آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

ویژگی های شغل خوب ، تاثیر شغل خوب بر روی زندگی

ویژگی شغل خوب جزو مطالبی است که باید با دقت بررسی گردد. نتایج تحقیقات صورت گرفته از افراد مختلف با سنین و تجربه‌های گوناگون نشان داده است، که افراد با نارضایتی از زندگی شغلی خود ممکن است، بین ۱۰ الی ۱۵ بار تجربه‌ تغییر شغل را داشته باشند.

سایت پول یابی در زمینه مشاوره کسب و کار (به عنوان یکی از دپارتمان‌های کاری خود) دارای سابقه کار با افرادی است، که به دنبال یک شغل مناسب بودند، تمایل به تغییر کسب و کار خود داشتند و یا در صدد راه‌اندازی مجموعه کاری بودند. اکثر افراد در ابتدای مسیر ناامید یا بی‌انگیزه بودند و اذعان داشتند که در یافتن شغلی مناسب ناتوان هستند. نکته جالب از تجربه این جلسات مساله‌ای است که ما از آن با عنوان عدم شناخت کافی از خود یاد می‌کنیم. چرا که درصد زیادی از افراد (بین ۶۰% تا ۷۵%) در برابر سوال “فرض کنید ما تمام خواسته‌های کاری شما را برآورده کنیم. حال بگویید دوست دارید چه کاری انجام دهید؟ پاسخ می دادند: فرقی ندارد؛ فقط خوب باشد.”

پاسخ آن‌ها ما را به این حقیقت رساند که اغلب افراد نمی‌دانند ویژگی شغل خوب چیست؟ و یا چه ویزگی‌هایی باید داشته باشد؟

در این نوشته قصد داریم پیرامون شغل مناسب و ویژگی‌های آن گفتگو کنیم، تا بدانیم چطور می‌توانیم با این نوع شناخت، زندگی کاری بهتری را تجربه کنیم.

چرا پاسخ به سوال شغل خوب چیست اهمیت دارد؟

زمانی که به افراد پیشنهاد کاری می‌شود؛ نکته قابل توجه در اولین نگاه تایم کاری و درآمد است. اما دانستن ویژگی شغل خوب و موقعیت شغلی مورد بحث یا شرایط کاری تا چه اندازه اهمیت دارد؟

پاسخ به این سوال می‌تواند بسیار تاثیرگذار و حائز اهمیت باشد. در مراحلی حتی نحوه پاسخگویی یا نوع نگاه شخص تعیین‌کننده خواهد بود. زیرا شغل ما آن بخش از زندگی ماست که گاهی از دوران نوجوانی شروع می‌شود و بیشتر زمان بزرگسالی ما را در برمی‌گیرد. علاوه بر این تاثیراتش بر روان و بیولوژیک بدن ما در دهه‌های مختلف زندگی محسوس است. بنابراین، زندگی و سلامت روانی و فیزیکی ما به شدت تحت تاثیر عملکردهای حیطه شغلی و تاثیرات آن است. در صورت عدم انتخاب مناسب کسب و کار، ممکن است دچار اضطراب و عدم مدیریت استرس شغلی شویم..

شغل خوب چیست؟

وقتی صحبت از شغل و حرفه کاری به میان می‌آید، همیشه پاسخ به سوال شغل خوب چیست؟ یک جواب میلیون دلاری خواهد بود. افراد شاغل در رتبه‌های متفاوت و با سمت‌های گوناگون همواره یک نظر واحد در مواجه با این سوال دارند. عموما پاسخ‌ها حول محور درآمد است. اما جالب اینجاست طبق پژوهش‌های معتبر درآمد در رتبه سوم مولفه‌های لازم در رضایت‌مندی شغلی مطرح است.

دانلد سوپر روان‌شناس مشهور (۱۹۷۵) می‌گوید: شغل خوب این امکان را فراهم می‌کند، تا شما آن تصویری را که از خود در ذهن دارید، به فعل درآورید و آن را ابراز کنید.

شغل مناسب ما در واقع آن کاری است که حاضریم برای انجامش صبح با روحیه برخیزیم و تا پایان روز علیرغم تمام چالش‌ها نیرومندی خود را حفظ کنیم. کاری است که ما با رسیدن به اولین چالش‌ها، به جای جا زدن و استعفا دادن، انعطاف و تاب‌آوری را انتخاب می‌کنیم؛ و حاضریم برای حل چالش‌ها و مشکلات با رهاسازی پتانسیل‌ها و خلاقیت‌هایمان پیش رویم و در آن کار به موفقیت برسیم.

تاثیر شغل مناسب در زندگی ما چیست؟

شغلی که انتخاب می‌کنیم تاثیر مستقیم بر سبک زندگی ما دارد. با یک بررسی ساده می‌توانیم به نتایج قابل توجهی برسیم. اگر انتخاب شغل صرفا برای کسب درآمد باشد، ممکن است به هر فعالیتی دست بزنیم و برایمان مهم نباشد که چه تاثیراتی روی خودمان یا دیگران دارد.

اما برخی مشاغل هستند که علاوه بر اهداف مالی نیازهای معنوی را نیز ارضا می‌کنند. برای هر فرد زندگی کاری و اجتماعی پاسخگوی نیازهای ارتباطی او نیز هست. فرد با قرارگیری در محیط کاری بخشی از روانش که نیاز به انگیزه و به چالش کشیده شدن را دارد، پر می‌کند. علاوه بر این، شغل ما در ارتباط با ارزش‌های وجودیمان، در بلندمدت قابلیت تبدیل ما به فردی دیگر را دارد. حتما این جمله را شنیده‌اید که افراد پس از مدتی شبیه به آن کاری می‌شوند که انجام می‌دهند. این جمله گواه نکته‌ای است که متذکر شدیم.

در بررسی تاثیرات فیزیکی می‌توان گفت فعالیت کاری ما به طور مستقیم بر ساعت بیولوژیک بدن ما تا ثیرگذار است. ساعات کاری، محیط کار، همچنین میزان و نوع فعالیت فیزیکی بر سلامت فرد شاغل موثرند.

اگر فرد در سنین نوجوانی و جوانی وارد عرصه‌های کاری شود، لازم است تاثیرات نوع فعالیت و حرفه‌ خود را بر نقطه نگاهش در آینده مد نظر داشته باشد. دایره اطلاعات اجتماعی ما، استعدادها و خلاقیت‌هایمان در محیط‌های پویای کاری پیشرفت بیشتری دارد. در ابعاد دیگر، زندگی کاری موفق؛ خانواده، ازدواج و معاشرت‌های ما را نیز دستخوش تغییر می‌کند. بسیاری از افراد اذعان داشته‌اند که مسائل کاریشان به شدت بر ازدواجشان اثر گذاشته و در نهایت برای برطرف کردن موارد پیش‌آمده نیازمند کمک حرفه‌ای بوده‌اند.

ویژگی های شغل خوب چست؟

یکی دیگر از پرسش‌های حرفه‌ای  افراد در زمینه رضایتمندی شغلی این است: چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ از کجا بدانیم عاشق چه شغلی هستیم؟

در نگاه اول پاسخ به سوالات آسان است. اما با پیچیدگی‌های دنیای حرفه‌ای که در هم آمیخته می‌شود پاسخ را دشوار می‌کند. بهترین پاسخ در درون فرد نهفته است و زمان بروز آن را به سادگی می‌توان در نحوه برخورد با شروع هفته کاری یافت.

اگر شروع روز کاری برایتان انگیزه بخش یا محرک پویایی است این شغل برایتان مناسب است. و برعکس اگر حتی با فکر کردن به یک هفته‌ کاری پیش‌رو احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید، این جاست که باید حواستان به چراغ‌های هشداری که در وجودتان روشن می‌شوند، باشد.

حالا بیایید از جنبه دیگر هم به ویژگی‌های شغل خوب نگاه کنیم و درباره آن بیندیشیم. این ویژگی‌ها برای هر فردی متفاوت است. اما برخی از ویژگی های کلیدی که اغلب به صورت علمی آن‌ها را در نظر می‌گیریم، عبارتند از:

  • علاقه: شغل خوب باید کاری باشد که از انجام آن لذت می‌برید و به آن علاقه دارید. اگر به کاری علاقه ندارید، انجام آن برای شما دشوار و خسته کننده خواهد بود.
  • توانمندی: شغل خوب باید کاری باشد که برای انجام آن مهارت‌ها و توانایی‌های لازم را داشته باشید. اگر مهارت‌های لازم برای انجام یک کار را ندارید، ممکن است در آن موفق نباشید یا احساس نارضایتی کنید.
  • امکان رشد و پیشرفت: شغل خوب باید به شما امکان رشد و پیشرفت شخصی و حرفه‌ای را بدهد. اگر در شغل خود احساس پیشرفت نمی‌کنید، ممکن است احساس خستگی و ناامیدی کنید.
  • حقوق و مزایای مناسب: حقوق و مزایا باید به اندازه‌ای باشد که نیازهای مالی شما را برآورده کند و زندگی شما را تامین کند.
  • امنیت شغلی: باید امنیت شغلی داشته باشید. اگر هر لحظه نگران از دست دادن موقعیت شغلی خود هستید؛ این یک عامل هشداردهنده است، مواظب باشید.
  • محیط کاری مناسب: محیط کاری باید امن، سالم و حمایت کننده باشد.

علاوه بر این ویژگی های کلیدی، برخی از ویژگی های دیگر نیز ممکن است برای برخی افراد مهم باشند، مانند:

  • ساعات کاری انعطاف پذیر: برخی افراد ترجیح می‌دهند ساعات کاری انعطاف‌پذیر داشته باشند تا بتوانند تعادل بین کار و زندگی شخصی خود را حفظ کنند.
  • امکان کار از راه دور: برخی افراد ترجیح می‌دهند از راه دور کار کنند تا بتوانند از خانه یا هر مکان دیگری کار کنند.
  • مشابهت با ارزش ها و باورهای شخصی: برخی افراد ترجیح می‌دهند در شغلی کار کنند که با ارزش‌ها و باورهای شخصی آنها مطابقت داشته باشد.

در نهایت، بهترین راه برای تعیین اینکه کدام ویژگی‌ها برای شما مهم هستند؛ این است که به خودتان فکر کنید و آنچه را که در یک شغل به دنبال آن هستید، مشخص کنید. با ارزیابی ویژگی‌های فردی خود و آنچه از یک شغل انتظار دارید، می‌توانید شغلی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد و رضایت شغلی را برای شما به ارمغان آورد.

تمرین عملی برای شناسایی ویژگی شغل خوب برای شما

  • لیستی از مهارت‌ها، توانایی‌ها، خواسته‌ها و نقاط قوت خود تهیه کنید.
  • حال برای هر کدام از این مولفه‌های فردی یا خواسته‌ها مسیری را برای شکوفایی و رسیدن به آن‌ها طراحی کنید.
  • اکنون محیطی را که می‌توانید از این پتانسیل‌های فردی بهره ببرید یا به اهدافتان (چه در زمینه کسب و کار و چه توسعه فردی) تجسم کنید.
  • محیط کاری مناسب شما که دارای ویژگی‌های مورد نظر است، توسط خودتان شناخته می‌شود.
  • حال لازم است تا این شرایط را بازبینی کنید تا به تطبیق‌هایی که مدنظرتان هست برسید.

آیا شغل فعلی را باید رها کرد یا ویژگی شغل خوب را دارد؟

برخی از افراد به دلیل نارضایتی از شرایط کار خود مدام با تجسم شغل دلخواهشان ساعات کاری را تحمل و سپری می‌کنند. بله این یک واقعیت است که ممکن است شما مشغول انجام کاری باشید که ویژگی شغل خوب و مورد نظر شما را ندارد. اما به یاد داشته باشید بخشی از این ویژگی‌ها ساختنی است. بهتر است ابتدا پتانسیل‌های محیط فعلی را بررسی کنید. اندکی از چارچوب‌ها و محدودیت‌های ذهنی فاصله بگیرید و در شرایطی آرام و بدون سوگیری فعالیت فعلی‌تان را باز بینی کنید.

اگر محیط کاری شادی دارید، این یکی از ویژگی شغل خوب است. اگر مسیر رفت و آمدتان آسان و در دسترس است، اگر پله‌های ترقی را در نزدیکی خود احساس می‌کنید، اگر گستره کاری برای شما جذاب است، اگر شغل شما به افراد بسیاری کمک می‌کند، اگر درآمدتان مناسب است، اگر احساس مفید بودن دارید ویا فکر می‌کنید با خواندن این مطالب توانسته‌اید با کارتان ارتباط برقرار کنید، باید بگوییم نیازی به تغییر شغل ندارید.

اما اگر با بالا رفتن اگاهیتان به این فکر می‌کنید که جایگاه شما در عرصه‌ دیگر یا در محیطی دیگر تعریف شده؛ لازم است اقداماتی را برای خارج شدن از این وضعیت انجام دهید. اما حواستان باشد که این اقدامات باید حرفه‌ای و قابل اجرا باشند؛ به گونه‌ای که با کمترین آسیب به موقعیت مالی و روحی شما همراه باشد.

اینکه شما در انتخاب‌تان اشتباه کردید خطایی قابل جبران است و باید بپذیرید که اکنون این نیاز در شما ایجاد شده که به دنبال رویایتان روانه شوید. فرصت را غنیمت بدانید و اجازه ندهید پروسه تحقق خواسته‌تان به تعویق بیفتد. همین حالا اقدام کنید اما همواره حرفه‌ای عمل کنید. اولین قدم میتواند گفتگو با یک فرد که در این زمینه تخصص دارد، باشد. در این صورت ریسک‌های احتمالی را کم می‌کنید.

توصیه در مورد شغل خوب چیست؟

اگر هنوز به صورت جدی وارد بازار کار نشده‌اید یا نیاز به یافتن عرصه کاری مدنظرتان را احساس می‌کنید، پیشنهاد ما برایتان این است که روی گزینه شناخت خود بیشتر وقت بگذارید. سوالاتی از قبیل:  چه نوع دیدگاهی دارید؟ محرک‌های اصلی انگیزه بخش‌تان چیست؟ وجودتان برای انجام چه رسالتی خلق شده است؟

علاوه بر این‌ها، سوالات تخصصی‌تر در زمینه کاری وجود دارند، که در مبحث برنامه‌ریزی شغلی بسیار مورد پر اهمیت است. می‌خواهید رهبر باشید یا یک متخصص؟ می‌خواهید با چالش‌ها برقصید یا در یک چهارچوب از پیش تعیین شده حرکت کنید؟ از کجا باید شروع کنید؟ برنامه راهبری شما چیست؟ چطور برنامه‌هایتان را اجرا میکنید؟

کارشناسان خبره در این زمینه می‌توانند شما را در مورد شناخت تیپ شخصیتان به صورت تلفنی و حضوری و حتی آنلاین راهنمایی کنند. نکته بسیار مهم، این است که بدانید؛ هیچ‌کدام از تیپ‌های شخصیتی نسبت به دیگری برتری ندارند. علاوه بر  این، مشاوره‌ها برای ارتقا شخصیتی و خلق پتانسیل حداکثری افراد است. زمانی‌که برای رهایی از محدودیت‌ها، تصمیم به انجام مشاوره حرفه‌ای می‌گیرید و زمانتان را برای توسعه فردی و زندگی کاریتان سرمایه گذاری می‌کنید؛ زندگی بهتر و درآمد بیشتر را تجربه خواهید کرد.

شغل خوب اینترنتی

امروزه بسیاری از مردم به‌دنبال شغل‌های اینترنتی هستند و رویای داشتن یک کسب و کار اینترنتی را دارند. در مقاله‌های بسیار زیادی از تیم دکتر ویز، شغل اینترنتی را توضیح داده‌ایم و کسب و کارهای اینترنتی را به شکل دقیق بررسی کرده‌ایم.

حوزه‌های کوچک می‌توانند برای شروع یک کسب و کار اینترنتی بسیار ناب باشند. برای مثال فروشگاه اینترنتی مدیسه یکی از این فروشگاه‌هایی بود که در ابتدا با پوشاک فعالیت خود را آغاز کرد اما این روزها کالاهای بسیار زیادی را به فروش می‌رساند و به تازگی وارد حوزه سوپر مارکت یا همان دسته FMCG (کالاهای زود مصرف) نیز شده است. اما اگر از همان ابتدا می‌خواست در همه حوزه‌ها وارد شود قطعا به چنین موفقیتی نمی‌رسید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، ویژگی‌های یک شغل خوب را بررسی کردیم. این ویژگی‌ها به دو دسته کلی تقسیم می شود: ویژگی‌های فردی و ویژگی‌های محیطی.

ویژگی‌های فردی شامل علاقه، استعداد، مهارت، ارزش‌ها و اهداف فرد می‌شود. شغلی که با این ویژگی‌ها همخوانی داشته باشد، می‌تواند رضایت شغلی فرد را افزایش دهد. ویژگی‌های محیطی شامل حقوق و مزایا، امنیت شغلی، فرصت‌های شغلی، انعطاف‌پذیری، محیط کاری و فرهنگ سازمانی می‌شود. شغلی که این ویژگی‌ها را داشته باشد، به فرد کمک می‌کند تا زندگی کاری و شخصی متعادل‌تری داشته باشد.

البته، مهم است که توجه داشته باشیم که ویژگی‌های یک شغل خوب برای هر فرد متفاوت است. ممکن است فردی به شغلی با درآمد بالا و امنیت شغلی بالا اهمیت بیشتری بدهد، در حالی که فردی دیگر به شغلی با علاقه و چالش بیشتری اهمیت دهد. بنابراین، برای انتخاب یک شغل خوب، مهم است که خود را به خوبی بشناسید و ویژگی‌های شغلی که برای شما مناسب است را مشخص کنید.

در این مقاله چند نکته برای انتخاب یک شغل خوب آورده شد که عبارتند از:

  • خودشناسی: قبل از هر چیز، سعی کنید خود را به خوبی بشناسید. نقاط قوت و ضعف خود، علاقه‌مندی‌ها و ارزش‌های خود را درک کنید.
  • تحقیق: درباره مشاغل مختلف تحقیق کنید. اطلاعات مربوط به حقوق و مزایا، امنیت شغلی، فرصت‌های شغلی، محیط کاری و فرهنگ سازمانی را جمع‌آوری کنید.
  • مشاوره با افراد باتجربه: با افرادی که در زمینه شغلی مورد نظر شما تجربه دارند، مشورت کنید. از آن‌ها بپرسید که چه عواملی را در انتخاب شغل خود مدنظر داشته‌اند و چه توصیه‌هایی برای شما دارند.

با توجه به این نکات، می‌توانید با دقت بیشتری شغل مناسبی را برای خود انتخاب کنید.




تاریخ: چهار شنبه 20 دی 1402برچسب:شغل , کار , کسب و کار , شغل خوب , کار مناسب,
ارسال توسط پول دوست

بهترین مشاغل آزاد پردرآمد و پولساز در ایران

 
در دنیای امروز، با پیشرفت تکنولوژی و افزایش رقابت، افراد زیادی به دنبال کسب درآمد به روش‌های جدید هستند. یکی از این روش ها، شغل های آزاد است. شغل آزاد شغلی است که فرد با استفاده از سرمایه یا توانایی خود، محصولات و خدمات مختلفی را به سایرین عرضه می کند و درآمد او از این طریق تامین می شود. افراد شاغل در شغل آزاد، معمولا به صورت مستقل کار کرده و هیچ کارفرمایی ندارند.

در این مقاله ما در مورد رایج‌ترین شغل‌های آزاد در ایران و مزایای انواع شغل آزاد برای شما صحبت خواهیم کرد. همچنین به شما در پیداکردن جواب بهترین شغل آزاد در ایران چیست نیز کمک می‌کنیم.

شغل آزاد چیست؟

در پاسخ به سؤال مشاغل آزاد چیست باید بگوییم اصطلاح شغل آزاد یا کار آزاد به حرفه‌ای گفته می‌شود که فرد در آن نوعی خود اشتغالی دارد، این کلمه به این معنی است که شخص برای خودش کار می‌کند و محصولات یا خدمات خود را به مشتری ارائه می‌دهد. در این گونه شغل‌ها دیگر نیازی به برقراری روابط کاری طولانی مدت وجود ندارد.

نکته مثبت دیگر که در مورد شغل آزاد وجود دارد این است که این حرفه تنها محدود به تعداد معینی از مشاغل نمی‌شود و تنوع کاری بالاتری نسبت به انواع مشاغل دارد. به علاوه کار آزاد یک شغل بسیار انعطاف پذیر است، به این معنی که شما با شروع فعالیت خود در این حرفه دیگر با برخی محدودیت‌هایی که در شغل‌های دولتی یا سنتی وجود دارد مواجه نمی‌شوید، محدودیت‌هایی مانند کشور، محل اقامت، مسائل مربوط به ویزا و سایر شرایطی که معمولاً هنگام انتخاب یک شغل سنتی ممکن است با آن روبرو ‌شوید.

انواع شغل آزاد

شغل‌های آزاد را می‌توان بر اساس عوامل مختلفی دسته‌بندی کرد. یکی از این عوامل، نوع محصول یا خدماتی است که توسط فرد ارائه می‌شود. بر این اساس، شغل‌های آزاد را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

  • شغل‌های آزاد مرتبط با محصولات
  • شغل‌های آزاد مرتبط با خدمات

شغل‌های آزاد مرتبط با محصولات

در شغل‌های آزاد مرتبط با محصولات، فرد محصولات مختلفی را تولید یا وارد کرده و آن‌ها را به فروش می‌رساند. از جمله رایج‌ترین شغل‌های آزاد مرتبط با محصولات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فروشگاه‌های مواد غذایی
  • فروشگاه‌های پوشاک
  • فروشگاه‌های لوازم خانگی
  • فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی
  • فروشگاه‌های کتاب و لوازم تحریر
  • فروشگاه‌های لوازم الکتریکی

شغل‌های آزاد مرتبط با خدمات

در شغل‌های آزاد مرتبط با خدمات، فرد خدمات مختلفی را به مشتریان ارائه می‌دهد. از جمله رایج‌ترین شغل‌های آزاد مرتبط با خدمات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خدمات فنی و مهندسی
  • خدمات آموزشی
  • خدمات درمانی
  • خدمات مشاوره‌ای
  • خدمات هنری و فرهنگی
  • خدمات گردشگری

لیست رایج ترین شغل های آزاد در ایران

 قبل از پرداختن به لیست انواع شغل ها ازاد پردرآمد باید بگوییم با توجه به شرایط اقتصادی فعلی ایران دیگر نمی‌توان با قطعیت گفت که انواع شغل های آزاد درآمد بیشتری از فرم دولتی آن دارند. در واقع این کسب و کارها علاوه بر این که می‌توانند برای یک شخص بسیار پر سود و درآمد‌زا باشند، می‌توانند برای برخی دیگر شغلی بسیار متزلزل و بدون هیچ گونه درآمد ثابتی باشند که حتی درآمد حاصل از آن کفاف گذراندن یک ماه زندگی یک خانواده را نمی‌دهد.

البته موفقیت شما چه در این شغل‌ها و یا در شغل‌های دولتی تنها در گرو تلاش و پشتکار خود شما است و هیچگونه عامل داخلی یا خارجی دیگری روی آن تأثیر ندارد. در ادامه این مقاله قرار است برای شما چند تا بهترین مشاغل آزاد در ایران را معرفی کنیم.

۱- مربیگری

مربیگری یکی از انواع شغل های آزاد است که جدیداً در ایران بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. این حرفه جز یکی از مشاغل آینده‌داری است که خیلی‌ها معتقدند قرار است تا در سال‌های آینده پیشرفت زیادی را تجربه کند.

۲- مشاور املاک

داشتن یک بنگاه‌ املاک و یا کار کردن در آن یکی از پردرآمدترین شغل های آزاد ایران محسوب می‌شود. اشخاص مشغول به فعالیت در این حرفه به مردم در خرید و اجاره املاک کمک می‌کنند.

۳- آرایشگاه

آرایشگاه را می‌توان یکی از انواع مشاغل آزاد دانست که  از بهترین شغل های آزاد در ایران محسوب می شود و در تمام نقاط جهان تقریباً درآمد خوبی دارد و هیچگاه بی‌مشتری نمی‌ماند. خصوصاً در ایران، آرایشگاه یکی از مشاغلی است که تقریباً درآمد خیلی خوبی دارد هم برای آقایان و هم برای بانوان دارد. همچنین شما می توانید برای درآمد بیشتر از طریق راه‌اندازی آرایشگاه با تبلیغات آن را به افراد مختلف بشناسانید.

۴- مترجمی

مترجمی یکی دیگر از پر درامد ترین شغل های ازاد است که مهارتی بسیار ارزشمند محسوب می‌شود. مترجمی نیز جز آن دسته از شغل‌هایی است که می‌توانید با استفاده از آن حتی در کشورهای دیگر نیز به کسب درآمد دلاری مشغول شوید. پس اگر به زبان دومی تسلط دارید می‌توانید به واسطه آن کسب درآمد کنید. پیش‌بینی شده است که این شغل در دهه آینده بیش از ۴۲ درصد رشد خواهد کرد.

۵- عکاسی

همانطور که می‌دانید عکاسی یک مهارت ساده است که به دانش فنی پیچیده و خاصی نیاز ندارد و یکی از بهترین شغل های آزاد در ایران محسوب می شود و اگر شما عاشق عکاسی هستید می‌توانید با گذراندن دوره‌های آموزش مربوط به آن، این حرفه را به طور جدی آغاز کنید. همچنین می‌توانید به عنوان فیلمبردار حرفه ای در جشن‌ها و رویدادها مشغول به فیلمبرداری شوید و از این راه کسب درآمد نمایید.

۶- فروشنده صنایع دستی

این نوع کسب و کار که در لیست مشاغل آزاد موجود در ایران نیز ثبت شده است بیشتر برای دانشجویان دختر مناسب است؛ زیرا مهارت گلدوزی، طراحی جواهر و یا ساخت دکوراسیون منزل امری ساده است و به ظرافت و مهارت نیاز دارد که دخترها قادرند تا به خوبی از پس آن برآیند و یادگیری این گونه مشاغل از طریق اینترنت امکان پذیر است. علاقه‌مندان به این شغل پس از یاد گرفتن این حرفه و ساخت چند نمونه کار می‌توانند با تشکیل یک صفحه در رسانه‌های اجتماعی مانند؛ اینستاگرام و فیسبوک محصولات خود را به نمایش بگذارند و از فروش آن‌ها کسب درآمد کنند.

۷- معلم خصوصی

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به موضوعات تحقیقی علاقه‌مندید و استعدادی در زمینه ساده‌سازی و توضیح آن به دیگران دارید، می‌توانید به عنوان یک معلم خصوصی مشغول به کار شوید و به دانش آموزان خود به طور خصوصی به درک و فهم ساده تر برخی دروس مانند ریاضیات، علوم … کمک کنید.

۸- جراحان و پزشکان

از دیگر انواع شغل آزاد می توان به جراحی اشاره کرد. جراحی و پزشکی به دلیل ماهیت حیاتی که دارند جز شغل های پردرآمد آزاد در سرتاسر دنیا محسوب می‌شوند. همچنین این مشاغل دارای ریسک بالایی هستند و نیاز به دانش گسترده و تجربه بالا دارند.

۹- موبایل فروشی و تعمیرات موبایل

با توجه به تورم‌ها و گرانی‌های بی‌سابقه جدید که در ایران شاهد آن هستیم، شاهد گران شدن قیمت انواع گوشی‌های هوشمند بوده‌ایم. با توجه به گران شدن قیمت اولیه این گوشی‌ها، قیمت خدمات تعمیراتی و فروش لوازم جانبی آن‌ها نیز افزایش یافته است. در حال حاضر شغل فروش موبایل و تعمیرات موبایل یکی از پولسازترین مشاغل از بین شغل های آزاد فنی در ایران محسوب می‌شود.

۱۰- وکالت

اگر وکالت بهترین شغل آزاد در ایران نباشد، قطعاً یکی از بهترین‌های آن محسوب می‌شود. این شغل درآمد خوب و قابل توجهی در ایران دارد و علاوه بر سختی‌هایی که دارد یک شغل هیجانی نیز محسوب می‌شود.

۱۱- راه اندازی فروشگاه آنلاین

یکی از مشاغل آزاد پردرآمد مرتبط با دیجیتال مارکتینگ، راه اندازی فروشگاه آنلاین یک شغل آزاد با سرمایه کم است. در صورت علاقمندی به ایجاد فروشگاه اینترنتی می توانید مقاله «ایده برای آنلاین شاپ» را مطالعه نمایید.

۱۲- تأسیس یک آشپزخانه یا بیرون بر غذا

 می توان گفت تأسیس یک آشپزخانه و یا بیرون‌بر یکی دیگر از پردرآمدترین شغل های آزاد ایران محسوب می‌شود. همچنین اگر شما در این حرفه از کیفیت غذا و سرویس‌دهی تقریباً مناسبی برخوردار باشید، می‌توانید در مدت زمان کمی بسیار محبوب شوید و به فروش خوبی دست پیدا کنید.

معرفی شغل های آزاد با سرمایه کم در ایران

در معرفی شغل آزاد پردرآمد در ایران باید بگوییم امروز دیگر برخلاف گذشته با پیشرفت علم، پیدا کردن یک شغل آزاد و سودآور که نیاز به سرمایه اولیه کمی هم داشته باشد برای همه امکان پذیر است. در ادامه این مقاله قرار است شما را با تعدادی از این شغل‌ها در ایران آشنا کنیم.

انجام کارهای فریلنسری و کارهایی که در خانه به واسطه اینترنت انجام می‌شوند یکی از انواع شغل های آزاد با سرمایه کم است که هرکس می‌تواند از عهده انجام آن بربیاید. به طور کلی کارهایی که به واسطه اینترنت و از طریق دورکاری انجام می‌شوند به دلیل اینکه شخص هزینه‌ای را صرف رفت و آمد و یا اجاره یک مکان به عنوان شرکت نمی‌کند، می‌توان گفت که سرمایه اولیه اندکی نیاز دارند.

در ادامه شما را با ۳ نوع از این مشاغل پرطرفدار و کم‌هزینه آشنا می‌کنیم:

۱- تولید محتوا

در واقع شخصی که تولید محتوا می‌کند با هدف جذب مخاطب به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای تبلیغ یک محصول یا خدمات خاص اقدام به تولید محتوا می‌نماید. محتوا نیز به صورت اشکال مختلفی ارائه می‌شود که از طریق اینترنت و رسانه‌های اجتماعی برای همگان قابل خواندن و یا شنیدن است. در واقع یک تولیدکننده محتوا در کار خود به جستجوی طولانی مدت موضوعات مختلف، تنظیم مجدد آن‌ها و ارائه آن‌ها به روشی کاملا جدید و متفاوت به مخاطبین می‌پردازد.

۲- اینفلوئنسری

این روزها با محبوبیت یافتن هرچه بیشتر شبکه‌های اجتماعی شغلی تحت عنوان اینفلوئنسر خصوصاً در اینستاگرام بسیار محبوب و معروف شده است. این شغل درآمد اولیه بسیار اندکی نیاز دارد اما یک شخص باید قادر باشد تا بتواند به خوبی با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنند و فالوورهای خود را بالا برده و با دریافت تبلیغات از شرکت‌های مختلف به کسب درآمد مشغول شود.

۳- ادمین شبکه های اجتماعی

با توجه به محبوب‌شدن هرچه بیشتر فروشگاه‌های آنلاین و پر رنگ شدن نقش شبکه‌های اجتماعی در خرید و فروش محصولات و به دلیل حجم بالای تقاضای کاربران برای خرید، گاهی صاحبان این مشاغل نمی‌تواند به تنهایی از عهده پاسخگویی به تمامی کاربران خود بر‌بیایند به همین جهت اقدام به استخدام ادمین شبکه‌های اجتماعی می‌کنند. این کار شغلی با سرمایه اولیه بسیار اندک است و جز مشاغل راحت و در دسته بهترین کارهای آزاد قرار می گیرد.

شغل دولتی بهتر است یا آزاد؟

اکنون که به خوبی با لیست مشاغل آزاد موجود در ایران آشنا شده‌اید بهتر است به سؤال شغل های غیر دولتی یا دولتی بپردازیم و بگوییم همواره جوانان پس از اتمام دانشگاه این سوال را در ذهن خود دارند که شغل آزاد بهتر است یا دولتی؟  البته هر یک از این دو نوع شغل مزایا و معایب خاص خود را دارند اما در ایران اکثر مردم ترجیح می‌دهند تا در یکی از مشاغل دولتی مشغول به کار شوند، زیرا معتقدند مزایا آن خیلی بیشتر از معایبش است و تمام تلاش خود را صرف این موضوع می‌کنند تا در آزمون‌های دولتی شرکت کنند و پذیرفته شوند.

برخی‌ها نیز شغل آزاد را به این دلیل انتخاب می‌کنند که دیگر به اصطلاح آقای بالا سر نداشته باشند و خودشان رئیس خودشان باشند، همچنین این دسته از افراد معتقدند که مشاغل آزاد دارای درآمد بسیار بیشتری نسبت به مشاغل دولتی هستند.

بین این ادعاها هیچ‌کس نمی‌تواند به طور قطعی اعلام کند که کدام شغل نسبت به دیگری برتری دارد، اما چیزی که مشخص است این است که هر فرد باید بر اساس شرایط استعداد و عوامل دیگر اقدام به انتخاب یکی از این دو دسته شغل موجود کند.

قطعاً برای کسانی که قصد دارند تا با سرعت بسیار زیادی پولدار شوند و راه صد ساله را در یک شب طی کنند، انتخاب یکی از انواع شغل های آزاد می ‌تواند گزینه‌ای منطقی‌تر نسبت به مشاغل دولتی باشد، اما آن‌ها باید تمام جوانب را در نظر بگیرند و بدانند که موفق شدن در این عرصه نیازمند خلاقیت و ایده‌های کاملاً نو است.

مشاغل دولتی نیز مناسب آن دسته از افرادی است که ترجیح می‌دهند در برابر زمان کاری مشخصی که کار می‌کنند حقوق ثابت ماهیانه دریافت نمایند. این دسته از افراد شاید در دسته آدم‌های ریسک‌پذیر نباشند و ترجیح می‌دهند تا یک شغل آرام و ساده به دور از هرگونه هیجان داشته باشند. در واقع طرفداران مشاغل دولتی به علت امنیت شغلی این کار آن را انتخاب کرده‌اند. دلیل دیگر این انتخاب ممکن است مزایای بعد از بازنشستگی باشد که بتواند در آینده نیز آن‌ها را تامین کند

البته در حال حاضر در ایران به دلیل تقاضای حجم زیادی از مردم برای استخدام در ادارات و سازمان‌های دولتی، آزمون‌های آن را اندکی دشوارتر از قدیم کرده‌اند و امکان استخدام در این قبیل شغل‌ها خیلی کم و محدود شده است.




تاریخ: چهار شنبه 20 دی 1402برچسب:شغل , شغل آزاد,
ارسال توسط پول دوست

تعریف شغل ، حرفه و بیکار ، انواع شغل و کاربردهای هر یک

شغل، مسئله‌ای بزرگ در زندگی روزمره مردم و کسب و کار کارآفرینان.

در نگاه اول شغل راهی برای کسب درآمد و امرار معاش مردم است اما این مسئله به قدری بزرگتر است که در تمام مناظرات سیاسی و روندهای رشد اقتصادی دولت‌ها جزو مهره‌های اصلی بازی قدرت به شمار میرود و حتی مشاوره شغلی به نیاز اصلی کسب  و کارها تبدیل شده است. در نگاه کلان مدیران با بهینه سازی روندها و ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد دارای زمینه شغلی مناسب، شرایط را برای مردم فراهم میکنند تا در کاری که به آن علاقه دارند در جهت اهداف کلان سیاسی و اقتصادی قدم بردارند.

اما در نگاه جزء مردم نیاز به کسب درآمد و رفع نیازهای مالی برای تامین مسکن، خوراک، پوشاک و سرگرمی به کار مناسبی با ویژگی های شغل خوب نیاز دارند که پس از تبحر در حرفه مدنظر میتوانند وارد شغل مدنظرشان شوند.

اما بیایید به این موضوع نگاهی بیاندازیم که در سال ۲۰۲۵ دقیقا تعریف شغل چیست و شاغل کیست؟

شغل چیست؟ (مرکز آمار ایران)

افراد ۱۰ ساله و بیشتر (حداقل سن تعیین شده) که در هفته‌ی تقویمی قبل از هفته‌ی آمارگیری (هفته‌ی مرجع) طبق تعریف کار، حداقل یک ساعت کار کرده‌اند و یا به دلایلی، به طور موقت کار را ترک کرده باشند.

شغل چیست؟ (سازمان جهانی کار)

شغل مجموعه‌ای از وظایف و فعالیت‌هاست که بر عهده‌ی یک فرد قرار می‌گیرد تا آن را برای یک واحد اقتصادی انجام دهد. شغل زمانی معنا پیدا می‌کند که «استخدام» وجود داشته باشد. معیار شمردن شغل هم، شمارش تعداد واحدهایی است که فرد برای آن‌ها کار می‌کند [پس اگر فردی یک کار مشابه را برای سه کارفرما یا شرکت یا مجموعه‌ی مختلف انجام می‌دهد، سه‌شغله محسوب می‌شود.]

شاغل کیست؟

شاغل به فردی گفته می‌شود که برای انجام مسئولیت‌ها و وظایف شغلی تعیین شده استخدام می‌شود و حقوق دریافت می‌کند. شرکتی که فرد را استخدام کرده است انتظار دارد که او به درستی وظایف خود را انجام دهد. شما در هر یک از انواع شغل‌ها مشغول شوید، یک شاغل شناخته خواهید شد.

طبق مرکز آمار علاوه بر صاحبیبن مشاغل، افراد زیر نیز شاغل محسوب میشوند:

  • افرادی كه بدون دريافت مزد براي يكی از اعضاي خانوار خود كه با وی نسبت خويشاوندی دارند، كار مي كنند:كاركنان فاميلی بدون مزد
  • كارآموزانــی كــه در دوره كارآمــوزی فعاليتــی در ارتبــاط بــا فعاليــت مؤسســه محــل كارآمــوزی انجــام می‌دهنــد، يعنــی مســتقيما در توليــد كالا يــا خدمــات ســهيم
    هستند و فعاليت آن ها “كار” محسوب می‌شود
  • محصلانی كه در هفته مرجع، كار كرده‌اند (مانند کسانی که در حال انجام شغل دانشجویی هستند)
  • تمـام افـرادی كـه در نيروهـای مسـلح به صـورت كادر دائـم يـا موقـت خدمـت می‌كننـد : نيروهـای مسـلح پرسـنل كادر و سـربازان، درجـه داران، افسـران وظيفـه
    نيروهای نظامی و انتظامی

پس بیکار کیست؟

  • بيكار به تمام افراد ۱۰ ساله و بيش تر اطلاق مي شود كه در هفته مرجع فاقد كار باشند : دارای اشتغال مزدبگيری يا خوداشتغالی نباشند
  • در هفته مرجع يا هفته بعد از آن آماده برای كار باشند: براي اشتغال مزدبگيری يا خوداشتغالی آماده باشند
  • در هفتـه مرجـع و سـه هفتـه قبـل از آن جويـای كار باشـند : اقدامات مشـخصی را به منظور جسـتجوی اشـتغال مزدبگيری و يا خوداشتغالی به عمل آورده باشند
  • افـرادی كـه به دليـل آغـاز بـه كار در آينـده يـا انتظـار بازگشـت بـه شـغل قبلـی جويـاي كار نبـوده، ولـی فاقـد كار

انواع شغل

در سرتاسر دنیا شغل‌های زیاد و متنوعی وجود دارد که به شکل‌های مختلف می‌توان آن‌ها را دسته‌بندی کرد. به عنوان مثال انواع شغل‌ها را بر اساس نحوه انجام آن، مکان انجام، مهارت‌های لازم، ویژگی‌ها و مشخصات افراد مشغول در آن شغل و … تقسیم‌بندی می‌کنند. در ادامه به انواع شغل‌ها اشاره می‌کنیم و اگر مقاله چگونه مورد علاقه خود را پیدا کنیم را مطالعه کرده باشید، آشنایی با انواع شغل ها به شما دید بازتری خواهد داد:

شغل‌های آزاد

یکی از انواع شغل‌ها، شغل آزاد است که در آن فرد با استفاده از توانایی یا سرمایه خود، کسب و کاری راه‌اندازی می‌کند و خدمات یا محصولاتی را به دیگران ارائه می‌دهد. افرادی که به شغل آزاد مشغول هستند، معمولا‌ کارفرما ندارند یا حداقل کارفرما مستقیم ندارند؛ حتی پس از رشد کسب و کارشان می‌توانند به عنوان کارفرما برای استخدام نیرو اقدام کنند. به عنوان مثال بلاگرها و یوتیوبرها نیز دارای شغل آزاد هستند

شغل‌های خانگی

امروزه مشاغل خانگی، راهکارهای موثری برای خوداشتغالی و کسب درآمد محسوب می‌شوند. از آنجایی که این مشاغل در خانه انجام می‌شوند، مزایای زیادی دارند از جمله:

  • باعث کسب درآمد زنان خانه‌دار می‌شوند و بین مسئولیت خانوادگی و مسئولیت شغلی آن‌ها توازن ایجاد می‌کنند.
  • هزینه‌های مربوط به خرید، اجاره و رهن محل کار و ایاب و ذهاب بطور کامل حذف می‌شود.
  • برای سایر اعضای خانواده نیز می‌توان فرصت شغلی ایجاد کرد.

شغل‌های خدماتی

شغل‌های خدماتی به مشاغلی می‌گویند که در آن‌ها خدماتی ارائه می‌شود. برای ایجاد انواع شغل خدماتی فقط باید دانش یا مهارتی را داشته باشید که مشتریان به دنبال آن هستند. به عنوان مثال خدمات شسشتو و نظافت و یا حتی خدماتی مانند سئو و طراحی سایت در این دسته قرار میگیرند.

شغل‌های تولیدی 

شغل های تولیدی علاوه بر دانش و تخصص به سرمایه نیز نیاز دارند. اما بر خلاف تصور عموم حتما نیازی به تولید محصولات فیزیکی نیست و میتوانید محصولات آنلاین نیز تولید کنید. در کشورهایی که اقتصاد آنها بر پایه تولید استوار است و رشد با تولید اتفاق میافتد این شغل ها بسیار محبوب هستند.

شغل‌های مهندسی

یکی از رشته‌های محبوب و پرکاربرد در جامعه امروزی، مهندسی است و مهندس به کسی گفته می‌شود که با علوم مهندسی آشنا باشد. مهندسان باید دارای ذهن بازی باشند و با حیطه کاری خود به خوبی آشنا شوند. مهندسی نیز یکی از مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود و برای موفقیت در آن باید به دانش و مهارت زیادی دست یابید.

شغل‌های فنی

مشاغل فنی به شغل‌هایی گفته می‌شود که برای وارد شدن به آن‌ها، تنها به کسب مهارت و تخصص مرتبط با آن نیاز دارید. این مشاغل در همه کشورها بازار کار مناسبی دارند و از امنیت شغلی بالایی برخوردار هستند. علاوه بر این، هنوز اشباع نشده‌اند و به نیروی زیادی نیازمند هستند. تنها با داشتن مهارت می‌توانید آینده شغلی خود را در مشاغل فنی تضمین نمایید.

شغل فریلنسری

فریلنسری شغلی است که در آن فرد به تخصص خاصی نیاز دارد تا بتواند از شرکت‌های مختلف پروژه بگیرد و بابت آن‌ حقوق دریافت کند. فریلنسر نیز یک آزادکار محسوب می‌شود و خوداشتغال است. با این تعبیر، مشاغلی که بتوانند به شکل برون سپاری و پروژه‌ای انجام شوند، در دسته مشاغل فریلنسری قرار می‌گیرند. فریلنسری فقط به صورت دورکاری نیست، بر اساس نظر کارفرما ممکن است به حضور در محل هم نیاز باشد.

شغل کارمندی

کارمندان معمولا در سازمان‌ها و ارگان‌ها مشغول به فعالیت هستند و وظایف آن‌ها بیشتر در زمینه اداری و دفتری است. وظایف یک کارمند بر اساس فرآیندهای اداری موسسه تعیین می‌شود؛ اما به طور کلی وظایفی مانند تایپ و تند نویسی، جواب دادن به تلفن، کاربری دستگاه‌های اداری و … برعهده کارمند خواهد بود.

شغل‌های روستایی

اکثر افراد به دلیل بالا بودن امکانات رفاهی و زندگی در شهرها، آن را به زندگی در روستا ترجیح می‌دهند. روستاییان به دلایل مختلفی مانند امکانات بیشتر، اشتغال و غیره، زندگی روستایی را رها می‌کنند و به شهر مهاجرت می‌کنند. حجم بالایی از محصولات مصرفی مردم در روستا تولید می‌شود؛ به همین دلیل مشاغل روستایی پتانسیل بالایی برای کسب سود زیاد دارند و بسیاری به دنبال شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان در روستا هستند. شغل‌های روستایی زیاد هستند و در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • پرورش دام
  • پرورش طیور
  • پرورش ماهی
  • کاشت سبزیجات، میوه‌جات و صیفی‌جات
  • تولید محصولات لبنی
  • زنبورداری و تولید عسل

تفاوت کار، شغل و حرفه

شغل چیست؟ (تعریف شغل به زبان ساده)

زمانی که در فضای کسب و کار قرار می‌گیرید، اولین واژه‌ای که با آن روبرو می‌شوید شغل است. سوالی که ممکن است ذهن شما را مشغول کند این است که شغل چیست؟ رابطه‌ای که باعث می‌شود اعضای یک سازمان، ارگان یا شرکت به هم وصل شوند، شغل است. همه افراد باید تحت عنوان شغلی مشخصی شروع به فعالیت کنند؛ چرا که با مشخص شدن عنوان شغلی تعهدات طرفین مشخص می‌شود و از هرگونه مشکل در آینده جلوگیری خواهد شد.

شغل به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و وظایف گفته می‌شود که توسط یک واحد اقتصادی تعیین می‌شوند و برعهده یک فرد قرار می‌گیرند. معیار شمردن شغل، بر اساس تعداد واحدهایی است که فرد در آن‌ها مشغول است. بنابراین زمانی که یک فرد را دو شغله می‌نامند، یعنی آن فرد برای دو شرکت یا کارفرما مشغول به کار است. در صورتی که به دنبال شاغل شدن با توجه به مهارت خود هستید، برای به دست آورن شغل مورد نظر، بهترین پیشنهاد، مشاوره کسب و کار است تا بتوانید در سریعترین زمان ممکن، بیزینس مورد علاقه خود را راه اندازی کنید.

تعریف کار (Job)

در بخش گذشته به سوال شغل چیست پاسخ دادیم. سوالی که اکنون مطرح می‌شود این است که کار چیست؟ هرگونه فعالیت که توسط افرادی با هر نوع جنسیت یا هر سنی انجام می‌شود و هدف از انجام آن، ارائه خدمات یا تولید کالا است با نام کار شناخته می‌شود. قانونی یا غیرقانونی بودن و رسمی یا غیررسمی بودن، در تعریف کار معنایی ندارند.

تعریف حرفه

منظور از حرفه، کسب تجربه و دانش در یک حوزه کاری مشخص است. تفاوت حرفه و شغل این است که در شغل هدف از انجام فعالیت، رفع نیازهای مالی است؛ در حالی که هدف از انجام فعالیت در حرفه، ارتقاء مهارت‌ها و کسب تجربه خواهد بود. از این شاخه به آن شاخه پریدن و فعالیت در زمینه‌های مختلف نمی‌تواند به شما در داشتن حرفه کمک کند.

 حال که متوجه مفاهیم اصلی شدیم بهتر است برای تسلط بیشتر به ۳ موضوع مهم زیر نیز بپردازیم

زمینه شغلی (Career) چیست؟

منظور از زمینه شغلی، مجموعه‌ای از شغل‌هایی است که شما انتخاب می‌کنید و در آن‌ها فعالیت می‌کنید تا در نهایت به شغل مناسب خود برسید. با استفاده از زمینه شغلی به اهداف شغلی و اهداف زندگیتان نزدیک‌تر خواهید شد. مسیر شغلی به گونه‌ای نیست که در زندگی شغلیتان فقط یکبار آن را انتخاب کنید؛ بلکه یک تصمیم تکرارشونده است. پس از اینکه مهارت‌های خود را افزایش دادید، می‌توانید برای تغییر زمینه یا مسیر شغلی خود تصمیم‌گیری کنید.

فرصت شغلی چیست؟

فرصت شغلی (job opportunity) به یک موقعیت شغلی است که به سبب تغییر شغل یا ترک نیروی کار پیشین یا ایجاد نیاز به نیروی جدید در مجموعه به وجود می‌آید و در بازه استخدام فرد مناسبی برای آن موقعیت استخدام نشده است.

پست چیست:

حال که اصطلاحات بالا را فراگرفتیم بهتر است به اطلاح پست بپردازیم. این اصطلاح به یک جایگاه در چارت سازمانی اشاره دارد؛ جایگاهی که می‌توان یک فرد را در آن تعیین و منصوب کرد.

در زبان عامیانه، معمول است که اصطلاح “پست” برای مقام‌ها و جایگاه‌های میانی و ارشد در سازمان‌های بزرگ و نیز در سازمان‌های دولتی و حاکمیتی مورد استفاده قرار بگیرد.

به یاد داشته باشیم که “پست” به یک جایگاه اشاره می‌کند و نه لزوماً به یک فعالیت معنادار و مفید در حوزهٔ اقتصادی. به عنوان مثال، ممکن است مدیر یک سازمان به دلیل داشتن علاقه به یکی از دوستان یا اقوام خود، یک جایگاه (پست) را به چارت سازمانی اضافه کند و آن فرد را در آن جایگاه قرار دهد (به عنوان مشاور مدیرعامل در زمینهٔ توسعهٔ فضایی برای یک شرکت فعال در حوزه دامداری).




تاریخ: سه شنبه 19 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

نمونه سوالات مصاحبه شغلی و نکات عملی و تعیین کننده در مصاحبه

  آیا تا به‌ حال به یک مصاحبه کاری دعوت شده‌اید؟ یا درخواستی برای کسب یک موقعیت شغلی داشته‌اید؟ اگر پاسخ شما مثبت باشد، حتماً می‌دانید که جلسه مصاحبه شغلی برای بیشتر افراد چالش‌برانگیز است. افراد تمایل دارند تا با نشان دادن ویژگی‌های مثبت و تخصص در حرفه مورد علاقه خود، مشغول به‌کار شوند.

در این‌ بین، یک مصاحبه موفقیت‌آمیز، ما را به اهدافان نزدیک‌تر می‌کند. دکتر ویز در این نوشته قصد دارد تا نکات مصاحبه شغلی برای برگزاری یک جلسه قدرتمند و رضایت‌بخش را برای شما بازگو کند.

یکی از کارهای جذابی که می‌توانید انجام دهید این است که قبل از مصاحبه با خود جلسه بگذارید و در این جلسه، سؤالاتی که برای کارفرما اهمیت دارد را از خود بپرسید. این سؤالات باید کاملاً شفاف باشند تا کارفرما بتواند به‌راحتی تصمیم‌گیری کند. در ابتدا لازم است این نکته را یادآوری کنیم که جلسات مصاحبه برای هر دو طرف (مصاحبه‌کننده و مصاحبه‌شونده) به‌عنوان یک تجربه و فرصتی برای شناخت و تصمیم‌گیری می‌باشد. از سوی دیگر، فرد مصاحبه‌شونده باید قبل از شرکت در مصاحبه، به همه موضوعات فکر کند و خود را برای آن آماده نماید.

در ابتدا بهتر است با مدل‌های رایج کسب و کار اینترنتی آشنایی داشته باشید تا در صورت نیاز، از این موارد در مصاحبه خود سخن بگویید. باید سؤالات درستی درباره کسب‌وکار مورد نظر از خود بپرسید. آیا این ساعت کاری برای من مناسب است؟ آیا می­‌توانم در این کار پیشرفت کنم؟ چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ آیا هم‌راستا با ارزش‌های من است؟ آیا توانایی‌ها و مهارت‌های من برای این شغل کافی است؟

مصاحبه شغلی چیست؟

مصاحبه شغلی به گفت‌وگویی اطلاق می‌شود که بین یک کارفرمای بالقوه و یک متقاضی کار انجام می‌گیرد. کارفرما می‌تواند در طول جلسه شخص متقاضی را تحت‌نظر داشته و شرایط عمومی و ظاهری او را برای شغل موردنظر ارزیابی کند. از طرفی متقاضی هم تلاش می‌کند که در مورد شغل مورد نظر و همچنین کارفرما، اطلاعات بیشتری جمع‌آوری کند تا دریابد که آیا می‌تواند نیازها و علایق آن‌ها را برآورده سازد یا خیر؟

مصاحبه شغلی در واقع مکالمه‌ای بین دو نفر است که هر کس سعی می‌کند اطلاعات بیشتری درمورد طرف مقابل کسب کند. روند مصاحبه کاری مانند یک خیابان دو طرفه است. که هر دو طرف قصد رسیدن به یک هدف را دارند. هدف مصاحبه‌شونده یافتن شغل مناسب شماست. از سوی دیگر، کارفرما هم قصد دارد شخص مناسبی را انتخاب و استخدام کند.

در مصاحبه استخدامی چه سؤالاتی بپرسیم؟

در واقع مصاحبه شغلی را می‌توان نوعی فرصت برای کارگزار دانست که بتواند به‌واسطه آن، کارجوی موردنظر خود را برای ورود به شرکت پیدا کند. از این‌ رو، اگر شما کارگزار هم هستید، در نظر داشته باشید تا سؤالات درست و مناسبی از شخص مصاحبه‌شونده بپرسید. فراموش نکنید که پرسیدن سؤالات مناسب و دقیق در طول مصاحبه کاری از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

ما به‌عنوان یک استخدام‌کننده و کارفرما، باید نحوه مصاحبه شغلی را به طور کامل یاد گرفته باشیم و با مطرح کردن و پرسیدن تعدادی سؤال و پاسخ هایی که می شنویم، به بررسی شخص مقابل بپردازیم و شخص متعهد و مناسب برای شغل را انتخاب کنیم. ما در ادامه این مقاله، تعدادی از بهترین سؤالاتی که می‌توانید از مصاحبه‌شونده بپرسید را گردآوری کرده‌ایم.

۲۶ نمونه سؤال رایج مصاحبه کاری در ایران

  1. سن‌ و سال شما
  2. هدف شما از استخدام
  3. حقوق درخواستی
  4. وضعیت تأهل
  5. وضعیت تحصیلی
  6. وضعیت کارت پایان خدمت
  7. علت معافیت از سربازی
  8. سابقه کار
  9. محل زندگی
  10. نوع شخصیت بر اساس نتایج تست‌های MBTI
  11. مهارت‌ها و تخصص‌ها
  12. میزان علاقه به پیشرفت
  13. معدل تحصیلی
  14. وضعیت شغلی کنونی
  15. شغل ایده‌آل
  16. میزان ریسک
  17. برنامه شما برای چند سال آینده
  18. نقاط قوت شخصی
  19. نقاط ضعف شخصی
  20. علاقه به کار تیمی
  21. علت رها کردن شغل قبلی
  22. میزان اطلاعات شما در خصوص شرکت
  23. روش‌های مدیریت زمان
  24. چالش‌های صنعت موردنظر
  25. چرا باید شما را استخدام کنند
  26. بزرگ‌ترین دستاورد حرفه‌ای

چگونه مصاحبه کاری موفقی داشته باشیم؟

یک مصاحبه شغلی موفق به عوامل مختلفی بستگی دارد. صرف‌نظر از نوع مصاحبه که ممکن است هر مصاحبه با مصاحبه دیگری متفاوت باشد، می‌توانید برخی از دستورالعمل‌های کلی را دنبال کنید. این دستورالعمل‌ها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید کارفرمای خود را بیشتر تحت تأثیر قرار دهید. در این مقاله، برخی نکات مصاحبه شغلی را مرور می‌کنیم که می‌توانند موجب موفقیت شما در طول یک مصاحبه گردند.

  • تکنیک جواب دادن خود را ارتقا دهید

درواقع مصاحبه شغلی به شما فرصتی برای درخشیدن می‌دهد. هرچه شما می‌گویید یا انجام می‌دهید، شما را به مرحله بعدی که استخدام است سوق داده یا کلاً از رقابت حذف می‌کند. پس تلاش کنید که با اطلاع کافی، بهترین مصاحبه را برای خود رقم بزنید.

  • لباس مناسبی تن کنید

همیشه در اولین برخوردی که با شخص جدیدی داریم، به ظاهر و نحوه لباس پوشیدن وی توجه می‌کنیم. به همین دلیل نحوه لباس پوشیدن یکی از نکات مهم در مصاحبه کاری است. اولین برداشتی که یک کارفرما از شما دارد، تفاوت زیادی در نتیجه ایجاد می‌کند.

یک تیپ مناسب برای مصاحبه کاری، می‌تواند به موفقیت شما در این مصاحبه کمک کند. استفاده از لباس مناسب و متناسب با محیط و توجه به زبان بدن در کنار لباس آراسته و اتوکشیده، باعث می‌شود که شما دیگر نتوانید با نقطه‌ضعف خاصی در مصاحبه خود برخورد کنید. یک تیپ مناسب در ابتدای کار آراستگی و نظم شما ا به نمایش می‌گذارد. همچنین آراستگی و لباس مناسب موجب بالا رفتن اعتمادبه‌نفس شما در حین مصاحبه کاری خواهد شد.

  • مهارت‌های مصاحبه‌ای خود را ارتقا دهید

یکی از فاکتورهای مهم در طول یک مصاحبه شغلی این است که بتوانید با مصاحبه‌کننده تعامل خوبی داشته باشید. همچنین بسیار مهم است که بتوانید افکار خود را به‌وضوح بیان کنید. این مهارت، به‌اندازه مهارت‌هایی که در رزومه خود می‌نویسید، مهم هستند. بنابراین، قبل از مصاحبه وقت کافی بگذارید تا مطمئن شوید که مهارت‌های مصاحبه‌ای شما به‌اندازه مهارت‌های موجود در رزومه، آماده و کامل است.

  • استرس مصاحبه را به حداقل برسانید

مصاحبه‌های کاری برای شخص مصاحبه‌شونده استرس‌زا هستند. حتی اگر تا‌ ب ه‌حال در مصاحبه‌های زیادی هم شرکت کرده باشید؛ باز هم نگرانی‌هایی وجود دارد که موجب افزایش استرس در شما می‌شود. شما می‌توانید با استفاده برخی تکنیک‌های کاهش استرس، میزان نگرانی و استرس خود را در حین مصاحبه کاری به حداقل برسانید. در واقع با کنترل استرس، می‌توانید مصاحبه موفقیت‌آمیزی داشته باشید.

  • در ابتدا کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید

همان‌طور که پیش‌ازاین هم گفتیم، برداشتی که کارفرما در ابتدا از شما دارد، از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. همچنین باید به این نکته توجه کنید که در طول یک مصاحبه، وقت زیادی برای ایجاد تأثیر خوب و مثبت نخواهید داشت. از لحظه ورود به محل تا زمان خروج از ساختمان، شما به‌عنوان یک استخدام جدید بالقوه ارزیابی خواهید شد. از این‌ رو، بسیار مهم است که حین ملاقات با سایرین، بهترین رفتار ممکن را داشته باشید تا بتوانید آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهید.

  • طرز رفتار درست افراد درون‌گرا در طول یک مصاحبه کاری

اگر فرد درون‌گرایی برای یک مصاحبه کاری حاضر شود، ممکن است با چالش‌های زیادی روبرو شود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، می‌توانید با استفاده از برخی روش‌ها، این چالش‌ها را کنترل کنید. برای مثال، یکی از روش‌ها برای افراد درون‌گرا این است که قبل از مصاحبه چندین بار تمرین کرده و جواب‌های خود را آماده کرده باشند.

  • از مصاحبه‌کننده تشکر کنید

از اهمیت تشکر و قدردانی پیش‌ از این هم گفتیم. اگر شما بعد از مصاحبه شغلی از مصاحبه‌شونده تشکر کنید، این نشان‌دهنده آداب معاشرت خوب شما است. همچنین اگر میزان علاقه خود به شغل موردنظر را نشان دهید، ممکن است مصاحبه‌کننده دریابد که انگیزه کافی برای کار موردنظر را دارید.

  • از ارتباطات مشترک خود استفاده کنید

یکی از موارد مهمی که درمصاحبه شغلی اهمیت بالایی دارد، شناختن فردی در کسب‌وکار مورد نظر است. اگر شما این آشنایی و ارتباطات را داشته باشید، با استفاده از آن‌ها می‌توانید اطلاعاتی از داخل شرکت کسب کنید. همچنین می‌توانید بفهمید که در طول مصاحبه ممکن است چه انتظاراتی از شما داشته باشند.

این اطلاعات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • شرکت را بررسی کنید
  • با لباس مناسب به مصاحبه شغلی بروید
  • چند دقیقه زودتر به محل مصاحبه برسید
  • تلفن همراه خود را خاموش یا بی‌صدا کنید
  • سؤالات اضافه نپرسید
  • با آرامش به سؤالات پاسخ دهید
  • ساعت و حلقه در دست داشته باشید
  • از یک تیپ رسمی استفاده کنید 
  • رنگ لباس‌های روشن یا تیره انتخاب کنید
  • لبخند بزنید

این پرسش‌ها و پرسش‌های مشابه، نمونه‌هایی هستند که معمولاً در اکثر مصاحبه‌های شغلی از داوطلبان پرسیده می‌شود. سپس هر فرد بسته به شخصیت، توانایی، تحصیلات و مهارت خود به آن‌ها پاسخ می‌دهد. در پی همین پاسخ‌ها است که کارفرما تصمیم می‌گیرد فردی که بیشترین تطابق را با معیارهای شرکت دارد، استخدام کند.

برخی از افراد سعی می‌کنند تا توانایی‌ها و مهارت‌های خود را فراتر از حدی که هست، نشان دهند. ممکن است این ترفند گاهی مؤثر واقع شود، اما افرادی که با تظاهر کردن نظر کارگزاران را جلب می‌کنند، پس از استخدام در مسیر کاری خود، دچار مشکلات فراوانی خواهند شد. بنابراین، لازم است تا تنها از نکات و ترفندهایی استفاده کنید که حقیقت وجود شما را آشکار کند، نه اینکه توانایی‌های شما را فراتر از حد تصور نشان دهد.

  • راجع به صنعت و شرکت موردنظر تحقیق کنید

ممکن است مصاحبه­‌کننده از شما بخواهد که اطلاعاتی از رقبای آن‌ها ارائه دهید. به همین دلیل، سعی کنید مدتی قبل از اینکه مصاحبه کاری شروع شود، در مورد زمینه کاری و فعالیت‌های سازمان مربوطه اطلاعات کافی کسب کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا با دید بهتری وارد فضای مصاحبه شوید. علاوه بر این، کسب اطلاعات به شما این آگاهی را می‌دهد که در شغل مورد نظر، چه کاری از شما می‌خواهند.

  • دلایل شفافی برای انتخاب شغل جدید خود داشته باشید

دلایل خوبی برای انتخاب شغل موردنظر داشته باشید. در مرحله اول این شما هستید که از بین درخواست‌های زیادی که از طرف مشاغل مختلف داده می‌شود، شغل موردنظر خود را انتخاب می‌نمایید. زمان و مهارت‌های شما سرمایه‌های ارزشمندی هستند که بهتر است در جای مناسب از آن‌ها استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله «تغییر شغل» را برای انتخاب درست شغل، مطالعه نمایید.

  • دلیل اینکه شما بهترین گزینه برای استخدام در این شغل هستید را بیان کنید.

برای آن مثالی هم ارائه دهید. مثلاً «من روابط‌عمومی بالایی دارم».

به مصاحبه‌کننده بگویید که چرا این شغل را انتخاب کرده‌اید و چه چیزی در رابطه‌ با این شغل برای شما جالب و ارزشمند است. اگر مصاحبه­‌کننده فکر کند که شما به این شغل علاقه‌ای ندارید، شما را قبول نخواهد کرد؛ حتی اگر توانایی‌های بسیاری هم داشته باشید.

  • برای سؤالاتی که در مصاحبه از شما می‌پرسند، خود را آماده کنید.

اگر بخواهید با اصول مصاحبه شغلی آشنا شوید، باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. سعی کنید از قبل، به سؤالاتی که ممکن است از شما پرسیده شود، خوب فکر کنید. (مثلاً سؤالاتی درباره مدرک تحصیلی، حقوق درخواستی و…) سپس از قبل جواب‌های خود را آماده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا روان‌تر پاسخ‌های خود را بیان کنید.

  • سؤالات خود را از قبل آماده کنید

سؤالات خود را خیلی شفاف از مصاحبه‌کننده بپرسید. زیرا شما هم به‌عنوان فردی که قصد شروع همکاری با آن کسب‌وکار را دارد، حتماً سؤالات مهمی همچون میزان پیشرفت شغلی خواهید داشت. برای اینکه بتوانید این سؤالات را با شفافیت و کیفیت بهتری بپرسید، بهتر است لیستی از این سؤالات و نکات مدنظر خود را آماده کنید.

پرسیدن سؤالات هوشمندانه، در واقع نشان می‌دهد که شما راجع‌به کسب‌وکار مورد نظر خود، دانش و اطلاعات کافی را دارید. همچنین  این موضوع نشان‌دهنده علاقه شما به این رشته و استخدام در آن است. هنگامی‌که مصاحبه‌کننده از شما می‌­پرسد که آیا سؤالی دارید؟ حتماً یک یا دو سؤال درباره شرکت از او بپرسید. اگر سؤالی نپرسید، مصاحبه‌کننده احساس می­‌کند که شما علاقه‌ای به این کار ندارید. برای مثال، یک سؤال خوب می­‌تواند این سؤال باشد: «از نظر شما یک فرد ایده‌آل برای این سمت، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟».

  • تمرین، تمرین، تمرین

از قبل تمرین زیادی داشته باشید و خود را برای سؤالات پیچیده آماده کنید. خیلی مهم است که بتوانید با اعتمادبه‌نفس و کاملاً قانع‌کننده، به سؤالات پیچیده پاسخ دهید. برای مثال، یکی از رایج‌ترین سؤالات در این زمینه، سوال «چرا ما باید شما را استخدام کنیم؟» است. اگر شما بتوانید به این سؤال با اعتمادبه‌نفس کامل پاسخ دهید، شانس شما برای دریافت این کار بیشتر خواهد شد.

 بهترین روش تمرین چیست و چگونه می‌توان یک تمرین کاربردی داشت؟ برای اینکه بتوانید یک تمرین درست داشته باشید، می‌توانید با دو نفر از دوستان خود مصاحبه کردن را تمرین کنید. یک نفر به‌عنوان ناظر، یک نفر به‌عنوان مصاحبه‌کننده و یک نفر هم به‌عنوان مصاحبه‌شونده انتخاب کنید. این کار را با عوض کردن نقش‌ها چندین بار تکرار کنید.

راه دیگری که برای تمرین مصاحبه می‌توانید انجام دهید، این است که جواب‌ها را ضبط و برای خود پخش کنید. در ادامه، سعی کنید جواب‌های بهتری آماده کرده و روان‌تر پاسخ دهید. هنگام پاسخ دادن مطمئن شوید که پاسخ‌های خود را با صدایی رسا و شیوا بیان می‌کنید. زیرا به یاد داشته باشید که فقط درست بودن پاسخ‌ها کافی نیست؛ بلکه برای تأثیرگذاری بیشتر، نوع و لحن صدای شما نیز اهمیت بالایی دارد.

  • موفقیت را در پنج دقیقه اول مصاحبه به دست آورید

 تحقیقات نشان می‌­دهند که پنج دقیقه ابتدایی مصاحبه، دقایق طلایی هستند. این دقایق، مشخص می‌کنند که آیا مصاحبه‌کننده تمایل به همکاری با شما را دارد یا خیر؟ با انرژی و انگیزه وارد شده و برای وقتی که به شما اختصاص داده‌اند، کمال تشکر را کنید. همچنین تمایل خود را برای همکاری با مجموعه مصاحبه‎‌کننده ابراز کنید. برای مثال، جمله «خیلی منتظر مصاحبه‌ای برای این فرصت شغلی بودم»، تأثیر بسیار مثبتی بر مصاحبه‌کننده دارد.

  • خونسرد باشید و این حس را به طرف مقابل هم انتقال دهید

یکی از مهم‌ترین موارد در نکات مصاحبه شغلی این است که خونسردی خود را حفظ کنید. بسیاری از افراد، جلسه مصاحبه کاری را مانند یک میدان جنگ می‌­پندارند. سعی کنید با سخنان به‌جا و به‌موقع، فضا را تلطیف نموده و جلسه کاری را به یک رابطه دو سر برد تبدیل کنید. این شیوه باعث می‌شود تا مصاحبه‌کننده هم احساس کند که شما در یک تیم هستید و به شما اعتماد بیشتری داشته باشد.

 همواره به یاد داشته باشید که خود شما در ابتدا این شغل را انتخاب کرده و تصمیم گرفتید که به این مصاحبه کاری بیایید. با خود روراست باشید و سعی کنید این شفافیت را با آرامشی که نشان می‌دهید، ترکیب کنید. سپس این آرامش را به طرف مقابل هم انتقال دهید. در این صورت، می‌توانید هم به هدف خود رسیده و در شغل موردنظر را دریافت کنید و هم تجربه‌ای لذت‌بخش از این مصاحبه خواهید داشت.

  • مسئولیت‌پذیر و جسور باشید

جسارت را با گستاخی و مؤدب بودن را با منفعل بودن اشتباه نگیرید. جسارت و احترام، کاملاً هم‌راستا و هم‌ارزش هستند. معمولاً مصاحبه‌کننده قبل از مصاحبه، تمام رزومه شما را مطالعه کرده است. با این‌ حال، باز هم بهتر است در مصاحبه به‌صورت حضوری، برخی از نقاط قوت خود را بیان کنید تا تأثیر بیشتری بر وی بگذارید.

همان‌طور که می‌دانید، رابطه چشمی تأثیر بیشتری بر فرد می‌گذارد. شما می‌توانید درباره ویژگی‌های شخصیتی و کاربردی خود که ممکن است برای پیشبرد یا بهبود شرکت مربوطه کارآمد باشد هم صحبت کنید.

  • نشان دهید که روحیه تیمی دارید

توانایی خود در کارهای گروهی را نشان دهید. توانایی کار در تیم، یکی از ویژگی‌های مهمی است که برای کارفرمایان اهمیت بسیاری دارد. یک مصاحبه‌کننده تمایل دارد که درباره کارهای تیمی قدیمی و موفقیت تیم شما اطلاعاتی کسب کند. نقش خود در تیم را به‌روشنی توضیح داده و بگویید که شما چه تأثیری بر موفقیت آن داشته‌اید.

  • نشان دهید که دائماً به دنبال یادگیری هستید

نشان دهید همیشه می‌خواهید چیز جدیدی را یاد بگیرید. همچنین کارفرمایان تمایل دارند بدانند که شما در انطباق و یادگیری روش‌های جدید، چگونه عمل می‌کنید. درباره تمایل خود برای یادگیری کار‌های جدید با آن‌ها صحبت کنید. به مصاحبه‌کننده بگویید که دائماً مقالاتی درمورد روش‌های جدید مرتبط با کار موردنظر می‌خوانید و برای مشاوره، با مربیان مخصوصی صحبت می‌کنید.

  • انگیزه خود را نشان دهید

نشان دادن انگیزه و اشتیاق در کار موردنظر، یکی از مهم‌ترین نکات است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. با گفتن اینکه انگیزه کافی برای انجام این کار دارید نکاتی را به طور غیرمستقیم به کارگزار می‌فهمانید. شما قصد کمک به شرکت را دارید تا عملکرد خوبی داشته باشد و شما توانایی این را دارید که یک کارمند مفید باشید.

  • داشتن فن بیان قوی در مصاحبه کاری 

معمولاً افراد زیادی وجود دارند که علی‌رغم اینکه شایستگی‌های لازم برای دریافت شغلی را داشتند، اما موفق به دریافت آن نشدند. شاید دلیل این موضوع، نداشتن فن بیان مناسبی در مصاحبه کاری باشد. پس فراموش نکنید به زیبایی سخن بگویید. معرفی خود در مصاحبه شغلی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید با فن بیان بالا و به زیبایی انجام شود.

علاوه بر فن بیان، دست دادن هم می‌تواند تأثیر بسیار مثبتی بر مصاحبه‌کننده داشته باشد و یکی از نکات مصاحبه شغلی شناخته می‌شود. به‌طورکلی، دست دادن محکم، نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس در فرد است. به یاد داشته باشید که دو ویژگی فن بیان و اعتمادبه‌نفس بالا، معیارهایی هستند که هر کارفرمایی خواهان آن است.

داشتن فن بیان مناسب به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به‌راحتی در انجام کارهای تیمی یا برقراری ارتباط با مشتریان، موفق باشید. البته تنها داشتن فن بیان کافی نیست، بلکه شما باید مهارت‌های گوش دادن، نوشتن و… را نیز در خود تقویت کنید.

  • از پیام مخفی استفاده کنید

گاهی در مصاحبه‌ها سؤالات و مسائلی مطرح می‌شود که در آن‌ها اشاره‌ای به مهارت‌ها یا توانایی‌های بالقوه ما نمی‌کنند. ممکن است کارفرما تنها سابقه کاری یا دلیل استعفا از شغلی قبلی ما را ملاک قرار دهد و تنها بر روی آن‌ها تأکید کند. در چنین شرایطی، بهتر است خودتان دست‌به‌کار شوید و ضمن پاسخگویی به سؤالات ایشان، موارد موردنظر خود را نیز به‌صورت کوتاه بیان کنید.

برای مثال، اگر شما یک صفحه مجازی دارید که در آن به سؤالات و مشکلات افراد در زمینه تخصصی خود رسیدگی می‌کنید، می‌توانید آن را به‌صورت پیام مخفی به این صورت بیان کنید: «از کار قبلی خود استعفا دادم تا فرصت بیشتری برای ارائه توانایی‌های خود داشته باشم. چرا که فکر می‌کنم بیشتر می‌توانم به مردم کمک کنم و در صفحه مجازی خودم هم بارها این کار را انجام داده‌ام».

همچنین می‌توانید بگویید: «بله یکی از دانشجوهای مجازی من قبلاً با این مورد برخورد کرده بود»، و … . البته بیان کردن چنین پیام‌هایی در مصاحبه، به زمینه کاری و خلاقیت شما بستگی دارد. سعی کنید ارتباط درستی بین سؤال و پاسخ مخفی خود ایجاد نمایید.

  • نقاط قوت و ضعف خود را با هم مطرح کنید

گاهی افراد در جلسات مصاحبه‌ای، تنها نقاط قوت خود را بیان می‌کنند و حتی درصورتی‌که مصاحبه‌کننده درباره نقاط ضعف آن‌ها سؤالی می‌پرسد، همچنان از اشاره به نقاط ضعف خود طفره می‌روند. درواقع این افراد، قصد دارند تا وانمود کنند که نقطه‌ضعف خاصی ندارد و سرشار از نقاط قوت هستند. اما با توجه‌ به اینکه هیچ انسانی کامل نیست و همه ما ترکیبی از نقاط قوت و ضعف داریم، بهتر است در این مورد هم صادقانه هر دوی این موارد را مطرح کنیم.

وقتی در برابر پرسش کارفرما، صادقانه نقاط ضعف خود را بیان می‌کنید، حتماً نقاط قوت خود را هم یادآور شوید. در این صورت، نقاط قوت ما بیشتر به چشم می‌آیند. البته اگر خود مصاحبه‌کننده از نقطه‌ضعف شما سؤال نکرد، دلیلی ندارد خود شما به آن اشاره کنید. (اکثر اوقات مصاحبه‌کننده‌ها از داوطلبان می‌خواهند تا نقاط ضعف کار خود را بیان کنند و معمولاً افراد نمی‌دانند چگونه این مورد را بگویند تا به شخصیت آن‌ها خللی وارد نشود!)

راهکارهایی برای داشتن یک مصاحبه کاری ایده‌آل:

  • بهتر است همیشه یک کپی از رزومه خود به همراه داشته باشید.
  • اگر با سؤال «از خودتان بیشتر بگویید»، مواجه شدید، به نحو احسن از آن استفاده کنید. در این‌گونه سؤالات، سعی کنید بیشتر درباره تخصص‌های خود صحبت کنید.
  • از زبان بدن تأثیرگذاری استفاده نمایید. علاوه بر این، لباس مناسب بپوشید، ارتباط چشمی ایجاد کنید، با مصاحبه‌کننده محکم دست دهید، به طرز ایستادن و نشستن خود توجه کنید، واضح صحبت کنید و درنهایت، خوشبو باشید.
  • امیدوار باشید و مأیوس نشوید!

نتیجه‌گیری

به‌عنوان یک قاعده کلی، مصاحبه شغلی بخش مهمی از روند درخواست کار است و ممکن است از یک مکالمه غیررسمی گرفته تا بحث جدی با برخی از افراد شاغل در شرکت و به‌صورت رسمی باشد. اگر متقاضی شغل، موفق به اخذ مصاحبه شغلی شود، نشان‌دهنده این است که کارفرما صلاحیت‌‌های لازم در وی را مشاهده کرده و آن شخص را برای کار موردنظر، مناسب دیده است.

به طور معمول، یک متقاضی بعد از اینکه آگهی شغل را می‌بیند، به آن پاسخ داده و رزومه و سایر مطالب درخواستی را به کسب‌وکار موردنظر ارائه می‌دهد. سپس کارفرما درخواست‌های دریافتی را بررسی کرده و تصمیم می‌گیرد که چه کسی باید برای مصاحبه دعوت شود. در برخی موارد، برای صرفه‌جویی در منابع و وقت هر دو طرف، ممکن است حتی مصاحبه از طریق تلفن انجام شود.

البته اگر شما از آن دست افرادی باشید که قبل از رفتن به مصاحبه شغلی دچار استرس می‌شوید، با کسب اطلاعات و خواندن یک نمونه مصاحبه مشاوره شغلی و مشاوره کسب و کار موجود در اینترنت، از میزان استرس خود بکاهید. با رعایت تمامی موارد گفته شده در بالا، می‌توانید یک مصاحبه عالی داشته باشید و به نتیجه دلخواه خود در طول مصاحبه برسید.




تاریخ: سه شنبه 19 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

بهترین شغل دوم پردرآمد برای کارمندان آقا و خانم(مناسب بعد از ظهر یا وقت‌های آزادتان)

بسیاری از افراد پس از مطالعه مطلب انواع شغل ها به دنبال انتخاب شغل دوم پردرآمد در خانه هستند چرا که این روزها در بسیاری از موارد یک شغل جوابگوی هزینه‌های افراد نیست. شغل‌های دوم ویژگی‌های بسیار زیادی باید داشته باشند تا به شغل اول شما آسیبی وارد نکنند. برای مثال شغل‌ دوم باید حالت شناور داشته باشد تا شما بتوانید در زمان‌‌های آزادتان آن را انجام دهید. در این مقاله می‌خواهیم تمامی نکات شغل دوم و ایده هایی که می توانید از آن ها استفاده کنیم را برای شما بازگو کنیم.

شرایط انتخاب شغل و کسب و کار دوم

انتخاب شغل و کسب و کار دوم، تصمیمی مهم است که باید با دقت و توجه انجام شود. این تصمیم می‌تواند تأثیر زیادی بر زندگی و کار شما داشته باشد. بنابراین، قبل از انتخاب شغل دوم، باید شرایط مختلفی را در نظر بگیرید. چند نکته مهم برای انتخاب شغل و کسب و کار دوم که باید به آن توجه داشته باشید:

هدف خود را مشخص کنید

اولین قدم برای انتخاب شغل دوم، مشخص کردن هدف خود است. اگر هدف شما کسب درآمد بیشتر است، باید میزان درآمد مورد نیاز خود را تعیین کنید. سپس، شغلی را انتخاب کنید که درآمد کافی برای شما فراهم کند. اما اگر هدف شما یادگیری مهارت جدید است، باید مهارتی را انتخاب کنید که برای شما جذاب باشد و در آن استعداد دارید.

علاقه‌ها و مهارت‌های خود را در نظر بگیرید

شغل دوم شما باید کاری باشد که از انجام آن لذت می‌برید. اگر از انجام کاری لذت نمی‌برید، احتمال اینکه در آن موفق شوید کم است. علاوه بر علاقه، باید مهارت‌های خود را نیز در نظر بگیرید. شغل دوم شما باید کاری باشد که در آن مهارت دارید. اگر مهارت لازم برای انجام کاری را ندارید، باید برای یادگیری آن وقت و انرژی صرف کنید.

زمان خود را مدیریت کنید

داشتن شغل دوم به معنای افزایش مسئولیت‌ها و تعهدات شماست. بنابراین، باید مطمئن شوید که می‌توانید زمان خود را به طور مؤثر مدیریت کنید. قبل از انتخاب شغل دوم، باید میزان زمان و انرژی خود را ارزیابی کنید. سپس، شغلی را انتخاب کنید که با زمان و انرژی شما سازگار باشد.

به شرایط جسمی و روحی خود توجه داشته باشید

داشتن شغل دوم می‌تواند باعث خستگی و استرس شود. بنابراین، باید مطمئن شوید که شرایط جسمی و روحی شما برای انجام آن مناسب است. اگر شرایط جسمی یا روحی مناسبی ندارید، ممکن است نتوانید شغل دوم خود را به خوبی انجام دهید.

چند مثال درباره شغل دوم:

  1. خرید و فروش سکه و طلا نیاز به زمان مشخصی ندارد و می‌توانید در هر زمانی که خواستید بازار را تحلیل کنید و در زمان خاص معامله انجام دهید. اگر نیاز به درآمد سریع دارید بهتر است شغلی انتخاب کنید که زود بازده باشد و نیاز به صرف زمان برای به دست آوردن پول نداشته باشد.
  2. اگر به سراغ راه‌اندازی یک استارت آپ بروید ممکن است یکی دو سال زمان ببرد تا به درآمد مورد نظرتان برسید اما با راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی احتمالاً خیلی زود می‌توانید به درآمد برسید. پیشنهاد می کنیم مقاله استارت آپ چیست؟ را مطالعه کنید.
  3. در بازه حقوق سه میلیون تومان تاکسی‌های مسافرتی بسیار مناسب هستند. البته تاکسی‌های مسافرتی برای شغل اصلی مناسب نیستند و ممکن است مشکلات زیادی داشته باشند اما اگر روزانه ۱۰۰ هزار تومان به کمک تاکسی‌های اینترنتی درآمد داشته باشید در انتهای ماه حدود سه تومان درآمد داشته‌‌اید. بسیاری از افراد سعی می‌کنند بیش ‌تر از نیازی که دارند درآمد کسب کنند و آن را در یک موضوع خاص سرمایه ‌گذاری می‌کنند.
  4. فرض کنید شما ماهیانه ۵ میلیون تومان درآمد دارید اما به کمک شغل دوم‌تان ۳ میلیون تومان درآمد به دست می‌آورید و مابقی درآمد را یک کسب و کار دیگر سرمایه ‌گذاری می‌کنید. صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بورس و بسیاری از موضوعات دیگر می‌توانند بهترین کار برای سرمایه گذاری باشند.

چگونه شغل دوم پیدا کنیم؟

پیدا کردن شغل دوم گاهی بسیار چالش‌برانگیز است، اما با کمی برنامه‌ریزی و تلاش می‌توانید شغل مناسبی برای خود پیدا کنید. در اینجا چند نکته برای پیدا کردن شغل دوم آورده‌ایم:
  1. تحقیق کنید. در مورد انواع شغل‌های دوم تحقیق کنید. چه مشاغلی در منطقه شما در دسترس هستند؟ چه مهارت‌ها و تجربه‌ای برای این مشاغل لازم است؟ تحقیق به شما کمک می‌کند تا دیدگاه بهتری نسبت به گزینه‌های خود داشته باشید.
  2. شبکه‌سازی کنید. با افرادی که در شغل دوم فعالیت می‌کنند، ارتباط برقرار کنید. آنها می‌توانند در مورد تجربیات خود به شما مشاوره دهند و به شما در یافتن شغل کمک کنند.
  3. رزومه و نامه‌های معرفی خود را به‌روزرسانی کنید. رزومه و نامه‌های معرفی خود را به‌روزرسانی کنید تا مهارت‌ها و تجربه‌های مرتبط با شغل دوم خود را برجسته کنید.
  4. برای مصاحبه آماده شوید. برای مصاحبه برای شغل دوم خود آماده شوید. تمرین کنید که چگونه مهارت‌ها و تجربه‌های خود را به‌طور موثر بیان کنید.

با کمی تلاش و برنامه‌ریزی، می‌توانید شغل دوم مناسبی برای خود پیدا کنید که به شما کمک کند به اهداف خود برسید.

مزایا و معایب انتخاب شغل دوم

داشتن شغل دوم می تواند مزایا و معایبی داشته باشد. قبل از تصمیم گیری در مورد داشتن شغل دوم، باید تمام جوانب مثبت و منفی آن را در نظر بگیرید.

مزایا

  • افزایش درآمد: یکی از اصلی‌ترین دلایلی که افراد به دنبال شغل دوم می‌روند، افزایش درآمد است. داشتن شغل دوم می‌تواند به تامین هزینه‌های زندگی، پس انداز برای اهداف مالی و رسیدن به آزادی مالی کمک کند.
  • توسعه مهارت ها و تجربه: شغل دوم می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌ها و تجربه‌های جدیدی کسب کنید. این امر می‌تواند به شما در شغل اول، شغل دوم یا حتی راه اندازی کسب و کار خود کمک کند.
  • تنوع در زندگی: شغل دوم می‌تواند به شما کمک کند تا تنوع بیشتری به زندگی خود ببخشید. این امر، به شما کمک کند تا از نظر ذهنی و جسمی سالم تر بمانید و از زندگی خود بیشتر لذت ببرید.

معایب

  • کاهش وقت آزاد: شغل دوم می‌تواند زمان آزاد شما را کاهش دهد. این امر، بر روابط شما با خانواده، دوستان و سایر فعالیت‌های مورد علاقه‌تان تأثیر می‌گذارد.
  • افزایش استرس: شغل دوم می‌تواند استرس شما را افزایش دهد و سلامتی روانی شما را دچار مخاطره کند.
  • خطر آسیب دیدگی: برخی از مشاغل دوم می‌توانند خطر آسیب دیدگی را افزایش دهند. 

ایده برای شغل دوم پولساز

یکی از دغدغه‌های همیشگی بسیاری از کارمندان، انتخاب شغل دوم مناسب است. با توجه به اوضاع اقتصادی جوامع و همین‌طور ایده‌ها و اهداف شخصی افراد، شغل دوم مناسب برای کارمندان یک ضرورت است. چون افراد می‌توانند با یک انتخاب راهبردی و دوراندیشانه در برابر تورم و اوضاع بد اقتصادی تا حدودی ایمن باشند.

با توجه به نکات یاد شده می‌توان نتیجه گرفت که یک شغل دوم با سرمایه کم  یا بدون سرمایه می‌تواند به عنوان بهترین شغل دوم مناسب برای کارمندان، گزینه مناسبی باشد. البته یک کار دوم در منزل نیز می‌تواند ویژگی‌های یاد شده را داشته باشد.

شغل دوم خانگی

بعضی از افراد ترجیح می‌دهند شغل دوم‌شان را به صورت خانگی انجام دهند و برای انجام شغل دوم، کارمند و حقوق ‌بگیر نباشند. در این شرایط بهترین انتخاب شغل‌های خانگی است. شغل‌های خانگی در ایران رشد بسیار زیادی در سال‌‌های اخیر داشته است و بسیاری از استارت ‌آپ‌های موفق امروزی از شغل‌های خانگی به این درجه رسیده‌اند.

شغل‌‌‌های خانگی ویژگی‌های مثبت زیادی دارند اما مهم‌ترین آ‌ن‌ها این است که کمترین زمان با بیش‌ترین درآمد را برای شما به همراه می‌آورند. شغل‌های خانگی گسترش‌پذیر هستند با این معنا که می‌توانند رشد کنند. این رشد در زمان کمی اتفاق می‌‌افتد اما این زمان به صورت دقیق مشخص نیست. البته باید در نظر داشته باشید زمانی که می‌گوییم زمان کم، منظورمان یکی دو ماه نیست.

بهترین شغل دوم برای کارمندان

شغل‌های زیادی برای کارمندان وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها درآمد زیادی کسب کنید اما استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌‌گذاری‌ها یکی از مواردی هستند که برای کارمندان بسیار مناسب‌اند. شغل ‌های دوم مناسب کارمندان زیاد هستند اما مهم‌ترین نکته در این موضوع این است که کارمندان بتوانند شغلی مناسب علاقه و روحیاتشان انجام دهند. استارت‌‎آپ‌ها شرکت‌هایی است که تا حد زیادی قابل گسترش‌اند و می‌توانند برای شما مناسب باشند اما باید صبر داشته باشید و آموزش‌های اصولی را به درستی پیگیری کنید.

شغل دوم در منزل برای آقایان

بیشتر شغل‌هایی که به‌ صورت پاره‌وقت انجام می‌شوند، هم برای آقایان و هم برای خانم‌ها مناسب هستند؛ مثل کسب و کار اینترنتی. اما دسته‌ای دیگر از شغل‌ها هستند که برای آقایان مناسب‌ترند. شغل‌هایی که در این قسمت معرفی کردیم بیشتر برای آقایان پیشنهاد شغلی می‌ شود اما خانم‌ها نیز می‌توانند بسته به توانایی و علاقه خود هریک از آن‌ها را انجام داده و به عنوان شغل اول یا دوم خود انتخاب کنند.

۱- پرورش پرندگان خوراکی

در سال‌های اخیر مصرف گوشت پرندگانی مانند بلدرچین، بوقلون، شترمرغ و کبک گسترس پیدا کرده است. مردم عصر حاضر تنوع‌ طلب‌تر از گذشته هستند و تحت تأثیر رسانه و سبک زندگی جدید به دنبال مصرف گوشت پرندگانی غیر از مرغ هستند. در همین راستا نیز آموزش‌های آنلاین زیادی در سطح وب قرار گرفته است.

بنابراین اگر شما به چنین پرندگانی علاقه داشته و خود یکی از مصرف کنندگان گوشت آنان هستید، می‌توانید با استفاده از آموزش‌های موجود و اختصاص یک فضای مناسب، کار پرورش پرنده خود را شروع کنید. البته پیشنهاد می‌شود فقط یک نوع پرنده را برای پرورش انتخاب کنید و از پرورش چند نوع پرنده در یک مکان خودداری کنید.

۲- پرورش گیاهان دارویی

یکی از کارهایی که می‌توانید به عنوان یک شغل دوم در حیاط یا محیط منزل خود انجام دهید، پرورش گیاهان دارویی مانند نعناع، گل‌گاو زبان یا زعفران است. البته مهندسین کشاورزی و زراعت در سال‌های اخیر موفق شده‌اند تا امکان پرورش خیار، گوجه، فلفل و سیب‌زمینی را در داخل گونی یا گلدان‌ های کوچک امکان‌پذیر کنند. بنابراین می‌توانید با یک آموزش کوتاه و مفید نحوه انجام این کار را فراگرفته و به پرورش این دست از گیاهان در داخل منزل‌تان مشغول شوید.

به غیر از گزینه‌هایی که عنوان شد، پرورش قارچ هم می‌تواند گزینه خوبی باشد؛ چراکه قارچ یک محصول محبوب است و طرفداران بسیار زیادی دارد. می‌توانید حتی بازار کار خود را منحصر به خانواده و همسایه‌های خود کنید و نیازی به بازاریابی گسترده و تبلیغات هم نداشته باشید.

۳- آموزش بورس

با توجه به این‌که در سال گذشته بازار بورس کشورمان رشد قابل توجهی را تجربه کرد، افراد بسیار زیادی وارد این بازار شده و پس ‌اندازهای خود را در آن سرمایه ‌گذاری کرده‌اند. در این بین نیاز به افراد متخصص برای خرید سهم‌های بنیادین و بهتر بیشتر شده است. شما می‌توانید با استفاده از پکیج‌های آموزش بورس، این علم را فراگرفته و در اختیار دیگران قرار دهید.

می ‌توانید پکیج‌‌های آنلاین آموزش بورس تهیه کرده و آن را در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به فروش برسانید. البته با توجه به اینکه آموزش‌های مشابه در بستر وب بسیار زیاد هستند، باید بتوانید آموزش‌هایی کاربردی و سطح بالا ارائه دهید تا شما نیز حرفی برای گفتن داشته و پکیج‌های خود را بیشتر به فروش برسانید.

۵- تعمیر وسایل الکترونیکی

با توجه به افزایش چشمگیر استفاده از وسایل الکترونیکی مانند گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها، اگر مهارت لازم برای تعمیر این وسایل را کسب کنید، می‌توانید در ساعات باقیمانده خود به عنوان یک تعمیرکار وسایل الکترونیکی مشغول به کار شوید و بازار خوبی نیز برای خود دست‌و‌پا کنید.

۶- کترینگ

مشاغل خانگی مربوط به غذا از جمله مشاغلی به حساب می‌آیند که افراد می‌توانند به‌عنوان شغل های پولساز نسبت به انجام آن بپردازند و درآمد خوبی از آن به دست آورند. کترینگ به شغلی گفته می‌شود که در آن فرد می‌تواند به صورت نیمه‌وقت، غذا و یا خدمات کترینگ را برای مراسم‌های گوناگون مانند ازدواج آماده کند. شما برای راه‌اندازی چنین شغلی، به سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارید. البته توجه داشته باشید که انتخاب این حرفه به‌عنوان شغل دوم خانگی، نیاز به مهارت و حرفه مخصوص به خود دارد.

۷- فعالیت به عنوان پشتیبان و مشاور

فعالیت به عنوان پشتیبان و مشاور را می‌توان یک شغل دوم مناسب برای کارمندان در نظر گرفت. این افراد می‌توانند در کنار انجام کار و وظیفه اصلی خود، فعالیت یک فرد محصل و دانش‌آموز را در نظر بگیرند و مسیر او را به گونه‌ای رقم زنند که در کوتاه‌ترین زمان به موفقیت و پیشرفت برسند. توجه داشته باشید که انتخاب این حرفه به عنوان کار دوم نیازمند برخی از توانایی‌هایی چون مدیریت و کنترل است.

۸- بازاریابی آنلاین

بازاریابی آنلاین می‌تواند یک شغل دوم در منزل برای آقایان به حساب آید. فرد در راستای چنین شغلی، می‌تواند با استفاده از اینترنت و شبکه‌های متفاوت، برای یک شرکت و سازمان، بازاریابی اینترنتی انجام دهد. توجه داشته باشید که برای بازاریابی، شیوه و روش‌های گوناگونی وجود دارد که می‌توان به کانتنت مارکتینگ، بازاریابی ایمیل، اینترنتی و … اشاره کرد.

۹- عکاسی و عکس‌برداری

اگر شما از دسته افرادی هستید که مهارت عکاسی دارید، می‌توانید از طریق آن و به عنوان شغل دوم کسب درآمد داشته باشید. از طرفی به دلیل آن‌که افراد امروزه به این حوزه توجه بسیاری دارند، مسیر موفقیت ساده و راحت‌تر به نظر می‌رسد.

۱۰- فعالیت در زمینه رزومه نویسی

از دیگر مشاغلی که می‌توانید به چشم شغل دوم به آن نگاه کنید، رزومه نویسی است. همان‌طور که می‌دانید، رزومه یک مدرک مهم به حساب می‌آید، از همین جهت افراد بسیاری به دنبال یک شخص هستند که برای آن‌ها یک رزومه قوی و قابل قبول بنویسند. شما می‌توانید در زمان‌هایی که وقت خالی دارید، به چنین کاری بپردازید و یک رزومه قوی به فرد تحویل دهید؛ البته مطمئن شوید که مهارت چنین کاری را دارید.

۱۱- فروش کتاب 

شما می‌توانید بستری را آماده کنید و از طریق آن فروش کتاب را انجام دهید. شما می‌توانید در این راستا از افراد دیگر نیز کمک بگیرید و درصدی را برای هر فرد لحاظ کنید. این شغل در بسیاری از نقاط به عنوان یک شغل اصلی و حرفه‌ای به حساب می‌آید، اما شما می‌توانید از آن به عنوان یک شغل دوم نیز یاد کنید.

شغل‌های اینترنتی بهترین گزینه برای دانشجویانی هستند که می‌خواهند در کنار تحصیل شغلی نیز داشته باشند و از درآمد حاصل از آن هزینه‌های تحصیل خود را فراهم کنند. دانشجویان با داشتن مهارت‌های عمومی استفاده از کامپیوتر می‌توانند به راحتی با یک آموزش کوتاه کسب‌وکار اینترنتی خود را در هر زمینه‌ای راه‌اندازی کنند.

شغل دوم در منزل برای خانم‌ها

شغل‌هایی وجود دارند که خانم‌ها برای انجام آن‌ها اشتیاق بیشتری نسبت به آقایان دارند. دلیل این موضوع فرهنگ حاکم بر جامعه ما است.

۱- تولید مربا و ترشی خانگی

با توجه به اینکه اکثر خانم‌های ایرانی خودشان مربا و ترشی‌های منزل‌شان را تهیه می‌کنند، می‌توانند در کنار شغل کارمندی یا خانه‌ داری خود، با تولید مربا و ترشی بیشتر در صدد فروش آن به اقوام، همسایگان یا مغازه برای شغل دوم باشند. این کار حتی در فروش به نزدیکان هم می‌تواند درآمد خوبی برای خانم‌ها ایجاد کند.

۲- آموزش آشپزی

آشپزی یکی از مهارت‌هایی است که اکثر خانم‌ها دارند و می‌توانند علاوه بر پختن غذا برای اعضای خانواده خود از این مهارت خود کسب درآمد نیز داشته باشند. پختن سفارشی غذاهای خانگی برای مراسمات می‌تواند گزینه خوبی برای ایجاد شغل دوم پردرآمد در خانه برای یک خانم ها است.

۳- درست کردن کیک و شکلات در خانه

از دیگر انواع کار دوم مناسب، می‌توان به تهیه کیک، شیرینی و شکلات در منزل در اشاره کرد. شما برای پرداختن به چنین حرفه‌ای، به لوازم و تجهیزاتی نیاز دارید که این تجهیزات و لوازم را می‌توان مواردی چون قالب، شکلات، خامه، وسایل لازم برای آماده کردن مواد و … در نظر گرفت.

این شغل در زمان مناسبت‌ها می‌تواند درآمد مناسبی را برای افراد به‌ویژه خانم‌ها به همراه داشته باشد؛ بنابراین اگر کارمند هستید و به دنبال کار دوم برای خود می‌گردید، این حرفه های پولساز می‌تواند مناسب به نظر برسد. نکته‌ای که در این شغل و یا بسیاری از مشاغل دیگر وجود دارد، داشتن علاقه به آن کار است.

اگر از کارهای قنادی لذت می‌برید این کار می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد اما اگر فقط بخاطر پول، این شغل را انتخاب کرده‌‌اید نتیجه کارتان شکست است.

۴- بسته‌بندی محصولات

بسته‌بندی محصولات خوراکی مانند سبزیجات، شیرینی، گیاهان دارویی، تنقلات و … گزینه‌ی دیگری است که خانم‌ها می‌توانند چند ساعتی را به آن اختصاص داده و در داخل منزل خود به آن مشغول شوند و کسب درآمد کنند. آن‌ها می‌توانند برای فروشگاه‌های بزرگ بسته‌بندی انجام دهند و یا خود مستقیم محصولات‌ بسته‌بندی شده خود را به‌صورت حضوری یا از طریق شبکه‌های اجتماعی به‌فروش برسانند.

۵- ساخت و فروش بدلیجات

ساختن انواع بدلیجات در منزل با استفاده از امکانات مخصوص این کار که در تمام خرازی‌های سطح شهر موجود است نیز یکی دیگر از گزینه‌های مناسب برای شغل دوم خانم‌ها است. شما می‌توانید انواع دستبند، انگشتر، گردنبند و سایر جواهرات جنس استیل یا ژوپینگ را در داخل منزل خود تولید کرده و به فروشگاه‌های بدلیجات یا مشتریان مستقیم خود بفروشید.

۶- ساخت لوازم تزئینی

شما می‌توانید به راحتی در خانه و در زمان‌هایی که وقت آزاد دارید، به ساخت لوازم تزئینی گوناگون بپردازید. افراد بسیاری هستند که به دنبال نیرو برای سپردن چنین کاری به آن‌ها هستند. شما می‌توانید برای زمان‌هایی که در منزل هستید و به عنوان کار دوم به ساخت چنین لوازمی مشغول شوید و برای خود درآمد جداگانه‌ای را شکل دهید.

۷- ساخت هدیه‌های دست ‌ساز 

شاید تا به حال در فضایی چون اینستاگرام، با صفحات و پیج‌هایی که محصولات و هدایای گوناگونی تولید می‌کنند، روبه‌رو شده باشید. شما نیز می‌توانید به عنوان کار دوم، به این حرفه بپردازید و در محیط منزل خود و با استفاده از ابزار و تجهیزات لازم، هدایای گوناگونی را طراحی کنید و آن‌ها را در اختیار مشتریان خود قرار دهید و درآمد مناسبی داشته باشید.

۸- راه‌اندازی سالن آرایشی

یکی از شغل‌های مناسب برای خانم‌های کارمند که دنبال شغل های پولساز نیمه ‌وقت هستند، راه‌اندازی یک سالن آرایشی و زیبایی است. البته برای فعالیت در چنین زمینه‌ای، شما باید دوره‌های لازم برای پرداختن به این کار را دیده باشید. در رابطه با سرمایه اولیه نیز باید گفت که راه‌اندازی چنین سالنی، در محیط خانه امکان و با وجود یک میز و صندلی امکان‌پذیر خواهد بود؛ البته توجه داشته باشید که رفت و آمد مشتریان، سبب آزار و اذیت همسایه‌ها نشود.

۹- فروش پوشاک

فروش پوشاک یک شغل دوم مناسب برای افراد به حساب می‌آید. شما می‌توانید در صورت داشتن سرمایه مناسب، نسبت به این کار اقدام کنید. این حرفه یک شغل دوم خانگی مناسب به حساب می‌آید و شما می‌توانید به راحتی و در زمان‌هایی که وقت خالی دارید، نسبت به این کار، امور لازم را انجام دهید. البته موفق شدن در چنین حرفه‌ای، به بررسی برخی از شرایط و بازار وابسته است و باید شرایط را به گونه‌ای رقم زنید که سود مناسبی به دست آورید.

۱۰- نگهداری از کودک به عنوان مربی

فعالیت به عنوان مربی را می‌توان یک شغل دوم برای کارمندان در نظر گرفت. اگر شما کارمند هستید و به دنبال شغل دیگری می‌گردید، می‌توانید به عنوان مربی مشغول به فعالیت شوید. امروزه نگهداری از کودکان به سبب آن که اکثریت مادرها و پدرها شاغل هستند، بسیار دیده می‌شود و شما می‌توانید به راحتی چنین مسئولیتی را به گردن گیرید؛ البته باید متذکر شد که چنین حرفه‌ای به برخی از مهارت‌ها و مدارک نیاز دارد تا افراد شما را به عنوان یک مربی خوب برای کودک خود قبول کنند.

شغل دوم بعد از بازنشستگی

اکثر خانم‌ها و آقایانی که بازنشسته می‌شوند، دوست دارند در دوران بازنشستگی خود فعالیت‌هایی دیگری انجام دهند تا بتوانند هم درآمد دیگری غیر از حقوق بازنشستگی داشته باشند و هم سرگرم شوند. بهترين شغل بعد از بازنشستگی را اینجا معرفی می کنیم.

البته کارهایی که نیاز به کسب مهارت خاص دارند مانند مهارت سرمایه‌گذاری در بورس نمی‌تواند شغل مناسبی برای یک فرد بازنشسته باشد. اما پرورش پرنده و تولید مربا و ترشی می‌تواند گزینه‌های خوبی برای آقایان و خانم‌های بازنشسته باشند.

رانندگی و تدریس خصوصی نیز از دیگر مواردی هستند که در سطح جهان بیشترین طرفدار را در بین بازنشستگان دارند. گردشگری و مسافرت می‌تواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که به سفر علاقمند هستند اما تا به‌امروز به دلیل مشغولیت به کار نتوانسته‌اند زیاد سفر کنند.

از سایر شغل‌های موردعلاقه افراد بازنشسته داخل کشورمان می‌توان به باغبانی، رانندگی، نگهبانی، مغازه‌داری، خرید و فروش ملک و ماشین، کشاورزی، بنگاه‌داری و میوه‌فروشی اشاره کرد. مغازه برای شغل دوم کجا خوب است؟

البته این کارها بیشتر برای آقایان بازنشسته مناسب هستند و اکثراً خانم‌های بازنشسته ایرانی ترجیح می‌دهند در ایام فراغت از کار خود به تفریح و استراحت بپردازند. بسیاری از افراد نیز با دست‌و‌پا کردن یک یا چند ملک در دوران کاری خود، درآمد حاصل از اجاره این املاک را به دوران بازنشستگی خود اختصاص می‌دهند و از ایجاد یک شغل دوم جدید اجتناب می‌کنند.

خوشبخاته شغل دوم بعد از بازنشستگی برای این افراد در کشورمان زیاد است و بازنشسته‌ها به‌راحتی می‌توانند به کارهای متعددی مشغول شوند.

۱- گرفتن کلاس خصوصی

در حوزه آموزش نیز می‌توانید شغل های پولساز مناسبی را برای خود پیدا کنید. یکی از این شغل‌ها را می‌توان تشکیل کلاس خصوصی در نظر گرفت. این حرفه‌های پولساز می‌تواند یک شغل دوم در منزل برای آقایان و خانم‌هایی باشد که در آموزش‌وپرورش و یا حوزه آموزشی فعال هستند. برای مثال یک دبیر می‌تواند بعد از بازنشستگی، کلاس‌های خصوصی برگزار کند.

۲- حسابداری

یک حسابدار یا یک مدیر مالی بعد از بازنشستگی می تواند به صورت پروژه ای شروع به کار کند. این شغل درآمد خوبی دارد. حجم پروژه هایی که قبول می کنید بر اساس نیاز مالی و شرایط زمانی و شرایط جسمانی شما بستگی دارد.

۳- تایپ و ترجمه

اگر به زبان‌های انگلیسی، عربی، فرانسوی یا ….. آشنایی داشته باشید، به‌راحتی می‌توانید به عنوان یک مترجم در کنار شغل اصلی‌تان مشغول به کار شوید. همچنین با داشتن توانایی تایپ ده‌انگشتی و آشنایی با نحوه نگارش محتوا می‌توانید به عنوان یک تایپیست مشغول به کار شوید.

شغل‌ دوم اینترنتی

با توجه به فراگیر شدن استفاده از اینترنت و ارائه انواع محصولات و خدمات به صورت آنلاین، گرایش به کسب وکارهای آنلاین طرفدارن بسیار زیادی پیدا کرده است. اگر کسی بتواند در زمینه‌های زیر اطلاعات و مهارت کافی را کسب کند، می‌تواند شغل دوم مدرن و ایده‌آلی برای خود ایجاد کرده و درآمد خوبی نیز از آن بدست بیاورد.

داشتن شغل خانگی نیاز به مهارت دارد؛ شما بدون مهارت نمی‌توانید یک شغل خانگی با درآمد بالا داشته باشید. شغل‌های خانگی معمولاً به صورت اینترنتی هستند و به همین خاطر بهتر است در کنار داشتن این شغل‌‌ها مهارت‌های ساده اینترنتی را هم بلد باشید. یکی از این مهارت‌ها که بسیار مهم است و برای داشتن کارهای ساده و پردرآمد خانگی لازم است، داشتن یک وب‌سایت است.

البته می‌توانید برای وب‌سایت‌تان یک نیرو هم استخدام کنید اما قطعاً در روزهای اول نمی‌توانید این کار را انجام دهید و توانایی مالی لازم برای این کار را ندارید. شغل دوم خانگی ممکن است خیلی زود به شغل دوم شما تبدیل شود، حقیقت این است که معمولاً بسیاری از افراد بعد از مقایسه درآمد و مزایای شغل‌های خانگی، شغل اصلی ‌شان را کنار می‌گذارند و همه تمرکزشان را روی این موضوع می‌ گذارند.

شغل‌ های دوم می‌توانند یک سکوی کارآفرینی برای شما باشند البته به شرطی که پله‌های این سکو را به درستی طی کنید و بتوانید به موقع از فرصت‌هایتان استفاده کنید. همزمان با پیشرفت در کارتان باید فکری هم به حال آموزش‌تان بکنید. برای مثال مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کاری باید در شما نهادینه شود و این موضوع محقق نمی‌شود جز با مطالعه و تمرین.

معمولاً شغل خانگی در روزهای اول نیاز به صرف زمان زیادی ندارد اما آرام آرام باید روزانه زمان زیادی را صرف آن کنید. این کار به شما کمک می‌‌کند تا همزمان با پیشرفت شخصی‌تان، کسب و کارتان هم رشد کند. برای سایت‌تان بهتر است از یک وب‌سایت آماده وردپرسی استفاده کنید.

البته سایت‌سازهای دیگری هم برای شغل دوم خانگی مناسب هستند اما بهترین آن‌ ها وردپرس است که رایگان است و از امکانات بسیار خوبی هم برخوردار است. البته ممکن است در ابتدا از یک پیج اینستاگرامی استفاده کنید که هیچ مشکلی ندارد اما در نهایت نیاز به داشتن یک سایت پیدا می‌ کنید.

۱- برنامه‌نویسی و ایجاد وبسایت

اگر علاقه داشته باشید و بتوانید بر زبان‌های برنامه‌نویسی مبتنی بر وب مسلط شوید، می‌توانید سفارش ایجاد وبسایت قبول کنید و کسب درآمد از این راه داشته باشید. حتی می‌توانید وب‌سایت‌های خود را راه‌اندازی کرده و با آموزش مهارتی که دارید در آن کسب درآمد کنید. با گسترش خرید و فروش اینترنتی، هر کسب‌وکار سنتی به یک وبسایت نیاز دارد.

حتی کسانی‌که محصولات خود را از طریق شبکه‌های اجتماعی به فروش می‌رسانند به یک پشتوانه نیاز دارند؛ پشتوانه فعالیت گسترده هرکسی در شبکه‌های اجتماعی وب‌سایتش است. البته دانش برنامه‌نویسی به ایجاد سایت خلاصه نشده و می‌تواند برای اهداف دیگر مانند تولید نرم‌افزارهای کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد.

زبان‌های برنامه‌نویسی برای تولید نرم‌افزار با زبان‌های برنامه‌نویسی سایت تفاوت دارند. بنابراین شما می‌توانید بسته به علاقه خود یکی از آن‌ها را به‌صورت حرفه‌ای فرابگیرید. البته دانش برنامه‌نویسی از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به شغل اصلی نیز برخوردار است.

۲- خدمات سئو سایت

بعد از اینکه یک وبسایت ایجاد شد و مطالب، خدمات و محصولات موردنظر در آن قرار داده شد باید برای اینکه این اطلاعات در دسترس مخاطبان هدف قرار بگیرند، سئو شوند. سئو دانشی است که کمک می‌کند با جستجو در موتورهایی مانند گوگل و بینگ مطالب موردنظر خود را در وب پیدا کنیم. اگر مطالب سایت شما به درستی سئو شده باشد، افرادی که به خدمات و محصولات شما نیاز دارند، به‌راحتی شما را پیدا خواهند کرد.

در غیر اینصورت پیدا کردن شما به راحتی در بین هزاران سایت موجود در اینترنت کار سختی خواهد بود. بنابراین اگر مایل باشید می‌توانید به عنوان یک سئوکار مشغول به کار شوید.

۳- دیجیتال مارکتینگ

برای اینکه بتوانید در زمینه دیجیتال‌مارکتینگ فعالیت کنید، باید به ترفندها و مهارت‌های لازم برای کار با تمام شبکه‌های اجتماعی و نحوه بهینه کردن آن‌ها آشنایی داشته باشید. دیجیتال مارکتینگ کمک می‌کند افراد بتوانند با فعالیت در رسانه‌های مجازی مخاطبان و مشتریان هدف بیشتری پیدا کرده و درآمد بالاتری کسب کنند.

۴- بلاگری شبکه های اجتماعی

امروزه بلاگر شدن یکی از کارهایی است که هرکسی می‌تواند به‌راحتی انجام دهد؛ تنها کافیست یک پیج در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام ایجاد کنید و در یک زمینه خاص به تولید محتوا بپردازید. برای مثال می‌توان به بلاگرهای مشهوری اشاره کرد که در زمینه مد و فشن، تست کردن غذا، لایف‌استایل، موسیقی یا سایر زمینه‌ها در اینستاگرام مشغول به فعالیت هستند.

شما نیز می‌توانید با تولید محتوای مستمر در یک زمینه خاص به کمک نرم‌افزارهای ویرایش عکس و ویدئو به یک بلاگر موفق یا ولاگر (تولید کننده ویدئو) تبدیل شوید و از این راه (به کمک فروش محصول یا تبلیغات) درآمد کسب کنید. فعالیت در اینستاگرام یکی از گزینه‌های محبوب برای راه‌اندازی یک فعالیت یا شغل دوم به وسیله تلفن همراهتان است.

۵- طراحی اپلیکیشن

حتماً توجه کرده‌اید که برای انجام هرکار خاصی یک اپلیکیشن جداگانه وجود دارد. مثلاً اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین، اسنپ، آموزش‌ آشپزی، آموزش موسیقی، ورزشی، ادیتور عکس و فیلم، تقویم، ضبط صوت، بازی و دیگر اپلیکیشن‌های روی تلفن همراه از گزینه‌هایی هستند که همگی به دست فرد یا گروه خاصی طراحی شده و در دسترس عموم قرار گرفته‌اند.

اگر شما نیز به اپلیکیشن‌های موبایل علاقه دارید، می‌توانید با فراگیری برنامه‌ها و زبان‌های تولید اپلیکیشن، یک شغل برای خود ایجاد کنید. این شغل نیز مانند برنامه‌نویسی سایت و نرم‌افزار قابلیت تبدیل شدن به یک شغل اصلی و پردرآمد را دارد.

شغل‌های اینترنتی بهترین شغل دوم عصر امروزی هستند. همچینن این مشاغل به فضای کاری خاصی نیاز نداشته و به عنوان شغل دوم خانگی نیز مطرح هستند. شغل‌های خانگی فقط به تولید و بسته‌بندی خلاصه نمی‌شوند؛ شما با فعالیت در زمینه برنامه‌نویسی و دیجیتال‌مارکتینگ می‌توانید در منزل خود فقط با یک لپ‌تاپ یا کامیپوتر یا حتی یک گوشی تلفن همراه کار خود را انجام داده و مدیریت کنید.

شغل‌های اینترنتی به دلیل داشتن ویژگی‌‌هایی مانند تنوع زیاد و زمان شناور می‌توانند برای هر شیفت کاری به‌عنوان شغل دوم در نظر گرفته شوند. چه شما شیفت صبح سرکار اصلی‌تان باشید و چه شغل شما در شیفت بعدازظهر باشد، در هر صورت می‌توانید کار دوم اینترنتی خود را به انجام برسانید. حتی اگر تمام روز به فعالیت‌های دیگر بپردازید، می‌توانید کار اینترنتی خود را در ساعاتی از شب انجام دهید.

این ویژگی فقط مختص شغل‌های آنلاین است که سایر کارهای فیزیکی از آن بی‌بهره هستند  و به زمان‌های معینی برای انجام نیاز دارند.

۶- فعالیت به‌عنوان ادمین شبکه‌های اجتماعی

اینستاگرام و تلگرام جزو محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در کشورمان هستند که حدود چند میلیون کاربر ایرانی دارند. بنابراین پیج‌ها و کانال‌های پرطرفدار زیادی وجود دارند که برای تولید محتوای روزانه به یک مدیر یا ادمین نیاز دارند. شما می‌توانید با یادگیری تمام اصول کار با این رسانه‌ها، به عنوان یک ادمین برای شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید و در برابر هر پستی که روزانه در پیج یا کانال‌ها منتشر می‌کنید، هزینه مشخصی دریافت کنید.

گزینه‌های فوق، تنها بخشی از فعالیت ‌هایی است که خانم‌ها می‌توانند در کنار فعالیت‌های روزانه خود انجام دهند و از انجام آن‌ها کسب درآمد کنند. اگر خانمی خود توانایی خاص دیگری داشته باشد، می‌تواند کسب‌وکار دیگری برای خود دست‌و‌پا کرده و در کار موردعلاقه خود به فعالیت بپردازد.

۷- وبلاگ نویسی

امروزه مشاغل مربوط به حوزه اینترنت از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند و افراد بسیاری به آن می‌پردازند. یکی از این مشاغل که می‌توانید به صورت نیمه‌وقت به آن بپردازید، وبلاگ نویسی است. این شغل برای شما درآمد مناسبی را نیز به همراه خواهد داشت و اگر به خوبی در آن به فعالیت بپردازید، می‌توانید تبلیغات بسیاری را به عهده بگیرید و درآمد خوبی نیز از آن زمینه برای خود به دست آورید.

۸- طراحی گرافیکی

اگر شما از دسته افرادی هستید که در زمینه گرافیک مهارت و علم کافی دارید، نباید هیچ‌گاه نگران شغل دوم برای خود باشید؛ چرا که امروزه شرایط به سمتی می‌رود که بسیاری از کسب‌وکارها به دنبال یک طرح قوی می‌گردند و چنین کاری تنها از یک طراح گرافیکی برمی‌آید.

۹- تولید محتوا

اگر فردی دارای توانایی نوشتن بوده و بتواند بخوبی بنویسد می‌تواند از عهده این کاربرآید. البته لازم است که برای یادگیری تولید محتوا، نحوه کار با نرم افزار word و سئو و تایپ و فتوشاپ را نیز بیاموزد.

سخن پایانی

با توجه به اینکه بالغ بر ۸۰ درصد کارمندان ادارات به کاری که انجام می‌دهند علاقه ندارند و برای برخورداری از مزایای خاص شغل‌های کارمندی آن را انتخاب کرده‌اند، گرایش به ایجاد کارهای جدید در کنار کار کارمندی‌شان بسیار دیده می‌شود.

معمولاً این کارمندان فاکتور علاقه را در شغل‌های دوم خود لحاظ می‌کنند و سعی می‌کنند حتماً کاری را انتخاب کنند که از انجام آن لذت ببرند. البته در این بین افرادی نیز هستند که صرفاً برای پوشش دادن هزینه‌هایشان به دنبال ایجاد یک شغل دوم هستند.

چنین افرادی تنها به مزایا و درآمد حاصل از شغل فرعی‌شان توجه می‌کنند. این افراد برای پیدا کردن کار می‌توانند به سراغ صفحه استخدام روزنامه‌ها نیز بروند و از بین انواع شغل دوم در تهران یا آگهی‌های کاری شهری که در آن زندگی می‌کنند، شغل مناسبی برای خود پیدا کنند.

معمولاً شغل دوم بعد از ظهر بیشتر از شغل‌های شیفت صبح هستند. اگر کار اصلی شما در شیفت صبح است، به‌راحتی می‌توانید برای بعدازظهر خود شغل دوم خوبی پیدا کنید.




تاریخ: سه شنبه 19 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

50 ایده مشاغل و کارهای ساده و پردرآمد خانگی، بدون سرمایه در منزل

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گسترش اینترنت، راه‌های مختلفی برای کسب درآمد در خانه بدون نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه وجود دارد. این روش‌ها می‌توانند برای افراد مختلف با هر سطح مهارت و تحصیلات مناسب باشند و به آن‌ها کمک کنند تا علاوه بر کسب درآمد، آزادی عمل بیشتری در زندگی خود داشته باشند.

در این مقاله، به معرفی برخی از شغل‌ها و کارهای ساده و پردرآمد خانگی می‌پردازیم که می‌توانید با توجه به علاقه و مهارت‌های خود، یکی از آنها را انتخاب کنید و به کسب درآمد بپردازید.

سؤالی است که اکثر مردم  می‌پرسند:

  • کار در منزل چی خوبه؟
  • کسب و کار با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • شغل های خانگی با سرمایه کم چه هستند ؟
  • مشاغل پردرآمد خانگی چه هستند؟
  • انواع شغل های خانگی برای آقایان و بانوان چیست؟
  • آیا شروع کار با سرمایه کم عاقلانه است؟
  • کسب و کار اینترنتی خانگی چیست؟ و آیا نیاز به سرمایه بالا دارد؟
  • ایده راه اندازی کسب و کار را از کجا بیاوریم و ایده‌های خود را چگونه عملی کنیم؟

کسب و کار خانگی مزایای زیادی از جمله آزادی عمل، صرفه‌جویی در هزینه ها و همچنین کمک به کاهش و مدیریت استرس شغلی دارد. البته هر کاری در کنار مزایا، معایبی نیز دارد. معایب کار در خانه نیز شامل عدم ارتباط اجتماعی و کاهش توان شبکه سازی در زمینه کاری، عدم ثبات شغلی و مشکلات مدیریت زمان است.

در ادامه به ۵۰ تا از کارهای پر درآمد در خانه می‌پردازیم؛ امید داریم که این مقاله مورد توجه شما دوستان قرار بگیرد و به جواب سؤالات خود برسید.

شغل های پردرآمد بدون سرمایه در منزل

در پایین تعدادی مثال برایتان آوردیم که بدانید کارآفرینی در منزل با سرمایه کم امکانپذیر است و لزوماً داشتن سرمایه هنگفت اولیه تضمین‌کننده موفقیت نیست. همیشه و همواره به مردم می‌گویم که شما لازم است با شرایط فعلی خود موفق شوید و هنر در این است که از شرایط کنونی خود بهترین و بیشترین درآمد را داشته باشید، یکی از بهترین راه‌ها، داشتن یک شغل در خانه با توجه به بودجه و سرمایه شماست.

یکی از سؤالاتی که به صورت منظم مشاوره گیرنده‌ها از ما می‌پرسند این است که آیا امکان دارد کسب و کار کوچک خانگی بتواند به درآمد خوب و زیادی برسد؟ برای همین در این قسمت تعدادی مثال برای این قسمت می‌آورم که برایتان این قضیه روشن شود.

مثال ۱:

اولین شرکتی که قطعاً اسم آن را شنیده‌اید Apple Inc است، شاید برایتان جالب باشد که این شرکت در ابتدا فقط یک کسب و کار خانگی بوده است که توسط «استیو جابز» و «استیو وزنیاک» از پارکینگ خانه «استیو جابز» شروع شده است.

مثال ۲:

دومین مثال آمازون است، بله درست حدس زدید، آمازون در ابتدا یک کسب و کار خانگی بوده است و همانطور که می‌دانید «جف بزوس» آن را از خانه و اینترنت استارت زد و جز کسب و کارهای کوچک پرسود قرار گرفت.

مثال ۳:

سومین مثال ما Hewlett-Packard است، مکان اصلی آن هم اکنون موزه است، پارکینگ HP

لیست سودآورترین مشاغل خانگی

سودآوری یک شغل خانگی به عوامل مختلفی از جمله مهارت و تجربه فرد، میزان تقاضا برای محصول یا خدمات ارائه شده، و میزان تبلیغات و بازاریابی انجام شده بستگی دارد. با این حال، برخی از مشاغل خانگی به طور کلی سودآورتر از سایرین هستند. در این مقاله درباره تعدادی از آن‌ها صحبت می‌کنیم. دقت داشته باشید که در این مقاله قصد داریم این مشاغل خانگی پرسود را به شما معرفی کنیم، نحوه شروع این پروسه و انجام آن جزو اهداف این مقاله نیست.

1- بلاگری (blogger)

در صدر لیست کارهای کارستون بلاگری است، این شغل یکی از منعطف‌ترین شغل‌ها است و پتانسیل درآمدی این شغل نامحدود است! و می‌تواند جز سودآورترین مشاغل خانگی قرار بگیرد.

بلاگری یک روش عالی برای کسب درآمد از خانه است. با داشتن ایده‌ای خوب، محتوای با کیفیت و تلاش مداوم، مخاطبان وفادار ایجاد کرده و از طریق تبلیغات، اسپانسرینگ و فروش محصولات یا خدمات کسب درآمد کنید.

این روش یکی از روش‌های عالی «درآمد منفعل» است. بدین معنی که شما فقط با خوانده شدن مطلبتان از سمت کاربرانتان درآمدزایی می‌کنید. وقتی که مردم به اندازه خوبی مطالب شما را بخوانند، برای شما درآمد خوبی حاصل می‌شود.

اما حواستان باشد، راه اندازی یک کسب و کار بلاگری به زمان و تلاش نیاز دارد. انتظار نداشته باشید که بلافاصله به موفقیت برسید. باید صبور باشید و به تلاش خود ادامه دهید.

یک بلاگر بین ماهی ۳۰ میلیون تا ۱.۵میلیارد تومان درآمد دارد! برای بلاگر شدن از کجا باید شروع کنم؟

2- نویسنده آزاد (Freelancer Writer)

یکی از کارهای پر درآمد در منزل را می توان نویسندگی عنوان کرد. آیا شما نوشتن را دوست دارید؟ آیا برای نوشتن ایده‌ای در ذهن خود دارید؟ آیا تا کنون وقایع روزانه خود و احساسات خود را به رشته تحریر درآورده‌اید؟ آیا احساس می‌کنید استعداد و قدرت نویسندگی در شما وجود دارد؟ پس این شغل می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

اگر در تمام طول زندگی خود در وجودتان استعداد و کششی نسبت به نویسندگی حس کرده‌اید اکنون فرصت مناسبی است تا آن را عملی نمایید و یک کار پردرآمد در منزل داشته باشید.شما می‌توانید در زمینه هایی چون نوشتن کتاب کودک، نوشتن کتاب‌هایی در ارتباط با روانشناسی و کمک به خود، رمان‌های عاشقانه و کتب آشپزی فعالیت نمایید. اگر شما علاقه من در حوزه نویسندگی هستید تنها که نباید کتاب بنویسید، بلکه با مجلات و روزنامه ها نیز می‌توانید به فعالیت بپردازید.

شما می‌توانید درآمد بسیار زیادی از نوشتن داشته باشید، این را از جایی می‌گویم که با تعدادی از نویسنده‌های حرفه‌ای محتوا در ایران کار می‌کنم و در مصاحبه‌ای که با آن‌ها انجام دادم متوجه شدم که حدود سالی ۳ میلیارد تومان درآمد دارند و نویسندگی جزو تولیدات خانگی پر سود محسوب می شود، من هم در ابتدا این مسئله برایم باورش سخت بود.

میزان درآمد این شغل خانگی پر سود با سرمایه کم چقدر است؟ اگر شما به عنوان نویسنده تمام وقت کار کنید تقریباً بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان درسال می‌توانید درآمد داشته باشید.

حتی می‌توانید یک کتاب الکترونیکی بنویسید و منتشر کنید! اکنون که هرکسی می‌تواند اثر خود را به صورت آنلاین در سایت‌ها منتشر کند، این امکان برای همه فراهم شده است تا بتوانند در راستای شکوفاسازی استعدادهای خود به خلق داستان‌ها، رمان‌ها و هر آنچه به آن علاقه‌مندند مشغول شوند. نوشتن یک کتاب الکترونیکی شاید بتواند نقطه عطفی در چاپ کتاب شما در آینده‌ای نزدیک باشد. 

3- تصحیح کننده یا ویراستار (Proofreader)

این شغل نیز از آن شغل‌هایی است که در ظاهر درآمد آنچنانی ندارد ولی در اصل باید بگویم این شغل جزو کارهای خانگی پردرآمد دنیا و کسب و کار خانگی پر سود در ایران است. آیا شما غلط‌ها را در حین خواندن به راحتی می‌گیرید؟ یا اینکه وقتی غلط املایی می‌بینید ناراحت می‌شوید؟ اگر اینطور است بهتون توصیه می‌کنم به این شغل وارد شوید.

اگر اشتباهات باعث می‌شود نتوانید از آنچه می‌خوانید لذت ببرید و همچنین اصطلاحات نابجا شما را دیوانه می‌کند، ویرایش یا تصحیح، بهترین کار خانگی برای شما محسوب می‌شود. این کار بیشتر از هر چیزی به یک چشم تیزبین نیاز دارد و گرچه داشتن مدرکی هرچند مرتبط نیز می‌تواند به بهتر عمل کردن شما در این شغل کمک کند. ویرایش و تصحیح مطالب نیز جز کار پردرآمد در منزل است.

این شغل نیاز است و بسیاری از افراد در دنیا از آن‌ها بهره می‌برند، البته در حال حاضر این شغل برای زبان‌های خارجه در ایران بسیار کاربرد دارد و برای زبان فارسی کاربرد کمتری دارد.

میزان درآمد این کار پر درآمد در منزل با سرمایه کم چقدر است؟ میانگین درآمد سالیانه این شغل حدوداً ۵۰۰ میلیون تومان است.

4- حسابدار و دفتردار مجازی (Virtual bookkeeper)

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توان به‌وسیله شغل های پردرآمد بدون سرمایه در منزل راه اندازی کنید، دفتردار و حسابدار مجازی است، این روش چند سالی است که در ایران هم مرسوم شده است به این شکل که حسابدار و دفتر دار به طور مستقیم به محل مربوطه مراجعه نمی‌کند و از خانه و دفاتر خانگی به انجام این امور می‌پردازد، این روش در ایران بعد از اینکه کل بیمه و مالیات به صورت تقریباً ۱۰۰ درصدی آنلاین شده‌اند رواج بیشتری پیدا کرده است. دفتردار و حسابدار مجازی شغل بسیار خوب در جواب کار در منزل چی خوبه است و با داشتن تجربه حرفه ای در امور مالیاتی می تواند جز سودآورترین مشاغل خانگی باشد.

از انجایی که بیش از ۸۰٪ از کارآفرینان و صاحبان مشاغل کوچک تصوری از نحوه انجام کارهای مرتبط با حسابداری خود ندارند و علاقه‌ای به یادگیری نیز نشان نمیدهند اینجاست که شما باید وارد عمل شوید. اگر گواهینامه یا مدرک تحصیلی مربوط به حسابداری دارید، می‌تواند پوینت مثبتی برای دریافت این کار بصورت خانگی برای شما باشد و انواع حسابداری از حسبداری فروش و انبار گرفته است تا حسابداری پیمانکاری از بهترین کارهای مشاغل خانگی محسوب می‌گردد.

لازمه این روش ایجاد و یا داشتن اندکی تجربه و دانش حسابداری و دفترداری است و برای ایجاد شغل با سرمایه کم به کار می‌رود. میانگین درآمد سالیانه این شغل حدودا ۲۹۰ میلیون تومان است.

5- فروش در آمازون (FBA)

به دلیل تحریم‌ها این شغل در ایران در حال حاضر امکان‌پذیر نمی‌باشد و یا بسیار سخت است.

همانطور که می‌دانیم آمازون بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا است، شما با پیدا کردن یک معامله خوب و یک قیمت خوب کالا می‌توانید آن را در فروشگاه آمازون به فروش برسانید، این فروشگاه مسئولیت رساندن محصول شما به فروشنده را هم به طور کامل انجام می‌دهد، تا حدی دیجی‌کالا هم در ایران این کار را انجام می‌دهد.

میزان درآمد این کسب و کار خانگی پر سود چقدر است؟ میزان فروش در این شغل بستگی به نیرو و توانایی شما در خرید خوب و تبحر شما دارد.

۶- تدریس و مربی‌گری

تدریس آنلاین به لطف سرعت زیاد اینترنت و تکنولوژی در حال رشد است و اگر دانشجو یا حتی دانش آموز یا فارغالتحصیل هستید و می خواهید درآمد داشته باشید، این روش یکی از بهترین روش‌هایی است که شما می‌توانید به درآمد خانگی برسید و از جمله شغلهای پردرآمد خانگی است. 

اگر شما دانش تدریس و تجربه معلم بودن و درس دادن را در کارنامه خود دارید این روش جز یکی از روش‌های مرسوم کار خانگی پردرآمد است، از تدریس ورزش آنلاین و زبان‌های خارجه گرفته، تا آموزش خیاطی و … این روش در ایران چند سالی است که رونق بیشتری گرفته است.

میزان درآمد این کسب و کار خانگی چقدر است؟ از این روش، شما از ساعتی ۴۰ هزار تومان تا ساعتی ۵۰۰ هزار تومان می‌توانید درآمد داشته باشید.

۷- مدیر شبکه های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی و اینستاگرام جزو زندگی روزمره ما شده‌اند، مدیریت این شبکه‌ها هم جزو دغدغه‌های بسیاری از صاحبان کالا و خدمات و ارگان‌هاست، به همین دلیل این کارهای ساده و پردرآمد در منزل، بسیار مورد استقبال عمومی قرار گرفته است.

در حال حاضر اینستاگرام و تلگرام در ایران بیشتری مخاطب را در بین این شبکه‌های اجتماعی دارد و مدیران شبکه‌های اجتماعی اکثراً کسب و کار با سرمایه کم خود را از خانه مدیریت می‌کنند، پس اگر به دنبال شغلی هستید که از خانه و یا هر جای دنیا انجام دهید، مدیریت شبکه‌های اجتماعی را به شما می‌دهم. می توانید مقاله سوشیال مدیا مارکتینگ چیست را در دکتر ویز مطالعه کنید.

میزان درآمد این شغل در منزل چقدر است؟ با توجه به حجم کار و تعداد اعضای شبکه اجتماعی که شما مدیریت می‌کنید مدیریت این شبکه‌ها از ۱.۵ میلیون تومان به ازای هر شبکه اجتماعی شروع می‌شود که در حقیقت شما می‌توانید درآمد سالیانه بین ۱۸۰میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیون تومان را داشته باشید.

 

اگر شما در زمینه ویرایش و نرم افزارهای گرافیکی متبحر هستید، هر مدیر شبکه اجتماعی به شما نیاز دارد، در ضمن مدیران شبکه‌های اجتماعی علاوه بر مطالب بالا به تحقیق کننده و مطلب پیدا کننده و همچنین به ویراستار و نویسنده هم احتیاج دارند، دستیار مجازی جزو کارهایی است که امروزه با حجم بالای درخواست مواجه است و با کمی تبحر می‌توانید در این زمینه به کسب درآمد از شغل خانگی خود بپردازید.

میزان درآمد این شغل خانگی پردرآمد با سرمایه پایین چقدر است؟ میزان درآمد این روش بین سالی ۲۰۰ میلیون تومان تا ۴۰۰ میلیون تومان است.

9- رونویسی کردن (Transcripter)

رونویسی کردن به این معنی است که فایل‌های صوتی که گفته می‌شود را به صورت نوشتار تبدیل کنیم، این کار نیاز به حوصله زیادی دارد، این کار نیاز به نشستن طولانی مدت و توجه به همه جزییات دارد، اگر حوصله به اندازه کافی ندارید به سمت این کار نروید.

میزان درآمد این کسب و کار خانگی پر سود با سرمایه کم چقدر است؟ از این روش، شما از ساعتی ۲۵ هزار تومان تا ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌توانید درآمد داشته باشید.

۱۰- منشی مجازی

منشی مجازی جزو شغل‌هایی است که در یک سال اخیر بسیار در حال رشد کردن است، در تعریف این شغل می‌توانیم بگوییم که این منشی پاسخگوی تماس‌های وارده و چت‌های آنلاین است که این شغل بدلیل اینکه در حال حاضر تلفن‌های مجازی و همچنین سایت‌ها در حال رشد هستند این نوع خدمات در حال افزایش است.

در این شغل شما حداقل ۳۰ ساعت در هفته لازم است کار کنید و بسته به سایت و کسب و کاری که با آن همکاری می‌کنید لازم است زمان خود را مدیریت کنید.میزان درآمد این شغل خانگی چقدر است؟ میزان درآمد این روش هم از ساعتی ۲۵ هزار تومان بسته به تراکم مشتری درکسب و کار تعیین می‌گردد.

11- مربی زندگی (Life coach)

مربیان زندگی و انگیزشی در ایران در چند سال اخیر رشد بی سابقه‌ای داشته است به همین دلیل سیل عظیمی از مردم به سمت این نوع کسب و کار کشیده شده‌اند و تعداد بسیار زیادی از همین راه در حال افزایش درآمد هستند، این نوع از کسب و کار بسیار می‌تواند جذاب باشد و علاوه بر اینکه به مردم هم کمک می‌کنید،

میزان درآمد این شغل در خانه چقدر است؟ درآمد این نوع کسب و کار از ساعتی ۱۵۰هزار تومان شروع می‌شود.

 

۱۲- داشتن فروشگاه آنلاین 

از جمله روش‌های ایجاد شغل با سرمایه کم ساخت فروشگاه آنلاین است .بهتر است بدانید رشد فروشگاه‌های آنلاین باعث شده است که بسیاری از فروشگاه‌ها تعطیل و یا درآمد آن‌ها بسیار کم بشود و این فرصتی است برای ساخت فروشگاه اینترنتی و کسب و کارهای خانگی که با بستن قرارداد به فروش این فروشگاه‌ها کمک کنند و هم درآمدی برای آن‌ها و هم درآمدی برای خود ایجاد کنند.

قبلاً به این شکل بود که اگر شخصی محصولی برای فروش داشت، باید مغازه اجاره می‌کرد و در آنجا به کسب و کار فروش مشغول می‌شد اما دیگر این روزها می‌توانید هر چیزی را به هر کسی در دنیا بفروشید و بدین صورت راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم را انجام دهید. فروشگاه آنلاین جز شغل های پردرآمد خانگی است.

محصول شما می‌تواند شامل عسل ارگانیکی باشد که آن را در حیاط خانه خود به فروش می‌رسانید و یا کفش های دست‌دوزی که خودتان شخصاً آن را دوخته‌اید. شما می‌توانید هر چیزی را به صورت آنلاین در فروشگاه انلاین خود بارگذاری کرده و به فروش برسانید.

میزان درآمد این شغل با درآمد بالا با سرمایه پایین چقدر است؟ معمولا می توانید با رستوران‌ها معمولا ۱۵ درصد تا ۲۳ درصد فروش و با سوپرها حدودا روی ۵ درصد قرارداد ببندید.

13- طراح گرافیک (Graphic Designer)

طراح گرافیک یا همان (Graphic Designer)، یکی از کارهای خانگی پردرآمد و جز مشاغل خانگی پرسود محسوب می‌شود. از کارهایی که این شغل می‌تواند انجام دهد این است که طراحی لوگو و سربرگ و … را انجام می‌دهد، علاوه بر آن طرحی بنرها و بیلبوردها و …. را هم انجام می‌دهد و همچنین نظر دهی درباره تجربه کاربری (UX) وب‌سایت و طراحی و رنگ دهی‌ها را به عهده دارد.

میزان درآمد این شغل چقدر است؟ این کسب و کار در ماه از ۵ میلیون تومان تا ۲۵ میلیون تومان درآمد دارد.

۱۴- همراه سفر

این نوع همکاری، همراهی با آژانس‌های مسافرتی است، البته به صورت محلی و خانگی نه حضوری بدین معنی که آژانس‌های هواپیمایی از افرادی در خانه برای ایجاد فُرم‌های همراهی سفر خود استفاده می‌کنند و می‌توان به عنوان یک شغل در منزل از آن استفاده کرد، یعنی شما در خانه خود میزبان افراد مطمئن خواهید بود و از این راه به کسب و درآمد می‌پردازید.

میزان درآمد این شغل چقدر است؟ درآمد آن از روزی ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌‎شود.

۱۵- ارزیاب شبکه‌های اجتماعی

این شغل و حرفه هنوز نوپاست و شناخته شده نیست و رونق نگرفته است ولی در آینده ای نه چندان دور جز کسب و کارهایی خواهد شد که هر مجموعه و بیزینسی به آن نیاز پیدا خواهد کرد، ارزیاب به معنی ممیزی است، کسی که به بررسی شبکه های اجتماعی ، برندها ، فروشگاه‌ها و …. غیره می‌پردازد.

میزان درآمد این کسب و کار کوچک پرسود خانگی چقدر است؟ میزان درآمد کنونی این روش مشخص نیست ولی در آینده به احتمال زیاد جزو ۳ رده برتر درآمدزایی در کسب و کارهای خانگی خواهد بود. 

۱۶- پشتیبانی

کمبود دانش دیجیتال عمومی در مردم باعث شده است که محصولات، خصوصاً محصولاتی که با دانش دیجیتال مردم سروکار دارند نیاز به پشتیبانی مداوم و منظم داشته باشند. این پشتیبانی‌ها علاوه بر ایجاد درآمد خوب برای شرکت‌ها برای مردم هم بسیار کارآمد و مفید است.

حال این پشتیبانی را چه کسی انجام می‌دهد؟ این پشتیبانی به چه شکل باید انجام شود؟ در این‌جا باز هم بحث کسب و کارهای خانگی مطرح می‌شود و این شرکت‌ها و مؤسسات با جذب این افراد به پشتیبانی از محصولات خود می‌پردازند.

میزان درآمد این کسب و کار کوچک پرسود خانگی چقدر است؟ با توجه به تخصصی که گاهی این نوع پشتیبانی‌ها ممکن است نیاز داشته باشند از ساعتی ۲۵ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان متفاوت است.

17- طراح داخلی (Interior Designer)

اگر شما چشم خلاق و ایده پردازی دارید این شغل، جزو شغل‌هایی است که بسیار می‌تواند درآمد خوبی برای شما داشته باشد. البته دانش فوتوشاپ یا اتوکد هم در این زمینه بسیار کمک کننده است، این نوع کسب و کار که به طراح داخلی (Interior Designer) معرفی می‌گردد بسیار به حوزه آنلاین وارد شده است و می‌تواند آینده خوبی را برای شما فراهم کند.

میزان درآمد این کسب و کار چقدر است؟ درآمد یک طراح داخلی از ساعتی ۱۵۰ هزار تومان شروع می‌شود که کار پر درامد در خانه است.

۱۸- مراقبت خانگی از بچه‌ها

یکی از شغل‌هایی که جدیداً در حال شکل‌گیری است و هنوز هم بسیار جای رشد دارد، مراقبت خانگی از بچه‌ها است، با توجه به اینکه بسیاری از مادر و پدران فرصت مراقبت دائمی از فرزندان خود را ندارند، بسیار می‌توانند مشتری شما باشند، این شغل خصوصاً برای بانوان و کسانی که تجربه مادری را دارند می‌تواند مؤثر باشد و از جمله کارهای پردرآمد خانگی است.

شغل پرستار بچه به توانایی صبر و دانش بالایی در برخورد با کودکان نیاز دارد و اگر در خود این ویژگی‌ها را می‌بینید، می‌توانید مکانی را در خانه خود برای وقت گذراندن با کودکان آماده کنید. همچنین می‌توانید از طریق سایت‌های ارتباطی شغل خود را به مردم معرفی کنید.

میزان درآمد این کسب و کار چقدر است؟ این کسب و کار از ساعتی ۵۰ هزار تومان به ازای هر کودک شروع می‌شود.

۱۹- عکاسی

اگر شما به عکاسی خانوادگی علاقه دارید و وقایع را می‌توانید به خوبی ثبت کنید به شما این کسب و کار را پیشنهاد می‌کنم، این کسب و کار بسیار در ایران رونق گرفته است و از عکاسی مراسم عروسی گرفته تا عکاسی مراسم تولد و … و عکاسی برای کسب و کار های کوچک و خانگی برای استفاده در اکانت های شخصی. برای شروع کسب و کار عکسای و کسب درآمد از آن نیاز به استراتژی دارید. یکی از اولین قدم های آن طراحی بوم کسب و کار عکاسی است؛ که با استفاده از آن می توانید مشتریان هدف و فرصت ها و تهدیدهای موجود را شناسایی کنید.

میزان درآمد این شغل چقدر است؟ درآمد این شغل با توجه حیطه شغلی متفاوت است و سالی حدود ۱۵۰میلیون تومان تا ۱.۵ میلیارد تومان تنوع دارد.

۲۰- مونتاژ کاری در منزل

مونتاژ شاید به نسبت برخی از کسب و کارهای خانگی که در این مطلب مشاهده کردید کمی عجیب و غریب به‌نظر بیاید اما بسیاری از همین شغل‌های عجیب و غریب درآمد بسیار بالایی دارند. کسب و کارهای خانگی مونتاژ یکی از همین کسب و کارهایی است که این روزها درآمد بسیار خوبی دارد.

جریان این کسب و کار مونتاژ در خانه از این قرار است که شما قطعات مختلف یک سیستم (مثلا کیس کامپیوتر) را تهیه می‌کنید و در منزل‌تان آن‌ها مونتاژ می‌کنید و با یک سود خوب آن را به مشتری می‌فروشید.

۲۱- تولید محتوا

شما می‌توانید از طریق ساخت کانال یوتیوب و یا فعالیت مستمر در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، فیس‌بوک، و ..به تولید محتوا مشغول شوید و از این طریق کسب درامد کنید. از جمله کارهای تولید در منزل با سرمایه کم است.

با ساخت کانال یا شبکه‌های اجتماعی و انتشار فیلم‌های خود در زمینهٔ‌های تخصصی که در آن مهارت دارید مثل سفر و گردشگری، آشپزی، هنری، مادرانه، مراقبت از مو و پوست و بسیاری از زمینه‌های دیگر که بتواند سبب گسترش این محتواهای تولیدشده در رسانه‌های اجتماعی شود درامد زایی کنید.

تعداد زیادی از زنان وجود دارند که توانسته‌اند تنها از طریق کانال‌های خود در یوتیوب یا سایر فعالیت‌های خود در فضای مجازی به موفقیت دست یابند، و ماهانه ده‌ها هزار نفر از محتوای آن‌ها بازدید کنند. تمام آنچه شما نیاز دارید دوربین و امکان ویرایش فیلم‌ها است.

۲۲- در آشپزخانه‌ات درآمد زایی کن

اگر استعداد پختن غذاهای خوشمزه را دارید، می‌توانید با پختن انواع مواد غذایی و فروش آن‌ها، از این استعداد در راه‌اندازی کار خانگی خود استفاده کنید. آشپزی در خانه جزو مشاغل تولید در منزل با سرمایه کم محسوب می شود که سود خوبی هم دارد.

این کار می‌تواند توسط قشر زنان شاغل که وقت تهیه غذا در خانه را ندارند و همچنین افرادی که غذای خانگی را به وعده‌های غذایی رستوران‌ها ترجیح می‌دهند، مورد استقبال قرار گیرد. شما در کسب و کار کوچک خانگی می‌توانید با ایجاد صفحه شخصی خود در شبکه های اجتماعی، و نمایش انواع غذایی که درست کرده اید و به مشتریان فروخته اید کسب درامد کنید.

افرادی که می‌­خواهند در خانه برای خود یک منبع در­آمد ایجاد کنند، شاید اولین اولویت برای آن­ها کسب و کار خانگی با سرمایه کم است. چرا که شرایط اقتصادی باعث شده تا هزینه­‌ها برای خرید یا انجام هر کاری هر­چند کوچک و محدود تا حدی زیادی افزایش پیدا کند. کار در منزل چی خوبه ، سوالی است که خیلی از افراد از خودشان می­پرسند ولی به دلیل کمبود اطلاعات یا نداشتن سرمایه کافی نمی­توانند وارد زمینه کاری خاصی شوند.

شایان ذکر است که فعالیت به عنوان آشپز شخصی می‌­تواند به یک شغل پردرآمد تبدیل شود که قابل گسترش است. برخی افراد در زندگی روز­مره خود غذا پختن، آشپزی، درست کردن دسر و دیگر موارد مشابه را بر عهده کسی دیگری می‌­گذارند. همچنین بعضی از مردم برای مراسمات و مهمانی‌های خود اقدام به سفارش انواع پیش غذا، دسر، غذای اصلی و … می­‌کنند. 

چنانچه شما در آشپزی مهارت بالایی دارید، می­‌توانید با توجه به علایق این افراد به صورت روزانه، هفتگی یا حتی ماهانه برای آن­ها غذا و سایر مخلفات را درست کنید. البته در این امر سلامت و کیفیت غذا در کنار نوع رژیمی که افراد آن خانواده پیروی می‌­کنند، مهم‌ترین مواردی است که باید مورد بررسی و توجه قرار بگیرد.

همچنین برای جذب مشتری و جلب رضایت آن­ها باید در دست کردن غذا­های متنوع و دسر­های گوناگون به قدرت ظاهر شوید و به نوعی خودتان را به عنوان یک برند آشپزی به مشتریان­تان معرفی کنید.

این نوع فعالیت به عنوان کسب و کار خانگی با سرمایه کم در نظر گرفته می­شود که نمونه­‌ای از بهترین پاسخ­‌ها و راه­کار­ها برای سؤال مهم کار در منزل چی خوبه به شمار می­‌رود. در­واقع برای آشپزی شما باید تنها هزینه مرتبط با ایاب و ذهاب بین محل ­کار، خانه و مکانی که مواد مورد نیز برای آشپزی را خریداری می­‌کنید را پرداخت نمایید. مابقی هزینه‌­ها بر عهده مشتریان شما خواهید بود.

۲۳- کار در آموزشگاه‌های آنلاین زبان انگلیسی

با آغاز شیوع جهانی کرونا و عدم امکان خروج از خانه برای کارمندان به‌صورت موقت امکان دورکاری و کلاس زبان انگلیسی آنلاین فراهم شد. خصوصاً آموزشکده‌ها و دانشگاه و مدارس نیز آموزش‌های خود را به‌صورت مجازی فراگرفتند. در این بین آموزشکده‌های زبان نیز بیکار ننشستند و شروع به جذب نیرو به صورت آنلاین و دورکاری نمودند. البته این شیوه کار کردن نیز از قبل در ایران وجود داشت ولی کرونا توانست باعث پیشرفت در زمینهٔ آموزش از راه دور در کشور گردید.

۲۴- محقق اینترنتی

 محقق اینترنتی بودن یک کسب و کار کوچک خانگی محسوب می شود و بهتر است بدانید بسیاری از شرکت‌ها و بازاریابی‌ها به شخصی نیاز دارند که در انجام جستجوی اینترنتی کاملاً مسلط باشد و بتواند این کار را با بالاترین کیفیت و به شیوه‌ی دورکاری انجام دهد. محقق اینترنتی نیز جز مشاغل تولید در منزل با سرمایه کم است.

 ۲۵- تایپ فایل‌ های صوتی

در این شغل شما تنها باید فایل های صوتی را تایپ نمایید و تولید در منزل با سرمایه کم را انجام دهید. شما بر اساس فایل صوتی مورد نظر و محتوای آن، به سخنرانی‌ها یا سمینارهای دانشگاه گوش خواهید داد و آن‌ها را به متن تبدیل خواهید کرد.

آنچه این کار را از سایر متمایز می‌کند این است که شما مجبور نیستید سر تایم خاصی کارتان را شروع کنید بلکه خودتان زمان مناسب کارتان را تعیین می‌کنید.

۲۶- متخصص زیبایی

اگر تجربه کار در سالن‌های زیبایی را دارید و از همه مهم‌تر به این کار علاقه‌مندید، این شغل می‌تواند مناسب شماست. تمام‌کاری که شما باید در راستای این شغل باید انجام دهید این است که صفحه خود را در فیس‌بوک یا اینستاگرام ایجاد کنید، عکس‌هایی از کارهای گذشته خود را در آنجا بارگذاری کنید و اعلام کنید که قادر به پذیرفتن مشتری در خانه‌ی خود می‌باشید و شغل پر درامد در خانه است.

۲۷- مترجمی

 مترجمی یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان و خانم ها محسوب می شود درصورتیکه تسلط کافی به دو یا چند زبان و توانایی ترجمه دقیق بین دو زبان را دارید، می‌توانید درخواست‌های ترجمه را از کارفرمایان دریافت کرده و از آنجا که تمایل به کار در خانه دارید از راه دور به انجام کارهای ترجمه مشغول گردید و تولید در منزل با سرمایه کم داشته باشید.

۲۸- صنایع دستی خود را بفروشید

صنابع دست ساز می‌توانند قشنگترین هدیه‌های روز تولد یا هر مناسبت دیگری باشند. خواه این محصولات شلوارهای بافتنی باشند، خواه هم چمدان های چکش کاری شده و یا کوره های سفالی نقاشی شده، شما می‌توانید با ارائه ی کارهای باکیفیت و زیبای دست ساز و آپلود عکس از انها در شبکه هاب مجازی و امکان سفارش انلاین به درامد قابل توجهی برسید.هزینه‌ی این اقام دست ساز را می‌توانید بر حسب قیمت مواد اولیه و میزان زمانی که صرف ساخت آن قیمت گذاری کنید.

۲۹- طراحی تی شرت

طراحی تی شرت ترکیبی خاص از طراحی، خلاقیت، اصالت و دانش گرافیک می‌باشد. بهترین طرح‌های تی شرت نه تنها باعث زیباتر به نظر رسیدن تیشرت می‌شوند، بلکه باعث می‌شوند تا فرد چیزی را در مورد خودش آن هم تنها با کمک طرح روی تیشرتش اعلام کند تا جهانیان ببینند. در صورت اینکه تجربه انجام این کار را دارید این شغل می‌تواند یکی از بهترین کارهای ممکن در خانه برای شما باشد.

۳۰- ادمین و مدیر رسانه های اجتمایی

پیدا کردن این شغل و کسب درامد از آن در خانه می‌تواند کار راحتی باشد. مدیریت حساب‌های شبکه های اجتماعی در واقع از شغل‌هایی محسوب می‌شود که هر تجارتی به ان نیاز دارد و می‌تواند کار خوبی در زمینه‌ی مشاغل خانگی باشد. در این شغل شما می‌بایست توانایی برقراری ارتباط با مشتریان و مراجعه کنندگان آنلاین را داشته باشید تا باعث از دست دادن مشتری نگردید.

۳۱- کارشناس سئو

کار در خانه در زمینه‌ی بهینه سازی موتورهای جستجو، اکسیژن هر وب سایت در اینترنت محسوب می‌شود. اگه بدنبال یک شغل پر درامد در خانه و آمده دار از طریق دورکاری و کار در خانه می‌گردید این شغل می‌تواد بسیار مناسب باشد. بهینه سازی سئو می‌تواند باعث پیشرفت و ارتقاء یک تجارت شود، زیرا این روزها همه از اینترنت برای یافتن همه چیز استفاده می‌کنند.

این روزها، داشتن اطلاعات و سابقه کار در زمینه‌ی بهینه سازی موتور جستجو بلیطی طلایی محسوب می‌شود و اگر در این زمینه مهارت پیدا کردید می‌توانید امیدوار باشید که هیچ‌وقت بیکار نمی‌مانید، زیرا امروزه دیگر همه‌ی مشاغل در حال راه اندازی وبسایت شخصی تجارت خود می‌باشند و به همچین خدماتی نیاز دارند.

۳۲- فروش از راه دور

داشتن همچین شغلی و انجام دادن و کسب درامد از طریق آن در خانه می‌تواند شغلی بسیار خوب و پر درامد باشد. این شغل نوعی بازاریابی تلفنی است و داشتن تجربه و اطلاعات کافی در زمینه ی مذاکره موفق می‌تواند روی کسب درامد شما تأثیرات مثبتی بگذارد.

۳۳- صداپیشگی

اگر صدایی خوب، واضح، شیوا، رسا و مهارت کامل در زمینه ی صداپیشگی را دارید این شغل می‌تواند برای شما در خانه بسیار مناسب باشد. نویسندگان بهترین کتاب‌ها و حتی شرکت‌ها به انواع صداپیشگان نیاز دارند تا بتوانند کتابهای الکترونیکی را به کتابهای صوتی تبدیل کنند و یا برای فیلم های آموزشی به صدا پیشگان و صداگذاران نیاز دارند.

۳۴- مشاوره کنکور و یا دانشگاه

مشاوره کنکور یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان و خانم‌ها محسوب می شو که در آن شما می‌توانید در خانه خود و تنها از طریق تلفن همراه به داوطلبان کنکور برنامه درسی و مطالعاتی بدهید و آنها و والدینشان را با شیوه‌ی صحیح مطالعه و … آشنا کنید. البته فراموش نشود که کار کردن در این زمینه نیازمند داشتن آگاهی و اطلاعات قبلی در خصوص مشاوره تحصیلی است.

۳۵- یک استارت آپ راه اندازی کنید

کارآفرینی در منزل با سرمایه کم امکان پذیر است؟ بهترین ایده های استارتاپی چیست؟ این مورد کار می‌تواند بسیار آسان به نظر برسد، اما همانطور که در صورت مشورت گرفتن، هر کارآفرینی به شما خواهد گفت، در راه اینکار باید بسیار تلاش کنید و اصلاً کار راحتی نیست. اما اگر به این زمینه علاقه دارید می‌توانید آنچه را که همیشه می‌خواستید عملی کنید.

قبل از دست به کار زدن بهتر است بصورت جامع در این زمینه تحقیق کنید، و با افرادی که تجربه اینکار را دارند و می‌توانند شما را در این راه یاری کنند تماس بگیرید. و یا با یک مشاور کارآفرینی خوب مشورت کنید.

۳۶- آموزش موسیقی به صورت آنلاین

تعداد کودکانی که مایل به فراگیری و گذراندن آموزش های موسیقی هستند زیاد است و همچنین به همان اندازه بزرگسالان نیز تمایل دارند که یک ساز را یاد بگیرند. فعالیت در این کار یکی از بهترین کارهای موجود در مشاغل خانگی می‌باشد، زیرا شما علاوه بر اینکه کار مورد علاقه تان را انجام می‌دهید بلکه در ازای آن پول هم دریافت می‌کنید در حالی که حتی لازم نیست از خانه‌ی خود خارج شوید.

۳۷- اپراتور از راه دور

این حرفه خاص یکی از سریع رشدترین و پر تقاضاترین مشاغل خانگی خصوصا برای زننن می‌باشد. این کار به طور معمول از طریق یک مرکز تلفنی انجام می‌شود، و شرکت‌ها به دنبال متخصصانی هستند که مهارت‌های ارتباطی و رایانه ای کافی داشته باشند و بصورت تمام وقت یا پاره وقت به ارائه خدمات به مشتریان بپردازند.

۳۸- بسته بندی

خیلی‌ها اعتقاد دارند که این شغل می‌تواند برای زنانی که مایلند درامد قابل توجهی از طریق کار در خانه کسب کنند، بسیار مناسب است. بسته بندی در خانه می‌تواند به دوش شیوه ی دستی و یا ماشینی انجام گردد.

شرکت‌ها و کمپانی‌های مختلف به بسته‌بندی در زمینه های متفاوتی چون کار در منزل بسته بندی دارو، بسته بندی مدادرنگی، بسته بندی جوراب و … نیاز دارند و به دنبال اشخاصی می‌باشند ک بتوانند این کار ها را بصورت دورکاری و در خانه خود انجام دهند.

۳۹- دستیار مجازی

شما به عنوان یک دستیار مجازی باید کارهای ساده‌ای مانند ورود داده، تایپ مکالمات، انجام تحقیقات، انجام کارهای مرتبط با فتوشاپ، برنامه ریزی و حسابداری را بلد باشید.

برای یافتن چنین شغلی می‌توانید با تعریف تخصص خود و ارائه آن در یکی از سایت‌های فریلنسری شروع کنید. هرچه مجموعه مهارت‌های شما گسترده‌تر و باکیفیت‌تر باشد، به احتمال زیاد می‌توانید در این زمینه کار پیدا کنید و از این نوع کار آنلاین امرار معاش نمایید. این شغل نیز پاسخ مناسبی به سؤال کار در منزل چی خوبه است.

۴۰- بیمه

بیمه صنعتی است که تعداد زیادی از افراد را از راه دور به خدمت می‌گیرد و جزو مشاغل خانگی پرتقاضا و شغل پردرآمد با سرمایه کم برای آقایان محسوب می‌گردد. وظایفی که می‌توانید از این شرکت به‌صورت دورکاری در بافت کنید عبارت‌اند از تعهدات بیمه، مدیریت پرونده‌ها، نمایندگان بیمه و همچنین مشاغل مرتبط با IT و مدیریت پروژه. درحالی‌که بسیاری از شرکت‌های بیمه این موقعیت‌ها را مستقیماً به‌عنوان کاری در منزل استخدام می‌کنند، برخی دیگر ممکن است به‌صورت حضوری یا دورکاری نیمه‌وقت ارائه دهند.

۴۱- پزشکی

اگرچه کار در خانه معمولاً با رشته پزشکی ارتباط ندارد، اما تعداد شگفت‌انگیزی از مشاغل پزشکی را می‌توان در خانه انجام داد. مشاغل شامل رونویسی پزشکی، کدگذاری پزشکی و پرستاری مجازی است.

حتی برخی از داروسازان در خانه مشغول بررسی نسخه‌ها، نظارت بر نقل و انتقالات از داروخانه‌ای به داروخانه دیگر و ارائه مشاوره در مورداستفاده از داروها هستند.همچنین بسته‌بندی دارو یکی دیگر از شغل‌های خانگی مرتبط در زمینهٔ پزشکی است. 

۴۲- هنر و طراحی

بسیاری از شرکت‌های فعال درزمینهٔ ی رسانه، بازاریابی و تبلیغاتی عکاسی، کارهای طراحی گرافیکی، تصاویر و سایر موارد مشابه به هنرمندان وابسته هستند. شما احتمالاً برای استخدام شدن به‌صورت دور کار و یا خانگی باید در ابتدا نمونه کارهای مربوط به پروژه‌های قبلی خود را نشان دهید، بنابراین بهتر است قبل از اقدام برای گرفتن چنین کاری حتماً از قبل یک کار مفید در پرونده خود داشته باشید.

۴۳- دکمه ‌دوزی و بافتنی

این روزها دوباره‌کارهای دستی مانند دکمه دوزی یا بافتنی در حال محبوب شدن می‌باشند. انجام این کارها در خانه به‌عنوان یک منبع درآمد خانگی می‌‌ تواند انتخاب بسیار مناسبی برای خانم‌ هایی باشد که به کارهای تزیینی علاقه‌ مند هستند. حسن این کار در این است که به سرمایه اولیه زیادی نیاز ندارد برای مثال درزمینهٔ بافتنی شما تنها به یک کاموا و میل بافتنی نیاز دارید و برای دکمه‌دوزی نیز در بسیاری از موارد شرکت موردنظر که با آن‌ها قرارداد بسته‌اید دکمه‌های موردنیاز را به شما می‌دهد.

در ادامه تعداد زیادی شغل پردرآمد با سرمایه کم برای خانم ها معرفی شده است.

  • زیرنویس فیلم‌های خارجی

  • تعمیر برخی قطعات الکترونیکی

  • دوخت رویه مبل

  • دوخت لباس زنانه

  • مزون خانگی

  • طراحی قاب موبایل

  • قالی‌بافی

  • رنگ‌آمیزی مبلمان و برخی مصنوعات

  • فروش سبزی پاک‌کرده

  • دوخت پرده

  • ساخت عروسک

  • طراحی روبالشی

  • دوخت ترمه

  • میناکاری

  • فعالیت در برخی ارزهای دیجیتال

  • تدریس خیاطی

  • آبلیمو‌گیری

  • ساخت رب گوجه فرنگی

  • تعمیرفرش آسیب‌دیده

  • تابلو نقاشی

  • گلدوزی

  • ساخت گلدان

  • پرورش گیاه تزیینی

  • پرورش ماهی

  • پرورش گیاه‌خواران گوشت‌خوار

  • رنگ کردن ظروف سفالی

  • ساخت کوبلن

  • خاتم کاری

  • ساخت کوسن

  • دوخت روکش مبل

  • تزیین سالاد برای مراسمات

با توجه به گران شدن مخارج در این روزها و همچنین داشتن وقت خالی در بین زنان خانه‌دار، انتخاب یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای خانم ها به‌صورت خانگی می‌تواند انتخابی بسیار هوشمندانه باشد. اگر به هر دلیلی مایل به کار می‌باشید اما شرایط رفتن حضوری سرکار را ندارید باید با مراجعه به یکی از سایت‌های کاریابی به‌صورت دورکاری مانند پونیشا به کسب درآمد در خانه مشغول شوید.

۴۴- خرید و فروش اجناس دست­ دوم

راه­ حل دیگری که برای سوال کار در منزل چی خوبه می‌توان در نظر گرفت خرید و فروش کالا­های دست دوم با قیمت پایین است که یکی از شغل های پردرآمد آزاد محسوب می‌شود. با توجه به بررسی­های صورت گرفته خرید و فروش اجناس دست ­دوم در عین سادگی می­‌تواند یک شیوه خلاقانه در راستای ایجاد یک منبع درآمد پرسود در نظر گرفته شود. در­واقع این کار به دلیل داشتن بازار داغ به عنوان یکی از شغل‌های پر­در­آمد خانگی به شمار می­‌رود.

برای این کار تنها کافیست که شما در مکان­های مانند جمعه­‌بازار، حراجی، سمساری و یا حتی اپلیکیشن دیوار به دنبال آن دسته از اجناسی بگردید که که قیمت آن­ها در مقایسه با ارزش واقعی آن پایین­تر است و آن­ها را خریداری کنید. در نهایت می‌­توانید همین اجناس و کالا­ها را در اپلیکیشن­‌هایی مانند بازار و شیپور به قیمت واقعی که بالاتر از هزینه­‌ای است که بابت خرید آن پرداخت کرده‌­اید به فروش برسانید.

برای نمونه اجناسی مانند دستگاه ایکس باکس، پلی استیشن، سماور، یخچال، فرش، گوشی و دیگر مواردی که محبوبیت بالایی دارند، انتخاب ­های مناسبی به شمار می­روند.

۴۵- درآمدزایی از طریق یوتیوب

یکی دیگر از شغل های پردرآمد با سرمایه کم، ایجاد کانال یوتیوب برای کسب درآمد دلاری است. این کار شاید در وهله اول کمی دشوار به نظر برسد، ولی تنها کافیست که به عنوان ابزار اصلی از یک گوشی هوشمند و لپ‌تاپ و یا کامپیوتر استفاده کنید. جهت انجام این کار باید حتماً یک موضوع خوب که تا حدودی در آن مهارت دارید را برگزینید و سپس با استفاده از دوربین گوشی خود یک ویدئو آموزشی درست کنید.

برای نمونه می­‌توانید موضوع‌­هایی مانند آموزش زبان انگلیسی، آشپزی، برنامه ­نویسی، هنر­های رزمی، یوگا، کار­های فنی و … را به عنوان حوزه فعالیت خود انتخاب نمایید. البته در این حالت شما در یک شب میلیاردر نمی­‌شوید ولی بدون شک پایه­‌های کار را برای آینده آماده خواهید نمود. بعد از مدتی فعالیت و ارائه دادن ویدیو­های مفید و پر از اطلاعات، خواهید توانست افراد زیادی را به عنوان دنبال­کننده­‌های وفادار برای خود جذب کنید. این مورد می‌­تواند یکی از بهترین پاسخ‌­ها برای سؤال «کار در منزل چی خوبه» در نظر گرفته شود.

یوتیوب برخی قوانین را برای درآمدزایی از این طریق تعیین کرده است. برای نمونه شما باید در مدت ۱۲ ماه معادل ۱ سال حتماً ۱۰۰۰ نفر subscriber به دست بیاورید و  همچنین همه ویدئو­ها و کلیپ­‌های که در کانال خود قرار داده‌اید در این همین بازه زمانی رو هم رفته مدت ۴۰۰۰ ساعت تماشا شدن را به دست بیاورند. البته جای نگرانی نیست، ویدئو آموزشی با اطلاعات مناسب و بدرد­بخور به راحتی می­‌تواند این فاکتور­ها را برای شما تأمین کند و بدین ترتیب شما یک منبع درآمد در خانه با سرمایه کم ایجاد خواهید نمود.

با این حال با توجه به تحریم بودن کشورمان ایران از سوی یوتیوب، شما برای درآمدزایی و گرفتن تایید با برخی چالش­‌ها مواجه خواهید شد که برخی راه‌­های ساده برای دور زدن این مورد وجود دارد و تنها کافیست که در این باره کمی تحقیق کنید. شغل‌های پردرآمد با سرمایه کم چالش‌­های مخصوص خود را دارد و کسانی که می‌­خواهند با توجه به شرایط خود یک پاسخ مناسب برای سؤال کار در منزل چی خوبه پیدا کنند، باید پشت ­سر گذاشتن چند مانع و یا برخی دشواری­‌ها را به عنوان تاوان کار در نظر بگیرند تا به هدف مورد­نظرشان برسند.

۴۶- نگهداری از سالمندان

یکی دیگر از شغل های پردرآمد خانگی نگهداری از سالمندان است. شاید این کار در وهله اول کمی سخت و چالش بر­انگیز به نظر بیاید، ولی می­‌توان همین ایده را به صورت خلاقانه پیاده­ سازی نمود. برای نمونه می­‌توانید تور­های جالب برای جذب افراد سالخورده ایجاد کنید و یا مکانی مناسب را برای گرد­هم آمدن این افراد به وجود بیاورید تا بدین شکل بتوانند مدتی از روز را در این مکان به همراه دوستان و هم­سن ها خودشان بگذارانند.

۴۷- تولید زیور­آلات و بدلیجات

یکی از بهترین ایده­‌هایی که در چند سال اخیر افراد متعدد به خصوص خانم‌­ها از آن استفاده کرده‌­اند، ساخت انواع زیورآلات و بدلیجات مختلف و فروش آن­ها است. این نوع فعالیت به عنوان یکی از ایده‌­آل­ترین مشاغل خانگی تضمین خرید به شمار می‌­رود که با حداقل سرمایه انجام پذیر است.

برای این کار تنها کافیست کمه برخی از محصولات مانند زیورآلات مو که شما گل­سر، کش، سنجاق، انواع تل و … می‌شود، یا انواع بدلیجات مانند دست­بند، گردن­بند و موارد مشابه را در خانه با استفاده از برخی مواد اولیه ساده و ارزان قیمت تولید کنید. سپس می‌توانید آن­ها را به عنوان نمونه کار به چند فروشگاه و مغازه که در این زمینه فعالیت می­‌کنند نشان دهید.

اگر محصولات شما مرغوبیت و زیبایی کافی دیده شود و مهم­تر از همه اگر قیمت مناسب را برای فروش عمده آن­ها در نظر بگیرید، بدون ­شک فروشنده‌­های متعددی اقدام به سفارش محصولات شما خواهند کرد. در این حالت در کوتاه‌­مدت می‌­توانید با به­‌دست آوردن سرمایه، تنوع محصولات خود را بالا ببرید و کار­تان را گسترش دهید.

شایان ذکر است که بالا رفتن قیمت­ها و سودجویی برخی افراد سبب شده تا بیشتر فروشنده‌­ها به دنبال یک منبع و تولید­کننده با قیمت پایین بگردند؛ شما می‌­توانید در نظر گرفتن قیمت پایین و برداشت سود مناسب دست به ایجاد یک منبع درآمد بزنید. در حالت کلی مشاغل خانگی تضمین خرید می­تواند به یک فعالیت موفق تبدیل شود، اما برای دستیابی به این مهم باید حتماً زمینه کاری با بازار داغ را به عنوان هدف برگزینید. این نوع فعالیت مخصوصاً برای خانم­‌ها می‌­تواند برای سؤال مهم کار در منزل چی خوبه، یک پاسخ مناسب به شمار برود.  

۴۸- تولید انواع گیاهان زینتی

چند سالی می­‌شود که خرید­و­فروش انواع گیاهان زینتی مانند آزالیا، آرمریا، گل آگلونما و یا گیاهانی مانند کاکتوس بازار داغی را برای خود ایجاد کرده است؛ به طوری که در هر خانه نمونه‌­های مختلفی از این گیاهان و گل­ها را می­توان مشاهده کرد. از این‌­رو فعالیت در این زمینه نیز می‌­تواند نمونه‌­ای از بهترین پاسخ­‌ها برای کار در منزل چی خوبه به شمار برود. تنها کافیست که شما برخی گیاهان محبوب مانند کاکتوس یا گیاهان آپارتمانی را انتخاب کرده و با صرف هزینه پایین بر پرورش آن­ها بپردازید.

در این حالت بعد از مدتی کوتاه مانند ۲ الی ۳ ماه خواهید توانست محصولات خود را به گلخانه­‌ها و فروشگاه‌­هایی که در این زمینه فعالیت می‌­کنند با قیمت مناسب بفروشید. شایان ذکر است که با واردن شدن به این نوع کسب و کار خانگی با سرمایه کم و در رعایت کردن مواردی مانند تعیین قیمت مناسب و مهم تر از همه پرورش گیاهان خاص و مشتری­ پسند، خواهید توانست خود را به عنوان یک تأمین کننده منصف و کاربلد به صاحبان کسب­ و­ کار معرفی نمایید تا با اطمینان محصولات شما را خریداری کنند.

۴۹- خیاطی در منزل

ایجاد درآمد در خانه با سرمایه کم امری امکان­پذیر است و انجام آن تنها به زمینه کاری یا فعالیت خاص محدود نمی­شود. شما در­صورت داشتن مهارت کافی می­‌توانید با خیاطی در منزل و همچنین تعمیر انواع لباس­‌ها یک منبع درآمد با سوددهی بالا برای خود ایجاد کنید. همین کار یکی دیگر از بهترین موارد برای پاسخ دادن به سؤال کار در منزل چی خوبه در نظر گرفته شود.

بدون­ شک امروزه انتخاب و خرید انواع لباس به خصوص برای خانم­‌ها یک امری بسیار مهم و چالش­‌برانگیز به شمار می‌­شود تا جایی که برخی از آن­ها تا چند روز با مراجعه به فروشگاه­‌های مختلف به دنبال لباس مورد­نظر خود می‌گردند. در همین راستا برخی افراد با خرید پارچه در مدل­‌ها و رنگ­بندی‌­های مناسب و مراجعه به یک خیاط، دوخت لباس مورد­نظرشان را برعهده خیاط می­گذارند.

علاوه ­بر­این برخی از افراد که هزینه‌­های سنگینی را برای خرید لباس پرداخت کرده‌­اند، بعد از مدتی برای رفع ایراد یا ایجاد تغییرات در لباس­‌های خود به خیاط مراجعه می‌­کنند. البته اگر در خیاطی مهارت شما در حد ایده‌­آل نیست، می­‌توانید با پرداخت هزینه­‌ای کم در دوره‌­های آموزشی آن شرکت کرده و یا پکیج آموزشی آن را خریداری کنید؛ بدین ترتیب خواهید توانست در چند ماه به یک خیاط چیره‌­دست تبدیل شوید.

۵۰- جوجه ­کشی پرنده‌های زینتی

کار در منزل چی خوبه، سؤالی است که بسیاری از افراد برای یافتن پاسخ آن به صورت جدی تحقیق می­‌کنند. جوجه­‌کشی از تخم نطفه­‌دار انواع پرنده‌­های زینتی مانند کاسکو، طوطی برزیلی، قناری، عروس هلندی و … از جمله بهترین روش‌­ها برای ایجاد منبع درآمد در خانه با سرمایه کم است.

امروزه نگهداری از انواع پرنده­‌های زینتی به خصوص پرنده‌­های سخنگو در خانه نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا افراد زیادی را به خود جذب کرده است. توجه کنید که برخی از پرنده­های سخنگو مانند کاسکو با قیمتی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به راحتی به فروش می­‌رسند.

برای انجام این کار تنها کافیست که یک دستگاه جوجه­‌کشی خانگی مخصوص پرنده‌های زینتی خریداری کرده و سپس با مراجعه با پرورش‌­دهنده‌­ها و سالن­‌ها نگهداری طیور ، تخم نطفه­دار پرنده زینتی مورد­نظر­تان را در تعداد مناسب خریداری کنید. جوجه­‌کشی از این تخم­‌ها در مدتی بین ۲۰ تا ۳۰ روز انجام می‌­شود که بعد از آن، تنها لازم است شما به مدت ۲ تا ۵ ماه جوجه‌­ها را پروش دهید و در نهایت با قیمتی بالا آن­ها را بفروشید.

هنگام خرید دستگاه جوجه­‌کشی باید از اتوماتیک بودن و راندمان بالای آن مطمئن شوید. البته علاوه­‌بر­این کیفیت و تازگی تخم‌­های نطفه‌­دار نیز برای موفقیت در جوجه کشی یک امری ضروری است و حتماً باید تخم‌­ها را از پرورش دهنده خریداری کنید.

کسب و کار آنلاین خانگی

این روزها به کمک گسترش اینترنت کسب‌ و کارهای اینترنتی و آنلاین خانگی هم گسترش زیادی پیدا کرده است و بسیاری از افراد به صورت دورکاری با شرکت‌ها و موسسات کار می‌کنند. دورکاری با شرکت‌ها و موسسات یک بازی دو سر برد است چرا که در این مدل شرکت‌ها هزینه کمتری بابت نیروی کار می‌پردازند و بسیاری از هزینه‌های جاری‌شان هم کاهش پیدا می‌کند؛ هزینه‌هایی مانند اینترنت، بیمه و…..

در این مدل شخص دورکار هم رضایت بالایی دارد چرا که زمان مشخصی برای انجام کار تعیین نشده و در بهترین زمان می‌تواند به انجام آن کار بپردازد. از طرفی هزینه‌های رفت و آمد هم برای شخص دورکار حذف می‌شود. معمولاً پروژه‌های دورکاری زمان کمتری هم احتیاج دارند و بدین صورت می‌توانید چندین پروژه بگیرید و پول بیش‌تری به دست بیاورید.

البته همانطور که در قسمت‌های ابتدایی مقاله هم مشاهده کردید حتما نباید از طرف یک شرکت یا موسسه مشغول به کار باشید بلکه به کمک روش‌های بسیار دیگری هم می‌توانید انواع مدل کسب و کار اینترنتی خانگی داشته باشید.

خرید و فروش برخی محصولات، اجاره کالا، فروش صنایع دستی و…. از جمله کارهایی هستند که می‌توانید انجام دهید تا یک شغل پردرآمد خانگی داشته باشید.

این روزها شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام بستر بسیار مناسبی برای اجرای یک ایده کسب و کار خانگی هستند. برای استفاده درست از اینستاگرام باید کمی در فضای اینترنت تحقیق و جست و جو داشته باشید تا بتوانید راه‌های درآمدزایی از آن را شناسایی کنید؛

البته متخصصان کسب و کاری دکتر ویز در این زمینه مشاوره تخصصی ارائه می‌دهند و برای این مشاوره کافی است فرم تماس با ما را پر کنید تا مشاوران دکتر ویز در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

 ۳ کار پر درآمد در منزل

با توجه به مشاوره‌های متفاوتی که در طی این سال‌ها داده ایم، در اینجا قصد داریم، کسب و کارهایی که می‌توانند آینده خوبی برای شما به عنوان کارهای ساده و پردرآمد خانگی داشته باشند را از نظر تخصصی دکتر ویز به شما معرفی کنیم،

دقت کنید این تنها یک معرفی است و شروع کردن هر کار به صورت حرفه‌ای برای کسب و این درآمدها نیاز به مشاوره گرفتن از متخصصین این حوزه دارد زیرا زمان و وقت ارزش بسیار زیادی دارد ولی اصلا نگران این مسیر نباشید، ما در کنارتان هستیم تا تجربه‌ها و دانش خود را با شما به اشتراک بگذاریم در زیر لینک نحوه ارتباط با ما را به اشتراک گذاشته ایم. در ادامه به معرفی ۳ کار پر درآمد در منزل می پردازیم.

  • مدال طلا برای بلاگر

این شغل هم اکنون در ایران و دنیا جزو پردرآمدترین شغل‌هاست و بیشترین درآمد را دارد، خوبی این کار پر درآمد در منزل این است که با اندک سرمایه و داشتن حتی یک گوشی موبایل می‌توانید این کسب و کار را راه اندازی کنید و  در آن درآمد بسیار خوبی داشته باشید.

  • مدال نقره برای طراح گرافیک

این کسب و کار خارق العاده جزو بهترین و تخصصی ترین نوع کارهاست، البته حضور در این حوزه نیاز به دانش فنی دارد، که البته قابل حصول است و با رفتن چند دوره و کلاس می‌توانید در این کار خبره شوید، روانشناسی رنگ و تحلیل تجربه کاربری افراد در شبکه‌های اجتماعی و همچنین سایت و طراحی کل مراحل تصویری برند و … کاری است که هیچوقت روی زمین نمی‎‌‌ماند و درآمد بسیار عالی می‌تواند داشته باشد.

  • مدال برنز برای مدیریت شبکه اجتماعی

مدیر شبکه اجتماعی جز مشاغلی است که در ایران بسیار رونق پیدا کرده است، مخصوصاً در افراد با سن و سال کمتر، با کمی هنرمندی و هدفمندی از این شغل می‌توانید درآمد خارق العاده ای در بیاورید .مدیریت شبکه اجتماعی یک شغل پردرآمد با سرمایه کم برای خانم ها نیز باشد.

نکات مهم در کسب و کارهای کوچک پرسود خانگی

کسب و کارهای خانگی می‌توانند به اندازه یک شرکت مجزا درآمدزایی داشته باشند البته به شرطی که طبق اصول و روش‌های علمی راه‌اندازی شوند. راه‌اندازی یک کسب خانگی شاید به زمان زیادی نیاز نداشته باشد اما باید در نظر داشته باشید که ممکن است دریافت برخی مجوزهای این کار شما را کمی معطل کند. برای مثال اگر می‌خواهید یک شغل در زمینه فروشگاه آنلاین داشته باشید نیاز به دریافت مجوزهایی دارید که دریافت آن‌ها کمی زمان‌بر است.

در مقاله راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی تمامی مراحل دریافت مجوزها را برای شما آورده‌ایم. البته بهتر است از همان ابتدا به فکر دریافت مجوزها نباشید. مجوزهای کسب و کار در منزل در ادامه راه شما را با موضوعات زیادی رو‌به‌رو می‌کند و ممکن است گرفتن آن در روزهای اول کار چندان به صرفه‌ای نباشد. برای مثال اگر شما از همان روزهای اول ای‌نماد را دریافت کنید ممکن است درگیر موضوعات مالیات و ارزش افزوده بشوید که موضوع چندان خوشایندی نیست. بهترین زمان برای دریافت مجوزهای مربوطه زمانی است که کسب و کار شما به یک وضعیت پایداری رسیده است.

اگر به کار در خانه به عنوان یک شغل دوم با سرمایه کم نگاه می‌کنید بهتر است در ادامه راه کمی با دقت بیش‌تر، به مسیرتان نگاه کنید. بسیاری از شرکت‌های بزرگ امروزی در سال‌های قبل یک کار خانگی کوچک بوده‌اند و زمانی‌ که با استقبال مردم مواجه شده‌اند به فکر گسترش کسب و کارشان افتاده‌اند.

توسعه کسب و کار گرچه ممکن است زمان‌بر باشد و برای بسیاری از افراد موضوع دشواری باشد اما از طرفی می‌تواند به داشتن یک برند تجاری قدرت‌مند منجر شود.

برندهای تجاری قدرت‌مند می‌توانند برای آینده شما بسیار مفید باشند. اگر به برندهای بزرگ نگاهی بیاندازید متوجه می‌شوید که این شرکت‌ها به مقدار بسیار زیادی به برندشان متکی هستند و یکی از دلایل عمده موفقیت این شرکت‌ها داشتن یک برند تجاری بی‌نظیر است.

ممکن است با خود بگویید که داشتن یک برند تجاری برای یک شغل در خانه چندان نیاز نیست اما زمانی‌که میزان درآمد کسب و کارهای خانگی را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم متوجه نقش پررنگ برند می‌شویم. طبق بررسی‌های تیم دکتر ویز، کسب و کارهای خانگی که به‌عنوان یک برند موفق فعالیت می‌کنند تا ۱۰ برابر فروش بیش‌تری نسبت به سایر کسب و کارهای خانگی دارند.

کدامیک از سودآورترین مشاغل خانگی مناسب است؟

اگر به لیست شغل‌های معرفی شده در ابتدای مقاله نگاهی بیاندازید متوجه خواهید شد که تنوع شغل‌های خانگی برخلاف انتظار، بسیار بالا است و هر شخصی متناسب با علاقه و استعدادی که دارد می‌تواند یک کسب و کار خانگی برای زنان داشته باشد. یکی از مزیت‌های کسب و کار نسبتا به دیگر شغل‌ها این است که همه وظایف روی دوش یک نفر نیست و افراد خانواده نیز می‌توانند در این شغل شریک باشند.

اگر می‌خواهید شغلتان به موفقیت برسد بهتر است از پتانسیل تمامی افراد خانواده استفاده کنید. البته ممکن است در روزهای اول برای خودتان هم کار زیادی وجود نداشته باشد اما مطمئن باشید که به زودی مشتریان زیادی پیدا می‌کنید و تهیه کردن نیاز مشتریان ارسال مرسولات و بسیاری کارهای دیگر زمان زیادی می‌برد که می‌توانید با تقسیم وظایف، کارتان را سریع‌تر جلو ببرید.

البته در نظر داشته باشید که استفاده از دیگر اعضای خانواده شاید برای تمامی کسب و کارهای امکان‌پذیر نباشد اما مطمئن باشید که استفاده از کمک این افراد می‌تواند شما را نسبت به رقیب‌تان یک گام جلوتر بیاندازد.

 اگر می‌خواهید بدانید چه شغلی مناسب شماست بهتر است به مثلث علاقه، استعداد و مهارت توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای مثال فرض کنید شما می‌خواهید در حوزه هنرهای تجسمی فعالیت داشته باشید؛ شما علاقه زیادی به این شغل ندارید اما می‌دانید که درآمد این شغل بسیار مناسب است.

اما مثلث شغلی رفتن به سمت چنین کسب و کاری را به طور کامل رد می‌کند. به عبارت دیگر این مثلث شغلی این‌طور بیان می‌کند که اگر سه عامل «علاقه، استعداد و مهارت» در کنار یک‌دیگر نباشند، شما در آن شغل به موفقیت نمی‌رسید و یا موفقیت شما در این شغل پایدار نیست.

در هنگام انتخاب شغل خانگی بهتر است به استعدادهای شخصی‌تان نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای مثال شخصی را در نظر بگیرید که کارمند یک شرکت خصوصی است و از ۷ صبح تا ۱۴ ظهر درگیر شغل اول خود است. حال فرض کنید این شخص مهارت بالایی در نقاشی دارد.

کارهای خانگی بسیار زیادی را می‌توان برای این شخص ترسیم کرد اما شاید محتمل‌ترین کسب و کارها برای این شخص کارگاه‌های نقاشی و فروش نقاشی‌هایش باشد. حال این شخص باید بین این ۲ شغل مناسب‌ترین را برای خود انتخاب کند. روش‌های متفاوتی وجود دارد که شخص یکی از این شغل را انتخاب کند اما اگر بعد از استفاده از مثلث شغلی به نتیجه خاصی نرسید می‌تواند هر ۲ شغل را برای مدتی ادامه دهد و سپس تصمیم‌گیری کند.

تصمیم‌گیری شغلی یکی از مهم‌ترین تصمیمات هر شخص در دوران زندگی‌اش است پس باید دقت زیادی داشته باشید تا بهترین شغل را انتخاب کنید.

اگر هیچ ایده‌ای در مورد کار خانگی‌تان ندارید بهتر است نگاهی به لیست بالا بیاندازید و ببینید کدام یک از ۷۹ شغل مطرح شده مناسب شما است؟! ممکن است از بین مشاغل مطرح شده در این مقاله چند شغل در نگاه اول شما را به خود جذب کند در این صورت بهتر است مدت زمانی را صرف تحقیق هر کدام از شغل‌ها کنید و بعد از چند هفته بهترین را انتخاب و شروع کنید.

برای مثال اگر شخصی می‌خواهد نویسندگی آزاد را شروع کند بهتر است در مورد این شغل به جست‌وجو در اینترنت بپردازد، سپس با افرادی که مشغول به این کار هستند صحبت کند. از شبکه‌های اجتماعی غافل نشوید؛ توییتر، لینکداین و اینستاگرام می‌توانند چالش‌های هر شغل را به شما نشان دهند و خوب یا بد بودن این شغل‌ها برای شما مشخص کنند. پس بهتر است با خیالی آسوده این شغل‌ها را بررسی کنید و در هنگام انتخاب هیچ‌گونه عجله‌ای نداشته‌ باشید.

میزان درآمد مشاغل خانگی پرسود

درآمد مشاغل خانگی پرسود به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. از کیفیت کار گرفته تا مخاطبان هدف آن کسب و کار. البته هر حرفه ای در خانه به هر صورت درآمدهای متفاوتی را برای افراد به همراه دارد و همان‌طور که در لیست بالا مشاهده کردید میزان‌های متفاوتی دارد. برای مثال نویسندگان فریلنسری(آزادکار) وجود دارند که در ماه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون درآمد دارند.

جالب است بدانید این میزان درآمد به هیچ عنوان برای یک فرد حرفه‌ای نیست و افراد حرفه‌ای این حوزه درآمد بسیار بیش‌تری دارند. در شروع کار نویسندگی ممکن است کسب و کار شما صرفا بر اساس تعداد کلماتی باشد که نوشته‌اید اما بعد از مدتی شما صاحب یک وبلاگ خواهید بود که مطالب روزمره‌تان را در آن یادداشت می‌کنید و با جذب یک اسپانسر برای مطالب‌تان به درآمد بسیار بالایی در طول یک ماه می‌رسید.

این درآمد می‌تواند بسته به کیفیت کار شما متفاوت باشد. پس بهتر است به طور جدی به داشتن شغل در منزل فکر کنید و نگران میزان درآمد آن نباشید چراکه بسیاری از کارهای خانگی از دیگر شغل‌های رایج‌ این روزها بهتر است.

راه‌اندازی کسب و کار خانگی با سرمایه کم

راه اندازی کسب و کار خانگی با سرمایه کم ممکن است ؟ راه‌اندازی یک شغل خانگی موفق نیازمند مطالعه و تحقیق در طول مسیر است. کسانی که دائماً به فکر ارتقای کیفیت کسب و کارشان هستند و از مشتریان‌شان بازخورد می‌گیرند قطعاً در ادامه مسیر می‌توانند رقیبان‌شان را کنار بزنند و به یک برند قدرت‌مند تبدیل شوند.

راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم و در کمترین زمان به کمک مدل MVP صورت می‌گیرد. در این مدل که مخفف حداقل محصول پذیرفتنی است شما باید در عرض چند روز یک نمونه کوچک از کسب و کارتان را راه‌اندازی کنید و سعی کنید از بازخوردهای آن استفاده کنید. در بسیاری از موارد ایرادات بسیار زیادی در آن کسب و کار وجود دارد که تا زمان اجرا نشدنش، مشخص نیست.

پس بهتر است قبل از راه‌اندازی کسب و کارتان یک نمونه کوچک شده آن را راه‌اندازی کنید و سعی کنید کسب و کارتان را عیب‌یابی کنید. در این مسیر قطعاً نیاز به مشاوره و آموزش نیز دارید. مطالعه و ِآموزش در این مسیر می‌تواند محصول و خدمت نهایی شما را به بهترین شکل ممکن اجرا کند. مشاوران و متخصصان دکتر ویز در مسیر راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم می‌توانند به شما کمک کنند.

استفاده از نظر مشاوران تخصصی کسب و کار کمک می‌کند تا در کمترین زمان ممکن، ایده شما به اجرا در بیاید و تمامی عیب‌های آن مشخص شود. همچنین استفاده از نظر متخصصان کسب و کار باعث می‌شود تا هزینه‌های شروع کسب و کار شما به بهینه‌ترین شکل ممکن دربیاید و بسیاری از هزینه‌های شما از بین برود. به عبارت دیگر مشاوران می‌توانند مسیرهای میان‌بری را به شما نشان دهند تا هزینه‌های شما به حداقل برسد.

داشتن کسب و کارهای کوچک پرسود خانگی چقدر زمان می‌خواهد؟

کسب و کار خانگی پردرآمد بسته به حوزه و فعالیت شما بین یکی ماه تا یک سال زمان لازم دارد تا به پختگی لازم برسد.

البته برای داشتن یک نوعی از کسب و کارهای کوچک پرسود باید زمان مناسبی صرف کنید که این زمان حداقل ۴ ساعت در روز است. ۴ ساعت در روز زمان زیادی نیست و حتی اگر کارمند هم باشید می‌توانید عصرها و شب‌ها این زمان را به کارتان اختصاص دهید.

راه اندازی مشاغل خانگی برای مردان شاید کمی متفاوت از زنان باشد چرا که مردها نوع نگاه متفاوتی به شغل‌ و درآمدزایی دارند و به سبب نقشی که در خانواده دارند باید سریع‌تر به درآمد برسند به همین جهت بهتر است سراغ آن ایده های پولساز خانگی بروید که مسیر رسیدن به پول در آن‌ها ساده‌تر و سریع‌تر است.

شاید جالب باشد که بدانید در همین روزها کار خانگی برای نوجوانان هم بسیار باب شده است و نوجوانان بسیار زیادی در ایران و دیگر کشورها کسب درآمد می‌کنند.

البته مونتاژ قطعات مختلف را در زمینه‌های مختلفی می‌توانید داشته باشید اما برای مطمئن شدن از این کار بهتر است علاقه خود را هم در نظر بگیرید؟ (مثلاً برای مونتاژ قطعات کامپیوتر باید به دنیای سخت افزارها علاقه داشته باشید.)

چرا شغل های خانگی را انتخاب کنیم؟

دلیل اینکه این حجم از سوال در این ۲ سال اخیر مطرح شده به دو دسته تقسیم می‌شود:

دلیل اول:

بالا بودن نرخ اجاره مکان برای دفتر، مغازه، کارخانه و …

با توجه به اوج گرفتن قیمت‌های اجاره  و هزینه‌های زیاد تجهیز کردن مغازه‌‎ها ، تنها قشر کمی از مردم قادر خواهند بود که این هزینه‌ها را پرداخت کنند و به همین جهت، حجم بسیار زیادی از مردم به سمت کسب و کارهای خانگی کشیده شده‌اند و سؤال کار در منزل چی خوبه یا شغل‌های پردرآمد خانگی چیست دغدغه بسیاری شده است.

دلیل دوم:

تولیدات خانگی پر سود با اوج گرفتن کسب و کارهای اینترنتی و کسب و کارهایی که حتی از خانه هم قابل انجام است، افراد را به راه ‌اندازی کسب و کارهای خانگی با سرمایه کم ترغیب می‌کند.

کسب و کار خانگی چیست؟

برای پاسخ به پرسش سودآورترین مشاغل خانگی چیست و کار در منزل چی خوبه در ابتدا باید بگوییم شغل در خانه (یا کسب و کارهای خانه محور) که در انگلیسی اصطلاحاً HBB نامیده می‌شوند به شغل و بیزینسی گفته می‌شود که مالک آن کار را در خانه انجام می‌دهد و دفترش در محل خانه است.

علاوه بر مکان، کسب و کار کوچک خانگی معمولا از تعداد بسیار محدودی کارمند تشکیل شده است که معمولاً اعضای اصلی آن‌ خانواده است که گاهاً این کسب و کار با سرمایه کم به کسب و کارهای خانوادگی نیز نامیده می‌شوند.

این شغل معمولاً دکور (مانند مغازه) و محل پارک و تبلیغات محیطی ندارد و گاهی ممکن است این نوع کسب و کارها از نظر شهرداری دچار ممنوعیتی هم باشد (منظور از این ممنوعیت این است که محل کار اداری نیست و سند آن مسکونی است).

دیدگاه کار در منزل در طی این سال‌های اخیر اعتبار و رونق خاصی گرفته است تا حدی که دفاتر خانگی هم اکنون با شرکت‌های کوچک تجاری به رقابت می‌پردازند و حتی در کمتر پرداختن مالیات‌ها هم می‌توانند از شرکت‌های کوچک تجاری سبقت بگیرند.

اینترنت پر سرعت و خطوط تلفنی و موبایل باعث رشد این نوع کسب و کارهای کوچک پرسود شده است و مردم هم کم‌کم به این مشاغل اعتماد کرده‌اند.

در گذشته این نوع کسب و کارها معمولا در یک انباری و یک فضای کوچکی از خانه انجام می‌شد، به شکلی که کاملاً به صورت مجزا از خود خانه بود ولی هم اکنون کسب و کارهای خانگی داخل خود منازل هستند و با محیط خانه به طور کامل در تعامل هستند، در قدیم، اکثر این نوع کسب و کارها فرد شاغل دارای کار دیگری نیز هست و فقط به عنوان یک تأمین کننده مالی این نوع کسب و کارها را انجام می‌داد.

ولی هم اکنون وسعت این کارها به حدی رسیده است که فرد این نوع کار را به شکلی ایجاد می‌کند که قابلیت رشد و گسترش را در مرور زمان داشته باشد تا بتواند در ادامه به عنوان شغل اصلی به آن نگاه کند.

تاریخچه کسب و کار خانگی:

تاریخچه لغوی مشاغل خانگی برمی‌گردد به لغت «صنعت روستایی» این لغت برای اولین بار در سال ۱۹۷۸ ایجاد شد این لغت اولین بار توسط «ماریون بر» و از تحقیقی مبنی بر اینکه زنان آمریکایی در خانه چه می‌کنند ایجاد شد اصل این مقاله با عنوان «زنان کارآفرین» نوشته شد و تعداد زیادی از مقالات و ارگان‌ها برای جمع‌آوری این اطلاعات تلاش کرده‌اند و در نهایت نزدیک به ۴۰ هزار خانم از مسائل و مشکلات خود در مورد کسب و کار خانگی سخن گفتند.

 

این مسائل در طی دو سال بررسی و تحلیل گردید و در سال ۱۹۸۰ انجمنی با عنوان «کار خانگی و تاجرین زن» تأسیس گردید که بتواند به مبارزه با مسائل و مشکلاتی که در سر راه این نوع کارها وجود داشت بپردازد، مقاله‌ای که در این زمینه نوشته شد ۵۰هزار بار کپی شد و فروخته شد و از آن دوران مقالات زیادی و مجلات زیادی نوشته شد و در سال ۱۹۸۶ قانونی تصویب گردید که این محدودیت‌ها برداشته شد.

از آن پس به لطف تکنولوژی کارهای ساده و پردرآمد خانگی رشد فراینده‌ای پیدا کردند، به شکلی که در مارچ سال ۲۰۱۳ بیش از ۸ میلیون نفر در آمریکا در شغل های پردرآمد خانگی فعالیت داشتند.

این اعداد چه چیزی را نشان می‌دهد؟ آیا هنوز هم به این سرمایه‌گذاری شک دارید؟




تاریخ: سه شنبه 19 دی 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست