انواع طراحی وب سایت و کاربردهای وب سایت
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

انواع طراحی وب سایت و کاربردهای وب سایت

با پیشرفت تکنولوژی و ورود اینترنت به زندگی‌مان، با اصطلاحات زیادی روبرو شده‌ایم که یکی از آنها وب سایت است. امروزه سایت‌ها آن‌قدر همه‌گیر شده‌اند که عمده‌ی کسب‌وکارها، حتی موارد سنتی نیز به اهمیت داشتن یک سایت مناسب برای نشان دادن خدمات به مخاطبان و جذب مخاطب جدید، پی برده‌اند. همه ما تا حدی با وب‌سایت، آشنایی داریم اما شاید تا به حال برای شما نیز این سوال‌ها پیش آمده که، تاریخچه وب سایت چیست، مراحل طراحی وب سایت چیست و چه انواعی دارد. ما در این مقاله به هر آنچه که در این خصوص باید بدانید اشاره کرده‌ایم.

وب سایت چیست؟

در پاسخ به سوال وب سایت چیست باید بگوییم که وب سایت به یک بستر در اینترنت گفته می‌شود که یک یا چندین صفحه را در خود جای می‌دهد. اطلاعات و محتواهای گوناگونی نظیر متن، فیلم، عکس، فایل صوتی و… را می‌توان در این صفحات قرار داد.

هر یک از سایت‌ها، یک آدرس یا URL خاص خود را دارند. به علاوه، برای این که وب سایت‌ها از هم متمایز شوند، هر یک از آنها هم‌چون انسان‌ها اسم منحصر به فردی دارند که به آن دامنه یا دامین می‌گویند.

هر سایت یک دامین و یک شماره شناسایی (IP) خاص و متفاوت دارد. بعد از هر دامین یک پسوند نیز قرار می‌گیرد. رایج‌ترین پسوندهای سایت‌ها در ایران شامل ir، com، org و… هستند.

تاریخچه طراحی وب سایت چیست؟

اولین بار در سال ۱۹۸۹ بود که تیم برنز لی ایده طراحی وبسایت را مطرح کرد. این ایده، نقطه عطفی در آغاز زندگی مدرن و تغییر سبک زندگی بود. به جرأت می‌توان ایده طراحی وب سایت را از مهم‌ترین دستاوردهای بشر نامید که توانست زندگی انسان‌ها را دگرگون کند. تیم، World Wide Web را اختراع کرد تا به انسان‌ها کمک کند راحت تر به اطلاعات مورد نظرشان دسترسی داشته باشند. کاربران سرتاسر جهان با کمک این شبکه توانستند از مناطق جغرافیایی گوناگون با چند کلیک ساده به اطلاعات درخواستی شان دست پیدا کنند.

اولین وب سایت اینترنتی چیست؟

پس از مطرح شدن ایده تیم برنز لی، اولین وبسایت اینترنتی در سال ۱۹۹۱ ساخته شد. آدرس این وبسایت، info.cern.ch بود.

اولین وب سایت‌های اینترنتی با زبان HTML نوشته و طراحی می‌شدند. این وب سایت‌ها یک سری صفحات ساده بودند که شامل عنوان یا تیتر، متن و گاهی لینک بودند. این لینک‌ها برای هدایت راحت تر کاربران به صفحات سایر سایت‌ها استفاده می‌شدند.

انواع وب سایت

برای این‌که بدانیم مراحل طراحی وب سایت چیست، ابتدا باید انواع آن را بشناسیم. وب‌سایت‌ها را می‌توان از نظر فنی در دو دسته مختلف جا داد که عبارتند از:

استاتیک

اولین وب‌سایت‌ها به صورت استاتیک یا پویا کدنویسی شده بودند. این انواع سایت، فقط شامل یک بخش بودند و طراحی آنها خیلی راحت صورت می‌گرفت. کار طراحی سایت‌ استاتیک را تنها یک برنامه نویس فرانت اند (Front-End) انجام می‌دهد و به برنامه نویس حرفه ای در این زمینه نیازی نیست.

وب سایت‌های ایستا از چندین صفحه HTML ساخته می‌شوند و همان گونه که از اسم این وبسایت‌ها مشخص است، اطلاعات و مطالب آنها ثابت است. به همین خاطر، به روزرسانی این نوع سایت کمی دشوار است و برای تغییر اطلاعات سایت به دانش فرانت اند و آشنایی با HTML نیاز است. به علت وجود این سختی‌ها، امروزه کمتر کسی حوصله ایجاد این نوع وب‌سایت و یادگیری اصول آن را دارد.

انواع زبان‌های برنامه نویسی طراحی وبسایت

برای طراحی وبسایت از زبان‌های برنامه نویسی مختلفی همچون این موارد استفاده می‌شود همچون: پایتون (Python)، روبی Ruby)، (Php، سی شارپ (#C، ASP،(SQL و جاوا اسکریپت (Javascript). جاوا اسکریپت به همراه HTML و CSS، نقش مهمی در طراحی وب سایت دارد.

داینامیک

بعد از گذشت مدتی، سایت‌های استاتیک جای خود را به سایت‌های داینامیک یا پویا دادند. می‌توان گفت که امروزه تقریبا تمام سایت‌ها از نوع پویا هستند. طراحی این سایت‌ها باید توسط یک برنامه نویس حرفه ای صورت بگیرد. این سایت‌ها به سیستم مدیریت محتوا نیاز دارند که معروف‌ترین آنها وردپرس است.

سایت‌های داینامیک علاوه بر فرانت اند (Front-End) دارای بک اند (Back-End) نیز هستند. به همین خاطر به راحتی انتقال اطلاعات بین سایت و سرور صورت می‌گیرد. این وبسایت‌ها به یک بانک اطلاعاتی متصل هستند. بانک اطلاعاتی سیستمی با نظم بسیار بالا برای نگهداری اطلاعات است.

برای مثال می‌توانید برای ذخیره و نگهداری اطلاعات مربوط به کارمندان یک اداره، یک بانک اطلاعاتی بسازید. بانک اطلاعاتی امکان تغییر آسان اطلاعات را فراهم می‌کند. به علاوه می‌توانید با کمک بانک اطلاعاتی، مشخصات کارمندان را دسته بندی کنید و بر اساس آن یک سیستم آماری درست کنید. سپس می‌توانید درخواست کنید که بانک اطلاعاتی لیست کارمندان متاهل، کارمندان همسن یا… را برای شما نمایش دهد. تغییر اطلاعات در این نوع سایت‌ها خیلی آسان است و هر کسی با هر سطح دانشی از پس این کار برمی‌آید.

طراحی انواع اصلی وب سایت

برای این که وب سایت‌ها بتوانند پاسخگوی نیاز تمام افراد باشند باید علاوه بر انعطاف پذیری بالا، در دسته بندی‌های گوناگونی در دسترس باشند. بسته به نیاز و حوزه کاری تان، می‌توانید برای ساخت یکی از این وب‌سایت‌ها اقدام کنید:

وب سایت فروشگاهی

یکی از پرکاربردترین انواع وبسایت، سایت فروشگاهی است. این وب‌سایت‌ها خدمات و محصولات صاحب برند یا فروشگاه را به مشتری نشان می‌دهند. وب سایت‌های فروشگاهی باید خدماتی نظیر این موارد را به مشتری ارائه دهند:

    • اتصال به درگاه بانکی و پرداخت اینترنتی
    • امکان مشاهده محصولات و مقایسه محصولات مختلف
    • قابلیت سبد خرید برای قرار دادن کالاها
    • و…

وب سایت سرگرمی

این نوع وبسایت خدمات یک شرکت یا سازمان خاص را معرفی می‌کند. در نتیجه مخاطب می‌تواند به راحتی با پروژه‌ها و فعالیت‌های آن شرکت یا سازمان آشنا شود. هدف ایجاد این وب سایت، افزایش آشنایی مخاطبان و بالا رفتن تعامل با صاحبان پروژه است.

وب سایت شخصی

فرد می‌تواند یک وبسایت شخصی ایجاد کند تا پروژه‌های خود، مقاله‌ها، نمونه کارها یا… به دیگران را نمایش دهد. خیلی از افراد از این روش برای ارائه رزومه خود به کارفرما استفاده می‌کنند. این وب‌سایت‌ها یک ویترین دائمی برای معرفی شخص و نمونه‌ کارها و سوابق وی خواهند بود و پس از مدتی به اعتبار فرد خواهند افزود. که می تواند یک طراحی سایت تک صفحه ای نیز باشد.

طراحی سایت با وردپرس

امروزه یکی از روش‌های سریع برای طراحی سایت، استفاده از سیستم مدیریت محتوا به نام وردپرس است. با کمک این سیستم شما با صرف هزینه بسیار کمتری نسبت به طراحی سایت با برنامه‌نویسی می‌توانید در زمان کمی یک وب‌سایت عالی طراحی کنید.

مزایای داشتن وب سایت

مزایای داشتن هر یک از انواع وب‌سایت عبارتند از:

    • داشتن وبسایت فروشگاهی مزایای بسیار زیادی دارد. امروزه در بازار رقابت زیادی بین کسب و کارها وجود دارد. پس برای این که بتوانید کسب و کارتان را ارتقاء دهید و از تکنیک‌های بازاریابی جدید برای افزایش فروش استفاده کنید، می‌توانید یک وب سایت فروشگاهی راه اندازی کنید. با اینترنتی شدن دنیا و پیشرفت فضای مجازی، اکثر افراد به خرید اینترنتی روی آورده اند و اعتماد مردم به این فضا در حال افزایش است. پس برای بهتر دیده شدن کسب و کارتان بهتر است به فکر طراحی وب سایت باشید.
    • وب سایت‌های شرکتی نیز خدمات تان را به یکباره به تمام مشتری‌ها معرفی می‌کنند و نیاز به معرفی جداگانه به هر مشتری را از بین می‌برند.
    • با طراحی وبسایت شخصی از نظر کارفرما حرفه ای تر به نظر می‌رسید و هر آنچه کارفرما باید درباره شما بداند را در یک جا جمع می‌کنید

مراحل طراحی وب سایت چیست؟

مراحل طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design شامل مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی برای اطلاع‌رسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن سایت می‌شود. به‌طورکلی طراحی وب‌سایت پروسه‌ای است که از به ترتیب از لایه‌سازی صفحات وب، طراحی وایرفریم، طراحی گرافیکی (ui- ux)، کدنویسی و برنامه نویسی و استراتژی‌های سئو تشکیل می‌شود که در ادامه بیشتر توضیح داه شده است؛

مرحله اول: طراحی وایرفریم (Wireframe)

در این مرحله، بسته به نوع وب سایت و نیاز صاحب سایت، یک نمای کلی از سایت طراحی می‌شود. در این نمای کلی، نقشه ای از صفحات سایت، ترتیب و چیدمان عناصر مختلف و جایگاه هر کدام از آنها به مشتری نشان داده می‌شود.

مرحله دوم: طراحی گرافیک سایت

در این مرحله، بسته به نوع وب‌سایت، از نرم افزارهای مخصوص استفاده می‌شود تا رنگ بندی و گرافیک سایت طراحی شود. هر چه گرافیک سایت حرفه ای تر باشد، سایت جذاب تر به نظر می‌رسد و بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرد.

مرحله سوم: کدنویسی و برنامه نویسی

برای مدیریت سایت می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. در این مرحله، از سیستم‌های مدیریت محتوا نظیر وردپرس استفاده می‌شود. انتخاب سیستم، به بودجه و نیاز مشتری بستگی دارد.

مرحله چهارم: راه اندازی سایت

در مرحله آخر، سایت در دسترس عموم قرار می‌گیرد. بعد از این که تغییرات دلخواه ایجاد شدند، سایت در بستر جهانی اینترنت راه اندازی می‌شود. پس از تهیه «هاست» و پیدا کردن یک «نام دامنه» مناسب، سایت پیکربندی می‌شود و همه می‌توانند از آن بازدید کنند. می‌توانید آدرس سایت را با دیگران به اشتراک بگذارید و آنها را دعوت به دیدن سایت تان کنید.

فرق سایت و وب سایت

حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که فرق سایت و وب سایت چیست؟ در زبان فارسی، سایت و وب سایت با هم تفاوتی ندارند و برای اشاره به یک مفهوم به کار می‌روند. در حقیقت در زبان فارسی برای مخفف تلفظ کردن وب سایت، به آن سایت می‌گویند. اما در زبان انگلیسی، منظور از کلمه site، یک محل یا موقعیت مکانی است. اما منظور از website، صفحات و پایگاه اینترنتی است.

قیمت انواع طراحی سایت

طراحی سایت قیمت مشخصی ندارد. هر طراح و برنامه نویس بسته به سختی کار و پیچیدگی سایت، قیمت مشخصی را به شما پیشنهاد می‌دهند. قیمت طراحی هر کدام از انواع سایت نیز با هم متفاوت است. اینکه سایت مربوطه چه میزان خدمات و قابلیت‌های متفاوت داشته باشد و یا اینکه چه میزان از پلتفرم‌های آماده نظیر وردپرس و افزونه‌های آن بهره برده شود و یا چه میزان به‌صورت تخصصی کدنویسی شود، قطعا بر روی زمان طراحی و هزینه‌ی آن، تاثیرگذار خواهد بود.

جمع بندی

در این مقاله با این که وب سایت چیست، مراحل طراحی وب سایت چیست، مزایای داشتن سایت، انواع وب سایت و … آشنا شدیم. با طراحی سایت، کسب و کار و خدمات تان حرفه ای تر به نظر می‌رسند و مشتری‌های بیشتری جذب خواهید کرد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: پنج شنبه 9 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست