، قیمت را پایین بیاوریم؟» برای پاسخ به این سوال، جواب‌های زیادی وجود دارد.

اولین و کاربردی‌ترین روش برای کاهش قیمت محصولتان، خرید مواد اولیه ارزانتر است. اگر بتوانید واسط‌ های خرید مواد اولیه را حذف کنید، همان مواد اولیه قبلی را با قیمت پایین‌تری تهیه خواهید کرد. آنگاه هزینه‌های تولید محصولتان کاهش یافته و قیمت‌ فروش آن محصول هم پایین‌تر خواهد بود.

ممکن است حذف واسط‌های خرید کمی سخت باشد و مواد اولیه شما از کشور دیگر یا جای دوری تأمین شود. پیدا کرده منابع نزدیکتر یا به صرفه‌تر هم می‌تواند دیگر گزینه کاهش هزینه‌ها باشد که می‌توانید روی آن حساب کنید.

تصور کنید که شما صاحب یک پوشاک‌فروشی هستید. اگر بتوانید با خرید از یک تولیدی دیگر یا ایجاد یک تولیدی مستقل، هزینه‌های خرید یا تولید پوشاک خود را کاهش دهید، ارائه ارزانتر محصولاتتان (با همان کیفیت قبلی) به مشتریان کار راحتی خواهد بود.

  • کاری را انجام دهید که بهتر از پس آن برمی‌آیید

اگر کسی بتواند خدمات مشابه رقبای خود را با کیفیت بالاتری ارائه دهد، مزیت رقابتی خوبی ایجاد کرده است. تخصص خود می‌تواند یک مزیت‌رقابتی باشد. بنابراین اگر در کاری متخصص هستید و فکر می‌کنید آن را بهتر از هرکس دیگری انجام می‌دهید، شما همین حالا از یک مزیت رقابتی قوی برخوردار هستید.

بنابراین به فکر ارائه همان تخصص باشید و کارهای متفرقه را رها کنید. وقتی مشتریان از کار شما راضی باشند، باز هم به نزد شما باز خواهند گشت، همینطور افراد دیگری را نیز به شما ارجاع خواهند داد؛ هدف هر مزیت رقابتی هم همین است!

  • تکنولوژی را وارد کسب‌وکارتان کنید

دلیل اصلی اهمیت مزیت رقابتی در دنیای امروز نسبت به گذشته، توسعه فناوری و تکنولوژي است. بنابراین افرادی که در برابر تکنولوژی‌های تازه مقاومت می‌کنند، نمی‌توانند بر موج مزیت‌های رقابتی مبتنی بر فناوری‌های تازه سوار شوند.

امروزه بسیاری از کسب‌وکارها با معرفی و ارائه آنلاین محصولات و خدمات خود در شبکه‌های اجتماعی، به دنیای گسترده‌تری راه پیدا کرده‌اند که هیچ محدودیتی در آن وجود ندارد، به‌خصوص محدودیت مشتری!

برخی دیگر از کسب‌وکارها به شبکه‌های اجتماعی راضی نبوده و خود اپلیکیشن مخصوص کاری‌شان را ایجاد کرده‌اند تا مشتریان راحت‌تر بتوانند خدمات ایشان را دریافت کنند. بنابراین ارائه گسترش خدمات و محصولات به‌صورت آنلاین خود می‌تواند یک مزیت رقابتی باشد. هرچقدر بیشتر و بهتر از تکنولوژی بهره بگیرید، ارزش‌های تازه‌تری به مشتریان خود ارائه می‌دهید.

  • اطلاعات کسب کنید

اگر هنوز نمی‌دانید که چگونه در کار خود مزیت رقابتی ایجاد کنید، از افراد متخصص مشورت بگیرید. اطلاع از آخرین اخبار مربوط به حوزه کاری‌تان و مشورت با افراد سرآمد یا مدرس آن کار می‌تواند شما را برای ایجاد مزیت رقابتی‌تان آماده کند.

بهتر است همیشه در فکر دریافت اطلاعات تازه باشید. کسب اطلاعات، مهم‌ترین و بهترین روش برای دستیابی به مزیت‌های رقابتی بزرگ است. می‌توان گفت دیگر پیشنهادهای ایجاد مزیت رقابتی و تمام استراتژي‌های ارائه شده برای این امر در گرو کسب اطلاعات درست و گسترده قرار دارد.

  • آپدیت باشید

آپدیت بودن برای بسیاری از صاحبان کسب‌وکار سخت است. فروشندگان ترجیح می‌دهند وقت خود را به کارهای دیگری اختصاص دهند تا اینکه هر روز در زمینه کاری‌شان خود را بروزرسانی کنند. افرادی که به‌روز هستند، همیشه پیشتازند. آن‌ها از آخرین دستاوردهای مربوط به کار خود آگاه هستند و از آن‌ها در کار خود بهره می‌برند.

آپدیت بودن خود می‌تواند یک مزیت رقابتی باشد. تصور کنید چقدر لذت‌بخش است وقتی مشتری به شما مراجعه می‌کند و می‌خواهد آخرین متد جهانی کارتان را به وی ارائه دهید، شما از پس این کار بربیایید.

حالا تصور کنید چقدر ضایع است اگر این مشتری آخرین متدها را بخواهد اما شما اصلاً خبر هم نداشته باشید که روش یا محصول جدیدی در حیطه کاری‌تان ارائه شده است. اگر تخصص جدیدی برای ارائه جدید خدمات‌تان لازم است، آن را حتماً کسب‌کنید.

اگر آپدیت نباشید یا هیچ مزیت رقابتی ایجاد نکنید، نه تنها مشتریان تازه پیدا نمی‌کنید، بلکه مشتریان فعلی خود را نیز از دست خواهید داد. یکی از اصول اولیه بازاریابی و فروش، جلب رضایت و حفظ مشتریان فعلی و سپس جذب مشتریان جدید است.

  • بازی و سرگرمی ایجاد کنید

اگر بتوانید خرید یا ارائه خدمت خود را برای مشتریانتان تبدیل به یک بازی یا سرگرمی کنید، یک مزیت رقابتی فوق‌العاده ایجاد کرده‌اید. این مزیت از آن جهت اهمیت دارد، چون با ساختار ذهن انسان هماهنگ است؛ در واقع ذهن انسان عاشق بازی و سرگرمی است. اگر شما بتوانید این لذت را برای مشتریان خود فراهم کنید، افراد بیشتری به شما مراجعه خواهند کرد.

برای مثال می‌توان به سالن پیرایشی اشاره کرد که برای پر کردن زمان معطل شدن مشتریان خود برای آن‌ها یک فوتبال‌دستی و یک پلی‌استیشن در سالن قرار داد تا وقت انتظار خود را با این بازی‌ها سرگرم شوند.

مثال دیگر مربوط به یک پیتزافروشی است که در آن به هر مشتری یک جدول داده می‌شود، هربار که مشتری از پیتزافروشی خرید می‌کند یک خانه از جدول توسط کارکنان پیتزافروشی تیک می‌خورد. وقتی تمام خانه‌های جدول تیک بخورد، مشتری می‌تواند یک پیتزای رایگان دریافت کند.

  • به مشتریانتان احترام بیشتری بگذارید

احترام به مشتری نه یک مزیت رقابتی، بلکه یک ضرورت است و در هر کسب‌وکاری باید رعایت شود. شما هرچقدر بهتر و بیشتر به نیازهای مشتریان خود توجه کنید، در آن‌ها حس بهتری ایجاد کرده‌اید.

وقتی مشتری‌ها حس خوبی نسبت به شما داشته باشند، برای دفعات مکرر به شما مراجعه می‌کنند و به مشتری‌های وفادارتان تبدیل می‌شوند. ضرورت احترام به مشتری را با دقت و کیفیت بالاتری ارائه دهید تا بتوانید شاهد پیشرفت کاری خود باشید.

۲۳ مزیت رقابتی کسب‌وکارهای ایرانی در عصر حاضر

کسب‌وکارهای جهانی پیشتاز استفاده از روش‌های جدید فروش و ایجاد مزیت‌های رقابتی قوی هستند. خوشبختانه در سال‌های اخیر کسب‌وکارهای زیادی در داخل کشورمان نیز به کمک آخرین دستاودهای علم بازاریابی جهانی به موفقیت شغلی دست پیدا کرده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اینترنتی موفق اشاره کرد.

کسب‌وکارهای ایرانی زیادی توانسته‌اند با تکیه بر توانایی و دانش روز، علاوه بر رسیدن به جایگاه مالی برتر، برای گروه عظیمی از جوانان کشور هم شغل ایجاد کنند. کسب‌وکارهای کوچک هم در کنار مزیت‌های رقابتی دیگر به رونق و پیشرفت بیشتر دست پیدا کرده‌اند.

البته برخی از این موارد از قدیم برای کسب‌وکارها مزیت رقابتی بوده‌اند. نمونه‌های زیر به صورت تیتروار بخشی از این مزیت‌های رقابتی جدید و قدیم را در کنار هم به شما نشان می‌دهد:

  • ارائه اینترنتی خدمات و محصولات (مانند ایجاد صفحه کاری در انواع شبکه ‌های اجتماعی)
  • راه‌اندازی وبسایت در کنار فروشگاه (مانند انواع و اقسام فروشنده‌هایی که به محض ورود توصیه می‌کنند وارد پیج ایسنتاگرامشان شوید تا از محصولات جدید آگاه شده و یا خریدهای بعدی خود را آنلاین سفارش دهند)
  • انحصاری کردن خدمات (مانند ایران‌خودرو)
  • کاهش قیمت محصولات
  • تخفیف‌های گسترده (مانند فروشگاه‌های زنجیره‌ای همیشه تخفیف کوروش و رفاه)
  • ارائه محصول جدید (مانند بستنی میوه‌ای‌های آیس‌پک)
  • برگزاری مسابقه (مانند مسابقات آنلاینی که به‌صورت دوره‌ای و فصلی توسط پیج‌های کاری اجتماعی برگزار می‌شود)
  • برگزاری قرعه‌ کشی
  • تخصص ‌محوری (امروزه بیشتر افراد به فکر کسب تخصص و ارائه آن هستند و افراد زیادی با انجام این کار به موفقیت رسیده‌اند)
  • ایجاد بازی و سرگرمی
  • ارائه اشانتیون

  • تولید محصولات جایزه‌دار (مانند جوایز موجود در برخی محصولات خوراکی و تنقلات که به یکباره فروش زیاد آن محصول را رقم می‌زنند)
  • تخفیف در برابر خرید بیشتر (اگر سه تا بخری، ۵۰ درصد تخفیف می‌گیری)
  • تخفیف در برابر معرفی محصول یا خدمت (اگر کس دیگری را به ما معرفی کنید، تخفیف می‌گیرید)
  • برندسازی
  • تغییر دکوراسیون (این مورد از جمله مواردی است که براساس ساختار ذهن انسان و بازاریابی عصبی صورت می‌گیرد. دکوراسیون جذاب مشتری‌های بیشتری جذب می‌کند)
  • ارائه خدمات پس از فروش باکیفیت
  • ارائه مشاوره قبل از خرید
  • فروش اقساطی
  • فروش ویژه به افراد خاص (مثلاً فقط برای تازه عروس و دامادها یا فقط برای کارمندان)
  • لبخند همیشگی (ساده‌ترین مزیت رقابتی که از دیرباز باعث رونق کسب‌وکارها بوده است)
  • ارائه پشتیبانی آنلاین
  • پذیرایی از مشتریان

 

اگر شما خود صاحب کسب‌وکار مستقلی باشید، احتمالاً یکی یا چندتا از موارد فوق را در کار خود وارد کرده‌اید. اگر هم در جایی کارمند هستید، باز هم به احتمال زیاد چندین مورد از این لیست را در سیتسمی که در آن مشغول به‌کار هستید یا در سیستم‌های کاری دیگر مشاهده کرده‌اید. البته این هم ممکن است که برخی از این مزیت‌ها را هرگز ندیده و نشنیده باشید.

به‌ هرحال فکر کنید و ببینید شما چه مزیت‌های دیگری را می‌توانید به این لیست اضافه کنید. اگر فکر می‌کنید یکی از موارد عنوان شده می‌تواند به رونق کار کنونی‌تان کمک کند، بدون معطلی آن را اجرا کنید.

روش‌های فروش و بازاریابی به سرعت نور در حال پیشرفت هستند؛ بنابراین هرچقدر سریعتر برای ایجاد مزیت رقابتی خود دست به کار شوید بهتر است. همین حالا که در حال خواندن این مقاله هستید، از تعداد زیادی از رقیبانتان جلو هستید؛ چراکه هنوز هم افرادی هستند که هیچ اعتقادی به ایجاد مزیت رقابتی یا دیگر روش‌های رونق کسب‌وکار ندارند.

چگونه می‌توان مزیت رقابتی پایدار ایجاد کرد؟

مزیت رقابتی پایدار ممکن نیست مگر اینکه بتوانید مانند آب روان و انعطاف‌پذیر باشید. هرچقدر مزیت رقابتی بزرگی ایجاد کنید و سهم بزرگتری از بازار هدفتان را ازآن خود کنید، باز هم افرادی پیدا می‌شوند که با ارائه مزیت‌های بزرگتر در گذر زمان از شما پیشی می‌گیرند.

بنابراین برای اینکه جایگاه خود را حفظ کنید و همیشه در اوج بمانید، باید بتوانید پویایی خود را حفظ کنید؛ به‌طوریکه به ارائه یک مزیت راضی نشده و همواره در فکر گسترش کسب‌وکار خود باشید.

شرکت‌هایی مانند گوگل، اپل، تسلا و …. اگرچه فاصله زیادی با رقیبان خود دارند اما هرگز متوقف نمی‌شوند. آن‌ها همواره در فکر ایجاد مزیت‌های رقابتی بیشتری هستند. نمونه داخلی پویایی را می‌توان در سایت بزرگ دیجی‌کالا مشاهده کرد. این سایت از همان ابتدا با ارائه محصولات، تخفیف‌ها و خدمات ویژه به مشتریان خود در صدر سایت‌های فروشگاهی کشور قرار گرفت.

پس از دیجی‌کالا، هزاران سایت فروشگاهی دیگر در کشورمان ایجاد شدند اما هنوز هم دیجی‌کالا پیشتاز است. دلیل این موضوع را می‌توان در پویایی تیم کاری این شرکت جستجو کرد.

چراکه آن‌ها همواره در فکر پیشرفت بیشتر و ارائه خدمات بهتر هستند. روزی که دیجی‌کالا از جستجو، کسب اطلاعات و ایجاد مزیت‌های رقابتی تازه دست بکشد، مطمئناً در مدت کوتاهی از رقیبان کوچکش عقب می‌افتد.

بهتر است سوال چگونه مزیت رقابتی ایجاد کنیم را به «چگونه همواره مزیت رقابتی جدیدی ایجاد کنیم؟» تغییر دهیم. یادتان باشد مزیت رقابتی در کسب و کار چیزی نیست که تنها یکبار انجام شود؛ این کار باید در هر دوره زمانی (بسته به نوع کار شما) انجام شود. توصیه می‌کنیم مانند آب روان باشید و در برابر هیچ تکنولوژی تازه و فرصت جدیدی مقاومت نکنید تا بتوانید در نهایت با کسب اطلاعات درست به مزیت‌های رقابتی بهتر و بیشتری دست پیدا کنید.

 

برخی از سوالات رایج:

۱. مزیت رقابتی چیست؟

مزیت رقابتی ویژگی است که به خریداران این امکان را می دهد تا بهترین محصول را انتخاب کنند و از طرفی به فروشندگان این فرصت را می دهد تا با داشتن یک ویژگی خاص محصول خود را بفروشند.

 

۲. چه شرکت هایی از مزیت رقابتی استفاده می کنند؟
۱. اپل
۲. تسلا
۳. گوگل

 

۳. راه های ایجاد مزیت رقابتی معقول چیست؟
۱. پایین آوردن قیمت
۲. دخیل کردن تکنولوژی در کا¬رها
۳. به روز رسانی اطلاعات
۴. ایجاد محیط مناسب برای تعامل با مشتری




تاریخ: چهار شنبه 22 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

اگر شما هم چنین سوالی در ذهن خود دارید و به دنبال پاسخ می‌گردید. باید به شما بگویم که پاسخ دادن به این سوال کار چندان آسانی نیست، چون دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی را می‌توان عوامل متعددی دانست که مانع از سودآوری کسب و کار آنلاین آنها شده است و در نهایت تجارت آنها را با شکست روبرو کرده.در این مقاله دلایل اصلی شکست در کسب و کارهای اینترنتی را بررسی خواهیم کرد.

این عوامل ممکن است در یکسری نکات ساده مانند سنگین بودن رقابت، کمبود دانش و نداشتن تجربه لازم در زمینه ی بازاریابی اینترنتی دانست.

براساس برخی مطالعات که تا کنون توسط محققان انجام شده است، نشان داده که ۹۰٪ مشاغل آنلاین در چهار ماه اول شروع به فعالیتشان شکست می‌خورند. این یک آمار بسیار ناخوشایند برای کسانی است که به تازگی تصمیم گرفتند تا تجارت خود را به صورت آنلاین گسترش دهند.

اگر قصد فعالیت در زمینه ی کسب و کارهای اینترنتی را دارید،احتمالاً در ابتدای کارتان می‌خواهید هر چه در توان دارید را انجام دهید تا جزو ۱۰٪ افراد موفق در این نوع تجارت گردید.

بنابراین چه کاری می‌توانید انجام دهید تا وب سایت تجارت الکترونیک یا تجارت آنلاینتان با شکست مواجهه نگردد؟ در این مقاله، برخی از رایج ترین عوامل شکست کسب و کار اینترنتی را بررسی خواهیم کرد، و چند روش برای جلوگیری از این مشکلات و هدایت تجارتتان در مسیر موفقیت را به شما خواهیم گفت. پس در ادامه با ما همراه باشید تا تسلط بیش‌تری روی دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی پیدا کنید.

دلایل شکست کسب و کارهای اینترنتی

  1. عدم دانش پایه تجارت مهم‌ترین دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی

پیشرفت علم و تکنولوژی و خدمات آنلاین باعث شده تا امکان کار کردن در یک فضای آنلاین برای همه امکان‌پذیر گردد. در واقع فضاهای مجازی و بستر های وب سایت ها این فرصت را برای شما به وجود آورده‌اند، تا بتوانید محصولات خود را به صورت آنلاین بفروشید و یک کسب و کار اینترنتی برای خود ایجاد کنید.

البته ایده راه اندازی کسب و کارها ممکن است از چند ساعت تا چندین روز به طول بینجامد. در واقع اگر شما با اینترنت و html آشنایی داشته باشید ممکن است طی کردن این روند برای شما ساده تر گردد.

متاسفانه عدم داشتن دانش کافی از اصطلاحات اساسی این نوع کسب و کار ها ممکن است جزو عواملی باشد که باعث سقوط یک کسب و کار اینترنتی گردد.

می‌توان از این مورد به عنوان مهم‌ ترین عامل شکست کسب و کار اینترنتی نام برد. قطعا برای موفقیت در هر نوع فعالیتی نیاز به دانش مناسب و تجربه کافی در آن زمینه خاص داریم. در ایجاد و توسعه کسب و کارها، خصوصا کسب و کارهای اینترنتی، اهمیت این نکته دو چندان می‌شود.

 

در واقع اگر قصد دارید وارد همچنین کسب و کاری گردید باید بدانید که تنها تعداد کمی ‌از کارآفرینان خوش شانس در این حرفه وجود دارند که که قادرند همزمان با یادگیری کسب و کار خود را پیشرفت دهند، اما فکر نکنید که این تفاق برای همه می‌افتد.

در واقع یادگیری همزمان با کار، یک اشتباه بزرگ می‌باشد و هنگامی‌که کسب و کار اینترنتی شما در حال فعالیت است شما به جای یادگیری باید بر روی راه اندازی آن و توسعه دادن آن متمرکز کنید نه اینکه تازه یاد بگیرید چگونه آن را اداره کنید. برای اطلاع در مورد دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی تمام موارد این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

  1. فقدان هویت تجاری مشخص:

دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی، فقدان هویت تجاری و برندینگ است. قبل از اینکه کسب و کار اینترنتی خود را شروع کنید، باید بتوانید با اطمینان به این چند سوال ساده پاسخ دهید:

عامل موفقیت کسب و کار اینترنتی چیست؟

عامل شکست کسب و کار اینترنتی چیست؟

من دقیقا چه چیزی به مشتری عرضه می‌کنم؟

چرا محصولات و خدمات من مطلوب است؟

مشتری من کیست؟

این محصول یا خدمات چه فایده ای برای آنها دارد؟

اهداف من در بلند مدت چیست؟

اگر نمی‌توانید به درستی به این قبیل سوالات اساسی پاسخ دهید، ممکن است در ادامه راه منجر به سقوط تجارت آنلاینتان گردند. به عنوان مثال، اگر “فقط چیزهایی را می‌فروشید که فکر می‌کنید باحال هستند”، این قصیه ی عدم شناخت دقیق محصول ممکن است در آینده به نحوی باعث زیان به شما گردد.

در واقع اگر می‌خواهید واقعاً از وبسایت ها یا رقیبان تجاری آنلاین خود پیشی بگیرید و کاملاً از آن ها متمایز گردید، باید بدانید چه هدفی دارید و شناخت جامعی بر محصولات خود داشته باشید.

  1. نداشتن مهارت کافی در این زمینه دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی

حتی اگه شما صاحب یک شغل با تجربه موفقیت آمیز در زمینه فروش و تولید آجر و ملات باشید، احتمالاً پس از شروع یک کسب و کار اینترنتی به زودی خواهید فهمید که فروش آنلاین با فروش در فروشگاه به صورت فیزیکی کاملاً متفاوت است.

همانطور که در بالا تر برایتان توضیح دادم تقریباً هر کس قادر است تا به صورت آنلاین شغلی را راه اندازی کند، و همین دلیل باعث بالا رفتن رقابت در این زمینه کاری شده است.

پس اگر دوست دارید در کسب و کار اینترنتی خود پیشرفت کنید و جزو آن دسته از افرادی نباشید که پس از مدت کوتاهی فعالیت در این زمینه با شکست روبرو شده اند، پس بهتراست بسیاری از مفاهیم و اصطلاحات و مهارت های جدید در این زمینه را بیاموزید، مثلاً css یا html یکی از این موارد می‌باشد.

  1. فروش کالای اشتباه:

قطعا انتخاب کالای نامناسب و فروش آن در فروشگاه اینترنتی شما، یک دلیل برای شکست کسب و کار اینترنتی شما خواهد بود.

هدف از فروش کالاها برطرف کردن نیازهای مشتریان است. هدف فروش اینترنتی، برطرف کردن نیازهای مشتریان در سریع ترین زمان ممکن و ارائه بهترین خدمات با بالاترین کیفیت است.

حالا فرض کنید کالای انتخابی شما تقاضایی در بازار نداشته باشد و نیازی را برطرف نکند. آن وقت همین کالا عامل شکست کسب و کار اینترنتی شما خواهد بود.

پس با انتخاب کالای مناسب و ارائه خدمات عالی به مشتریان خود، شانس موفقیت کسب و کار‌تان را افزایش دهید.

فروش کالا غیرمنطبق با خواسته مشتری نیز یک دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی است. یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست بازاریابی اینترنتی را می‌توان فروش کالایی دانست  که مردم آن را نمی‌خواهند، در چنین موقعیتی شما در همان ابتدای شروع کسب و کارتان در دنیای تجارت الکترونیکی با مشکل روبرو خواهید شد.

شما باید قبل از اینکه شروع کنید به فروش یک محصول باید معرفی محصول را در دستور کار خود قرار بدهید تا بتوانید آن را به خوبی به شمتریان معرفی نمایید.

  1. قیمت گذاری:

همه ما تا به حال سایت ها و پیج های اینستاگرامی ‌زیادی را دیده ایم، که میلیون ها تومان درآمد کسب می‌کنند. حتی بیشتر این اگر سایت ها از طراحی قوی و جذابی هم برخوردار نیستند.

اما این افراد توانسته اند به این دلیل موفق گردند که بهترین قیمت ها را ارائه دادند و البته اگر طراحی بهتر و استراتژی بازاریابی محکمتری هم داشته باشند، این سایت ها مسلما عملکرد بهتری هم خواهند داشت، ‌اما این موضوع که قیمت های مناسبتری دارند بیشتر از طراحی سایتشان باعث جذب مشتری برایشان شده است.

زیرا قیمت یکی از مهمترین مبانی است که مشتری شما همیشه قبل از خرید آن را در نظر می‌گیرد.

  1. نداشتن یک برنامه محکم بازاریابی:

یکی دیگر از عوامل شکست کسب و کار اینترنتی نداشتن برنامه بازاریابی می‌باشد. در واقع تعیین هدف بازاریابی اولین و مهمترین گام در این نوع کسب و کارهاست.

می‌توان گفت که مهم ترین عامل شکست کسب و کار اینترنتی در زمینه فروش، عدم وجود برنامه بازاریابی مدون و مشخص است.

طراحی استراتژی بازاریابی خود نیازمند درک عمیقی از این زمینه و داشتن تجربه ای قابل اطمینان در کسب و کار می‌باشد.

برای موفق شدن کسب و کار اینترنتی خود، شما می‌بایست در ابتدا بهترین روش بازاریابی ممکن را برای خود و محصولاتتان انتخاب نمایید و سپس روشهای معامله در اینترنت را به خوبی یاد بگیرید. در صورتی که علاقمند به این موضوع می باشید پیشنهاد میکنیم مقاله ” مراحل بازاریابی چیست؟ ۱۸ مرحله +۳ مرحله مخصوص ایران! ” را مطالعه نمایید.

  1. نداشتن رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی

برنامه شما باید تنظیم موتورهای جستجو یا آنچه به عنوان بهینه سازی موتور جستجوگر معروف است باشد. با رعایت نکاتی چون قرار دادن محتوای مناسب در سایت و انجام سئوی مناسب می‌توانید رتبه خوب و قابل قبولی برای سایتتان در جستجوگر گوگل دریافت نمایید.

عدم وجود برنامه در زمینه تولید محتوا وبسایت یکی دیگر از دلایلی است که باعث عدم پیشرفت وبسایت در موتور های جست و جو می‌باشد. حقیقتا می‌توان گفت که عدم وجود برنامه تولید محتوا با ارزش برای وبسایت، عامل شکست کسب و کار اینترنتی خواهد بود.

در واقع اگر بتوانید در نوع فعالیت خود جزوه بالاترین رده بندی های گوگل قرار بگیرید در نتیجه فروش شما به میزان خیلی چشمگیری در مدت زمان کوتاهی افزایش پیدا خواهد کرد. پس بهتر است در همین ابتدا که قرار است شروع به کار کنید این موضوع را نیز بسیار جدی بگیرید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا سایت، محصولات یا خدماتتان بهتر از قبل دیده شوند.

  1. داشتن طراحی مناسب برای فروشگاه اینترنتی:

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند بسیار به شما در زمینه رونق کسب و کار اینترنتی تان کمک کند داشتن یک طرح یا قالب مناسب برای فروشگاه اینترنتی می‌باشد.

اگر شما در طراحی سایت خود از رنگ های زیبا و طرح هایی عوام پسند آن استفاده کنید می‌توانید به راحتی سایت خود را از سایر رقیبان اینترنتی‌تان متمایز نماید همچنین این فرآیند باعث می‌شود تا کاربران محو زیبایی آن گردن و زمان بیشتری را در داخل فروشگاه آنلاین شما سپری نمایند.

همچنین نکته دیگر که می‌تواند شما را پیروز این میدان کند این است که به این سوال پاسخ دهید که آیا سایت شما در تلفن همراه عملکرد خوبی دارد. دانستن این جواب و تلاش برای رفع آن در صورت اشکال می‌تواند شما را چند پله به جلوتر هدایت کند.

شما باید سخت کار کنید تا طراحی سایت برای بازدید کننده شما راحت باشد و سایت در رایانه ها و دستگاه های تلفن همراه به خوبی کار کند. در ادامه به بررسی دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی می‌پردازیم.

  1. داشتن محتوای مناسب:

ارتباط نزدیک و تنگاتنگی میان تولید محتوا مناسب و رتبه مناسب گرفتن در موتورهای جست و جو وجود دارد. به این معنا که هر قدر محتوای مناسب تولید کنید، به همان اندازه مورد توجه مثبت موتورهای جست و جو خواهید بود و هر قدر که محتوای نامناسب تولید کنید، به همان اندازه، مورد توجه منفی موتورهای جست و جو خواهید بود.

همان طور که قبلا در مورد ۷ گفته بودیم، عدم وجود محتوای مناسب قطعا عامل شکست کسب و کار اینترنتی خواهد بود.

یکی دیگر از اشتباهات غیر قابل قبولی که به طور حتم منجر به سقوط یک تجارت اینترنتی می‌گردد، داشتن یک محتوای بد و غیر مفید در سایت و شبکه های اجتماعی تان می‌باشد.

داشتن متن های طولانی که برای بازدیدکننده اصلاً مهم نیستند و هیچکس آنها را نمی‌خواند می‌تواند دلیل دیگر برای از بین بردن تعداد بازدید کننده شما باشد. شما می‌توانید با داشتن محتوای خوب و مناسب در سایت تان باعث تسریع در تصمیم گیری مشتری در خرید محصولات و خدماتتان گردید.

با استفاده از یک محتوای مناسب می‌توانید به خوبی جزئیات مربوط به محصولات و خدماتتان را با روشی جذاب به مخاطبین و بینندگان نشان دهید. بهتر است تا در نوشتن این متون از عباراتی استفاده کنید که فهم آن برای بیشتر مردم راحت باشد.

در واقع اگر شما بهترین محصول دنیا را هم در سایت یا اینستاگرام خود به مردم ارائه بدهید ولی نتوانید با استفاده از کلمات محصولتان را توصیف کنید، قطعاً تعداد کمی‌از افراد پیدا می‌شوند که حاضر به خرید آن باشد.

  1. تهیه تصاویر مناسب از محصولات:

دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی عدم داشتن تصویر مناسب است. تصاویری که از محصول خود تهیه می‌کنید و در وب سایت ها یا شبکه های اجتمائی قرار می‌دهید به نوعی معرفی کننده ی شما و محصولاتتان می‌باشند.همچنین این تصاویر باعث می‌شوند تا مشتری به شما اعتماد کند و انگیزه ی خرید آن محصول را در خود بیابد.

در اینجا تعدادی از نکات را که باید در هنگام عکاسی  از محصولاتتان بدانید را برایتان اورده ایم:

  • گرفتن عکس از زوایای مختلف
  • استفاده از یک پس زمینه جذاب
  • قرار دادن محصول در بهترین حالت ممکن
  • داده های مربوط به هر محصول را در کنار آن نشان دهید

یا حتی اگر استفاده از عکس محصولی که تبلیغ آن را می‌کنید اندکی دشوار است، می‌توانید به جای عکس از یک ویدیو در معرفی محصولتان استفاده نمایید.

  1. بستری مناسب برای تجارت الکترونیکی خود انتخاب کنید:

شکی نیست که بازار تجارت الکترونیکی مملو از فروشگاه های مختلف است. اگر اندکی هم گشت و گذار در این فروشگاه ها انجام دهید، متوجه خواهید شد  که از نظر ارائه کالا یا محصولات هیچ کمبودی ندارند. همچنین یکی از بدترین ضررهایی که ممکن است در این راه بکنید این است که از ابزارهای استفاده کنید که با مهارت شما در ارائه محصول و توسعه بستر آنلاین مطابقت نداشته باشد.

  1. ارائه ی خدمات به مشتریان:

دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی ارائه نادرست خدمات به مشتریان است. در واقع اندازه وسعت شغل یا شرکت شما در ارائه خدمات به مشتری اصلاً مهم نیست.

ارائه خدمات به مشتریان، قبل یا بعد از فروش از مهم ترین عوامل برندسازی و توسعه کسب و کار اینترنتی شما خواهد بود.

با ارائه خدمات مناسب به مشتریان، حس ارزشمند بودن به مشتریان خود تقدیم می‌کنید و این نکته‌ ای بسیار مهم و حیاتی است.

ارائه خدمات به مشتریان، آن‌ها را نسبت به شما و نسبت به برند شما وفادار می‌کند.

با این کار نشان می‌دهید که مشتریان برای شما مهم هستند و در هر زمینه ای سعی دارید تا رضایت و خوشحالی مشتریان را در اولویت قرار دهید.

اگر فقط یک نقطه اشتراک بین تمام کسب و کارهای موفق در دنیا وجود داشته باشد، آن نکته همان ارائه خدمات به مشتریان در بالاترین و عالی ترین سطح ممکن است.

کسب و کارهای بزرگ و موفق در دنیا که از آن‌ها به عنوان رهبران صنایع نیز یاد می‌شود، به اهمیت وجود مشتریان، حفظ مشتریان و وفاداری مشتریان واقف هستند و به همین دلیل هر اقدامی که باعث بالا رفتن ارزش مشتریان شود را عملی می‌کنند.

مهم ترین عامل در بالا رفتن ارزش مشتریان، قطعا ارائه خدمات به مشتری است.

شما بدون ارائه دادن خدمات مناسب به مشتری به منظور پاسخگویی به سوالات آنها و متوجه شدن اینکه آنها دقیقا به چه چیزی احتیاج دارند، هیچگاه نمی‌توانید ارتباطی مناسب با مشتریان و کاربران خود برقرار کنید.در صورت عدم توجه کافی به این موضوع مشتریان به زودی به جای خرید از شما ما از رقیبانتان خرید خواهند کرد.

در واقع اگر مشتری با یکی از محصولاتی که از شما خریده مشکل پیدا کند و یا اینکه سایت تان مشکل داشته باشد و مشتری نتواند خرید خود را تکمیل نماید، باید راهی پیدا کند تا بتواند به واسطه آن با شما ارتباط برقرار کند.پس حتما به یان موضع توجه نمایید.

  1. درباره ی رقبای خود مطالعه کنید:

اهمیت این کار در این است که شما با بررسی همه جانبه رقبایتان در زمینه کسب و کارهای اینترنتی می‌توانید اولین قدم را در شناسایی مکانیسم مورد نیاز مشتریان تان بردارید.

پس از اتمام مرحله مطالعه و کسب اطلاعات دیگر نوبت آن می‌رسد تا به پرورش نقاط قوت و رفع ضعف های خود بپردازید. همچنین باید به دنبال اتخاذ یک استراتژی متفاوت تر و موثرتر از رقیبان خود باشید.

  1. نداشتن آرم یا لوگوی مخصوص دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی

آرم ها یکی دیگر از عواملی هستند که می‌توانند یادآور کیفیت محصولات و خدمات شما برای مشتریان باشند. اگر به آرم های شرکت های معروف تا کنون توجه کرده باشید متوجه می‌شوید که در طراحی آرم هایشان از نمادهای بسیار ساده استفاده کردند.

در واقع استفاده کردن از آرم یا لوگو یک ترفند برای جذب مشتریان ثابت و وفادار به محصولات و خدمات شما می‌باشد. داشتن یک آرم یا لوگوی منحصر به فرد می‌تواند به سرعت توجه کثیری از افراد را به کار شما جلب نماید.

  1. نداشتن تیم مناسب:

یکی دیگر از دلایل شکست کسب و کارهای اینترنتی این موضوع می‌باشد که شما تیم مناسب خود را پیدا نکردید. در واقع این موضوع که بخواهید تمام مراحل تولید محتوا، انجام سئو، چرخاندن و مدیریت شبکه‌های اجتماعی، عکاسی و غیره را به تنهایی و با تکیه بر خود انجام دهید، امری است که ممکن است باعث شکست شما در کوتاه مدت گردد.

 

زیرا تمامی ‌این کارهای ذکر شده در بالا تخصصی می‌باشند و یک فرد نمی‌تواند در تمام مراحل گفته شده تخصص کافی را در کوتاه مدت کسب نماید. به همین منظور تشکیل تیم مناسب شاید اولین گام مهم برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی پایدار باشد. همچنین کار کردن با یک تیم خلاق و مبتکر علاوه بر بالا بردن سرعت فرآیند کارهای شما می‌تواند منجر به خلق و پیدایش ایده‌های ناب و جدید گردد.

  1. نگرش غیرعادی:

دیگر دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی نگرش غیرعادی است؛ شما فقط سعی می‌کنید تا دنبال کنندگان خود را در فیس بوک و اینستاگرام افزایش دهید، اما به جای استفاده از تدبیر و داشتن استراتژی مناسب، تمام روزها را بی هدف تنها صزف افزایش فالور می‌کنید.

  1. شما نمی‌دانید مشتریان هدف شما چه کسانی هستند و یا کجا می‌توانید آنها را پیدا کنید:

شما با انجام تعدادی از پروژه های دیجیتال مارکتینگ به صورت کاملاً اشتباه انتظار دارید تا همانند سایت های رقیب تان که چندین سال است در این زمینه مشغول به کار هستند و به شهرت و معروفیت نسبی رسیده اند فروش داشته باشید.

اما شما علاوه بر اینکه مشتریان هدف خود را نمی‌شناسید حتی نمی‌دانید که چگونه باید آنها را پیدا کنید. خیلی خوب می‌شود تا در این زمینه بتوانید از افرادی که دارای تجربه کافی هستند کمک بگیرید.

  1. نداشتن عزت نفس:

مقایسه کردن تجارت آنلاین خود با دیگران علاوه بر مزایای که می‌تواند برای شما به همراه داشته باشد، می‌تواند گاهی باعث خرد شدن اعتماد به نفس شما گردد.

نداشتن عزت نفس کافی در این راه می‌تواند باعث نگرانی و ایجاد شک و شبهه در شما گردد. داشتن شک و نداشتن عزت نفس کافی و پرسیدن سوالاتی چون

آیا من به اندازه کافی خوب نیستم؟ به اندازه کافی باهوش نیستم؟ یا آیا خیلی برای این کار پیر نیستم؟ می‌تواند باعث شکست تجارت شما گردد. این نکته را بدانید که اگر شما به خود و محصولات تان  باور قلبی داشته باشید مشتریان نیز شما را باور خواهند کرد.

  1. نداشتن تبلیغات:

تبلیغات خوب یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند یک کسب و کار اینترنتی را به شدت موفق نماید. امروزه یکی دیگر از دلایل اصلی که مردم از یک فروشگاه آنلاین خرید می‌کنند، در وهله ی اول تبلیغات آن فروشگاه در سطح وسیع است.

برای مثال وقتی شما برای اجناس تان ۱۵% تخفیف تعیین کنید و تبلیغات تان را هم همزمان در سطح عالی انجام دهید، مطمئن باشید که فروش شما به نسبت قبل بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین می‌توانید در سایت خود روی برخی محصولات تان  از استراتژی تایمر استفاده نمایید. توجه داشته باشید که تبلیغ تجارت تان در سطح گسترده می‌تواند نتیجه کار را به کلی تغییر دهد.

نتیجه گیری:

دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی این می‌باشد که بسیاری استارتاپ ها و مشاغل آنلاین، بسیاری از موارد اساسی در این صنعت را برنامه ریزی نمی‌کنند و اطلاعات بسیار کمی ‌در مورد بازار هدف و مشتریان دارد. کسانی که در این صنعت شکست خورده اند کسانی هستند که برای برقراری ارتباط بصری معنادار با مشتریان تلاش کافی نکرده اند.

 

طبق برخی آمارها ۸۰ درصد از فروشگاه های آنلاین و نو ظهور در همان ابتدای آغاز به فعالیتشان با شکست روبرو می‌شوند. کوتاهی کردن در هر یک از موارد ذکر شده در این مقاله می‌تواند باعث از دست دادن مشتریان و واگذاری خرید های آنها به رقیبانتان شود.

پس قبل از شروع هر پروژه جدید لازم است تا دلایل شکست یا موفقیت کسانی را که در این زمینه پیش از شما مشغول به فعالیت شدند را به خوبی خوب مطالعه کنید و از تجارب موفقترین ها در این صنعت استفاده نمایید.

 

برخی از سوالات رایج:

۱. دلیل شکست کسب و کارهای اینترنتی چیست؟

۱. نداشتن اطلاعات کافی در مورد تجارت و بازارهای فروش اینترنتی
۲. عدم توجه به داشتن هویت تجاری معین
۳. اطلاعات کافی نداشتن از نیاز مخاطب

 

۲. مهارت های مهم در زمینه فروش اینترنتی چیست؟
این مهارت ها با توجه به هر کسب و کار متفاوت است اما یادگیری مهارت هایی مثل: Html وCss ضروری است.

 

۳. نکات مهم در عکاسی برای افزایش فروش اینترنتی چیست؟
۱. نشان دادن زوایای مختلف یک محصول
۲. استفاده از محیط مناسب
۳. استفاده از نور مناسب و کافی برای عکاسی از محصول




تاریخ: چهار شنبه 22 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست