بررسی تفاوت برندینگ و مارکتینگ
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

بررسی تفاوت برندینگ و مارکتینگ

در دنیای رنگارنگ امروز، برای این‌که بتوانید خود را وارد بازارهای بزرگ فروش کنید و از آن سود ببرید، باید با تغییرات همراه شوید. چه بخواهید و چه نخواهید، موج تغییرات جهانی در اقتصاد و بازارهای جهانی به سرعت شروع به حرکت کرده است؛ اگر با موج همراه شوید شما را به مقصد می‌رساند و آگاهانه می‌توانید از آن به نفع خود استفاده کنید، اما اگر با موج تغییرات همراه نشوید در هر صورت شما را با خود خواهد برد و در آن زمان مجبور به پذیرش تغییرات خواهید شد؛ که در آن صورت زمان زیادی را از دست خواهید داد. در اینجا به تفاوت برندینگ و مارکتینگ در دنیای مدرن کسب و کار می پردازیم.

زمانی که شروع به کار می‌کنید باید عوامل زیادی را برای بهبود کسب و کار خود درنظر بگیرید. یکی از این عوامل مؤثر، برندینگ است. برند به ویژگی‌های بصری و صوتی گفته می‌شود که می‌تواند یک سازمان را از دیگر سازمان‌های مشابه متمایز گرداند؛ ویژگی‌هایی مانند: اسم شرکت یا سازمان، شعار تبلیغاتی، لوگو، طراحی و گاهی صدای منحصر به فردی که محصول یا خدمت را بتوان با آن به مشتریان معرفی کرد. در واقع برند شکل ظاهری کسب و کار شماست؛ بنابراین باید به بهترین نحو آراسته شود. برندینگ، ساختن و مدیریت هویت و ارزش برند است.

مارکتینگ نیز به مجموع فعالیت‌هایی گفته می‌شود که سعی در جذب و نگهداری مشتری برای خود می‌کند. ارتباط با مشتریان و ترویج محصولات از وظایف مارکتینگ به‌شمار می‌آید. بازاریابی یا همان مارکتینگ، خدمات یا محصولات یک شرکت را به مشتری معرفی می‌نماید، و آن‌ دو را با هم هماهنگ می‌کند.

این هماهنگی برای سودآوری بسیار حائز اهمیت است. حال با این توضیحات به تفاوت برندینگ و مارکتینگ می‌رسیم. در بحث مقایسه مارکتینگ و برندینگ، این حاصل شده است که، در ابتدا باید برندسازی انجام گیرد، و در ادامه مارکتینگ وارد عمل شود؛ زیرا اول باید هویت ساخت بعد به معرفی آن پرداخت.

تفاوت برندینگ و مارکتینگ از جمله عوامل تأثیرگذار در امر بازاریابی و فروش است. هر چقدر با این تفاوت‌ها بیشتر آشنا باشید، فروش بهتر و کسب و کار ماندگارتری خواهید داشت.

مارکتینگ چیست؟

مارکتینگ به معنای برنامه‌های یک شرکت یا سازمان برای فروش محصولات و خدمات خود به مشتریانش است. در دنیای اقتصاد امروز، بازاریابی که به دنبال جلب نظر مشتریان از طریق رسانه‌ها، ابزارهای تبلیغاتی بصری، شبکه‌های اجتماعی، نوآوری‌های دیجیتال و تکنولوژی و … برای جذب مشتری بیشتر است را مارکتینگ می‌نامند. در واقع مارکتینگ به مجموعه عملیاتی گفته می‌شود که در راستای معرفی کالا یا خدمات به مشتری انجام می‌گیرد، که در نهایت منجر به فروش آن می‌شود.

مارکتینگ استراتژی‌ها برای جذب و فروش محصولات است. با تحقیق، هدف‌گیری درست و ارتباط گرفتن با مشتری، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، می‌توانید مارکتینگ را درست اجرا نمایید. تحلیل و بهره‌برداری از داده‌های بازار از وظایف مهم مارکتینگ به شمار می‌رود.

آشنایی با مفاهیم بازاریابی زمانی می‌تواند مثمرثمر واقع شود که تفاوت‌ها نیز بیان گردد. بعد از تعاریف کلی، بیان تفاوت برندینگ و مارکتینگ نیز به شناخت بیشتر این دو مقوله مرتبط به کسب و کار بسیار کمک کننده خواهد بود. تفاوت برندینگ و مارکتینگ در ترغیب مشتری و حفظ آن‌هاست؛ درواقع مارکتینگ مشتری را از طریق راه‌های مختلف بازاریابی جذب می‌کند، و برندینگ همان مشتریان را برای شرکت حفظ می‌نماید.

مارکتینگ تحقیقات بازار و تحلیل رقابتی دیگر افراد هم‌صنف شما را انجام می‌دهد. مارکتینگ ۴ مرحله اصلی دارد:

  1. تحقیق در مورد بازار
  2. تبلیغ محصول یا خدمات
  3. فروش محصول یا خدمات
  4. محل و نوع توزیع محصولات یا خدمات موردنظر

مارکتینگ استفاده از ابزارها و تکنیک‌های تبلیغاتی برای هر چه بهتر نشان دادن یک برند تجاری و جلب مشتری است.

در همین رابطه بهتر است به اختصار به سؤال: مراحل بازاریابی چیست؟ پاسخ دهیم تا هدف مارکتینگ به وضوح نمایان گردد. در مرحله اول شناخت محصول است. با این امر مشتری هر محصول بنا به درخواست خود، مشخص می‌گردد. مرحله بعدی آگاهی مشتری از قیمت می‌باشد؛ قیمت باید با بودجه درنظر گرفته شده توسط مشتری هم‌خوانی داشته باشد. مکان توزیع محصول یا خدمات در رده بعدی قرار خواهد گرفت، که همین مسأله خود موجب تفکیک مشتریان براساس نزدیکی محل سکونت با مکان توزیع کالا یا خدمات می‌شود.

برندینگ چیست؟

در ابتدا قبل از پرداختن به این موضوع که برندینگ چیست، باید بپردازیم به این‌که، برند چیست؟

جواب این سؤال را با یک مثال برای شما توضیح خواهیم داد: زمانی که به خرید می‌روید، در پی یافتن کالا یا خدمتی خاص با نامی شناخته شده می‌گردید؛ زیرا به قول معروف امتحان خود را پس داده‌اند و نیازی نیست شما نگران نتیجه استفاده از آن بمانید. درواقع شما دیدید که افراد دیگری هم از آن استفاده نموده‌اند و راضی هستند؛ و این قدرت برند را می‌رساند. برند به معنای نامی شناخته شده در بین عموم مردم است. برند نام و لوگو آن است، و به رساندن نام یک شرکت به مرحله شناخت عمومی، برندسازی گفته می‌شود.

حال بعد از بررسی برند، به مبحث مهم برندینگ خواهیم پرداخت. برندینگ چیست؟ و چه کمکی به کسب و کار شما می‌کند؟

توسعه راهبردهای بلندمدت برای ساخت و حفظ هویت برند، را برندینگ می‌نامند. در نگاه کلی، برندینگ درواقع ثابت نگه داشتن نام و لوگو شرکت در بین مشتریان است. زمانی که یک نام تجاری در ذهن مشتریان نقش می‌بندد، به‌طور غیرمستقیم تبلیغات هم انجام می‌شود؛ زیرا افراد در اثر معاشرت با آشنایان خود، اعتماد دوطرفه‌ای را کسب می‌کنند، بنابراین با بردن یک نام تجاری، گاه به صورت ناخودآگاه یا استفاده از محصولات یا خدماتی خاص به‌طور دائم، نظر اطرافیان خود را نیز به این موضوع جلب خواهند کرد، که این امر خود موجب تبلیغ محصولات یا خدمات خواهد شد.

 برندینگ به محصولات شما هویت می‌بخشد. 

هر چیزی که از ظاهر محصولات یا خدمات شما به چشم مشتری بیاید، هویت برند شما را تشکیل می‌دهد. این ویژگی‌های ظاهری شامل: نام محصول یا خدمات موردنظر، لوگو یا همان علامت تجاری محصول یا خدمات و خصوصیات بصری و سمعی یک کالا یا خدمات، می‌شود. این ویژگی‌ها در هر محصول یا خدماتی، وقتی به‌صورت مستمر وجود داشته باشند، خود را در ذهن مشتری ماندگار می‌کنند؛ این همان هویت برند است.

برندینگ، ساختن تجربه و احساس منحصر به فرد در مشتریان است. این موضوع شامل انتخاب نام مناسب نیز می‌شود. خدمات انتخاب نام برند باید به گونه‌ای باشد که علاوه‌بر زیبایی و تلفظ آسان نام، ویژگی‌های اساسی و اصلی محصول یا خدمات را نیز دربر داشته باشد.

از اصطلاحات مهم در بحث برندینگ، معماری برند است.

با طرح سؤالات این‌چنینی هر چه بیشتر موفقیت را به خود نزدیک می‌کنید. درواقع معماری برند یک طرح کلی از نمادها، لوگو، نام تجاری، شعارهای تجاری و جلوه‌های بصری محصول یا خدمات یک کسب و کار است که نمای کلی از برند را در اختیار مشتری قرار می‌دهد.

برندینگ شناخت و تحلیل هویت و موقعیت برند در بازار است. براساس اصول بازاریابی، در ابتدا باید بدانید محصول یا خدمات شما چه موقعیتی در بازار رقابتی دارد؟ رقبای شما کدام یک از جنبه‌های برندینگ را بیشتر مدنظر خود دارند؟ و سؤالاتی از این دست، که همگی به شما کمک می‌کنند برند مؤثرتری را ایجاد نمایید.

تفاوت برندینگ و مارکتینگ در چیست؟

برندینگ مشخص می‌کند شما چه کسی هستید و چه کاری انجام می‌دهید. مارکتینگ راه‌های معرفی شما به مشتریان‌تان را نشان می‌دهد. با این توضیحات کلی در مورد دو مقوله مهم برندینگ و مارکتینگ، حال می‌توانیم فرق مارکتینگ و برندینگ را بررسی کنیم.

شناخت تفاوت برندینگ و مارکتینگ از اصول مهم یک کسب و کار موفق به شمار می‌رود. برای این‌که از بازار رقابت جا نمانید، بهترین راه، شناخت اصول اولیه کار است. مقایسه مارکتینگ و برندینگ به شما در این امر مهم یاری می‌رساند. در ادامه تفاوت برندینگ و مارکتینگ را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می‌دهیم؛ برخی از این تفاوت‌ها عبارت‌اند از:

  • می‌توانید با مارکتینگ مشتری را جلب کنید، با برندینگ مشتری را حفظ نمایید.
  • مارکتینگ درنهایت به فروش می‌انجامد، برندینگ شما را به مشتری می‌شناساند و موجب وفاداری او به شما می‌شود.
  • اول برندینگ اهمیت دارد، و مارکتینگ در مرحله بعدی قرار می‌گیرد.
  • برندینگ باید ثابت بماند، اما مارکتینگ باید براساس تغییرات بازار ارتقا یابد.

برای شناخت هر چه بهتر، هر کدام از گزینه‌ها را به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار می‌دهیم، تا تفاوت برندینگ و مارکتینگ به صورت واضح درک گردد.

مارکتینگ جلب مشتری، برندینگ حفظ مشتری

در بازار رقابتی امروزه، نشان دادن خود به عنوان یک کسب و کار، امری دشوار به نظر می‌رسد. در ازدحام رقبای تجاری، باید راهی پیدا کنید تا خود را به مشتریان نشان دهید. مارکتینگ این مشتری‌ها را برای شما پیدا می‌کند، و برندینگ مشتری را برای شما نگه می‌دارد. این موضوع هم در مبحث با تفاوت برندینگ و مارکتینگ بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا امکان دارد این دو امر در مفاهیم با هم جابه‌جا شوند.

مارکتینگ فروش را در پی دارد، برندینگ مشتری وفادار می‌سازد

مارکتینگ یا بازاریابی شامل فعالیت‌هایی مانند: تبلیغات از راه‌های مختلف دیداری و شنیداری در رسانه و شبکه‌های اجتماعی، نحوه معرفی محصول به مشتری یا خدمات به مشتری، نشان دادن ویژگی‌ها و تحلیل بازار و رقبا می‌شود. این مجموعه فرآیندها در نهایت به فروش منجر می‌گردد.

برندینگ مسؤولیت حفظ مشتریان را به عهده دارد، و سعی می‌کند از آن‌ها برای خود مشتریان وفاداری را به وجود بیاورد؛ این امر خود موجب تبلیغات غیرمستقیم خواهد شد. تفاوت برندینگ و مارکتینگ در برخورد با مشتری بالقوه و مشتری وفادار است. با هر کدام از آنان باید با استراتژی مخصوص به خودشان برخورد نمایید.

برندینگ در مرحله اول، مارکتینگ در جایگاه دوم

در مورد جایگاه برندینگ و مارکتینگ ابهاماتی وجود دارد. با طرح یک سؤال به این مسأله می‌پردازیم. حتماً برای شما هم سؤال پیش آمده باشد که اول مارکتینگ است یا برندینگ؟

در جواب باید گفت که: اول باید بدانیم چه چیزی را قرار است بفروشیم بعد اقدام به فروش آن بکنیم. تا زمانی که چیزی برای عرضه وجود نداشته باشد، راه‌های معرفی نیز کاربردی نخواهند داشت. در نتیجه اول باید برندسازی انجام شود، بعد بازاریابی صورت گیرد.

مارکتینگ متغیر است، برندینگ ثابت

هر چقدر که در مسیر فروش و رقابت پیش می‌روید، استراتژی‌های جدیدی روی کار می‌آیند. مارکتینگ باید استراتژی‌های فروش را بشناسد و سعی کند خود را با آن‌ها تطبیق دهد. ارتقا سطح در امر بازاریابی از مسائل مهم و تأثیرگذار در فروش می‌باشد. هر چه بیشتر و بهتر خود را با تغییرات همراه کنید، زودتر به هدف می‌رسید.

برندسازی اما مسأله دیگری است. برای ماندگاری در ذهن افراد، باید نشانه‌های منحصر به فرد محصول یا خدمات خود را ثابت نگه دارید. تغییر برند باعث می‌شود مشتری شما را گم کند. خاصیت یک برند خوب و ماندگار، پایدار بودن آن است. با بررسی دقیق تفاوت برندینگ و مارکتینگ می‌توانید بازاریابی مؤثر همراه با ارتقای جایگاه و برندی ماندگار داشته باشید.

چرا آگاهی از فرق بین برندینگ و مارکتینگ مهم است؟

هدف از هر نوع کسب و کاری، رسیدن به سود است. وقتی کاری را برای به دست آوردن درآمد آغاز می‌کنید، باید از قبل نقشه راه خود را نیز آماده نمایید. بنابراین در ابتدا باید با اصطلاحات بازاریابی و نوع کاربرد آن‌ها آشنا شوید. دو اصطلاح رایج و کاربردی در بازاریابی، برندینگ و مارکتینگ هستند.

فرق مارکتینگ و برندینگ در این است که: برندینگ می‌گوید من چه هستم و کجا هستم، مارکتینگ می‌گوید چطوری باید من را پیدا کنی.

حال که به تفاوت برندینگ و مارکتینگ پی بردید، زمان استفاده از آن‌ها فرارسیده است. آگاهی از تفاوت‌ها کمک می‌کند تا از این ابزارهایی که در اختیارتان قرار گرفته است به درستی در جهت رسیدن به هدف‌تان استفاده نمایید.

در ابتدا باید برندسازی کنید بعد به بازاریابی محصول یا خدمات خود بپردازید، پس بدون آگاهی قبلی قطعاً دچار مشکل خواهید شد. در مقایسه مارکتینگ و برندینگ، این نتیجه حاصل شد که تفاوت برندینگ و مارکتینگ در برنامه‌ریزی درست برای کسب و کار اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها مربوط به مرحله خودش می‌باشد و نباید جابه‌جا از آن‌ها استفاده کرد.

اهمیت شناخت تفاوت برندینگ و مارکتینگ در نوع استفاده از هر کدام از این ابزارها می‌باشد. اگر بخواهید در کسب و کارمان به موفقیت برسیم باید بدانیم که چگونه از ابزارهایی که در اختیارمان قرار دارد، استفاده نماییم. ابزار یک کسب و کار موفق نیز برندینگ و مارکتینگ هستند. آشنایی با تفاوت برندینگ و مارکتینگ هم از اصول اولیه موفقیت در بازار و تجارت است.

جمع‌بندی

کسب و کار در دنیای امروز، از موضوعات قابل بحث این روزاست. برای رسیدن به هدف در کار باید همه جنبه‌های موفقیت را درنظر داشت. در بازار اقتصادی امروز، چه کسب و کارهای سنتی و چه آنلاین، مارکتینگ و برندینگ حرف اول را می‌زنند؛ بنابراین اگر کسب و کاری دارید باید این دو موضوع مهم را جدی بگیرید و آن‌ها را در برنامه کاری خود جای دهید.

برندینگ در پی نگه داشتن مشتری است، در صورتی که مارکتینگ باید تلاش کند تا مشتری را از راه‌های مختلف جلب نماید. استفاده از استراتژی‌های برندسازی و ارتباطات برند، از موضوعات مهم حوزه برندینگ محسوب می‌شود. هر چقدر بهتر بتوانید برند شرکت خود را به نمایش بگذارید، مشتریان بیشتر و وفادارتری را می‌توانید جذب نمایید.

در مبحث مقایسه مارکتینگ و برندینگ، شما باید از اصول اولیه هر دو آگاهی‌های اولیه و ضروری را کسب نمایید، تا با استراتژی‌های بازاریابی بتوانید تجربه بهتری را برای کسب و کار خود به ارمغان بیاورید.

تفاوت برندینگ و مارکتینگ در نوع ارتباط‌گیری با مشتری است. اول مشتری باید بداند که چه چیزی را قرار است خریداری کند، بعد به روش‌های فروش به او باید پرداخت شود. فرق مارکتینگ و برندینگ دقیقا در همین جایگاه آن‌هاست، برندینگ باید باشد تا مارکتینگ شکل بگیرد. برندینگ و مارکتینگ در بازار کاربرد بسیار بالا و مؤثری دارند.

سؤالات متداول

۱- برندینگ می‌تواند تغییر کند؟

برندینگ زمانی معنا پیدا می‌کند که ثابت بماند؛ بنابراین برای حفظ مشتریان باید تلاش کنید که خود را در ذهن آن‌ها ماندگار نمایید.

۲- اهمیت مارکتینگ در چیست؟

برای رونق‌بخشی به کسب و کار خود باید دست به اقداماتی بزنید. مارکتینگ شما را به دنیای کسب و کارها معرفی و وارد می‌کند.

۳- آیا می‌توان بدون داشتن برند، به فروش پرداخت؟

در نگاه کلی همه محصولات و خدماتی که با آن‌ها سر و کار داریم دارای برند مطرحی نیستند، اما اگر خصوصیات یک برند را درنظر بگیریم، می‌توان گفت که هیچ محصول یا خدمتی بدون برند نمی‌تواند وارد بازار کار شود؛ زیرا حداقل داشتن یک خصوصیت که نام تجاری هست را هر محصول یا خدمات داراست.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: پنج شنبه 9 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست