مراحل بلاگر شدن
۱ـ وبلاگ شخصی خود را راه اندازی کنید
در سالهای بسیار دور سرویسهای وبلاگدهی زیادی فعال بودند که اکثر مردم از آنها استفاده میکردند. این سرویسها رایگان بودند و امکانات خوبی را برای کاربران خود فراهم میکردند؛ اما مشکل اصلی آنها این بود که سرور و هاست در اختیار شما قرار نمی گرفت و کاربر نمیتوانست هیچ کنترلی روی دیتابیس خود داشته باشد؛ البته فضای زیادی نیز برای آپلود دیتا اختصاص نمییافت.
اما در حال حاضر با ورود تکنولوژیهایی همچون سیستم مدیریت محتوای وردپرس به بازار ، کاربران از سرویسهای قدیمی استفاده نمیکنند و اکثرأ ترجیح میدهند که خودشان بالای سر سایت خود باشند. فقط کافی است یک دامین خوب و یک هاست معتبر بخرند. بنابراین سایت وردپرسی را روی آن قرار دهند. بعد از این پروسه پیاده سازی، شروع به نوشتن کنید.
۲ـ تولید محتواهای باکیفیت
امروزه محتواهای با کیفیت از تبلیغات هم تاثیر بیشتری دارند و اگر با کمی تلاش، صبر و حوصله به تولید محتوای هدفمند و پربازدید بپردازید به مرور زمان مخاطبین زیادی را جذب خواهید کرد.
یک محتوای خوب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
الف. متن عالی فاقد ایرادهای نگارشی و با لحنی مشخص (یا کلا جدی و کتابی یا کلا محاوره و خودمانی)
ب. به کارگیری از تصاویر و ویدیوهای با کیفیت و متناسب با نوشته
ج. اهمیت دادن به سئو، شبکههای اجتماعی، ارتباط و پاسخگویی به کاربران
د. توجه به کپی رایت و کپی نکردن از محتوای بقیه وبلاگها و وب سایتها
۳ـ عکسهای با کیفیت
توصیه میشود با استفاده از دوربین تلفن همراه یا یک دوربین ارزان، عکاسی مقدماتی را آغاز کنید و کیفیت عکسهایتان را بهصورت نرمافزاری بالا ببرید. ادیت عکسها نیز در ابتدای عکاسی ممکن است کمی سخت باشد اما پس از طی دورهای میتوانید به کمک گرافیستتان عکسهای بسیار با کیفیتی درست کنید و در صفحه خود به نمایش بگذارید. در نظر داشته باشید که عکسهایی که بارگذاری میکنید باید متناسب با ایده های بلاگری شما باشد.
۴ـ حفظ پرسونال پریندینگ
خوب است بدانید اکثر بلاگرهای مشهور در سطح اینترنت یک برند لوکس و قدرتمند برای خود پیدا میکنند و حتی خیلی از آنها تولیدات موفقی هم در حیطه فعالیت خود دارند.
مثلأ یکی از افرادی که چند سال اخیر در زمینه لوازم آرایشی و بهداشتی فعال بود توانست یک سرمایهگذار پیدا کند. سرمایهگذار او را حمایت کرد تا یک کارخانهی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی راهاندازی کند. در حال حاضر بیشتر از آن که از بلاگری کسب درآمد کند از کارخانهی شخصیاش درآمد دارد.
اهمیت داشتن برند مشهور به همین جا ختم نمیشود و شما با استفاده از یک برند لوکس میتوانید به یک فرد مشهور در حیطه فعالیت خود تبدیل شوید.
۵ـ همکاری با سایر بلاگرها
هرچقدر با افراد بیشتری همکاری کنید، مسیر موفقیت شما در فرایند بلاگر شدن آسانتر می شود. شبکه ای از اینفلوئنسرها و بلاگرهای موضوع تخصصی خود را جمعآوری کرده و آنها را دنبال کنید. سعی کنید با آنها همراه شوید و از فرصتهای همکاری استقبال کنید. در دورهمیهای آنها شرکت کنید و مشارکت بیشتری با افراد شبیه به خودتان داشته باشید.
۶ـ فعالیت مستمر
برای بلاگر شدن به حضور و فعالیت مستمر در اینستاگرام نیاز خواهید داشت. بلاگرها با اینستاگرام مانند دوستشان برخورد می کنند. آنها هرروز اینستاگرامخود را چک می کنند، روزانه یا چند بار در هفته پست به اشتراک میگذارند. محتوای آنها درباره زندگی روزانه و تجربههای جالب آنها است. یک بلاگر هیچ گاه ۵ روز پشت سرهم پست نمیگذارد و پس دو هفته محو شود.
۷ـ داشتن اکانت تجاری
تمام بلاگرها و اینفلوئنسرها در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی اکانت کاری یا تجاری برای خود درست میکنند. یک بلاگر صرفه نظر از هر موضوعی که راجع به آن فعالیت دارند برای مشاهده میزان تاثیرگذاری فعالیتها به داده احتیاج دارد.
اینستاگرام در اکانت تجاری این دادهها را در اختیار شما قرار میدهد. میزان تعامل مخاطبان با صفحه شما، تعداد کامنت، تعداد لایک، دفعاتی که محتوای منتشر میشود و تعداد دفعاتی که پست شما ذخیره میشود در اکانت تجاری اینستاگرام قابل بررسی است.
همچنین برای این که بتوانید با سایر برندها ارتباط داشته باشید و درآمد کسب کنید، به این اطلاعات نیاز دارید. با توجه به این اطلاعات میتوانید سلیقه مخاطب را متوجه شوید. هرچقدر میزان تعامل مخاطبان در پستی بالاتر برود، مردم به آن موضوع علاقه بیشتری دارند. پیجهای تجاری و ایده برای بلاگر شدن در اینستاگرام متنوع هستند (هنری، تولیدکننده محتوا، شخصیت معروف ، تجاری، بلاگر، و غیره) که با توجه به نوع فعالیت خود میتوانید موضوع برای بلاگر شدن را انتخاب کنید.
۸ـ پیدا کردن موضوعهای جذاب
شوخیها و موضوعهای سرگرم کننده جزء مواردی هستند که روزانه بازدیدهای زیادی از مخاطبهای یوتیوب را به خود اختصاص میدهند. طنزپردازانی از تمام دنیا در این رسانه حضور پیدا میکنند که به سبکهای مختلف کاربران را سرگرم کرده و میخندانند. اگر روحیه شوخ طبعی دارید و ایدههای جذابی برای اجرای طنز دارید، این مورد گزینه بسیار خوبی برای فعالیت شما محسوب میشود. مد و فشن امروزه یکی از ایده های جذاب بلاگری است.
دنیای مُد و فشن نه تنها در یوتیوب، بلکه در سرتاسر رسانههای اجتماعی با استقبال زیادی روبهرو میشود. این حیطه که سرشار از جدیدترین ایده های بلاگری محصولات جدید است. این حوزه همیشه با ارائه الگوها و استایلهای منحصر به فرد همراه است. البته مردم هر کشوری با توجه به نوع تقاضای مردم، محصولات خاص خود را به ارائه میکنند. اما بعضی از شبکهها هستند که به صورت جهانی فعالیت دارند و در تمام دنیا طرفداران خاص خود را دارند.
۹ـ از بلاگر های معروف برای کار خود الهام بگیرید
یک ایده برای بلاگری این است که با بقیه بلاگرها در ارتباط بوده و با هم تعامل داشته باشید. این کار سبب میشود نمونههای بیشتری از ایده برای بلاگر شدن به ذهنتان برسد.
۱۰ـ با فالورها ارتباط برقرار کنید
صرف نظر از این که در چه حرفه و زمینهای فعالیت دارید، به هر حال در طول زمان ارتباطات حرف اول را میزند. منظور ما از ارتباط، تماسهای کتبی و کلامی شما با مخاطب و مشتریان است. سیاستهای ارتباطی خود را یادداشت کنید و آنها را در اختیار مخاطبان خود نیز قرار بدهید. به عنوان مثال، ممکن است سیاست شما این باشد که اجازه ندهید هیچ ایمیلی بعد از ۲۴ ساعت هنوز بدون پاسخ باقی بماند.
اعلام علنی این سیاست به مشتریان نه تنها موجب افزایش پایبندی شما به آنها میشود؛ بلکه پایبندی شما به سیاست اعلام شده به تدریج باعث میشود. این مسئله سبب میشود تا مشتریان در حیطههای دیگر نیز به شما اعتماد کنند و این اعتماد را به بقیه مخاطبها نیز انتقال دهند.
۱۱ـ انتخاب نام مناسب و زیبا برای پیج
شاید اولین و مهمترین نکات برای تبدیل شدن به یک بلاگر انتخاب نام برای پیج است؛ زیرا این اولین موردی است که شما را به بقیه معرفی میکند.
۱۲ـ استفاده از ابزارهایی برای کنترل خودکار بخشهایی از وبلاگ
امروزه ابزارهای زیادی برای راحتتر شدن کار بلاگرها ایجاد شده است. چباید سعی کنید از مزایای این ابزارها استفاده کنید. یکی از کارهایی که بیشتر بلاگرهای موفق از آن استفاده میکنند این است که انجام بعضی از کارهای وبلاگ را به ابزارهای تخصصی محول میکنند و خودشان روی کارهای دیگر تمرکز مینمایند.
خیلی از اشخاصی که قصد بلاگر شدن دارند تصورشان در مورد وبلاگنویسی اشتباه است؛ زیرا فکر میکنند همین که هر روز یا هر هفته یک مطلب جدید منتشر کنند کافی است و کار خود را انجام دادهاند. اما حقیقت این است که کار یک بلاگر تمام شدنی نیست. وقتی کاری تمام شد باید به دنبال کار بعدی بروید.
۱۳ـ بخشهای مختلف وبلاگ خود را امتحان میکنند
اگر بخشهای مختلف وبلاگ خود را تست نکنید، چگونه اطمینان پیدا میکنید که آنها درست و در راستای اهداف شما کار میکنند؟بلاگرهای موفق، بخشهای مختلف وبلاگ خود را از جمله هِدلاینها و عناوین فرعی و تصاویر، طرحها و رنگها و… را همیشه چک میکنند. این دسته از بلاگرها میدانند علایق و اولویتهای مخاطب را باید به طور مداوم در رأس توجه قرار بدهند.
۱۴ـ به تنهایی نمیتوانید به یک بلاگر مشهور تبدیل بشوید
یک ایده برای بلاگر شدن این است که با یک تیم کار کنید به خصوص اگر قصد ساخت ویدیو دارید؛ زیرا خروجی کاری که تمام بخشهای آن توسط یک شخص انجام شده باشد اصلأ جذاب نخواهد بود.
نظرات شما عزیزان: