شناخت و معرفی کمپین بازاریابی
کسب و کارهایی که در بازارهای بسیار رقابتی فعالیت می کنند، ممکن است به صورت مرتب کمپین های بازاریابی راه اندازی کنند و منابع قابل توجهی را به آن اختصاص دهند تا از این طریق بتوانند آگاهی برند ایجاد کنند و منجر به افزایش فروش شوند. طراحی کمپین بازاریابی با توجه به تاثیری که بر توسعهی کسب و کار می گذارد، بسیار حائز اهمیت است.
کمپین بازاریابی چیست؟
کمپین بازاریابی یا پویش بازاریابی (Marketing campaign) آگاهی در مورد محصول یا خدمت را از طریق رسانه های مختلف، که شامل تلویزیون، رادیو، تبلیغات چاپی و پلت فرم های آنلاین می شود، توسعه می دهند. قرار نیست کمپین های بازاریابی فقط بر تبلیغات تکیه کنند، ممکن است از مواردی دیگری مانند تظاهرات و نمایش، تبلیغات توصیه ای و تکنیک های تعاملی دیگر هم استفاده شود. کسب و کارهایی که در بازارهای بسیار رقابتی فعالیت می کنند، ممکن است به صورت مرتب کمپین های بازاریابی راه اندازی کنند و منابع قابل توجهی را به آن اختصاص دهند تا از این طریق بتوانند آگاهی برند ایجاد کنند و منجر به افزایش فروش شوند. طراحی کمپین بازاریابی با توجه به تاثیری که بر توسعه ی کسب و کار می گذارد ، بسیار حائز اهمیت است.
معیّن کردن اجزا در طراحی کمپین بازاریابی
کمپین های بازاریابی ممکن است براساس اهداف متفاوتی در ذهن بازاریابان طراحی شده باشند. اهداف مارکتینگ کمپین ممکن است شامل این موارد باشد، ساخت تصویر برند، معرفی محصول جدید، افزایش فروش محصولی که در حال حاضر در بازار موجود است، یا حتی کاهش اثر اخبار منفی
مشخص کردن هدف کمپین تعیین می کند تا چه میزان به فعالیت های بازاریابی نیاز داریم و کدام رسانه ها تاثیرگذار تر هستند.
طراحی کمپین بازاریابی شامل چه نوع فعالیت هایی می شود؟
تمام بازاریابی در مورد دستیابی به مشتری است، و راه های زیادی برای تحقق آن وجود دارد، از یک کارت پورستال ساده گرفته تا اقدامات هماهنگ در رسانه های اجتماعی. در کمپین های کوچک ممکن است از بازاریابی ایمیلی استفاده شود و اطلاع رسانی به مشتریان از این طریق صوت گیرد، در اینصورت زمانی که شرکت تخفیف می گذارد از این طریق به مشتریان خود پیشنهادات ویژه ای می دهند، مثلاً هر فردی که برند را به فرد دیگری معرفی کند، میتواند محصولی رایگان تهیه کند. شرکت های بزرگتر می توانند از تبلیغات پولی و آژانس های حرفه ای تبلیغاتی استفاده کنند تا به مخاطبان گسترده تری دست یابند.
اندازه ی شرکت هرچه که باشد، وجود فردی که هجوم مراجعه و ترافیک حاصله از کمپین بازاریابی را کنترل و مدیریت کند، ضروری خواهد بود. اگر به مشتریان خود اعلان کرده اید که حساب کاربری ایجاد کنند تا اطلاعات تماس و ایمیل آنها را جمع آوری کنید، باید اطمینان حاصل کنید که لیست مخاطبان به خوبی مدیریت شده باشد و مشتریان جدید پیام خوشآمد گویی دریافت کنند. اگر بازدید وبسایت شما رو به افزایش است باید به طور مداوم محتواهای جذاب به سایت اضافه کنید تا تعمل کاربران در سایت را بالا ببرید.
راهکارهای طراحی کمپین بازاریابی
استفاده از وقایع و رویدادهای اجتماعی: استفاده از حوزه ی تخصصی خود به گونه ای که متناسب با موقعیت های خاص باشد، آسان ترین راه برای آن است که در مورد کسب و کار شما صحبت شود. اینگونه تاثیرگذاری خود را افزایش می دهید و به محصولات و خدمات تان اعتبار می بخشید.
از مشتریان بخواهید به شما رجوع کنند: ایجاد و افزایش مراجعه کننده از مشتریان فعلی یکی از بهترین روش ها برای بازاریابی کردن کسب و کارتان است. به مشتریان خود توضیح دهید دقیقاً به دنبال چه نوع تعاملی هستید و آنها چگونه می توانند کمک کنند. مانند کمپین های خیرخواهانه که از مردم خواسته می شود جهت انجام کار خیری کمک هزینه ای را در حد توان مالی خود پرداخت کنند.
خودتان را به جای مشتریان تان بگذارید: برای آنکه بفهمید مشتریان تان واقعا چه می خواهند، سعی کنید با تعداد بسیاری از آنها ارتباط برقرار کنید و ببینید عموما به چه چیزهایی علاقه دارند و سبک زندگی عادی آنها چگونه است. رفتار آنها را مشاهده کنید و ببینید به چه خدماتی نیاز دارند یا واکنش مثبتی به آنها نشان می دهند، سپس کسب و کار خود را با نیاز و علایق آنها منطبق کنید.
نمونه های مجانی بدهید: اگر افراد محصول شما را امتحان کنند ، ممکن است در آینده آن را خریداری کنند. افرادی را برای اینکار قرار دهید تا با رویی گشاده و به شیوه ای محترمانه محصول شما را به صورت مجانی به افراد بدهند تا افراد آن را امتحان کنند، حتی اگر فرصت مناسبی به وجود آمد از آنها بخواهید نظراتشان را در مورد محصول بیان کنند.
طراحی کمپین بازاریابی در عصر حاضر
کمپین ها موقتی هستند، اما امروزه، اینترنت همیشگی است.
در شیوه های سنتی کمپین تبلیغاتی تا زمانی که پول خرجشان می کردید تا در تلویزیون یا مجله و روزنامه به نمایش درآیند، باقی می ماندند. امروزه، افراد می توانند متون وبلاگ های ده سال گذشته را بخوانند و فیلم های آن زمان را تماشا کنند. این به آن معنی است که، لازم نیست هر ماه به گونه ای متفاوت تبلیغ کنید و از اجزای گوناگون استفاده کنید، تمام محتوایی که روزانه تولید می کنید، در هر زمان و توسط هر شخصی قابل دسترسی است. بنابراین لازم است عملکردی یکپارچه و مرتبط با استراتژی بازاریابی خود داشته باشید.
کمپین ها در مورد برند شما است، اما امروزه، بازاریابی درونگرا مشتری را هدف قرار می دهد.
سابق بر این بازاریابی برای شست و شو دادن مغز خریداران بالقوه و گنجاندن پیام برند در تبلیغاتی که به مردم تحمیل می شد چون گزینه ی دیگری برای تماشا نداشتند، مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه مصرف کننده تحت کنترل است. مصرف کنندگان به ابزارآلات تکنولوژیک بیشتری دسترسی دارند که سبب می شود توانایی نادیده گرفتن تبلیغات مختلف را داشته باشند. این به آن معنی است که، برای جلب توجه شان باید از آنها کسب اجازه کنید. در نتیجه، پویش بازاریابی شما باید در مورد آنها باشد، نه برندتان، حداقل تا زمانی که آنقدر به شما اعتماد پیدا کنند که بخواهند در مورد شما بدانند. اگر پویش بازاریابی شما صرفا در مورد پیامی باشد که می خواهید به مردم بدهید، یعنی بر خلاف بازاریابی درونگرا عمل کرده اید.
کمپین ها برنامه ریزی شده و کند هستند، اما امروزه، محاورات و گفتگوها پویا و تعاملی هستند.
در دنیای قدیم بازاریابی، شما می توانستید کمپینی از تبلیغات و ترفیع محصولات تان را به اجرا درآورید و بعد تمام فعالیت های بازاریابی را برای مدتی تعلیق کنید. اما امروزه وقتی شروع به ایجاد تعامل با افراد می کنید ، آنها انتظار دارند در آینده هم این ارتباطات و تعاملات را ادامه دهید. اگر به خوبی از بازاریابی درونگرا استفاده کنید، تبدیل به رسانه ی صنعت خود خواهید شد. اگر شروع به عامل با مخایبان بکنید، پستی را به اشتراک بگذارید و به یکباره آن را قطع کنید، مخاطبان خود را از دست می دهید. وقتی با مخاطبان و کاربران ارتباط برقرار می کنید آنها انتظار پاسخگویی از جانب شما را دارند. ممکن است ارتباط شما روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالیانه باشد، مهم نیست اما بر آنچه از ابتدا وعده داده اید عمل کنید، یعنی اگر وعده ی تعاملات هفتگی را داده اید، حتماً آن را به انجام برسانید.
در عصر جدیدی و بازار رقابتی که با آن رو به رو هستیم، طراحی کمپین بازاریابی اگربا دقت و بر اساس استراتژی شرکت، اهداف و وضعیت آن و همچنین نیاز و انتظارات مشتریان، صورت گیرد، می تواند کمک به سزایی به پیشرفت کسب و کار شما بکند.
معرفی شغل ویزیتوری و راهکار کسب مهارت در این شغل
اگر قسمت آگهی روزنامه ها را ورقی بزنید احتمالاً آگهی های زیادی در خصوص استخدام بازاریاب و یا ویزیتوری می بینید. مطمئنا این شغل برای خیلی از افراد جویای کار مقداری جذابیت دارد و حتی برخی برای امتحان کردن و اینکه چند وقتی بیکار نباشند به این کار روی می آورند. اما شغل ویزیتوری دقیقاً چه چیزی است؟
اگر قسمت آگهی روزنامه ها را ورقی بزنید احتمالاً آگهی های زیادی در خصوص استخدام بازاریاب و یا ویزیتوری می بینید
مطمئنا این شغل برای خیلی از افراد جویای کار مقداری جذابیت دارد و حتی برخی برای امتحان کردن و اینکه چند وقتی بیکار نباشند به این کار روی می آورند. اما شغل ویزیتوری دقیقاً چه چیزی است؟
ویزیتوری شغلی است که در آن فروشنده محصول یا خدماتی به سراغ مشتری ها رفته و آنها را به خرید ترغیب می کند. کار دیگر ویزیتور دریافت سفارش است، یعنی مشتری را برای محصولی مانند بستنی یافته، حالا هر چند روز یکبار سری به فروشگاه می زند و سفارش جدید را از مشتری دریافت می کند.
البته برخی از ویزیتوری های حرفه ای با توجه به تجربه و اطلاعات خوبی که دارند صرفا اقدام به یافتن مشتری های جدید می کنند و کار سفارش گیری را به ویزیتورهای کم سابقه می سپارند.
این شغل اگر بصورت صحیح و با علاقه دنبال شود می تواند درآمد مطلوبی را برای فرد ویزیتور بدنبال داشته باشد.
یک ویزیتور خوب باید:
برون گرا باشد، یعنی بتواند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند
دارای اعتماد بنفس مطلوبی باشد.
از پاسخ های منفی مشتری ها نهراسد و به فروش ادامه دهد. در ویزیتوری ممکن است بسیاری از مشتری ها در اولین ملاقات ها پاسخ منفی به دریافت محصول بدهند و فروشنده های تازه کار و کسانی که روحیه مطلوب برای اینکار را ندارند، خیلی سریع از این کار خسته می شوند.
دارای قدرت بیان و ارتباطات موثر باشد. تا فروشنده و ویزیتور به این سلاح یعنی ارتباط موثر مجهز نباشد نمی تواند موفقیت چندانی را بدست آورد.
بهتر است با اصول چیدمان فروشگاهی آشنا باشد. این آشنا بودن به او کمک می کند بهترین نقطه فروشگاه را برای چیدمان محصولاتش به صاحب فروشگاه پیشنهاد کند تا فروش محصولات سریع تر و بهتر باشد.
نکات بالا قسمتی از مواردی که یک ویزیتور باید بداند، به هرحال اگر تصمیم داشتید به شغل ویزیتوری بپردازید، لازم است که اصول آنرا بدانید، به آن علاقه داشته باشید و برای موفقیت در آن مقداری هم صبر چاشنی کارتان کنید.
اصلا به مشتری نه نگویید
یکی از معضلات جامعه امروز که در بین اکثر آدم ها هم رایج است «نداشتن قدرت نه گفتن» است. ترس از نه گفتن همیشه باعث می شود تا اولویت های دیگران را به اولویت های خومان ترجیح دهیم. اما در مواجهه با مشتری اینگونه نیست؛ اکثر فروشنده ها با مشتری هیچ تعارفی ندارند و اگر محصول یا خدماتی را نداشته باشند صراحتا به مشتری می گویند "نه". به همین سادگی یک مشتری با ارزش از دست رفت!
موضوع نه گفتن به مشتری جزو دغدغه هایی که است که همه ما حداقل یک بار با آن مواجه شدیم، به نظر اینطور میاد، کسی که به ما "نه" میگه یجورایی بی عاطفه هست یا نمیخواد کاری رو انجام بده یا حتی ممکنه دوست نداشته باشه اون کار رو برای ما انجام بده. در واقع بزرگترین ترس توی هر کسب و کاری ترس از دست دادن مشتری هستش. توصیه مهم ما در زمانی که میخواهید به مشتری "نه" بگویید، به شما این است:
اگر مشتری درخواستی از شما داشت و در توان شما نبود، هرگز به مشتری نه نگویید بلکه پیشنهاد جایگزین را مطرح کنید. در واقع هیچ گاه از کلمه "نه"، "نداریم"، "نمی شود" و "نمی توانیم" استفاده نکنید. استفاده از این کلمات نه تنها دردی از شما و مشتری دوا نمیکنه بلکه فقط نقطه ضعف شما را مشخص می کنه. به جای استفاده از کلمه "نه" به سادگی و با شفافیت تمام به مشتری توضیح دهید که چه کار دیگری می توانید برای او انجام دهید. اگر باز هم کاری از دستتان بر نمی آمد، اندکی مشاوره در مورد محصول به مشتری بدهید. در انتها هم می توانید بهترین گزینه برای خرید از رقبا را به مشتری معرفی کنید.
به یاد داشته باشید «نه گفتن به مشتری» همانند شلاق زدن روی صورتش است. شلاقی که درد ندارد اما حتما اثرش تا مدت ها باقی خواهد ماند!
تکنیک بسیار حرفه ای "نه گفتن به مشتری"
به یاد داشته باشید که همیشه راهی برای خلاقیت هست. روش خلاقانه ای که در بسیاری از موارد کار میکند. اگر مشتری اصرار به دریافت خدمات یا محصولی از شما بود و شما هم توان ارائه نداشتید به جای "نه گفتن" با لبخند بگویید «بله داریم»، اما شرایطی را پیش پای مشتری بگذارید که توان پرداخت نداشته باشد و خودش از خواسته اش پشیمان شود.
مثلا بگویید «بله داریم، سفارش جدید ماه آینده به دستمان می رسد و در اختیار شما قرار خواهیم داد»
مثلا بگویید «بله داریم، برای شش ماه آینده می توانیم به شما وقت بدهیم»
معرفی بهترین مشاور فروش
اگر قرار باشد شخصی برای توسعه کسب و کار و افزایش فروش به شما مشاوره دهد باید چند ویژگی داشته باشد: اول از محصول و بازار شما را شناخت خوبی داشته باشد. دوم آنکه خودش کسب و کاری داشته باشد که فروش خوبی در آن رقم می خورد و سوم مصداق حرفی که می زند باشد! ضمنا مشاور خوب کسی است که بتواند خودش را جای شما بگذارد.
مشتریان شما
اول از همه آنکه محصول شما را استفاده کرده باشد. از همه ویژگی های محصول یا خدمات شما شناخت کافی داشته باشد، از جایگاه مشتری بتواند زوایایی پنهان را که شما قادر به دیدن آن نیستید خیلی خوب مشاهده کند. به یاد داشته باشید مشتریان شما بهترین مشاوران شما هستند. مشتریانی که اگر حس واقعی شان را از محصول یا خدماتی که ارائه می دهید به شما بگویند، کسب و کارتان سکه خواهد شد. اما مشکل آنجاست که مشتریان با زبانِ بی زبانی با ما صحبت می کنند. زبانی که فهمیدنش نیاز به تحلیل کارشناسانه دارد. مشتری همیشه با رفتارش با ما صحبت می کند. پس اگر قدرت تحلیل رفتار مشتری را می خواهید باید کارشناس شوید یا سراغ کارشناس بروید!
خود شما
دوم اینکه خودش سابقه فروش داشته باشد، کسب و کار داشته باشد و با مشتریان واقعی سر و کله زده باشد. خب چه کسی بهتر از خود شما؟ شمایی که در کسب و کارتان از همه مشاوران موجود در دنیا، فوت و فن کار خودتان را بهتر می شناسید! البته به شرط اینکه ذهنتتان چارچوب نداشته باشد. برای اینکه بتوانید خیلی خوب رفتار مشتری و رفتار بازار را تجزیه و تحلیل کنید باید قدرت این را داشته باشید که از بیرون به کسب و کارتان نگاه کنید و مستلزمِ داشتن این نوع نگاه به کسب و کار، خودش نیاز به ذهنی آرام و خالی از دغدغه های روزمره دارد. ساختار ذهن انسان به گونه ای است که در صورت درگیری با مسائل تکراری شکل ثابتی به خود می گیرد و برای خودش چارچوب و سقف می سازد و قدرت نگاه کردن از بیرون به مسائل را از صاحبش صلب می کند. "بیخود نیست که می گویند بزرگترین نوآوری ها را کسانی انجام داده اند که در آن صنعت خبره نبوده اند"!!
کارشناس توسعه کسب و کار
مهم تر از همه مصداق حرفی که می زند باشد؛ یعنی اگر ترفندی را به شما آموزش می دهد حداقل چند بار آن ترفند را استفاده کرده باشد. مثلا اگر به شما زبان بدن آموزش می دهد آیا حین فروش خودش رعایت می کند؟ اگر فروش تلفنی آموزش می دهد آیا می تواند تلفنی هر چیزی را بفروشد؟
حال برای اینکه بسنجید شخصی واقعا کارشناس توسعه کسب و کار است یا خیر ابتدا سطح تخصصش را بسنجید. برای این کار چند سوال عمومی از کسب و کارتان را مطرح کنید و جواب را تحلیل کنید. بدیهی است کسی که تخصص کافی نداشته باشد، پاسخ سطحی خواهد داد و نگاه عمیقی به موضوع را پیش پای شما قرار نخواهد داد.
5 استراتژی خروج از بن بست در مذاکرات فروش
به احتمال زیاد شنیده اید که هدف از مذاکره ایجاد شرایط برد-برد است. مشکل مذاکره بر- برد این است که به اندازه کافی در دنیای واقعی اتفاق نمی افتد تا به این مفهوم معنی ببخشد. در بسیاری از مذاکرات، این احتمال وجود دارد که آمادگی طرف مقابل مانند شما باشد؛ و این موضوع کار را برای شما دشوار می کند.
مذاکره کنندگان قدرتمند این واقعیت را درک کرده و از آن به نفع خود استفاده می کنند. مذاکره کنندگان قدرتمند از هر تاکتیک اخلاقی در دسترس برای پیروزی خود استفاده می کنند، اما به احساسات طرف مقابل نیز احترام می گذارند. هدف مذاکره کننده قدرتمند ایجاد احساس دائمی برنده بودن در طرف مقابل است. پس از پایان مذاکره، مذاکره کننده می تواند با اطمینان کامل بگوید که ارتباطی با طرف مقابل ایجاد کرده یا آن را بهبود بخشیده است. تنها وقتی چنین هدفی داشته باشید، می توانید خود را مذاکره کننده قدرتمند بنامید.
بازی مذاکره قدرتمند
مذاکره قدرتمند مانند بازی شطرنج است که براساس مجموعه ای از مقررات بازی می کنید، با این تفاوت که در مذاکره قدرتمند، طرف مقابل این قوانین را نمی داند. می توانید از این مزیت آگاهی استفاده کرده و کاری کنید که طرف مقابل به روشی قابل پیش بینی جواب دهد. به این ترتیب، یک مذاکره کننده قدرتمند ماهر درک می کند که خروجی، یک کار علمی است تا هنری، حرکات استراتژیک در بازی مذاکره قدرتمند ریسک هایی در بر دارد. . این حرکات مشابه حرکات شطرنج است و بنابراین همان اسم حرکات شطرنج را دارد: در اینجا شما را با 5 تکنیک مذاکره قدرتمند آشنا می کنیم که با استفاده از آن می توانید در پایان مذاکرات، برگ برنده را به نفع خود رو کنید و مذاکرات فروش خود را از بن بست خارج کنید!
1- پلیس خوب-پلیس بد
این یکی از معتبرترین ترفندهای اتمام مذاکره است که آن را در سریال های پلیسی بیشماری در تلویزیون دیده اید. پلیس با فرد مظنون رفتار خشنی دارد و سپس اتاق را ترک می کند؛ پلیس دیگر به فرد مظنون می گوید که نگران اوست و اگر فقط به او بگوید که دقیقا چه اتفاقی افتاده به مظنون کمک می کند. البته قبل از اینکه پلیس بد باز گردد، فرد مظنون باید همکاری کند. هرگاه که دو یا چند مذاکره کننده در طرف مقابل حضور دارند، مراقب این ترفند باشید. بهترین دفاع این است که به این افراد نشان دهید از ترفندشان آگاه هستید.
۲- چانه زنی
چانه زنی کم کم بعد از آنکه در مورد همه چیز به توافق رسیده اید، ترفندی رایج است. چانه زن درخواست بیشتری دارد که معمولا موردی است که نمی توانسته در مذاکرات به آن دست یابد. فروشندگان بزرگ در چانه زنی موفق هستند. برای مقابله با این ترفند، هزینه درخواستها، خدمات یا موارد اضافه را اعلام کنید. اگر به روشی مناسب کاری کنید که چانه زنها احساس کنند عملشان زشت و نامناسب است، از این کار دست می کشند. در نهایت، با مذاکره صادقانه درباره همه جزئیات، راه چانه زنی را به روی افراد می بندید.
٣- محدود کردن امتیازات
هرگز توقعاتی در ذهن طرف مقابل ایجاد نکنید. هرگز به تبادل امتیازات مساوی به طرف مقابل نپردازید، زیرا به فشارهای خود ادامه میدهد. هرگز دامنه مذاکرات خود را محدود نکنید، زیرا طرف مقابل پیشنهاد آخر و نهایی را میدهد یا ادعا می کند علاقه ای به مذاکره ندارد.
۴- پس گرفتن پیشنهاد
وقتی طرف مقابل در حال خارج کردن آخرین پنی از جیب شما است، از این ترفند استفاده کنید. می توانید این کار را با عقب نشینی از آخرین امتیاز قیمتی که به آنها داده اید یا با پس گرفتن پیشنهاد ارائه خدمات حمل، نصب، آموزش یا موارد اضافه، انجام دهید. وقتی از این ترفند استفاده می کنید، برای اجتناب از تقابل مستقیم، از یک آدم بد که اختیار بیشتری دارد استفاده کنید.
۵- بسترسازی برای پذیرش آسان
شاید وقتی با شخصی با تجربه مذاکره می کنید، نیازمند استفاده از این ترفند باشید. با ارائه امتیازی کوچک قبل از این که شخص مقابل آن را در خواست کند، از این ترفند استفاده کنید. برای مثال، قبل از این که کارمند جدیدی به حقوق سالانه خود اعتراض کند، ۹۰ روز حقوق اضافه به او پیشنهاد دهید. به یاد داشته باشید که زمان استفاده از این ترفند و نه ارائه امتیاز، کلید کار است.
اهمیت زبان بدن در افزایش فروش
بهتر است بدانید حرکات بدن و به اصطلاح زبان بدن شما آنقدر مهم است که ۸۰ الی۹۰ درصد ارتباطات بدون کلمات صورت میگیرد.
اگر بخواهیم دقیق تر به اهمیت این موضوع بپردازیم باید بگوییم که ۵۵ درصد اثرگذاری در کلام با زبان بدن صورت می گیرد؛ ۳۸ درصد اثرگذاری با لحن صدای مناسب منتقل خواهد شد و تنها 7 درصد اثرگذاری در کلام با انتخاب واژگان مناسب منتقل خواهد شد. پس تا آنجا که می توانید قرار اول با مشتری را حتما حضوری برقرار کنید. پس زبان بدن فقط حرکت دست و تکان دادن سر نیست؛ در واقع هر رفتاری که برای ترغیب مشتری به خرید انجام می شود به جز قدرت کلامی شما، باید به حساب زبان بدن نوشته شود.
در هنگام فروش از پوشش رسمی استفاده کنید، حتی زمان مکالمه با تلفن!
بهتر است بدانید که مغز شما تعداد دایره واژگانی که در خود ذخیره کرده است چیزی بین 3 الی 4 هزار کلمه است؛ جالب است که برای فرآیند صحبت کردن ما هر روزه تقریبا از 200 کلمه بصورت تکراری استفاده می کنیم؛ این یعنی مغز برای خودش یک دایره واژگان 200 عددی از لغات پر کاربرد را دم دست می گذارد و با آن، جملات را تولید می کند. البته افرادی هم که سخنوران بسیار ماهری هستند و در فن بیان بسیار مسلط هستند، حداکثر از 400 واژه در روز استفاده می کنند. جالب تر آنجاست که بدانید شما زمانی که در منزل در حال استراحت هستید، با اطرافیان غیر رسمی و راحت صحبت می کنید، پس مغز شما از کلماتی استفاده می کند که غیر رسمی هستند؛ پس اگر در محیط کار با لباس غیر رسمی ظاهر شدید و از پشت تلفن شروع به پرزنت محصول کردید، مغز شما با تصور اینکه در منزل هستید اقدام به گلچین واژه ها از دایره واژگانی خود می کند و به مراتب نسبت به زمانی که از پوشش رسمی استفاده می کنید ضعیف تر عمل می کند. پس لزوما زبان بدن را در حضور مشتری نباید به کار گرفت، بلکه در همه مواقع باید به یک شکل عمل کرد.
هیچ وقت در حالت ایستاده چیزی را ارائه ندهید؛
اگر بصورت مداوم در حالت ایستاده باشید، این خطر هست که از ارزش و اعتبار محصول خود بکاهید. هیچکس به محصولی که در حالت ایستاده پرزنت می شود خیلی اهمیت نمی دهد. مگر اینکه در پشت ویترین بفروشید و مجبور باشید. بطور کلی ایستاده صحبت کردن در انسان حس اضطرار بوجود می آورد و زمانی که فروشنده بصورت ایستاده اقدام به پرزنت محصول می کند این اضطرار به مشتری هم انتقال پیدا می کند؛ مشتری شاید در ظاهر خودش متوجه نشود که مضطرب شده است، اما در اینجا به شما می گوید: بگذارید کمی دور بزنیم و نگاهی به مغازه های دیگر بیندازیم!
نکته بسیار مهم آنکه اگر به محصولی که ایمان می فروشید ایمان کامل داشته باشید و خودتان از ویژگی های آن محصول هیجان زده شوید و سر ذوق بیایید، آنگاه ناخودآگاه زبان بدنتان به بهترین شکل ممکن پیام شما را مشتری منتقل خواهد کرد؛ پس هنگام پرزنت محصول بدون اینکه حواستان به تکنیک های زبان بدن باشد، روی ویژگی های محصول و منافعی که برای مشتری دارد تمرکز کنید.
دست دادن با مشتری
هنگام دست دادن با مشتری دستتان را روی دست رو قرار ندهید؛ این مدل دست دادن حس خوبی به مشتری نمی دهد. برای دست دادن همیشه شما پیشقدم باشید. بدون زاویه به مشتری دست دهید؛ گویی که مشتری روبروی آیینه ایستاده است. این مدل دست دادن حس برابری را به مخاطب القا می کند.
همیشه درست با قامت راست بایستید و بنشینید.
هیچ وقت موقع صحبت کردن دست به سینه نشینید زیرا بدان معنی است که طرف مقابل را کنار گذاشته و برایت اهمیتی ندارد. وقتی که پاها را روی هم می اندازید یعنی اطلاعاتی را از و مخفی نگه می دارید. بهترین حالت شما موقعی است که قدری به جلو خم می شویم با دقت به پیشانی و چشم ها و دهان مشتری نگاه می کنید و به دقت به حرفهای او گوش میدهی. هنگام صحبت کردن مشتری کمی سرت را تکان بده و لبخند بزن.
محیط پرزنت
باید محصول خود را در بهترین مکان و فضای روشن پرزنت کنید. مردم تحتتأثیر محصولی که تمیز مرتب و جالب است قرار می گیرند. به یاد داشته باشید هر چه فضایی که در آن مشغول به فروش هستید آراسته تر باشد و نور کافی وجود اشته باشد، این از نظر مشتری یعنی کیفیت مطلوب تر!
ویژگی های یک فروشنده حرفهای موفق
فروشنده حرفهای و موفق کسی نیست که صرفا از پشت میز دانشگاه بیاید و یا صرفا با سابقه کاری طولانی بوجود آید.
خصوصیات فروشنده حرفهای موفق
۱- وجدان
نتایج تحقیقات انجمن روانشناسی آمریکا در سال ۱۹۹۳ نشان میدهد که اغلب فروشندگان موفق باوجدان هستند. افرادی که به کار خود افتخار و به آن عشق میورزند، منظم بوده و از کارایی بالایی برخوردارند، دارای این ویژگی رفتاری هستند.
وجدان کاری به معنای ادامه انجام کار بدون فرصت دادن به دخالت حاشیهها است. اگر فردی مرتب یا کارآمد نیست، قطعاً قادر به آموختن آن هم نیست. فروشنده حرفهای موفق با وجدان کاریی که از خود نشان میدهد حتما نظر کارفرما و مشتریان به خود جلب خواهد نمود و این تضمین کننده تثبیت وی در تیم فروش و افزایش درآمد وی خواهد شد.
۲- ادب
برترین فروشندگان، بیشترین احترام را برای زمان مشتریان خویش قائل هستند. رفتار فروشنده با مشتریان کنونی و مشتریان بالفعل باید بهمانند رفتار با طلا باشد. زمان فروشنده برای مشتری باید کافی و برنامهریزیشده باشد. کمبود زمان مشتری را باید درک و به آن احترام گذاشت.
۳- ابتکار
فروشنده حرفهای، منتظر دریافت دستور نخواهد ماند. این افراد بسیار مصمم و علاقهمند به در اختیار گرفتن امور هستند. نظم فروشنده، عامل حفظ مسیر موفقیت است. اگر چیزی باید فروخته شود، حتماً راهی برای فروش آن وجود دارد. فروشنده باید در خصوص فروش محصولات از نبوغ و روشهای ابتکاری نیز استفاده نماید. فروشندهای که یک روش روتین برای معرفی و فروش کالا دارد، هرگز رشد نمینماید. ابتکار همراه با ریسک است و ریسک منطقی باعث ایجاد تجربه و افزایش مهارت میگردد.
۴- گوش دادن
برترین فروشندگان کسانی هستند که از مشتریان خود سؤال پرسیده و به پاسخ آنان بهدرستی گوش میدهند. وقتی به مشتری گوش فرا دهید، نیاز و خواسته مشتری را بهدرستی تشخیص و راهکار مناسب را ارائه خواهید نمود. از سوی دیگر، گوش دادن به مشتری، نشانه احترام به کلام وی است. ۸ گام برای اینکه نشان دهید، شما خوب گوش میدهد.
۵- ایستادگی
یکی از خصوصیات فروشندگان صبر و ایستادگی در مقابل ناملایمات است. زیرا فروشنده باید به شنیدن کلمه “نه” عادت نماید. پس باید اعتمادبهنفس و ایستادگی بالایی از خود نشان دهد. اما همین ایستادگی نیز باید به تکنیک فروش مسلح شود تا “جواب نه” کمتر دریافت شود. چهارراه تبدیل جواب “نه” به “بله”.
۶- پذیرنده کلام مربی
پذیرش کلام مدیر بهعنوان مربی فروش، از داشتن تجربه بااهمیتتر است. فروشنده موفق باانرژی کافی و علاقه بهسوی یادگیری و پذیرش کلام مربی گام برمیدارد. او از هرگونه پیشنهاد استقبال مینماید. فروشنده موفق، سریعاً خود را با تغییر تاکتیکهای مربی خویش منطق ساخته حتی اگر با تمام روندهای گذشته فروش متفاوت باشد.
۷- خوشبین
ترجیح میدهید از چه کسی خرید نمایید ؟ از فروشندهای خوشبین و شاداب یا فروشندهای بدبین و افسرده ؟
تمایل مشتریان به خرید از فروشندهای خوشبین و بشاش است.
۸- زیرک بودن
یک فروشنده حرفهای موفق، باید توانایی تغییر مسیر بهموقع را داشته باشد و بهمحض آنکه جواب منفی دریافت نماید، با کمک خلاقیت خویش، مسیر هوشمندانه دیگری را برای ادامه عملیات فروش پیش میبرد.
فروشنده باید توانایی فهم زبان بدن مشتری را نیز داشته باشد تا پیش از دریافت جواب نامناسب قادر به تغییر استراتژی فروش خویش را داشته باشد.
۹- اشتیاق
فروشنده درجهیک، از کار خود لذت میبرد. مهمترین مسئله این است که فروشنده حرفهای موفق باید اشتیاق و تعصب کافی در خصوص کالا یا خدمات خویش، داشته باشد. اشتیاق فروشنده به مشتری منتقلشده و انگیزه خرید را تقویت مینماید.
۱۰- سؤال پرسیدن
تحقیقات Searcy نشان میدهد : بالاترین کارایی در بین فروشندگانی است که تعداد بیشتری سؤال از مشتری خود پرسیدهاند.
لزوماً تمام این سؤالات در خصوص خود کالا نیست. البته سؤالات منطقی که موجب رنجش مشتری نگردد. استراتژی طرح سؤال از پاسخ سؤال قبلی، یک تکنیک بسیار مناسب است.
۱۱- مستقل
تا زمانی که درآمد فروشنده از دریافت پورسانت باشد، فروشنده مستقل است و شخصاً شاخصهای ارزیابی عملکرد خویش را تعریف و درصدد بهبود عملکرد خویش خواهد بود.
ازآنجاییکه منافع فروشنده در میان است، پس بودونبود مدیر اهمیت چندانی ندارد. فروشنده مستقل تلاشهای خود را برای افزایش میزان فروش سازمان بالابرده تا میزان درآمد خود را حداکثر نماید. در این حالت فروشنده مستقل خود انگیزاننده است. فروشندهی مستقل برای کسب موفقیت، شخصاً خود را سرزنش یا تشویق مینماید.
۱۲- مدیریت زمان
فروشندگان موفق، بر زمان خود مدیریت مناسب دارند. مثلاً، پیدا نمودن کوتاهترین مسیر بین دو موقعیت جغرافیایی. زیرا زمان بیشتر به معنای فرصت بیشتر برای فروش بیشتر است. اهمیت به زمان خود، منجر به اهمیت دادن به زمان مشتری خواهد شد.
باورهای اشتباه در فروش
فروش فرآیندی مرموز یا جادویی ندارد؛ بلکه وقتی بدانید کارهای لازم کدامند به طرز شگفت انگیزی صریح و مشخص است. در اینجا میخواهیم 8 تصور اشتباه که بسیار هم رایج است را در مورد فروشندگی بررسی کنیم.
آیا وجود یک فروشنده خوب می تواند در کسب و کار شما مفید باشد و آن را رونق دهد؟ آیا فروشنده خوب بودن ذاتی است یا بر اثر تجربه کسب میشود؟ فروشندگی هم مثل خیلی از شغلها در دنیای کسب و کار، آداب و قلق خود را دارد. شاید خیلی از مواقع شنیده باشید که مردم میگویند “فلانی ذاتاً فروشنده خوبی است” یا اینکه “اصلاً طرف فروشنده به دنیا آمده است”.
فروشندگان افرادی برونگرا و دوستانه هستند و برای فروشنده شدن شما هم حتما باید اینطور باشید: درحقیقت شخصیت شما تعیین کننده اثربخشی فروشتان نیست؛ بلکه درک شما و بکارگیری اصول کلاسیک فروش ویژگیهای مهم هستند. این یعنی اینکه پیش از آنکه فروش بعنوان یک هنر ذاتی تلقی شود، یک مهارت است و مانند همه مهارتها قابل آموختن است.
فروشندگان سخنوان خوبی هستند: باید به خواسته ها و نیازهای مشتریان خود گوش دهید؛ فقط با صحبت کردن به هیچ وجه به نتیجه نخواهید رسید.
اگر قرار است محصولی را بفروشیم باید کاملا با آن آشنا باشیم: دانش محصول مهم است، مخصوصا اگر محصول یا خدماتی فنی را عرضه میکنیم اما شناخت مشتری بسیار بسیار مهم است.
قبل از اینکه بتوانم محصول یا خدمتی را بفروشم باید آن را باور داشته باشم: فروش به جلب اعتماد مشتری بستگی دارد. برای کسب این اعتماد نحوه تناسب این محصول و خدمات خود را با خواسته ها و نیازهای مشتری نشان دهید.
اگر محصولیا خدماتی با کیفیت عرضه کنم دیگر نیازی نیست برای فروش تلاش کنم بلکه مردم خودشان به سراغ من میآیند: دیدگاه «اگر محصول شما بهتر باشد، مردم آن را میخرند» دیدگاه اشتباهی است. در مورد هر محصول یا خدمت همواره فروش مهم ترین عامل است.
نکات کلیدی در جلسه فروش حضوری
بسیاری از اوقات، برای معرفی یک کالا یا خدمت، به صورت حضوری با مشتری دیدار میکنیم. جلسه فروش حضوری، ممکن است برای یک شخص که به فروشگاه مراجعه میکند برگزار شود یا برای شرکتی که ما به دفتر کارشان مراجعه میکنیم.
بسیاری از اوقات، برای معرفی یک کالا یا خدمت، به صورت حضوری با مشتری دیدار میکنیم. جلسه فروش حضوری، ممکن است برای یک شخص که به فروشگاه مراجعه میکند برگزار شود یا برای شرکتی که ما به دفتر کارشان مراجعه میکنیم.
معمولاً کسانی که مهارت فروش را آموزش میدهند، به محض مطرح شدن بحث فروش و فروشنده و فروش حضوری، چهرهی فردی سمج و سرسخت که با چهرهای محکم و اعتماد به نفسی بالا روبروی شما ایستاده و به هر قیمتی میکوشد راههای فرار شما را ببندد و محصولی را به شما بفروشد، ترسیم میکنند. فردی که لبخندی بزرگ و مصنوعی بر چهره دارد و هنگام ورود به اتاق دست طرف مقابل را محکم فشار میدهد. به تکنیکهای عجیب و غریب مجهز است و حالت بدنش را شبیه حالت بدن شما میکند و میداند که دیر یا زود معجزهای روی خواهد داد!
در اینجا قصد نداریم به رد یا تایید این نوع توصیهها بپردازیم. اما با توجه به حجم مطالبی که در این حوزه وجود دارد و برخی مطالب که به صورت پراکنده در متمم مطرح کردهایم، فرصت خوبی است که به جمع بندی برخی از مهمترین توصیهها دربارهی جلسات فروش حضوری بپردازیم.
از آنجا که بحث میتواند بسیار گسترده باشد، در این درس، به طور خاص به «ارائه و معرفی محصول» توجه داریم و مذاکره فروش را به صورت مستقل مورد بحث قرار خواهیم داد.
در پایان جلسه، مستقل از اینکه طرف مقابل خریدار خدمات شماست یا خیرِ، برخورد یکسانی با او داشته باشید. یکی از مهمترین استانداردهای ارزیابی رفتار یک فروشنده حرفهای این است که وقتی جلسه فروش به پایان رسید (این جلسه ممکن است در یک فروشگاه زنجیرهای، سه دقیقه طول بکشد و ممکن است در یک جلسه واگذاری پیمانکاری یک خدمت، یک روز کامل طول بکشد) از برخورد او نتوانیم متوجه شویم که فروش انجام شده است یا خیر.
اگر از چهرهی سرد و بیحوصلهی فروشنده یا از برخورد بی تفاوت او، متوجه شدید که انگار فروش به نتیجه نرسیده، چنین فروشندهای یک فروشندهی حرفهای نیست. به خاطر داشته باشیم که به ندرت یک مشتری را فقط یک بار میبینیم و برخوردی که با او میکنیم، هم بر تصمیم خرید فعلی او و هم خریدهای آتی او و هم روایتی که از ما نزد دیگران خواهد داشت، تاثیر دارد.
تمرین ۱: به یک تجربه فروش حضوری فکر کنید. این تجربه ممکن است الزاماً از جنس معامله نباشد. یک پزشک یا یک معلم هم تجربهی یک جلسهی مفید و اثربخش را به مخاطب خود عرضه میکند و میفروشد. چه مصداقهایی از نکات فوق را دیدهاید و در ذهن شما مانده است؟
تمرین ۲: فهرست بالا، میتواند بسیار تکمیلتر شود. چه سوالات دیگری در ذهن شما مطرح است که در فهرست بالا مورد اشاره قرار نگرفته؟ چه تجربیات دیگری دارید که فکر میکنید باید به فهرست بالا افزوده شود؟
دلیل اهمیت پیگیری اصولی در کسب و کار
دانستن اینکه چرا پیگیری اصولی اینقدر مهم است یک بحث است و اینکه اصلا پیگیری اصولی چیست بحثی دیگر! پس اگر می خواهید بدانید پیگیری اصولی چیست و تکنیک های آن را به کار ببندید با «ناب آفرینی» همراه شوید.
یکی از مهم ترین اقداماتی که در دل جریان فروش باید همیشه اتفاق بیفتد، پیگیری اصولی مشتریان است. پیگیریِ اصولی آنقدر مهم است که اگر بخواهیم برای فرآیند فروش جسمی متصور باشیم، پیگیری اصولی، حکمِ روح فروش را دارد. این بدان معنی است که اگر می خواهید واحد فروش شما دچار افسردگی نشود و همواره شادابی خود را حفظ کند، باید پیگیری اصولی در برنامه هایش باشد. چرا که پیگیری اصولی مشتریان، منجر به فروش بیشتر می شود و فروش بیشتر هم منجر به درآمدزایی بیشتر برای واحد فروش خواهد شد.
پیگیری اصولی چیست؟
پیگیری اصولی فوت و فن مخصوص خودش را دارد؛ هم در تعداد دفعات پیگیری و هم در نحوه پیگیری! متاسفانه خیلی از کارمندان و فروشنده ها به دلیل نداشتن اعتماد به نفس کافی و عدم آموزش صحیح اقدام به پیگیری اصولی نمی کنند. فروشنده های بی اعتماد به نفس فکر می کنند که پیگیری کردن نوعی مزاحمت محسوب می شود و از پیگیری اصولی مشتریان خجالت می کشند. کارمندانی هم که آموزش ندیده اند فکر می کنند اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد در همان مرتبه اول اتفاق می افتد. در حالی که اصلا اینگونه نیست.
پیگیری اصولی یعنی اینکه حداقل 5 مرتبه، یک مشتری را که به محصول ما ابراز علاقه کرده است، کمکش کنیم تا بتواند تصمیم صحیح بگیرد؛ پس تعداد دفعات یک پیگیری اصولی و منطقی روی عدد 5 است. اما روش پیگیری اصولی هم بسیار مهم است؛ بسیاری از فروشنده ها فکر می کنند که برای پیگیری کردن حتما باید با مشتری تماس گرفت؛ نه! اصلا اینطور نیست؛ هر اقدامی که به تصمیم گیری مشتری در راستای خرید کمک کند پیگری محسوب می شود. مثلا ممکن است شما مشتری را در پیج اینستاگرام تان تگ کنید؛ مشتری با دیدن پست شما، یاد محصول می افتد و این یک پیگری محسوب می شود. پس پیگیری اصولی از طریق رسانه های مختلف باید انجام شود. فقط این نکته را مد نظر داشته باشید که رسانه مدنظر شما حتما جزو ابزارهای کاربردی مشتری باشد. مثلا جوانان را با پیامک و شبکه های اجتماعی پیگیری کنید. میانسالان را با تماس تلفنی پیگیری کنید. برای خانم ها از مصاحبه مشتریان قبلی بفرستید و الی آخر.
چگونه پیگیری اصولی منجر به فروش بیشتر می شود؟
به یاد داشته باشید که بعد از هر مرتبه پیگیری تقریبا درصد موفقیت تا سه برابر افزایش پیدا میکند؛ طبق تحقیقات صورت گرفته، درصد موفقیت فروشندگان (بصورت میانگین) در مرتبه اول پیگیری 2 درصد است. احتمال موفقیت در مرتبه دوم 5 درصد، مرتبه سوم 12 درصد، مرتبه چهارم 35 درصد و مرتبه پنجم 85 درصد است. اما نکته بسیار مهم آنکه تا قبل از پیگیری پنجم تقریبا یک سوم شانس پیروزی در فروش داریم؛ اما بار پنجم خیلی به فروش نزدیک شده ایم! اینجاست که متوجه میشویم چرا در ادبیات بازاریابی و فروش از اصطلاح "معجزه پیگیری" یاد میشود.
اما اینکه چرا در هر بار پیگیری اصولی درصد موفقیت افزایش پیدا می کند دلیل ساد ه ای دارد؛ مشتری در تصممیم گیری دچار شک و تردید است و در هر مرتبه از پیگیری اصولی یک جنبه تازه از محصول برایش آشکار می شود و هیجان تازه ای برای خرید محصول در ذهنش ایجاد می شود.
نسخه ای موثر برای فروشندگان خسته و بی حال
همیشه در شرایط مختلف حاکم بر بازار فروشندگانی هستند که فروش خوب و مناسبی دارند و فروش آنها دستخوش تغییر زیاد ناشی از شرایط نمی شود. آنها همیشه سرحال و قبراق در حال صعود از نمودارهای فروش هستند و معمولاً مورد حسادت دیگر فروشندگان قرار می گیرند. سئوالی که همیشه اکثر فروشندگان با آن مواجه می شوند این است که چرا برخلاف فروشندگان موفق، آنها با رکود در فروش مواجه می شوند؟
فروشندگان باید بیاموزند که در برابر اتفاقات باید فورا دست به عمل بزنند.
فروشندگان موفق دائما از خود می پرسند هم اکنون چه کاری می توانند انجام دهند که چرخه ی فروش خود را به سمت جلو حرکت دهند. در واقع در فروش تلفنی و یا حضوری بعد از هر فروش یا تلفن باید از خودمان دو سوال بسیار مهم را پرسیده و به آنها پاسخ دهیم:
سوال اول: چه میکردم بهتر بود؟
سوال دوم: چه میگفتم بهتر بود؟
پرسیدن این دو سوال از خود برای فروشندگان تلفنی همانند دو بال کمکی برای پرواز در دنیای فروشندگی خواهد بود برای اوج گرفتن؛ برای انجام این کار همیشه قلم و کاغذ کنارتان باشد!! همه چیز را یادداشت کنید، حتی چیزهایی که خیلی خیلی ممکن است ساده به نظر برسد. هنگام تماس گرفتن با مشتری حتما از هدفون های مخصوص استفاده کنید تا دستانتان آزاد باشد. هر چه مشتری می گوید را یادداشت کنید.
وقتی به دو سوال فوق جواب دادید فورا در تماس بعدی دست به کار شوید، با خود بگویید اگر دوباره همچین موضوعی مطرح شد حتما اینگونه پاسخ خواهم داد. سناریوهای احتمالی را مکتوب کنید. ممکن است در تماسهای بعدی با سوالات جدیدی روبرو شوید! قطعا همه مشتری ها منحصر به فرد هستند اما به هر حال نیازهای مشترکی دارند. همه حالات را امتحان کنید؛ بزودی مسلط خواهید شد. یادداشت کردن علاوه بر اینکه از فراموشی جلوگیری میکند باعث میشود که ذهن شما موارد مختلف را دسته بندی کند و یک نگاه سیستمی و کلی نگر از خواسته های مشتری بدست خواهید آورد، با تکرار این کار متوجه خواهید شد که انجامش چقدر آسان و لذت بخش است!!
حداکثر زمانی که برای جواب دادن به مشتری میتوانید او را منتظر بگذارید 24 ساعت است. این یکی از قوانین مهم در فروش دستور اجرای فوری است. اجرای فوری یعنی اینکه اگر مشتری به محصول یا تبلیغات ما واکنش نشان داد زمان بسیار کمی برای پیگیری او داریم و فورا باید دست به کار شویم. تجربه نشان داده است که به دلیل ساختار مغز، هیجان مشتری بعد از یک روز به شدت فروکش میکند و به هیجان آوردن دوباره مشتری مستلزم صرف هزینه و زمان است؛ پس فورا اقدام کنید.
معجزه پیگیری در افزایش فروش
دانستن این راز در فروش شما معجزه به پا خواهد کرد؛ معجزه ای که فقط با انجام روشهای اصولی پیگیری محقق خواهد شد.
آیا درحال راه اندازی کسب و کار خود هستید؟ فروشنده هستید؟ کارمند یک شرکت بزرگ هستید و یا صاحب کسب و کار؟ هر جه باشید وجه مشترک همه حالات این است که بصورت انفعالی نمیتوان با مستری برقرار کرد. هر کسب و کاری که دارید و به هر شکلی که آن را اداره میکنید نیاز به پیگیری مشتری سرنخها و فرصت ها دارید. اما چطور این کار را باید انجام داد؟
پیش از مبحث اصلی توجه شما را به آماری که مدرسه کسب و کار هاروارد در سال 2012 ارائه داده جلب میکنم:
- نیمی از فروشندهها هرگز مشتری خود را پیگیری نمیکنند؛
- فقط یک چهارم از کل فروشنده ها مشتری را دو بار پیگیری میکنند؛
- و تنها 10 درصد از کل فروشنده ها مشتری را چهار مرتبه یا یبشتر پیگیری میکنند.
با این تفاسیر اگر نیمی از فروشندهگان دسته آخر پیگیری را به روش اصولی انجام دهند، فقط 5 درصد از جامعه فروشندگان حرفه ای عمل میکنند؛ یعنی این که رقابت با بهترین ها کار سختی نیست و با رعایت چند نکته ساده میتوان در زمره فروشندگان حرفه ای و به تبع آن افزایش فروش دست پیدا کرد. جدول زیر کواه بر این ادعا خواهد بود؛ لطفا به اعداد جدول زیر دقت کنید:
مرتبه پیگیری | احتمال موفقیت |
---|---|
پیگیری اول | 2 درصد |
پیگیری دوم | 5 درصد |
پیگیری سوم | 12 درصد |
پیگیری چهارم | 35 درصد |
پیگیری پنجم | 85 درصد |
همانگونه که از جدول مشاهده میشود بعد از هر مرتبه پیگیری تقریبا درصد موفقیت تا سه برابر افزایش پیدا میکند؛ اما نکته مهم تر از آن این است تا قبل از پیگیری پنجم تقریبا یک سوم شانس پیروزی در فروش داریم؛ اما بار پنجم خیلی به فروش نزدیک شده ایم! اینجاست که متوجه میشویم چرا در ادبیات بازاریابی و فروش از اصطلاح "معجزه پیگیری" یاد میشود.
پس همین حالا تلفن را بردارید و از روی بانک اطلاعاتی مشتریان اقدام به پیگیری مشتری های گذشته و قدیمی خود کنید؛ هر قدر احتمال فروش را به آن ها را پایین بدانید، بیشتر از حالتی است که اصلا هیچ تماسی نگیرید.
آداب مکالمه تلفنی
فرقی نمیکند که پشت تلفن محلکار باشید، در خانه یا با تلفنهمراهتان، این نکات را برای آداب مکالمات تلفنی، باید همیشه رعایت کنید.
اول آنکه همیشه اولین چیزی که میگویید کلمه "سلام" باشد، و بلافاصله خودتا را معرفی کنید. "سلام، رشیدی هستم از مجله اینترنتی ناب آفرینی"؛ دقیقا با همین فرمت. بعضا پیش آمده که برخی از فروشندگان تلفن را که برمیدارند با کلمه "بله" جواب میدهند که این کار اشتباهی است. هنگام جواب دادن تلفن نیز از این فرمت استفاده میکنیم: "سلام، رشیدی هستم، مدیر محتوای مجله اینترنتی ناب آفرینی؛ همراهتان هستم".
نکته دوم اینکه به لحن صدایتان حساس باشید؛ البته نه در حین تماس! بع یاد داشته باشید که داشتن لحن و تن صدای مناسب خیلی بهتر از این است که از کلمات مناسب استفاده کنید. اینکه با چه لحنی صحبت میکنید هم بستگی به این دارد که چقدر تمرین کردهاید و پیش از این مکالمه تلفنی داشته اید. بهترین روش برای بهبود تن صدا این است که صدای خودتان را ضبط کنید و در پایان هر روز تعدادی از آنها را گوش کنید و بازخورد بگیرید.
نکته سوم و بسیار مهم دیگر آنکه به هیچ وجه مکالمه را قطع نکنید؛ تحت هیچ شرایطی! مثلا ممکن است هنگام مکالمه مدیرتان چیزی از شما بخواهد و یا شخص مهمی به دفتر کارتان بیاید؛ در این مواقع فقط کافیست یک سر به نشانه احترام تکان دهید، اکتفا میکند. به یاد داشته باشید همواره کسی که پشت تلفن است اولویت بسیار بیشتری نسبت به دیگران دارد.
نکته چهارمی که شاید برایتان تعجب برانگیز باشد اینکه هنگام برقرای مکالمه حتما لباس رسمی به تن داشته باشید؛ حتی کفش. دلیل این کار این است که مغز انسان تقریبا 5000 هزار کلمه درون دایره واژگان خود ذخیره میکند، اما در مکالمات روزمره تقریبا بین 150 تا 200 کلمه را مدام استفاده میکند. شما هر چقدر هم انسان سخنوری باشید و دائم از کلمات غیر تکراری استفاده کنید حداکثر تا 400 کلمه میتوانید استفاده کنید. حال زمانی که شما هنگام مکالمه لباس رسمی به تن نداشته باشید مغز شما شرایطی را تداعی میکند که مثلا در حال استراحت هستید و در این حالت نیز دسترسی به دایره واژگان محدودتر میشود.
نکات کلیدی درباره ارزیابی عملکرد فروش
ارزیابی عملکرد فروش از جمله فعالیت های استراتژیکی است که نباید از آن غافل شد. ارزیابی عملکرد فروش آنقدر مهم است که غفلت از آن، به مثابه حرکت روی لبه تیغ است؛ تا به خودت بیایی شاید به دره ورشکستگی سقوط کنی! لذا جهت ارزیابی عملکرد فروش می بایست شاخص های کلیدی ارزیابی عملکرد تعیین کرد. شاخص هایی که با آن بتوان به درستی رفتار هر فروشنده و کل واحد فروش را با عدد و رقم اندازه گیری کرد؛ نه از روی حدس و گمان و تحلیل شهودی!
اهمیت ارزیابی عملکرد فروش نه فقط برای سنجش عملکرد خود واحد فروش با اهدافِ قبلا مشخص شده دارد، بلکه رهنمودی است که مسیر آینده کسب و کار را ترسیم می کند. زیرا مهم ترین اطلاعات برای تصمیم گیری در مورد آینده هر کسب و کاری از داده های موجود در واحد فروش استخراج می شود.
با توجه به اینکه عملکرد، مولفه ای چند بعدی است، لذا در ارزیابی عملکرد فروش نیز باید همه ابعاد مد نظر قرار گیرند. بطور کلی عملکرد واحد فروش به دو دسته عملکرد رفتاری و عملکرد نتیجه ای تقسیم می شود. بنابراین عملکرد رفتاری شامل وظایف فروشندگان و عملکرد نتیجه ای شامل خروجی حاصل از فعالیت های واحد فروش است. معمولا بهبود شاخص های رفتاری منجر به بهبود شاخص های نتیجه می شود.
در اینجا قصد داریم سرنخ هایی را در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار دهیم که با مطالعه آن بتوانید برای واحد فروشتان شاخص ارزیابی عملکرد فروش تعیین کرده و عملکرد واقعی فروشنده هایتان را سنجش کنید. البته در بسیاری از موارد به علت عدم اشراف کامل در حیطه فروش و روش های ارزیابی عملکرد فروش، میتوانید از مشاور فروش نیز کمک بگیرید.
رشد فروش
یک روش سنتی و کلاسیک و البته بسیار کارآمد جهت ارزیابی واحد فروش است، که به تعداد فروش های انجام شده در یک بازه زمانی مشخص مثلا یک ماه یا یکسال اطلاق می شود. تعداد مشخص از هر محصول و یا مقدار مشخص واحد پولی به ازای هر فروشنده کار را برای ارزیابی بسیار آسان می کند. هرچه نسبت این اعداد در مقایسه با دوره های گذشته بیشتر باشد، رشد بهتری اتفاق افتاده است. بعنوان یک واقعیت باید پذیرفت که پیگیری رشد فروش به معنی پیگیری رشد کسب و کار است.
از این نکته بسیار مهم غافل نباشید که رشد فروش به ازای ثابت ماندن یا کاهش هزینه جذب مشتری قابل قبول است. یعنی اگر بودجه و فعالیت های بازاریابی دو برابر شود، این طبیعی است که فروش هم باید دو برابر شود؛ در واقع هیچ فروشنده ای در چنین شرایطی شق القمر نکرده!
هدف فروش
یکی از اولویت های هر کسب و کاری باید پی بردن به این موضوع باشد که آیا در مسیر رسیدن به اهدافش حرکت می کند یا خیر؟ علی الخصوص در حوزه فروش و بازاریابی! با ترسیم اهداف برای واحد فروش و هر یک از فروشندگان و رصد کردن گزارش های فروش به سادگی متوجه خواهید شد که آیا درآمد واقعی شما بهتر شده است یا بدتر؟ چقدر از برنامه عقب هستید؟ چرا طبق برنامه، تارگت محقق نشده است؟ اگر فراتر رفتید علت چیست؟ چگونه آن علت را تقویت کنیم؟ اصلا آیا هدف را درست انتخاب کردیم؟ مبنای انتخاب چه بوده؟
قیف فروش
وقتی تعداد سرنخ زیاد باشد؛ وقتی محصول مان درجه یک باشد؛ وقتی بازار انحصاری باشد و سرنخ داغ باشد، برای ارزیابی واحد فروش نیازی به بیرون کشیدن مو از ماست نیست! اینجا کار فروشنده ها روی غلتک است و فروشندگی هنری است بسیار درآمدزا! فقط کافیست اهداف از پیش تعیین شده محقق شده باشد. اما در بازار رقابتی و شرایط رکود اوضاع به شیرینی عسل نیست. در اینجا بهره وری رفتار فروشندگان طور دیگری سنجیده می شود.
چه تعداد از تماس های فروشنده با مشتری های جدید است و چه تعداد از تماس هایش مربوط به پیگیری مکالمات قبلی است؟ چه تعداد از تماس هایش با مشتریان جدید است و چه تعداد از تماس هایش با خریداران قبلی است؟ بطور کلی بیشتر فروشنده ها اهل پیگیری نیستند؛ برای این دسته از فروشنده ها آسانتر این است که بلیط شان را با مشتری جدید بخت آزمایی کنند. حداقل اینکه سراغ مشتری هایی بروند که به ایشان فروش موفق داشته اند. چرا که "ترس از نه شنیدن" همچون سدی مانع از برقراری تماس های پیگیری مرتبه دوم و سوم می شود. لذا عامل کلیدی بسیار مهمی است که ممکن است راندمان واحد فروش را متحول کند، اندازه گیری، سنجش و دسته بندی تک تک تماس های فروش است. وقتی واحد بازاریابی موفق عمل می کند، فروشنده ها حق حیف و میل کردن سرنخ را ندارند!
هزینه جذب مشتری
هزینه جذب مشتری جدید چقدر است؟ هزینه جذب مشتری در واقع هزینه متقاعد کردن هر مشتری جدید جهت خرید محصول یا خدمت در نظر گرفته می شود. برای محاسبه هزینه جذب مشتری نیز کافیست مجموع هزینه های فعالیت های مرتبط بازاریابی و فروش که برای جذب مشتری انجام می شود را در یک دوره زمانی مشخص به تعداد مشتری جدید جذب شده تقسیم کنیم. نکته مهم اینست که هزینه نگهداری مشتریان در این فرمول نباید لحاظ شود. لذا محاسبه هزینه کل بازاریابی و فروش که بعضا شامل خدمات پس از فروش هم می شود، یک خطای فاحش در محاسبه هزینه جذب مشتری محسوب می شود.
نکته بسیار مهم دیگر آنست که ارزیابی عملکرد فروش با استفاده از شاخص هزینه جذب مشتری، چون آیینه ای تاثیر برنامه وفاداری مشتریان را نیز منعکس می کند؛ بدین صورت که هرچه هزینه جذب مشتری پایین تر باشد، برنامه وفادارسازی مشتریان کارآمدتر بوده است و بالعکس!
نرخ جذب و رفت مشتری
نرخ جذب مشتری: چه تعداد از فروش های انجام شده در بازه زمانی مشخص توسط مشتریان جدید رقم زده شده است؟ آیا این تعداد از دوره قبلی بیشتر بوده یا کمتر؟ اگر بیشتر یا کمتر بوده دلیلش چیست؟ هر چه نرخ جذب مشتری بیشتر باشد و نسبت به دوره های گذشته رشد بیشتری داشته باشد، کسب و کارتان در مسیر رشد با شتاب بیشتری طیِ طریق خواهد کرد.
نرخ رفت مشتری: چه تعداد مشتری های قبلی هرگز تکرار خرید نداشته اند؟ چه تعداد از مشتریان پس از دوره چرخه عمر محصول تکرار خرید نداشته اند؟ چرا؟ به یاد داشته باشید هرچه نرخ رفت مشتری بالاتر برود، این به معنی کاهش بسیار زیاد درآمد شما خواهد بود. در واقع نرخ رفت مشتری یکی از شاخص های هشدار دهنده برای هر صاحب کسب و کار و یا مدیر فروشی اطلاق می شود. پس همواره باید کاهش نرخ رفت مشتری را در دستور کار قرار دهید؛ لذا از روش های وفادارسازی مشتریان غافل نباشد.
نرخ تبدیل مشتری ناراضی به مشتری وفادار
مشتری ناراضی همیشه پتانسیل تبدیل شدن به بهترین مشتریان شما را دارد؛ اساسا وقتی مشتری ابراز نارضایتی می کند تمایل به حفظ رابطه عاطفی با برند یا فروشنده را دارد. هنر یک فروشنده حرفه ای باید در وهله اول گوش دادن به اعتراضات و سپس کشف اعتراضات واقعی مشتری باشد. لذا پیگیری و رفع علل نارضایتی مشتری، نقطه عطف رابطه مشتری و فروشنده است. به یاد داشته باشید که هر مشتری زنجیره بی انتها از مشتریان دیگر است. پس هرچه نرخ تبدیل مشتریان ناراضی به مشتری وفادار بیشتر باشد، قطعا تقاضا برای محصول و خدمات شما چندین برابر خواهد شد.
انتخاب استراتژی فروش مناسب
بطور کلی برای تولید و فروش محصولتان سه نوع استراتژی وجود دارد. انتخاب و اعمال هر یک از استراتژی های فروش بسته به شرایط و نوع کسب و کار شما می تواند متفاوت باشد. در ادامه همراه «ناب آفرینی» باشید تا ضمن معرفی هر یک از استراتژی های فروش، به شما بگوییم که کدام استراتژی فروش برای شما مناسب تر است! این بسیار مهم است که شما در تعامل با مشتری چه استراتژی فروشی داشته باشید و در تبلیغات روی آن مانور دهید و مشتری را متقاعد به پذیرش برتری خود نسبت به رقبا کنید.
اولین استراتژی فروش: قیمت ارزانتر
مهمترین فاکتور برای مشتری در بازار امروز قیمت است. با توجه به کاهش ارزش پول و شرایط تورمی بوجود آمده طی مدت اخیر، قدرت خرید مشتری نیز کاهش یافته است و به دنبال آن در بسیاری از بازارها شرایط رکود تورمی (شرایطی که هم تولید کننده رغبتی به تولید ندارد و هم مصرف کننده رغبتی برای خرید) حاکم شده است. اگر شما کالایی دارید که میتوانید از سایر رقبا ارزانتر بفروشید، به شدت توصیه میشود که در تبلیغات روی قیمت آن کالا و مقایسه با سایرین مانور بدهید؛ البته به شرطی که توان مقابله به مثل رقبا را داشته باشید! مراقب باشید که استفاده بی رویه از این استراتژی در بازارهایی که رقبای بزرگی داشته باشید ممکن است به ورشکستگی شما بینجامد. اولا ممکن است آنها به منابع و تامین کنندگان ارزانتر از شما دسترسی پیدا کنند و با سرمایه ای که دارند، شروع به فروش با قیمت کمتر از شما کنند و تا زمان حذف شما این کار را ادامه دهند. نکته مهم دیگری که در استراتژی قیمت ارزانتر وجود دارد این است که نیازی نیست همهی اقلام موجود در فروشگاه را ارزانتر بفروشید؛ بلکه چند کالای مهم که در سبد خرید مشتری است میتواند وی را برای خرید بیشتر از سایر محصولات شما وسوسه کند.
دومین استراتژی فروش: کیفیت بالاتر
همه ما محصول با کیفیت را دوست داریم. هر چه کیفیت یک محصول بیشتر باشد ارزش و رضایتِ بیشتری را به مشتری منتقل خواهد کرد. استراتژی کیفیت بالاتر به این معنی است که عواملی در محصول که برای مشتری نقش پررنگتری دارند را با کارایی بیشتری در اختیارش قرار دهیم. مثلا یک پنکه با کیفیت ضمن اینکه باید عمر و استحکام مناسبی داشته باشد، باید باد خنکی هم بزند! در اینجا وزنِ معیاری مثل باد زدن از معیاری مثل عمرِ پنکه بیشتر است.
اما با توجه سطح دانش و تکنولوژی موجود در کشور ما، استفاده از استراتژی کیفیت بالاتر بسیار دشوار است؛ چرا که ممکن است محصولات مشابه خارجی با کیفیت بالاتری در بازار وجود داشته باشد. برای مثال قطعات و وسایل ژاپنی و آلمانی همواره به کیفیت بالا معروف هستند و گوی سبقت را از سایرین ربوده اند.
خبر خوب آنکه با کمی خلاقیت میتوانید از استراتژی کیفیت بالاتر استفاده کنید. با آگاهی از این فلسفه که اساسا بحث کیفیت زمانی مطرح میشود که بخواهیم یک محصول را با دیگری مقایسه کنیم؛ یعنی اگر محصول یا خدمات شما منحصر به فرد باشد و قابل مقایسه با محصولات دیگر نباشد، آنگاه خود شما معیاری برای تعیین کیفیت آن محصول خواهید بود. هرچه منحصر به فرد تر بهتر! برای مثال در هیچ کجای دنیا کسی برای صنایع دستی یک کشور، نمونه خارجی سراغ ندارد که بخواهد کیفیتش بالاتر یا پایین تر باشد. بنابراین مقایسه ای در کار نیست و مشتری اگر بپسندد به راحتی خرید خواهد کرد. پس اگر کمی خلاقیت داشته باشد و محصول یا خدماتی که تولید می کند را کمی با ویژگی های خاص (از نظر ظاهر، رنگ، شکل، کارکرد و . . . ) تولید کنید، آنگاه می توانید در تبلیغات تان ادعا کنید که این محصول با کیفیت بالا عرضه میشود.
سومین استراتژی فروش: بیشترین خدمات
محبوبترین، پرکاربردترین و ارزانترین استراتژی فروش، استراتژی «بیشترین خدمات» است. تا میتوانید به مشتری خدمات دهید خدماتی که بعضا رایگان است و هیچ هزینهی سرباری را به شما تحمیل نخواهد کرد و یا بسیار ارزان است. جلوی پای مشتری بلند شوید، خوش اخلاق باشید، مشتری را بدرقه کنید، تولدش را تبریک بگویید، در مناسبت ها برای مشتری هدایای فیزیکی کوچک بفرستید، پشتیبانی 24 ساعته کنید، به جزئیات توجه کنید و . . .
این ها مثال های بسیار ساده و کلاسیک است که سال های گذشته مورد استفاده قرار گرفته است. بطور کلی هر چه فرآیند خرید را برای مشتری آسان تر کنید و مشتری احترام بیشتری از شما دریافت کند و بیشتر با شما در ارتباط باشد، آنگاه فروش بیشتری خواهید داشت. به زبان ساده اگر در نگاه شما همه مشتری ها، به اصطلاح مشتری میلیاردی باشند، آنگاه خودبخود بهترین خدمات را به ایشان ارائه خواهید داد. پس در تعامل با مشتری طوری رفتار کنید که گویی آن شخص قصد خرید میلیاردی از شما دارد.
معرفی کتاب مدیریت فروش
"برایان تریسی" سال ها در زمینه مدیریت فروش کار کرده و نتیجه تجربیات ارزشمند خود و دیگر مدیران فروش موفق را در کتاب "مدیریت فروش" به رشته تحریر درآورده، وی با ارائه نمونه های موفق تلاش کرده راهکارها، شگردها و اصولی را به مدیران فروش ارائه دهد تا به آنها کمک کند با اثربخش تر ساختن نیروی فروش خود، فروش را افزایش دهند.
شناسنامه کتاب:
نام کتاب: مدیریت فروش
نويسنده: برایان تریسی
مترجم: فریبا یاوری
تعداد صفحات: 128
چاپ اول: 1397
شابک:5-48-6092-600-978
قطع: رقعی
جلد: شوميز
مطالعه این کتاب می تواند به مدیران فروش کمک کند با روش ها و سبک های مدیریتی در زمینه فروش آشنا شده و با فروشندگان به گونه ای رفتار کنند که توانایی هایشان شکوفا شده و با خلاقیت به طرح ایده های نو بپردازند. یک چنین نیروی فروشی می تواند در نهایت حرفه و اعتبار شخصی یک مدیر فروش را بالا ببرد.
برای تشکیل یک گروه فروش برتر می توان آن را با تیم های ورزشی موفق مقایسه کرد و از همان اصولی که سرپرستان برای آموزش و تربیت ورزشکاران و برنده شدن به کار می برند، استفاده کرد. ولی نخستین قدم در تشکیل چنین تیمی چیست؟ از آنجایی که بیشتر مشکلات مدیران فروش در مرحله نخست، ناشی از فروشندگان نامناسب است، نخستین قدم، جلب افراد توانا و موفق می باشد. پس از جلب فروشندگان مناسب، باید آنها را جذب این کار نمود و آغاز خوبی برای آنها فراهم کرد. به قولی: «خوب شروع کن، کار تمام است. بنا بر تجربیات نویسنده، آنچه در نود روز اول آغاز به کار برای فروشندگان پیش می آید، نحوه کارکرد آنها را در دراز مدت نشان خواهد داد.
دانستن عواملی که سودآوری و بهره وری را در بازارهای رقابتی بالا می برند نیز می توانند کمکی در جهت آموزش و تربیت فروشندگان باشند از جمله مشخص نمودن اهداف و پاداش دهی به کار کرد. برای دستیابی به این اهداف نیز پاداش دهی می تواند انگیزه بسیار خوبی باشد زیرا خودپنداری فروشندگان را افزایش می دهد و موجب بازدهی بیشتر آنها می شود.
تنها عاملی که می تواند در فرمول کارکرد تغییر یافته و کارکرد را بلافاصله بهتر سازد، چگونگی روش رهبری است. یک مدیر فروش برجسته باید بتواند توانایی های رهبری خود را رشد دهد. بر اساس قانون طلایی کسب و کار، مدیران فروش موفق با دیگران همانگونه رفتار می کنند که دوست دارند با خودشان رفتار شود و البته تفاوت های فردی را نیز در نظر گرفته، هر فرد را متفاوت از دیگری می دانند و با او برخورد می کنند.
اصل اول در تشکیل یک گروه ممتاز، جلب فروشندگان برجسته است. دومین اصل، آموزش و پرورش مداوم می باشد و برای دستیابی به فروشی سالم و رسیدن به رتبه های عالی در فروش باید هر روز و هر هفته به کارکنان آموزش داد. قانون اصلی کارکرد می گوید اگر افراد برای رسیدن به یک نتیجه مورد نظر آموزش ندیده باشند، نمی توان از آنها انتظار داشت به آن نتیجه ویژه دست يابند.
در فروش، هفت عامل حیاتی اصلی موفقیت وجود دارند از جمله بررسی، ایجاد اعتماد و رابطه دوستانه یا بستن قرارداد. مدیریت زمان نیز عاملی فرعی است و بهبود آن می تواند فروش را افزایش دهد.
یک مدیر فروش نمونه همواره تلاش می کند با مراقبت از گفتار و رفتار خود، الگوی مناسبی برای کارکنان باشد. از جمله وظيفههای او، داشتن انضباط شخصی، شناخت و پرورش ویژگی های فردی و درخواست نظر دیگران به منظور بهبود عادت ها است. در چنین حالتی است که فروشندگان با پیروی از نحوه کارکرد او به نتایج عالی در فروش دست خواهند یافت.
در نهایت، داشتن شجاعت و پشتکار می تواند موفقیت مدیر فروش را تضمین کند. خویشتن داری، و صبوری در مشکلات کلید پیشرفت در این حرفه دشوار است زیرا مدیر فروش با انسانها سروکار داشته و دانش مدیریت فروش می تواند او را در این راه یاری دهد. مطالعه این کتاب به تمام مدیران، به ویژه مدیران فروش پیشنهاد می شود.
شناسنامه کتاب:
نام کتاب: مدیریت فروش
نويسنده: برایان تریسی
مترجم: فریبا یاوری
تعداد صفحات: 128
چاپ اول: 1397
شابک:5-48-6092-600-978
قطع: رقعی
جلد: شوميز
برای مشتری راه حل مهم است نه عذرخواهی
رضایت مشتری به حل خلاقانه مسئله بستگی دارد نه به احساس همدلی صرف؛ پس اگر اشتباهی از شما سر زد، بیان «عذرخواهی» کافی نیست.
در این مقاله جاستیپ سینگ، رییس هیئت مدیره و مدیر ارشد کسب و کارهای شرکت مشاوره اکسنچر در استرالیا و نیوزیلند که در پژوهشی به موضوع نحوه عذرخواهی از مشتری پرداخته است، می پردازیم:
نخستین قاعده خدمات مشتری این است: هنگامی که اشتباهی پیش می آید عذرخواهی کنید. در بسیاری از موارد، معذرت خواهی در سرتاسر زمانِ تعامل با مشتری ادامه می یابد زیرا کارمند در همدلی و ابراز نگرانی زیاده روی می کند. اما در نهایتِ تعجب تحقیقات نشان داده اند این رویکرد می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
عذرخواهی اگر از چندین ثانیه اول تعامل با مشتری بیشتر شود، می تواند رضایت مشتری را کاهش دهد. در عوض کارمندان باید تمرکز خود را بر نشان دادن چگونگی حل خلاقانه و پرانرژی مشکل قرار دهند و این یعنی، فقط صمیمیت یا همدلی نیست که باعث رضایت مشتری می شود.
محققان به این بینش ها با تحقیق بدیعی رسیدند. با وجود این که بسیاری از شرکت ها تعاملات مشتری ها را ثبت می کنند، اما دغدغه های حریم شخصی عموما مانعِ در میان گذاشتن این نتایج با محققان می شود. اما تیمی به رهبری جاگدیپ سینگ، از دانشگاه کیس وسترن ریزرو، ۱۱۱ ویدیو که در بخش خدمات مشتری در فرودگاههای آمریکا و انگلستان برای یک برنامه مستند تلویزیون فیلم برداری شده بودند را به دست آورد و تجزیه و تحلیل کرد (تهیه کنندگان حق استفاده از این ویدیوها را داشتند.) کلیپ ها برخورد کارمندان با مسافرانی را نشان می دادند که کیف خود را گم کرده بودند، پرواز را از دست داده بودند یا دیگر مشکلات سفر هوایی داشتند. سینگ می گوید: «برای نخستین بار توانستیم فراتر از نظر سنجی ها یا مصاحبه های بعد از اتفاق رویم و دسترسی مستقیم به چگونگی این تعامل در دنیای واقعی داشته باشیم».
محققان، کلمات و عبارت های کارمندان را کدگذاری کردند و سپس آنها را با توجه به این که کارمندان در ابتدا در حالت «ارتباط عاطفی» (با ابراز همدلی، عذرخواهی یا تلاش برای ایجاد ارتباط شخصی) قرار می گرفتند یا در حالت حل مشکل (با تمرکز بر یافتن راه حل) ارزیابی کردند. همچنین علائم صورت (مانند لبخند زدن) به منظور شناسایی زمان تاثیر مثبت کارمندان را نیز بررسی کردند. این تحقیق دو نتیجه بسیار گسترده داشت.
کارمندانی که ابراز همدلی بسیار می کردند یا سعی در بشاش بودن داشتند، در جلب رضایت مشتری عملکرد ضعیفی داشتند به خصوص هنگامی که ارتباط عاطفی از چند لحظه اولِ مکالمه فراتر می رفت. هم چنین مشتریان به نتیجه واقعی (مانند یافتن سریع کیف گمشده) نسبت به فرایند کمک کارمند، اهمیت کمتری می دادند. سینگ می گوید: «مسئله راه حل نیست، مسئله نحوه رسیدن به راه حل است.»
برای توضیح این یافته های متضاد، محققان به مطالعات در زمینه رهبری اشاره می کنند که مصالحه ای میان ادراکات از صمیمیت و ادراکات از شایستگی یافته اند. آنها فرض می کنند که پدیده مشابهی نیز در فرآیند راضی کردن مشتری ناراضی وجود دارد. اگر کارمندی صمیمیت بیش از حد به خرج دهد، مشتری او را شایسته نمی انگارد.
به هنگام تحلیل ویدیوها، محققان ارتباط مشتریان را به سه مرحله تقسیم بندی کردند:
1- حس کردن (در این مرحله کارمندان سوال می پرسند تا متوجه موقعیت شوند)
2- جست و جو در این مرحله راه حل های بالقوه را به یاد می آورند)
3- حل کردن (کارمندان به همراه مشتری راه حلی را انتخاب می کنند که بهترین نتیجه را به ارمغان می آورد.
در بسیاری از رویارویی ها، کارمند مدام عذرخواهی می کند یا در طول هر سه مرحله بسیار کوتاه صحبت می کنند، اما راه حلی را انتخاب می کنند که بهترین نتیجه را به ارمغان می آورد. در بسیاری از رویارویی ها، کارمند مدام عذرخواهی می کند یا در طول هر سه مرحله بسیار کوتاه صحبت می کنند، اما سعی آنها در ملایمت، به نظر می رسد تنها در افزایش عصبانیت و نا امیدی مشتری نقش دارد. سینگ می گوید: جمله «متاسفم، این اتفاق برای خواهر من هم افتاده» این حس را به مشتری می دهد که به صحبت های او گوش داده نمی شود و مشتری آن را یک بی تفاوتی می انگارد. در حقیقت، این تحقیق می گوید تداوم عذرخواهی بعد از هفت ثانیه اول مکالمه باعث نتیجه معکوس می شود.
محققان می گویند، بعد از این ثانیه های اول، بهتر است کارمندان با انرژی و خلاقیت روی یافتن راه حل های بالقوه تمرکز کنند. این مرحله همفکری، بیش از هر چیز دیگری در ارزیابی مشتریان از رویارویی نقش دارد و هر قدر کارمند نبوغ بیشتری به خرج دهد، بهتر است.
تعجبی ندارد که این تحقیق مورد توجه هتل ها، رستوران ها و شرکتهای خدمات مسافرت محور قرار گیرد که همه آنها در صنایع لجستیک محور فعال هستند و در آنها مشکلات بسیار معمول است و عواقب خدمات نامناسب بسیار چشمگیر. سینگ می گوید شرکت ها شروع به پرسیدن سوال هایی در مورد لغات و عباراتی کرده اند که کارمندان می توانند برای القای تلاش خود در ارائه راه حل به مشکل مشتری استفاده کنند. او می گوید، اما غیر ممکن است این مواجهه ها را مکتوب کرد، در واقع بخشی که بازیابی خدمات را بسیار مشکل می سازد، نیاز به بداهه گویی است زیرا هر موضوع جنبه های خاص خود را دارد. بنابراین به جای وسواس روی استفاده از لغات و عبارات کامل، کارمندان بهتر است یاد بگیرند مشتاقانه حل مشکل را آغاز کنند.
سینگ می گوید: «کار را آغاز کنید و به مشتری گزینه های جذابی پیشنهاد دهید که تفاوت ایجاد می کنند.»
منبع: مجله کسب و کار هاروارد
تاثیر خدمات پس از فروش در جذب مشتری
خدمات پس از فروش مناسب و کارآ، برای جلب رضایت و رجوع مجدد مشتری برای خرید های متوالی برای هر برندی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. از همین روست که گفته اند: "اولین محصول را واحد فروش می فروشد و محصولات بعدی را خدمات پس از فروش"
تعریف کلاسیک خدمات پس از فروش عبارت است ارائه خدمات، پشتیبانی و قطعات یدکی بعد از انجام یک فروش اولیه است. این خدمات در ارائه ماشین آلات پیچیده مانند وسایل نقلیه موتوری اغلب به تعمیر و نگهداری منظم را شامل می شود. اگر بخواهیم از این تعریف استفاده کنیم آنوقت این تعریف فقط برای محصولاتی که دارای بعد فیزیکی هستند کاربرد خواهد داشت آنگاه برای فعالیتهای خدماتی این تعریف کاربرد نخواهد داشت.
امروزه برای در برگرفتن کلیه فعالیتها به مفهوم خدمات پس از فروش از تعریف زیر استفاده میشود:
خدمات پس از فروش عبارتست از ابزار بازاریابی به منظور وفادارسازی مشتریان بالفعل از طریق شناخت و برآورده سازی نیاز اینگونه مشتریان؛ به این ترتیب با شناسایی نیازهای مشتریان موجود و بالفعل در تمامی حوزهها میتوان مفهوم خدمات پس از فروش را تبیین کرد. بانکها، بیمهها، بیمارستانها، صنایع تولیدی و غیره مشمول این تعریف خواهند شد.
ارائه خدمات پس از فروش در صنف های مختلف متفاوت بوده كه اما در کسب و کارهای خدماتی بسیار پیچیده تر و در عین حال متنوع تر است؛ موجود بودن دانش پشتیبانی، حفظ و نگهداری از اعتماد و اطلاعات مشتریان ، مجهز بودن امكانات و تحصیلات برای رسیدگی به موقع به مشكلات مشتریان، برطرف كردن ایرادات احتمالی محصول یا خدمات، آموزش استفاده از محصول و... از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مزیت عمده بشمار میرود.
در خدمات پس از فروش، قول زمان تحویل یا رفع ایراد و غیره را ندهید ، مگر اینکه بتوانید آنرا به انجام رسانید. قابلیت اطمینان یکی از کلیدهای ارتباط اثربخش جهت کسب رضایتمندی و وفاداری است.
در جامعه امروزه به علت توجه خریداران به خدمات پس از فروش شركت ها سعی دارند با معرفی امكانات خدماتی خود مشتریان، وفاداری و رضایت آنها را مورد توجه قرار دهند. با توجه به اهمیت خدمات؛ در بازاریابی جدید خدمات فقط به خدمات پس از فروش اطلاق نمیشود بلكه خدماتی فراگیر را داراست و شامل سه مرحله : خدمات پیش ازفروش، خدمات در خلال فروش، خدمات پس از فروش میباشد.
خدمات پیش از فروش؛ شامل حل مشكلات و یا راهنمایی مشتریان است حتی در شرایطی كه با محصول شركت ارتباط ندارد.
خدمات در خلال فروش؛ خدماتی را شامل می شود كه اطلاعات كافی را در اختیار مشتری قرار دهد و او را ترغیب به خرید كرده و در تصمیم خرید راهنمایی میشود از جمله: در اختیار قرار دادن كاتالوگ محصولات یا خدمات ، نمایش طرز استفاده از محصول ، سابقه محصول ، مشتریان موجود و قبلی و ... كه در این بخش مهارت و هنر مذاكره و ارتباط با مشتریان نقش بسزایی دارد.
خدمات پس از فروش؛ شامل حمل و نقل محصول ، نصب و راه اندازی ، آموزش ، نگه داری و تعمیرات است. و بدین صورت می باشد كه ابتدا كارشناسی در جهت استقرار محصول یا خدمات در محل مشتری حضور پیدا خواهد كرد و در مرحله بعد آموزش استفاده به كاربران و در مرحله سوم خدمات پس از فروش از طریق تلفن، تیكت، اینترنتی و در صورت لزوم كارشناس حضوری صورت خواهد پذیرفت.شركت هایی كه خدمات عالی به مشتریان ارائه میكنند دارای چند ویژگی مهم و مشترك هستند, كه به خواسته ها و انتظارات و نیازهای مشتریان توجه بسیاری دارند. و سیستمی را طراحی كرده اند كه در آن در هر مرحله با مشتریان به خوبی رفتار میشود.
خدمات پس از فروش مناسب و کارآ، برای رجوع مجدد مشتری برای خرید های متوالی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. از همین روست که گفته اند: "اولین محصول را واحد فروش می فروشد و محصولات بعدی را خدمات پس از فروش"
راهکارهایی برای ارائهی بهتر خدمات پس از فروش
1. ارائه کارت ویزیت به مشتری
ین کار علاوه بر اینکه نام برند شما را در دستان خریدار قرار میدهد، شرکت شما را نیز به او یادآوری میکند. سعی کنید با مهارت و دقت زیاد، پیام خود را بر روی کارت ذکر کنید، پیامی که شما را برای همیشه در ذهن مشتری ثبت کند. مشتریان اطلاعات تماس با شما را در اختیار دارند و این اطمینان برای آنها بهوجود میآید که شما در دسترس هستید.
2. داشتن کیفیت و بستهبندی منحصربهفرد
امروزه خردهفروشان بر حساسیت مشتریان بر روی بازیافت محصولات سرمایهگذاری میکنند. برای مثال کیفهایی که بهطور مجدد و برای دلایل مختلف قابل استفاده هستند جایگزینی برای کیسههای پلاستیکی خرید شدهاند. سرمایهگذاری بر روی کیفیت، ظاهر مناسب و بستهبندی منحصربهفرد، راههای مناسبی برای ایجاد خدمات پس از فروش هستند و باعث ارتقای نام تجاری شرکت میشوند. هر دو طرف خریدار و فروشنده از مزایای این روش بهرهمند خواهند شد.
3. ارائهی کارت تخفیف
آیا فقط یکبار محصولتان را به فروش میرسانید و به فکر تکرار فرایند خرید توسط مشتری نیستید؟ با توجه به نوع محصول و خدماتی که ارائه میدهید این امکان وجود دارد که به مشتری کارت تخفیف بدهید. اگر تکرار خرید برای مشتری شما بیمعنی است سعی کنید با ارائه کارت تخفیف، او را تشویق به خرید دوباره کنید. به علاوه کارت تخفیف میتواند در قالب معرفی برای دوستان و اعضای خانواده مشتری باشد تا با معرفی هر یک از دوستان یا اعضای خانواده تخفیف بیشتری به آنها تعلق گیرد.
4. برقراری تماس شخصی
در صورت امکان، بعد از گذشت سی روز از خرید، با مشتریانتان تماس بگیرید. در تماس خود حرفی از تشویق برای تکرار خرید نزنید بلکه تنها از میزان رضایت آنها از محصولات و خدمات شرکت سؤال کنید یا اگر نیازی دارند آن را رفع کنید. این کار ساده باعث ایجاد حس وفاداری در مشتری میشود. اگر پاسخ تماس شما را ندادند یا وقت کافی برای صحبت را نداشتند، تنها با فرستادن یک پیام از خرید آنها تشکر کنید و بگویید برای هرگونه سؤال از جانب مشتریان در دسترس هستید.
5. آموزش نحوهی استفاده از محصول و خدمات
ممکن است استفاده از کالای شما سخت یا نیاز به دانستن جزئیات دقیق درباره نحوه استفاده باشد. در نظر داشته باشید یک دفترچه یا برگه توضیحات و آموزش نحوه استفاده به میزان قابل توجهی ارزش محصول و خدمت شرکت شما را ارتقا میدهد. آموزش نحوه استفاده و توضیح ویژگیهای محصول نه تنها نام تجاری شرکت را در ذهن مشتری ثبت میکند بلکه یکی از راههای منحصربهفرد ارتباط با مشتریان بعد از فروش است.
6. پیگیریهای دورهای
برخی مشتریان در کسبوکارهای خاص به دادن بازخورد و پاسخ به سؤالات علاقهمند هستند و برخی از شرکتها با دادن کدهای تخفیف مشتریان را تشویق به پاسخگویی میکنند. شنیدن صدای مشتری توسط شرکت در ذهن مشتری ارزش بسیاری را ایجاد میکند و رضایت او را به دنبال دارد.
7. فرستادن هدیه یا ایمیل برای تولد
تبریک تولد مشتریان از طریق ایمیل یا فرستادن یک هدیه خلاقانه میتواند راههای قدرتمندی برای حفظ وفاداری مشتری بعد از خرید باشد. بعد از گذشت ماهها از خرید مشتری و کمرنگ شدن برندتان در ذهن او، با فرستادن یک ایمیل یا هدیه میتوانید باعث بازیابی مشتریان قدیمی شوید. یکی دیگر از روشهای کارآمد در فرستادن ایمیل، ترکیب کد تخفیف با تبریک تولد است که میتواند اثر بسیار مثبتی بر روی مشتری داشته باشد.
8. اعلام و تبریک تعطیلات مختلف
تبریک تعطیلات بهانه بسیار خوبی برای بازیابی نام برندتان برای مشتریان قدیمی است. حتی اگر پیام تبریک شما حاوی تبریک ساده و آرزوی لذت بردن از تعطیلات باشد، باعث یادآوری نام برند شما برای مشتری میشود. همچنین تعطیلات زمان مناسبی برای ارائهی تبلیغات و تخفیفهای مختلف است.
یقینا، اولین و مهمترین هدف خدمات پس از فروش، اهمیت و مراقبت از مشتری به بهترین شکل است. دومین هدف مهم، ایجاد حس وفاداری و اعتماد در مشتری است که این مورد شرکت را به سمت داشتن مشتریهای با ارزش بیشتری هدایت میکند.
ده پرسش کلیدی برای آنکه فروش خود را متحول کنید؟
استفاده از شیوههای صحیح و مناسب بازاریابی و فروش برای کسبوکار شما باعث میشود که درآمد حاصل از کسبوکارتان به سرعت افزایش پیدا کند. اگر این مسیر به اشتباه طی شود بیشتر شبیه به دور ریختن پول خواهد بود.
همیشه فروش بخش مهمی از کسبوکار محسوب میشود. توانایی و موفقیت در فروش، فرصتهای جدیدی را به سوی شما باز میکند، با افراد مختلف ارتباط برقرار میکنید و رشد خواهید کرد. ده پرسش کلیدی وجود دارد که اگر بتوانید به همه آنها پاسخ دهید قطع به یقین بدانید فروشتان متحول خواهد شد؛ البته به شرطی که پاسخها را جدی بگیرید و آنها را به کار ببندید.
سوال اول: چرا مردم از شما خرید می کنند؟
حداقل سه دلیل بنویسید چرا مشتریها برای محصول شما حاضرند پول پرداخت کنند؟ مگر شما چه مزیتی نسبت به دیگران دارید که حاضرند برای خرید به شما مراجعه کنند؟
سوال دوم: چرا مردم از شما خرید نمیکنند؟
آیا کسانی که از شما خرید نمیکنند را میشناسید؟ چه دلیلی دارد که از شما خرید نمیکنند؟ آیا آنها همانهایی هستند که کلا از هیچ کس خرید نمی کنند یا نه، آنها از شما نمی خرند؟ و دیگری را به شما ترجیح می دهند؟
سوال سوم: چه کاری میتوانید انجام دهید که مردم بیشتر از شما خرید کنند و به نسبت رقبا خرید بیشتری را از شما انجام بدهند؟
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید چگونه زمانی که در شب درحال خواب هستید باز هم فروش داشته باشید و یا حداقل مشتریها بتوانند به ویترین مجازی یا حقیقی شما دسترسی داشته باشند؟ فکر کردهاید که اگر بتوانید تفاوتی کوچکی در نوع ارائه محصول یا خدماتتان ایجاد کنید آنوقت مشتریها شما را به دیگری ترجیح خواهند داد؟
سوال چهارم: چرا شما از فروشنده مشخصی خرید می کنید؟
حداقل پنج دلیل بنویسید که چرا خودتان به عنوان یک خریدار ممکن است از یک فروشنده مشخص بیشتر خرید کرده باشید و با او رابطه خوبی را برقرار کرده باشید.
سوال پنجم: چرا شما از فروشنده مشخصی خرید نمی کنید؟
حداقل پنج دلیل بنویسید که چرا خودتان به عنوان یک خریدار ممکن است از یک فروشنده مشخص کمتر خرید کرده باشید و با او رابطه خوبی را برقرار نکرده باشید.
سوال ششم: فروشنده مشخص برای اینکه شما از او بیشتر خرید کنید چه کاری باید انجام بدهد؟
برای تبدیل شدن سوژه سوال 5 به سوژه سوال چهار حداقل 5 راهکار مورد علاقه خود را بنویسید.
سوال هفتم: مهمترین و شاخص ترین عوامل موفقیت فروشندگان موفقی که می شناسید چه چیزی هست؟
یک فروشنده موفق را در نظر بگیرید و به خود بگویید او چه کار متفاوتی انجام می دهد یا او چه شخصیت متفاوتی نسبت به من دارد که اینقدر در کارش موفق است؟
سوال هشتم: مهمترین علل وعوامل موفقیتهای حال و گذشته شما چه چیزهایی بوده است؟
برای پاسه به این سوال می توانید از نزدیکانتان و همکارنتان نیز کمک بگیرید؛ تعارف را کنار بگذارید.
سوال نهم: مجموعه عواملی که بر تصمیم خرید یا عدم خرید مشتریان تاثیر می گذارد چیست؟
مشتری را از لحظهای که با شما آشنا شده است تا لحظهای به شما پول میدهد را تصور کنید؛ با چه کسب مشورت میکند؟ کجا را سرچ میکند؟ از چه کسانی کمک میخواهد؟ قبل از شما چه محصولات دیگری را بررسی کرده؟ از چه کسی حرف شنوی بیشتری دارد؟ پول دادن به چه چیزهایی برایش آسان است؟ پول دادن به چه چیزهایی برایش دشوار است؟ همه و همه را روی کاغذ بنویسید تا نگاه سیستمی به فرآیند تصمیم مشتری داشته باشید.
سوال دهم: چگونه می توانید با استفاده از عوامل شناسائی شده خرید یا عدم خرید، به اهداف بازاریابی و فروش خود راحت تر، سریعتر و بهتر دست پیدا کنید؟
موارد مهم و گلوگاههای سوال قبل را تحلیل کنید و درصدد برطرف کردن موانع باشید. در اینجا برای ایده گرفتن از افرادی استفاده کنید که همکار شما نیستند و چارچوب ذهنی شما را ندارند.
وظیفهی شما این است که قبل از فروش، این ده سوال را به خوبی پاسخ دهید و خدمتگذار خوبی برای مشتری باشید تا مشتری به همکاری بلندمدت با شما فکر کند. اگر شما مبانی و اصول را بهخوبی یاد بگیرید و به کارکنان بخش فروش آموزش دهید، دیگر احتیاجی به استخدام نیروی جدید نخواهید داشت. میتوانید کارکنان فعلیتان را از نظر علمی ارتقا دهید تا در این امر موفقتر بوده و جایگاهشان ثابت شود.
مدیریت فروش چه وظایفی دارد؟
مدیریت فروش به ادارهی فروش محصولات تولیدی شرکت اطلاق میشود و شامل برنامهریزی، اجرا و کنترل برنامههای فروش و همچنین استخدام، آموزش، انگیزش و ارزیابی فروشندههاست.
مدیریت فروش به ادارهی فروش محصولات تولیدی شرکت اطلاق میشود و شامل برنامهریزی، اجرا و کنترل برنامههای فروش و همچنین استخدام، آموزش، انگیزش و ارزیابی فروشندههاست. در کسبوکار کوچک، ممکن است همهی این عملکردهای گوناگون را صاحب کسبوکار یا مدیر فروش به تنهایی انجام بدهد. نقش بنیادی مدیریت فروش، توسعه و ادارهی برنامهی فروشی است که کمک مؤثری به اهداف سازمان کند. مدیر فروش در کسبوکارهای کوچک احتمالا باید دربارهی مسائل مختلفی تصمیم بگیرد؛ مثلا تعداد فروشندههایی که باید به کار گرفته شوند، بهترین شیوهی انتخاب و آموزش آنها، چه نوع پاداش و مشوقی برای انگیزه دادن به آنها باید استفاده شود، چه نوع ارائهای باید انجام بدهند و عملیات فروش چگونه باید برای بیشترین ارتباط با مشتریان شکل بگیرد. با ما همراه باشید تا با وظایف مدیریت فروش آشنا شوید.
مدیریت فروش تنها جنبهای از ترکیب کلی بازاریابی شرکت است؛ این ترکیبِ کلی شامل استراتژیهایی در رابطه با «چهار P» میشود که عبارتند از: products (محصولات)، pricing (قیمتگذاری)، promotion (افزایش فروش) و place (توزیع). اهداف مربوط به ارتقا از طریق سه عملکرد حمایتی به دست میآیند:
تبلیغات: که شامل پست مستقیم، رادیو، تلویزیون و تبلیغات چاپی و دیگر رسانههاست.
افزایش فروش: از طریق ابزارهایی همچون کوپن، تخفیف، مسابقات و دادن نمونههای تبلیغاتیِ محصول است.
فروش شخصی: که در حوزهی مدیریت فروش است.
اگر چه سمتِ مدیریت فروش در عمل چندرشتهای است، اما مسئولیتهای اصلیاش عبارتند از:
تعیین هدف برای فروشندهها
برنامهریزی، بودجهبندی و ساماندهی برنامه برای دستیابی به اهدافِ تعیینشده
اجرای برنامه
کنترل و ارزیابی نتایج
حتی وقتی فروشندهها در جای خود قرار دارند هم احتمالا مدیر فروش این مسئولیتها را به عنوان روندِ در جریانی میبیند که برای انطباق با هر دو نوع تغییرات داخلی و خارجی ضروری است.
هدفگذاری
هدفگذاری معمولا بر پایهی اهداف کلی فروش شرکت است و با ترکیب محصولات برای حرکت اصلاح میشود. البته که اهداف کلی فروش باید برآورده شوند، اما توازن نیز باید حفظ گردد. برای مثال شرکتی سه نوع قایق مختلف میسازد که گرانقیمتترین مدل، بالاترین حاشیهی سود را هم دارد، اما ارزانترین قایق، راحت به فروش میرسد. پس هدف، فروش بیشترین تعداد ممکن از گرانترین قایق تعیین میشود. توازن میان مناطق فروش نیز در فرایندِ تعیین هدف دخیل است. شاید فروش در برخی مناطق، مثل مناطقی که دریاچههای به مراتب کمتری دارند، دشوارتر باشد، اما بالاخره برای حفظ حجم کل فروش شرکت ضروری است. اگر محصولات گوناگونی فروخته شوند (برای مثال چادردار و کاروانی)، اهداف متفاوتی برای هر دسته به کار میرود. هدفگذاری به ترکیب محصولات بستگی دارد. در موارد معمول، پیشینهی فروش راهنمای خوبی خواهد بود و اهدافی که تعیین میشوند عبارتند از: بالا بردن فروش، انجام فروشهایی با حاشیهی سود بالا، فروش محصولات جدید و غیره، آن هم در پرتو سابقه و تمایل به تغییر عملکرد گذشتهی شرکت.
برنامهریزی، بودجهبندی و ساماندهی
پس از اینکه اهداف تعیین شدند، مدیر فروش میتواند آنها را بپذیرد و یا اینکه ملزم به اصلاح رویکرد کلیِ فروش در سال جاری شود. هم الگوهای در حال اجرا و هم الگوهای جدید، نیاز به بودجهبندی و در مواردی، تغییراتی در سازمان دارند. مسائل ساختاریِ بنیادیای همچون کانال توزیع، نیروهایی که باید مستقر شوند و برنامهی فروش (مشوقها، طرحهای قیمتگذاری، برنامههای تبلیغی مشارکتی و غیره) که مورد استفاده قرار میگیرند، در این امر دخیل هستند. برای مثال شاید شرکتی مشغول تغییر رویه از فروشهای مستقیم با استفاده از شعبههای فروش خود به عنوان توزیعکننده، به سوی استفاده از توزیعکنندگان مستقل باشد. ممکن است فرایند برنامهریزی در سال اول، یافتن و شروع به کار سه توزیعکنندهی جدید و بستن دو شعبهی شرکت و جابهجایی بهترین فروشندهها باشد. در عملیاتی دیگر، ممکن است هدف اصلا اضافه نمودن چهار فروشندهی جدید و آموزش آنها باشد. در مورد دیگری، شاید شرکت تصمیم به توزیع برخی محصولاتش از طریق «فروشگاههای بزرگ» گرفته باشد، از این رو ارادهای نصفه و نیمه در میان خردهفروشان ایجاد میکند و در نتیجه، تصمیم میگیرد که اگر خردهفروشان به سقف فروش فصلی دست یافتند، برنامهی فروش جذابتر، مشارکت تبلیغی بیشتر و تخفیفهای بالاتری در چهار موقعیت به آنها ارائه کند. در نهایت، در موردی دیگر، تغییرات بزرگی در آیندهی نزدیک وجود ندارد، اما بودجه در هر حال باید فرمولبندی شود، فروشندههای در شرفِ بازنشستگی جایگزین شوند و برنامههایی که قبلا آغاز شدهاند، ادامه یابند.
البته برای استارتآپها، سازمان فروش پس از آنکه ساختار کلیاش تعیین شد، باید از صفر ساخته شود. در چنین موقعیتهایی، برنامهریزی و سازماندهی ابعاد بسیار مهمی را در بر میگیرند. رویکرد ایدهآل، تمرکز بر استخدام بهترین فروشندههای ممکن است تا هر چه سریعتر مشغول به کار شوند و بعد هم برای پیشبرد فرایند از آنها استفاده شود.
اجرا
اجرای برنامه بسته به اینکه عملیات در حال اجرا باشد یا نیاز به ایجاد یا بازسازی داشته باشد، رویکردهای متفاوتی دارد. استخدام و آموزش فروشندهها و تعیین پاداش، فعالیتهای اجرایی اصلی در توسعهی استارتآپهاست. طراحی محدودههای فروش و تعیین هدف فروش برای هر فروشنده نیز همینطور است.
استخدام
استخدام فروشندهها معمولا نیازمند فهم مشتریان و بازار است، به همان میزان جنبههای فیزیکی، زمان مورد نیاز برای رسیدن به نقاط مورد نظر و نوع فروش هم در این امر دخیل هستند. مدیران فروشِ مجرب چنین مهارتهایی را با خود میآورند، یا اگر هم از حوزهی متفاوتی آمده باشند، ابتدا چند رفتوآمد کاری ترتیب میدهند تا درکی کلی به دست آورند.
شاید مدیر از طریق آگهی، جذب دانشگاهی، منابع شرکت و یا آژانسهای کاریابی به دنبال افراد جدید بگردد. منبع عالی دیگری برای یافتن فروشندهها، فروشندههای دیگر هستند. در این حوزه، فروشنده بودن یعنی شناختن فروشندهای دیگر. استخدام فروشنده ویژگیهای خاصی دارد که تعریفش از منظر تحلیلی دشوار است، به ویژه در محیط کسبوکارهای کوچک که روابط نزدیکتر هستند. اما در واقع، در تمام حوزههای فروش، مدیران برای یافتن کسانی که استعداد خاصی در این زمینه دارند، بر تجربهی فروششان تأکید زیادی میکنند. نباید این را تعمیم داد، اما فروشندههای خوب مهارتهای ارتباطی خوبی دارند، از ارتباطات انسانی لذت میبرند، منظم هستند، میتوانند رد پیشنهادها را با شوخ طبعی تحمل کنند، به پاداشها پاسخ بدهند و انرژی بسیاری دارند؛ این انرژی معمولا مورد نیاز است، زیرا فروش ممکن است خستهکننده باشد، شاید نیاز به ساعتها ایستادن داشته باشد و شاید هم برای نشان دادن محصولات نیاز به کار فیزیکی داشته باشد. در فروشهای فنی، اغلب علاوه بر ویژگیهای مطلوب شخصیتی، پسزمینهی مهندسی نیز مورد نیاز است. البته همانطور که گفته شد نباید این مسئله را تعمیم داد، زیرا افراد مجرب در این کسبوکار، میدانند افرادی که کمتر به نظر میآیند، ممکن است تولیدکنندگان بزرگی شوند و در مقابل، کسانی که به نظر ایدهآل میرسند، به سختی شکست بخورند. همه چیز را نمیتوان از طریق انجام آزمایشات شخصیتی تعیین نمود. فروشندههای خوب اشتراکی با کارآفرینان دارند و آن اینکه، هر دو گروه به شدت متنوع هستند.
آموزش
پس از جذب فروشندههای مناسب، مدیر تعیین میکند که چه مقدار و چه نوع آموزشی باید ارائه شود. بیشتر آموزشهای مربوط به فروش، بر محصول، شرکت و دانشِ صنعت مربوطه تمرکز دارد. در حقیقت تنها ۲۵ درصد از متوسط برنامهی آموزش شرکت، به تکنیکهای فروش میپردازد. بسیاری از کسبوکارهای کوچک، به دلیل هزینههای بالا، سعی میکنند آموزش را محدود کنند. برای مثال میانگین هزینهی آموزش یک فرد برای فروش محصولات صنعتی، معمولا از ۳۰۰۰۰ دلار بیشتر است. اما مدیران فروش میتوانند با برنامههای آموزشیِ مناسب، منافع بسیاری به دست آورند. برای مثال، پژوهشها نشان میدهند که آموزش، میزان تغییر تعداد کارکنان را کاهش میدهد، در نتیجه هزینهی مؤثر استخدام کارکنان جدید کم میشود. آموزش مناسب میتواند روابط مشتریان را بهبود ببخشد، روحیهی کارمندان را افزایش داده و فروش را هم بیشتر کند. روشهای آموزشی معمول شامل سخنرانی، بررسی موردی، ایفای نقش، نمایش، آموزش حین کار و دورههای خودآموز هستند. معمولا آموزش باید فرایند در جریانی باشد و مدام اهداف شرکت را تقویت کند.
پاداش
پس از اینکه فروشندهها در جای خود قرار گرفتند، مدیر باید ابزاری برای پاداشدهی به افراد ایجاد کند. سیستم ایدهآل پاداشدهی، به تعادل میان نیازهای فرد (مثل درآمد، دیده شدن، پرستیژ و غیره) و اهداف شرکت (مثل کنترل هزینهها، افزایش سهم بازار، افزایش جریان نقدینگی و غیره) کمک میکند تا فروشنده بتواند با ابزار یکسانی، به هر دو دست یابد. بیشتر رویکردها به پاداشدهی فروشندهها، از ترکیب حقوق و کمیسیون یا حقوق و مزایا استفاده میکنند. حقوق به مدیر فروش اجازهی کنترل بیشتر بر فعالیتهای فروشنده را میدهد، در حالی که کمیسیون انگیزهی بیشتری در فروشنده ایجاد میکند.
اگر چه پاداشهای مالی روشهای پایه برای انگیزش کارکنان هستند، اما بیشتر سازمانهای فروش از روشهای انگیزشی دیگری نیز استفاده میکنند. مدیران فروش خوب میدانند که فروشندهها به جز نیازهای اولیهای که با پول رفع میشوند، نیازهای دیگری هم دارند. برای مثال، آنها میخواهند احساس کنند عضوی از گروه برندهای هستند که ایمنی شغلی دارند و تلاشها و مشارکتهایشان در سازمان دیده میشوند. روشهای براورد این نیازها شامل مسابقات، تعطیلات و دیگر پاداشهای مبتنی بر عملکرد، و منافع بهبود شخصیای همچون کمک آموزش برای تحصیلات تکمیلی است. ابزار دیگری که مدیران معمولا برای تحریک فروشندههایشان استفاده میکنند، سهمیه است. سهمیه که میتواند برای عواملی همچون تعداد تماسهای تلفنی در روز، هزینههای مصرفی در ماه، یا تعداد مشتریان جدیدی که سالانه اضافه میشوند تعیین شود، استانداردی در اختیار فروشندهها میگذارد که میتوانند برای ارزیابی موفقیت از آن استفاده کنند.
طراحی محدودهها و تخصیص فروشها
علاوه بر جذب و آموزش و انگیزش فروشندهها برای رسیدن به اهداف شرکت، مدیریت فروش در بیشتر کسبوکارهای کوچک باید تصمیم بگیرد که چگونه مناطق فروش را مشخص کند و گروههای فروش را به آنها اختصاص بدهد. مناطق، حوزههایی جغرافیایی هستند که به هر یک از فروشندهها اختصاص داده میشوند. از جمله مزایای ایجاد مناطق این است که پوشش بازار را بهبود میبخشند، تلاشهای بیفایده برای فروش را کاهش داده و به هر فروشندهای اجازه میدهند مسئولیت شخصی را تعریف کند و موفقیتهای فردی را هم مشخص میکنند. اما بسیاری از کسبوکارها، همچون شرکتهای املاک و بیمه، از تخصیص محدودهها استفاده نمیکنند.
تخصیص افراد به مناطق مختلف وظیفهی مهمی در مدیریت فروش است. معمولا چند محدودهی بالا، حجم فروش بالای نامتناسبی را تولید میکنند؛ به این دلیل که مدیران معمولا مناطق کوچکتری برای کارآموزان، مناطقی با اندازهی متوسط برای اعضای با تجربهتر و مناطق بزرگ را برای فروشندگان ارشد ایجاد میکنند. اما اِشکال این استراتژی این است که مقایسهی عملکرد در میان مناطق، مشکل میشود. رویکرد جایگزین، تقسیم مناطق بر پایهی مشتریان موجود و بالقوه است. چند برنامهی کامپیوتری وجود دارند که میتوانند برای ایجاد مناطق بر مبنای اهداف، به مدیران فروش کمک مؤثری کنند. برنامهریزی خوب و مسیرگزینی مراجعات فروشندهها میتواند زمان انتظار و رفتوآمد را کاهش بدهد. دیگر شیوههای معمول برای کاهش هزینهها در ارتباط با مراجعات برای فروش، شامل ارتباط با تعداد بیشماری مشتری در یک نوبت است، آن هم در قالب نمایشگاههای تجاری و استفاده از بازاریابی از راه دور برای توصیف دورنما، پیش از فرستادن فروشنده به منظور تماس رو در رو.
کنترل و ارزیابی
پس از اینکه برنامهی فروش اجرا شد، مسئولیت مدیر فروش، کنترل و ارزیابی برنامه خواهد شد. در طی این مرحله، مدیر فروش به مقایسهی اهداف و مقاصد اصلی، با دستاوردهای واقعی نیروی فروش میپردازد. با بررسیِ عناصری همچون هزینهها، حجم فروش، رضایت مشتری و جریان نقدی، عملکرد هر یک از فروشندهها با اهداف یا سهمیهی اولیه مقایسه میشود.
مسئلهی مهم برای مدیریت فروش سودآوری است. در واقع، تنها آمار فروش نمیتوانند تصویر دقیقی از عملکرد نیروی فروش را منعکس کنند. مدیریت فروش باید با تحلیل هزینهها، ابتکارات منجر به کاهش هزینه و قراردادهای بلندمدت با مشتریانی که بر درآمد آینده تأثیر میگذارند، بررسی عمیقتری داشته باشد. تحلیل عمقی اینها و تأثیرات مرتبط، به مدیر کمک میکند تا عملکرد حقیقی را بر پایهی سود تعیین کند. مدیر میتواند برای استفاده در هدفگذاریهای آینده و برنامهریزیها، رویههای فروش را هم با عوامل مختلفی همچون محصول تولیدی، حجم محصولات، منطقه و بازار ارزیابی کند. پس از اینکه مدیر دستاوردهای نیروی فروش را تحلیل و ارزیابی کرد، این اطلاعات برای ایجاد اصلاحات در استراتژی کنونی و برنامهی فروش استفاده میشوند. به بیانی دیگر، مدیر فروش به مرحلهی اولیهی هدفگذاری بازمیگردد.
محیطها و استراتژیها
اهداف و برنامههایی که توسط مدیر فروش اتخاذ میشوند، تا حد زیادی تحت تأثیرِ گرایش صنعتی، موقعیت رقابتی و استراتژیِ بازار شرکت مربوطه هستند. گرایشهای صنعتی اولیه که در دسترس شرکت هستند، عبارتند از: محصولات صنعتی، کالاهای مصرفی بادوام، کالاهای مصرفی کمدوام و خدمات. شرکتهایی که محصولات صنعتی تولید میکنند یا خدمات تخصصی ارائه میدهند، بسیار وابسته به فروش شخصی به عنوان ابزار بازاریابی هستند. مدیریت فروش در چنین سازمانهایی، از نظر شخصیتی روی خدمات مشتری و آموزش و استخدام و آموزشِ نیروی فروش نسبتا سطح بالا تمرکز دارد. در مقابل، مدیران فروشی که محصولات بادوام میفروشند، احتمالا تلاشهای نیروی فروششان را به تبلیغات و ابتکارات تبلیغاتی پیوند میزنند. تلاشهای مدیریت فروش در رابطه با محصولات کمدوام و خدمات مصرفی عموما بر حجم فروش، نیروی فروشی به مراتب با مقیاس پایینتر و تأکید بر تعداد زیاد مشتریان تمرکز دارد. در برخی انواعِ مشخص از فعالیتهای خدماتی همچون مشاوره، پژوهش بازار و تبلیغات، فروش اغلب اوقات توسط مدیران سطح بالا یا مدیرانی که در واقع بر انجام کار نظارت میکنند، برای مثال پژوهشگران ارشد یا مدیران حسابرسی، انجام میشود.
مقررات
در کنار بازار و صنایع، تأثیر محیطیِ مهم دیگر بر فرایند مدیریت فروش، مقررات دولتی است. در واقع فعالیتهای فروش در شرکتها، با قوانین متعدد دولتی که برای حمایت از مشتری، تقویت بازارهای رقابتی و مجازات روشهای ناعادلانهی تجاری طراحی شده، تنظیم میشوند.
برای توضیح بیشتر این بخش، تعدادی از قوانین وضعشده در ایالات متحده آمریکا را بهعنوان نمونه ذکر میکنیم. مثلا در میان قوانین ضدانحصاری که بر مدیریت فروش تأثیر گذاشته است، قانون رابینسون و پتمن (Robinson-Patman Act) از اهمیت زیادی برخوردار است؛ این قانون شرکتها را از تفاوت در قیمت یا خدمات بازمیدارد. به بیانی دیگر، شرکت نمیتواند تنها با توجه به حجم خرید، مشوقهای ویژهای برای مشتریان عمده در نظر بگیرد، چرا که چنین اقداماتی به مشتریان کوچکتر لطمه میزنند. البته شرکتها میتوانند تخفیفی به خریدار بدهند، اما فقط در صورتی که این مشوقها بر پایهی ذخایری باشند که در فرایندهای تولید و توزیع به دست آمدهاند.
قانون شرمن (Sherman Act) هم به طور مشابه، اجبارِ خریدار برای خرید یک محصول (یا خدمت) در ازای دریافت فرصت خرید محصول دیگری را، که به نام «قرارداد مشروط» شناخته میشود، برای فروشنده غیرقانونی میداند. برای مثال، شرکت تلفن از راه دور نمیتواند در ازای فروش خدمات از راه دورش، مشتریان را ملزم به خرید تجهیزات مورد نیاز کند. قانون شرمن ترتیب مراودات دو جانبه، که شرکتها در آن توافق به خرید محصول از یکدیگر مینمایند را هم تنظیم میکند. مراودات دوجانبه غیررقابتی تلقی میشوند، زیرا خریداران و فروشندههای عمده تمایل به داشتن مزیت غیرمنصفانهای نسبت به رقبای کوچکترشان دارند.
چندین قانون حمایت از مصرفکننده هم بر عملکرد مدیریت فروش تأثیر میگذارند. برای مثال قانون بستهبندی و برچسبگذاری منصفانه (Fair Packaging and Labeling Act) مربوط به سال ۱۹۶۶، برچسبگذاری فریبنده را محدود میکند و قانون حقیقت در وام (Truth in Lending Act) هم فروشنده را ملزم میکند که تمامی هزینههای مالیِ آمیخته با توافقات اعتباری مصرفکننده را کاملا مشخص کند.
مشاوره دیجیتال مارکتینگ چیست؟
مشاوره دیجیتال مارکتینگ به توصیهها و راهنماییهایی که یک متخصص در زمینه فعالیتهای دیجیتال مارکتینگ ارائه میکند و منجر به طراحی یک استراتژی جهت رشد مجموعه میگردد، گفته میشود.
رسیدن به این رشد صبوری زیادی میطلبد و یک برند نوظهور نمیتواند ره صد ساله را بپیماید. استراتژی موثری که توسط یک مشاور متخصص و با تجربه ارائه شده باشد، در واقع برنامهریزی برای بازاریابی و توسعه برند است. تمام وقت و هزینهای که صرف پدید آوردن و تبلیغات برند میشود، با بیتوجهی و عدم طراحی یک استراتژی صحیح به هدر رفته و بیثمر خواهد شد. چرا که اعتبار برند و جایگاه کسب و کار در فضای مجازی، در نتیجه پیشبرد فرآیندهای بازاریابی و تبلیغات به وجود میآید، نه آزمون و خطا!
از این جهت خدمات مشاورهای به صورت مشاوره بازاریابی آنلاین و یا تلفنی، همواره در دسترس صاحبین مشاغل قرار گرفته تا به راحتی از این خدمات بهرهمند گردند.
مشاور دیجیتال مارکتینگ کیست و چه وظایفی دارد؟
مشاور دیجیتال مارکتینگ یک فرد با تجربه و تخصص در زمینه بازاریابی اینترنتی است که مسئولیت او پروموشن و تبلیغات محصولات و خدمات ارائه شده شرکتهاست. او با تمام ابزارها، کانالها و شبکههای بازاریابی روز و نحوه کار با آنها آشنایی دارد. این شخص نقشه راه دیجیتال مارکتینگ مختص فعالیت هرکسب و کار را طراحی کرده و دیدگاهی روشن از مسیر پیشرفت مجموعه ارائه میکند.
از جمله وظایفی که یک مشاور دیجیتال مارکتینگ در قبال یک مجموعه برعهده دارد، به موارد ذیل میتوان اشاره نمود:
- آنالیز و تحلیل هر کسب و کار و رقبای آن
- طراحی استراتژی تبلیغات و بیزنس پلن
- رسیدن به شناخت صحیحی از بازار هدف
- بررسی و آنالیز تمام شبکههای اجتماعی و کانالهای تبلیغاتی در دسترس
- شناخت مشتریان بالقوه و پیدا کردن مسیر ارتباط با آنها
- بررسی تولید و انتشار تمام محتواهای متنی و بصری
- بهبود وبسایت و برنامهریزی جهت بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو
- طراحی کمپینهای تبلیغاتی
- ارائه پیشنهاداتی در رابطه با قیمتگذاری و تخفیفات فصلی
- بهبود نرخ تبدیل بازدیدکنندگان وبسایت به مشتری و افزایش فروش و سودآوری
- تهیه گزارش عملکرد و تحلیل آن در رابطه با اثربخشی وبسایت و تیم دیجیتال مارکتینگ
- در دسترس بودن و در صورت نیاز ارائه مشاوره بازاریابی آنلاین و یا تلفنی
چه زمانی به مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیاز داریم؟
فرقی نمیکند تازه شرکت یا برند خود را ثبت کردهاید، یا در شرف راه اندازی کسب و کاری هستید؛ حتی ممکن است سالهای زیادی از تاسیس شرکت شما گذشته باشد. بسیاری از برندها دوران اوج خود را سپری کرده و وارد دوران افول شدهاند. در تمام این مواقع مشاوره بازاریابی دیجیتال کمکهای مخصوص به واحدهای کسب و کار با توجه به شرایط و بحرانهای آنها ارائه میکند. برخورداری از یک مشاوره قوی میتواند یک برند فراموش شده را احیا کند و دوباره بر سر زبانها بیاندازد.
برای شروع به استفاده از خدمات مشاوره بازاریابی دیجیتال هیچگاه دیر نیست؛ اما توصیه میگردد پیش از ورود به فضای کسب و کار مجازی ابتدا جلسات مشاوره داشته باشید. این جلسات پیش از اقدامات جدی، کمک میکند تا از امور اضافی، بیهوده و هزینهبر صرفنظر کرده و بر روشهای موثر تمرکز کنید. برخورداری و استفاده از تجربیات متخصصین و مشاوران یک میانبر مفید بوده، که میتواند برای شما صرفهجویی در هزینه و پرش صعودی زود هنگام در پیشرفتتان ایجاد کند.
مزایای داشتن مشاور دیجیتال مارکتینگ
تا اینجا به اهمیت مشاوره بازاریابی دیجیتال و وظایف مشاور پی بردیم و متوجه شدیم چرا استفاده از خدمات آنها برای واحد کسب و کار ضروری است. در موارد بسیاری صاحبین مشاغل از ابعاد فنی دیجیتال مارکتینگ اطلاعی نداشته و فقط بر خروجی کار تاکید میکنند.
مزیتهایی که خدمات مشاوره بازاریابی دیجیتال میتواند برای آنها ایجاد کند، موارد ذیل میباشند:
- انجام بخش اعظم استراتژیهای بازاریابی و عدم رجوع به روشهای قدیمی و سنتی
- افزایش فروش و درآمد مجموعه
- افزایش محبوبیت برند و ایجاد شهرت
- ایجاد تعامل و رابطه بهتر با کاربران و مشتریان
- بهبود نرخ بازگشت سرمایه ROI
- کسب رنکینگ و رتبه برتر در نتایج موتور جستجو
- صرفه جویی در زمان و هزینه و دستیابی سریعتر به اهداف
- در دسترس بودن مشاور به صورت مشاوره دیجیتال مارکتینگ آنلاین و یا مشاوره دیجیتال مارکتینگ تلفنی
چگونه یک مشاور دیجیتال مارکتینگ خوب انتخاب کنیم؟
اینکه دیجیتال مارکتینگ به رشد برند و کسب و کار شما سرعت میبخشد غیرقابل انکار است. با این حال پروسه رشد از طریق دیجیتال مارکتینگ به خودی خود امری زمانبر بوده و به صبوری و شکیبایی احتیاج دارد. با این تفاسیر توصیه میگردد در انتخاب مجموعه مشاوره دهنده در زمینه دیجیتال مارکتینگ بسیار حساس و با دقت عمل کنید. انتخاب یک شرکت خدمات دیجیتال مارکتینگ با وعدههای دروغین و مشاورههای ناکارآمد وقت، انرژی و سرمایه شما را تلف میکند. متاسفانه صاحبین مشاغلی که گرفتار این موسسات میشوند زمانی به اشتباه خود پی میبرند که دیر شده است.
در جلسات ابتدایی مشاوره قبل از سپردن مجموعه خود به آن موسسه، با متخصصین و مشاوران آنها صحبت کنید و نحوه تعامل و دانش آنها را بررسی کنید. از وبسایت آنها بازدید کنید و حتما نمونه کارشان را بررسی کنید. با در نظر گرفتن مواردی میتوانید برای کسب و کار خود بهترین مشاور دیجیتال مارکتینگ را بیابید. یک مشاوره دیجیتال مارکتینگ خوب دارای ویژگیهای ذیل میباشد:
- ارائه توضیحات واضح و شفاف به صورت واقعگرایانه در مورد خدمات و نحوه قیمتگذاری
- مشاورههای معتبر و مفید ارزان یا رایگان نیستند.
- مدارای نمونه کار معتبر و واقعی برای معرفی میباشند.
- دارای سوابق خوب بوده و موارد شکایتی و اعتراض حداقلی داشته باشند.
- نحوه ارائه خدمات براساس نیاز مشتری مثلا مشاوره دیجیتال مارکتینگ آنلاین و یا مشاوره دیجیتال مارکتینگ تلفنی
- تجربه و تخصص مشاور متناسب با حوزه فعالیت شما باشد.
دیجیتال مارکتینگ
با افزایش دسترسی افراد به اینترنت فضای کسب و کار از مدل سنتی به سبک مدرن تغییر پیدا کرده است. از این رو صاحبین مشاغل و خدماتدهندگان با رویکردی جدید به سمت توسعه کسب و کار خود از طریق وبسایتها، شبکهها اجتماعی، فروشگاههای اینترنتی و غیره روی آوردهاند.
بدیهی است با افزایش روزافزون طرفداران کسب و کارهای اینترنتی، فضای مجازی به شدت رقابتی شده، و روشها و ابزارهای جدیدی برای تبلیغات و بازاریابی پدید آیند.
دیجیتال مارکتینگ شاخهای از علم بازاریابی بوده که از طریق اینترنت و فناوریهای دیجیتال برای تبلیغ و مشترییابی و جذب مخاطب بیشتر تلاش میکند. از جمله مشاغل مرتبط با دیجیتال مارکتینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارشناس دیجیتال مارکتینگ
- متخصص بهینهسازی موتور جستجو
- مدیر کمپین تبلیغاتی
- متخصص بازاریابی ایمیل
- طراح UX
- بلاگر
- کارشناس شبکههای اجتماعی یا ادمین
- مدیر محتوا و کارشناس محتوای بصری
و غیره
با داشتن هر کدام از این افراد در تیم دیجیتال مارکتینگ خود همچنان برای پیشبرد اهدافتان نیاز به یک استراتژی صحیح و راهنمایی وجود دارد. در تبلیغات بسیار با مواردی از قبیل مشاوره بازاریابی آنلاین و تلفنی و غیره روبرو شدهایم.
معرفی 5 سایت های پیشنهاد نام برند برای کسب و کارها
با پیشرفت روز افزون کسب و کارها، چه در بازار سنتی و چه در دنیای مجازی و اینترنت، رقابت بین افرادی که سعی دارند کسب و کار خود را در صدر توجه مشتریان قرار دهند، بالا رفته است. به همین منظور از روشهای زیادی برای دیده شدن استفاده میکنند. تبلیغات نیاز به خوراک دارد تا بتواند یک کسب و کار را از بقیه متمایز جلوه دهد. در وهله اول هر کسی باید بداند که نام کسب و کار شما چیست؛ بنابراین نام تجاری و ساخت یک برند در اولویت امور جای میگیرد.
همه به دنبال فروش بیشتر هستند؛ برای افزایش فروش نیاز به یک مشاوره کسب و کار خوب هست. در همین راستا هر فردی که کاری را شروع می کند، قبل از آن باید به انتخاب نام و برند خود فکر کند. برند هر کسب و کاری در حکم شناسنامه آن است. سایت پیشنهاد نام برند خیلی میتواند به افرادی که میخواهند برندی ثبت کنند، کمک کند. به همین منظور انواع ابزار پیشنهاد نام برند توسط افراد و مجموعههای مختلف پدید آمدهاند، تا این کار را برای کاربران ساده کنند.
اهمیت نام برند برای کسب و کارها
با ساختن یک برند خوب می توانید خود را در ذهن مشتریان ماندگار کنید. بهتر است قبل از شروع به جواب این سؤال برسیم که برند چیست و چه ویژگیهایی دارد؟ برند در واقع نام یا طرحی است که یک محصول یا خدمت را معرفی میکند و نشان دهنده ویژگیهای آن است. برند یک محصول یا خدمت را از دیگر محصولات یا خدمات مشابه متمایز میکند. به همین دلیل برای آغاز هر کسب و کاری لازم و ضروری است.
هر برندی از آغاز شکلگیری خود یک داستان برای گفته شدن دارد؛ داستان سرایی برند چیست؟ در واقع آشنایی با به وجود آمدن یک برند از شروع، تا زمانی که به ثبت رسید و همه آن محصول را به نام و طرح مشخص شده، میشناسند. در بین برندها، همیشه برد با آنهایی است که بتوانند خود را ماندگار کنند.
در این بین برندهای وجود دارد که هر کسی توان خرید از آنها را ندارد، اما همه نام آنها را میدانند. با اشاره به این نوع برندها باید به توضیح مختصری در مورد آنها بسنده کنیم. به برندهای گرانقیمت، در اصطلاح برند لوکس میگویند. تعریف برند لوکس چیست؛ برندی که فقط قشر ثروتمند یک جامعه توانایی خرید از آنها را دارند.
۵ سایت پیشنهاد نام برند
سایت پیشنهاد نام برند وبسایت کارآمد برای هر کسب و کار نوپایی است که در اول راه قرار دارد و میخواهد خود را به مشتریانش بشناساند. کسب و کارها با استفاده از این سایتها میتوانند برند منحصر به فرد خود را ایجاد نمایند.
ابزار پیشنهاد نام برند نیز وجود دارند که به افراد کمک میکنند تا بتوانند برای کسب و کار و برند خود بهترین نام را انتخاب نمایند یا بسازند. سایت panabee ابزاری است که به وسیله آن کسب و کارها میتوانند برای برند خود نام متناسبی انتخاب کنند. امثال این ابزار پیشنهاد نام برند به وسیله کلمات کلیدی اصلی و ترکیب آن با پسوندها و پیشوندهای تأثیرگذار یک نام برند خوب به شما پیشنهاد میدهند.
برای اثرگذاری بر روی افراد باید از نفوذ لازم نیز برخوردار باشید. در همین خصوص با مقولهای تحت عنوان نفوذ برند چیست، مواجه میشویم. میزان اثرگذاری هر برند بر روی مخاطبانش با عنوان نفوذ آن برند ارزیابی میشود. هر چقدر این نفوذ بیشتر باشد قطعاً برند مورد نظر موفقتر بوده است.
با وجود شکلگیری یک برند، باید به ساختار آن نیز توجه شود. در اینجا این سؤال مهم پیش میآید که معماری برند چیست؟، شامل اطلاعاتی در مورد رنگ و نام و ساختار برند در ارتباطی که با محصول یا خدمت خود دارد.
انتخاب نام برند از اولین و اساسیترین کارهایی است که هر کسب و کار نوپایی در ابتدای مسیر خود باید به آن بپردازد. هر برندی هویتی دارد که نشان دهنده ویژگیهای مهم آن است. منشور هویت برند وجود دارد که مواردی را که باید در انتخاب نام یک برند از آن استفاده کرد، به افراد معرفی میکند.
سایتهای زیادی در زمینه پیشنهاد نام برند تجاری در دنیا فعالیت میکنند، ما در اینجا میخواهیم ۵ تا از بهترین سایت پیشنهاد نام برند را نام ببریم و به معرفی آنها بپردازیم.
- Ziro
- هیپستر
- شاپیفای
- Brandroot
- Wix
از بین سایتهای مختلفی که در زمینه پیشنهاد نام برند فعالیت دارند، این ۵ سایت از جمله بهترینهای آنهاست، که در ادامه به تفصیل هر کدام را معرفی میکنیم.
Ziro
از ابزار پیشنهاد نام برند میتوان به وبسایت زیرو اشاره کرد. مانند همه سایتهایی که نام برند را براساس کلمات کلیدی به شما نشان میدهد، از ترکیب برندهای معروف دنیا نیز نامهای تلفیقی میسازد. این کار کمی برای یک کسب و کار نوپا دردسرآفرین خواهد بود؛ زیرا امکان دارد با انتخاب یکی از این نامهای تلفیقی برای همیشه زیر پرچم برندهای معروف بمانند و مستقل نشوند.
هیپستر
هیپستر از جمله وبسایتهایی است که به وسیله هوش مصنوعی دامنه و نام تجاری منحصر به فرد خودتان را در اختیارتان قرار میدهد. در هیپستر شما فقط با پرداخت ۳۰۰ دلار میتوانید صاحب یک نام شوید. برای داشتن یک دامنه و نام تک کلمهای میتوانید هیپستر را نیز امتحان کنید. این سایت به عنوان یک سایت جهانی در این زمینه از اعتبار خوبی برخوردار است، اما در نهایت برای افراد داخل ایران همیشه پرداخت هزینهها به دلار کار دشواری هست.
شاپیفای Shopify
سایت شاپیفای برای انتخاب سریع و بدون معطلی نام یک برند میتواند پشنهاد مناسبی به نظر برسد. شاپیفای چندین دهه هست که در زمینه تجارت الکترونیکی فعالیت دارد و به قول معروف برای خود نامی بهم زده است. بزرگترین ویژگی این سایت سرعت بالا در پیشنهاد نام میباشد.
با دادن اطلاعات اولیه به موتور جستجوگر شاپیفای در چند ثانیه نامهای مختلف برای شما به نمایش در میآید، اما از مشکلات این سایت اکثراً پیشنهاد نامهای دو کلمهای است. همه میدانیم که هر چه یک نام تجاری کوتاهتر باشد در جلب نظر مشتری مؤثرتر خواهد بود.
Brandroot
این سایت نام برند را براساس کلمات کلیدی که خودتان به آن میدهید، پیشنهاد میدهد، اما هزینه انتخاب یک نام خوب در آن کمی بالاست. با پرداخت ۲۰۰۰ دلار شما میتوانید زیباترین و بهترین نام را در اختیار داشته باشید. البته سایتهای دیگری هستند که این کار را برای شما خیلی ارزانتر و گاهاً رایگان انجام میدهند.
Wix
این سایت در حال حاضر یکی از بهترینها سایتها در این زمینه میباشد. این سایت بر اساس کلماتی که به آن میدهید به همراه حوزه فعالیتی خود، بیش از ۱۰۰ اسم در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید از بین آنها نام مورد پسند خود را انتخاب کنید. کاری که در دکتر ویز نیز به راحتی میتوانید با کارشناسان ما در این خصوص مشورت کنید.
مزایای سایت پیشنهاد نام برند
برند برای هر کسب و کاری بسیار حائز اهمیت است. بر همین اساس همه به دنبال ثبت یک برند هستند. کسب و کارها با داشتن یک برند تجاری برای خود هویت میسازند. مزایای سایت پیشنهاد نام برند به دسته کلی تقسیم میشود؛ اول راحتی انتخاب نام برای همه، دوم بستری برای مقایسه نام برندهای مختلف.
هر نام برندی در اولین قدم باید مخاطب را به سمت خود جذب کند. یک برند را میتوان مانند یک دوست یا فرد قابل اعتماد یا بالعکس، فردی غیرقابل اطمینان و بدخلق در نظر گرفت. هر کسب و کاری باید خود را جای مشتریانش بگذارد و ببیند برندی که او را صدا میزند قابل اعتماد است یا خیر.
صدای برند چیست، شاید آشناترین صدایی باشد که همه به دنبالش هستند. پس اولین مزیت یک برند خوب جلب اعتماد مخاطبانش است. از میان سایتهای پیشنهاد نام برند، سایت دکتر ویز نیز مانند سایر سایتهای معتبر این زمینه را برای همه فراهم میکند. هزینه پرداخت در آن یا بسیار کم یا در مواردی رایگان خواهد بود.
از طریق یک سایت معتبر برای انتخاب نام برندتان میتوانید مطمئن باشید که از رقبای خود متمایز هستید.
معایب سایت پیشنهاد نام برند
سایت پیشنهاد نام برند در کنار همه مزایای ریز و درشتی که دارد متأسفانه دارای معایبی نیز هست. با توجه به استقبال گستردهای که در دهههای اخیر از این سایتها شده، امکان انتخاب نامهای مشابه و نزدیک به هم بسیار بالا رفته است. این مسأله به ضرر برندهای تازه تأسیس تمام میشود. اسامی که در تلفظ و شکل ظاهری بسیار شبیه به برندهای شناخته شده هستند در این روزها افراد را سردرگم کرده است.
با روی کار آمدن هوش مصنوعی، این امکان برای همه وجود دارد که خودشان به راحتی نامی برای برند خود انتخاب نمایند. از جنبههای نوآوری در کار این مقوله به ضرر کسب و کارها خواهد بود.
گذشته از همه این معایب، این سایتها گاهاً هزینههای هنگفتی را دربر دارند. به دلیل کمبود سایتهای مشابه در ایران هزینه سایتهای خارجی به دلار محاسبه میشود که این خود معضل دیگری در این مسیر خواهد بود. با شناخت درست نسبت به سایتهای داخلی، بهترین انتخاب قطعاً آنها هستند.
جمعبندی
سایت پیشنهاد نام برند به کمک کسب و کارها آمده است تا بتوانند براساس نوع محصول یا خدماتی که ارائه میدهند، درستترین و تأثیرگذارترین انتخاب را در این زمینه داشته باشند. ابزار پیشنهاد نام برند شامل وبسایتهایی میشود که به وسیله کلمات کلیدی اصلی که در اختیارش قرار میگذارند نامی منحصر به فرد برای برند پیشنهاد میدهد.
آگاهی از برند در مرحله قبل از برندسازی قرار میگیرد. شناخت لازم جهت پیشبرد اهداف بلندمدت به واسطه انتخاب یک نام بامفهوم و ساخت برند اختصاصی برای هر شرکت تجاری یا کسب و کارهای خرد و کلان از مسائل شایان ذکر در حوزه بازار کار است. برخی از سایتهای پیشنهاد نام برند هزینه بردارند، و این امر افراد را در انتخاب یک نام متناسب با کسب و کار خود و مرتبط با حوزه فعالیتی دلسرد میکند.
معرفی 5 نرم افزارهای ساخت اسم شرکت
انتخاب اسم شرکت یک دغدغه مهم است. شاید ترجیح شما این باشد به جای هدر دادن پولی که به سختی به دست آورده اید برای یک مشاور برند پرهزینه، از مولد نام تجاری رایگان یعنی یک نرم افزار ساخت اسم شرکت استفاده کنید. شما می توانید با واداشتن هوش مصنوعی به انجام کارهای سخت در زمان خود صرفه جویی کنید.
با استفاده از جدیدترین فناوری هوش مصنوعی که دست آورد آن اپلیکیشن ساخت اسم شرکت است، به راحتی اسم شرکت را انتخاب کنید. سیستم هوش مصنوعی به جای کنار هم قرار دادن ترکیبهای کلمات بدون توجه به معنای آن ها، عمیقاً در دادهها فرو می رود تا اطمینان حاصل کند که همه ایدههای نام شرکت منحصربه فرد و متناسب با برند شما طراحی شدهاند و در نتایج نمایش داده می شوند.
اسم اولین جنبه از برند شما است که مخاطبان هدف شما هنگام تعامل با برند شما متوجه آن می شوند. نامهای تجاری به شرکتها کمک میکنند تا ارزشهای خود را به اشتراک بگذارند و منشور هویت برند خوبی را از همان ابتدا ایجاد کنند. برای پیدا کردن نامهای خلاقانه و مرتبط برای کسبوکارتان، کافی است چندین کلمه کلیدی را وارد کنید که نشاندهنده برند شما هستند. سیستم هوش مصنوعی نرم افزارها کلمات کلیدی را تجزیه و تحلیل می کند و لیستی از ایده های خلاقانه نام کسب و کار را ارائه می دهد.
پس از تعیین یک نام، روی آن کلیک کنید و به ابزار ما اجازه دهید در دسترس بودن دامنه را بررسی کند. حتی اگر از هیچ یک از نامهای تجاری پیشنهادی استفاده نمی کنید نرم افزار ساخت اسم شرکت یک نقطه شروع عالی برای به جریان انداختن خلاقیتهای شما فراهم می کند. یک نام تجاری منحصر به فرد همچنین شرکت شما را از رقبا جدا می کند و به مشتریان بالقوه اجازه می دهد نام تجاری شما را بشناسند. فروشندگان دامنه همیشه در جستجوی نام های تجاری جذاب هستند. برای جلوگیری از استفاده دیگران از بهترین نام برای کسب و کار شما، از ابزار تولیدکننده اسم شرکت برای یافتن و ایمن سازی آدرس مناسب برای سایت خود استفاده کنید.
پیدا کردن یک نام تجاری دشوار است و می تواند یک مانع آزاردهنده باشد وقتی که می خواهید با یک ایده پیش بروید: من نامی برای شرکتم ندارم، خیلی چطور این مرحله را رد کنم؟ نرم افزار بانك جامع انتخاب نام شرکت هزاران ایده برای نام تجاری را در چند ثانیه ارائه میکند. سپس به شما این امکان را می دهد در دسترس بودن دامنه، دستههای اجتماعی، و حتی ایدههای لوگو را با یک کلیک مشاهده کنید. می توانید نتایج را بر اساس طول نام تعداد نویسهها فیلتر کنید و درست در زیر نوار جستجو برای عبارات مرتبط ایده بگیرید. به عنوان مثال نمونه اسم شرکت سه سیلابی و یا نمونه اسم شرکت چهار سیلابی را در لیست ارائه شده ببینید.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک کلمه کلیدی را در نوار جستجوی یک سایت خدمات انتخاب نام شرکت وارد کنید. شما همچنین می توانید نام های تجاری را بر اساس ایده یا صنعت انتزاعی ایجاد کنید. ما می دانیم که شما لزوما به کلمه کلیدی خود در نام تجاری به صورت عینی نیاز ندارید، بنابراین این اطمینان را می دهیم که ایده های نام را هم پیرامون کلمه کلیدی و هم شامل کلمه کلیدی شما را توسط این اپلیکیشن ها ایجاد می کنیم. اگر نمیخواهید از یک کلمه کلیدی استفاده کنید، ما همچنین فهرستی از اصطلاحات انتزاعی را ارائه میکنیم که می توانید برای به جریان انداختن ایدهها انتخاب کنید.
نرم افزار ساخت اسم شرکت به گونه ای برنامه ریزی شده است که ایده کسب و کار و ترجیحات نام شما را از طریق ویژگی های قابل تنظیم، مانند فیلترها و عناصری که به شما کمک می کند متوجه شوید نام کسب و کار انتخاب شده است را در نظر بگیرد. دانستن در دسترس بودن گزینه های نام شما مهم است، با توجه به اینکه ۱۰۷۱۳۹۵ مؤسسه عظیم در بخش خصوصی در اوایل سال ۲۰۲۲ تأسیس شد جای نگرانی نیست. انتخاب نامی که قبلاً ثبت شده و دارای علامت تجاری است ممکن است شما را مجبور به تغییر نام پرهزینه در نتیجه چالش های قانونی کند.
۵ نرم افزار ساخت اسم شرکت
نملیکس
Namelix یک تولید کننده نام تجاری است که بر اساس ایده کسب و کار شما نام های تجاری دقیقی را تولید می کند. انتخاب از میان پیشنهادات نام ارائه شده توسط پلتفرم و ذخیره گزینههای شما به Namelix اجازه می دهد اولویتهای شما را درک کند و گزینه های شخصی سازیشدهتری را در اختیار شما قرار دهد. پس از انتخاب از بین گزینههای موجود، می توانید با استفاده از سازنده آرم مبتنی بر هوش مصنوعی وابسته به Namelix، Brandmark، برند بصری خود را آزمایش کنید.
- ایده های مختصر و جذابی برای نام ارائه می دهد.
- دارای ویژگی های فیلتراسیونی است که الزامات نام شما را پردازش می کند، مانند سبک و نوع برند.
- نامهای دلخواه شما را ذخیره میکند و به الگوریتم کمک میکند تا در مورد شما اطلاعات بیشتری کسب کند.
- وابسته به نرم افزار آرم سازی مبتنی بر هوش مصنوعی است.
اسکوئید هلپ
Squadhelp یک نرم افزار ساخت اسم شرکت با هوش مصنوعی است که ایده ها و توصیه های نام تجاری متعددی را در مورد نام دامنه به کارآفرینان جدید ارائه می دهد. به غیر از تولید کننده نام مبتنی بر هوش مصنوعی،Squadhelp سه راه دیگر برای تولید نام های تجاری متمایز دارد:
- از هوش مولد در تولید نام استفاده می کند.
- به شما امکان می دهد گزینه های نام خود را با بازار هدف خود از طریق تست مخاطبان آزمایش کنید.
- تجزیه و تحلیل جامع علامت تجاری و زبانشناسی را از طریق وکیل علامت تجاری ارائه می دهد.
- مهارت های بیش از ۷۰۰۰۰ کارشناس نامگذاری آزاد را از طریق مسابقات به کار می گیرد.
- شامل پشتیبانی از مشتری از طریق چت، ایمیل، و میز کمک است.
نیم مش
Name Mesh یک تولیدکننده نام دامنه است که تضمین میکند کسبوکارها با انتخابهای نامی در دسترس هستند. این وب سایت همچنین نکاتی را در مورد نحوه تولید نامهای دامنه مؤثر، با دامنههای سطح دوم بهینهسازی شده برای موتورهای جستجو و رایجترین دامنههای سطح بالا در اختیار کاربران قرار می دهد و ویژگی های مخصوص به خود را دارد.
- در دسترس بودن نام دامنه را بررسی می کند.
- به کاربران توصیه هایی در مورد نام های موثر ارائه می دهد.
- لیست قیمتی از محبوب ترین دامنه های سطح بالا را بر اساس شرکت های میزبانی وب ارائه می دهد.
زیرو
Zyro یک پلتفرم ساخت وب سایت است که هدف آن حمایت از مشاغل کوچک است. این پلتفرم یک نرم افزار ساخت اسم شرکت رایگان دارد که ایده های نام تجاری را تولید می کند و در دسترس بودن دامنه را بررسی می کند. علاوه بر این، Zyro به کاربران ابزارهای آنلاین قیمت گذاری شده برای ایجاد یک وب سایت، راه اندازی یک وبلاگ، و ساخت یک فروشگاه آنلاین از جمله ویژگی های مستقل دیگر را ارائه می دهد و مزایایی هم دارد.
- بر اساس کلمات کلیدی مرتبط، توصیه هایی برای نام کسب و کار ایجاد می کند.
- در دسترس بودن دامنه را بررسی می کند.
- سایر ابزارهای رایگان کسب و کار هوش مصنوعی مانند AI Writer و AI Slogan Generator را ارائه می دهد.
وی پی بیگنر
Wpbeginner یک تولید کننده نام تجاری است که گزینه ها را بر اساس کلمات کلیدی دلخواه شما ایجاد می کند. همچنین دامنه هایی را که قبلاً گرفته شده اند اسکن می کند تا اطمینان حاصل شود که می توانید از نام تجاری انتخابی خود برای وب سایت خود استفاده کنید. علاوه بر این، Wpbeginner نکات کلیدی را در مورد انتخاب بهترین نام شرکت به کاربران ارائه می دهد که همه کادرها را از نظر ارتباط، وضوح و نام تجاری مشخص می کند.
- گزینه های نام تجاری را بر اساس نوع کسب و کار و ایده تولید می کند.
- در دسترس بودن دامنه را بررسی می کند.
- نکات و ترفندهای کلیدی در مورد انتخاب نام را در اختیار کاربران قرار می دهد.
مزایا ساخت اسم شرکت با نرم افزار
مشاوره کسب و کار ممکن است نام های موثرتری را به شما پیشنهاد کند. یک برند نوپا باید با یک نام شفاف وارد صحنه شود. مگر این که با تبلیغات گسترده بتواند خود را معرفی کند. هوش مصنوعی نام یک شرکت را به روشهای مختلف سادهتر کرده است، حتی برای کسانی که تازه وارد دنیای تجارت شدهاند. یکی از حیاتیترین و در عین حال چالش برانگیزترین جنبههای ایجاد کسبوکارها، نام گذاری آنها است و این کار امروزه ممکن است با پشتیبانی از تولیدکنندگان نام تجاری مناسب با هوش مصنوعی مقرونبهصرفه باشد. نرم افزار ساخت اسم شرکت ممکن است به شما کمک کنند تا گزینههای نام شرکتی هوشمندانه، متمایز و مرتبط را ابداع کنید.
اکثر تولیدکنندگان نام کسب و کار آنلاین یا کلمات تصادفی را به کلمه کلیدی که وارد می کنید اضافه میکنند یا به آن صفتی اضافه میکنند. بنابراین نامهای عمومی یا تصادفی به دست میآید و یافتن یک نام خوب دشوار است. ما در این مجموعه سخت کار کردهایم تا چیزی انسانیتر و الهامبخشتر بسازیم و از آنجایی که انتخاب برای نام تجاری تصمیم کلیدی و مهم است، طیف گستردهای از نامها را ارائه میکنیم و آن ها را بر اساس نوع دستهبندی میکنیم: اختراعی، چند کلمهای، سنتی و موارد دیگر.
هنگامی که نامی پیدا کردید، بررسی دامنه و در دسترس بودن اجتماعی، شنیدن صدای آن و اطمینان از عدم تضاد نتایج Google برای نام با کسب و کار شما بسیار آسان است. اما چگونه می توانید اطمینان حاصل کنید که نام تجاری گرفته نشده است؟ برای مشاهده در دسترس بودن دامنه و همچنین اگر نام دقیق کسب و کار شما با آدرس com در دسترس نیست، روی هر نام ایجاد شده کلیک کنید. از این دیدگاه، میتوانید مستقیماً نام استخراج شده از نرم افزار ساخت اسم شرکت را در گوگل جستجو کنید تا ببینید آیا هرگونه تضاد احتمالی وجود دارد یا خیر و اگر میخواهید یک قدم اضافی بردارید، می توانید نام پیشنهادی را با مشاور کسب و کار چک کنید.
معایب ساخت اسم شرکت با نرم افزار
هیچ تضمینی وجود ندارد که پیشنهادات نام تجاری نرم افزار ساخت اسم شرکت ۱۰۰٪ منحصر به فرد باشد. با این حال، می توانید نام های تولید شده را با ایده های خود ترکیب و مطابقت دهید تا از اصالت اطمینان حاصل کنید. برای اینکه ببینید آیا کسی نام تجاری را گرفته است یا خیر، جستجوی گوگل انجام دهید یا نام تجاری مورد نظر خود را در اینترنت جستجو کنید. همچنین وقتی استراتژی و تفکر راهبردی پشت نام انتخابی شما نباشد، ممکن است نتوانید با موفقیت ثبت برند کنید و اعتبار کسب کنید.
جمع بندی
نرم افزار بانك جامع انتخاب نام شرکت هزاران ایده برای اسم شرکت را در چند ثانیه ارائه میکند. سپس به شما این امکان را می دهد در دسترس بودن دامنه، دستههای اجتماعی، و حتی ایدههای لوگو را با یک کلیک مشاهده کنید. می توانید نتایج را بر اساس طول نام تعداد نویسهها فیلتر کنید و درست در زیر نوار جستجو برای عبارات مرتبط ایده بگیرید.
دلایل تغییر شغل ، نکات و گام های اصولی در تغییر شغل موفق
تغییر شغل یکی از موضوعاتی است که بسیاری از افراد در طول زندگیشان به آن فکر میکنند. برای اینکه بتوانید در این مسیر موفق عمل کنید نیاز به رعایت نکاتی دارید که در این مقاله تمامی آنها را بررسی میکنیم. تغییرات در کسب و کار به شیوه درست و اصولی درآمد شما را متحول میکند و وضعیت مالی شما را بهبود میبخشد. در نظر داشته باشید که در طول زندگیتان نهایتا ۴ بار میتوانید مسیر شغلیتان را کاملا تغییر دهید
در صورتی که بخواهید در هر زمان شغل خود را تغییر دهید و متناسب با موضوعات روز چرخش شغلی داشته باشید احتمال نمیتوانید در یک رشته کاری به یک فرد ماهر و باتجربه تبدیل شوید. یادتان باشد، برای افزایش درآمد، مسیر شغلیتان باید با اهداف و همچنین مهارتهای شما سازگاری داشته باشد تا بتوانید بیشترین بهره را از کسب و کارتان ببرید.
کاترین پالمیر (Catherine Palmiere)، رئیس شرکت آدام پرسنل (Adam Personnel)، میگوید: «میتوانیم شغلمان را تغییر دهیم، بهشرط اینکه زمان و تلاش کافی برای آن داشته باشیم».
دلایل متداول و رایج تغییر شغل
افراد معمولا چرا و به چه دلایلی شغل خود را تغییر می دهند؟ چه عواملی باعث می شود که یک فرد از یک محیط کاری و یا از یک رشته کاری خسته شود و به عوض کردن محل کار و زمینه شغل خود اقدام کند؟ بیایید در این پارت از مقاله، به علتهای رایج این کار می پردازیم. با ما همراه شوید.
دلایل تغییر شغل میتواند به دو دسته کلی تقسیم شود: دلایل شخصی و دلایل حرفهای.
دلایل شخصی شامل موارد زیر میشوند:
- عدم رضایت شغلی: این دلیل، رایجترین دلیل تغییر شغل است. رضایت شغلی چیست؛ که فقدان آن موجب خستگی و فرسودگی در کار می شود؟ عدم رضایت شغلی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، مانند:
- عدم تناسب شغل با علایق و استعدادهای فرد
- عدم وجود چالش و پیشرفت در شغل
- شرایط نامناسب محیط کار
- روابط نامناسب با همکاران یا مدیران
- تغییر شرایط زندگی: این دلیل شامل مواردی مانند ازدواج، بارداری، مهاجرت، یا تغییر محل زندگی است.
- دلایل شخصی و خانوادگی: این دلیل شامل مواردی مانند بیماری، فوت یکی از اعضای خانواده، یا نیاز به مراقبت از اعضای خانواده است.
دلایل حرفهای شامل موارد زیر میشوند:
- ارتقای شغلی: این یکی از دلایل مثبت تغییر شغل است. ارتقای شغلی میتواند شامل افزایش حقوق و مزایا، افزایش مسئولیتها، یا تغییر در عنوان شغلی باشد.
- فرصتهای شغلی بهتر: این دلیل میتواند شامل موارد زیر باشد:
- حقوق و مزایای بالاتر
- موقعیت شغلی بهتر
- فرصتهای رشد و پیشرفت بیشتر
- شرکتی با فرهنگ کاری بهتر
- دورکاری یا کار از راه دور
در کنار این دلایل کلی، دلایل دیگری نیز ممکن است باعث تغییر شغل شوند، مانند:
- اتمام قرارداد کار
- اخراج یا تعدیل نیرو
- تغییر در صنعت یا بازار کار
- علاقه به تجربه یک شغل جدید
پیشنیازهای تغییر شغل
برای تغییر شغل چه باید کرد؟ قبل از تصمیم گیری چه پیش نیازهایی لازم دارید؟ در صورت عدم توجه به این پیش نیازها، بدون شک به عوارض تغییر شغل مبتلا می شوید. هر کاری به اصول و قواعد خاصی نیاز دارد. در این بین، تغییر شغل نیز از این قضیه مستثنی نیست و شما باید راهکارها، تکنیکها و روشهای خاصی را در نظر بگیرید تا بدانید که برای پیشرفت در کار چه باید کرد؟.
تغییر شغل یک تصمیم مهم و تأثیرگذار در زندگی هر فرد است. این تصمیم میتواند تأثیرات مثبت و منفی زیادی داشته باشد، بنابراین لازم است قبل از اتخاذ آن، تمام جوانب آن را به دقت بررسی کنید. یکی از مهمترین مراحل تغییر شغل، بررسی پیش نیازهای آن است. پیش نیازهای تغییر شغل، عواملی هستند که باید قبل از اتخاذ این تصمیم، در نظر گرفته شوند. این عوامل عبارتند از:
آگاهی از خود و اهداف شغلی
قبل از هر چیز، لازم است که از خود و اهداف شغلی خود آگاه باشید. به این فکر کنید که در شغل جدید خود چه میخواهید انجام دهید؟ چه مهارتها و تواناییهایی دارید؟ چه ارزشها و ترجیحات شغلی دارید؟ پاسخ به این سؤالات به شما کمک میکند تا شغلی را انتخاب کنید که با علایق و اهداف شما همخوانی داشته باشد.
تحقیق در مورد شغل جدید
پس از اینکه از خود و اهداف شغلی خود آگاه شدید، وقت آن است که در مورد شغل جدید خود تحقیق کنید. این کار به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد وظایف، مهارتها، مسئولیتها، درآمد و شرایط کاری شغل مورد نظر خود کسب کنید.
بررسی شرایط مالی
تغییر شغل میتواند تأثیرات مالی زیادی داشته باشد. بنابراین لازم است قبل از اتخاذ این تصمیم، شرایط مالی خود را بررسی کنید. مطمئن شوید که در صورت تغییر شغل، میتوانید از پس هزینههای زندگی خود بربیایید.
برنامهریزی برای دوران گذار
تغییر شغل میتواند یک دوره گذار دشوار باشد. بنابراین لازم است قبل از اتخاذ این تصمیم، برای دوران گذار برنامهریزی کنید. این برنامه باید شامل مواردی مانند نحوه تأمین مالی دوران گذار، نحوه مدیریت استرس و نحوه یافتن شغل جدید باشد.
در ادامه، به بررسی هر یک از این پیش نیازها به طور مفصلتر میپردازیم.
آگاهی از خود و اهداف شغلی
برای اینکه بتوانید شغلی را انتخاب کنید که با علایق و اهداف شما همخوانی داشته باشد، لازم است که از خود و اهداف شغلی خود آگاه باشید. برای این کار، میتوانید از روشهای مختلفی مانند آزمونهای شخصیت شناسی، مشاوره شغلی و خودشناسی استفاده کنید.
در اینجا چند سؤال وجود دارد که میتوانید از خود بپرسید تا به شناخت بیشتر خود کمک کنید:
-
چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟
-
در چه زمینههایی مهارت و توانایی دارم؟
-
چه نوع محیط کاری را ترجیح میدهم؟
-
چگونه میتوانم از شغل خود برای ایجاد تأثیر مثبت در دنیا استفاده کنم؟
پاسخ به این سؤالات به شما کمک میکند تا شغلی را انتخاب کنید که با شخصیت و اهداف شما همخوانی داشته باشد.
تحقیق در مورد شغل جدید
پس از اینکه از خود و اهداف شغلی خود آگاه شدید، وقت آن است که در مورد شغل جدید خود تحقیق کنید. این کار به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد وظایف، مهارتها، مسئولیتها، درآمد و شرایط کاری شغل مورد نظر خود کسب کنید.
برای تحقیق در مورد شغل جدید، میتوانید از منابع مختلفی مانند وبسایتهای کاریابی، انجمنهای حرفهای و افراد شاغل در آن شغل استفاده کنید. همچنین میتوانید با شرکت در دورههای آموزشی و کارآموزی، اطلاعات بیشتری در مورد شغل جدید خود کسب کنید.
بررسی شرایط مالی
تغییر شغل میتواند تأثیرات مالی زیادی داشته باشد. بنابراین لازم است قبل از اتخاذ این تصمیم، شرایط مالی خود را بررسی کنید. مطمئن شوید که در صورت تغییر شغل، میتوانید از پس هزینههای زندگی خود بربیایید. برای بررسی شرایط مالی خود، میتوانید بودجهای از درآمد و هزینههای خود تهیه کنید. همچنین میتوانید مقداری پسانداز برای دوران گذار ایجاد کنید.
برنامهریزی برای دوران گذار
تغییر شغل میتواند یک دوره گذار دشوار باشد. بنابراین لازم است قبل از اتخاذ این تصمیم، برای دوران گذار برنامهریزی کنید. این برنامه باید شامل مواردی مانند نحوه تأمین مالی دوران گذار، نحوه مدیریت استرس شغلی و نحوه یافتن شغل جدید باشد. چند نکته برای برنامهریزی دوران گذار آوردهایم
- برای تأمین مالی دوران گذار، مقداری پسانداز کنید.
- برای مدیریت استرس، روشهای مقابلهای مانند ورزش، مدیتیشن و یوگا را امتحان کنید.
- برای یافتن شغل جدید، شبکهسازی کنید،
مراحل تغییر شغل
۱. ارزیابی خود
اولین قدم در تغییر شغل، ارزیابی خود است. این بدان معناست که باید در مورد نقاط قوت، ضعف، مهارتها، تجربیات و اهداف خود فکر کنید. برای ارزیابی خود، میتوانید از ابزارهای مختلفی مانند تستهای شخصیتی، تستهای استعدادیابی و مصاحبه با دوستان، اعضای خانواده یا یک مشاور شغلی کمک بگیرید.
۲. تعیین اهداف
پس از ارزیابی خود، باید اهداف خود را برای تغییر شغل تعیین کنید. این اهداف میتواند شامل موارد زیر باشد:
- یافتن شغلی با حقوق و مزایای بهتر
- یافتن شغلی با شرایط کاری بهتر
- یافتن شغلی با زمینه کاری مورد علاقه
- یافتن شغلی با چالشهای بیشتر
۳. تحقیق در مورد مشاغل
پس از تعیین اهداف، باید در مورد مشاغل مختلف تحقیق کنید. این تحقیق به شما کمک میکند تا شغلی را پیدا کنید که با اهداف شما مطابقت داشته باشد. برای تحقیق در مورد مشاغل، میتوانید از منابع مختلفی مانند وبسایتهای کاریابی، کتابها، مجلات و روزنامهها استفاده کنید.
۴. ایجاد شبکه
شبکهسازی یکی از بهترین راهها برای یافتن شغل جدید است. با شبکهسازی، میتوانید با افرادی که در زمینه شغلی مورد نظر شما فعالیت میکنند، آشنا شوید و اطلاعات ارزشمندی از آنها کسب کنید. همچنین می توانید با ویژگی های شغل خوب آشنا شوید. برای شبکهسازی، میتوانید در رویدادهای مرتبط با شغل مورد نظر خود شرکت کنید، با افراد فعال در آن زمینه در LinkedIn ارتباط برقرار کنید و یا با دوستان و آشنایان خود در مورد شغل جدید خود صحبت کنید.
۵. آمادهسازی رزومه و نامه درخواست شغل
چگونه یک نامه درخواست شغل بنویسیم؟ هنگام درخواست شغل، رزومه و نامه درخواست شغل شما اولین چیزی است که کارفرمایان میبینند. بنابراین، مهم است که این مدارک را به دقت آماده کنید. رزومه شما باید شامل اطلاعات کلیدی مانند اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی، سوابق کاری و مهارتهای شما باشد. نامه پوششی شما باید توضیح دهد که چرا برای آن شغل مناسب هستید.
۶. شرکت در مصاحبههای شغلی
پس از ارسال رزومه و نامه پوششی، ممکن است برای مصاحبه شغلی دعوت شوید. مصاحبه شغلی فرصتی برای شما است تا خود را به کارفرمایان معرفی کنید و نشان دهید که برای آن شغل مناسب هستید. برای موفقیت در مصاحبههای شغلی، باید آماده باشید و تمرین کنید. همچنین، باید اطلاعات کافی در مورد شرکتی که برای آن درخواست میدهید داشته باشید. برای این کار نمونه مصاحبه شغلی قبل از ورود به جلسه به شما کمک زیادی خواهد کرد. حتما این راهکار را امتحان کنید.
۷. مذاکره در مورد حقوق و مزایا
اگر برای شغلی پذیرفته شدید، باید در مورد حقوق و مزایا مذاکره کنید. حقوق و مزایا یکی از مهمترین عوامل در تصمیمگیری برای قبول شغل جدید است. برای مذاکره در مورد حقوق و مزایا، باید اطلاعات کافی در مورد حقوق و مزایای معمول در آن زمینه شغلی داشته باشید. همچنین، باید مطمئن باشید که از ارزش خود آگاه هستید.
آرورا منگنلو (Aurora Meneghello)، بنیانگذار شرکت Repurpose Purpose، توصیه میکند که خطر ریسککردن برای تغییر شغل را پذیرفته و برای بهدستآوردن چیزهای جدید تلاش کنید. او میگوید: «ممکن است ناامیدکننده باشد، اما تا زمانی که این تغییر را انجام ندهید، نحوه انجام و چگونگی موفقیت را در آن نخواهید دانست. باید هدفتان را دنبال کنید، روشهای متفاوتی را انجام دهید، شکست بخورید و دوباره تلاش کنید تا به هدف برسید. ممکن است قبل از ترک شغل فعلی، فکر کنید کار بیهودهای است، اما هنگامی که شغل مناسب خود را پیدا کردید، متوجه ارزش این کار میشوید».
نکاتی برای تغییر شغل موفق
- صبور باشید. تغییر شغل یک فرآیند زمانبر است. ممکن است مجبور شوید چندین بار برای شغلهای مختلف درخواست دهید تا در نهایت شغل مورد نظر خود را پیدا کنید.
- مثبت باشید. داشتن ذهنیت مثبت به شما کمک میکند تا در این فرآیند موفق شوید.
- از شبکه خود کمک بگیرید. دوستان، اعضای خانواده و آشنایان شما میتوانند در یافتن شغل جدید به شما کمک کنند.
با طی کردن این مراحل به دقت، میتوانید شانس موفقیت خود در تغییر شغل را افزایش دهید.
مزایا و معایب تغییر شغل
تغییر شغل میتواند مزایا و معایب زیادی داشته باشد. برخی از مزایای تغییر شغل عبارتند از:
- رضایت شغلی بیشتر: اگر در شغل فعلی خود احساس رضایت نمیکنید، تغییر شغل میتواند به شما کمک کند تا شغلی را پیدا کنید که با علایق و ارزشهای شما بیشتر مطابقت داشته باشد.
- درآمد بیشتر: شغل جدید ممکن است درآمد بیشتری نسبت به شغل فعلی شما داشته باشد.
- فرصتهای شغلی جدید: تغییر شغل میتواند به شما کمک کند تا مهارتهای جدیدی بیاموزید و فرصتهای شغلی جدیدی را کشف کنید.
- تعادل کار و زندگی بهتر: شغل جدید ممکن است زمان کمتری از شما بگیرد و به شما این امکان را بدهد تا تعادل بهتری بین کار و زندگی خود ایجاد کنید.
برخی از معایب تغییر شغل عبارتند از:
- ناامنی شغلی: تغییر شغل میتواند با ناامنی شغلی همراه باشد. شما ممکن است مدتی طول بکشد تا شغل جدیدی پیدا کنید و مطمئن شوید که درآمد کافی دارید.
- تغییر محیط کار: تغییر محیط کار معمولا با اندکی چالش همراه است. شما باید با افراد جدید آشنا شوید، فرهنگ جدیدی را یاد بگیرید و ممکن است مجبور شوید از برخی از مزایای شغل فعلی خود مانند بیمه یا پاداشها صرف نظر کنید.
- شکست: همیشه امکان شکست در تغییر شغل وجود دارد. ممکن است شغل جدیدی پیدا نکنید که با علایق و ارزشهای شما مطابقت داشته باشد یا ممکن است نتوانید در آن شغل موفق شوید.
برای تصمیمگیری در مورد اینکه آیا تغییر شغل برای شما مناسب است یا خیر، باید مزایا و معایب آن را با دقت در نظر بگیرید. اگر احساس میکنید که شغل فعلی شما شما را راضی نمیکند و فرصتهای رشد و پیشرفت برای شما فراهم نمیکند، تغییر شغل میتواند یک گزینه مناسب باشد. با این حال، قبل از هرگونه تصمیمگیری، باید مطمئن شوید که تحقیقات لازم را انجام دادهاید و شغل جدیدی را پیدا کردهاید که با اهداف و ارزشهای شما مطابقت داشته باشد.
نکاتی در جهت تصمیمگیری در مورد تغییر شغل
تصمیمگیری در مورد تغییر شغل میتواند یک تجربه چالشبرانگیز و هیجانانگیز باشد. از یک طرف، این فرصتی برای شروع تازه و یافتن شغلی است که بیشتر با ارزشها، اهداف و مهارتهای شما مطابقت داشته باشد. از سوی دیگر، این میتواند یک تغییر بزرگ و ناشناخته باشد که میتواند با چالشهای مالی، شخصی و حرفهای همراه باشد.
در اینجا چند نکته برای کمک به شما در تصمیمگیری در مورد تغییر شغل آورده شده است:
-
عوامل انگیزشی خود را شناسایی کنید. چرا به دنبال تغییر شغل هستید؟ آیا از شغل فعلی خود ناراضی هستید؟ آیا به دنبال چالشهای جدید هستید؟ یا به دنبال فرصتی برای رشد و پیشرفت هستید؟ درک علل انگیزشی شما میتواند به شما کمک کند تا تصمیم آگاهانهتری بگیرید.
-
تحقیق کنید. قبل از اینکه تصمیم بگیرید شغل خود را تغییر دهید، تحقیق کنید. در مورد مشاغل مختلف تحقیق کنید که ممکن است برای شما مناسب باشند. با افراد در مشاغل مختلف صحبت کنید تا در مورد تجربیات آنها بیاموزید. و به دنبال اطلاعات در مورد بازار کار باشید تا ببینید چه انتظاراتی میتوانید داشته باشید.
-
مهارتها و تجربه خود را ارزیابی کنید. چه مهارتها و تجربهای دارید که میتوانید به شغل جدید خود بیاورید؟ در مورد نقاط قوت و ضعف خود فکر کنید و ببینید چگونه میتوانید آنها را در یک شغل جدید به کار ببرید.
-
هزینهها و مزایا را در نظر بگیرید. تغییر شغل میتواند یک تغییر بزرگ در زندگی شما باشد. قبل از اینکه تصمیم بگیرید، هزینهها و مزایا را در نظر بگیرید. آیا میتوانید با حقوق کمتری زندگی کنید؟ آیا باید مهارتهای جدیدی یاد بگیرید؟ آیا آماده هستید برای تغییر شهر یا کشور نقل مکان کنید؟
-
از حمایت دیگران استفاده کنید. با دوستان، خانواده یا یک مشاور شغلی صحبت کنید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا تصمیم خود را ارزیابی کنید و از حمایت برخوردار شوید.
در نهایت، تصمیمگیری در مورد تغییر شغل یک تصمیم شخصی است. هیچ جواب درست یا غلطی وجود ندارد. با این حال، با انجام تحقیقات و ارزیابی دقیق، میتوانید تصمیمی آگاهانه بگیرید که برای شما بهترین باشد.
جمع بندی
تغییر شغل موضوع ساده ای نیست و نباید نگاه سادهای به آن داشت. تغییر حرفه و شغل در بسیاری از موارد با شکست روبهرو میشود چراکه شخص بدوت تحقیق و خودشناسی، شغل جدیدی را انتخاب میکند. راهکارهای ارائه شده در این مقاله میتواند به شما کمک زیادی کند تا شغل مورد نظر خود را پیدا کنید.
استفاده از مثلث شغلی نیز میتواند تا حد شغلها برای شما ارزیابی کند. علاقه به کار یکی از مهمترین موضوعات در شغل شماست که پیشنهاد میکنیم توجه ویژهای به آن داشته باشید. این روزها مهارت مهمترین موضوع برای کارفرمایان و مدیران است.
شرکتهای خصوصی داشتن مهارت را مهمترین عامل استخدام یک شخص میدانند. البته ممکن است در برخی موارد خلاقیت و دیگر پارامترها هم برای کارفرما مهم باشد اما مطمئن باشید که با داشتن مهارت کافی در حرفه کاریتان میتوانید در یک شرکت مناسب استخدام شوید.
بهعلاوه کسانی که مهارت مناسبی دارند، حتی در صورت عدم رضایت از شغلشان هم میتوانند کارمندی را کنار بگذارند و به سمت کارآفرینی بروند و در این مسیر می توانید از یک مشاور کارآفرینی خوب مشورت بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که امکان پیشرفت شغلی در شرکت یا سازمان میتواند کمک زیادی به افزایش درآمد شما داشته باشد اما این موضوع نیازمند صبوری شماست.
فهرست مشاغل و کسب و کارهای ساده اما پردرآمد و پولساز در ایران
قدم مهم، دستیابی به درآمد مالی خوب یا همان شغل های پردرآمد است. البته درست است که داشتن یک درآمد سرشار و کافی برای خوشبختی کافی نیست اما قطعاً شرط لازم است. معمولاً باگذشت زمان بعضی شغلها در بعضی مکانها اوج میگیرند و بعضی دیگر کنار میروند. این موضوع به خاطر این است که در هر زمان نیازها و فرصتهای هر جامعه متناسب با زمان تغییر میکند.
با توجه به موارد گفته شده به این موضوع توجه داشته باشید، به وجود آمدن چالش در عمر هر کسب و کاری طبیعی است. سعی کنید از رویارویی با چالشهای مختلف نترسید. با آنها مواجه شوید و در مراجل بعدی برای از بین بردن آنها تلاش کنید. سعی کنید از چالشها در مسیر درس بگیرید و در ادامه با توجه به تجربههایی که به دست آوردید مسیر آسانتری را طی کنید. کار تولیدی پر سود می خواهید؟ یا کارهای خدماتی بی دردسرتر؟ یا کارهای ساده و پردرآمد خانگی؟
اگر برای شما هم سوال شده است که شغل های ساده اما پر درآمد چه نوع کسب و کارهایی هستند؟ و ویژگی های شغل خوب چیست؟ باید بگوییم برای داشتن یکی از این شغلها، نباید صرفا زمان زیادی را صرف کنید و سخت کار کنید بلکه باید هوشمندانهتر کار کنید و دائما در مورد شغل خود و محیط پیرامونتان مطالعه کنید. دانستن این نکته که در هر سال چه شغلی، ترند است میتواند کمک زیادی به افزایش درآمد شما داشته باشد.
با خواندن مقاله پردرآمدترین شغل های ایران و یا هر مقاله دیگری قرار نیست که شما هر چند سال یکبار، به دنبال تغییر شغل خود باشید، بلکه شغلهایی که در این نوع مقالهها بیان میشوند تا چندین سال و حتی چند ده سال آینده میتوانند جز شغل های ساده اما پر درآمد برای شما باشند.
البته به یاد داشته باشید که برای داشتن یکی از این مشاغل خاص و پردرآمد میبایست زمانی را برای کسب مهارت در آنها صرف کنید و لطفاً همین الان از یک فکر اینکه یکشبه آن مهارت را کسب کنید بیرون بیایید.
لیست مشاغل پردرآمد
شغلهای پولساز در ایران ممکن است بهصورت محلی و جغرافیایی باشند بدین معنی که در بعضی شهرها یا کشورها، شغل پردرآمدی باشد اما در منطقهای دیگر کسب و کار پر درآمدی نباشد؛ همانطور که گفته شد میزان درآمد یک شغل در هر منطقه براساس نیازهای هر زمان متفاوت است. همانطور که میدانید داشتن ایده های جدید کسب و کار با درآمد خوب میتواند تا حد زیادی امنیت شغلی شما را نیز تأمین کند.
در ادامه این مقاله شغل های ساده اما پردرآمد ایران بررسی شده است. اگر پول کافی برای سرمایهگذاری برای ایده های کسب و کاری خود ندارید و نمی دانید کجا سرمایه گذاری کنیم؟ با ما همراه باشید.
۱- سرمایه گذاری در بورس و سهام
سرمایهگذاری در بورس همیشه یکی از مشاغل پر درآمد در ایران و جهان بوده است. البته به این شرط که درست و اصولی باشد. در ایران چند سالی است که کلاسهای آموزش بورس برگزار میشوند و شما با شرکت در این کلاسها میتوانید بر اصول اولیه بورس و آموزش بورس مسلط شوید و در این بازار فعالیت کنید.
هرچند کارشناسان اعتقاد دارند سرمایهگذاری در بازار بورس ایران مشکلاتی نیز به همراه دارد؛ اما اگر آموزشها را به شکل اصولی پشت سر بگذارید به احتمال زیاد در این حوزه موفق خواهید شد. کسب و کارهای پردرآمد ایران کم نیستند اما ممکن است در شروع کمی ریسک لازم داشته باشد؛ اما به شما اطمینان میدهیم که اگر اصولی کار کنید موفق خواهید شد.
۲- تدریس آنلاین
خیلی فرقی نمیکند که چه چیزی تدریس میکنید اما بهتر است حوزهی تدریس شما خیلی دور از فضای اینترنت نباشد. برای مثال فرض کنید قرار است شما در حوزهی تعمیر خودرو آموزش ویدیویی منتشر کنید؛ خب معمولاً مخاطبان هدف این آموزش در اینترنت نیستند و بیشتر در فضاهای سنتی به کسب و کار خودشان مشغول هستند اما برای مثال کسانی که به حوزه برنامه نویسی وب علاقهمند هستند معمولا وقت زیادی از روز خود را در اینترنت و فضای مجازی هستند.
پس بهتر است برای تدریس آنلاین سراغ شغلی بروید که مخاطب آن در فضای اینترنت باشد. امروزه تدریس آنلاین یکی از حرفه های پردرآمد ایران است که نیاز به هزینه و زمان زیادی ندارد و شما بهراحتی میتوانید در این حوزه به فعالیت بپردازید.
با توجه به شرایطی که در سالهای اخیر برای افراد در سراسر دنیا به وجود آمده است، تدریس آنلاین یکی از مهمترین مشاغل برای کسب درآمد است. با توجه به این موضوع سعی کنید برای موفقیت در این مسیر ارتباط درستی با افراد برقرار کنید.
تدریس مجازی بیشتر از هر چیزی احتیاج به مهارت برقراری ارتباط دارد، سعی کنید با مخاطب ارتباط مناسبی برقرار کنید که در طولانی مدت باعث رشد و پیشرفت زیاد در کسب و کار شما میشود.
۳- طراحی مد و لباس
طراحی لباس یکی از پولسازترین شغلهای ایران است که ممکن است به آن توجهی نکرده باشیم. طراحی مد و لباس شغلی است که در چند سال اخیر در ایران بهصورت جدی رونق گرفته است. اگر در دانشگاه این رشته را خوانده باشید کار شما بسیار آسانتر خواهد بود. اما اگر این رشته را هم نخوانده باشید و به آن علاقه داشته باشید کلاسها و کارگاههای آموزشی بسیاری هستند که میتوانید در آنها ثبتنام کنید و خیلی زود در این رشته کسب مهارت کنید.
طراحی مد و لباس کار آسانی نیست و فقط درصورتی توصیه میشود که عاشق آن باشید اما جالب است در نظرسنجیهای انجام شده بسیاری از دختران، به این رشته علاقه زیادی دارند و میخواهند پس از اتمام تحصیلشان در این شغل فعالیت کنند.
طراحی مد و لباس به تنهایی نمیتواند برای شما و کسب و کارتان مشتری جذب کند و شما برای موفق شدن در این حوزه نیاز دارید تا عکس کارهای شما در اینترنت و فضای مجازی پخش شود.
بسیاری افراد یک نیروی مدلینگ جذب میکنند و بسیاری دیگر در شروع سعی میکنند تا با دوستانشان این کار را جلو ببرند تا هم بتوانند کار طراحی را انجام بدهند و هم مدلی داشته باشند تا آن لباس را بپوشد و عکس آن را در فضای مجازی پخش کنند.
امروزه اینستاگرام بهترین پلتفرم برای وایرال کردن این مدل عکسهاست. راه دیگری هم برای دیده شدن کارهای طراحی شما وجود دارد و آن هم هدیه دادن لباسها به اینفلوئسرها است. بعد از اینکه شما لباسهایتان را بهصورت رایگان برای تعدادی اینفلوئنسر فرستادید از آنها بخواهید با لباس عکس بگیرند و شما را در پیج خود معرفی کنند.
این کار به تبلیغهای زیرکانه معروف است، بدین معنی که شما با کمترین هزینه توانستهاید تعداد قابل توجهی از طرفداران آن اینفلوئنسر را جذب کنید. در ابتدای کار سعی کنید نرخ تبدیل هر اینفلوئنسر را به شکل جداگانه بررسی کنید و در گامهای بعدی از کسی استفاده کنید که برای شما بیشترین بازده را بههمراه دارد. این شغل یکی از شغل هایی با درآمد بالای حال حاضر است که در شهرستانها بسیار کمتر از تهران گسترش پیدا کرده است.
۴- مترجمی زبانهای خاص
بعد از تحریمهای ایران و پیدایش شرکای تجاری از جمله چین و روسیه، مترجمی این رشتهها بهشدت رونق گرفت و بهخاطر عرضه بیشتر از تقاضا، هزینه مترجمان به یک باره افزایش پیدا کرد. البته توصیه میکنیم اگر در زبان مورد نظر حرفهای نیستید بهتر است زمانی را برای کسب مهارت در آن زبان بگذارید و سپس به مترجمی بپردازید زیرا بسیاری از مترجمان تازه کار زبانهای خاص، دائما در این فکر هستند که نکند شخص جملهای بگوید که من نتوانم آن را ترجمه کنم. به همین جهت در شروع کار ممکن است کمی پر دغدغه و پر استرس باشد اما جز کارهای پردرآمد است.
۵- خرید و فروش کالاهای دست دوم
درست است که این کار کمی عجیب بهنظر میرسد اما یکی از مشاغل پردرآمد است. این شغل کمی پردردسر است اما اگر چشم تیزبینی داشته باشید میتوانید کالاهایی را که با قیمت مناسب به فروش میرسانند بهصورت نقد خرید کنید و در زمان و مکان مناسب آنها را بهفروش برسانید.
۶- خرید و فروش ملک
خرید و فروش ملک یکی دیگر از کار های پردرآمد است که میتواند جز کارهای پردرآمد قرار گیرد. در ایران به خاطر تورم و دیگر موضوعات اقتصادی، زمین و ملک همیشه از ارزش بالایی برخوردار است. این ارزش در کشورهای دیگر نیز کم و بیش وجود دارد اما باید در نظر داشته باشید که این کار در ایران همیشه جزو لیست بهترین شغل در ایران بوده است.
البته باید در نظر داشته باشید که این شغل در ابتدا به یک پول بسیار زیاد نیاز دارد اما اگر خرید را با املاک و زمینهای حاشیه شهر شروع کنید، میتوانید در کمتر از یک سال به سود بسیار زیادی برسید.
یکی از مزایای خرید و فروش زمین این است که میتوانید وامهای مختلفی روی املاک بگیرید. ساخت و ساز زمینها نیز میتواند سود بسیار زیادی داشته باشد اما باید توجه داشته باشید که این کار نیازمند تجربه زیادی است.
یکی از راههای به دست آوردن تجربه در این کار شریک شدن با یک آدم کاربلد است. البته این شراکت فقط در ابتدای کار است و ممکن است بعد از یکی دو سال که با هم کار کردید، پیچ و خم کار را یاد بگیرید و خودتان این کار را به تنهایی انجام دهید.
البته ممکن است در زمینه شراکت در کسب و کار اطلاعات کافی نداشته باشید که جای نگرانی نیست
۷- تعمیر دستگاههای الکترونیکی
تعمیرات دستگاهها همیشه کار پردرآمدی نیست اما باید در نظر داشته باشید که تعمیر برخی از وسایل مانند لپ تاپ و تلفنهای همراه میتوانند پول بسیار خوبی برای شما داشته باشند و جزو کارهای پردرآمد قرار بگیرند.
همچنین در نظر داشته باشید که داشتن تخصص در تعمیر میتواند یک مزیت بسیار بزرگ برای کسب و کار شما باشد. یعنی اگر شما یک تعمیر کار لپ تاپ هستید بهتر است فقط به تعمیر لپ تاپهای خاصی مشغول شوید تا بتوانید به داشتن یک تخصص خاص مشهور شوید.
برای مثال تعمیر لپ تاپهای اپل یا لپ تاپهای گیمینگ میتواند دو تخصص درآمد زا باشد. این کار کمک میکند تا شما در یک زمان کم به شهرت زیادی در منطقه خود برسید و افراد، اعتماد زیادی را به شما پیدا کنند.
۸- طراحی دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیونهای داخلی نیز یکی دیگر از کارهایی است که این روزها از درآمد خوبی بهرهمند است و جز شغل های پردرآمد محسوب می شود. این کار نیازمند اطلاعاتی در زمینه معماری و طراحی داخلی است اما اگر هیچ تحصیلاتی هم در این زمینه ندارید جای نگرانی نیست و باید سعی کنید با مطالعه شخصی به این مهارتها دست پیدا کنید.
البته کلاسهای طراحی داخلی نیز در مراکز معتبر وجود دارد که میتوانید در آنها ثبتنام کنید و از آموزشهای ارائه شده استفاده کنید. در نظر داشته باشید که مهمترین یادگیری در زمان آموزش طراحی دکوراسیون، تمرینهای عملی است. البته امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی نیازی به محیط فیزیکی نیست و با نرم افزارهای مخصوص کامپیوتری میتوانید تمامی تمرینهایتان را به صورت مجازی انجام دهید.
۹- ساخت و فروش دست سازههای تزیینی
امروزه دست سازههای تزیینی زیادی وجود دارند که توسط بسیاری از هنرمندان خانگی تولید میشوند اما به سبب نداشتن یک کانال خوب با مشتریان از فروش خوبی برخوردار نیستند. اگر در مباحث مارکتینگ و سایر مباحث مرتبط با فروش آنلاین تجربه دارید میتوانید این دست سازهها را از هنرمندان با یک قیمت معقول و مناسب خریداری کنید و سپس آنها را در یک پیج اینستاگرامی و یا وب سایت به فروش برسانید.
این کار کمی ذوق هنری نیز میخواهد. البته میتوانید دست سازههای خودتان را هم به فروش برسانید؛ اما باید دقت داشته باشید که این کار نیازمند داشتن یک هم تیمی است. اگر بخواهید هم دست سازه تولید کنید و هم مبانی فروش را انجام دهید در ادامه کار و برای توسعه کسب و کار به مشکلات زیادی برخورد میکنید.
بهتر است برای داشتن هم تیمی از بین افراد نزدیک به خودتان اقدام کنید و اگر در ادامه، کسب و کار شما رونق گرفت به دنبال استخدام بروید. به عبارت دیگر استخدام فرد در زمان شروع کسب و کار میتواند یک اشتباه بزرگ باشد. البته فروش دست سازه تنها کار پردرآمد نیست و شما میتوانید سراغ تابلوهای نقاشی و دیگر هنرها نیز بروید.
۱۰- آرایشگری
آرایشگری یکی از مشاغلی است که تقریباً در همه سال برایش کار است. همچنین با توجه به میل انسانها به زیبایی و نظافت، تقریباً همه افراد به این شغل نیازمند هستند. از همین رو میتوان شغل آرایشگری را در زمره مشاغل پردرآمد تلقی کرد.
درآمد یک آرایشگر به عوامل مختلفی بستگی دارد که تبلیغات، موقعیت جغرافیایی آرایشگاه، دکوراسیون، مواد اولیه و مهم تر از همه حرفهای بودن آرایشگر از مهمترین این فاکتورها قلمداد میشود.
در کشورهای خاورمیانه به علت سبک آرایش، آرایشگران از درآمدهای بیشتری برخوردار هستند. همچنین این میزان درآمد را با خدماتی مانند پاکسازی پوست، خدمات فیشیال و بسیاری موارد دیگر میتوان چند برابر کرد
۱۱- جراحی پلاستیک
در میان شغل های پردرآمد، جراحی پلاستیک در زمره پولسازترین تخصصها در حوزه پزشکی است. جراحی پلاستیک شاخهای از جراحی برای برطرفکردن مشکلات ظاهری است که باعث اختلال در صورت، بدن، ظاهر و یا عملکرد جسم میشود.
بسیاری از افراد برای بازسازی و یا زیبایی نیازمند جراحان پلاستیک هستند و در این میان قیمتهای بالای این خدمات برای آنها مسئلهای کاملاً حل شده است.
شغل جراحی پلاستیک در ایران چند سالی است که یکهتاز پردرآمدترین رشتههای پزشکی است و ثروت زیادی را برای جراحان پلاستیک به ارمغان آورده است. البته نقش تبلیغات و عوضشدن سلیقه افراد در زیبایی در این میان بیتأثیر نبوده است.
۱۲- توریسم درمانی
توریسم درمانی مقوله جدیدی است برای خدماتی که برای بهبود شرایط جسمی و روحی یک گردشگر در راستای سلامتی انجام میشود. این خدمات شامل موارد پزشکی، آبوهوا و خدمات ورزشی برای توریستها میشود.
همچنین این شغل در زیرمجموعه گردشگری سلامت قرار دارد و هر ساله بودجه خاصی از طرف دولتها به آن اختصاص داده میشود. توریسمدرمانی سودآوری زیاد برای کشورها دارد این خدمات میتواند ارز زیادی را برای حوزه سلامت و پزشکی بیاورد.
توریسم درمانی یکی از شغل های میلیاردی در ایران محسوب میشود که هنوز نیروی کار زیادی را جذب نکرده است. به همین دلیل سود زیادی برای افرادی که در این حوزه فعالیت دارند را به ارمغان میآورد.
۱۳- کشاورزی، کشت زعفران
کشاورزی صنعتی کمهزینه و از مشاغل سودآور در ایران است. این حرفه از سالیان دور در کشور ما رواج داشته است و بنابه اقلیم هر منطقه محصولاتی کشت میشود. آب و هوا و خاک از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کشاورزی هستند. حتما باید در هر منطقه و بنا به کاری که قرار است انجام شود، درنظر گرفته شود .
برای مثال برای کشت زعفران که معروف به طلای سرخ است، مصرف آب کم از مزیتهایی که کشت زعفران به همراه دارد.
سرمایه مورد نیاز: در ابتدا شما به یک زمین کشاورزی نیاز دارید. از مزایای دیگر زعفران این است که در با کاشتن پیاز آن، ۵ تا ۷ سال پیاز زعفران خودش میروید و نیاز به کشت مجدد نیست.
هر چه سن کشت پیاز زعفران بیشتر باشد، سوددهی آن بیشتر میشود. مثلاً سال دوم کشت بیشتر از سال اول کشت زعفران میدهد. سودآوری یک هکتار زمین زعفران ۴۲ برابر یک هکتار زمین گندم است. بنابراین تولید زعفران در درازمدت بسیار سودآورتر خواهد بود.
۱۴- دندان پزشکی
خوشبختانه در چند سال اخیر در کشور ما سلامت دهان و دندان بسیار اهمیت پیدا کرده است. این مورد تأثیر خوبی بر درآمد دندانپزشکی داشته است. به طوری که دندانپزشکی را به یکی از پردرآمدترین شغل ها تبدیل کرده است. بعد از سپری کردن مدرسه و ورود به دانشگاه در رشته دندانپزشکی بعد از ۶ سال تحصیل، میتوان مشغول به کار شد.
نیاز اولیه این کار یک مطب و دستگاه های مخصوص دندانپزشکی است. دندانپزشکی معمولا بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون درآمد ماهیانه دارد و در طولانی مدت می توان به این شغل ادامه داد .
۱۵- آشپزی و سرآشپزی
آشپزی یک هنر است که با به دست آوردن مهارت و تجربه میتوان مشغول به این شغل شد. اگر بخواهیم لیست شغل های پردرآمد در ایران را داشته باشیم، قطعاً باید آشپزی را در این لیست قرار دهیم. اگر کسی به آشپزی علاقه داشته باشد، میتوان آن را شغلی بدون هیچ سروصدا و دارای آرامش دانست.
در کنار این مزایا شغلی سودآور نیز هست زیرا مخاطبان زیادی برای آن وجود دارد. برای شروع به آشپزی باید تحصیلات آکادمیک داشته باشید یا به آموزشگاههای آزاد و یا فنی حرفهای مراجعه کنید تا مهارتهای لازم را به دست آورید.
یکی از مزیتهای این شغل های زود بازده و پرسود بودن آن و امکان شروع با سرمایهای اندک است.به همین خاطر اگر به دنبال شغل های پردرآمد با سرمایه کم هستید، در صورت علاقه میتوانید به آشپزی نگاهی ویژه داشته باشید.
۱۶- ورزش
ورزش همانطور که برای سلامت جسم مفید است، میتوان به طور حرفهای از آن کسب درآمد نیز داشت. برای ورزشکار حرفهای شدن باید به صورت حرفهای زیر نظر یک مربی ورزش کرد. تمرین و تلاش در این کار بسیار مهم است و حرف اول را میزند. سرمایه شما در این شغل قدرت بدنی بالای شما خواهد بود.
یکی از ورزشهای پرطرفدار و پردرآمد، ورزش فوتبال است که علاوه بر سود بالایی که دارد به حفظ سلامت بدن نیز کمک میکند. حداقل حقوق ماهیانه فوتبالیستها بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون میباشد. نکته منفی که در این زمینه وجود دارد که معمولاً بازه اوج این کار کوتاه است و ورزشکار میتواند از سن ۲۰ تا ۳۵ سالگی فعالیت داشته باشد. البته این بازه در ورزشهای مختلف متفاوت است و به عوامل زیادی همچون فیزیک افراد و غیره نیز ارتباط پیدا میکند.
۱۷- فروش لوازم آرایشی
یکی از مشاغل پردرآمد با سرمایه کم فروش و یا واردات لوازم آرایشی و بهداشتی است. کشور ما ایران دومین کشور واردکننده لوازم آرایش در خاورمیانه و هفتمین کشور در جهان است.هم چنین اگر صاحب یک ارایشگاه هستید
با توجه به خواستار بالای این محصولات در کشور و مصرفی بودن کالاهای آن حاشیه سود بالایی را برای آن میتوان در نظر گرفت. البته این موضوع را هم مورد نظر داشته باشید که به دلیل وارداتی بودن این محصولات، قیمتها بسیار به نرخ ارز وابسته است.
۱۸- ترید ارزهای دیجیتالی
استفاده از سیستمهای بلاکچین و کسب درآمد از آنها در بسیاری از نقاط جهان و همچنین در ایران در حال انجام است. همچنین در بسیاری از کشورها هنوز این موارد رایج نشدهاند یا مجوزهای رسمی برای آنها صادر نشده است. استخراج بیت کوین از ده سال پیش که یک سرگرمی به حساب میآمد تا هم اکنون که به یک تجارت چند صد میلیاردی ختم میشود، آغاز به کار کرده است.
ترید ارزهای دیجیتالی را نیز می توان جز شغل های پردرآمد قرار داد. بیت کوین اولین ارز دیجیتال و به صورت غیر متمرکز بوده است. این ارز دیجیتال توسط هیچ مسئول یا بانکی اداره نمیشود و به وسیله خود مردم کنترل میشود. بیت کوین مزیتهای زیادی دارد. از جمله آنها میتوان به دسترسی آزاد به آن و امنیت بالای آن اشاره کرد. ارزهای دیجیتال قابل جعل کردن نیستند و هک نمیشوند. کاربرد این ارزها روز به روز بیشتر میشود.
از مزایای دیگر آن وابسته نبودن آن به هیچ دولتی است که این امر سبب میشود تا تحریمها روی آن اثری نداشته باشند و افراد آزادانه بتوانند از آنها استفاده کنند. روشهای زیادی برای به دست آوردن ارزهای دیجیتال وجود دارد. در مورد کسب درآمد از سیستمهای بلاک چین و یا ارزهای دیجیتال میتوانید از مشاوره همکاران ما در دکتر ویز بهرهمند شوید.
۱۹- خرید و فروش سیم کارت رند
امروزه باتوجه به اهمیت سرعت و حجم زیاد تبلیغات دنیای امروزی، سیمکارتها و شمارههای رند در میان افراد و کسب و کارها جایگاه ویژهای دارند. به همین منظور سایتها و یا افرادی به فروش و تبادل این شمارهها مشغول هستند. با شرکت کردن در مزایده شرکت ارتباطات نیز میتوان سیمکارتهای رندی را خریداری کرد.
برای فروش، سیمکارتهای رند به دلیل خاص بودن، قیمت متفاوتی نسبت به سیمکارتهای معمولی دارند. با راهاندازی یک سامانه آنلاین هم میتوان به خرید و فروش سیمکارتهای رند پرداخت. با یک قیمتگذاری مناسب و افزایش تعداد شمارهها و اپراتورهای موجود میتوان به فروش خوبی رسید. البته بسترهایی هم وجو دارن که کار آنها ایجاد ارتباط بین فروشندهها و خریداران است.
این سیستمها به عنوان کارمزد مبلغی از معامله را برمیدارند. از مزایای این کار این است که خرید شمارههای رند جنبه سرمایهگذاری دارد و عجلهای برای فروش آنها وجود ندارد. زیرا بازار این محصول تحت تاثیر عرضه و تقاضا است.
۲۰- قنادی
قنادی هنر، ذوق، سلیقه و خلاقیت است. قنادی از حرفههای قدیمی به شمار میآید. بسیاری از شیرینیهای سنتی در بسیاری از مناطق ایران وجود دارند که بیانگر قدمت طولانی این هنر است. باتوجه به فرهنگ ایرانیها شیرینی جایگاه ویژهای در زنجیره غذایی دارد. در اعیاد، جشنهای تولد، عروسیها و در ماه مبارک رمضان از شیرینیهای مخصوص هر کدام استفاده میشود.
بنابراین تقاضای زیادی برای انواع شیرینی وجود دارد. برای تأسیس قنادی نیازمند یک مغازه به عنوان مکان و تعدادی وسایل و تجهیزات قنادی خواهید بود. گذراندن دوره قنادی و کسب مهارت و تجربه از جمله ملزومات این کار است. اطلاعات و دانش لازم برای پخت و آماده سازی انواع شیرینی و کیکها را باید کسب کرد. بازگشت سرمایه در قنادی نسبت به سایر شغل ها وضعیت بهتری دارد زیرا حدود ۴۰ درصد سود خالص دارد.
۲۱- وکالت
هر جا که از کار پردرآمد صحبتی باشد باید نام وکالت را در کنار اولین شغلها ذکر کرد. وکالت یکی از مشاغل پردرآمد در ایران و حتی جهان به شمار میآید. این روزها با توجه به وجود مسائل زیاد برای افراد مختلف در حوزههای گوناگون بهتر است از متخصصین برای کارهای مختلف استفاده کرد.
قطعاً با توجه به نیاز به تسلط بر قوانین و حالتهای جدیدی که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید، وجود یک یا چند وکیل و مشاور حقوقی در بسیاری از پروژهها احساس میشود. فارغ التحصیل رشته حقوق پس از گذارندن دوره کارشناسی در دانشگاه و شرکت در آزمون وکالت میتواند مجوز و پروانه وکالت خود را اخذ کند.
بعد از آن فرد میتواند وارد بازار کار شده و با تأسیس یک دفتر وکالت به طور مستقل فعالیت کند. درآمد وکالت به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله آنها میتوان به مواردی همچون سخنوری خوب، سطح سواد و علم فرد، میزان اعتماد به نفس، شجاع و جسور بودن، دقت بالا، توانایی توضیح دادن به افراد غیر متخصص و روابط عمومی بالا اشاره کرد.
حتی بسته به شهر، جمعیت و میزان درآمد شهروندان درآمد یک وکیل نیز میتواند متغیر باشد. معمولاً درآمد سالیانه یک وکیل به طور متوسط ۸۲ ملیون تومان است. البته همانطور که گفته شد فاکتورهای زیادی در درآمد یک وکیل موثر هستند که از جمله مهمترین نوع پرونده است.
در سالهای اخیر بسترهای زیادی هم برای اتصال وکلا و مشاوران حقوقی و افرادی که به آنها نیاز دارند فراهم شده است. به طور مثال سایتها و اپلیکشنهایی وجود دارند که میتوان به صورت آنلاین و یا تلفنی از متخصصین مشاوره گرفت. حتی امکان رزرو وقت برای ملاقات با یک وکیل یا مشاور حقوقی نیز در این اپلیکیشنها و سایتدر نظر گرفته شده است.
۲۲- فروش دارو گیاهی
در کشور ما باتوجه به آب و هوایی که دارد انواعی از گیاهان دارویی در آن میروید. در زمانهای قدیم و حتی امروزه بسیاری از مردم برای درمان بیماریها و مشکلات خود از داروهای گیاهی استفاده میکنند.
داروهای گیاهی کاربردهای فراوانی دارند که فقط به درمان بیماریها ختم نمیشود. حتی امروزه بسیاری از افراد به جای استفاده از داروهای شیمیایی، استفاده از داروهای گیاهی را ترجیح میدهند. این افراد معتقدند عوارض جانبی داروهای گیاهی بسیار کمتر است و هزینه کمتری را نسبت به داروهای شیمیایی دارند.
به این ترتیب تقاضای خوبی برای داروهای گیاهی در بین مردم وجود دارد. با بازاریابی فعال و یک استراتژی خوب میتوان داروهای گیاهی را به فروش رساند. حتی اگرسرمایه کمی در اختیار دارید، فروش داروهای گیاهی از جمله مشاغل پردرآمد بدون سرمایه اولیه زیاد است. تنها مشکلی که برای این کار وجود دارد این است که حتما باید انواع گیاهان و داروهای گیاهی را بشناسید، درباره آنها مطالعه کنید.
برای این کار میتوانید از دورهها و کارگاهها و یا از افراد با تجربه استفاده کنید. استفاده از یک سایت فروشگاهی در این زمینه هم میتواند فروش شما را تا حد زیادی افزایش دهد.
شغل های زیادی هستند که میتوان آنها را جزو شغل های پردرآمد در ایران یا حتی در دنیا دانست. با کمی تلاش خواهید توانست لیستی از این شغلها را در دنیای مجازی پیدا کنید. تعدادی از این شغلها در همه جای دنیا وجود دارند. برای همین میتوان در هر جایی از دنیا در آنها مشغول شد.
برای همین نمیتوان لیست ثابتی در این مورد ارائه داد. با این وجود ما در ادامه نگاهی به لیست شغل های پردرآمد در ایران و دنیا خواهیم انداخت. با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید.
۲۳- شغل تجارت در ایران
ممکن است یکی از شغل های پردآرمد در ایران در کشورهای دیگر درآمد چندانی برای فعالان اقتصادی به دنبال نداشته باشد. ما مثال بارز این موضوع را در ادامه خواهیم زد اما در این بخش در مورد شغل تجارت بحث خواهیم نمود.
شغل تجارت یکی از پردرآمدترین شغل ها در ایران است که در همه جای دنیا کم یا زیاد درآمد نسبتاً مناسبی دارد. البته این مسئله وابسته به حوزه فعالیت شغل مورد نظر است؛ در ایران نیز همین گونه است. بسیاری هستند که در کشور ما در این شغل مشغول فعالیت هستند. همه ما میدانیم که خریدوفروش کالا با توجه به نقش واسطهگری بسیار جذاب است.
به گونهای که در برهههایی از زمان میتوان با خریدوفروش کالا موفق به کسب درآمد زیادی شد؛ برای همین به طور حتم تجارت یکی از شغل های پردرآمد در ایران است. به خصوص در چند سال اخیر تجارت برای بسیاری سودمند بوده است؛ زیرا اجناس آنها افزایش قیمت چند برابری داشته است. در سال جاری نیز وضع برای تجار همین گونه بوده است. اما شغل های دیگری هم هستند که میتوان آنها را جزو مشاغل دارای درآمد بالا دانست.
۲۴- پیمانکاری ساختمان
ما گفتیم که شغل های پردرآمد مختلفی را میتوان در ایران پیدا نمود. یکی دیگر از شغل هایی که دارای درآمد بالایی دارد، پیمانکاری ساختمان است. پیمانکاری ساختمان توانسته است در سال ۱۴۰۲ جزو یکی از پردرآمد ترین شغل های ایران باشد زیرا شرایط خاص ایران این شغل را برای بسیاری جذاب کرده است.
تنها کافی است کمی در این مورد تحوه موفقیت در این حوزه تحقیق کنید تا بتوانید به درآمدبالایی برسید؛ البته برای این شغل نیاز به سرمایه اولیه است و این پیشنیازی است که عده زیادی نمیتوانند فراهم کنند.
درست است که نمیتوان بدون سرمایه موفق به مشارکت در کارهای ساختمانی و پروژههای بزرگ شد؛ اما در هر صورت اگر توان مشارکت داشته باشید، میتوان آن را یکی از بهترینها در سال جاری دانست. مطالعه مقاله “حسابداری پیمانکاری” نیز می تواند مفید باشد.
بسیاری از فعالان این عرصه در سال جاری سود بسیاری بردهاند به گونهای که سرمایه آنها بسیار افزایش یافته است. در حالی که در کشورهای دیگر دنیا شاید وضع به این گونه نباشد و حتی ممکن است که این شغل در رکود بوده باشد.به طور حتم شرایط اقتصادی خاص ما در سال جاری از دلایل این امر بوده است. در هر شهری که زندگی میکنید به خوبی شاهد تغییر در درآمد این گروه از فعالان اقتصادی هستید.
۲۵- فروش مواد غذایی
فروش مواد غذایی در سال جاری به دلیل افزایشی که در قیمتها رخ داد برای بسیاری از افراد فعال در این حوزه سود سرشاری به همراه داشته است. به همین دلیل امکان دارد که عدهای به این شغل به عنوان یکی از شغل های پردرآمد نگاه کنند. اگر چه سود آن کمتر از شغل های دیگری است که در این جا ذکر شد؛ اما برای کسانی که عمده فروش هستند این سود بیشتر بوده است زیرا ارزش سرمایه آنها که در انبارهایشان وجود داشت دو تا سه برابر رشد کرده است و درآمد آنها نیز به تناسب رشد بیشتری داشته است.
امکان دارد که این روند ادامه نیز داشته باشد چرا که قیمت بسیاری از محصولاتی که مردم استفاده میکنند در حال افزایش است. درواقع باید دید که در پایان سال چه اتفاقی برای بازار خواهد افتاد؛ اما همین حالا هم با نگاهی به قیمت روز بسیاری از این محصولات میتوان متوجه این افزایش قیمت شد.
۲۶- خرید و فروش خودرو
یکی از شغل هایی که میتوان آن را جزو شغل های پردرآمد در سال جاری دانست، داشتن بنگاه معاملاتی خودرو است. زیرا خودرو نیز مانند بسیاری از محصولات مورد نیاز مردم روندی صعودی را تجربه کرده است و قیمت آن در سال جاری بسیار زیاد شده است. جای هیچ بحثی نیست که قیمتی که امروز برای خودرو پیشنهاد میشود بسیار بیشتر از قیمت سال قبل است. در بعضی موارد این قیمت دو تا سه برابر شده است.
برای همین کسانی که در بنگاه خود، خودرو داشته و آن را خرید و فروش میکردهاند توانستهاند سود خوبی به دست آورند. به نظر میرسد که در این مدت سرمایه آنها چند برابر شده است. البته آینده این بازار به خوبی روشن نیست اما در حال حاضر این بازار با رشد روبهرو است. به همین دلیل است که گفتیم که داشتن بنگاه معاملاتی برای این دسته از افراد جزو شغل های پردرآمد در ایران است.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای دنیا چنین وضعی در بازار خودرو ندارند. حتی کشورهای زیادی هستند که بازار خودرو در آنجا نه تنها جزو شغل هایی با درآمد میلیاردی نیست بلکه این بازار با رکود مواجه است. این یکی از ایرادهایی است که به نظام تولید و عرضه خودرو در ایران گرفته شده است. زیرا در حالی که بسیاری از کشورها بالاترین کیفیت خودرو را دارند، اما در عین حال سودی مانند سودی که در بازار ایران نصیب فعالان این حوزه خواهد شد را به دست نخواهند آورد.
شغلهای پردرآمد حوزه دیجیتال
با گسترش اینترنت و فضای مجازی، کاملاً معقول است که تعداد زیادی از شغل های معرفی شده در این مطلب با اینترنت سر و کار داشته باشند. مطالعهی آن میتواند دید خوبی را در فضای کسب و کار برای شما ایجاد کند.
۱- ساخت یک فروشگاه اینترنتی
یکی از شغل های اینترنتی در ایران که در سالهای اخیر با استقبال خوبی همراه شده است تأسیس یک فروشگاه اینترنتی است. امروزه ساختن فروشگاه اینترنتی کار چندان دشواری نیست و حتی در ابتدای مسیر نیاز به دانش برنامه نویسی هم نیست.
اما بهتر است برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی از مشاوره کسب و کار دکتر ویز کمک بگیرید. در تأسیس یک فروشگاه اینترنتی قطعاً نیاز به دانشهای تخصصی است و شما با دانش در حوزههای فروشگاههای سنتی نمیتوانید یک فروشگاه اینترنتی موفق را پایهگذاری کنید.
امروز حتی بسیاری از سازمانهای دولتی سعی میکنند تا بسیاری ملزومات اداری خود را بهصورت روزمره خریداری کنند. البته برای اینکه بتوانید با شرکتهای دولتی کار کنید میبایست استانداردهای حداقلی یک فروشگاه اینترنتی را داشته باشید. داشتن اینماد یکی از حداقل استانداردها و قدم های صفر تا صد راه اندازی فروشگاه اینترنتی در ایران است.
در سالهای اخیر، در بیشتر موارد فروشگاههای اینترنتی در ایران موفق بودهاند که وارد یک حوزه تخصصی از فروش شدهاند؛ برای مثال فروشگاه لوناتو بهصورت تخصصی وارد فروش عینکهای طبی و آفتابی شده است. شما نیز برای شروع کسب و کار اینترنتی جدید خود وارد یک حوزهی تخصصی شوید. این کار به مشتری حس تخصصی بودن فروشگاه را میدهد.
۲ـ وبلاگ نویسی تخصصی
کسانی که به نوشتن علاقه دارند وبلاگ نویسی حرفه ای می تواند گزینهی مناسبی برای افزایش درآمد آنها باشد. شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که نوشتن در یک سایت یا وبلاگ چگونه میتواند یکی از کسب و کارهای پردرآمد باشد؟!
پاسخ این است که یک وبلاگ نویسی حرفه ای مانند هر سیستم دیگری در عرصه فضای مجازی میتواند تبلیغات زیادی را برای خود جذب کند. برای اینکه یک وبلاگر حرفهای شوید باید حوصله زیادی به خرج دهید. وبلاگ نویسان بزرگ، راه مشهور شدن در این عرصه را فقط یک چیز میدانند و آن هم نوشتن، نوشتن و نوشتن است.
برای این که بتوانید حرفهای شوید باید در طول روز زمان زیادی را برای نوشتن صرف کنید. اگر بتوانید چند ماه، هر روز بنویسید میتوانید تعداد قابل توجهی مخاطب برای کسب و کار خود پیدا کنید و با آنها بهخوبی ارتباط برقرار کنید.
یادتان باشد که جذب مخاطب در یک وبلاگ کار یک هفته و یا یک ماه نیست و روند اعتمادسازی در بین مخاطبان زمان نسبتا قابل توجهی را از شما خواهد گرفت اما بعد از مدتی میتوانید اسپانسرهای خوبی جذب کنید و کم کم سیستم کسب درآمد خود را گسترش دهید.
۳ـ برنامه نویسی و توسعه وب سایت
شاید اسم برنامهنویسی به گوش شما هم خورده باشد. برنامه نویسی یکی از مشاغل پردرآمد در ایران و جزو لیست شغل های باکلاس است و مهارتی است که اگر بهخوبی به آن مسلط باشید میتوانید پول بسیار خوبی از آن کسب کنید.
اگر میخواهید در این حوزه حرفهایی برای گفتن داشته باشید باید آموزشهای اصولی و نسبتاً گرانی، در این حوزه ببینید و سپس سعی کنید که با گرفتن پروژههای کوچک و یا رفتن به یک دوره کارآموزی مهارتهای خود بهصورت عملی تقویت کنید.
برنامه نویسی شاخههای متعدی دارد که باید متناسب با سلیقه و استعدادتان آن حوزه را انتخاب کنید. اگر قرار است برنامه نویسی را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کنید و سالها از آن کسب درآمد کنید باید انتخاب هوشمندانهای در شروع کار داشته باشید.
داشتن یک لپ تاپ حداقل وسیله و سرمایه برای شروع آموختن برنامه نویسی است. برنامه نویسی از شغل هایی که در ایران درامد میلیاردی دارند به شرطی که مورد علاقهی شما باشد و بتوانید آموزشهای آن را به شکل اصولی بگذرانید.
۴ـ نویسنده سایت و تولید محتوا
تولید محتوا را با نوشتن و یا نویسندگی اشتباه نکنید. در تولید محتوا سعی میشود محتوای نوشته شده را برای موتورهای جستجو بهینه کنیم اما در نویسندگی صرفاً اینکه خوب بنویسیم کافی است.
بهینه سازی نوشته برای موتورهای جستجو باید طبق اصول سئو باشد و همچنین نیاز به آموزش دیدن در این زمینه دارد. خوشبختانه آموزشهای لازم برای بهینه سازی محتوا در موتورهای جستجو به وفور در سطح اینترنت یافت میشوند و شما با یک سرچ ساده میتوانید بر این مهارتها مسلط شوید.
اما آنچه در نوشتن نیاز به زمان دارد پختگی نوشته و میزان اثرگذاری آن برای مخاطب است که حداقل نیاز به یک سال تجربه دارد. تولید محتوا از کسب و کار پردرآمد حال حاضر ایران است بدین خاطر که افراد کمی در این حوزه فعالیت دارند و بسیاری از کسانی که در این حوزه فعالیت دارند از دانش کافی برخوردار نیستند.
برای رشد و پیشرفت در زمینه محتوا نویسی در ابتدا بهتر است، هدف خود را مشخص کنید و در مراحل بعدی برای شناخت مخاطب وقت بگذارید. محتوا نویسی مهارتی ست که به شناخت نیازهای مخاطب لازمه آن است. با توجه به این موضوع میتوان گفت، سعی کنید برطرف کردن نیاز مخاطب را در دستور کار خود قرار دهید.
-
نوشتن محتوای تبلیغاتی
این کار نیز از شاخههای تولید محتوا و نوشتن است که در ابتدای مطلب در مورد آن توضیح دادیم. نوشتن محتوای تبلیغاتی، یکی از مشاغل پردرآمد در ایران است که با کمی تمرین و کلاس رفتن میتوانید از طریق آن پول خوبی بدست آورید.
البته برای موفق شدن در هر حوزهای نیاز به وقت گذاشتن کافی و زحمت کشیدن دارید اما اگر در این کار حرفهای شوید مطمئن باشید آژانسهای تبلیغاتی بزرگی به شما پیشنهاد کار میدهند و از شما درخواست همکاری میکنند.
۵ـ ساخت و طراحی اپلیکیشن
در چند سال گذشته ساخت اپلیکیشن را یک نفر هم به تنهایی میتوانست انجام دهد زیرا برای توسعه دهندگان و حتی کاربران بیشتر این مهم بود که اپلیکیشن صرفاً درست کار کند؛ و جلوههای بصری و گرافیکی آن ارزش چندانی برای مخاطب و توسعه دهنده نداشت.
اما با گذشت زمان و از حدود سال ۲۰۱۵ میلادی توسعه دهندگان سعی کردند مبانی گرافیکی و بصری اپلیکیشنهای خود را نیز بهبود ببخشند. با این وضعیت انتظار نداشته باشید که در صنعت طراحی اپ برای تلفنهای همراه، صفر تا صد طراحی یک اپ را برعهده بگیرید.
البته اگر اپلیکیشن شما خیلی پیچیده نباشد شاید بتوانید طراحی بصری و گرافیکی آن را هم انجام دهید اما اگر میخواهید برای شرکتهای بزرگی اپلیکیشن بسازید بهتر است یک تیم برنامه نویسی داشته باشید که هرکس متناسب با مهارتهایش بتواند قسمتی از اپلیکیشن را بهصورت تخصصی و اصولی طراحی کند. برنامه نویسی در هر حوزهای جز شغل های پردرآمد حال حاضر دنیاست اما امروزه برنامه نویسی اندروید و پایتون درآمد بهتری دارد.
۶ـ فروش فالوور اینستاگرام
جدیداً فروش فالوور اینستاگرام به یکی از پردرامد ترین شغل ها در ایران و جهان تبدیل شده است در حالی که در چند سال قبل جزو شغل های ناشناخته در ایران محسوب می شد. امروزه افراد زیادی به دنبال معروف شدن هستند و بسیاری از آنان، راه این کار را داشتن تعداد زیادی دنبال کننده میدانند. در این میان افرادی هستند که تعدادی فالوور دارند و به افرادی که دنبال این موضوع هستند میفروشند.
جالب است بدانید روزانه افراد زیادی به این شبکه اجتماعی اضافه میشوند و در سال ۲۰۲۰ نزدیک به یک میلیارد نفر در آن عضویت فعال داشتند. این شبکه اجتماعی در ایران ضریب نفوذ بیشتری نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی دارد و از این جهت، فروش فالوور در ایران را بهتر توجیه میکند و درآمد بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت.
این کار معمولاً در روز ممکن است بین ۲ تا ۳ ساعت در خانه از شما وقت بگیرد حتی بهصورت پاره وقت هم میتوانید در آن فعالیت داشته باشید.
۷ـ متخصص دیجیتال مارکتینگ
قبلاً می توانستیم جز شغل هایی که در ایران نیست، دیجیتال مارکتینگ را نام ببریم اما امروزه با بیشتر شدن وب سایتها و سوق کسب و کارها به سمت آنلاین شدن؛ نیازی بهوجود آمده است با نام متخصص دیجیتال مارکتینگ. وظیفه شخصی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارد این است که بازاریابی آن سازمان را بهصورت آنلاین انجام دهد. این نوع بازاریابی چند سالی است که در ایران رونق خوبی گرفته و شما با گذراندن کلاسهای مختلف و تمرین میتوانید در حدود یک سال، این مهارت را بهدست آورید.
درآمد این شغل بسیار خوب است و برای شروع کار در حدود ۵ میلیون تومان در هر ماه است. البته این شغل در کشورهای خارجی حقوق بسیار بیشتری دارد و بسیاری از افرادی که در این حوزه، در کشور ایران فعالیت میکنند بعد از مدتی به مهاجرت فکر میکنند؛ متخصص دیجیتال مارکتینگ که بهتازگی در ایران به شکل جدی رونق گرفته است و جزو شغل های جذاب محسوب می شود.
۸ـ سئو و بهینه سازی سایتهای اینترنتی
اگر شما هم در فضای اینترنت فعالیت داشته باشید قطعا میدانید که آرزوی بسیاری از افرادی که سایت دارند این است که در رتبههای یک تا سه گوگل قرار بگیرند. شاید تا به حال نمیدانستید، اما این رتبهها با رعایت کردن اصولی بدست میآید که به مجموعه آنها سئو یا بهینهسازی برای موتورهای جستجو میگویند.
این کار تا چند سال قبل جز شغل های ناشناخته در ایران بود و افراد کمی از آن اطلاع داشتند اما با گذشت زمان و افزایش کسب و کارهای اینترنتی این مهارت هم افزایش یافت. سئو برای شروع هزینه زیادی از شما نمیگیرد و برای شرکت در کلاسهای آن در حدود شش میلیون تومان باید هزینه کنید که در مقایسه با درآمد آن بسیار ناچیز است.
به یاد داشته باشید که سئو یکی از کسب و کارهای با درآمد بالا است که میتوانید با یاد گرفتن آن پروژههای زیادی را با درآمد بالایی انجام دهید.
چگونه شغل پردرآمدی داشته باشیم؟
برای اینکه کار پر درآمد داشته باشیم در ابتدا باید برنامهای هدفمند داشته باشیم. بعد از آن درباره شغل مورد نظرمان به خوبی تحقیق کنیم و با افرادی که در این شغل مشغول به کار هستند، مشورت کنیم. حتماً باید در شروع کار، در مورد رقبایی که در این شغل هستند و فعالیت دارند، تحقیق کافی انجام دهیم.
یکی از اشتباهاتی که بسیار افراد در این مرحله انجام میدهند فقط بررسی رقبای بزرگ و مطرح است. حتما به تمام رقبا در همه ابعاد و همه بازارها توجه لازم را داشته باشید. امکانات مورد نیاز و سرمایه لازم برای شغل مورد نظرتان را برآورد کنید.
بهتر است در صورت امکان یک طرح توجیهی مناسب برای پروژه خود آماده کنید. موقعیت جغرافیایی یا شرایط آب و هوایی هم حتی ممکن است تاثیر بهسزایی در کار شما داشته باشد. پس قبل از شروع پیشبینیها و تدابیر لازم را انجام دهید.
انتخاب از بین شغل های پردرآمد در ایران که بدون سرمایه انجام میشوند، کار سختی است؛ چراکه نمیدانیم در صورت پرداختن به کدامیک میتوانیم بازدهی موردنظرمان را داشته باشیم. باید در نظر داشته باشید که تمام شغل های نامبرده میتوانند یکی ازشغل های پولساز در ایران باشند، به شرطی که شما با آگاهی و رغبت کافی به انجام آنها بپردازید.
بسیاری از افراد مقالات مربوط به پر درآمد ترین شغل ایران و شغل های بدون سرمایه را مطالعه میکنند، اما در آخر ناامید و ناراضی اذعان میکنند که هیچ شغل مناسبی برای آنها وجود ندارد. آن دسته از افراد باید سه نکته زیر را در نظر بگیرند:
۱ـ علایق شخصی
هرگز نباید نسبت به علایق شخصی خود بیتوجه باشید. هر فردی ممکن است به چند کار مختلف علاقه داشته باشد. بنابراین از علایق خود آگاه شوید و سعی کنید شغلی را انتخاب کنید که همراستا با یکی از علایق شخصی شما باشد. اگر این کار را انجام ندهید، شاید بتوانید به پر درآمد ترین شغل ایران هم مشغول شوید، اما نمیتوانید آن را با شور و اشتیاق ادامه دهید تا به مرحله رشد و رونق برسد و در نهایت دلسرد خواهید شد. به همین خاطر علاقه اهمیت زیادی دارد.
۲ـ مهارتهای تخصصی
بیشتر افراد در جامعه نقش آچار فرانسه را دارند، مهارتهای متنوع اما ناقص دارند. این افراد برای انتخاب شغل مناسب خود، بشدت دچار تردید هستند. به همین خاطر نباید روی مهارتهای نصفه و نیمه حساب کرد، بلکه باید یکی از مهارتهای موردنظر خود را به صورت تخصصی ارتقا دهید.
آنگاه اگر یک مهارت فوقالعاده داشته باشید، قطعاً گزینههای شغلی شما محدود به فعالیتهایی میشود که در چهارچوب مهارتتان قرار دارد و میتوانید با خیال راحت روی آن متمرکز شوید و شغلتان را به مرحله شکوفایی برسانید. پس اگر مهارت تخصصی ندارید، طبیعی است که نتوانید به شغل های پردرآمد بدون سرمایه با فکر باز بیاندیشید.
۳ـ سختیهای راهاندازی کسبوکار
هر کاری سختیهای مختص به خود را دارد. برخی افراد تا نام کار پر درامد بدون سرمایه میآید، تصور میکنند که راهاندازی این مشاغل به راحتی آب خوردن است و نیاز به تلاش چندانی ندارد، اما اصلاً اینطور نیست. شما تا زمانیکه بهصورت کامل روی یک شغل حساب نکنید، نمیتوانید مراحل تکامل آن را طی کرده و به مرحله شکوفایی برسانید.
اگر شما علایق خود را نشناسید و مهارتهای تخصصی در راستای علایقتان نداشته باشید، پس حتی آسانترین کسبوکارها نیز برای شما سخت و دشوار خواهند بود. مگر اینکه به علایق و مهارتهای تخصصیتان برگردید.
آیا مشاغل پردرآمد، دائم هستند؟
یکی از سؤالهایی که در مورد شغل های پردرآمد وجود دارد، دائمی یا موقتی بودن آن است. بی شک برخی مشاغل ثروت ساز از رفتارهای اجتماعی و یا اقتصاد کشور تأثیر میپذیرد. به طور مثال، تا چند سال پیش صورت گرد بسیار زیبا و به نظر جذاب میآمد؛ اما در همین چند سال اخیر، صورتهای کشیده و بهاصطلاح زاویهدار بسیار مد شده است. همین تغییر سلیقه باعث شده تا جراحی پلاستیک جز پولسازترین شغل های ایران شود.
از همین نمونه میتوان نتیجه گرفت که در انتخاب شغل های پولساز، باید سلیقه جمعی را هم در نظر گرفت؛ اما خب این مشاغل آنقدر سودآور است که شاید کمترین دغدغه صاحبانش، موقتی بودن آن باشد.
جمعبندی
در این مقاله به برخی از کارهای ساده و پردرآمد در ایران اشاره کردیم. در پایان به این نکته توجه داشته باشید که هیچ شغلی برای تمام افراد به صورت یکسان عمل نمیکند. تواناییها و عملکرد شما در میزان درآمد شما بسیار مهم است. حتما سعی کنید شغلی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و در ادامه به شغل خود پایبند باشید.
مطمئن باشید با تلاش و به دست آوردن مهارت در شغل خود و استفاده از راهنماییها و مشاوره دیگران به زودی به یک متخصص در شغل خود تبدیل خواهید شد. در هر کاری صبر و تحمل داشته باشید و مطمئن باشید با استمرار و تلاش درآمد بالا برای شما به وجود میآید. در هر کسب و کاری و هر جایگاهی، هیچگاه آموزش را کنار نگذارید و تا حد امکان اطلاعات خود را بهروز کنید.
معمولا شغلهای پردرآمد آزاد، در شروع کار بازده بالایی ندارند و از نقطهای به بعد نتایج شما به صورت تصاعدی خواهند بود. در پایان اگر به دنبال مشاغل خاص و پردرآمد هستید و یا دوست دارید بیشتر درباره شغل هایی با درآمد میلیاردی بدانید، میتوانید از مشاوره متخصصان دکتر ویز کمک بگیرید.
ایده و آموزش انتخاب اسم شرکت سه سیلابی
نام کسب و کار شما انتظارات مشتریان از شما را مشخص میکند. همچنین تعیین می کند که مشتریان موجود و بالقوه چقدر راحت میتوانند برند شما را تشخیص دهند. انتخاب یک نمونه اسم شرکت سه سیلابی یا تک سیلابی و دو سیلابی اولین تاثیر شما را بر مشتریان بالقوه و سرمایهگذاران شکل می دهد. این نام تبلیغات شما را تیتر میکند و بخشی از نام دامنه شما را تشکیل میدهد. به این ترتیب، باید برای موتورهای جستجو مناسب باشد. انتخاب نامی بسیار شبیه به نام رقیب یا نامی که تلفظ آن دشوار است، قابلیت کشف آنلاین شما را کاهش میدهد.
اول لازم است بدانید برند چیست و چه ویژگیهایی دارد. نامهایی مانند Zappos ،Yahoo و Google جذاب اما بیمعنی هستند، بنابراین هزینه بیشتری برای برند کردن دارند. با این حال، نامهای جذاب بیشتر به یاد ماندنی هستند. در حالت ایدهآل، نام برند شما نشان میدهد که چه محصولاتی ارائه میدهید و هدف کلی برند شما چیست. به کلماتی که برای توصیف محصول، سطح خدمات مشتری و جو استفاده میکنید، فکر کنید. ممکن است لازم باشد از سه کلمه استفاده کنید و نمونه نام شرکت سه سیلابی را جستجو کنید.
نام تجاری جذاب شما را از رقبا متمایز میکند. نام باید نشان دهنده اعتماد، اقتدار و تخصص در صنعت شما باشد. نامی را انتخاب نکنید که ممکن است منشور هویت برند شما را زیر سوال ببرد و برای رشد کسب و کار شما محدود کننده باشد.
نام تجاری را انتخاب کنید که هویت برند شما را منعکس کند و باعث شود مخاطبان اصلی شما احساس کنند که برای نیازهای خود به کسب و کار مناسبی رسیده اند. انتخاب اسم شرکت سه سیلابی می تواند عنوان بیزنس شما و نوع خدماتتان را به درستی شرح دهد.
اگر شما یک برند منطقهای هستید که به مخاطبان جوان خدمات ارائه میدهید، نامی که باعث میشود شبیه یک شرکت حقوقی به نظر برسید، انتخاب نکنید. به آهنگ کلی نامهای تجاری در صنعت خود توجه کنید. به عنوان مثال، شرکتهای مالی و شرکتهای مشاوره مدیریت، قراردادهای نامگذاری مشابهی برای استفاده از نام مؤسس دارند. خدمات انتخاب نام شرکت میتوانند کمککننده باشد.
اهمیت انتخاب اسم شرکت
نامهای توصیفی، محصول یا خدمات را مشخص میکنند و برای موقعیتیابی واضح یک برند ایدهآل هستند. در حالی که این نامها معمولاً کاربردی و سودمند هستند، کمتر در معرض سوء تعبیر هستند. در حالی که ممکن است انتقال داستان و شخصیت با یک نام توصیفی تک سیلابی دشوار باشد، کسب و کارهایی که با اسم شرکت سه سیلابی وارد بازار جدیدی میشوند میتوانند از آن سود ببرند.
با این حال، توجه داشته باشید که علامتگذاری تجاری با نامهای حاوی کلمات واقعی ممکن است دشوار باشد. نامهای تجاری هیجانانگیز احساسات خاصی را برمیانگیزد و زمانی ایجاد میشود که مشتری از محصول یا خدمات شما استفاده میکند. نامهای پیشنهادی از مفاهیم، برای انتقال تجربه برند استفاده میکنند.
ایده برای اسم شرکت بسیار است. نامهای خلاقانه کسبوکار برای شرکتهایی که بیشتر از محصولات یا خدماتی که ارائه میدهند، عالی هستند. فرض کنید شما یک کتابفروشی مستقل دارید و میخواهید جامعهای از نویسندگان مستقل بسازید. نامی را انتخاب کنید که آرزوهای برند شما را تداعی کند، حتی اگر هنوز کاملاً به آنجا نرسیدهاید.
کسبوکارها معمولاً از نامهای اختصاری به دلیل ضرورت استفاده میکنند. ادغام یا تغییری که کسبوکار را مجبور میکند نام خود را تغییر دهد اما میخواهد میراث خود را حفظ کند؛ اما دقت کنید که این موضوع برای یک تجارت الکترونیک توصیه نمیشود. باید در نظر بگیرید که مسیر پیش روی برند چیست و چه ویژگیهایی دارد.
نکات مهم در انتخاب اسم شرکت
نام کسب و کار شما قلب هویت برند شماست. به خصوص اگر از یک پس زمینه جالب یا تاثیرگذار سرچشمه گرفته باشد. برخی از نامهای تجاری از اسطورههای باستانی گرفته شدهاند. نام “نایک” از یونان باستان “الهه بالدار پیروزی” گرفته شده است. نام بیش از حد طولانی متشکل از کلمات ساخته شده و بدون ارتباط با محصولات یا خدمات شما، ذهن مردم را از بین میبرد. به یاد داشته باشید، برندسازی یک کسب و کار با نام نامرتبط هزینه بیشتری دارد. مشاوره کسب و کار میتواند به شما کمک کند تا در صورت لزوم اسم تک سیلابی، دو سیلابی و یا سه سیلابی انتخاب کنید. این تصمیم باید حساب شده باشد.
اگر مشتریان نتوانند نام کسب و کار شما را با آنچه میفروشید مرتبط کنند، کمپینهای بازاریابی شما طنینانداز نمیشوند. این امر همچنین مانع از بازاریابی دهان به دهان میشود. اگر مشتریان خوشحال، نام کسب و کار شما را به خاطر نداشته باشند، نمیتوانند شما را به دوستان خود معرفی کنند. انتخاب اسم شرکت سه سیلابی گاهی به نفع شما خواهد بود. در واقع میتواند در ابتدای کار برای شما تبلیغات کند. به طوری که افراد با بیان آن در سه کلمه آن چه که هستید را توصیف و تبلیغ کنند.
در عصر دیجیتال، نامهای تجاری باید با در نظر گرفتن موتورهای جستجو فرموله شوند. وقتی مردم کسب و کار شما را به صورت آنلاین جستجو میکنند، آیا میتوانند به راحتی آن را پیدا کنند؟ نامهای سخت املایی کمتر در نتایج موتورهای جستجو فهرستبندی میشوند و احتمال اینکه افراد نام را اشتباه املایی کنند و به طور کلی کسب و کار شما را پیدا نکنند بیشتر است.
کسب وکارهایی که توسط یک یا دو نفر اداره میشوند، تمایل دارند بهعنوان شرکتهای انحصاری یا مشارکتی شناسایی شوند. قوانین کمتری برای این نوع کسب و کارها وجود دارد، اما همچنان باید با دقت قدم بردارید. نمونه اسم شرکت سه سیلابی میتواند کاملا پیام شما را برساند. نام تجاری که با استفاده از کلمات رایج برای توضیح آن، موضوع شرکت را روشن میکند. دقیقاً به شما میگوید که شرکت چه میکند.
کلمات اصلی : استفاده از کلمات رایج روزمره و تبدیل آنها به یک برند. به جای استفاده از کلمات ساختگی، از کلمات روزمره استفاده میکنید که بدون اشاره مستقیم به آن، کاری را که برند انجام میدهد، تداعی میکند.
نام مالک : برخی از شرکتها از نام موسس یا مالک به عنوان نام تجاری استفاده میکنند. به ویژه در امور مالی، حقوقی و مشاوره تجاری.
کلمات ساختگی/نامرتبط : برخی از کسب و کارها از نامهای ساختگی استفاده میکنند که ممکن است برندسازی آنها سختتر باشد (برای مردم سختتر است که نام تجاری شما بسیار شناخته شده باشد) اما ممکن است در دراز مدت به یاد ماندنیتر باشند. به عنوان مثال، اوبر از کلمه آلمانی به معنای “بیش از همه چیز” گرفته شده است. این نام به این دلیل کار میکند که این شرکت به عنوان جایگزین بهتری برای نشان دادن یک تاکسی در خیابان با اجازه دادن به کاربران برای احضار یک سواری با استفاده از تلفن همراه خود تأسیس شد. اکنون اهمیت انتخاب اسم شرکت سه سیلابی را درک می کنید.
قدرت و تاثیرگذاری نمونه اسم شرکت سه سیلابی با اسمی چکیده از سه عنوان برابری میکند. یوشینویا، رستوران زنجیرهای جهانی ژاپنی، از سه کلمه ژاپنی به معنی «شانس»، «مزرعه» و «خانه» تشکیل شده است و از «یوشینو»، نام زادگاه مالک مشتق شده است. برای تهیه فهرستی از نامهای بالقوه برای کسب و کار خود از یک رویکرد ساختارمند و منظم استفاده کنید. به احساس درونی تکیه نکنید. در تحقیقات بازار شرکت کنید، با مشتریان بالقوه صحبت کنید، از دوستان و خانواده بازخورد بخواهید و به تکرار ادامه دهید تا زمانی که نامی را که میچسبد پیدا کنید.
نمونه اسم شرکت سه سیلابی شرکت مهندسی
- مهتاب پارسیان رایکا
- هیوا سازه آرسام
- الکترونیک باران مغان
- البرز شیمی بهنام
نمونه اسم شرکت کامپیوتری سه سیلابی
- پرتو سیستم آریا
- فنی مهندسی آرین
- فنی مهندسی چاپمن
- حکیم هزاره سوم
نمونه اسم شرکت کشاورزی سه سیلابی
- جوانه گندم رضوان
- برنا کشت پارس
- سفیر سلامت البرز
- هفت اقلیم مهرگان
نمونه اسم شرکت بازرگانی سه سیلابی
- پارسیان تجارت هونام
- تاجران نوین پاسارگاد
- تجارت گستر ایرانیان
- کانیار تجارت پارسه
نمونه اسم شرکت تجارت الکترونیک سه سیلابی
- داده پردازان امنیت
- آرکان ارتباطات آریا
- تجارت الکترونیک خورشید
- ایده پرداز آرمان
نمونه اسم شرکت عمرانی سه سیلابی
- ساختمان سازان گیتی
- سیال سازان توانا
- سازههای روناک کردستان
- نماد معماری آینده
نمونه اسم شرکت بیمه سه سیلابی
- حساب گستران دوراندیش
- آینده سازان فرخنده
- توانا پوشش سبلان
- ایمن گستر اوج
نمونه اسم شرکت خدماتی سه سیلابی
- گلشن نظیف اسپادان
- کوثر پاک آبادان
- نازین پخش گلنار
- پاک تجهیز مارال
نتیجهگیری
انتخاب نام مناسب برای یک شرکت از مهمترین مراحل ثبت آن است. یک نام خوب و خاص میتواند تاثیر بسیار زیادی در شناخته شدن آن شرکت و در پی آن رسیدن به سود مالی داشته باشد. انتخاب نام شرکت سه سیلابی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله، با ارائه تعدادی نمونه اسم شرکت سه سیلابی، سعی کردیم نکاتی را که در انتخاب این نام ها باید در نظر گرفته شود، به شما یادآوری کنیم.
حواستان باشد؛ نام شرکت نباید مشابه یا تکراری باشد، باید معنا و مفهوم داشته باشد، باید با شئونات اسلامی ایران سازگار باشد، نباید مخفف یا اختصاری باشد، باید قابل تلفظ و به خاطر سپردن باشد، باید با فعالیت شرکت مرتبط باشد و در نهایت نام شرکت باید خوش آهنگ و دلنشین باشد.
راهکار کاهش و مدیریت استرس شغلی در محیط کاری و زندگی شخصی
امروزه میان زندگی فردی و شغلی مرز مشخصی وجود ندارد، مرزها را جابهجا کردهایم و در همه حال به فکر خلق شرایط بهتر و بالا بردن کیفیت سبک زندگیمان هستیم. به صورت واضح مشخص است که کسب و کار، یکی از درگاههای ما برای دستیابی به خواستههایمان و تجربه لذت رسیدن به هدف است.
در این به همپیوستگی بین زندگی و شغلمان، لازم است هوشیارانه کاری را انتخاب کنیم و انجام دهیم که نه تنها نیازهای اولیه زندگی و سطحی از رفاه نسبی را فراهم کند بلکه کسب و کار ما نیز باشد. شغل جنبهای از زندگی ما است؛ که صرف نظر از تامین منابع مالی، دیگر نیازهای اساسی مثل اشباع روانی و بدنی، تمایلات اجتماعی و احساسی و دیگر ارزشمندیهای ما را پاسخ می دهد.
با تمام این اوصاف شغلها معمولا برای صاحبانشان با فشار روانی همراه هستند. از آنجایی که ما بیشتر زندگی خود را صرف انجام کسب و کار میکنیم؛ لازم است با حفظ آرامش، تجربه لذت و انعطافپذیری شغلی را در خود ایجاد کنیم.
از این رو قصد داریم تا درباب مدیریت استرس شغلی برای دستیابی به حس رهاسازی پتانسیل درونی برای کشف نقاط قوت منحصربهفرد و همچنین افزایش کیفیت زندگی گفتگو کنیم.
در ابتدا قصد داریم به مفهوم استرس شغلی چیست؟ بپردازیم.
تعریف استرس شغلی
طبق نظر سازمان ملی امنیت و سلامت شغلی ایالات متحده ( NIOSH )، استرس شغلی در محیط کار، پاسخ های فیزیکی و احساسی مضری هستند که همزمان با عدم تطابق شغل با تواناییها، منابع و نیارهای کارگر به وجود میآید. این امر ممکن است به بیماری یا جراحت منجر شود.
به زبان سادهتر انواع استرس شغلی زمانی تجربه میشود که رابطه متقابل میان فرد شاغل و محیط کاری به گونهای است که درخواستهای محیط از توانایی و ظرفیت فرد بیشتر باشد. در این شرایط حالتی در فرد شاغل پدید میآید که ترکیبی از واکنشهای فیزیکی و گفتگوهای ذهنی استرسزا است.
بعد از آشنایی با تعریف کلی استرس در محیط کار، به بررسی برخی از روابط و مفاهیم دیگر مانند استرس شغلی مثبت میپردازیم. با دکتر ویز همراه باشید.
ارتباط استرس شغلی با عملکرد
عملکرد هر فردی با توجه به ویژگی های شخصی و تجربی او، میزان و شدت فشار روانی حس شده، ایدئولوژی و فرهنگ و خرده فرهنگهای سازمانی شکل میگیرد. رابطه مستقیمی بین استرس شغلی و عملکرد افراد وجود دارد. با بالاتر رفتن استرس، سطح عملکردی پرسنل کاهش مییابد و حتی در شرایط وخیمتر افراد قادر به بهرهگیری از تواناییهای اثبات شده خود نیز نیستند؛ و در سطح کاملا غیربهینه برای خود و سازمان مشغول کار هستند.
توجه داشته باشید که این حجم از فشار روانی اگر تحت کنترل قرار نگیرد؛ شاهد یک لوپ معیوب بین استرس شغلی و بهرهوری هستیم. عدم مدیریت صحیح استرس شغلی در سازمان، عملکرد پایین پرسنل و در نهایت عدم بهرهوری را به همراه دارد، عدم بهرهوری افراد سازمان، خود موجب تشدید فشار روانی و استرس ناشی از کار میشود.
در این شرایط مدیریت استرس شغلی در سطح فردی یا در سطوح بالاتر (سطح مدیران) میتواند موجب رفع فشار و حرکت رو به جلو در جهت اهداف سازمانی و اهداف فردی شاغل شود. زمانی که تنشهای روانی ناشی از کار رخ میدهد، نتیجه آن مثبت یا منفی تحت تاثیر شرایط است و کاملاً واکنشی است یا عکس العمل محسوب می شود.
برای داشتن عملکردی سازنده و مثبت لازم است استرس خود را با روش کارآمد رفع کنیم. برای این منظور به روند بررسی و رفع آن میپردازیم. استرس به همان میزان که میتواند آسیبزا باشد به شرط مدیریت و هوشیاری به آن، سازنده و تاثیر گذار نیز هست.
انواع استرس شغلی
اظطراب در کار انواع مختلفی دارد، در اینجا دو نوع متداول آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
استرس شغلی مفید
استرس شغلی مفید، هیجان پروسه و اتمام کار است که از قبل از شروع و تا پایان انجام کاری احساس میکنیم. در نظر داشته باشید که این امر، موجب توسعه فردی هم میشود. این مفهوم نباید با نگرانی اشتباه گرفته شود.
وقتی استرس مثبت (یوسترس) وجود نداشته باشد؛ یعنی کار آنقدر ساده و پیشپا افتاده است که هیچ چالشی برای کارکنان ایجاد نمیکند. بنابراین آنها دچار تنبلی و کسالت میشوند. درصد مدیریت شدهای از استرس مثبت موجب افزایش بهرهوری و سرعتعمل میشود؛ و کارکنان آمادگی ذهنی برای رویارویی با چالشها را به دست میآورند.
فرسودگی شغلی
خستگی در محیط کار امری عادی است و معمولا با خواب و استراحت برطرف میشود. در واقع خستگی فیزیولوژیک قابل جبران است اما فعالیتهای یکنواخت و طولانی و انجام کار در شرایط نامساعد بهتدریج باعث کوفتگی، اختلالات خواب و آسیبهای روحی و جسمی خواهد شد. درصورتیکه این علائم نادیده گرفته شوند، در نهایت منجر به خستگی مفرط شده که یکی از انواع استرس شغلی است و تمام اعمال جسمی و ذهنی فرد را مختل میکند.
استرس مبنی بر ترس
یکی دیگر از انواع استرس شغلی، از ترس نشئت میگیرد. این استرس، به دلیل ترس از دستدادن شغل و یا یک رئیس سمی در محیط کار ایجاد میشود که تجربه ناخوشایندی خواهد بود؛ بنابراین، با بالابردن تواناییهای خود، به دنبال فرصتهای شغلی بهتر بگردید یا درباره این ترسها با سرپرست واحدتان صحبت کنید و قدمی در راه مدیریت استرس شغلی بردارید.
فاکتورهای اساسی برای بررسی استرس شغلی :
- شناسایی عوامل و نشانهها
- شناسایی افراد مستعد
- شناسایی راهکارهای مدیریت استرس شغلی
عوامل و دلایل استرس شغلی:
همانطور که گفتیم فشار روانی کاری به دلیل رابطه متقابل میان فرد شاغل و شرایط کاری ایجاد میشود. در این بین عناصر سازنده این رابطه ممکن است منبع ایجاد یا شدتگیری استرس باشند.
در مورد دلایل ایجاد تنشهای روانی نظرات و دیدگاههای متفاوتی وجود دارد؛ اما اتفاق نظر درباره مولفههای اصلی، این دلایل را به سه دسته تقسیم میکند. از این مولفهها با عنوان محرکهای استرسزا یاد میکنیم.
- عوامل فردی
- عوامل محیطی
- عوامل سازمانی
بررسی عوامل فردی
سوالهای بسیاری در این زمینه وجود دارد که ویژگیهای شخصیتی شاغل اهمیت بیشتری دارد یا شرایط کاری او؟ در واقع این سوالها مهم است چرا که پاسخ به آنها در شیوههای مربوط به کاهش یا جلوگیری از ایجاد استرس موثرند.
برخی بر این باورند که تفاوتهای فردی شامل شخصیت، مهارتها و تواناییهای منحصربهفرد، طیف تغییرات در ظرفیت افراد و انعطافپذیری، از مهمترین و پررنگترین عوامل این مساله هستند. چیزی که برای یک فرد استرسزاست شاید برای فرد دیگری آزاردهنده نباشد. توجه به ایجاد تفاوتهای فردی در خلق راهکارهایی کارآمد در جهت مداخله در رفع تنشهای کاری بسیار مهم است. در زیر به چند نمونه از شخصیتهایی که ایجاد استرس میکنند، میپردازیم:
۱- افرادی که موقعیتهای استرسزا را تکرار میکنند: این افراد در ذهنشان مدام تجربههای استرسزای گذشته را مرور میکنند. ممکن است هر بار راه حلهای بهتری را برای مقابله با آن مساله تنشزا را پیدا کنند، اما زمان را از دست میدهند. توصیهای که به این افراد میشود؛ مدیتیشن یا مراقبه، برای داشتن افکار و گفتگوهای درونی مثبت است.
۲- افرادی که همیشه آماده اتفاقات ناگواراند: این افراد در گفتگوهایشان با خودشان پیش از وقوع واقعهای یا اتمام کاری، بدترین حالت ممکن را تجسم میکنند و حتی ممکن است یک مرحله جولوتر رفته و راهحلی برای مساله پیش نیامده و ساختگی خود تعریف کنند. توصیهای که به این افراد میشود؛ عشق به خود برای افزایش اعتماد به نفس و خودباوری و مدیریت گفتگوی درونی است.
۳- افرادی که کارها را به تعویق میاندازند: این نوع شخصیتها به اضطراب همیشگیشان شناخته میشوند. این افراد مدام در حال انجام کاری هستند، اما همچنان از نداشتن وقت کافی شکایت میکنند و از نتایج کارها احساس عدم رضایت دارند. توصیهای که به این افراد میشود؛ داشتن برنامهای منظم، هدفمند، الویتبندی شده، انعطافپذیر، بر اساس تواناییهای شخصی و قابل اجرا است.
۴- افرادی که مدام خود را مقایسه و نقد میکنند: این افراد دائما در حال مقایسه خود با دیگران هستند. رقم خوردن هر اتفاقی در یک مدت مشخص، نیازمند زمان، تمرکز و مهارت است. سختگیری بیش از حد و غیر منطقی نسبت به خود، همچنین انتقادهای ناعادلانه، ایجاد تنش میکنند. توصیهای که به این افراد میشود؛ پذیرفتن خود واقعیشان بر اساس مهارتها و تواناییها و همچنین پذیرفتن خطی زمان است.
۵- افرادی که همواره دیر میرسند: همانطور که گفتیم کمبود زمان از جمله عوامل استرسزاست که در افراد ایجاد تنش و فشار روانی مضاعف میکند. برای برخی از افراد کمبود زمان و دیر رسیدن، کم کم تبدیل به یک خصوصیت شخصی میشود. توصیهای که به این افراد میشود؛ داشتن یک برنامه ریزی زمانی با در نظر گرفتن شرایط جوی، شدت ترافیک، فاصله زمانی، مقدمات و تجهیزات مورد نیاز و زمان آماده سازی است. احساس اعتماد به نفس و شرافت در کلام و خود باوری نتیجهای است که از این تجربه خواهیم داشت.
بررسی عوامل محیطی
البته که توجه به ویژگیهای فردی مهم است؛ اما طبق شواهد تجربی و عملی، پرتنشترین رفتارها در مواجه با شرایط محیطی استرسزا به وجود میآیند. شرایط پراسترس کاری، شرایطی است که در ان فرد شاغل توانایی و ظرفیت لازم برای اجرای توقعات محیط کاری را ندارد یا هنوز کسب نکرده است.
طبق طحقیقات NIOSH عوامل محیطی پر تنش به صورت مستقیم به روی امنیت و سلامت فرد شاغل اثر میگذارد.
برخی از این عوامل را مختصر بررسی میکنیم.
۱- کمبود یا نبود امکانات تجهیزات: عدم دسترسی به وسایل رفاهی یا عدم دسترسی به منابع مورد نیاز کاری.
۲- شرایط فیزیکی نامطلوب یا خطرناک: شلوغی یا سکوت آزاردهنده در محیط، صدای مزاحم یا تکرار شونده، عدم تهویه مناسب و دمای مطلوب محیط، عدم نورپردازی مناسب در فضا، آلودگی هوا یا شرایط ارگونومیک، خطرات شغلی و امکان آسیبدیدگی از کار.
۳- نگرانیهای محیطی: عدم حضور به موقع پرسنل، عدم وجود سیستم پیگیری و اصلاح، عدم شفافیت در نوع پرداختها و موقیت شغلی.
۴- عوامل اقتصادی: نداشتن درآمد کافی، عدم تناسب میزان کار و درآمد حاصل از آن و نداشتن بودجه کافی برای زندگی.
۵- عوامل تکنولوژیکی: نداشتن دانش دیجیتال کافی برای کسب و کار مورد نظر و عدم انطباق با سیستمهای جدید و تکنولوژیهای روز در محیط کاری.
۶- عوامل اجتماعی: نوع نگاه و رویکرد های غالب در سیستم ارزشگذاری به مشاغل و رویکردهای حاکم.
بررسی عوامل سازمانی
در مبحث استرس شغلی در سطح سازمان عوامل محیطی و سازمانی مختلفی درگیر هستند.
۱- ساختار سازمان
۲- فرایند های سازمان
۳- خط مشیهای سازمان
۴- عوامل ارتباطی در سازمان
۵- سیستم طراحی وظایف: شامل توجه به حجم کاری، مهارت نیروهای آماده، مدیریت شیفتهای کاری و بررسی مولفه نقشها.
راهکارهای مدیریت استرس
چگونه استرس را مدیریت کنیم؟ باید این نکته را در نظر بگیریم که در شرایط استرسزا و پرتنش تنها مولفهای که قابلیت دخالت سریع و کارآمد ما را دارد مدیریت روی خودمان است. باید تمرکزمان را از عواملی که نمیتوانیم آنها را کنترل کنیم، برداریم و به جای آن بر خودمان و احساساتی که بر ما تاثیر میگذارند مدیریت داشته باشیم.
در آخر این ما هستیم که قرار است تحت هر شرایطی که پیش آمده و با توجه به تمام فشارها و خواستههایی که از ما دارند، نه تنها تابآوری خوبی از خود نشان دهیم، بلکه کیفیت خوبی نیز ارائه دهیم. راهکارها در دو سطح زیر قابل بررسی است:
- راهکارهایی در سطح مدیریت
- راهکارهای فردی
اقدامات کاربردی مدیران در مدیریت استرس شغلی
ازجمله اقدامات لازم مدیران، مدیریت سیستماتیک استرس و اضطراب شغلی است. لازم است سیستمی طراحی شود که افراد با تعاریف اصلی در سازمان یا مجموعه مربوطه آشنا باشند.
۱- تعریف ویژگیهای کسب و کار: شناخت نحوه عملکرد در سیستم کاری و استراتژی حرکت در مسیر اهدلف سازمانی تاثیر به سزایی در واکنشهای فرد شاغل و سرعت عمل او در کسب وکار دارد. مدیران باید در مورد شرایط کاری، همکاران، روزهای کاری و نحوه انجام کارها شفاف باشند. راهکاری که برای بهینه کردن این مولفه پیشنهاد میشود؛ توجه به چهارگانه آهنگ کار، تکرار کار، نوبت کاری و تقسیم بندی کاری است.
۲- تعریف نقشها و ویژگیهای نقشهای کاری: افراد باید نقش خود را در سیستم یک سازمان یا مجموعه بدانند و نسبت به مسئولیتهای خود آگاه باشند. شناختی جامع از آنچه فرد شاغل انجام میدهد و چگونگی مسیر انجام کار باید توسط مدیران ارائه شود. اما این روند نباید به نحوی باشد که کار را برای پرسنل خستهکننده و بدون چالش کند. برای بهینه کردن این مورد، چهارگانه تعریف نقش یعنی شفافیت نقشها، توجه و مشخص کردن ارزش هر نقش، توجه به تطابق تواناییها و مسئولیت هر نقش و توجه به عدم ناسازگاری و عدم تضاد بین نقشها توصیه میشود.
۳- در نظر گرفتن منابع و سیاستهای سازمانی: همه چیز از بدو ورود به یک سازمان یا مجموعه کاری آغاز میشود. با اندکی تدبیر از ابتدا میتوانیم شرایط را برای پرسنل بهینه کنیم. توصیهای که در این زمینه میشود؛ توجه به ساختار و جو سازمانی، مدیریت منابع انسانی، افزایش سطح فناوری سازمان و خصوصیات مادی است.
چرا مدیران باید مدیریت استرس شغلی بدانند؟
محرکهای استرسزا در محیط کاری در طولانیمدت و با مداومت شرایط تنشآور پیامدهای فیزیولوژیکی، روانی و رفتاری در فرد شاغل به بار میآورد. افرادی که استرس شغلی زیادی را تحمل میکنند تحت تاثیر فشار روانی، بیشتر انرژی خود را صرف رهایی از آن میکنند، در نتیجه ممکن است توجه کمتری نسبت به کسب و کار و اهداف آن داشته باشند. در نهایت این آسیبها در مرحله اول، فرد شاغل، در مرحله بعد، گروه همکاران و در آخر سازمان را درگیر خواهد کرد.
به طور کلی فشار روانی کاری بازدهی و بهرهوری کارکنان را پایین میآورد. راهکارهایی که میتوانیم به مدیران مجموعهها ارائه دهیم مدیریت هوشمندانه از جنس شفافیت و انعطافپذیری است. یکی از راهکارهای کاهش استرس شغلی راهنمایی مشاوران و کارشناسان است. این روش مستقیمترین راه برای شناسایی و رفع تنش کاری و حتی فردی است. مشاوران و کارشناسان میتوانند از جنبههای مختلف، کار و سازمان مربوطه را رصد کنند و استراتژیهای لازم را تدوین کنند.
راهکارهای فردی برای مقابله با استرس
معمولا زمانی که استرس به وجود میآید، این فکر بر ما غالب میشود که همه چیز در حال خراب شدن است. کم کم فشار را از همه طرف حس میکنیم و ممکن است جملات ما همراه با بار منفی باشند که البته تنها همین کار عمق اتفاقات پیشآمده را در ذهنمان بیشتر میکند.
در این شرایط اکثر ما حالت تدافعی نسبت به موضوعات و اتفاقات اطراف میگیریم. نکته جالب این است که حتی دفاع خوبی هم نخواهیم داشت بلکه تنها آسیب پذیرتر میشویم. لازم است به جای سختگیری و مقاومت در برابر شرایط، آن را بپذریم و راهکارهای زیر را برای مقابله با استرس انجام دهیم:
۱- دلیل استرس خود را بیابید.
۲- بر چیز هایی که قادر به مدیریت آن هستید، تمرکز کنید.
۳- کارهای مورد علاقهتان را اجام دهید.
۴- مهارت مدیریت زمان خود را ارتقا دهید.
به گفته “لائورا واندرکام” نویسنده کتاب ۱۶۸ ساعت؛ از آنچه فکر میکنیم بیشتر زمان داریم.
۵- از راهکارهای کارآمد خود لیستی تهیه کنید.
۶- کارهایی که در حال حاضر قادر به انجام آن هستید به تعویق نیندازید.
۷- از تکنیک پذیرش ذهنی استفاده کنید.
۸- به اندازه کافی بخوابید.
۹- غذای سالم بخورید.
۱۰- ورزش کنید.
۱۱- زمانی را برای خودتان اختصاص دهید.
۱۲- با افراد قابل اعتمادتان صحبت کنید.
نشانه های استرس شغلی چیست؟
استرس شغلی میتواند بر جنبههای مختلف زندگی فرد از جمله موارد زیر تأثیر بگذارد:
- احساسات و عواطف: فرد ممکن است احساس اضطراب، ناامیدی، عصبانیت، یا افسردگی کند.
- رفتار: فرد ممکن است پرخاشگر، تحریک پذیر، یا گوشه گیر شود.
- سلامت جسمی: فرد ممکن است دچار سردرد، مشکلات گوارشی، مشکلات خواب، یا افزایش فشار خون شود.
نشانه های استرس شغلی را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
۱- نشانه های ذهنی و عاطفی:
- احساس خستگی و فرسودگی
- احساس اضطراب و نگرانی
- احساس ناامیدی و بی انگیزگی
- کاهش تمرکز و حافظه
- مشکلات خواب
- کاهش میل جنسی
- افکار خودکشی
۲- نشانه های جسمی:
- سردرد
- درد عضلانی
- مشکلات گوارشی
- مشکلات تنفسی
- مشکلات قلبی عروقی
- افزایش فشار خون
- کاهش سیستم ایمنی
اگر متوجه شدید که برخی از این نشانه ها را تجربه میکنید، بهتر است به دنبال کمک باشید. به یاد داشته باشید؛ استرس شغلی، تأثیرات منفی زیادی بر سلامت و کیفیت زندگی شما خواهد داشت.
اگر استرس شغلی شما شدید است، ممکن است نیاز به کمک حرفهای داشته باشید. یک درمانگر میتواند به شما کمک کند تا عوامل استرسزا را شناسایی کنید و راهکارهایی برای مقابله با آنها بیاموزید.
نتیجهگیری
بطور کلی میتوان استرس را یکی از مهمترین عوامل ایجاد و دامن زدن به مشکلات روحی و جسمی دانست. سپری شدن بخش زیادی از روز در محیط کار سبب میشود تا افراد همواره درگیر استرس شغلی باشند.
شرایط کار، شرایط محیط کار، میزان دستمزد و توانمندیهای هر فرد از عوامل مهمی هستند که میتوانند این تنشها و اضطراب را در هر فرد ایجاد کنند. اما با مدیریت صحیح میتوان تنش و استرس محیط کار را به حداقل رساند. کار مدیریت استرس شغلی، میتواند بهصورت فردی انجام شود. همچنین هر سازمان نیز میتواند برای بازدهی بهتر بر روی مدیریت استرس کارکنان خود مانور دهد.
مسلما هرچقدر افراد از سلامت روان و آرامش شغلی بیشتری برخوردار باشند، عملکرد بهتری هم خواهند داشت؛ بنابراین توجه به این مسئله و شناخت عوامل استرسزا در محیط کار و تلاش برای رهایی از استرس شغلی، اولین قدم در راستای بالابردن بهرهوری هر چهبهتر کارمندان خواهد بود.
انواع استرس شغلی متنوع با تعاریف مختلف وجود دارد اما بهطور کلی میتوان گفت؛ کنش متقابل بین شرایط کاری و ویژگیهای فردی شاغل بهگونهای که خواستههای محیط کار بیش از توان فرد و خارج از تحمل او باشد.
در نهایت باید اشاره کرد که اگر از مسائل مختلفی در محیط کار خود رنج میبرید، آن را نادیده نگیرید و حتما به دنبال شناخت دقیق انواع استرس شغلی و کنترل آنها باشید.
فهرست انواع مشاغل پردرآمد و پولساز با سرمایه کم برای مردان
حال که با تعریف شغل و انواع مشاغل آشنا شدیم باید بدانیم که شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان به یکی از دغدغه های جامعه امروزی مخصوصا در ایران تبدیل شده است. تحصیلات آکادمیک زمان بر است و کسب تخصص و مهارت نیز ملزم به صرف وقت و هزینه است. برخی از افراد بنا بر شرایطی که دارند در تلاش هستند در مدت زمان کم بتوانند مهارت کسب کنند و وارد بازار کار شوند.
در دنیای امروز، کسب درآمد و رسیدن به موفقیت مالی یکی از دغدغههای اصلی افراد است. به ویژه برای آقایان که اغلب نقش اصلی تأمین مالی خانواده را بر عهده دارند. خوشبختانه، راههای مختلفی برای کسب درآمد وجود دارد که نیاز به سرمایه زیادی ندارند. در این مقاله، لیست شغل های آزاد و انواع کسب و کار اینترنتی را جمع آوری کردهایم.
بهترین شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان چیست؟
اگر به دنبال تغییر شغل هستید و یا می خواهید شغل دوم با سرمایه کم پیدا کنید و در کنار مشاغل اصلی خود پیش بگیرید، باید به شرایط فعلی بازار کار و نیازهای جامعه توجه داشته باشید. برخی اوقات تجربه مشاغل جدید زمینه ورود شما به یک بازار کار پررونق را فراهم خواهد کرد. پس اگر در گام های ابتدایی دقت و تلاش کافی را صرف کنید، ممکن است کسب و کار کوچک شما به یک موقعیت شغلی ایده ال تبدیل شود آن هم در آینده نه چندان دور!
کسب و کارهای اینترنتی پردرآمد برای آقایان با سرمایه کم
مشاغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان در دستهبندیهای متنوعی قرار میگیرد. از مشاغل خانگی یا شغل پردرآمد با سرمایه کم در روستا گرفته تا مهارت هایی که لازم است در عصر حاضر یاد بگیرید، می تواند به یک لیست بلند بالا تبدیل شود. آشنایی با فضای اینترنت و شبکه های اجتماعی می تواند زمینه ای را فراهم کند که با آموزش دیدن از همین بستر کسب درآمد کنید. شما میتوانید یک از مشاغل زیر را انتخاب کنید و در کمترین زمان ممکن کار خود را آغاز کنید.
یوتیوب: اگر با این شبکه اجتماعی آشنایی داشته باشید، قطعا میدانید که روزانه دنیایی از محتواهای ویدئویی در این شبکه به اشتراک گذاشته میشود. این بستر بی شباهت به کانالهای تلوزیونی نیست. در واقع هر کسی میتواند کانال یا همان چنل اختصاصی خود را داشته باشد. با این تفاوت که شما برای همکاری با برندها و پخش پیام بازرگانی در زمان پخش محتوای خود نیازی به بازاریابی و جذب اسپانسر ندارید و میتوانید کسب درآمد از یوتیوب داشته باشید.
فعالیت در این مدیا میتواند یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان باشد. شما میتوانید با یک تلفن همراه و آپلود ویدئو شروع کنید. از ضبط و انتشار ولاگهای روزمره گرفته تا آموزش یک مهارت ساده و عامهپسند مثل؛ ترفندهای فنی و یا خواندن یک کتاب و یا ری اکت به محتوای یک فیلم که از دیدن آن لذت بردید، میتواند محتوای ویدئوهای شما باشد.
این پلتفرم به صورت هوشمند براساس محتوایی که شما بارگذاری میکنید، آگهیهای تبلیغاتی را در میانه پخش ویدئو به نمایش میگذارد و براساس تعداد ویو و سابسکرایبرهایی که دارید به حساب شما پول واریز میشود. این شبکه در ایران فیلتر است ولی راههایی وجود دارد که بتوانید از طریق شرکتهای واسطه در ایران چنل خود را مانیتایز کنید و حقوق خود را به دلار دریافت کنید.
اینستاگرام: اینستاگرام مارکتینگ چیست؟ شما میتوانید به عنوان ادمین این شبکه اجتماعی فعالیت کنید و یا صفحه فروش محصولات خود را مدیریت کنید. این محصول میتواند هرچیزی باشد. ادمینی، بلاگری و اینفلوئنسر بودن نیز جزو شغل های جدید در ایران است.
هر نوع محتوای عامهپسند و یا آموزشهای تخصصی طرفداران خود را دارد. ممکن است سبک زندگی شما و یا تجربیاتی که دارید برای دیگران جذاب باشد و شما را دنبال کنند. شما با جذب فالوورهای بیشتر مخاطبان بیشتری خواهید داشت و کم کم به یک تریبون تبلیغاتی تبدیل میشوید که به شما سفارش تبلیغات میدهند. شما میتوانید با تولید محتوا، فعالیت خود را با کمترین هزینه آغاز کنید و فقط به یک تلفن همراه هوشمند احتیاج دارید.
اینستاگرام با ۱.۳ میلیارد کاربر ماهانه و در حال افزایش، یک پلتفرم رو به رشد است. افراد بیشتری شروع به استفاده از آن میکنند. هیچ محدودیتی برای موفقیت یک کسب و کار با یک استراتژی متمرکز اینستاگرام وجود ندارد. اینستاگرام یک پلتفرم عالی برای نشان دادن محصول و خدماتتان به مشتریان بالقوه است. شما در اینستاگرام چیزی بیش از یک فرد ماهر یا فروشنده بدون چهره هستید. یکی از محبوبترین روندهای ویدیویی که در سال ۲۰۲۳ در وب در حال گردش است؛ ویدیوی پشت صحنه برای مشاغل کوچک است. اینستاگرام یک پلتفرم عالی برای برجسته کردن پرسونال برند شما است.
یک پلتفرم عالی برای شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان و همکاری با سایر برندها و اینفلوئنسرها، اینستاگرام است. اینفلوئنسرها، کاربران سطح بالا و قدرتمند رسانههای اجتماعی هستند که دنبالکنندگان زیادی دارند. یک اینفلوئنسر ممکن است با افزایش بازگشت سرمایه دیجیتال، بازاریابی و اشتراک گذاری با مخاطبانی که در غیر این صورت هدفشان نبود، فروش شرکت شما را افزایش دهد. هنگامی که با یک اینفلوئنسر اینستاگرام کار میکنید تا محصول خود را بفروشید؛ ممکن است تنها با چند مقاله به میلیون ها نفر دسترسی پیدا کنید.
دیده شدن برند خود را با کاربران اینستاگرام افزایش دهید. یکی از ابزارهای مفید اینستاگرام هشتگ است. شروع کار به عنوان یک کسب و کار جدید در بازار پر رقابت امروزی بسیار سخت و پیچیده است. با این حال، با استفاده صحیح از هشتگ ها، میتوانید شرکت خود را از جمعیت متمایز کنید. این یکی از بهترین روش افزایش فالوور اینستاگرام است.
با فالوورها و مشتریان درگیر شوید. هدف اصلی بازاریابی رسانههای اجتماعی یک کسب و کار جذب مخاطبان است.به یاد داشته باشید که اینستاگرام یک رسانه تعاملی برجسته است. با اینستاگرام، میتوانید با درخواست از مشتریان برای به اشتراک گذاشتن بازخورد و نظرات، به صورت روزانه با آنها در ارتباط باشید.
مقاله نویسی: اگر اهل کتاب و کتابخوانی هستید، یا دانش دستور زبان فارسی و ساختاربندی آن و همچنین مهارت تایپ کردن دارید؛ می توانید مقاله نویسی کنید. همین محتوایی که اکنون در حال خواندن آن هستید، توسط یک تولیدکننده محتوا نوشته و باز نشر شده است.
شما میتوانید با اصول نگارش و تولید محتوا در مدت زمان کوتاهی آشنایی پیدا کنید و با همین کارهای ساده و پردرآمد خانگی کم کم سفارشات بیشتری تقبل کنید. اگر به یک لپ تاپ و یا سیستم کامپیوتری خانگی دسترسی دارید، کمی در رابطه با آموزش تولید محتوا جستجو کنید و با مشاهده ویدئوها و خواندن مطالب و در مرحله بعد شرکت در یک دوره آموزشی آغاز به کار کنید.
کسب و کار های خدماتی پردرآمد برای آقایان با سرمایه کم
مشاغل خدماتی همانطور که از نامش مشخص است، در رابطه با پاسخگویی به نیازهای جامعه و خدمت رسانی بوده و می تواند صدها شغل مختلف را شامل شود. از دسته تعمیرات گرفته تا فروشندگی و امثال این موارد جزو کسب های خدماتی هستند. مثلا اگر دستی در هنر دارید، آموزش دهید.
محصولات فرهنگی تولید کنید و بفروشید. اگر کار فنی را دوست دارید می توانید با یک دوره کارآموزی رایگان بعد از مدتی درآمد کسب کنید. برخی دوره های تخصصی نیز با قیمت مناسب توسط جهاد دانشگاهی و یا مراکز آموزشی برگزار می شود. شما می توانید یک مدرک پایان دوره دریافت کنید و وارد بازار کار شوید. شغل های ساده اما پر درآمد بسیاری هستند که با همین قدم های کوچک آغاز می شوند.
- مربی شخصی
- عکاس
- متخصص تغذیه
- کتابدار
- هنرمند
- مشاور املاک
- مشاغل رونویسی
- مشاغل تدریس خصوصی
- مشاغل نویسندگی
- مشاغل نگهداری از حیوانات خانگی
- مشاغل رسانه های اجتماعی
- مشاغل ورزشی و تناسب اندام
- مشاغل خدمات مشتری
- ماساژور
- مترجم
- منشی دفتر
- تکنسین برق
- نگهبانی
- متخصص رسانه های اجتماعی
- راننده کامیون
کسب و کارهای تولیدی پردرآمد برای آقایان با سرمایه کم
شغل هایی که در ایران نیست بسیارند. برخی اوقات کوچکترین و نرمالترین محصولات از کشورهای خارجی صادر میشوند و نیاز بازار را تامین میکنند. دلایل متفاوتی وجود دارد که هزینه تمام شده تولید و یا نبود نیروهای ماهر میتواند از مهمترین دلایل آن باشند.
تحقیق کنید که با توجه به مهارتهایی که دارید چه کاری از شما ساخته است و یا متخصص شدن در چه حوزهای میتوانید این خلا را در بازار پر کنید. گاهی تحصیل هم نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود. فرضا شما با شرکت در یک دوره دو ساله کاردانی برق میتوانید؛ قطعات جدیدی بسازید که مشابه آن در بازار هست ولی تولید داخلی نیست.
شغل های آزاد پردرآمد برای آقایان با سرمایه کم
چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ غول مرحله آخر است. وقتی تصمیم گرفتید که کار کنید و درآمدی داشته باشید، همین دغدغه داشتن و تمایل شما به سودمندی و سودرسانی به دیگران از هر چیزی مهمتر است. در تستهای روانشناسی آنلاین شرکت کنید و براساس خصوصیاتی که دارید کشف کنید چه شغلی مناسب شماست و به چه دسته کسب و کارهایی علاقهمند هستید.
تعامل با مردم در بازار را دوست دارید و به مسئولیت و تایمهای کاری کارمندی اشتیاقی ندارید؟ با کمی سرمایه میتوانید آغاز به کار کنید. وامهای بانکی متنوعی میتوانند به شما تسهیلات ارائه کنند. اگر نگران بازپرداخت مبالغ بانکی هستید بهتر است بیگدار به آب نزنید و زمانی که مهارت لازم را کسب کردید، تحقیقات خود را کامل کردید و نیاز بازار را سنجیدید تصمیم خود را عملی کنید.
در این صورت جای نگرانی وجود نخواهد داشت. شغل های جدید برای مغازه و فروش محصول تنوع بسیاری دارند. از فروش تجهیزات و لوازم گرفته تا خوراک و پوشاک میتواند در زمره اولین مواردی باشد که به ذهن شما میرسد.
نیازی نیست که به چیزهای عجیب و غریب فکر کنید. کمی خلاقیت لازم است تا تفاوت ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر یک عطاری دارید، ترکیب انواع گیاهان نسخههای شفابخش طب سنتی را بسته بندی کنید. اگر فروشنده لباس هستید سعی کنید ستهای ارزان قیمت ولی زیبا را در ویترین بچینید.
به نوعی استالیست مشتریان خود باشید و تفاوت ایجاد کنید. اگر قصد دارید یک خیاطی راه بیاندازید، پارچههای جدید را به مشتریان خود پیشنهاد کنید. مدلهای متفاوت را طراحی کنید و بدوزید. برای خود ژورنال دیجیتال بسازید و عکاسی کنید. یک فرایند اندازه گیری مشتری در منزل را به خدمات خود اضافه کند.
معیارهای انتخاب شغل مناسب پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان
منظور ما از “سرمایه شغلی” هر چیزی است که شما را در موقعیت بهتری برای ایجاد تفاوت یا تضمین یک شغل کامل در آینده قرار میدهد. ما معمولا آن را به اجزای زیر تقسیم می کنیم که میتوانید از آنها برای مقایسه گزینههای خود برای شروع شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان استفاده کنید.
مهارت ها و دانش: چه چیزی یاد خواهید گرفت؟، چقدر مفید خواهد بود؟ و چقدر سریع یاد خواهید گرفت؟ زمانی که برای پیشرفت تحت فشار قرار میگیرید و بازخوردهای زیادی از مربیان و همکاران دریافت می کنید، چه عکسالعملی نشان می دهید؟
ارتباطات: با چه کسی کار خواهید کرد؟ چه کسانی را ملاقات خواهید کرد؟ آیا آنها شامل همکاران بالقوه آینده در پروژههای تأثیرگذار، دوستان و مربیان حمایتکننده، افرادی که تأثیرگذار هستند یا افرادی که به شما در حلقههای جدید اجتماعی کمک می کنند؛ هستند؟
مدارک تحصیلی: منظور ما فقط مدارک رسمی مانند داشتن مدرک حقوق نیست، بلکه دستاوردها و شهرت شما نیز است، یا هر چیز دیگری که به عنوان یک سیگنال خوب برای همکاران یا کارفرمایان آینده عمل میکند. اگر نویسنده هستید، این میتواند کیفیت وبلاگ شما باشد. اگر کدنویس هستید، ممکن است GitHub شما باشد. اگر به انجام کارهای خوب علاقه دارید، چگونه میتوانید نشان دهید که این علاقه را پرورش دادهاید؟
شخصیتشناسی: شخصیت چیزی است که به شما کمک میکند فضایلی مانند سخاوت، شفقت، فروتنی، درستکاری، صداقت، قضاوت خوب و احترام به هنجارهای مهم را پرورش دهید. به طور خاص، آیا می توانید در کنار افراد با شخصیت خوب کار کنید؟ این ویژگیها برای مورد اعتماد بودن، کار کردن با دیگران و آسیب نرساندن حیاتی هستند. آنها همچنین تعیین میکنند که آیا در مواجهه با یک تصمیم پرمخاطره، میتوانید بهترین کار را برای شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان انجام دهید یا خیر.
باند: در این شغل چقدر پول پس انداز خواهید کرد؟ “باند” شما معرف مدت زمانی است که می توانید به راحتی و بدون درآمد زندگی کنید. این بستگی به پس انداز شما دارد و اینکه چقدر میتوانید هزینههای خود را کاهش دهید. ما توصیه میکنیم برای حفظ امنیت مالی خود حداقل برای شش ماه آینده پسانداز داشته باشید. در حالی که ۱۲ تا ۱۸ ماه باند به شما انعطافپذیری برای ایجاد یک تغییر بزرگ شغلی را می دهد.
کسب مهارت در کاری مفید معمولاً شامل ترکیبی از چهار عنصر زیر است:
مهارتهای ارزشمندی را برای یادگیری انتخاب کنید. در این مقاله به انواع مهارتهای گستردهای که فکر میکنیم برای انجام کارهای خوب ارزشمند هستند، پرداختیم. مهارتهایی را بیابید که برای شما مناسب است.
مهارتهایی که با استعدادهای شما مطابقت دارند و میتوانید در سریعترین زمان، آنها را یاد بگیرید. کسب مهارت در اکثر مشاغل طول می کشد. شما نباید انتظار داشته باشید که فوراً برنده شوید. همچنین یافتن مربی خوب و انجام کاری که میتوانید برای مدت طولانی به آن پایبند باشید؛ حیاتی است.
شانس خود را برای قرار گرفتن در مکان مناسب و در زمان مناسب افزایش دهید. برای مثال، رسیدن به صدر یک رشته کاملاً جدید که به سرعت در حال رشد است بسیار آسان تر از یک حوزه معتبر مانند قانون است، زیرا افراد بسیار کمتری برای رقابت در رشتههای جدید وجود دارد.
به همین ترتیب، بودن در بخش مناسبی از صحنه، عامل بزرگی برای موفقیت است، بنابراین اگر با جامعه، فرد یا سازمانی برخورد کردهاید، ممکن است پایبندی به آن نتیجه بدهد. به طور خلاصه، سعی کنید میزان یادگیری مفید خود را به حداکثر برسانید. یکی از روشهایی که برای انتخاب شغل مناسب میتوانید از آن بهره بگیرید شرکت در جلسات مشاوره کسب و کار است.
جمع بندی
با توجه به مسیرهای بلندمدتی که بیشتر دوست دارید در پیش بگیرید، چه قدم هایی ممکن است شما را به سمت آنها سوق دهد؟ تمام مسیر سرمایه شغلی و راههای کسب سرمایه شغلی در هر شغلی را مرور کنید.
- آیا می توانید به فرصتی برای کار در یک سازمان با عملکرد بالا و در حال رشد فکر کنید؟
- آیا گزینه تحصیلات تکمیلی منطقی است؟
- آیا گزینههایی در سیاست وجود دارد که باید در نظر گرفته شود؟
- آیا میتوانید کاری انجام دهید که در آن بتوانید یک مهارت مفید و قابل انتقال را بیاموزید؟
- آیا گزینهای وجود دارد که بتوانید به چیزی چشمگیر دست پیدا کنید؟
- آیا میتوانید فوراً مشارکتی داشته باشید؟
با ارزشترین سرمایه شغلی که در حال حاضر دارید چیست؟ شناسایی این موضوع میتواند به شما سرنخهایی در مورد آنچه که در آن بهترین خواهید بود بدهد و به شما کمک کند کارفرمایان را متقاعد کنید که شما را استخدام کنند.
- دانش و مهارت ها
- اتصالات
- اعتبارنامه
- شخصیت
- باند
معرفی ست اداری ، اقدام و شیوه طراحی ست اداری
.در دنیای امروزی که رقابت در بین شرکتها بیش از هر زمان دیگری است و جذب مشتریان به یک چالش بزرگ تبدیل شده است، اهمیت ایجاد یک هویت بصری قوی و یکپارچه برای سازمانها بیش از پیش به چشم میآید. یکی از ابزارهای موثر در این راستا، ست اداری است که جزئی مهم از هویت بصری سازمانها به شمار میآید. اما شاید برایتان سوال شده باشد که ست اداری چیست و شامل چه چیزهایی میشود؟
در این مطلب، به بررسی اهمیت ست اداری، اقلام تشکیل دهنده آن، ویژگیها و مزایا و معایب آن میپردازیم. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
چرا ست اداری اهمیت دارد؟
طراحی یک ست اداری از جنبههای حیاتی در برندسازی یک شرکت به شمار میآید، زیرا هر کدام از اجزای این ست میتوانند نقشهای مهمی در استراتژی بازاریابی و تبلیغات شرکت ایفا کنند. در ادامه به شما خواهیم گفت که اهمیت ست اداری چیست و چه نقشی در برندینگ شرکت شما دارد.
- اولین دلیل اهمیت ست اداری، افزایش شناخت سازمان است. با داشتن یک هویت بصری یکپارچه و جذاب، شرکت نه تنها به خود هویت میدهد بلکه به راحتی در ذهن مخاطبان ماندگار میشود. اجزای مختلف ست اداری مانند سربرگ، پاکت، کارت ویزیت و … از طریق طراحی زیبا، تصویر مثبت و ماندگاری از سازمان ایجاد میکنند.
- ست اداری در فرآیند بازاریابی و تبلیغات شرکت نقش بهسزایی ایفا میکند. از آنجا که این اجزا معمولاً شامل اطلاعات مفید درباره شرکت میشوند، مخاطبان میتوانند به سرعت با فعالیتها و خدمات ارائه شده توسط شرکت آشنا شوند.
- یک هویت بصری مستحکم و مرتبط باعث افزایش اعتبار و اعتماد مشتریان میشود. طراحی دقیق و توجه به جزئیات در ست اداری، نشان از حرفهای بودن و دقت در ارائه خدمات است.
بهطور کلی، ست اداری به عنوان یک استراتژی بازاریابی موثر، نقش مهمی در میان شرکتها پیدا کرده است.
ست اداری شامل چه اقلامی می شود؟
ست اداری، یک مجموعه متنوع از اقلام اداری است که بهطور معمول شامل اجزایی چون سربرگ، پاکت، تقویم، و کاتالوگ میشود.
پاکت A4 و A5
پاکتهای سایزهای 4A و 5A از جمله اقلام اصلی ست اداری هستند. این پاکتها، برای انجام مکاتبات و ارسال اسناد اداری بسیار کارآمد هستند. در طراحی این پاکتها، عناصری مانند لوگو، آدرس، کد پستی، و شماره تلفن شرکت بسیار مهم هستند. همچنین، هماهنگی رنگها با برند سازمان نقش مهمی در جلب توجه و ایجاد هویت یکپارچه دارد.
سربرگ A4 و A5
سربرگ با ابعاد A4 و A5 یکی از عناصر اساسی و حیاتی در ترکیب ست اداری محسوب میشود. این اجزا که معمولاً برای نامهنگاری اداری به کار میروند، ابعاد مختلفی دارند که با توجه به سلیقه و نیازهای هر شخص یا سازمان، انتخاب میشوند. اما سایزهای A4 و A5 جزو متداولترین و کاربردیترین ابعاد هستند. کاغذ یادداشت هم جزو اقلام کاربردی است که تقاضا برای طراحی آنها زیاد است. هنگام طراحی سربرگ، عناصری مانند تاریخ، لوگو، و سایر جزئیات مورد نیاز برای یک نامه اداری درنظر گرفته میشوند.
کارت ویزیت
کارت ویزیت از دیگر اقلام مهم در ست اداری است که در بسیاری از مواقع به عنوان وسیلهای ارزان قیمت و کارآمد جهت معرفی و ارتباط با دیگران بهکار میرود. این کارتها به عنوان یک ابزار بازاریابی مهم شناخته میشوند و نقش بسیار مؤثری در ارتقاء هویت بصری یک فرد یا شرکت ایفا میکنند. در فرآیند طراحی کارت ویزیت، جزئیاتی همچون نوع اطلاعات (لوگو، آدرس، شماره تلفن و معرفی کوتاه شرکت)، نحوه چاپ و نوع کاغذ اهمیت زیادی دارند. در نهایت، کارت ویزیت بهعنوان یک ابزار ارتباطی مهم، نقش مهمی در ایجاد ارتباط با مخاطبان و همکاران دارد. بنابراین، توجه به جزئیات طراحی و اجزای مختلف آن اهمیت زیادی دارد.
تقویم
برای افرادی که در جاده رقابت و پیشرفت حرکت میکنند، زمان یک دارایی ارزشمند است. به همین دلیل، تقویم بهعنوان یک ابزار ضروری و جذاب در ست اداری جا میگیرد که نه تنها به مدیریت زمان کمک میکند بلکه نقش یک وسیله تبلیغاتی نیز ایفا میکند. این محصول، به صورت دیواری، رومیزی و سالنامه توسط بهطور شخصیسازی طراحی میشود، تا دقیقا مطابق با نیاز و سلیقه مشتریان باشد.
مواردی که گفتیم، اقلام اصلی ست اداری هستند. اما اقلام فرعی ست اداری چیست؟
خودکار تبلیغاتی
خودکار تبلیغاتی به دلیل دیزاین جذاب و قیمت مناسب، جزو اقلام محبوب در طراحی ست اداری محسوب میشود. این وسیله نهتنها به عنوان یک ابزار کاربردی در ادارات، بلکه بهعنوان یک هدیه شیک و با ارزش در تبلیغات حرفهای مورد توجه قرار میگیرد. خودکارهای تبلیغاتی در انواع مختلف، از جمله پلاستیکی، فلزی و مدیریتی، با طراحیها و رنگهای متنوع تولید میشوند.
ساعت تبلیغاتی
ساعت تبلیغاتی با ترکیبی از قیمت مناسب و ماندگاری بالا، بهعنوان یک ابزار تبلیغاتی موثر محسوب میشود. بهخصوص که این محصول در معرض دید عموم قرار میگیرد، نقش موثری در شناخت برند دارد.
ست تبلیغاتی چرم
ست تبلیغاتی چرم بهعنوان یک انتخاب محبوب در بین افراد، موارد مختلفی را در خود جای داده است. کیف چرم و جاکلیدی بهعنوان اجزای اصلی این بسته، با طراحیهای متنوع و کیفیت بالا، یک پیشنهاد جذاب و کاربردی در زمینه تبلیغات محسوب میشوند.
ساک دستی کاغذی
ساک دستی کاغذی یکی از ابزارهای چاپ تبلیغاتی است که بهطور گسترده در تبلیغات، بستهبندی، و حتی به عنوان ساک خرید مورد استفاده قرار میگیرد. از جنسهای متنوع کاغذ مانند گلاسه، مقوایی، و کرافت در تولید این ساکها استفاده میشود.
چگونه یک ست اداری طراحی کنیم؟
شاید برایتان سوال باشد که طراحی ست اداری چیست؟
طراحی ست اداری یعنی طراحی اوراق اداری یک شرکت یا مجموعه که برای ایجاد تمایز و هویت یکپارچه ایجاد میشود. اما اصول مهم در طراحی ست اداری چیست؟
- هماهنگی میان بخشها
برای ایجاد یک ست اداری جذاب و هماهنگ، لازم است رنگها، فونتها و عناصر طراحی با سایر عناصر برند و هویت تجاری سازمان همخوانی داشته باشند. این هماهنگی روانشناسی باعث افزایش تاثیر گذاری تبلیغات میشود.
- رعایت استانداردها
رعایت استانداردهای مربوط به اندازهها، مخصوصاً در سربرگ و پاکتها، ضروری است. این امر به استحکام و حرفهای بودن ست اداری کمک میکند.
- استفاده از اطلاعات ضروری
نام، لوگو، آدرس، تلفن، وبسایت، و ایمیل از اطلاعات ضروری در ست اداری هستند. این اطلاعات باید به شکل جذاب و خوانا در ست اداری قرار گیرند.
- استفاده از نرمافزارهای حرفهای
برای طراحی حرفهای ست اداری، از نرمافزارهایی مانند فتوشاپ یا ایلاستریتور استفاده کنید. این نرمافزارها توانایی ایجاد طراحیهای خلاقانه و متنوع را فراهم میکنند.
- استفاده از مواد اولیه مرغوب
استفاده از مواد اولیه با کیفیت اهمیت زیادی دارد؛ انتخاب کاغذهای مرغوب نظیر کاغذ گیپور یا کاغذ گلاسه، به طراحی با کیفیت بیشتر کمک میکند.
با درخواست خدمات طراحی ست اداری میتوانید از رقبایتان متمایز شوید و همینطور نام برند خود را در ذهنها ماندگار کنید.
ویژگی های یک ست اداری خوب چیست؟
- یک ست اداری باید دارای طراحی استثنایی و منحصر به فرد باشد تا بتواند از سایر شرکتها و سازمانها متمایز شده و توجه مشتریان را به خود جلب کند.
- طراحی ست اداری باید با هویت برند شرکت سازگاری داشته باشد. از رنگها، لوگو و سایر عناصر هویتی برند در ست اداری استفاده شود.
- ست اداری باید قادر باشد پیام و اهداف شرکت را به صورت واضح و موثر منتقل کند. از جزئیات مانند شعار شرکت در طراحی استفاده شود.
- اجزای مختلف ست اداری باید تنوع داشته و تمامی نیازهای اداری را پوشش دهند، از سربرگ و کارت ویزیت تا پاکت و دفترچه یادداشت.
کاربردهای ست اداری چیست؟
در بخش قبل با ویژگیهای یک ست اداری خوب آشنا شدید، اما کاربردهای ست اداری چیست؟
ست اداری ابزاری مهم در دنیای ارتباطات تجاری است که برای انجام مجموعهای از وظایف اداری از آن استفاده میشود. از جمله کاربردهای اساسی ست اداری میتوان به چاپ نامههای شغلی، انتصابنامهها، صدور صورتحسابهای مالیاتی، تهیه نامهها، چاپ اسناد رسمی، و ارتباطات درون سازمانی اشاره کرد. این اقلام بهعنوان نمایندههای اداری در ارتباط با شرکتها و سازمانها عمل میکنند و تأثیر بسزایی در سازماندهی و اجرای امور اداری دارند.
مزایا و معایب ست اداری چیست؟
تا اینجا با کاربردها، ویژگیها و اقلام ست اداری آشنا شدید. اما مزایا و معایب ست اداری چیست؟
- معرفی حوزه کاری سازمان
- اعتبار بخشی به سازمان
- دسترسی راحت به اطلاعات تماس
- جلوگیری از سو استفاده و افزایش امنیت
- جلب اعتماد و طمینان
- رسمیت بخشیدن به مکاتبات
در کل، استفاده از ست اداری باعث افزایش قدرت ارتباطی و تسهیل فرآیندهای اداری و تبلیغاتی میشود و میتواند شما را از رقبا متمایز کند.
نتیجهگیری
در مطالب بالا سعی کردیم به سوال ست اداری چیست، پاسخی کامل بدهیم. ست اداری به عنوان یک مجموعه چندگانه از اجزای اداری، نقش بسیار مهمی در بهبود و تقویت هویت بصری سازمانها و شرکتها ایفا میکند. این مجموعه شامل اقلامی نظیر سربرگ، پاکت، کارت ویزیت، تقویم، و سایر اجزاست که با هم هماهنگی داشته و برای ارتباطات داخلی و خارجی شرکت مورد استفاده قرار میگیرد.
طراحی منحصر به فرد ست اداری با استفاده از اصول طراحی هویت برند، گرافیک، و شناخت برند را تقویت کرده و به سازمان اعتبار بیشتری میبخشد. از مزایای استفاده از ست اداری میتوان به افزایش رسمیت، ایجاد هویت یکپارچه، ارتقاء اعتماد، و جلب توجه مخاطبان اشاره کرد. همچنین، استفاده از مواد با کیفیت و رعایت اصول طراحی، ست اداری را به یک ابزار تبلیغاتی و ارتباطی قدرتمند تبدیل میکند.
راههای انتخاب اسم شرکت و برند با هوش مصنوعی
اسم یک شرکت قابل مشاهده ترین و برجستهترین دارایی آن است. یک اسم خوب و مناسب میتواند احساسات مثبت را در کارکنان و مشتریان بیدار کند و شرکت را از رقبای خود متمایز کند. بااینحال، مشاوره کسب و کار برای انتخاب یک نام مناسب که ماهیت شرکت و اهداف آن را بهخوبی به تصویر بکشد، میتواند یک کار سخت و تا حدی طاقتفرسا باشد. اینجاست که هوش مصنوعی میتواند وارد عمل شود و بهعنوان ابزاری قدرتمند برای شرکتهایی که به دنبال انتخاب اسم مناسب برای کسبوکار خود هستند، به کار گرفته شود. انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی را در این مقاله بررسی می کنیم.
هوش مصنوعی چطور میتواند در انتخاب اسم برند مؤثر باشد؟
هوش مصنوعی با استفاده از شناسایی الگوریتمهای پیشرفته و تجزیهوتحلیل کلاندادهها برای آنالیز حجم وسیعی از روندها، الگوها و کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار شما، میتواند بهعنوان یک ابزار ارزشمند در انتخاب اسم شرکت به کار برود. با استفاده از هوش مصنوعی میتوانید بهسرعت گزینههای بسیاری را تولید کنید و در نهایت اسمی را انتخاب کنید که به بهترین شکل بیانگر اهداف شرکت و منعکسکنندهی منشور هویت برند شما باشد.
علاوه بر این، انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی، به بررسی میزان مناسببودن اسم موردنظر نیز کمک میکند که میتواند شامل بررسی مشکلات احتمالی نام، بررسی دردسترسبودن نام دامنه برای وبسایت، و بسیاری موارد دیگر باشد. این ارزیابی جامع هوش مصنوعی به کسبوکارها کمک میکند تا نامهایی را انتخاب کنند که هم منحصربهفرد باشند و هم توانایی رقابت در دنیای دیجیتال را داشته باشند.
مثالهایی واقعی از کاربرد هوش مصنوعی در انتخاب اسم شرکت
انتخاب اسم شرکت با AI (Arificial Inelligence) یا هوش مصنوعی در سالهای اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفته است؛ بهطوریکه حتی تعدادی از کمپانیهای بسیار معروف و شرکتهای بزرگ نیز در انتخاب نام برند خود از ابزارهای هوش مصنوعی بهره گرفتهاند. در ادامه به معرفی تعدادی از این موارد میپردازیم.
کمپانی لیفت (Lyft)
این شرکت در حقیقت یک شرکت آمریکایی است که طیف وسیعی از خدمات از جمله حملونقل، کرایه وسایل نقلیه، اسکوترهای موتوری، سیستم اشتراک دوچرخه، خودروهای کرایهای، و تحویل غذا در ایالات متحده و شهرهای منتخب کانادا ارائه میدهد. نام این شرکت توسط ابزارهای هوش مصنوعی انتخاب شده ست.
شبکه اجتماعی پینترست (Pinterest)
اسم شبکه اجتماعی پینترست که با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد شده است، عمل سنجاقکردن یا چسباندن اقلام به یک تابلوی اعلانات را تداعی میکند که نشاندهندهی عملکرد این سایت در جمعآوری و اشتراکگذاری ایدهها است.
سرویس دراپباکس (Dropbox)
این سرویس ذخیرهسازی ابری نیز از هوش مصنوعی برای تولید بیش از ۱۰۰ نام بالقوه استفاده کرد. الگوریتمهای هوش مصنوعی عواملی مانند تداعی کلمات، به یاد ماندنی بودن و احساسات مثبت کاربران را هنگام تولید اسم نظر گرفت.
شرکت سیسکو (Cisco)
این شرکت نیز از هوش مصنوعی برای تجزیهوتحلیل دادههای مشتری بهمنظور شناسایی کلمات و عباراتی که با محصولات و خدمات شرکت مرتبط هستند، استفاده کرد. سپس این اطلاعات را برای تولید نامهای مناسبی که در ذهن مشتریانش ماندگار شود به کار برد.
۵ ابزار هوش مصنوعی برای انتخاب اسم شرکت
در این بخش به معرفی ۵ ابزار هوش مصنوعی میپردازیم که میتوان بهعنوان منابعی غنی از ایده برای اسم شرکت از آنها کمک گرفت.
هوش مصنوعی Namelix
این هوش مصنوعی ابزاری رایگان برای نامگذاری است که به شما کمک میکند تا نامهای کوتاه و اختصاصی مرتبط با ایده و اهداف کسبوکار خودتان را ایجاد کنید. علاوه بر این، در دسترسبودن دامنه برای هر نام را چک میکند و کلمات کلیدی مرتبط برای کمک به سئو را نیز پیشنهاد میدهد.
هوش مصنوعی Business Name Generator
این هوش مصنوعی، یکی دیگر از ابزارهای رایگان نامگذاری است که نامهای منحصربهفرد و بهیادماندنی را در کمتر از ۵ ثانیه ارائه میدهد. هوش مصنوعی Business Name Generator از یک مدل زبانی قدرتمند استفاده میکند که آن را به یک ابزار مناسب در انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی تبدیل میکند.
هوش مصنوعی Hootsuit
این ابزار هوش مصنوعی، ابزاری رایگان است که از یک الگوریتم مشخص برای ایجاد نام بر اساس ورودیهای کاربرد استفاده میکند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برخی اطلاعات اولیه در مورد کسبوکار خود مانند حوزه فعالیت، مخاطبان هدف، و… را به این هوش مصنوعی بدهید و لیستی از نامهای مرتبط با کسبوکارتان را تحویل بگیرید.
هوش مصنوعی BranCrowd
این هوش مصنوعی بخشی از یک برنامهی جامعتر برندسازی است که شامل خدماتی مثل خدمات انتخاب نام شرکت، طراحی لوگو، ایجاد تگ لاین و انتخاب پالت رنگ است.
هوش مصنوعی Looka
این هوش مصنوعی، ابزاری منحصربهفرد است که نهتنها نام شرکتها را تولید میکند؛ بلکه دردسترسبودن نام دامنهها را نیز بررسی میکند، کلمات کلیدی مرتبط را پیشنهاد میدهد و خدمات طراحی لوگو را نیز ارائه میدهد.
اینها تنها تعدادی از ابزارهای هوش مصنوعی موجود برای انتخاب اسم شرکت بودند. با کمی جستجو و تحقیق، میتوانید ابزاری را بیابید که با نیازهای شما بیشترین تطابق را داشته باشد و به شما کمک کند تا نامی بهیادماندنی و منحصربهفرد را برای کسبوکار نوپای خود برگزینید.
نکاتی اثربخش در انتخاب نام شرکت با هوش مصنوعی
درحالیکه هوش مصنوعی میتواند ابزار ارزشمندی در فرایند انتخاب اسم شرکت باشد، درنظرگرفتن چندین عامل برای اطمینان از مؤثربودن نام انتخابی بسیار مهم است. قبل از معرفی این عوامل باید بدانیم برند چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
برند شامل نام، اصطلاح، طرح، نماد و یا هر ویژگی دیگری است که کالا یا خدمات یک فروشنده را از کالا یا خدمات دیگر فروشندگان متمایز میکند. بعد از اینکه با تعریف برند آشنا شدیم به معرفی نکاتی که در انتخاب اسم شرکت با AI اهمیت دارند میپردازیم.
درنظرگرفتن تصویر مخاطب و برند
نام برند باید با مخاطبان هدف متناسب باشد و با تصویر برند موردنظر مطابقت داشته باشد و ارزشها و شخصیت شرکت را نشان دهد.
توجه به طول مناسب نام برند
طول مناسب اسم برند، به ماندگاری آن در ذهن مخاطب کمک بسیاری میکند. برای انتخاب نام با طول مناسب باید به تعداد سیلابهای آن توجه کرد. اسمهای تک سیلابی و دو سیلابی بهتر در ذهن مخاطبین میمانند.
- نمونه اسم شرکت تک سیلابی: لیفت Lyft
- نمونه اسم شرکت دو سیلابی: گوگل Google
- نمونه اسم شرکت سه سیلابی: پینترست (Pinterest)
- نمونه اسم شرکت چهار سیلابی: کوکاکولا (Coca-Cola)
توجه به ارزشهای اصلی و مأموریت برند
نام انتخاب شده باید ارزشها و مأموریت اصلی برند را منعکس کند و هدف و تعهد شرکت به تعالی و پیشرفت را به کارکنان و مشتریانش یادآوری کند.
توجه به پیامدهای قانونی
برای اطمینان از دردسترسبودن نام انتخابی و جلوگیری از انتخاب نامهایی که قبلاً توسط کسبوکارهای دیگر انتخاب شدهاند، تحقیقات کامل قبل از انتخاب نهایی اسم شرکت ضروری است.
درنظرگرفتن تأثیر عاطفی اسم برند
نام انتخاب شده باید احساسات مثبت را برانگیزد و در مشتریان و کارمندان احساس مطلوب و خوشایندی ایجاد کند.
مزایای ساخت اسم شرکت با هوش مصنوعی
انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی مزایای بسیاری دارد. اولین مزیت استفاده از هوش مصنوعی، این است که فرایند طوفان فکری برای انتخاب اسم شرکت بهصورت خودکار و توسط هوش مصنوعی انجام میشود و در این صورت دیگر نیازی به تحقیقات دستی و انسانی نیست. این موضوع به صرفهجویی در زمان کمک میکند و بهاینترتیب میتوان از این زمان در فرایندها و مراحل مهم دیگر در تأسیس شرکت بهره برد.
دومین مزیت استفاده از هوش مصنوعی این است که هوش مصنوعی به دادهها و منابع بسیار عظیمتری نسبت به ذهن انسانی دسترسی دارد و میتواند از این دادهها در جهت انتخاب یک نام مناسب به بهترین شکل ممکن استفاده کند. این مزیت به شما اطمینان میدهد که نامهای تولید شده توسط هوش مصنوعی مرتبط و همسو با اهداف و مخاطبین هدف شرکت شما است.
در نهایت هوش مصنوعی میتواند نامهای منحصربهفرد و خلاقانهای ایجاد کند که در یک بازار پر رقابت، مثل کسبوکارهای اینترنتی، نسبت به سایر رقبا برجسته باشند.
مشکلات انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی
بعد از آشنایی با مزایای انتخاب اسم شرکت با AI، وقت آن رسیده تا در مورد مشکلات احتمالی استفاده از هوش مصنوعی برای تولید نام و برند یک شرکت صحبت کنیم.
یکی از بزرگترین چالشهای انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی این است که ابزارهای هوش مصنوعی فاقد شهود و خلاقیت انسانیاند. درست است که هوش مصنوعی میتواند فهرستی از نامها را بر اساس دادهها و الگوریتمها ایجاد کند، اما نمیتواند تفاوتهای ظریف بین احساسات انسانی یا فرهنگها را درک کند.
این موضوع میتواند منجر به تولید نامهایی شود که معمولی، فاقد خلاقیت و ظرافت، نامربوط یا حتی در برخی موارد توهینآمیز هستند.
چالش دیگر استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در انتخاب اسم شرکت، خطر ایجاد نامهایی است که قبلاً توسط کسبوکارهای دیگری انتخاب و استفاده شدهاند. درحالیکه برخی از ابزارهای پیشرفتهتر هوش مصنوعی میتوانند این مشکل را برطرف کنند، اما باز هم احتمال رخدادن این اتفاق وجود دارد.
پس به طور خلاصه میتوان مشکلات بالقوهی انتخاب اسم شرکت با هوش مصنوعی را در موارد زیر خلاصه کرد:
- هوش مصنوعی فاقد خلاقیت و شهود انسانی است.
- ممکن است هوش مصنوعی قادر به درک تفاوتهای ظریف بین احساسات انسانی یا فرهنگها نباشد.
- هوش مصنوعی عاری از خطا نیست.
- ممکن است نامهای تولید شده توسط هوش مصنوعی دقت و ظرافت کافی را در انتقال هدف برند نداشته باشند.
- ممکن است نامهای تولید شده توسط هوش مصنوعی کاملاً اختصاصی نباشد و توسط کسبوکارهای دیگر انتخاب شده باشند.
- هوش مصنوعی ممکن است فرایند انتخاب نام برای شرکت را بیش از حد سادهسازی کند.
اصول انتخاب نام شرکت و برند ، ایده انتخاب اسم شرکت چهار سیلابی
اگر در جستجوی ایده اسم شرکت چهار سیلابی هستید، میتوانید از ترکیب اسامی مختلف از لیست نمونههای شرکتی، عمرانی، ساختمانی، موسسه فرهنگی، خدماتی، هنری، صنعتی، تجهیزات پزشکی، بازرگانی، برنامه نویسی، معماری، حسابداری، مهندسی، برای شرکتهای سهامی خاص و مسئولیت محدود و موسسات و… استفاده کنید.
انتخاب نام مناسب برای شرکت یکی از مهمترین مراحل در ثبت و تأسیس یک کسب و کار است. نمونه اسم شرکت چهار سیلابی نقش بسیار مهمی در تجارت خواهد داشت، مخصوصاً که امروزه به دلیل زیاد شدن شرکتها، پیدا کردن نام مناسب برای آنها سختتر و پر از جزئیات است که میتواند بر انتخابمان تأثیر بگذارد.
“نام چهار سیلابی” به معنای استفاده از چهار واژه در تشکیل نام شرکت است. به طور کلی، استفاده از نام دو سیلابی و تک سیلابی معمولاً مورد پذیرش نیست. ممکن است هیچ ممنوعیت قانونی برای استفاده از اسمهای با تعداد سیلابی بیشتر وجود نداشته باشد، اما گاهاً این تمایل به استفاده از نامهای سه سیلابی مرسوم است. امروزه با تراکم شرکتها و علاقه عمومی به برخی کلمات مشترک، در انتخاب نام شرکتهای بیشتر از چهار سیلابی شده است. بیاید بررسی کنیم که برند چیست و چه ویژگی هایی دارد.
اهمیت انتخاب اسم شرکت
یکی از مراحل حائز اهمیت در تاسیس یک کسب و کار، انتخاب یک نام تجاری مناسب است. امروزه با افزایش تعداد شرکتها، انتخاب نام مناسب کمی دشوارتر شده است. نام شرکت نقش بسیار مهمی در تجارت خواهد داشت. نام خوب باید منحصر به فرد باشد، به آسانی در ذهن بماند و به تجارت سودآوری در آینده منجر شود.
انتخاب نمونه نام شرکت چهار سیلابی بخشی از مراحل اولیه ثبت شرکت و یکی از مراحل حیاتی تاسیس شرکت است. انتخاب اسم شرکت چهار سیلابی میتواند به رشد و پیشرفت شرکت کمک کند، در حالی که یک نام نادرست ممکن است شرکت را به سقوط کشاند. نمونه اسم شرکت چهار سیلابی باید تجربه، فعالیت، ارزش، تمایز محصولات و خدمات را منعکس کند. نام برند مانند پرچم یا سرود ملی یک کشور، اهمیت بالایی دارد.
بخشی از کارشناسان بر این باورند که نامهای انتزاعی بهترین نامها هستند، در حالی که برخی دیگر باور دارند که نامهای توصیفی که به مشتریان نشان میدهد کسب و کار شما دقیقاً چیست، بهترین نامها هستند. قبل از ثبت شرکت، برای یافتن نام مطلوب باید زمان و انرژی زیادی صرف کرد.
اما برخی افراد به هر دلیلی نام شرکت را بدون در نظر گرفتن تمام جوانب و با شتاب انتخاب میکنند و به همین دلیل معمولا بعداً تصمیم به تغییر نام میگیرند. زیرا دریافت میکنند که یک نام تجاری که معنای پنهان یا شخصی دارد، نمیتواند به درستی نشان دهنده برند شرکت باشد. دکتر ویز آماده خدمترسانی به کاربران در زمینه مشاوره کسب و کار و نمونه اسم شرکت چهار سیلابی است.
اصول انتخاب اسم شرکت
برای انتخاب یک نام برای شرکت، باید دقت و تامل زیادی صورت گیرد. هرچند که برخی کارشناسان اسمهای خبری و توصیفی را پیشنهاد میدهند که فعالیت شرکت را به مشتریان شرح دهند، همچنین برخی افراد اسامی انتزاعی و خلاقانه را به عنوان نام شرکت پیشنهاد میدهند، زیرا اعتقاد دارند که این نوع اسامی بیشتر در ذهن افراد ماندگارتر هستند.
به هرحال، باید به یاد داشت که برای رسیدن به موفقیت، نام شرکت مناسب کافی نیست و نیاز به یک بازاریابی قوی و یک استراتژی مناسب است. انتخاب نام شرکت یک فرآیند پیچیده است و جزو اولین قوانین ثبت شرکت و یکی از مراحل اصلی آن است.
نکات مهم در انتخاب اسم شرکت
همانطور که دانستید اطلاع از نمونه اسم شرکت چهار سیلابی بسیار مهم است. در انتخاب ایده برای اسم شرکت به نکات زیر توجه کنید:
- اصل لانه کبوتری
- ظاهر نام انتخابی
- جلوگیری از استفاده نام کالا و خدمات
- معنای نام انتخابی
- آوا و صدای نام انتخابی
- برند فامیلی
- بررسی نامهای مشابه
- استفاده از نام شهر یا محل
- جذابیت نام انتخابی
- تلفظ آسان
- ارتباط با حیطه کاری
در ادامه با این نکات به طور کامل آشنا میشوید.
اصل لانه کبوتری: در انتخاب نام مناسب، باید به این نکته دقت کنیم که نام انتخابی باید با چگونگی توسعه و گسترش کسب و کار متناسب باشد. به عنوان مثال، اگر شما فقط در حال حاضر کمربند تولید میکنید، اما در آینده تصمیم دارید به ساخت محصولات دیگری نیز بپردازید، نامی را انتخاب کنید که قابلیت گسترش به محصولات دیگر را داشته باشد.
ظاهر نام انتخابی: نامی را انتخاب کنید که بتواند در آرم شرکت استفاده شود و با دیدن آن، مشتریان بتوانند بلافاصله نوع محصول را تشخیص دهند.
جلوگیری از استفاده نام کالا و خدمات: از استفاده نام کالاهایی که در شرکت تولید میشوند، خودداری کنید زیرا ممکن است برند را در معرض خطر قرار دهد. یک نام مناسب برای برند بسیار مهم است و شرکت باید از آن در چندین محصول و خدمات استفاده کند.
معنای نام انتخابی: نام تجاری باید دارای معنایی عمیق و مرتبط با فعالیت شرکت باشد. انتخاب نام براساس معانی مختلف میتواند در جذب مشتریان موثر باشد.
آوا و صدای نام انتخابی: آوا و صدای نام میتوانند به عنوان یک عامل جذابیت و ارتباط با مشتریان عمل کنند. نامی انتخاب کنید که بیانگر احساس و انرژی باشد و با مخاطبان بر اساس شدت آنها ارتباط برقرار کند.
برند فامیلی: این را در نظر بگیرید که برند فامیلی معمولاً به یک سری از محصولات خاص محدود میشود. برای اینکه در طول زمان استفاده موثرتری از یک نام داشته باشید، میتوانید به یک سری از محصولات در چرخه زندگی برندهای فامیلی اختصاص دهید.
بررسی نامهای مشابه: قبل از انتخاب نام، اطمینان حاصل کنید که نامی که می خواهید انتخاب کنید، با نام های مشابهی که قبلاً استفاده شده است تفاوت دارد. استفاده از نام شبیه به نام شرکت های دیگر ممکن است منجر به دلسردی مشتریان و تخریب اعتبار برند شود.
استفاده از نام شهر یا محل: اگر در آینده قصد دارید شرکت را در مناطق دیگری توسعه دهید، از استفاده نام شهر یا مکان در نام شرکت خودداری کنید تا عملکرد شرکت را محدود نکند. هرچند که این میتواند شرکت را از رقبای همشهری متمایز کند.
جذابیت نام انتخابی: یک نام جذاب و منحصر به فرد باید دارای دامنه وسیعی از مفاهیم و ویژگیها باشد و با استفاده از آهنگ، معنا و هویت جامعه، مخاطب را به خود جذب کند.
تلفظ آسان: نامی را انتخاب کنید که به راحتی قابل تلفظ باشد و در ذهن مشتریان به خوبی به خاطر بماند. لازم است نظرات دیگران را نیز در انتخاب نام در نظر بگیرید.
ارتباط با حیطه کاری: نامی را انتخاب کنید که با حیطه کاری و فعالیت شرکت مرتبط باشد.
نمونه اسم شرکت چهار سیلابی
اگر به دنبال ایده برا ی اسم شرکت چهار سیلابی هستید، میتوانید از ترکیب اسمها و نمونههای زیر برای شرکتها، عمرانی، ساختمانی، موسسات فرهنگی، خدماتی، هنری، صنعتی، تجهیزات پزشکی، بازرگانی، برنامهنویسی، معماری، حسابداری و مهندسی استفاده کنید. این اسامی برای شرکتهای سهامی خاص و مسئولیتمحدود نیز مناسب هستند.
مرحله انتخاب یک نام مناسب برای شرکت یکی از مهمترین مراحل در ثبت و تاسیس یک کسب و کار و منشور هویت برند است. نام انتخابی نقش بسیار مهمی در موفقیت تجارت شما خواهد داشت، به خصوص در این روزها که تعداد شرکتها به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است، انتخاب نام مناسب بسیار چالشبرانگیز و خطرناک است.
نمونه اسم شرکت چهار سیلابی برای انواع شرکتها:
- سازمان داده ایمن حکیم
- ایمن پرداز اطلاعات نوین
- پردازشگران اطلاعات غرب گستر
- پرتو داده گستر سامان
- توسعه تجارت پارسیان خاور
- تجارت گستر ایرانیان اوستا
- تاجران نوین پاسارگاد گستر
- ایرانیان فناوران روز زاگرس
- سارای نوین پدیده روشا
- سبلان ماشین پارسا نور
- پارسیان ماشین ایران نوین
- تولید و صنعت نام آوران دیانا
- سبلان ماشین پارس نورا
- پارسیان ماشین ایران نوین
- توسعه ارتباط پرهام کیان
- راه گستران پانیا البرز
شغلهایی که در ایران نیست با نمونه خارجی موفق
شغل هایی که در ایران نیست و در برخی کشورهای خارجی، اهمیت بسیاری دارند و جز کسبوکارهای پردرآمد محسوب میشود. در حال حاضر، شغلهای زیادی وجود دارند که هم در ایران و هم در کشورهای خارجی وجود دارد(توجه داشته باشیدکه کار و شغل متفاوت هستند). اما در همین حین، برخی از مشاغل و کسبوکارها در خارج از کشور بازار خوبی داشته و جز شغلهای پردرآمد محسوب میشوند. متأسفانه برخی از این مشاغل در ایران وجود ندارد. اگر شما هم میخواهید از مشاغل خارجی که در ایران نیست اطلاع داشته باشید، تا پایان همراه ما باشید.
شغل هایی که در ایران نیست
در این مقاله از دکتر ویز میخواهیم درباره تعدادی از مشاغلی که در ایران نیست و متاسفانه هنوز به دلیل عدم پیشرفت تکنولوژی، بستر لازم برای کار در این شغلها فراهم نشده است صحبت کنیم. توجه داشته باشید که برخی از آنها ممکن است به صورت محدود در ایران هم وجود داشته باشند؛ اما یا در دست نیروهای نظامی هستند و هر شخصی به صورت آزاد نمیتواند این مشاغل را به عنوان شغل خود برگزیند، یا برخی دیگر در یک محیط آزمایشگاهی و کوچک در حال توسعه و پیشرفت هستند، ولی هنوز به عنوان یک شغل رایج که بتوانیم از آن کسب رآمد داشته باشیم، در جامعه مطرح نیستند. با ما همراه باشید.
۱. جراحی پزشکی از راه دور
همانطور که میدانید، پزشکی و کارهای مربوط به جراحی سالهای زیادی است که در ایران هم وجود دارد. افراد زیادی بعد از خواندن درسهای پزشکی و پیراپزشکی، در این حوزه مشغول به کار میشوند. اما یکی از شغل هایی که در ایران نیست و مربوط به همین رشته است، جراحی پزشک از راه دور است. این کار، با استفاده از فناوریها رباتیک انجام میشود. پزشکان از هرجای دنیا هم که باشند، به کمک این فناوری میتوانند بیماران زیادی را درمان کنند. این شغل در کشورهای آمریکایی و اروپایی بسیار پرطرفدار است.
این نوع جراحی به کمک بازوهای رباتیک، تمام حرکات دست پزشک جراح را بهدقت به بدن بیمار منتقل کرده و جراحی میکند. مهمترین چیزی که در این کار از اهمیت بالایی برخوردار است، داشتن اینترنت پرسرعت و قوی است. این نوع کار، فقط برای کسانی که از پزشک خود دور هستند، به کار نمیآید. از آنجا که این نوع جراحی باعث کاهش لرزش دست پزشک هم میشود، حتی در فاصلههای نزدیک و چند متری هم از این نوع جراحی استفاده میکنند. این رشته جز مشاغلی که در ایران نیست، محسوب میشود. اما در یکی از پردرآمدترین شغلها هم دستهبندی میشود.
۲. خلبان هواپیمای بدون سرنشین
در عصر حاضر که شاهد پیشرفت تکنولوژی بسیاری بودهایم، هواپیمای بدون سرنشین در کشورهای پیشرفته جهان ساخته شده است. اگر کسی بتواند خلبان این هواپیماهای بدون سرنشین باشد، از درآمد بسیار بالایی برخوردار است. این تکولوژی به صورت وسیع در بین نیروهای نظامی در ایران راه پیدا کرده است. اما هنوز بستری برای بهرهبرداری تجاری از آن در سطح جامعه فراهم نشده است. بنابراین میتوانیم این شغل را در کنار مشاغل دیگری که در ایران نیست قرار دهیم. امیدواریم شاهد توسعه تجاری هرچه سریعتر این شغل در ایران باشیم.
۳. تکنسین بیومکانیک
یکی دیگر از مهمترین شغلهایی که در ایران نیست اما درآمد بسیار خوبی دارد، تکنسین بیومکانیک است. در این نوع شغل، فرد متخصص میتواند اندام بیومکانیکی را در جای جای بدن قرار دهد و کمبود یا نبود یکی از اعضا را جبران کند. منظور ما از این اندامها، چشم بیومکانیکی، حلزونی گوش یا حتی لوزالمعده مصنوعی است که در بدن فرد بیمار قرار میگیرد. تخصص در این رشته کاری بسیار پردرآمد است.
در ایران نیز هماکنون یکی از گرایشهای کارشناسیارشد رشته مهندسی پزشکی، مهندسی بیومکانیک است. و در مواردی به صورت محدود نیز این خدمات به بیماران داده میشود. به طور مثال مانند تعویض حلزونی گوش. اما خوب باید بگوییم که هنوز هم با وجود رشته دانشگاهی این شغل در ایران رایج نیست و اکثر فارغ التحصیلان این رشته برای کار کردن مجبور میشوند مهاجرت را انتخاب کنند.
۴. تخصص در نوستالژی
شاید زیباترین کارهایی که در خارج از کشور رونق دارد اما در ایران نیست، متخصص نوستالژی یا نوستالوژیست است. کسی که در این کار تخصص دارد، خاطرات قدیمی و خوب افراد سالمند را برای آنها یادآوری میکند. این یادآوریها باعث میشوند که روند زوال عقل در آنها دیرتر انجام شود.
متخصصان نوستالژی با استفاده از روانشناسی، خانههای این افراد را مثل سالهای گذشته آنها طراحی میکنند. به کمک این کار، اکثر خاطرات خوب این افراد در ذهن آنها تداعی میشود. به یاد داشته باشید که متخصص نوستالژی میتواند در زمینههای مختلفی از جمله روانشناسی، جامعهشناسی، تاریخ، فرهنگ و بازاریابی فعالیت کند.
۵. تست کننده سرسره آبی
یکی از جالبترین شغل هایی که در ایران نیست و طرفداران زیادی دارد، تستکننده سرسره آبی است. هرساله سرسرههای آبی زیادی ساخته میشود که افراد خاصی را استخدام میکنند تا برای اولین بار، روی این سرسرهها حرکت کنند. بهاینترتیب، آنها میتوانند نقاط قوت و ضعف این سرسرهها را بیان کنند و به مسئولان مرتبط گزارش دهند. بعد هم مسئولان به نقاط ضعف سرسره آبی رسیدگی و آن را رفع میکنند.
۶. مکانیکی خودروهای بدون راننده
در حال حاضر و با پیشرفت علم و تکنولوژی، برخی خودروها وجود دارند که بدون نیاز به راننده و بهصورت خودران، به حرکت درمیآیند. امروزه متخصص و مکانیک این خودروهای هوشمند، یکی دیگر از شغل هایی که در ایران نیست محسوب میشود. این شغل در کشورهای پیشرفته دنیا از درآمد بسیار خوبی برخوردار است.
۷. مشاوره برای بهینهسازی حافظه
شاید یکی از جالبترین کسب و کارهایی که در ایران نیست و در کشورهای خارجی طرفداران بسیاری دارد، مشاور برای بهینهسازی حافظه است. تقویت و بهینهسازی رابطه، یکی از مهمترین کارهایی است که ذهن همه افراد را درگیر خود کرده است. کسی که این کار را برعهده دارد، قبل از زوال عقل و فراموشی برای بهینهسازی حافظه افراد اقدام میکند. این شخص، با استفاده از تجربیات خود و حافظه سالمندان، در دنیای مجازی نوعی شبیهسازی واقعبینانه برای بهینهسازی حافظه آنها ایجاد میکند.
۸. مشاوره برای ایمنی مزارع کشاورزی
یکی دیگر از شغل های جدید در خارج از کشور که درآمد بالایی دارد، مشاور ایمنی مزارع کشاورزی میباشد. فردی که در این کار تخصص دارد، برای محافظت و مراقبت از مزارع کشاورزی، برنامهریزیهای دقیقی انجام میدهد. این محافظت در مقابل آسیبهای زیستمحیطی مثل سیل و طوفان است. علاوه بر مسائل زیستمحیطی، این متخصص برای دفاع از مزارع در برابر هجوم حشرات و آفتهای کشاورزی برنامهریزیهای لازم را انجام میدهد.
۹. معماری ساختمانهای هوشمند
یکی از مهمترین و پردرآمدترین مشاغلی که در ایران نیست و در کشورهای خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است، معماری ساختمانهای هوشمند شناخته میشود. این کار با استفاده از فناوریهای جدیدی در شبکه و امنیت انجام میگیرد. کار متخصص این شغل، این است که علاوه بر راحتی ساکنین، مصرف انرژی را به پایینترین حد خود بیاورد. این شغل، فعلاً در ایران نیست و یا اگر هم باشد هنوز آنقدر رواج نیافته و در زمره انواع کسب و کار تجاری قرار نگرفته است که بتوان از آن کسب درآمد بالایی کرد.
۱۰. استعدادیابی ورزشی
یکی از بهترین شغل هایی که در ایران نیست و موردعلاقه نوجوانان و کودکان زیادی است، کارشناسی در استعدادیابی ورزشی است. این کارشناس، تواناییها و استعدادهای هر کودک یا نوجوان را ارزیابی و شناسایی میکند. این استعدادیابیها در سنین ۳ تا ۸ سالگی برای کودکان و سنین ۹ تا ۱۵ سالگی برای نوجوانان انجام میشود.
۱۱. کارآگاهی سایبری
کارآگاهی سایبری، جزو شغل هایی که در ایران نیست محسوب میشود. این شغل با فردی که مسئول امنیت سایبری است تفاوت دارد. متخصص سایبری، از دیتابیسها محافظت میکند، درحالیکه یک کارآگاه سایبری، افراد مهاجم به این دیتابیسها را شناسایی میکند تا بداند که این افراد از چه طریقی وارد دیتابیسها شدهاند.
جمعبندی
شغل هایی که در ایران نیست و در کشورهای خارجی از اهمیت بالایی برخوردار هستند، به دلیل نوآور بودن و کمبود متخصص، غالباً درآمدهای بالایی دارند. این شغلها بیشتر در کشورهای پیشرفته وجود دارند که افراد زیادی برای استخدام در این مشاغل درس میخوانند.
شغل کریپتو چیست و چگونه میتوانیم وارد بازار کریپتوکارنسی شویم؟
آیا به دنبال فرصتهای جدید و رونقی نوین در دنیای مالی هستید؟ آیا به تجربه هیجانانگیزی در عرصه فناوری بلاکچین و پولهای دیجیتال علاقهمندید؟ اگر پاسخ شما بله است، شغل کریپتو کارنسی مملو از فرصتهای چشمگیر است که امروزه توجه بسیاری از افراد و کسبوکارها را به خود جلب کردهاند.
در این مقاله، با دو سوال اساسی درباره مشاغل بازار کریپتو کارنسی آشنا خواهیم شد. اولاً، دقیقاً یک کریپتو کارنسی چه است و چگونه عملکرد آن صورت میگیرد؟ ثانیاً، چه مزایا و چالشهایی در این حوزه وجود دارد که میتوانند شما را به تصمیمگیری درباره ورود به این بازار ترغیب کنند یا از آن دور نگه دارند؟
با همراهی ما در این مقاله، شما بهطور کامل با مفاهیم اساسی کریپتو کارنسیها و شغل کریپتو آشنا میشوید و میتوانید تصمیمگیری خود را با اطلاعات کاملتر و بهتری انجام دهید. بیایید با هم سفر هیجانانگیز خود را به دنیای پولهای دیجیتال شروع کنیم.
شغل کریپتو کارنسی چیست؟
شغل کریپتو یک دسته از شغل های جدید در ایران و جهان است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با بلاکچین و پولهای دیجیتال مرتبط هستند. این مشاغل از طریق تکنولوژی بلاکچین و ارزهای دیجیتال به عرصههای مختلف اقتصادی و فناوری تأثیر میگذارند. برخی از شغلهای کریپتو کارنسی عبارتند از:
- توسعهدهندگان بلاکچین
- معاملهگران ارزهای دیجیتال
- متخصصان امنیتی بلاکچین
- مشاوران حقوقی و مالی
- توسعهدهندگان دیاپها (DApps)
- مدیران اموال دیجیتال
- طراحان رابط کاربری (UI/UX)
- تحلیلگران در مشاغل بلاکچین
در ادامه با هر یک از این شغل ها به طور کامل آشنا میشوید.
توسعهدهندگان بلاکچین
افرادی که به طراحی و توسعه بلاکچینها و پروژههای مرتبط با آن میپردازند.
معاملهگران ارزهای دیجیتال
کسبوکار معاملهگری ارزهای دیجیتال که تلاش میکنند از تغییرات قیمتی این ارزها سود کسب کنند.
متخصصان امنیتی بلاکچین
کسبوکارهایی که به محافظت از امنیت شبکههای بلاکچین میپردازند.
مشاوران حقوقی و مالی
افراد و شرکتهایی که به ارائه مشاورههای حقوقی و مالی در زمینه مشاغل کریپتو کارنسی و بلاکچین میپردازند.
توسعهدهندگان دیاپها (DApps)
افرادی که برنامهها و بسترهای توزیعشده مبتنی بر بلاکچین را توسعه میدهند.
مدیران اموال دیجیتال
افرادی که اموال دیجیتال مشتریان را مدیریت و نگهداری میکنند.
طراحان رابط کاربری (UI/UX)
افرادی که به طراحی واسط کاربری برنامهها و وبسایتهای مرتبط با بلاکچین و ارزهای دیجیتال میپردازند.
تحلیلگران در مشاغل بلاکچین
افرادی که به تحلیل دادهها و تراکنشهای بلاکچین و ارزهای دیجیتال میپردازند.
روش های ورود به بازار ارزهای دیجیتال
ورود به بازار ارزهای دیجیتال و شغل های ارز دیجیتال یک فرآیند جذاب و هیجانانگیز است، اما نیازمند برنامهریزی و آگاهی کامل از خطرات و مزایای این بازار است. در زیر چند روش رایج برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال آورده شده است:
- کارت اعتباری/بانکی: یکی از سادهترین راهها برای خرید ارزهای دیجیتال و ورود به شغل کریپتو، از طریق انتقال پول از کارت اعتباری یا حساب بانکی است. میتوانید از صرافیها یا بورسهای ارزهای دیجیتال آنلاین استفاده کنید.
- کیف پولها: برای نگهداری ارزهای دیجیتال خریداریشده به طور امن، میتوانید از کیف پولهای دیجیتال استفاده کنید. کیف پولها به صورت نرمافزاری یا سختافزاری موجود هستند.
- معاملهگری: با توجه به ریسکها، معاملهگری با ارزهای دیجیتال بهتر است که به عنوان یک نوع سرمایهگذاری با دقت و برنامهریزی انجام شود.
- استخراج (ماینینگ): اگر فناوری لازم و منابع مناسب را دارید، میتوانید با استخراج ارزهای دیجیتال، ارزهای جدید به دست آورید.
- مشارکت در ICO و IEO: با حضور در Initial Coin Offerings (ICO) یا Initial Exchange Offerings (IEO)، میتوانید در پروژههای مختلف مرتبط با ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنید.
- تجارت با ارزهای دیجیتال: برخی از کسبوکارها و فروشندگان امکان پذیرش ارزهای دیجیتال به عنوان روش پرداخت را فراهم کردهاند.
- شرکت در برنامههای مکافاتی: برخی از پلتفرمها و کیف پولها برنامههای مکافاتی ارائه میدهند که با استفاده از آنها میتوانید با خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال، امتیازها یا تخفیفها دریافت کنید.
مهارت های لازم برای شغل کریپتو کارنسی
برای شغل کریپتو، نیاز به ترکیبی از مهارتهای فنی، تجاری، و انسانی دارید. این مهارتها به شما کمک میکنند تا به عنوان یک حرفهای مؤثر در این صنعت عمل کنید. در زیر چند مهارت کلیدی برای شغل در حوزه کریپتو کارنسی آورده شده است:
مفاهیم بلاکچین
آشنایی کامل با مفاهیم بلاکچین، تکنولوژی دیجیتال، تأیید تراکنشها، استخراج بلاکها و امنیت شبکههای بلاکچین برای تمام مشاغل بلاکچین ضروری است. مفاهیم بلاکچین برای شغل کریپتو بسیار مهم هستند. بلاکچین، تکنولوژی پشتیبانی از اکثر ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین، اتریوم و سایر ارزهای رمزنگاری شده است و نقش حیاتی در فعالیتهای کریپتو کارنسی دارد. در ادامه به برخی از دلایل اهمیت مفاهیم بلاکچین برای کسبوکارهای کریپتو کارنسی اشاره میشود:
- فهم تکنولوژی پشتیبانی از کریپتو کارنسیها: بلاکچین، اساس کارکرد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال است. به عنوان یک فعالیت تکنولوژیک پیچیده، فهم عملکرد و پیشزمینه آن برای مدیریت کسبوکار و اتخاذ تصمیمات استراتژیک بسیار مهم است.
- امنیت: بلاکچین به عنوان یک سیستم توزیعشده و غیرمتمرکز، امنیت بالایی برای تراکنشها و دادهها فراهم میکند. بدون فهم اصول امنیتی بلاکچین، کسبوکارها ممکن است با مشکلات امنیتی مواجه شوند که میتواند به دزدیده شدن ارزها یا اطلاعات مهم منجر شود.
- افزایش شفافیت و شباهت: بلاکچین به عنوان یک دفتر رکورد تراکنشها به طور عمومی در دسترس است و به همین دلیل شفافیت بالایی به تراکنشها اعطا میکند. برای کسبوکارها، این شفافیت میتواند در بهبود اعتماد مشتریان و همچنین رقابتپذیری بازار کمک کند.
- مزیت رقابتی: فهم و استفاده از تکنولوژی بلاکچین میتواند به عنوان یک مزیت رقابتی برای کسبوکارها عمل کند. استفاده هوشمندانه از این تکنولوژی میتواند فرصتهای جدید را در بازار ایجاد کند و باعث جذب مشتریان جدید و افزایش قدرت رقابتی شود.
- فرصتهای جدید: بلاکچین به عنوان یک تکنولوژی نوآوریبخش در حال توسعه است و همچنان به فرصتهای جدیدی برای کسبوکارها فراهم میآورد. فهم مفاهیم بلاکچین میتواند به کسبوکارها کمک کند تا از این فرصتها به نحو بهینه استفاده کنند.
امنیت دیجیتال
امنیت دیجیتال به مجموعه اقدامات، فرآیندها و فناوریها اطلاق میشود که طراحی شدهاند تا اطلاعات، دادهها، و فعالیتهای مرتبط با فضای دیجیتال (اینترنت، شبکهها، سیستمهای کامپیوتری و ارتباطات الکترونیکی) را در برابر هر گونه حمله، نفوذ، تغییرات ناخواسته و دسترسی غیرمجاز محافظت کند.
در مورد ارزهای دیجیتال، شغل کریپتو و تراکنشهای بلاکچین، امنیت دیجیتال نقش بسیار مهمی ایفا میکند، زیرا این ارزها و تراکنشها بر اساس فناوریهای رمزنگاری و بلاکچین کار میکنند که نیازمند حفظ حریم خصوصی، جلوگیری از تقلب و افشای اطلاعات حساس هستند. روشهای کنترل امنیتی در ارزهای دیجیتال و تراکنشهای بلاکچین عبارتند از:
- رمزنگاری: از طریق الگوریتمهای رمزنگاری، اطلاعات مرتبط با تراکنشها و ارزهای دیجیتال رمزگذاری میشوند تا تنها افراد مجاز و کلیدهای خصوصی مرتبط با آنها بتوانند آنها را مشاهده و تایید کنند.
- مدیریت هویت و دسترسی: اطمینان حاصل میشود که تنها افراد مجاز به دسترسی به اطلاعات مرتبط با ارزها و تراکنشها دسترسی دارند و هویت آنها مدیریت میشود.
- شبکههای امن: ارتباطات بین ارزها، تراکنشها و شبکههای مختلف باید از طریق شبکههای امن و رمزنگاری شده انجام شود تا از حملات نفوذ و اسپوفینگ جلوگیری شود.
- امضاء دیجیتال: امضاء دیجیتال به عنوان یک فرآیند کلیدی در ارزهای دیجیتال و تراکنشها، امنیت و اعتبار تراکنشها را تضمین میکند.
تحلیل دادهها
تحلیل دادهها به استفاده از روشها، الگوریتمها و فناوریهای مرتبط با علم دادهها به منظور استخراج اطلاعات، الگوها، و دانش از دادهها اطلاق میشود. در مورد ارزهای دیجیتال، تحلیل دادهها میتواند به عنوان یک ابزار بسیار مهم برای فهم بهتر بازار ارزها، پیشبینی قیمتها، تشخیص الگوهای تراکنشها و شناسایی تغییرات در رفتار کاربران در شغل کریپتو استفاده شود. از جمله فعالیتهایی که تحلیل دادهها در ارزهای دیجیتال انجام میدهد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیشبینی قیمتها: با تحلیل دادههای بازار ارزها و نمودارهای قیمتی میتوان پیشبینیهایی درباره تغییرات آینده قیمتها انجام داد.
- شناسایی الگوها: تحلیل دادهها به شناسایی الگوهای مختلف در تراکنشها و رفتار کاربران کمک میکند که ممکن است نشاندهنده رفتارهای غیرعادی یا تقلب باشد.
- مدیریت ریسک: با تحلیل دادههای مرتبط با ریسکها و نقاط ضعف ممکن است اقدامات مناسبی برای کنترل ریسکهای مرتبط با ارزهای دیجیتال اتخاذ شود.
- پیگیری تراکنشها: با تحلیل دادههای مرتبط با تراکنشها میتوان به صورت دقیق پیگیری تراکنشها و اعتبار آنها را انجام داد.
مهارتهای برنامهنویسی
در این حوزهها، برنامهنویسی نقش بسیار مهمی دارد و آشنایی با زبانهای برنامهنویسی خاصی از جمله Solidity، Python، Java و غیره برای توسعه و پیادهسازی اپلیکیشنها یا تغییرات در بلاکچین ضروری است.
- Solidity :Solidity زبان برنامهنویسیای است که جهت توسعه قراردادهای هوشمند در بلاکچین اتریوم مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان امکان تعریف قراردادهای هوشمند با قابلیت اجرای خودکار را فراهم میکند و یکی از ابزارهای اساسی برای توسعه برنامههای بلاکچینی است.
- Python: پایتون یک زبان برنامهنویسی عمومی است که به عنوان یک زبان سطح بالا و انعطافپذیر شناخته میشود. از پایتون برای توسعه اپلیکیشنهای مختلف و همچنین توسعه اسکریپتهای مورد استفاده در برنامهنویسی بلاکچین نیز استفاده میشود.
- Java: جاوا یک زبان برنامهنویسی عمومی و قدرتمند است که به صورت گستردهای در توسعه نرمافزارها و اپلیکیشنهای مختلف استفاده میشود. در حوزه توسعه بلاکچین نیز میتوان از جاوا استفاده کرد.
در کل، این عبارت تاکید میکند که اگر شما در حوزه توسعه بلاکچین یا اپلیکیشنهای مرتبط فعالیت میکنید، آشنایی با مهارتهای برنامهنویسی مانند Solidity، Python، Java و زبانهای دیگر، ضروری است تا بتوانید بهخوبی در این حوزهها عمل کنید و پروژههای موفقی را اجرا نمایید.
تحلیل بازار و امور مالی
تحلیل بازار به معنای بررسی و برآورد وضعیت و عملکرد بازار مربوط به ارزهای دیجیتال یا هر نوع بازار مالی دیگر است. این عبارت بیانگر نیاز به یک فهم عمیق از مکانیزمها و الگوهای بازار، عوامل تاثیرگذار، روند قیمتها، و عملکرد کلی بازارها است. تحلیل بازار به منظور افزایش شفافیت و درک بهتر شرایط بازار، کمک به تصمیمگیریهای بهتر در معاملهگری و سرمایهگذاری، و کاهش ریسکها در شغل کریپتو میکند.
این مهارتها نشاندهنده تنوع و چالشهای موجود در حوزه کریپتو کارنسی هستند. با پیشرفت و رشد بازار، ممکن است نیازمندیها و مهارتهای لازم برای این شغلها تغییر کنند. به همین دلیل، همیشه بهروز بودن و آماده برای یادگیری جدید ضروری است.
دانش مالی به معنای مرتبط بودن با امور مالی و مالیاتی، مدیریت داراییها، ترتیب بودجه، سرمایهگذاری، معاملهگری، و موضوعات مرتبط با اقتصاد و مالیات است. دانش مالی اشاره به شناخت اصول و مفاهیم مالی، تسلط بر محاسبات و ابزارهای مالی، قابلیت اندازهگیری و ارزیابی ریسکها و بازدهها را دارد. در معاملهگری و سرمایهگذاری، دانش مالی ضروری است تا به درستی ارزیابی کنید که کجا باید سرمایهگذاری کنید و چگونه میتوانید سودآوری و رشد مالی بیشتری کسب کنید.
پنج تا از معروف ترین شغل های حوزه ارزهای دیجیتال
شغلهای بسیاری در حوزه ارزهای دیجیتال وجو دارد، اما پنج شغل کریپتو معروف در این حوزه عبارتند از:
- توسعهدهندگان بلاکچین: توسعهدهندگان حرفهای که به طراحی و توسعه بلاکچینها و اپلیکیشنهای مبتنی بر آن میپردازند.
- معاملهگران ارزهای دیجیتال: افرادی که در معاملهگری ارزهای دیجیتال و بررسی تغییرات قیمتی آنها فعال هستند.
- متخصصان امنیتی بلاکچین: افرادی که به محافظت از امنیت شبکههای بلاکچین و ارزهای دیجیتال میپردازند.
- مشاوران حقوقی و مالی: افراد و شرکتهایی که به ارائه مشاورههای حقوقی و مالی در زمینه کریپتو کارنسی و بلاکچین میپردازند.
- تحلیلگران بلاکچین: افرادی که به تحلیل دادهها و تراکنشهای بلاکچین و ارزهای دیجیتال میپردازند و با استفاده از اطلاعات به تصمیمگیری درباره بازار کمک میکنند.
جمع بندی
در این نوشتار با موضوعات مرتبط با حوزه کریپتو کارنسی و ارزهای دیجیتال آشنا شدیم. سپس به شغل کریپتو پرداختیم و نمونههایی از شغلهای مرتبط با این حوزه را عنوان کردیم. همچنین، راههای ورود به بازار ارزهای دیجیتال و مهارتهای لازم برای کار در این صنعت نیز بررسی شد.
در انتها، باید یادآوری کنیم که حوزه کریپتو کارنسی دارای چالشها و ریسکهایی است که برای ورود به این بازار، نیازمند آگاهی کامل از مفاهیم و اصول آن هستید. اما در عین حال، این صنعت فرصتهای منحصربهفردی نیز ارائه میدهد که با دانش، تجربه و مهارتهای مناسب میتوانید از آن بهرهبرداری کنید.
نامه درخواست شغل چیست؟ راهنمای نگارش نامه درخواست شغل
شلوغی در بازار کار امروز، کارفرمایان را بر آن داشته تا برای پیدا کردن بهترین فرد برای یک فرصت شغلی به دنبال وجه تمایزی برای دریافت مشخصات و سوابق او باشند. بنابراین، متقاضیان شاغل ملزم هستند تا پس از اینکه آگهیها و اطلاعیههای استخدامی درست را انتخاب کردند؛ برای قبول شدن از بین هزاران رزومه ارسالی ، یک نامه درخواست شغل هم ارسال کنند.
نامه درخواست شغل باید جامع و کامل باشد و نباید تکرار رزومه شما باشد. هدف این نامه، بیان اطلاعات کامل و ایجاد شناختی از شخص برای کارفرماست. در واقع، نامه درخواست شغل به نوعی معرف فرد به کارفرماست، در حالیکه رزومه درباره او صحبت میکند. این ابزار بازاریابی به شما کمک میکند تا بهترین شانس را برای دریافت فرصت شغلی مورد نظر خود داشته باشد.
نامه درخواست شغل چیست؟
نامه درخواست کار یک نوع نامه رسمی است که توسط متقاضیان شغل ارسال میشود تا به کارفرمایان اطلاعات کافی را درباره خود، تحصیلات، سوابق کاری، مهارتهای فنی و نرم افزاری، اهداف شغلی و دیگر موارد مربوط به شغل مورد نظر، ارائه دهند.
هدف از نامه درخواست شغل، جلب توجه کارفرما و برقراری ارتباط برای دریافت فرصت شغلی مورد نظر است. در این نامه، علاوه بر معرفی کوتاه شخص، بهتر است مهارتهایی که به شغل مورد نظر مرتبط هستند نیز بیان شود.
علاوه بر این بهتر است دلایلی برای انتخاب شخص برای شغل مورد نظر نیز ذکر شود. بنابراین، نامه درخواست شغل به عنوان یکی از ابزارهای مهم در جستجوی کار میتواند در پیدا کردن فرصت شغلی دلخواه کمک کند.
بخش ها مختلف نامه اداری درخواست کار
هر نامه یا درخواست اداری، شامل پنج بخش زیر است:
- سربرگ با عنوان و نام سازمان یا نهاد متقاضی
- اطلاعات گیرنده نامه شامل نام و سمت سازمانی
- متن درخواست یا نامه با توضیحات لازم
- بخش تشکر و قدردانی
- مشخصات امضاء کننده نامه
در ادامه، میتوانید به هریک از بخشهای مختلف نامه درخواست شغل میپردازیم.
- سربرگ: سربرگ نامه درخواست کار، شامل عنوان و نام سازمان یا نهاد متقاضی است. در این بخش، معمولاً اطلاعات مربوط به شعب، واحدها و دفاتر مختلف سازمان نیز ذکر میشود.
- اطلاعات گیرنده نامه شامل نام و سمت سازمانی: این بخش از نامه، شامل اطلاعاتی است که نشان میدهد نامه به کدام شخص یا سازمان ارسال شده است. در این بخش، باید نام شخص یا سازمان گیرنده، سمت سازمانی و آدرس دقیق آن ذکر شود. همچنین، در صورتی که نامه به دست مدیر یا مسئول شغلی یا دیگر کارکنان سازمانی ارسال شده است، نام آنها نیز باید در این بخش ذکر شود.
اطلاعات گیرنده نامه درخواست کار، به شما کمک میکند تا نامه را به شخص یا سازمان درست ارسال کنید و از این رو، این بخش از نامه بسیار مهم است.
- متن درخواست یا نامه با توضیحات لازم:در قسمت درخواست نامه شغل باید دلایل به صورت مختصر و واضح و انگیزههایی که شما را به درخواست کار در این شغل ترغیب کردهاند، بیان شود. همچنین باید در این بخش توضیح داده شود که چه مهارتهایی باعث میشود تا شما بهترین کاندیدای شغل باشید. این مهارتها شامل مهارتهای فنی و نرمافزاری، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای رهبری و مدیریتی و دیگر موارد مرتبط با شغل موردنظر است.
همچنین در بدنه اصلی نامه درخواست شغل باید به صورت واضح و دقیق، اهداف شغلی را که شامل رشد و پیشرفت در شغل، کسب تجربیات جدید و یادگیری مهارتهای تازه و دیگر موارد مشابه باشد.
- تشکر و قدردانی: در بخش تشکر و قدردانی، باید از گیرنده نامه تشکر کنید و از زمان و توجهی که به درخواست شما اختصاص داده است نیز قدردانی کنید.
- مشخصات امضاء کننده: در انتهای نامه درخواست شغل، باید مشخصات کامل امضاء کننده نامه که شامل نام و نام خانوادگی، شماره تماس و ایمیل، آدرس و تاریخ امضا است حتماً قید شود. در ادامه به انواع نامه درخواست شغلی میپردازیم.
انواع نامه درخواست کار
نامه درخواست شغل به عنوان یکی از انواع نامههای رسمی اداری، میتواند در بسیاری از شرایط برای افراد یک نامه مهم تلقی شود. در ادامه به برخی از انواع نامه درخواست شغل پرطرفدار اشاره میکنیم:
- نامه درخواست استخدام
در این نوع نامه، شخص درخواست استخدام به صورت تمام وقت را در یک شرکت، سازمان یا مؤسسه میدهد. در این نامه، باید تواناییها و مهارتهای شخص برجسته شود و به تجربیات قبلی نیز حتماً اشاره شود. زیرا نوشتن این موارد میتواند به موفقیت در کار و پیشرفت در کارختم شود.
- نامه درخواست کار به صورت فریلنسر
در این نوع نامه درخواست شغل، شخص به یک شرکت یا سازمان پیشنهاد میدهد که به صورت فریلنسر(دورکار) با آنها همکاری کند. برخی از شغلهای فریلنسری جز شغل های ساده اما پر درآمد هستند و کارکردن دراین حوزهها مزایای زیادی از نظر مالی دارد.
- نامه درخواست کارآموزی
نامه درخواست کارآموزی برای دانشجویان و افرادی که به دنبال کار تابستانی هستند، مناسب است.
- نامه درخواست کار پاره وقت
در این نوع نامه درخواست شغل، شخص به یک شرکت یا سازمان پیشنهاد میدهد که برای بررسی تغییر شغل به صورت پاره وقت و به عنوان شغل دوم با آنها همکاری کند.
چگونه یک نامه درخواست شغلی اصولی بنویسیم؟
هنگام نوشتن نامه اداری درخواست کار، باید به دقت از استانداردهای نگارشی پیروی کرد. از آنجایی که این نوع نامهها در دسته مکاتبات اداری رسمی قرار دارند؛ بنابراین باید با دقت نوشته شوند. زیرا در صورت وجود اشتباهات تایپی، املایی یا نگارشی ممکن است گیرنده نامه به این نتیجه برسد که شما دارای سواد، دقت یا توانایی لازم برای انجام کار نیستید .
هنگامی که شخصی میخواهد در یک مؤسسه یا سازمان خاصی کار کند، باید نامه خود را در چهارچوب نامههای رسمی اداری آن مکان بنویسد و آن را ارسال کند. یک نامه درست و با رعایت استانداردها، میتواند به جز پذیرش درخواست کار در موفقیت شغلی آتی فرد نیز مؤثر باشد.
معمولاً، وقتی کسی به دنبال استخدام فردی است، نامههای منظم و تمیز و استاندارد را نسبت به دیگر نامهها ترجیح میدهد و به چنین درخواستی اولویت میدهد. از رعایت کردن نظم درنوشتار میتوان به منظم بودن فرد پی برد.
برای نگارش یک نامه اداری، ابتدا باید با نام خدا آغاز کنید. البته بهتر است، در این قسمت نام خدا را ذکر نکنید و به آن اشاره کنید تا در صورت افتادن نامه بر روی زمین ، به نام مقدس خدا بی احترامی نشود. پس بهتر است از عباراتی مانند «بسمه تعالی» استفاده کنید.
در گوشه سمت چپ بالای نامه، تاریخ روز را قید نمایید و سپس عنوان فرد گیرنده نامه را بنویسید. در سطر بعد به اندازه سه کاراکتر از اول خط جلو بروید یا اگر نامه را تایپ نمیکنید، حدود یک سانتیمتر را خالی بگذارید و پس از آن شروع به نگارش کنید.
بهتر است بدون هیچ گونه توضیح اضافی به سراغ موضوع مورد نظر خود بروید. در مورد تواناییها و قابلیتهای خود توضیحی کوتاه بدهید و از شخص مورد نظر بخواهید تا کار را به شما واگذار کند.
۳ نمونه نامه درخواست شغلی
در ادامه به سه نمونه نامه درخواست شغل می پردازیم.
نمونه نامه درخواست کار از شرکت / اداره
با سلام و احترام، با احترام، اینجانب [نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید]، به پیرو درج آگهی استخدام در [نام نشریه] مورخ [تاریخ] جهت همکاری در بخش [نام بخش]، متقاضی همکاری با شرکت / اداره [نام شرکت / اداره] میباشم. با توجه به تحصیلات من در رشته [نام رشته تحصیلی] و گذراندن دورههای [نام دورههای آموزشی]، توانایی و مهارت لازم برای انجام وظایف مربوط به بخش [نام بخش] را دارا میباشم. همچنین، تواناییهای ارتباطی قوی، اعتماد به نفس بالا و اشتیاق به یادگیری مداوم و به روز نمودن اطلاعات شغلی را دارا هستم. مشخصات و سوابق شغلی اینجانب را در رزومه پیوست شده مشاهده میفرمایید. امیدوارم ویژگیهای من برای جنابعالی، در نظر گرفته شده و فرصتی برای همکاری با شرکت / اداره [نام شرکت / اداره] فراهم سازد. ضمن آرزوی موفقیت و بهروزی برای شرکت / اداره [نام شرکت / اداره]، منتظر پاسخ و فرصتی برای حضور در مصاحبه جهت ارائه سایر اطلاعات مورد نیاز هستم. با تشکر از توجه شما، نام و نام خانوادگی تاریخ و امضا |
نمونه نامه درخواست استخدام
با سلام و احترام، به استحضار مدیریت / ریاست محترم میرسانم که اینجانب، [نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید]، به دنبال فرصتی برای همکاری با شرکت / اداره [نام شرکت / اداره] هستم. با توجه به اطلاعیه شماره [شماره اطلاعیه] مورخ [تاریخ انتشار اطلاعیه]، مشخصات و سوابق شغلی خود را به عنوان یک کاندیدا پیوست میگذارم. تجربیات و مهارتهای اینجانب شامل گذراندن دورههای [نام دورههای آموزشی] و تسلط به زبان [نام زبان]، همچنین داشتن سابقه [تعداد سال] ساله در سمت [نام سمت] در شرکت [نام شرکت] میباشد. امیدوارم این موارد، علاقه و توجه شما را به خود جلب کرده و فرصتی را برای همکاری با شرکت / اداره [نام شرکت / اداره] برای من فراهم نماید. از اینکه وقت خود را برای بررسی رزومهام میگذارید، سپاسگزارم و امیدوارم که تواناییهای من برای جنابعالی مناسب واقع شود و فرصتی برای همکاری با شرکت / اداره [نام شرکت / اداره] فراهم گردد. با تشکر از توجه شما نام و نام خانوادگی تاریخ و امضا |
نمونه نامه درخواست استخدام در بانک
رئیس محترم بانک ……………….. جناب آقای ……………….. موضوع: درخواست استخدام با سلام و احترام اینجانب ……………….. متولد ……………….. دارای مدرک تحصیلی ……………….. و مهارتهای ……………….. درخواست استخدام در بانک تحت مدیریت شما را دارم. امید وارم خصوصیات اینجانب مورد تأیید مدیریت محترم بانک قرار گیرد و فرصتی را فراهم سازد تا بتوانم خدمات مورد نظر آن مرکز را برآورده سازم. ضمن آرزوی توفیق و بهروزی برای جنابعالی، از وقتی که به بررسی رزومه اینجانب اختصاص می دهید تشکر مینمایم. با تشکر از توجه شما و آرزوی موفقیت برای شما نام و نام خانوادگی تاریخ و امضا |
نتیجه گیری
معمولا کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که تواناییهای منحصر به فردی دارند و میتوانند به بهبود عملکرد شرکت کمک کنند. بنابراین، در نامه خود، بهتر است تمامی مهارتها، تجربیات و نیروی کاری خود را به خوبی بیان کنید.
همچنین، در پاراگراف ابتدایی نامه، هدف اصلی خود را به طور واضح بیان کنید و نیز به مدارج تحصیلی و درجات علمی خود اشاره دهید. اما بهتر است از جملات طولانی و پیچیده خودداری کنید و در هر پاراگراف از پنج خط یا کمتر استفاده کنید. علاوه براین، تواناییهای خود را با دلایل و مثالهایی اثبات کنید تا کارفرمایان بتوانند بهتر با تواناییهای شما آشنا شوند.
در ارسال نامه نیز بهتر است از نامه اصلی استفاده کنید و نه کپی و همچنین، عکس خود را به نامه الصاق نکنید مگر در صورتی که شغل مرتبط (بازیگری) با چهره شما باشد. در نهایت، بهتر است نامه خود را ساده و تمیز ارائه دهید و از کلمات و جملاتی استفاده کنید که شخصیت شما را به گرمی بیان کند.
بریف طراحی لوگو چیست ؟ اهمیت و شیوه تهیه بریف طراحی لوگو
بدون شک در جواب سؤال بریف طراحی لوگو چیست؟ قبل از هر جوابی باید بدانیم لوگو چیست و چه تأثیری بر کسبوکارها دارد. وقتی صحبت از برند نایک میشود، خیلی سریع ذهنتان تصویری از یک تیک سفید ضخیم را میسازد و این دقیقاً همان چیزی است که اهمیت یک لوگوی خوب را نشان میدهد. بر اساس تحقیقات سایت بیبیسی، شناختن سریع یک لوگو برای هر کسبوکاری از مهمترین اقدامات لازم برای برندینگ است.
اگر با این تعاریف، قصد طراحی لوگو برای کسبوکارتان را دارید، فرقی نمیکند؛ داشتن یک بریف طراحی لوگو، چه توسط خودتان و یا توسط یک شرکت خدمات طراحی لوگو طراحی شود از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع این پیشنویس تضمین میکند که لوگوی شما دقیقاً همان چیزی است که میخواهید باشد.
در این مقاله قصد داریم تا به اهمیت بریف طراحی لوگو و سؤالاتی که از کارفرما برای نوشتن این بریف پرسیده میشود، بپردازیم. پس با ما همراه شوید.
بریف طراحی لوگو چیست؟
بریف طراحی لوگو شامل یک نمای کلی از برند شما، شرح پروژه، اهداف، مخاطبان هدف، رقبا، ترجیحات، محصولات قابلتحویل، بودجه، زمانبندی پروژه، نمونههایی از کارهای طراحی موجود و در نهایت، راهنمایی در مورد مواردی است که باید از آن اجتناب کنید.
یک بریف برای طراحی لوگو، پیشنویسی است که تمام اطلاعاتی را که یک طراح گرافیک برای ایجاد یک لوگو برای کسبوکار شما نیاز دارد را ارائه میدهد. بهطور کلی این سند حاوی اطلاعات اولیه در مورد شرکت، سبک طراحی موردنظر، چارچوب زمانی پروژه و بودجه است.
اگر بخواهیم با یک مثال، خلاصهای از بریف برای دیزاین لوگو بگوییم، دستور غذایی را تصور کنید که لیستی از مواد اولیه، دستور قضایی و مدتزمان پخت را در اختیار آشپز قرار میدهید. یک طرح مختصر نوشته شده از لوگو دقیقاً مانند یک دستور آشپزی عالی عمل میکند که به همراه مواد اولیه، طرز تهیه و مدتزمان آمادهشدن آن نیز مشخص میشود.
چرا بریف طراحی لوگو اهمیت دارد؟
بریف طراحی لوگو نه تنها برای طراح مفید است، بلکه برای صاحبان کسبوکار اهمیت بیشتری دارد. در واقع، فرم بریف طراحی لوگو کمک میکند تا هویت برند، مخاطبان هدف و رقبا را مشخص کنید. همچنین بودجه، جدول زمانی و تاریخ دقیق تحویل برای پروژه لوگوی را تعیین کنید. شما میتوانید با استفاده از بریف، مطمئن شوید که دیدگاه صاحب بیزینس را درک کردهاید و میتواند لوگویی ایجاد کنید که شخصیت و ارزشهای برند را منعکس کند.
چه سوالاتی باید در بریف طراحی لوگو پرسیده شود؟
اهمیت یک لوگو غیرقابل انکار است؛ زیرا باعث آگاهی از برند، فرصتهای بازاریابی و انتقال پیام کسبوکارتان به جهان میشود؛ بنابراین باید با دقت زیادی این کار انجام شود.
سؤالات زیر از کارفرما باعث میشود تا مشخص شود که آیا آن لوگو با نیازهای کسبوکارش مطابقت دارد یا خیر؟
۱. چه علامتی شرکت شما را نشان می دهد؟
آیا کسبوکار شما بر فروش لباس به کودکان متمرکز است؟ یا یک شرکت SEO برای مشاغل آنلاین دارید؟ صرفنظر از اینکه شرکت شما روی چه چیزی تمرکز میکند، به تصویری فکر کنید که به بهترین شکل آن را نشان دهد. به طور مثال، آمازون تقریباً همه چیز را میفروشد و بنابراین نماد A تا Z را همان شیر مرغ تا جان آدمیزاد را در لوگوی خود قرارداد.
۲. رقبای شما چه کسانی هستند؟
هدف از طراحی انواع لوگو این است که به مردم کمک کند تا برند شما را بشناسند و با یک نگاه سریع بفهمند که کسبوکار شما چه چیزی را ارائه میدهد. پس شما میتوانید با نگاهکردن به رقبای خود، بفهمید که کدام عناصر این کار را برای شرکت شما انجام میدهند.
بهعنوانمثال کافیشاپها را در نظر بگیرید. آنها اغلب از تصویر یک فنجان با خطوط بخار برای نشاندادن نوشیدنی داغ استفاده میکنند. برخی دیگر تصویری از یکدانه قهوه یا برگ چای اضافه میکنند تا به این معنی باشد که نوشیدنیهای ارگانیک سرو میکنند.
قدم بعدی شما این است که یکقدم به عقب بردارید و تصمیم بگیرید که آیا میخواهید از رقبای خود را تقلید کنید یا کاری متفاوت انجام دهید.
۳. کدام رنگ ها به برند شما می آیند؟
رنگها یکی از مهمترین المانها در طراحی لوگو هستند و صرفاً نباید به این دلیل انتخاب شوند که مورد علاقه کارفرما هستند. پس بهخاطر داشته باشید که وقتی صحبت از برندسازی و کسبوکار به میان میآید، رنگها تأثیر روانی را بر مشتریان هدف شما منتقل میکنند.
برای مثال، انتخاب قرمز بهعنوان رنگ اصلی لوگو، تم جوانی، پرخاشگری و تصمیمات جسورانه را تقویت میکند. درصورتیکه رنگ سبز اغلب نمادی از صلح و رشد است، به همین دلیل است که برندهای طبیعت و لوگوهای دوستدار محیطزیست بیشتر از آن استفاده میکنند.
۴. مخاطب هدف شما کیست؟
آیا محصولاتی را برای دانشآموزان میفروشید یا خدمات تعمیر موبایل دارید؟ یکی از مهمترین سؤالاتی که هنگام طراحی و برای درستکردن بریف طراحی لوگو باید بپرسید این است که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند. شما میتوانید با شناسایی مخاطبان، عناصر لوگویی را که میدانید کارایی ندارند حذف کنید و انتخابهای طراحی را بر روی آنهایی متمرکز کنید که کار میکنند.
لوگوی طراحی شده برای افراد مسن برای کودکان زیر ۲۰ سال به خوبی کار نخواهد کرد و بالعکس. لوگوهایی که بچهها را هدف قرار میدهند باید رنگهای روشن داشته باشند در حالی که لوگویی که برای افراد مسن طراحی می شود باید واضح و رسمی باشد.
۵. آیا در طراحی بودجه برایتان مهم است؟
اگر بودجه شما مناسب یک طراحی لوگوی حرفهای نباشد، هیچ یک از این نکات و سؤالات بالا کارایی ندارد. یک لوگوی گرانقیمت با رنگهای واضح و سایز بزرگ برای چاپ نیز پرهزینه است. پس در بریف طراحی لوگو حتماً هزینه کارفرما در نظر گرفته شود.
۶. آیا برای طراحی لوگو عجله دارید؟
از کارفرما در همان اول کار بپرسید که آیا طراحی لوگوی را برای زمان خاصی میخواهد یا خیر؟ اگر چنین است، باید زمان ادیت یا طراحی مجدد آن را نیز در نظر بگیرید. زیرا در برخی موارد ترندهای امروزی از بین خواهند رفت و ممکن است لوگوی کارفرما در ماههای آینده دیگر مرتبط به نظر نرسد.
اگر به لوگوی کوکاکولا نگاه کنید، متوجه خواهید شد که این لوگو در طول سالها به دلیل طراحی خوبش باقیمانده است.
۷. آیا باید یک طراح لوگو حرفه ای استخدام کنم؟
آخرین و مهمترین سؤال، این است که یک طراح لوگو حرفهای میخواهید یا خیر. کاری که یکیک طراح لوگو خبره انجام میدهد این است که باید تمام سؤالات بالا را بپرسند و لوگویی طراحی کند که کاملاً بیانگر کسبوکار کارفرما باشد.
بریف طراحی لوگو چگونه تهیه می شود؟
سه مرحله ساده زیر به شما در نحوه نوشتن توضیحات بریف طراحی لوگو کمک میکند.
مرحله ۱: اطلاعاتی در مورد کسب وکار به دست بیاورید.
بهتر است با اطلاعات ضروری شروع کنید تا اینکه مستقیماً به ویژگیهای زیباییشناختی لوگوی شرکت بپردازید. پس با ارائه اطلاعات در مورد کسبوکار شروع کنید. بههرحال، طراحی توسط انسان برخلاف طراحی لوگو با هوش مصنوعی به افراد، محصولات، صنایع و احساسات اهمیت بیشتری میدهند، در نتیجه، توضیح مختصری از کسبوکار به طراحی در ایجاد یک لوگوی ایدئال کمک زیادی میکند.
مرحله ۲: توصیفی از بیزینس بخواهید
یک طراح خوب میتواند خلق کند، اما بهترین طراح لوگو میتواند از یک لوگوی ساده برای جلب توجه مخاطب استفاده کند؛ بنابراین کارفرما باید با تعریف اینکه کسبوکارش در مورد چیست و چه کاری انجام میدهد، هدف واضحی از طراحی را ایجاد کند. بهتر است از صاحب برند بخواهید در حد یک یا دو جمله، تیم خود و محصولات و خدماتی که ارائه میدهد را توصیف کند.
به طور مثال، ما تیمی از طراحان مد هستیم که لباسهای مد روز و درعینحال سازگار با محیطزیست میسازیم. محصولات ما شامل لباسهای رسمی و کژوال است.
مرحله ۳: نام کسب و کار و شعار آنها را ذکر کنید
در طراحی لوگو موارد بیشتری نسبت به آنچه که به چشم میآید وجود دارد. قبل از رفتن به مراحل پایانی بریف طراحی لوگو، با ذکر نام و شعار شرکت شروع کنید. این جزئیات ظریف کوچک به نشاندادن درست احساس برند کمک میکند.
همچنین سؤالات زیر را از کارفرما در نظر بگیرید:
- اهداف تجاری خود را مشخص کنید
- چرا تصمیم به تأسیس این شرکت گرفتید؟
- اهداف شما چیست؟
- مخاطب هدف خود را توصیف کنید
- رقبای خود را فهرست کنید
پاسخ به این سؤالات میتواند شما را در طراحی لوگو راهنمایی کند.
نتیجهگیری
ممکن است پس از خواندن این مطالب که در مورد بریف طراحی لوگو ارائه دادیم، این سؤال برایتان پیش بیاید که آیا جایی برای خلاقیت طراح باقی میماند؛ پس لازم است که بگوییم وقتی نوبت به خلاقیت میرسد، بستگی به شما دارد که نسبت به مفاهیمی که به ذهنتان میآیند، باسلیقه کارفرما منطبق باشید.
یک بریف طراحی دقیق و خوب، گام اولیه برای ایجاد لوگویی است که توجه مخاطبان شما را جلب کند، هویت برند را تحت شعاع قرار میدهد و باعث برندینگ میشود. در آخر باید بگوییم که یک بریف طراحی لوگوی عالی میتواند برای هر کسبوکاری معجزه کند.
ویژگی های شغل خوب ، تاثیر شغل خوب بر روی زندگی
سایت پول یابی در زمینه مشاوره کسب و کار (به عنوان یکی از دپارتمانهای کاری خود) دارای سابقه کار با افرادی است، که به دنبال یک شغل مناسب بودند، تمایل به تغییر کسب و کار خود داشتند و یا در صدد راهاندازی مجموعه کاری بودند. اکثر افراد در ابتدای مسیر ناامید یا بیانگیزه بودند و اذعان داشتند که در یافتن شغلی مناسب ناتوان هستند. نکته جالب از تجربه این جلسات مسالهای است که ما از آن با عنوان عدم شناخت کافی از خود یاد میکنیم. چرا که درصد زیادی از افراد (بین ۶۰% تا ۷۵%) در برابر سوال “فرض کنید ما تمام خواستههای کاری شما را برآورده کنیم. حال بگویید دوست دارید چه کاری انجام دهید؟ پاسخ می دادند: فرقی ندارد؛ فقط خوب باشد.”
پاسخ آنها ما را به این حقیقت رساند که اغلب افراد نمیدانند ویژگی شغل خوب چیست؟ و یا چه ویزگیهایی باید داشته باشد؟
در این نوشته قصد داریم پیرامون شغل مناسب و ویژگیهای آن گفتگو کنیم، تا بدانیم چطور میتوانیم با این نوع شناخت، زندگی کاری بهتری را تجربه کنیم.
چرا پاسخ به سوال شغل خوب چیست اهمیت دارد؟
زمانی که به افراد پیشنهاد کاری میشود؛ نکته قابل توجه در اولین نگاه تایم کاری و درآمد است. اما دانستن ویژگی شغل خوب و موقعیت شغلی مورد بحث یا شرایط کاری تا چه اندازه اهمیت دارد؟
پاسخ به این سوال میتواند بسیار تاثیرگذار و حائز اهمیت باشد. در مراحلی حتی نحوه پاسخگویی یا نوع نگاه شخص تعیینکننده خواهد بود. زیرا شغل ما آن بخش از زندگی ماست که گاهی از دوران نوجوانی شروع میشود و بیشتر زمان بزرگسالی ما را در برمیگیرد. علاوه بر این تاثیراتش بر روان و بیولوژیک بدن ما در دهههای مختلف زندگی محسوس است. بنابراین، زندگی و سلامت روانی و فیزیکی ما به شدت تحت تاثیر عملکردهای حیطه شغلی و تاثیرات آن است. در صورت عدم انتخاب مناسب کسب و کار، ممکن است دچار اضطراب و عدم مدیریت استرس شغلی شویم..
شغل خوب چیست؟
وقتی صحبت از شغل و حرفه کاری به میان میآید، همیشه پاسخ به سوال شغل خوب چیست؟ یک جواب میلیون دلاری خواهد بود. افراد شاغل در رتبههای متفاوت و با سمتهای گوناگون همواره یک نظر واحد در مواجه با این سوال دارند. عموما پاسخها حول محور درآمد است. اما جالب اینجاست طبق پژوهشهای معتبر درآمد در رتبه سوم مولفههای لازم در رضایتمندی شغلی مطرح است.
دانلد سوپر روانشناس مشهور (۱۹۷۵) میگوید: شغل خوب این امکان را فراهم میکند، تا شما آن تصویری را که از خود در ذهن دارید، به فعل درآورید و آن را ابراز کنید.
شغل مناسب ما در واقع آن کاری است که حاضریم برای انجامش صبح با روحیه برخیزیم و تا پایان روز علیرغم تمام چالشها نیرومندی خود را حفظ کنیم. کاری است که ما با رسیدن به اولین چالشها، به جای جا زدن و استعفا دادن، انعطاف و تابآوری را انتخاب میکنیم؛ و حاضریم برای حل چالشها و مشکلات با رهاسازی پتانسیلها و خلاقیتهایمان پیش رویم و در آن کار به موفقیت برسیم.
تاثیر شغل مناسب در زندگی ما چیست؟
شغلی که انتخاب میکنیم تاثیر مستقیم بر سبک زندگی ما دارد. با یک بررسی ساده میتوانیم به نتایج قابل توجهی برسیم. اگر انتخاب شغل صرفا برای کسب درآمد باشد، ممکن است به هر فعالیتی دست بزنیم و برایمان مهم نباشد که چه تاثیراتی روی خودمان یا دیگران دارد.
اما برخی مشاغل هستند که علاوه بر اهداف مالی نیازهای معنوی را نیز ارضا میکنند. برای هر فرد زندگی کاری و اجتماعی پاسخگوی نیازهای ارتباطی او نیز هست. فرد با قرارگیری در محیط کاری بخشی از روانش که نیاز به انگیزه و به چالش کشیده شدن را دارد، پر میکند. علاوه بر این، شغل ما در ارتباط با ارزشهای وجودیمان، در بلندمدت قابلیت تبدیل ما به فردی دیگر را دارد. حتما این جمله را شنیدهاید که افراد پس از مدتی شبیه به آن کاری میشوند که انجام میدهند. این جمله گواه نکتهای است که متذکر شدیم.
در بررسی تاثیرات فیزیکی میتوان گفت فعالیت کاری ما به طور مستقیم بر ساعت بیولوژیک بدن ما تا ثیرگذار است. ساعات کاری، محیط کار، همچنین میزان و نوع فعالیت فیزیکی بر سلامت فرد شاغل موثرند.
اگر فرد در سنین نوجوانی و جوانی وارد عرصههای کاری شود، لازم است تاثیرات نوع فعالیت و حرفه خود را بر نقطه نگاهش در آینده مد نظر داشته باشد. دایره اطلاعات اجتماعی ما، استعدادها و خلاقیتهایمان در محیطهای پویای کاری پیشرفت بیشتری دارد. در ابعاد دیگر، زندگی کاری موفق؛ خانواده، ازدواج و معاشرتهای ما را نیز دستخوش تغییر میکند. بسیاری از افراد اذعان داشتهاند که مسائل کاریشان به شدت بر ازدواجشان اثر گذاشته و در نهایت برای برطرف کردن موارد پیشآمده نیازمند کمک حرفهای بودهاند.
ویژگی های شغل خوب چست؟
یکی دیگر از پرسشهای حرفهای افراد در زمینه رضایتمندی شغلی این است: چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ از کجا بدانیم عاشق چه شغلی هستیم؟
در نگاه اول پاسخ به سوالات آسان است. اما با پیچیدگیهای دنیای حرفهای که در هم آمیخته میشود پاسخ را دشوار میکند. بهترین پاسخ در درون فرد نهفته است و زمان بروز آن را به سادگی میتوان در نحوه برخورد با شروع هفته کاری یافت.
اگر شروع روز کاری برایتان انگیزه بخش یا محرک پویایی است این شغل برایتان مناسب است. و برعکس اگر حتی با فکر کردن به یک هفته کاری پیشرو احساس خستگی و بیحوصلگی میکنید، این جاست که باید حواستان به چراغهای هشداری که در وجودتان روشن میشوند، باشد.
حالا بیایید از جنبه دیگر هم به ویژگیهای شغل خوب نگاه کنیم و درباره آن بیندیشیم. این ویژگیها برای هر فردی متفاوت است. اما برخی از ویژگی های کلیدی که اغلب به صورت علمی آنها را در نظر میگیریم، عبارتند از:
- علاقه: شغل خوب باید کاری باشد که از انجام آن لذت میبرید و به آن علاقه دارید. اگر به کاری علاقه ندارید، انجام آن برای شما دشوار و خسته کننده خواهد بود.
- توانمندی: شغل خوب باید کاری باشد که برای انجام آن مهارتها و تواناییهای لازم را داشته باشید. اگر مهارتهای لازم برای انجام یک کار را ندارید، ممکن است در آن موفق نباشید یا احساس نارضایتی کنید.
- امکان رشد و پیشرفت: شغل خوب باید به شما امکان رشد و پیشرفت شخصی و حرفهای را بدهد. اگر در شغل خود احساس پیشرفت نمیکنید، ممکن است احساس خستگی و ناامیدی کنید.
- حقوق و مزایای مناسب: حقوق و مزایا باید به اندازهای باشد که نیازهای مالی شما را برآورده کند و زندگی شما را تامین کند.
- امنیت شغلی: باید امنیت شغلی داشته باشید. اگر هر لحظه نگران از دست دادن موقعیت شغلی خود هستید؛ این یک عامل هشداردهنده است، مواظب باشید.
- محیط کاری مناسب: محیط کاری باید امن، سالم و حمایت کننده باشد.
علاوه بر این ویژگی های کلیدی، برخی از ویژگی های دیگر نیز ممکن است برای برخی افراد مهم باشند، مانند:
- ساعات کاری انعطاف پذیر: برخی افراد ترجیح میدهند ساعات کاری انعطافپذیر داشته باشند تا بتوانند تعادل بین کار و زندگی شخصی خود را حفظ کنند.
- امکان کار از راه دور: برخی افراد ترجیح میدهند از راه دور کار کنند تا بتوانند از خانه یا هر مکان دیگری کار کنند.
- مشابهت با ارزش ها و باورهای شخصی: برخی افراد ترجیح میدهند در شغلی کار کنند که با ارزشها و باورهای شخصی آنها مطابقت داشته باشد.
در نهایت، بهترین راه برای تعیین اینکه کدام ویژگیها برای شما مهم هستند؛ این است که به خودتان فکر کنید و آنچه را که در یک شغل به دنبال آن هستید، مشخص کنید. با ارزیابی ویژگیهای فردی خود و آنچه از یک شغل انتظار دارید، میتوانید شغلی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد و رضایت شغلی را برای شما به ارمغان آورد.
تمرین عملی برای شناسایی ویژگی شغل خوب برای شما
- لیستی از مهارتها، تواناییها، خواستهها و نقاط قوت خود تهیه کنید.
- حال برای هر کدام از این مولفههای فردی یا خواستهها مسیری را برای شکوفایی و رسیدن به آنها طراحی کنید.
- اکنون محیطی را که میتوانید از این پتانسیلهای فردی بهره ببرید یا به اهدافتان (چه در زمینه کسب و کار و چه توسعه فردی) تجسم کنید.
- محیط کاری مناسب شما که دارای ویژگیهای مورد نظر است، توسط خودتان شناخته میشود.
- حال لازم است تا این شرایط را بازبینی کنید تا به تطبیقهایی که مدنظرتان هست برسید.
آیا شغل فعلی را باید رها کرد یا ویژگی شغل خوب را دارد؟
برخی از افراد به دلیل نارضایتی از شرایط کار خود مدام با تجسم شغل دلخواهشان ساعات کاری را تحمل و سپری میکنند. بله این یک واقعیت است که ممکن است شما مشغول انجام کاری باشید که ویژگی شغل خوب و مورد نظر شما را ندارد. اما به یاد داشته باشید بخشی از این ویژگیها ساختنی است. بهتر است ابتدا پتانسیلهای محیط فعلی را بررسی کنید. اندکی از چارچوبها و محدودیتهای ذهنی فاصله بگیرید و در شرایطی آرام و بدون سوگیری فعالیت فعلیتان را باز بینی کنید.
اگر محیط کاری شادی دارید، این یکی از ویژگی شغل خوب است. اگر مسیر رفت و آمدتان آسان و در دسترس است، اگر پلههای ترقی را در نزدیکی خود احساس میکنید، اگر گستره کاری برای شما جذاب است، اگر شغل شما به افراد بسیاری کمک میکند، اگر درآمدتان مناسب است، اگر احساس مفید بودن دارید ویا فکر میکنید با خواندن این مطالب توانستهاید با کارتان ارتباط برقرار کنید، باید بگوییم نیازی به تغییر شغل ندارید.
اما اگر با بالا رفتن اگاهیتان به این فکر میکنید که جایگاه شما در عرصه دیگر یا در محیطی دیگر تعریف شده؛ لازم است اقداماتی را برای خارج شدن از این وضعیت انجام دهید. اما حواستان باشد که این اقدامات باید حرفهای و قابل اجرا باشند؛ به گونهای که با کمترین آسیب به موقعیت مالی و روحی شما همراه باشد.
اینکه شما در انتخابتان اشتباه کردید خطایی قابل جبران است و باید بپذیرید که اکنون این نیاز در شما ایجاد شده که به دنبال رویایتان روانه شوید. فرصت را غنیمت بدانید و اجازه ندهید پروسه تحقق خواستهتان به تعویق بیفتد. همین حالا اقدام کنید اما همواره حرفهای عمل کنید. اولین قدم میتواند گفتگو با یک فرد که در این زمینه تخصص دارد، باشد. در این صورت ریسکهای احتمالی را کم میکنید.
توصیه در مورد شغل خوب چیست؟
اگر هنوز به صورت جدی وارد بازار کار نشدهاید یا نیاز به یافتن عرصه کاری مدنظرتان را احساس میکنید، پیشنهاد ما برایتان این است که روی گزینه شناخت خود بیشتر وقت بگذارید. سوالاتی از قبیل: چه نوع دیدگاهی دارید؟ محرکهای اصلی انگیزه بخشتان چیست؟ وجودتان برای انجام چه رسالتی خلق شده است؟
علاوه بر اینها، سوالات تخصصیتر در زمینه کاری وجود دارند، که در مبحث برنامهریزی شغلی بسیار مورد پر اهمیت است. میخواهید رهبر باشید یا یک متخصص؟ میخواهید با چالشها برقصید یا در یک چهارچوب از پیش تعیین شده حرکت کنید؟ از کجا باید شروع کنید؟ برنامه راهبری شما چیست؟ چطور برنامههایتان را اجرا میکنید؟
کارشناسان خبره در این زمینه میتوانند شما را در مورد شناخت تیپ شخصیتان به صورت تلفنی و حضوری و حتی آنلاین راهنمایی کنند. نکته بسیار مهم، این است که بدانید؛ هیچکدام از تیپهای شخصیتی نسبت به دیگری برتری ندارند. علاوه بر این، مشاورهها برای ارتقا شخصیتی و خلق پتانسیل حداکثری افراد است. زمانیکه برای رهایی از محدودیتها، تصمیم به انجام مشاوره حرفهای میگیرید و زمانتان را برای توسعه فردی و زندگی کاریتان سرمایه گذاری میکنید؛ زندگی بهتر و درآمد بیشتر را تجربه خواهید کرد.
شغل خوب اینترنتی
امروزه بسیاری از مردم بهدنبال شغلهای اینترنتی هستند و رویای داشتن یک کسب و کار اینترنتی را دارند. در مقالههای بسیار زیادی از تیم دکتر ویز، شغل اینترنتی را توضیح دادهایم و کسب و کارهای اینترنتی را به شکل دقیق بررسی کردهایم.
حوزههای کوچک میتوانند برای شروع یک کسب و کار اینترنتی بسیار ناب باشند. برای مثال فروشگاه اینترنتی مدیسه یکی از این فروشگاههایی بود که در ابتدا با پوشاک فعالیت خود را آغاز کرد اما این روزها کالاهای بسیار زیادی را به فروش میرساند و به تازگی وارد حوزه سوپر مارکت یا همان دسته FMCG (کالاهای زود مصرف) نیز شده است. اما اگر از همان ابتدا میخواست در همه حوزهها وارد شود قطعا به چنین موفقیتی نمیرسید.
نتیجهگیری
در این مقاله، ویژگیهای یک شغل خوب را بررسی کردیم. این ویژگیها به دو دسته کلی تقسیم می شود: ویژگیهای فردی و ویژگیهای محیطی.
ویژگیهای فردی شامل علاقه، استعداد، مهارت، ارزشها و اهداف فرد میشود. شغلی که با این ویژگیها همخوانی داشته باشد، میتواند رضایت شغلی فرد را افزایش دهد. ویژگیهای محیطی شامل حقوق و مزایا، امنیت شغلی، فرصتهای شغلی، انعطافپذیری، محیط کاری و فرهنگ سازمانی میشود. شغلی که این ویژگیها را داشته باشد، به فرد کمک میکند تا زندگی کاری و شخصی متعادلتری داشته باشد.
البته، مهم است که توجه داشته باشیم که ویژگیهای یک شغل خوب برای هر فرد متفاوت است. ممکن است فردی به شغلی با درآمد بالا و امنیت شغلی بالا اهمیت بیشتری بدهد، در حالی که فردی دیگر به شغلی با علاقه و چالش بیشتری اهمیت دهد. بنابراین، برای انتخاب یک شغل خوب، مهم است که خود را به خوبی بشناسید و ویژگیهای شغلی که برای شما مناسب است را مشخص کنید.
در این مقاله چند نکته برای انتخاب یک شغل خوب آورده شد که عبارتند از:
- خودشناسی: قبل از هر چیز، سعی کنید خود را به خوبی بشناسید. نقاط قوت و ضعف خود، علاقهمندیها و ارزشهای خود را درک کنید.
- تحقیق: درباره مشاغل مختلف تحقیق کنید. اطلاعات مربوط به حقوق و مزایا، امنیت شغلی، فرصتهای شغلی، محیط کاری و فرهنگ سازمانی را جمعآوری کنید.
- مشاوره با افراد باتجربه: با افرادی که در زمینه شغلی مورد نظر شما تجربه دارند، مشورت کنید. از آنها بپرسید که چه عواملی را در انتخاب شغل خود مدنظر داشتهاند و چه توصیههایی برای شما دارند.
با توجه به این نکات، میتوانید با دقت بیشتری شغل مناسبی را برای خود انتخاب کنید.
بهترین مشاغل آزاد پردرآمد و پولساز در ایران
در این مقاله ما در مورد رایجترین شغلهای آزاد در ایران و مزایای انواع شغل آزاد برای شما صحبت خواهیم کرد. همچنین به شما در پیداکردن جواب بهترین شغل آزاد در ایران چیست نیز کمک میکنیم.
شغل آزاد چیست؟
در پاسخ به سؤال مشاغل آزاد چیست باید بگوییم اصطلاح شغل آزاد یا کار آزاد به حرفهای گفته میشود که فرد در آن نوعی خود اشتغالی دارد، این کلمه به این معنی است که شخص برای خودش کار میکند و محصولات یا خدمات خود را به مشتری ارائه میدهد. در این گونه شغلها دیگر نیازی به برقراری روابط کاری طولانی مدت وجود ندارد.
نکته مثبت دیگر که در مورد شغل آزاد وجود دارد این است که این حرفه تنها محدود به تعداد معینی از مشاغل نمیشود و تنوع کاری بالاتری نسبت به انواع مشاغل دارد. به علاوه کار آزاد یک شغل بسیار انعطاف پذیر است، به این معنی که شما با شروع فعالیت خود در این حرفه دیگر با برخی محدودیتهایی که در شغلهای دولتی یا سنتی وجود دارد مواجه نمیشوید، محدودیتهایی مانند کشور، محل اقامت، مسائل مربوط به ویزا و سایر شرایطی که معمولاً هنگام انتخاب یک شغل سنتی ممکن است با آن روبرو شوید.
انواع شغل آزاد
شغلهای آزاد را میتوان بر اساس عوامل مختلفی دستهبندی کرد. یکی از این عوامل، نوع محصول یا خدماتی است که توسط فرد ارائه میشود. بر این اساس، شغلهای آزاد را میتوان به دو دسته زیر تقسیم کرد:
- شغلهای آزاد مرتبط با محصولات
- شغلهای آزاد مرتبط با خدمات
شغلهای آزاد مرتبط با محصولات
در شغلهای آزاد مرتبط با محصولات، فرد محصولات مختلفی را تولید یا وارد کرده و آنها را به فروش میرساند. از جمله رایجترین شغلهای آزاد مرتبط با محصولات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فروشگاههای مواد غذایی
- فروشگاههای پوشاک
- فروشگاههای لوازم خانگی
- فروشگاههای لوازم آرایشی و بهداشتی
- فروشگاههای کتاب و لوازم تحریر
- فروشگاههای لوازم الکتریکی
شغلهای آزاد مرتبط با خدمات
در شغلهای آزاد مرتبط با خدمات، فرد خدمات مختلفی را به مشتریان ارائه میدهد. از جمله رایجترین شغلهای آزاد مرتبط با خدمات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خدمات فنی و مهندسی
- خدمات آموزشی
- خدمات درمانی
- خدمات مشاورهای
- خدمات هنری و فرهنگی
- خدمات گردشگری
لیست رایج ترین شغل های آزاد در ایران
قبل از پرداختن به لیست انواع شغل ها ازاد پردرآمد باید بگوییم با توجه به شرایط اقتصادی فعلی ایران دیگر نمیتوان با قطعیت گفت که انواع شغل های آزاد درآمد بیشتری از فرم دولتی آن دارند. در واقع این کسب و کارها علاوه بر این که میتوانند برای یک شخص بسیار پر سود و درآمدزا باشند، میتوانند برای برخی دیگر شغلی بسیار متزلزل و بدون هیچ گونه درآمد ثابتی باشند که حتی درآمد حاصل از آن کفاف گذراندن یک ماه زندگی یک خانواده را نمیدهد.
البته موفقیت شما چه در این شغلها و یا در شغلهای دولتی تنها در گرو تلاش و پشتکار خود شما است و هیچگونه عامل داخلی یا خارجی دیگری روی آن تأثیر ندارد. در ادامه این مقاله قرار است برای شما چند تا بهترین مشاغل آزاد در ایران را معرفی کنیم.
۱- مربیگری
مربیگری یکی از انواع شغل های آزاد است که جدیداً در ایران بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. این حرفه جز یکی از مشاغل آیندهداری است که خیلیها معتقدند قرار است تا در سالهای آینده پیشرفت زیادی را تجربه کند.
۲- مشاور املاک
داشتن یک بنگاه املاک و یا کار کردن در آن یکی از پردرآمدترین شغل های آزاد ایران محسوب میشود. اشخاص مشغول به فعالیت در این حرفه به مردم در خرید و اجاره املاک کمک میکنند.
۳- آرایشگاه
آرایشگاه را میتوان یکی از انواع مشاغل آزاد دانست که از بهترین شغل های آزاد در ایران محسوب می شود و در تمام نقاط جهان تقریباً درآمد خوبی دارد و هیچگاه بیمشتری نمیماند. خصوصاً در ایران، آرایشگاه یکی از مشاغلی است که تقریباً درآمد خیلی خوبی دارد هم برای آقایان و هم برای بانوان دارد. همچنین شما می توانید برای درآمد بیشتر از طریق راهاندازی آرایشگاه با تبلیغات آن را به افراد مختلف بشناسانید.
۴- مترجمی
مترجمی یکی دیگر از پر درامد ترین شغل های ازاد است که مهارتی بسیار ارزشمند محسوب میشود. مترجمی نیز جز آن دسته از شغلهایی است که میتوانید با استفاده از آن حتی در کشورهای دیگر نیز به کسب درآمد دلاری مشغول شوید. پس اگر به زبان دومی تسلط دارید میتوانید به واسطه آن کسب درآمد کنید. پیشبینی شده است که این شغل در دهه آینده بیش از ۴۲ درصد رشد خواهد کرد.
۵- عکاسی
همانطور که میدانید عکاسی یک مهارت ساده است که به دانش فنی پیچیده و خاصی نیاز ندارد و یکی از بهترین شغل های آزاد در ایران محسوب می شود و اگر شما عاشق عکاسی هستید میتوانید با گذراندن دورههای آموزش مربوط به آن، این حرفه را به طور جدی آغاز کنید. همچنین میتوانید به عنوان فیلمبردار حرفه ای در جشنها و رویدادها مشغول به فیلمبرداری شوید و از این راه کسب درآمد نمایید.
۶- فروشنده صنایع دستی
این نوع کسب و کار که در لیست مشاغل آزاد موجود در ایران نیز ثبت شده است بیشتر برای دانشجویان دختر مناسب است؛ زیرا مهارت گلدوزی، طراحی جواهر و یا ساخت دکوراسیون منزل امری ساده است و به ظرافت و مهارت نیاز دارد که دخترها قادرند تا به خوبی از پس آن برآیند و یادگیری این گونه مشاغل از طریق اینترنت امکان پذیر است. علاقهمندان به این شغل پس از یاد گرفتن این حرفه و ساخت چند نمونه کار میتوانند با تشکیل یک صفحه در رسانههای اجتماعی مانند؛ اینستاگرام و فیسبوک محصولات خود را به نمایش بگذارند و از فروش آنها کسب درآمد کنند.
۷- معلم خصوصی
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به موضوعات تحقیقی علاقهمندید و استعدادی در زمینه سادهسازی و توضیح آن به دیگران دارید، میتوانید به عنوان یک معلم خصوصی مشغول به کار شوید و به دانش آموزان خود به طور خصوصی به درک و فهم ساده تر برخی دروس مانند ریاضیات، علوم … کمک کنید.
۸- جراحان و پزشکان
از دیگر انواع شغل آزاد می توان به جراحی اشاره کرد. جراحی و پزشکی به دلیل ماهیت حیاتی که دارند جز شغل های پردرآمد آزاد در سرتاسر دنیا محسوب میشوند. همچنین این مشاغل دارای ریسک بالایی هستند و نیاز به دانش گسترده و تجربه بالا دارند.
۹- موبایل فروشی و تعمیرات موبایل
با توجه به تورمها و گرانیهای بیسابقه جدید که در ایران شاهد آن هستیم، شاهد گران شدن قیمت انواع گوشیهای هوشمند بودهایم. با توجه به گران شدن قیمت اولیه این گوشیها، قیمت خدمات تعمیراتی و فروش لوازم جانبی آنها نیز افزایش یافته است. در حال حاضر شغل فروش موبایل و تعمیرات موبایل یکی از پولسازترین مشاغل از بین شغل های آزاد فنی در ایران محسوب میشود.
۱۰- وکالت
اگر وکالت بهترین شغل آزاد در ایران نباشد، قطعاً یکی از بهترینهای آن محسوب میشود. این شغل درآمد خوب و قابل توجهی در ایران دارد و علاوه بر سختیهایی که دارد یک شغل هیجانی نیز محسوب میشود.
۱۱- راه اندازی فروشگاه آنلاین
یکی از مشاغل آزاد پردرآمد مرتبط با دیجیتال مارکتینگ، راه اندازی فروشگاه آنلاین یک شغل آزاد با سرمایه کم است. در صورت علاقمندی به ایجاد فروشگاه اینترنتی می توانید مقاله «ایده برای آنلاین شاپ» را مطالعه نمایید.
۱۲- تأسیس یک آشپزخانه یا بیرون بر غذا
می توان گفت تأسیس یک آشپزخانه و یا بیرونبر یکی دیگر از پردرآمدترین شغل های آزاد ایران محسوب میشود. همچنین اگر شما در این حرفه از کیفیت غذا و سرویسدهی تقریباً مناسبی برخوردار باشید، میتوانید در مدت زمان کمی بسیار محبوب شوید و به فروش خوبی دست پیدا کنید.
معرفی شغل های آزاد با سرمایه کم در ایران
در معرفی شغل آزاد پردرآمد در ایران باید بگوییم امروز دیگر برخلاف گذشته با پیشرفت علم، پیدا کردن یک شغل آزاد و سودآور که نیاز به سرمایه اولیه کمی هم داشته باشد برای همه امکان پذیر است. در ادامه این مقاله قرار است شما را با تعدادی از این شغلها در ایران آشنا کنیم.
انجام کارهای فریلنسری و کارهایی که در خانه به واسطه اینترنت انجام میشوند یکی از انواع شغل های آزاد با سرمایه کم است که هرکس میتواند از عهده انجام آن بربیاید. به طور کلی کارهایی که به واسطه اینترنت و از طریق دورکاری انجام میشوند به دلیل اینکه شخص هزینهای را صرف رفت و آمد و یا اجاره یک مکان به عنوان شرکت نمیکند، میتوان گفت که سرمایه اولیه اندکی نیاز دارند.
در ادامه شما را با ۳ نوع از این مشاغل پرطرفدار و کمهزینه آشنا میکنیم:
۱- تولید محتوا
در واقع شخصی که تولید محتوا میکند با هدف جذب مخاطب به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای تبلیغ یک محصول یا خدمات خاص اقدام به تولید محتوا مینماید. محتوا نیز به صورت اشکال مختلفی ارائه میشود که از طریق اینترنت و رسانههای اجتماعی برای همگان قابل خواندن و یا شنیدن است. در واقع یک تولیدکننده محتوا در کار خود به جستجوی طولانی مدت موضوعات مختلف، تنظیم مجدد آنها و ارائه آنها به روشی کاملا جدید و متفاوت به مخاطبین میپردازد.
۲- اینفلوئنسری
این روزها با محبوبیت یافتن هرچه بیشتر شبکههای اجتماعی شغلی تحت عنوان اینفلوئنسر خصوصاً در اینستاگرام بسیار محبوب و معروف شده است. این شغل درآمد اولیه بسیار اندکی نیاز دارد اما یک شخص باید قادر باشد تا بتواند به خوبی با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنند و فالوورهای خود را بالا برده و با دریافت تبلیغات از شرکتهای مختلف به کسب درآمد مشغول شود.
۳- ادمین شبکه های اجتماعی
با توجه به محبوبشدن هرچه بیشتر فروشگاههای آنلاین و پر رنگ شدن نقش شبکههای اجتماعی در خرید و فروش محصولات و به دلیل حجم بالای تقاضای کاربران برای خرید، گاهی صاحبان این مشاغل نمیتواند به تنهایی از عهده پاسخگویی به تمامی کاربران خود بربیایند به همین جهت اقدام به استخدام ادمین شبکههای اجتماعی میکنند. این کار شغلی با سرمایه اولیه بسیار اندک است و جز مشاغل راحت و در دسته بهترین کارهای آزاد قرار می گیرد.
شغل دولتی بهتر است یا آزاد؟
اکنون که به خوبی با لیست مشاغل آزاد موجود در ایران آشنا شدهاید بهتر است به سؤال شغل های غیر دولتی یا دولتی بپردازیم و بگوییم همواره جوانان پس از اتمام دانشگاه این سوال را در ذهن خود دارند که شغل آزاد بهتر است یا دولتی؟ البته هر یک از این دو نوع شغل مزایا و معایب خاص خود را دارند اما در ایران اکثر مردم ترجیح میدهند تا در یکی از مشاغل دولتی مشغول به کار شوند، زیرا معتقدند مزایا آن خیلی بیشتر از معایبش است و تمام تلاش خود را صرف این موضوع میکنند تا در آزمونهای دولتی شرکت کنند و پذیرفته شوند.
برخیها نیز شغل آزاد را به این دلیل انتخاب میکنند که دیگر به اصطلاح آقای بالا سر نداشته باشند و خودشان رئیس خودشان باشند، همچنین این دسته از افراد معتقدند که مشاغل آزاد دارای درآمد بسیار بیشتری نسبت به مشاغل دولتی هستند.
بین این ادعاها هیچکس نمیتواند به طور قطعی اعلام کند که کدام شغل نسبت به دیگری برتری دارد، اما چیزی که مشخص است این است که هر فرد باید بر اساس شرایط استعداد و عوامل دیگر اقدام به انتخاب یکی از این دو دسته شغل موجود کند.
قطعاً برای کسانی که قصد دارند تا با سرعت بسیار زیادی پولدار شوند و راه صد ساله را در یک شب طی کنند، انتخاب یکی از انواع شغل های آزاد می تواند گزینهای منطقیتر نسبت به مشاغل دولتی باشد، اما آنها باید تمام جوانب را در نظر بگیرند و بدانند که موفق شدن در این عرصه نیازمند خلاقیت و ایدههای کاملاً نو است.
مشاغل دولتی نیز مناسب آن دسته از افرادی است که ترجیح میدهند در برابر زمان کاری مشخصی که کار میکنند حقوق ثابت ماهیانه دریافت نمایند. این دسته از افراد شاید در دسته آدمهای ریسکپذیر نباشند و ترجیح میدهند تا یک شغل آرام و ساده به دور از هرگونه هیجان داشته باشند. در واقع طرفداران مشاغل دولتی به علت امنیت شغلی این کار آن را انتخاب کردهاند. دلیل دیگر این انتخاب ممکن است مزایای بعد از بازنشستگی باشد که بتواند در آینده نیز آنها را تامین کند
البته در حال حاضر در ایران به دلیل تقاضای حجم زیادی از مردم برای استخدام در ادارات و سازمانهای دولتی، آزمونهای آن را اندکی دشوارتر از قدیم کردهاند و امکان استخدام در این قبیل شغلها خیلی کم و محدود شده است.
تعریف شغل ، حرفه و بیکار ، انواع شغل و کاربردهای هر یک
شغل، مسئلهای بزرگ در زندگی روزمره مردم و کسب و کار کارآفرینان.
در نگاه اول شغل راهی برای کسب درآمد و امرار معاش مردم است اما این مسئله به قدری بزرگتر است که در تمام مناظرات سیاسی و روندهای رشد اقتصادی دولتها جزو مهرههای اصلی بازی قدرت به شمار میرود و حتی مشاوره شغلی به نیاز اصلی کسب و کارها تبدیل شده است. در نگاه کلان مدیران با بهینه سازی روندها و ایجاد فرصتهای شغلی برای افراد دارای زمینه شغلی مناسب، شرایط را برای مردم فراهم میکنند تا در کاری که به آن علاقه دارند در جهت اهداف کلان سیاسی و اقتصادی قدم بردارند.
اما در نگاه جزء مردم نیاز به کسب درآمد و رفع نیازهای مالی برای تامین مسکن، خوراک، پوشاک و سرگرمی به کار مناسبی با ویژگی های شغل خوب نیاز دارند که پس از تبحر در حرفه مدنظر میتوانند وارد شغل مدنظرشان شوند.
اما بیایید به این موضوع نگاهی بیاندازیم که در سال ۲۰۲۵ دقیقا تعریف شغل چیست و شاغل کیست؟
شغل چیست؟ (مرکز آمار ایران) |
|
شغل چیست؟ (سازمان جهانی کار) |
|
شاغل کیست؟
شاغل به فردی گفته میشود که برای انجام مسئولیتها و وظایف شغلی تعیین شده استخدام میشود و حقوق دریافت میکند. شرکتی که فرد را استخدام کرده است انتظار دارد که او به درستی وظایف خود را انجام دهد. شما در هر یک از انواع شغلها مشغول شوید، یک شاغل شناخته خواهید شد.
طبق مرکز آمار علاوه بر صاحبیبن مشاغل، افراد زیر نیز شاغل محسوب میشوند:
- افرادی كه بدون دريافت مزد براي يكی از اعضاي خانوار خود كه با وی نسبت خويشاوندی دارند، كار مي كنند:كاركنان فاميلی بدون مزد
- كارآموزانــی كــه در دوره كارآمــوزی فعاليتــی در ارتبــاط بــا فعاليــت مؤسســه محــل كارآمــوزی انجــام میدهنــد، يعنــی مســتقيما در توليــد كالا يــا خدمــات ســهيم
هستند و فعاليت آن ها “كار” محسوب میشود - محصلانی كه در هفته مرجع، كار كردهاند (مانند کسانی که در حال انجام شغل دانشجویی هستند)
- تمـام افـرادی كـه در نيروهـای مسـلح به صـورت كادر دائـم يـا موقـت خدمـت میكننـد : نيروهـای مسـلح پرسـنل كادر و سـربازان، درجـه داران، افسـران وظيفـه
نيروهای نظامی و انتظامی
پس بیکار کیست؟
- بيكار به تمام افراد ۱۰ ساله و بيش تر اطلاق مي شود كه در هفته مرجع فاقد كار باشند : دارای اشتغال مزدبگيری يا خوداشتغالی نباشند
- در هفته مرجع يا هفته بعد از آن آماده برای كار باشند: براي اشتغال مزدبگيری يا خوداشتغالی آماده باشند
- در هفتـه مرجـع و سـه هفتـه قبـل از آن جويـای كار باشـند : اقدامات مشـخصی را به منظور جسـتجوی اشـتغال مزدبگيری و يا خوداشتغالی به عمل آورده باشند
- افـرادی كـه به دليـل آغـاز بـه كار در آينـده يـا انتظـار بازگشـت بـه شـغل قبلـی جويـاي كار نبـوده، ولـی فاقـد كار
انواع شغل
در سرتاسر دنیا شغلهای زیاد و متنوعی وجود دارد که به شکلهای مختلف میتوان آنها را دستهبندی کرد. به عنوان مثال انواع شغلها را بر اساس نحوه انجام آن، مکان انجام، مهارتهای لازم، ویژگیها و مشخصات افراد مشغول در آن شغل و … تقسیمبندی میکنند. در ادامه به انواع شغلها اشاره میکنیم و اگر مقاله چگونه مورد علاقه خود را پیدا کنیم را مطالعه کرده باشید، آشنایی با انواع شغل ها به شما دید بازتری خواهد داد:
شغلهای آزاد
یکی از انواع شغلها، شغل آزاد است که در آن فرد با استفاده از توانایی یا سرمایه خود، کسب و کاری راهاندازی میکند و خدمات یا محصولاتی را به دیگران ارائه میدهد. افرادی که به شغل آزاد مشغول هستند، معمولا کارفرما ندارند یا حداقل کارفرما مستقیم ندارند؛ حتی پس از رشد کسب و کارشان میتوانند به عنوان کارفرما برای استخدام نیرو اقدام کنند. به عنوان مثال بلاگرها و یوتیوبرها نیز دارای شغل آزاد هستند
شغلهای خانگی
امروزه مشاغل خانگی، راهکارهای موثری برای خوداشتغالی و کسب درآمد محسوب میشوند. از آنجایی که این مشاغل در خانه انجام میشوند، مزایای زیادی دارند از جمله:
- باعث کسب درآمد زنان خانهدار میشوند و بین مسئولیت خانوادگی و مسئولیت شغلی آنها توازن ایجاد میکنند.
- هزینههای مربوط به خرید، اجاره و رهن محل کار و ایاب و ذهاب بطور کامل حذف میشود.
- برای سایر اعضای خانواده نیز میتوان فرصت شغلی ایجاد کرد.
شغلهای خدماتی
شغلهای خدماتی به مشاغلی میگویند که در آنها خدماتی ارائه میشود. برای ایجاد انواع شغل خدماتی فقط باید دانش یا مهارتی را داشته باشید که مشتریان به دنبال آن هستند. به عنوان مثال خدمات شسشتو و نظافت و یا حتی خدماتی مانند سئو و طراحی سایت در این دسته قرار میگیرند.
شغلهای تولیدی
شغل های تولیدی علاوه بر دانش و تخصص به سرمایه نیز نیاز دارند. اما بر خلاف تصور عموم حتما نیازی به تولید محصولات فیزیکی نیست و میتوانید محصولات آنلاین نیز تولید کنید. در کشورهایی که اقتصاد آنها بر پایه تولید استوار است و رشد با تولید اتفاق میافتد این شغل ها بسیار محبوب هستند.
شغلهای مهندسی
یکی از رشتههای محبوب و پرکاربرد در جامعه امروزی، مهندسی است و مهندس به کسی گفته میشود که با علوم مهندسی آشنا باشد. مهندسان باید دارای ذهن بازی باشند و با حیطه کاری خود به خوبی آشنا شوند. مهندسی نیز یکی از مشاغل پردرآمد محسوب میشود و برای موفقیت در آن باید به دانش و مهارت زیادی دست یابید.
شغلهای فنی
مشاغل فنی به شغلهایی گفته میشود که برای وارد شدن به آنها، تنها به کسب مهارت و تخصص مرتبط با آن نیاز دارید. این مشاغل در همه کشورها بازار کار مناسبی دارند و از امنیت شغلی بالایی برخوردار هستند. علاوه بر این، هنوز اشباع نشدهاند و به نیروی زیادی نیازمند هستند. تنها با داشتن مهارت میتوانید آینده شغلی خود را در مشاغل فنی تضمین نمایید.
شغل فریلنسری
فریلنسری شغلی است که در آن فرد به تخصص خاصی نیاز دارد تا بتواند از شرکتهای مختلف پروژه بگیرد و بابت آن حقوق دریافت کند. فریلنسر نیز یک آزادکار محسوب میشود و خوداشتغال است. با این تعبیر، مشاغلی که بتوانند به شکل برون سپاری و پروژهای انجام شوند، در دسته مشاغل فریلنسری قرار میگیرند. فریلنسری فقط به صورت دورکاری نیست، بر اساس نظر کارفرما ممکن است به حضور در محل هم نیاز باشد.
شغل کارمندی
کارمندان معمولا در سازمانها و ارگانها مشغول به فعالیت هستند و وظایف آنها بیشتر در زمینه اداری و دفتری است. وظایف یک کارمند بر اساس فرآیندهای اداری موسسه تعیین میشود؛ اما به طور کلی وظایفی مانند تایپ و تند نویسی، جواب دادن به تلفن، کاربری دستگاههای اداری و … برعهده کارمند خواهد بود.
شغلهای روستایی
اکثر افراد به دلیل بالا بودن امکانات رفاهی و زندگی در شهرها، آن را به زندگی در روستا ترجیح میدهند. روستاییان به دلایل مختلفی مانند امکانات بیشتر، اشتغال و غیره، زندگی روستایی را رها میکنند و به شهر مهاجرت میکنند. حجم بالایی از محصولات مصرفی مردم در روستا تولید میشود؛ به همین دلیل مشاغل روستایی پتانسیل بالایی برای کسب سود زیاد دارند و بسیاری به دنبال شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان در روستا هستند. شغلهای روستایی زیاد هستند و در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- پرورش دام
- پرورش طیور
- پرورش ماهی
- کاشت سبزیجات، میوهجات و صیفیجات
- تولید محصولات لبنی
- زنبورداری و تولید عسل
تفاوت کار، شغل و حرفه
شغل چیست؟ (تعریف شغل به زبان ساده)
زمانی که در فضای کسب و کار قرار میگیرید، اولین واژهای که با آن روبرو میشوید شغل است. سوالی که ممکن است ذهن شما را مشغول کند این است که شغل چیست؟ رابطهای که باعث میشود اعضای یک سازمان، ارگان یا شرکت به هم وصل شوند، شغل است. همه افراد باید تحت عنوان شغلی مشخصی شروع به فعالیت کنند؛ چرا که با مشخص شدن عنوان شغلی تعهدات طرفین مشخص میشود و از هرگونه مشکل در آینده جلوگیری خواهد شد.
شغل به مجموعهای از فعالیتها و وظایف گفته میشود که توسط یک واحد اقتصادی تعیین میشوند و برعهده یک فرد قرار میگیرند. معیار شمردن شغل، بر اساس تعداد واحدهایی است که فرد در آنها مشغول است. بنابراین زمانی که یک فرد را دو شغله مینامند، یعنی آن فرد برای دو شرکت یا کارفرما مشغول به کار است. در صورتی که به دنبال شاغل شدن با توجه به مهارت خود هستید، برای به دست آورن شغل مورد نظر، بهترین پیشنهاد، مشاوره کسب و کار است تا بتوانید در سریعترین زمان ممکن، بیزینس مورد علاقه خود را راه اندازی کنید.
تعریف کار (Job)
در بخش گذشته به سوال شغل چیست پاسخ دادیم. سوالی که اکنون مطرح میشود این است که کار چیست؟ هرگونه فعالیت که توسط افرادی با هر نوع جنسیت یا هر سنی انجام میشود و هدف از انجام آن، ارائه خدمات یا تولید کالا است با نام کار شناخته میشود. قانونی یا غیرقانونی بودن و رسمی یا غیررسمی بودن، در تعریف کار معنایی ندارند.
تعریف حرفه
منظور از حرفه، کسب تجربه و دانش در یک حوزه کاری مشخص است. تفاوت حرفه و شغل این است که در شغل هدف از انجام فعالیت، رفع نیازهای مالی است؛ در حالی که هدف از انجام فعالیت در حرفه، ارتقاء مهارتها و کسب تجربه خواهد بود. از این شاخه به آن شاخه پریدن و فعالیت در زمینههای مختلف نمیتواند به شما در داشتن حرفه کمک کند.
حال که متوجه مفاهیم اصلی شدیم بهتر است برای تسلط بیشتر به ۳ موضوع مهم زیر نیز بپردازیم
زمینه شغلی (Career) چیست؟
منظور از زمینه شغلی، مجموعهای از شغلهایی است که شما انتخاب میکنید و در آنها فعالیت میکنید تا در نهایت به شغل مناسب خود برسید. با استفاده از زمینه شغلی به اهداف شغلی و اهداف زندگیتان نزدیکتر خواهید شد. مسیر شغلی به گونهای نیست که در زندگی شغلیتان فقط یکبار آن را انتخاب کنید؛ بلکه یک تصمیم تکرارشونده است. پس از اینکه مهارتهای خود را افزایش دادید، میتوانید برای تغییر زمینه یا مسیر شغلی خود تصمیمگیری کنید.
فرصت شغلی چیست؟
فرصت شغلی (job opportunity) به یک موقعیت شغلی است که به سبب تغییر شغل یا ترک نیروی کار پیشین یا ایجاد نیاز به نیروی جدید در مجموعه به وجود میآید و در بازه استخدام فرد مناسبی برای آن موقعیت استخدام نشده است.
پست چیست:
حال که اصطلاحات بالا را فراگرفتیم بهتر است به اطلاح پست بپردازیم. این اصطلاح به یک جایگاه در چارت سازمانی اشاره دارد؛ جایگاهی که میتوان یک فرد را در آن تعیین و منصوب کرد.
در زبان عامیانه، معمول است که اصطلاح “پست” برای مقامها و جایگاههای میانی و ارشد در سازمانهای بزرگ و نیز در سازمانهای دولتی و حاکمیتی مورد استفاده قرار بگیرد.
به یاد داشته باشیم که “پست” به یک جایگاه اشاره میکند و نه لزوماً به یک فعالیت معنادار و مفید در حوزهٔ اقتصادی. به عنوان مثال، ممکن است مدیر یک سازمان به دلیل داشتن علاقه به یکی از دوستان یا اقوام خود، یک جایگاه (پست) را به چارت سازمانی اضافه کند و آن فرد را در آن جایگاه قرار دهد (به عنوان مشاور مدیرعامل در زمینهٔ توسعهٔ فضایی برای یک شرکت فعال در حوزه دامداری).
نمونه سوالات مصاحبه شغلی و نکات عملی و تعیین کننده در مصاحبه
آیا تا به حال به یک مصاحبه کاری دعوت شدهاید؟ یا درخواستی برای کسب یک موقعیت شغلی داشتهاید؟ اگر پاسخ شما مثبت باشد، حتماً میدانید که جلسه مصاحبه شغلی برای بیشتر افراد چالشبرانگیز است. افراد تمایل دارند تا با نشان دادن ویژگیهای مثبت و تخصص در حرفه مورد علاقه خود، مشغول بهکار شوند.
در این بین، یک مصاحبه موفقیتآمیز، ما را به اهدافان نزدیکتر میکند. دکتر ویز در این نوشته قصد دارد تا نکات مصاحبه شغلی برای برگزاری یک جلسه قدرتمند و رضایتبخش را برای شما بازگو کند.
یکی از کارهای جذابی که میتوانید انجام دهید این است که قبل از مصاحبه با خود جلسه بگذارید و در این جلسه، سؤالاتی که برای کارفرما اهمیت دارد را از خود بپرسید. این سؤالات باید کاملاً شفاف باشند تا کارفرما بتواند بهراحتی تصمیمگیری کند. در ابتدا لازم است این نکته را یادآوری کنیم که جلسات مصاحبه برای هر دو طرف (مصاحبهکننده و مصاحبهشونده) بهعنوان یک تجربه و فرصتی برای شناخت و تصمیمگیری میباشد. از سوی دیگر، فرد مصاحبهشونده باید قبل از شرکت در مصاحبه، به همه موضوعات فکر کند و خود را برای آن آماده نماید.
در ابتدا بهتر است با مدلهای رایج کسب و کار اینترنتی آشنایی داشته باشید تا در صورت نیاز، از این موارد در مصاحبه خود سخن بگویید. باید سؤالات درستی درباره کسبوکار مورد نظر از خود بپرسید. آیا این ساعت کاری برای من مناسب است؟ آیا میتوانم در این کار پیشرفت کنم؟ چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ آیا همراستا با ارزشهای من است؟ آیا تواناییها و مهارتهای من برای این شغل کافی است؟
مصاحبه شغلی چیست؟
مصاحبه شغلی به گفتوگویی اطلاق میشود که بین یک کارفرمای بالقوه و یک متقاضی کار انجام میگیرد. کارفرما میتواند در طول جلسه شخص متقاضی را تحتنظر داشته و شرایط عمومی و ظاهری او را برای شغل موردنظر ارزیابی کند. از طرفی متقاضی هم تلاش میکند که در مورد شغل مورد نظر و همچنین کارفرما، اطلاعات بیشتری جمعآوری کند تا دریابد که آیا میتواند نیازها و علایق آنها را برآورده سازد یا خیر؟
مصاحبه شغلی در واقع مکالمهای بین دو نفر است که هر کس سعی میکند اطلاعات بیشتری درمورد طرف مقابل کسب کند. روند مصاحبه کاری مانند یک خیابان دو طرفه است. که هر دو طرف قصد رسیدن به یک هدف را دارند. هدف مصاحبهشونده یافتن شغل مناسب شماست. از سوی دیگر، کارفرما هم قصد دارد شخص مناسبی را انتخاب و استخدام کند.
در مصاحبه استخدامی چه سؤالاتی بپرسیم؟
در واقع مصاحبه شغلی را میتوان نوعی فرصت برای کارگزار دانست که بتواند بهواسطه آن، کارجوی موردنظر خود را برای ورود به شرکت پیدا کند. از این رو، اگر شما کارگزار هم هستید، در نظر داشته باشید تا سؤالات درست و مناسبی از شخص مصاحبهشونده بپرسید. فراموش نکنید که پرسیدن سؤالات مناسب و دقیق در طول مصاحبه کاری از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
ما بهعنوان یک استخدامکننده و کارفرما، باید نحوه مصاحبه شغلی را به طور کامل یاد گرفته باشیم و با مطرح کردن و پرسیدن تعدادی سؤال و پاسخ هایی که می شنویم، به بررسی شخص مقابل بپردازیم و شخص متعهد و مناسب برای شغل را انتخاب کنیم. ما در ادامه این مقاله، تعدادی از بهترین سؤالاتی که میتوانید از مصاحبهشونده بپرسید را گردآوری کردهایم.
۲۶ نمونه سؤال رایج مصاحبه کاری در ایران
- سن و سال شما
- هدف شما از استخدام
- حقوق درخواستی
- وضعیت تأهل
- وضعیت تحصیلی
- وضعیت کارت پایان خدمت
- علت معافیت از سربازی
- سابقه کار
- محل زندگی
- نوع شخصیت بر اساس نتایج تستهای MBTI
- مهارتها و تخصصها
- میزان علاقه به پیشرفت
- معدل تحصیلی
- وضعیت شغلی کنونی
- شغل ایدهآل
- میزان ریسک
- برنامه شما برای چند سال آینده
- نقاط قوت شخصی
- نقاط ضعف شخصی
- علاقه به کار تیمی
- علت رها کردن شغل قبلی
- میزان اطلاعات شما در خصوص شرکت
- روشهای مدیریت زمان
- چالشهای صنعت موردنظر
- چرا باید شما را استخدام کنند
- بزرگترین دستاورد حرفهای
چگونه مصاحبه کاری موفقی داشته باشیم؟
یک مصاحبه شغلی موفق به عوامل مختلفی بستگی دارد. صرفنظر از نوع مصاحبه که ممکن است هر مصاحبه با مصاحبه دیگری متفاوت باشد، میتوانید برخی از دستورالعملهای کلی را دنبال کنید. این دستورالعملها به شما کمک میکنند تا بتوانید کارفرمای خود را بیشتر تحت تأثیر قرار دهید. در این مقاله، برخی نکات مصاحبه شغلی را مرور میکنیم که میتوانند موجب موفقیت شما در طول یک مصاحبه گردند.
- تکنیک جواب دادن خود را ارتقا دهید
درواقع مصاحبه شغلی به شما فرصتی برای درخشیدن میدهد. هرچه شما میگویید یا انجام میدهید، شما را به مرحله بعدی که استخدام است سوق داده یا کلاً از رقابت حذف میکند. پس تلاش کنید که با اطلاع کافی، بهترین مصاحبه را برای خود رقم بزنید.
- لباس مناسبی تن کنید
همیشه در اولین برخوردی که با شخص جدیدی داریم، به ظاهر و نحوه لباس پوشیدن وی توجه میکنیم. به همین دلیل نحوه لباس پوشیدن یکی از نکات مهم در مصاحبه کاری است. اولین برداشتی که یک کارفرما از شما دارد، تفاوت زیادی در نتیجه ایجاد میکند.
یک تیپ مناسب برای مصاحبه کاری، میتواند به موفقیت شما در این مصاحبه کمک کند. استفاده از لباس مناسب و متناسب با محیط و توجه به زبان بدن در کنار لباس آراسته و اتوکشیده، باعث میشود که شما دیگر نتوانید با نقطهضعف خاصی در مصاحبه خود برخورد کنید. یک تیپ مناسب در ابتدای کار آراستگی و نظم شما ا به نمایش میگذارد. همچنین آراستگی و لباس مناسب موجب بالا رفتن اعتمادبهنفس شما در حین مصاحبه کاری خواهد شد.
- مهارتهای مصاحبهای خود را ارتقا دهید
یکی از فاکتورهای مهم در طول یک مصاحبه شغلی این است که بتوانید با مصاحبهکننده تعامل خوبی داشته باشید. همچنین بسیار مهم است که بتوانید افکار خود را بهوضوح بیان کنید. این مهارت، بهاندازه مهارتهایی که در رزومه خود مینویسید، مهم هستند. بنابراین، قبل از مصاحبه وقت کافی بگذارید تا مطمئن شوید که مهارتهای مصاحبهای شما بهاندازه مهارتهای موجود در رزومه، آماده و کامل است.
- استرس مصاحبه را به حداقل برسانید
مصاحبههای کاری برای شخص مصاحبهشونده استرسزا هستند. حتی اگر تا ب هحال در مصاحبههای زیادی هم شرکت کرده باشید؛ باز هم نگرانیهایی وجود دارد که موجب افزایش استرس در شما میشود. شما میتوانید با استفاده برخی تکنیکهای کاهش استرس، میزان نگرانی و استرس خود را در حین مصاحبه کاری به حداقل برسانید. در واقع با کنترل استرس، میتوانید مصاحبه موفقیتآمیزی داشته باشید.
- در ابتدا کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید
همانطور که پیشازاین هم گفتیم، برداشتی که کارفرما در ابتدا از شما دارد، از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است. همچنین باید به این نکته توجه کنید که در طول یک مصاحبه، وقت زیادی برای ایجاد تأثیر خوب و مثبت نخواهید داشت. از لحظه ورود به محل تا زمان خروج از ساختمان، شما بهعنوان یک استخدام جدید بالقوه ارزیابی خواهید شد. از این رو، بسیار مهم است که حین ملاقات با سایرین، بهترین رفتار ممکن را داشته باشید تا بتوانید آنها را تحت تأثیر قرار دهید.
- طرز رفتار درست افراد درونگرا در طول یک مصاحبه کاری
اگر فرد درونگرایی برای یک مصاحبه کاری حاضر شود، ممکن است با چالشهای زیادی روبرو شود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، میتوانید با استفاده از برخی روشها، این چالشها را کنترل کنید. برای مثال، یکی از روشها برای افراد درونگرا این است که قبل از مصاحبه چندین بار تمرین کرده و جوابهای خود را آماده کرده باشند.
- از مصاحبهکننده تشکر کنید
از اهمیت تشکر و قدردانی پیش از این هم گفتیم. اگر شما بعد از مصاحبه شغلی از مصاحبهشونده تشکر کنید، این نشاندهنده آداب معاشرت خوب شما است. همچنین اگر میزان علاقه خود به شغل موردنظر را نشان دهید، ممکن است مصاحبهکننده دریابد که انگیزه کافی برای کار موردنظر را دارید.
- از ارتباطات مشترک خود استفاده کنید
یکی از موارد مهمی که درمصاحبه شغلی اهمیت بالایی دارد، شناختن فردی در کسبوکار مورد نظر است. اگر شما این آشنایی و ارتباطات را داشته باشید، با استفاده از آنها میتوانید اطلاعاتی از داخل شرکت کسب کنید. همچنین میتوانید بفهمید که در طول مصاحبه ممکن است چه انتظاراتی از شما داشته باشند.
این اطلاعات میتواند شامل موارد زیر باشد:
- شرکت را بررسی کنید
- با لباس مناسب به مصاحبه شغلی بروید
- چند دقیقه زودتر به محل مصاحبه برسید
- تلفن همراه خود را خاموش یا بیصدا کنید
- سؤالات اضافه نپرسید
- با آرامش به سؤالات پاسخ دهید
- ساعت و حلقه در دست داشته باشید
- از یک تیپ رسمی استفاده کنید
- رنگ لباسهای روشن یا تیره انتخاب کنید
- لبخند بزنید
این پرسشها و پرسشهای مشابه، نمونههایی هستند که معمولاً در اکثر مصاحبههای شغلی از داوطلبان پرسیده میشود. سپس هر فرد بسته به شخصیت، توانایی، تحصیلات و مهارت خود به آنها پاسخ میدهد. در پی همین پاسخها است که کارفرما تصمیم میگیرد فردی که بیشترین تطابق را با معیارهای شرکت دارد، استخدام کند.
برخی از افراد سعی میکنند تا تواناییها و مهارتهای خود را فراتر از حدی که هست، نشان دهند. ممکن است این ترفند گاهی مؤثر واقع شود، اما افرادی که با تظاهر کردن نظر کارگزاران را جلب میکنند، پس از استخدام در مسیر کاری خود، دچار مشکلات فراوانی خواهند شد. بنابراین، لازم است تا تنها از نکات و ترفندهایی استفاده کنید که حقیقت وجود شما را آشکار کند، نه اینکه تواناییهای شما را فراتر از حد تصور نشان دهد.
- راجع به صنعت و شرکت موردنظر تحقیق کنید
ممکن است مصاحبهکننده از شما بخواهد که اطلاعاتی از رقبای آنها ارائه دهید. به همین دلیل، سعی کنید مدتی قبل از اینکه مصاحبه کاری شروع شود، در مورد زمینه کاری و فعالیتهای سازمان مربوطه اطلاعات کافی کسب کنید. این کار به شما کمک میکند تا با دید بهتری وارد فضای مصاحبه شوید. علاوه بر این، کسب اطلاعات به شما این آگاهی را میدهد که در شغل مورد نظر، چه کاری از شما میخواهند.
- دلایل شفافی برای انتخاب شغل جدید خود داشته باشید
دلایل خوبی برای انتخاب شغل موردنظر داشته باشید. در مرحله اول این شما هستید که از بین درخواستهای زیادی که از طرف مشاغل مختلف داده میشود، شغل موردنظر خود را انتخاب مینمایید. زمان و مهارتهای شما سرمایههای ارزشمندی هستند که بهتر است در جای مناسب از آنها استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم مقاله «تغییر شغل» را برای انتخاب درست شغل، مطالعه نمایید.
- دلیل اینکه شما بهترین گزینه برای استخدام در این شغل هستید را بیان کنید.
برای آن مثالی هم ارائه دهید. مثلاً «من روابطعمومی بالایی دارم».
به مصاحبهکننده بگویید که چرا این شغل را انتخاب کردهاید و چه چیزی در رابطه با این شغل برای شما جالب و ارزشمند است. اگر مصاحبهکننده فکر کند که شما به این شغل علاقهای ندارید، شما را قبول نخواهد کرد؛ حتی اگر تواناییهای بسیاری هم داشته باشید.
- برای سؤالاتی که در مصاحبه از شما میپرسند، خود را آماده کنید.
اگر بخواهید با اصول مصاحبه شغلی آشنا شوید، باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. سعی کنید از قبل، به سؤالاتی که ممکن است از شما پرسیده شود، خوب فکر کنید. (مثلاً سؤالاتی درباره مدرک تحصیلی، حقوق درخواستی و…) سپس از قبل جوابهای خود را آماده کنید. این کار به شما کمک میکند تا روانتر پاسخهای خود را بیان کنید.
- سؤالات خود را از قبل آماده کنید
سؤالات خود را خیلی شفاف از مصاحبهکننده بپرسید. زیرا شما هم بهعنوان فردی که قصد شروع همکاری با آن کسبوکار را دارد، حتماً سؤالات مهمی همچون میزان پیشرفت شغلی خواهید داشت. برای اینکه بتوانید این سؤالات را با شفافیت و کیفیت بهتری بپرسید، بهتر است لیستی از این سؤالات و نکات مدنظر خود را آماده کنید.
پرسیدن سؤالات هوشمندانه، در واقع نشان میدهد که شما راجعبه کسبوکار مورد نظر خود، دانش و اطلاعات کافی را دارید. همچنین این موضوع نشاندهنده علاقه شما به این رشته و استخدام در آن است. هنگامیکه مصاحبهکننده از شما میپرسد که آیا سؤالی دارید؟ حتماً یک یا دو سؤال درباره شرکت از او بپرسید. اگر سؤالی نپرسید، مصاحبهکننده احساس میکند که شما علاقهای به این کار ندارید. برای مثال، یک سؤال خوب میتواند این سؤال باشد: «از نظر شما یک فرد ایدهآل برای این سمت، باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟».
- تمرین، تمرین، تمرین
از قبل تمرین زیادی داشته باشید و خود را برای سؤالات پیچیده آماده کنید. خیلی مهم است که بتوانید با اعتمادبهنفس و کاملاً قانعکننده، به سؤالات پیچیده پاسخ دهید. برای مثال، یکی از رایجترین سؤالات در این زمینه، سوال «چرا ما باید شما را استخدام کنیم؟» است. اگر شما بتوانید به این سؤال با اعتمادبهنفس کامل پاسخ دهید، شانس شما برای دریافت این کار بیشتر خواهد شد.
بهترین روش تمرین چیست و چگونه میتوان یک تمرین کاربردی داشت؟ برای اینکه بتوانید یک تمرین درست داشته باشید، میتوانید با دو نفر از دوستان خود مصاحبه کردن را تمرین کنید. یک نفر بهعنوان ناظر، یک نفر بهعنوان مصاحبهکننده و یک نفر هم بهعنوان مصاحبهشونده انتخاب کنید. این کار را با عوض کردن نقشها چندین بار تکرار کنید.
راه دیگری که برای تمرین مصاحبه میتوانید انجام دهید، این است که جوابها را ضبط و برای خود پخش کنید. در ادامه، سعی کنید جوابهای بهتری آماده کرده و روانتر پاسخ دهید. هنگام پاسخ دادن مطمئن شوید که پاسخهای خود را با صدایی رسا و شیوا بیان میکنید. زیرا به یاد داشته باشید که فقط درست بودن پاسخها کافی نیست؛ بلکه برای تأثیرگذاری بیشتر، نوع و لحن صدای شما نیز اهمیت بالایی دارد.
- موفقیت را در پنج دقیقه اول مصاحبه به دست آورید
تحقیقات نشان میدهند که پنج دقیقه ابتدایی مصاحبه، دقایق طلایی هستند. این دقایق، مشخص میکنند که آیا مصاحبهکننده تمایل به همکاری با شما را دارد یا خیر؟ با انرژی و انگیزه وارد شده و برای وقتی که به شما اختصاص دادهاند، کمال تشکر را کنید. همچنین تمایل خود را برای همکاری با مجموعه مصاحبهکننده ابراز کنید. برای مثال، جمله «خیلی منتظر مصاحبهای برای این فرصت شغلی بودم»، تأثیر بسیار مثبتی بر مصاحبهکننده دارد.
- خونسرد باشید و این حس را به طرف مقابل هم انتقال دهید
یکی از مهمترین موارد در نکات مصاحبه شغلی این است که خونسردی خود را حفظ کنید. بسیاری از افراد، جلسه مصاحبه کاری را مانند یک میدان جنگ میپندارند. سعی کنید با سخنان بهجا و بهموقع، فضا را تلطیف نموده و جلسه کاری را به یک رابطه دو سر برد تبدیل کنید. این شیوه باعث میشود تا مصاحبهکننده هم احساس کند که شما در یک تیم هستید و به شما اعتماد بیشتری داشته باشد.
همواره به یاد داشته باشید که خود شما در ابتدا این شغل را انتخاب کرده و تصمیم گرفتید که به این مصاحبه کاری بیایید. با خود روراست باشید و سعی کنید این شفافیت را با آرامشی که نشان میدهید، ترکیب کنید. سپس این آرامش را به طرف مقابل هم انتقال دهید. در این صورت، میتوانید هم به هدف خود رسیده و در شغل موردنظر را دریافت کنید و هم تجربهای لذتبخش از این مصاحبه خواهید داشت.
- مسئولیتپذیر و جسور باشید
جسارت را با گستاخی و مؤدب بودن را با منفعل بودن اشتباه نگیرید. جسارت و احترام، کاملاً همراستا و همارزش هستند. معمولاً مصاحبهکننده قبل از مصاحبه، تمام رزومه شما را مطالعه کرده است. با این حال، باز هم بهتر است در مصاحبه بهصورت حضوری، برخی از نقاط قوت خود را بیان کنید تا تأثیر بیشتری بر وی بگذارید.
همانطور که میدانید، رابطه چشمی تأثیر بیشتری بر فرد میگذارد. شما میتوانید درباره ویژگیهای شخصیتی و کاربردی خود که ممکن است برای پیشبرد یا بهبود شرکت مربوطه کارآمد باشد هم صحبت کنید.
- نشان دهید که روحیه تیمی دارید
توانایی خود در کارهای گروهی را نشان دهید. توانایی کار در تیم، یکی از ویژگیهای مهمی است که برای کارفرمایان اهمیت بسیاری دارد. یک مصاحبهکننده تمایل دارد که درباره کارهای تیمی قدیمی و موفقیت تیم شما اطلاعاتی کسب کند. نقش خود در تیم را بهروشنی توضیح داده و بگویید که شما چه تأثیری بر موفقیت آن داشتهاید.
- نشان دهید که دائماً به دنبال یادگیری هستید
نشان دهید همیشه میخواهید چیز جدیدی را یاد بگیرید. همچنین کارفرمایان تمایل دارند بدانند که شما در انطباق و یادگیری روشهای جدید، چگونه عمل میکنید. درباره تمایل خود برای یادگیری کارهای جدید با آنها صحبت کنید. به مصاحبهکننده بگویید که دائماً مقالاتی درمورد روشهای جدید مرتبط با کار موردنظر میخوانید و برای مشاوره، با مربیان مخصوصی صحبت میکنید.
- انگیزه خود را نشان دهید
نشان دادن انگیزه و اشتیاق در کار موردنظر، یکی از مهمترین نکات است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. با گفتن اینکه انگیزه کافی برای انجام این کار دارید نکاتی را به طور غیرمستقیم به کارگزار میفهمانید. شما قصد کمک به شرکت را دارید تا عملکرد خوبی داشته باشد و شما توانایی این را دارید که یک کارمند مفید باشید.
- داشتن فن بیان قوی در مصاحبه کاری
معمولاً افراد زیادی وجود دارند که علیرغم اینکه شایستگیهای لازم برای دریافت شغلی را داشتند، اما موفق به دریافت آن نشدند. شاید دلیل این موضوع، نداشتن فن بیان مناسبی در مصاحبه کاری باشد. پس فراموش نکنید به زیبایی سخن بگویید. معرفی خود در مصاحبه شغلی یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید با فن بیان بالا و به زیبایی انجام شود.
علاوه بر فن بیان، دست دادن هم میتواند تأثیر بسیار مثبتی بر مصاحبهکننده داشته باشد و یکی از نکات مصاحبه شغلی شناخته میشود. بهطورکلی، دست دادن محکم، نشاندهنده اعتمادبهنفس در فرد است. به یاد داشته باشید که دو ویژگی فن بیان و اعتمادبهنفس بالا، معیارهایی هستند که هر کارفرمایی خواهان آن است.
داشتن فن بیان مناسب به شما این امکان را میدهد که بتوانید بهراحتی در انجام کارهای تیمی یا برقراری ارتباط با مشتریان، موفق باشید. البته تنها داشتن فن بیان کافی نیست، بلکه شما باید مهارتهای گوش دادن، نوشتن و… را نیز در خود تقویت کنید.
- از پیام مخفی استفاده کنید
گاهی در مصاحبهها سؤالات و مسائلی مطرح میشود که در آنها اشارهای به مهارتها یا تواناییهای بالقوه ما نمیکنند. ممکن است کارفرما تنها سابقه کاری یا دلیل استعفا از شغلی قبلی ما را ملاک قرار دهد و تنها بر روی آنها تأکید کند. در چنین شرایطی، بهتر است خودتان دستبهکار شوید و ضمن پاسخگویی به سؤالات ایشان، موارد موردنظر خود را نیز بهصورت کوتاه بیان کنید.
برای مثال، اگر شما یک صفحه مجازی دارید که در آن به سؤالات و مشکلات افراد در زمینه تخصصی خود رسیدگی میکنید، میتوانید آن را بهصورت پیام مخفی به این صورت بیان کنید: «از کار قبلی خود استعفا دادم تا فرصت بیشتری برای ارائه تواناییهای خود داشته باشم. چرا که فکر میکنم بیشتر میتوانم به مردم کمک کنم و در صفحه مجازی خودم هم بارها این کار را انجام دادهام».
همچنین میتوانید بگویید: «بله یکی از دانشجوهای مجازی من قبلاً با این مورد برخورد کرده بود»، و … . البته بیان کردن چنین پیامهایی در مصاحبه، به زمینه کاری و خلاقیت شما بستگی دارد. سعی کنید ارتباط درستی بین سؤال و پاسخ مخفی خود ایجاد نمایید.
- نقاط قوت و ضعف خود را با هم مطرح کنید
گاهی افراد در جلسات مصاحبهای، تنها نقاط قوت خود را بیان میکنند و حتی درصورتیکه مصاحبهکننده درباره نقاط ضعف آنها سؤالی میپرسد، همچنان از اشاره به نقاط ضعف خود طفره میروند. درواقع این افراد، قصد دارند تا وانمود کنند که نقطهضعف خاصی ندارد و سرشار از نقاط قوت هستند. اما با توجه به اینکه هیچ انسانی کامل نیست و همه ما ترکیبی از نقاط قوت و ضعف داریم، بهتر است در این مورد هم صادقانه هر دوی این موارد را مطرح کنیم.
وقتی در برابر پرسش کارفرما، صادقانه نقاط ضعف خود را بیان میکنید، حتماً نقاط قوت خود را هم یادآور شوید. در این صورت، نقاط قوت ما بیشتر به چشم میآیند. البته اگر خود مصاحبهکننده از نقطهضعف شما سؤال نکرد، دلیلی ندارد خود شما به آن اشاره کنید. (اکثر اوقات مصاحبهکنندهها از داوطلبان میخواهند تا نقاط ضعف کار خود را بیان کنند و معمولاً افراد نمیدانند چگونه این مورد را بگویند تا به شخصیت آنها خللی وارد نشود!)
راهکارهایی برای داشتن یک مصاحبه کاری ایدهآل:
- بهتر است همیشه یک کپی از رزومه خود به همراه داشته باشید.
- اگر با سؤال «از خودتان بیشتر بگویید»، مواجه شدید، به نحو احسن از آن استفاده کنید. در اینگونه سؤالات، سعی کنید بیشتر درباره تخصصهای خود صحبت کنید.
- از زبان بدن تأثیرگذاری استفاده نمایید. علاوه بر این، لباس مناسب بپوشید، ارتباط چشمی ایجاد کنید، با مصاحبهکننده محکم دست دهید، به طرز ایستادن و نشستن خود توجه کنید، واضح صحبت کنید و درنهایت، خوشبو باشید.
- امیدوار باشید و مأیوس نشوید!
نتیجهگیری
بهعنوان یک قاعده کلی، مصاحبه شغلی بخش مهمی از روند درخواست کار است و ممکن است از یک مکالمه غیررسمی گرفته تا بحث جدی با برخی از افراد شاغل در شرکت و بهصورت رسمی باشد. اگر متقاضی شغل، موفق به اخذ مصاحبه شغلی شود، نشاندهنده این است که کارفرما صلاحیتهای لازم در وی را مشاهده کرده و آن شخص را برای کار موردنظر، مناسب دیده است.
به طور معمول، یک متقاضی بعد از اینکه آگهی شغل را میبیند، به آن پاسخ داده و رزومه و سایر مطالب درخواستی را به کسبوکار موردنظر ارائه میدهد. سپس کارفرما درخواستهای دریافتی را بررسی کرده و تصمیم میگیرد که چه کسی باید برای مصاحبه دعوت شود. در برخی موارد، برای صرفهجویی در منابع و وقت هر دو طرف، ممکن است حتی مصاحبه از طریق تلفن انجام شود.
البته اگر شما از آن دست افرادی باشید که قبل از رفتن به مصاحبه شغلی دچار استرس میشوید، با کسب اطلاعات و خواندن یک نمونه مصاحبه مشاوره شغلی و مشاوره کسب و کار موجود در اینترنت، از میزان استرس خود بکاهید. با رعایت تمامی موارد گفته شده در بالا، میتوانید یک مصاحبه عالی داشته باشید و به نتیجه دلخواه خود در طول مصاحبه برسید.