اهمیت محتوا صوتی ، آموزش و وسایل لازم برای ایجاد محتوا صوتی
محتوا صوتی نیز مانند محتوا متنی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و شبکه های اجتماعی به وضوح نشان داده اند که نباید از وجود آن غافل بود. ایجاد محتوا صوتی نیز مانند وبلاگ نویسی انقلابی عظیم اما سریعتر در دنیا به پا کرده است. این محتوا مانند پادکست ها، کتابهای صوتی یا رادیوهای اینترنتی در صورتی که با کیفیت تولید شوند میتوانند در دیجیتال مارکتینگ و رشد کسب و کارها بسیار موفق عمل کنند. در این مقاله قصد داریم در مورد محتوای صوتی چیست و آموزش محتوا صوتی و وسایل لازم برای ایجاد آن توضیح دهیم.
محتوا صوتی چیست؟
محتوا صوتی هر نوع اطلاعات منتشر شدهای است که از طریق گوش دادن مصرف میشود. به عبارتی هر زمان که شما صدایی را ضبط کرده و در وبسایت یا یکی از شبکه های اجتماعی آن را منتشر میکنید در حقیقت یک محتوا صوتی تولید کرده اید. این نوع محتوا شامل هر نوع سرگرمی شنیداری و یا بازاریابی مانند پادکست ها. کتابهای صوتی و مهارتهای دستیار صوتی هوش مصنوعی (AI) میشود. محتوا صوتی را میتوان از طریق دستگاههایی مانند بلندگوهای رایانه، هدفون یا بلندگوهای هوشمند پخش کرد.
مصرف دیجیتال صدا به سرعت در حال رشد است و گزارشات نشان داده اند که بیش از نیمی از محتوای صوتی بر اساس تقاضا تا سال ۲۰۲۰ پخش میشود. این در واقع نشان دهنده تغییرات مداوم اولویتهای شونده است. مردم بیش از هر زمان دیگری به محتوا صوتی روی آورده اند اما به احتمال زیاد کمتر آن را از طریق پخش رادیوی سنتی دریافت میکنند.
پادکست چیست؟ نوعی از محتوا صوتی است که از عوامل اصلی تحریک این تحول به شمار میرود و افزایش تعداد مخاطبین از نظر بازاریابان و مبلغین بی توجه نبوده است. گزارشات IAB نشان داده اند که درآمد آگهی های صوتی دیجیتال در سال 2017 از 1.6 میلیارد دلار فراتر رفت و این یعنی سی و نه درصد بیشتر از سال 2016.
واضح است که شرکتهای بیشتری به محتوا صوتی روی آورده و خواهان این هستند که مشتریان با برندهای تجاری از این طریق ارتباط برقرار سازند. برای خواندن یک مطلب، شما باید آرام نشسته و تمرکز کنید. تماشای فیلم نسبت به خواندن تمرکز کمتری نیاز دارد اما هنوز هم باید بیحرکت باشید. اما در مقابل، صدا میتواند هنگام انجام چند وظیفه، در زمان رفت و آمد، در ورزشگاه، هنگام انجام کارهای منزل و یا حتی شب هنگام در رختخواب به راحتی گوش داده شود.
لازم به ذکر است که این روزها همه تحت فشار مشکلات روزمره قرار دارند. در حقیقت هر روز زمان کافی برای خواندن وبلاگ و یا تماشای فیلم وجود ندارد. اما با تولید یک محتوا صوتی، شما میتوانید به راحتی مخاطبین خود را در برنامه خود نگه داشته و آنها را با نام تجاری خود و هر آنچه که باید در مورد شما بدانند آشنا سازید. و به نوعی برندینگ و برند سازی را از این طریق انجام دهید.
چرا ایجاد محتوا صوتی در حال افزایش است؟
با نگاه به جلو میتوان نتیجه گرفت که آینده برای ایجاد محتوا صوتی همچون تولید محتوای متنی بسیار روشن به نظر میرسد. ظهور تلفنهای هوشمند، 4G و خدمات پخش، گوش دادن به تقاضا را بیش از گذشته آسان نموده است. علاوه بر این، در حال حاضر دستیارهای صوتی و بلندگوهای هوشمند زمینه جدیدی را برای محتوا صوتی فراهم آوردهاند. در صورتی که بخواهید در مورد تولید محتوا، اطلاعات جمع آوری کنید،
تحقیقات جونیپر (Juniper Research) پیشبینی نموده است که تا سال 2019 فقط در ایالات متحده بیش از 900 میلیون دستگاه مجهز به صدا در حال استفاده خواهند بود، چیزی در حدود 95 درصد افزایش نسبت به امروز.
ابزارهای هوشمند و تعاملی، قطعا تجربه گوش دادن را تغییر داده اند. با عادی شدن اتومبیلهای متصل به اینترنت، گوش دادن به پادکستها به اندازه روشن کردن رادیو راحت خواهند بود و این احتمالا باعث افزایش چشمگیر در درخواست ایجاد محتوا صوتی خواهد شد.
اصول ایجاد محتوای صوتی
برای تولید یک محتوا صوتی با کیفیت باید سه نکته مهم را در نظر داشته باشید؛ به عبارتی اگر می خواهید به سراغ محتوا صوتی بروید باید وسایل زیر لازم و ضروری خواهند بود:
-
از صدای خود به نفع خود استفاده کنید
انواع مختلفی وبینارها (به همایشی گفته میشود که در فضای وب و به صورت مجازی برگزار شود) وجود دارد که به نظر من ترجیح با مواردی است که تصاویر آنها با نمایش رادیویی همراه است.
رادیو در اینجا از یک قدرت بینظیر برخوردار است: صداهای جذاب از طریق مکالمات تأمل برانگیز، داستان سرایی و صدایی عالی که مخاطبین ارتباط برقرار میکند. وبینارها هم از همین ویژگی برخوردار هستند؛ آنها راهی برای برقراری ارتباط با اطرافیان و الهام بخشیدن به آنها برای تمایل به مکالمه مستقیم هستند.
اما آیا میدانید که در محتوا صوتی چگونه با مردم ارتباط برقرار کرده و برداشت مثبتی ایجاد نماییم؟ فراموش نکنید چه حضوری و چه مجازی، افراد سرگرمی را به آموزش ترجیح میدهند. از این رو، تحریک عاطفی فرد اولین قدم برای ایجاد یک برداشت صوتی مثبت است.
مجریانی که می خواهند از عوامل انسانی مرتبط با مخاطب استفاده نمایند، بر روی صحبتِ با احساس، استفاده از عطف، تغییر سرعت صحبت کردن و در نهایت تغییر لحن صوتی در محتوا صوتی خود تمرکز میکنند. پس یکی ابزارهای مهم برای تولید محتوا صوتی، صدای مناسب و درجه یک است. دایی که با شنونده ها به خوبی ارتباط برقرار سازد.
-
با کاربرد صحیح فناوری، تجربه صوتی مخاطب را به حداکثر برسانید
ممکن است که شما از صدای خوبی برخوردار بوده و بهترین محتوا را نیز از قبل تهیه کرده باشید، اما اگر مخاطبین شما نتوانند به راحتی صحبتهای شما را بشنوند، تجربه آنها ناقص خواهد ماند. جذابیت صدا با باز تولید صادقانه صدای مجری آغاز میشود. بهتر است اینگونه بگوییم که صدای گوینده باید با تجهیزات با کیفیت همراه باشد. زنجیره ارزش صوتی مجری باید متشکل از موارد زیر باشد:
- سیستم عامل رایانه: به عنوان یک مجری باید دارای سریعترین رایانه و با بیشترین حافظه پخش باشید.
- سرعت اتصال به اینترنت: تمام تلاش خود را برای بکارگیری سریعترین اتصال اینترنت پهن باند به کار گیرید زیرا سرعت شبکه بر کیفیت صدا بسیار تأثیرگذار است. پدیدهای به نام تأخیر سیستم وجود دارد که وجود آن در اسلایدهای صوتی یا تصویری به شدت بر تجربه شرکتکنندگان تأثیر منفی میگذارد. علاوه بر این اجازه اتصال به شبکه را بدهید زیرا این اتصال باعث کاهش تأخیر یا صداهای رباتیک میشود.
- دستگاههای صوتی: نوع دستگاه صوتی که برای ایجاد محتوا صوتی به کار میبرید بر کیفیت محتوا تأثیر بسیار زیادی دارد. اگر کار خود را تجهیزات صوتی پایین شروع کنید، ارائه یک صدای عالی بسیار سخت خواهد بود. توصیه ما به شما این است که برای این کار سرمایهگذاری کرده و از میکروفون USB استفاده نمایید که به پورت USB سیستم شما وصل میشود.
-
به محیط پیرامون خود بسیار توجه کنید
اولین قانون در ضبط صدا این است که اگر شما میتوانید آن را بشنوید پس میکروفون هم میتواند. گویندگان در اتاقی که در آن صدای پس زمینه وجود دارد کار نمیکنند، اتاقی که صدای اتوبان و شلوغی اتومبیل ها می آید یا جایی که افراد در آنجا با هم صحبت میکنند. برای ایجاد یک محیط کنترل شده و محیطی که پژواک ها را از بین ببرد موارد زیر را رعایت کنید:
- از یک اتاق مبله با فرش و پرده استفاده کنید.
- روی درب یک علامت “مزاحم نشوید” بگذارید.
- فراموش نکنید که تلفن خود را خاموش کنید.
با کنترل محیط میتوانید صداهای ناخواسته را در لذتی که قرار است مخاطب از صدای شما داشته باشید از بین ببرید.
نرم افزارهای محتوا صوتی
نرم افزارهای زیادی برای محتوا صوتی وجود دارند که در اینجا به چند مورد از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
-
Audacity
Audacity یک ویرایشگر صوتی بسیار حرفهای با منبع باز است. این ویرایشگر مولتی ترک (multi-track: صداها و سازهای آن به صورت تفکیک شده در دسترس و به طور جداگانه قابل ویرایش هستند) به شما کمک میکند تا هر صدایی را به راحتی ویرایش کنید. این نرم افزار این امکان را به شما میدهد تا فایلهای ورودی یا خروجی متعددی در قالب MP3، WAV، OGG، FLAC و بیشتر داشته باشید.
امکانات Audacity
- کیفیت صدای پشتیبانی شده ف۴، ۱۶ و ۳ف بیت هستند.
- ویرایش با استفاده از امکانات برش (cut)، کپی، چسباندن و حذف بسیار آسان است.
- این نرم افزار مجهز به پیش نمایش زمان واقعی است که جلوه های صوتی را نشان میدهد.
- با استفاده از یک صفحه کلید به طور کامل میتوانید صدا را دستکاری کنید.
- فرکانس انتخاب شده را میتوانید تجسم نمایید.
- این برنامه از پلاگین های متعددی پشتیبانی می کند.
-
Adobe Audition
Adobe Audition یکی از بهترین نرم افزارهای تولید محتوا صوتی است که شامل شکل موج و نیز نمایش مولتی ترک برای تولید، میکس، ویرایش و بازیابی محتوا صوتی میشود. این ایستگاه کاری برای سرعت بخشید به جریانات کاری تولید فیلم و صوت طراحی شده است.
امکانات Adobe Audition
- این نرم افزار به شما این امکان را میدهد تا به راحتی کلیپ های موسیقی را ضبط، ویرایش و ادغام کنید.
- شما میتوانید محتوا صوتی را برای پادکست ترکیب کنید.
- پنل صدای ضروری با برنامه ادغام شده است تا بهترین جلوه صدا منتقل شود.
- از این پلتفرم میتوان برای تولید پادکست های حرفهای استفاده نمود.
- این نرم افزار میتواند چندین خروجی و ورودی از قالب صوتی داشته باشد.
- شکست صوتی (audio break) را به راحتی میتوان با آن اصلاح نمود.
- سیستم عاملهای پشتیبانی شده برای آن ویندوز و مک هستند.
-
Wavepad
Wavepad یک نرم افزار ویرایش صدا با امکانات کامل است. شما میتوانید با Wavepad موسیقی و صدا را به راحتی ضبط و ویرایش نمایید. آن همچنین از اکو، تشدید (amplification) و تسهیلات کاهش صدا پشتیبانی مینماید.
امکانات Wavepad
- Wavepad از فرمتهای کلی صوتی مانند MP3، WAV، VOX، WMA و … پشتیبانی مینماید.
- شما میتوانید بدون هیچ زحمتی صدا را فشرده سازید.
- میتوانید خروجی را با افراد دیگر به اشتراک بگذارید.
- تنها با دو کلیک میتوانید فایلها را به راحتی بارگیری نمایید.
-
Ashampoo Music Studio
Ashampoo Music Studio یک نرم افزار محبوب موسیقی است که به راحتی صدا را ویرایش کرده و آن را سازماندهی مینماید. شما میتوانید با این نرم افزار تنها با چند کلیک ساده صدای ترکیبی تولید کنید.
امکانات Ashampoo Music Studio
- این برنامه از تنظیم حجم و قطع صدا پشتیبانی مینماید.
- شما میتوانید فایل های صوتی را ضبط کنید.
- میتوانید اطلاعات از دست رفته را در مسیر صوتی بازیابی نمایید.
- نرم افزار این امکان را به شما میدهد تا تیتر را سازماندهی کرده و اطلاعات بیشتری به آن بیفزایید.
- با آن همچنین میتوانید فراداده (metadata) را ویرایش کنید.
-
FL Studio
FL Studio یک محیط تولید موسیقی است که به شما در ساخت، ویرایش، تنظیم، ضبط و میکس موسیقی به راحتی کمک مینماید. آن همچنین به شما این امکان را میدهد تا به سرعت الگوهای صوتی و توالی را ایجاد کنید. این برنامه در افزودن هارمونی و ملودیها به شما کمک مینماید.
امکانات FL Studio
- این برنامه شامل بیش از ۸۰ پلاگین است.
- کاربران میتوانند رابط کاربری را از نظر اندازه تغییر دهند.
- FL Studio از MIDI (رابط دیجیتال ابزار موسیقی) پشتیبانی میکند.
- با این نرم افزار لحظات زنده را ثبت کرده و تغییراتی در آن ایجاد نمایید.
- کاربران می توانند بروزرسانی های رایگان را دریافت کنند.
- با این برنامه قادر خواهید بود تا فیلمهای 4K ارائه دهید.
مزایای ایجاد محتوا صوتی
از مزایای محتوا صوتی میتوان به طور خلاصه به موارد زیر اشاره نمود:
- محتوا صوتی کانال جدیدی از اطلاعات مصرفی را ارائه میدهد که ممکن است منجر به جذب مشتریان جدید شود.
- با محتوا صوتی، برتری رقابتی در برابر رقبایی که هنوز وارد فضای محتوا صوتی نشدهاند فراهم میآید.
- این محتوا به دسترسی اطلاعات کمک میکند.
- یک روش راحتتر برای کاربرانی است که با محتوا درگیر شده و نرخ بازده بالاتری را به همراه دارند.
- محتوا صوتی مبتنی بر ابر (cloud) بوده و فاقد محدودیت سخت افزاری میباشد.
سخن آخر
همانطور که در بالا مشاهده نمودید اگر به دنبال جذب سرنخهای جدید برای رونق کسب و کار خود هستید، محتوا صوتی میتوانید مشتریان فعلی شما را به وجد آورد. اما قبل از ایجاد محتوا صوتی باید هدفی را برای آن تعیین نمایید.
شما باید کشف کنید که صدا چگونه میتوانید در محتوای شما جای گیرد و از این رو میتوانید آن را در کنار هر محتوای نوشتاری که ایجاد میکنید در استراتژی بازاریابی خود جای دهید. پس از آن خواهید دانست که چه نوع محتوای صوتی برای برند شما مناسب تر است و آن چگونه در رسیدن به اهداف بازاریابی شما کمک می نماید.
برخی از سوالات رایج
محتوا صوتی چیست؟
محتوا صوتی هر نوع اطلاعات منتشر شده ای است که از طریق گوش دادن مصرف می شود. به عبارتی هر زمان که شما صدایی را ضبط کرده و در وبسایت یا یکی از شبکه های اجتماعی آن را منتشر می کنید در حقیقت یک محتوا صوتی تولید کرده اید. این نوع محتوا شامل هر نوع سرگرمی شنیداری و یا بازاریابی مانند پادکست ها. کتاب های صوتی و مهارت های دستیار صوتی هوش مصنوعی (AI) می شود.
چرا ایجاد محتوا صوتی در حال افزایش است؟
ظهور تلفن های هوشمند، 4G و خدمات پخش، گوش دادن به تقاضا را بیش از گذشته آسان نموده است. علاوه بر این، در حال حاضر دستیارهای صوتی و بلندگوهای هوشمند زمینه جدیدی را برای محتوا صوتی فراهم آورده اند.
بهترین نرم افزارهای تولید محتوا صوتی کدامند؟
- Audacity
- Adobe Audition
- Wavepad
- Ashampoo Music Studio
- FL Studio
نظرات شما عزیزان: