آموزش تند خوانی ، کارکردهای تندخوانی ، بررسی مزایای تند خوانی
حتماً شما هم عبارت «تندخوانی» را زیاد شنیدهاید اما هنوز نمیدانید که تند خوانی دقیقاً چیست و چه تأثیری در روند یادگیری دارد. چرا تندخوانی تا این حد فراگیر شده؟ چرا باید تند بخوانیم؟ اصلاً مگر میشود تند خواند؟
پس یادگیری و درک مطلب چه میشود؟ سؤالات زیادی در رابطه با موضوع سریع خوانی ذهن افراد را مشغول کرده است و همین سؤالات ایشان را به سمت مطالعه مطالب تندخوانی سوق میدهد. به همین خاطر در این مطلب قصد داریم به تمام سؤالاتی که در مورد تندخوانی وجود دارد پاسخ بدهیم. پس با ما همراه باشید.
تندخوانی چیست؟
در جواب تندخوانی چیست باید بگوییم ، تندخوانی به مجموعه راهکارها و روشیهایی گفته میشود که باعث میشود در کنار افزایش سرعت مطالعه کردن، درک مطلب و تمرکز افراد نیز افزایش پیدا کند. معمولاً بیشتر افراد از خواندن کتاب طفره میروند، چون فکر میکنند که نمیتوانند کتاب موردنظرشان را تمام کنند. در سالهای اخیر گرایش افراد به مطالعه خلاصه کتابها بسیار زیاد شده است.
البته این موضوع به کمبود وقت افراد هم برمیگردد. مهارت تند خوانی کمک میکند تا بتوانیم کتابها و متون موردنظر خود را در کمترین زمان ممکن مطالعه کنیم و مفهوم کلی مطالعاتمان را درک کرده و برای مدت طولانی به خاطر بسپاریم.
همانطور که میدانید کتابهای ارزشمند نکات ریز و قابل توجهی دارند که فقط با مطالعه پی در پی آنها میتوانیم به اصل مطلب پی ببریم؛ بنابراین خواندن خلاصه کوچک کتابها را فراموش کرده و از اصول تندخوانی (روشهای تند خوانی) کتاب استفاده کرده و متن کامل کتاب را در زمانی کوتاه مطالعه کنید.
اگر بهصورت عادی شخصی برای خواندن یک کتاب رمان به دو یا سه هفته زمان نیاز داشته باشد، اگر این شخص مهارت تند خوانی را فرا بگیرد، میتواند در کمتر از یک هفته مطالعه رمانش را تمام کند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که هرچقدر سرعت مطالعه بالاتر برود، دقت و تمرکز نیز افزایش پیدا میکند. متأسفانه در گذشته اعتقاد بر این بود که هرچقدر آهستهتر مطالعه انجام شود، بهتر است؛ اما امروزه این طرز فکر بهصورت کامل رد شده است. بنابراین اگر به دنبال درک و تمرکز بهتر هستید، آهستهخوانی را فراموش کرده و به دنبال کسب مهارت تند خوانی باشید.
مزایای تند خوانی
مهارت تند خوانی مزایای زیادی دارد از جمله هک رشد فردی که یکی از بهترین فواید تند خوانی است؛ بههمین خاطر در طول سالهای اخیر بسیار مورد توجه مردم کشورمان قرار گرفته است. البته قبل از این، موضوع تندخوانی از چندین سال قبل در سایر کشورها تدریس میشد. اگر مهارت تندخوانی واقعاً مفید نبود، نمیتوانست در بین مردم تا این حد محبوبیت کسب کند. پیشنهاد میشود مقاله «رشد فردی» را مطالعه نمایید .
از جمله مهمترین مزایای تند خوانی میتوان موارد زیر را نام برد:
-
تقویت حافظه
تقویت قدرت بهخاطرسپاری از جمله مهمترین فواید تند خوانی است که از دیرباز مدرسین در کنار روشهای تقویت حافظه، یادگیری مهارت تند خوانی را نیز توصیه کردهاند.
-
افزایش قابل توجه درک مطلب در مطالعات
وقتی آهسته کتاب یا متنی را میخوانیم، ذهن ما دچار پراکندگی فکری میشود؛ در واقع با هر جملهای که میخوانیم، هزاران مثال گوناگون در ذهنمان تداعی میشود که هم از سرعت مطالعهمان کم میکند و هم درک مطلب اصلی کتاب را برایمان سخت میکند. اگر تند بخوانیم، دیگر مثالها فرصت تداعی شدن در ذهنمان را پیدا نمیکنند؛ بنابراین در کنار سرعت مطالعه، اصل موضوع کتابها را درک خواهیم کرد و این موضوع از جمله فواید تند خوانی می باشد.
-
افزایش چشمگیر تمرکز
افزایش تمرکز سریع خوانی را میتوان با افزایش تمرکز در سرعت بالای رانندگی مقایسه کرد. وقتی با سرعت زیاد رانندگی میکنیم، سایر افراد با ما صحبت نمیکنند چون تمام تمرکز ما به جاده معطوف شده است.
این در حالی است که وقتی به آرامی ماشین میرانیم، با بقیه صحبت میکنیم، چای مینوشیم، با تلفن همراه خود صحبت میکنیم و کمترین توجه و تمرکز را به رانندگی اختصاص میدهیم.
مطالعه هم دقیقاً به همین شکل است؛ اگر آهسته بخوانیم، تمرکز خود را بین مطالعه و اتفاقاتی که در اطرافمان رخ میدهد تقسیم میکنیم، اما اگر با سرعت بالا مطالعه کنیم، تمام تمرکز ما روی خواندنمان است و به هیچ چیز دیگر توجه نداریم.
-
هماهنگی حواس پنجگانه
شاید برایتان عجیب باشد بدانید که هر پنج حواس ما در مطالعه کردن دخیل هستند؛ وقتی سرعت و تمرکز ما بالا میرود، تمام حواس ما روی مطالعه معطوف میشود. اگر ما مشغول تندخوانی باشیم و مادرمان یک غذای خوشمزه درست کرده باشد که بوی آن در تمام فضای خانه پیچیده باشد، ما این بو را حس نخواهیم کرد. صداها را نیز نمیشنویم.
خلاصه تمام حواس ما روی مطالعه خواهد بود. البته هماهنگی ذهن و چشم در مطالعه اهمیت زیادی دارد که به بهترین شکل در تندخوانی تقویت میشود.
-
صرفهجویی در زمان
تندخوانی موضوع کمبود وقت را بهصورت کلی برای ما رفع میکند؛ چرا که در کمترین زمان ممکن میتوانیم مطالعه و آموزشهای خود را تمام کرده و به بقیه امور زندگیمان بپردازیم.
معایب تند خوانی
به نظر شما سریع خوانی عیب یا مشکلی دارد؟ من که فکر نمیکنم! تند خوانی جز سود، هیچ ضرری برای ما ندارد. کمتر شگرد یا روشی پیدا میشود که در کنار مزایای متعدد خود، ضرر خاصی نداشته باشد؛ معمولاً هرچیزی هم عیب دارد و هم مزیت، اما تند خوانی از این قائله مستثتی است و هیچ ضرری برای هیچکس ندارد مبحثی به اسم معایب تندخوانی وجود ندارد .
اگر اصول تندخوانی را یاد نگیرم چه میشود؟
ما در عصر اطلاعات زندگی میکنیم؛ هرچقدر اطلاعات بیشتری را در مدت زمان کمتری دریافت کنیم، بهتر میتوانیم با تکنولوژیهای جدید حاکم بر دنیای امروز ارتباط برقرار کنیم.فواید تند خوانی بسیار زیاد است.
اگر اصول تند خوانی (مهارت تند خوانی) را یاد نگیریم، نمیتوانیم در کنار مشغلههای فراوان خود، اطلاعات کاربردی زندگیمان را دریافت کنیم و در نتیجه از توسعه فردی عقب میمانیم. سرانه مطالعه به خودیخود در کشور ما در پایینترین حد ممکن قرار دارد؛ اگر تندخوانی را یاد نگیریم، میزان مطالعه ما هر روز بیشتر از گذشته کاهش پیدا میکند. امروزه حتی استفاده از وسایل عادی زندگی به آموزش بستگی دارد و برای هرچیزی در زندگی باید آموزش ببینیم. اگر سؤال چگونه تندخوانی کنیم نیز در ذهن شما بوجود آمده است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
بخش عمده آموزشها بهصورت متنی ارائه میشود. اگر تندخوانی را فرا بگیریم، حتی بهجای تماشای ویدئوهای چند ساعته آموزشی هم میتوانیم روی مطالعه محتوای متنی آنها حساب کنیم. در هرحال تندخوانی در عصر حاضر به یکی از ضروریترین مهارتها تبدیل شده است و غافل شدن از مهارت تند خوانی میتواند باعث عقب افتادن رشد شخصیت ما نیز شود.
تندخوانی از کی شروع شد؟
اکنون که به خوبی میدانید تندخوانی چیست و با اصول تند خوانی آشنایی شده اید، مطمئنم که همه میخواهند بدانند این تندخوانی از کی شروع شده است. خب باید بگویم که تندخوانی از یک خانم معلم شروع شد. خانم «اولین وود» اولین کسی بود که در دهه ۱۹۵۰ میلادی با توجه به سرعت مطالعه دانشآموزان دبیرستان خود اولین روشهای تندخوانی را ابداع کرد.
موضوع مطالعه سریع زمانی برای خانم وود اهمیت پیدا کرد که این سؤال در ذهنش بوجود آمد که: «چرا برخی افراد با سرعت بالاتری نسبت به افراد دیگر مطالعه میکنند؟» خانم وود برای پیدا کردن پاسخ این سؤال، خود را مجبور به مطالعه سریعتر کرد.
در این تلاشها، او به روشهایی دست پیدا کرد که با بهکارگیری آنها توانست سرعت مطالعه خود را بسیار بالاتر ببرد. سپس این روشها را به دانشآموزان خود نیز منتقل کرد.
خانم وود وقتی دید که روشهایش برای بقیه افراد هم جواب میدهد، شروع به نوشتن کتابی درباره تندخوانی کرد. وی در سال ۱۹۵۹ اولین کتاب تندخوانی خود را منتشر کرد و با این کار باعث ایجاد یک تحول بزرگ در نحوه مطالعه و یادگیری افراد جهان و هم چنین دوره تند خوانی شد.
آیا افراد مشهور هم تندخوانی میکردند؟
بله افراد بسیار مشهوری در جهان بوده و هستند که تندخوانی را یاد گرفته و از آن استفاده کردهاند و همچنان هم میکنند. از جمله مشهورترین افرادی که تندخوانی را شخصاً از خانم وود فراگرفتند میتوان به جاناف کندی و ریچارد نیکسون اشاره کرد که هردو از رؤسای جمهور آمریکا بودند. از دیگر رئیس جمهورهای آمریکا که تندخوانی را بلد بودند میتوان به روزولت و کارتر اشاره کرد.
بیل گیتس (مؤسس مایرکروسافت و ثروتمندترین مرد دنیا)، آنتونی رابینز (سلطان انگیزه و موفقیت) و وارن بافت (کارآفرین، سرمایهگذار و یکی از ثروتمندترین افراد جهان) از جمله افرادی هستند که در صحبتها و یادداشتهای خود به اهمیت تندخوانی در زندگی خود اشاره کردهاند.
حالا که میبینیم چه افراد بزرگی تندخوان بودهاند، بهتر است مقاومت را کنار گذاشته و ما هم یکی از تندخوانهای جامعه جهانی شویم.
بهترین دوره تند خوانی چه ویژگیهایی دارد؟
برای بهدستآوردن مهارت تند خوانی، قبل از هر چیز باید هدف خود را از این یادگیری مشخص کنید تا بتوانید دورهی مناسب را انتخاب و یادگیری را آغاز نمایید. شاید سؤالی که ذهن شما را به خود مشغول کرده این است که بهترین روش تند خوانی چیست؟ باید گفت که برای هر کس بسته به نیاز او متفاوت است.
برای تندخوانی از کجا شروع کنم؟
اگر اینکه چگونه تندخوانی کنیم سؤال شما هم هست، پیشنهاد میکنم برای شروع تندخوانی از اولین روش خانم وود استفاده کنید؛ البته این روش چنان هم برای ما ناشناخته نیست؛ احتمالاً همگی ما گاهی ناخودآگاه از این روش استفاده کردهایم.
اولین روش خانم وود برای سرعت بخشیدن به روند مطالعهاش با نشانگر شروع شد. یعنی برای اینکه خطوط متن را بهدرستی تشخیص دهیم از یک نشانگر مانند مداد، خودکار یا هر وسیله دیگری برای دنبال کردن خطوط استفاده کنیم.
با این کار خطای چشم را به حداقل رسانده و سرعت خواندنمان را افزایش میدهیم. البته در اصول تندخوانی ، به جای اینکه نشانگر یا خودکار خود را روی تک تک کلمات متن جابهجا کنیم، آن را روی یک خط نگهمیداریم؛ با خواندن یک خط یا عبارت، نشانگر را به خط یا عبارت بعدی منتقل میکنیم.
البته هر روش و تکنیک تند خوانی به تمرین فراوان نیاز دارد. حتی استفاده از نشانگر هم برای جا افتادن و تبدیل شدن به عادت به تمرین نیاز دارد. بنابراین از همین امروز شروع به تمرین تند خوانی کنید و برای افزایش سرعت مطالعهتان از نشانگر شروع کنید. در ادامه به بررسی سایر روشهای تندخوانی نیز خواهیم پرداخت و تعدادی تمرین تند خوانی مفید را برای شما می آوریم.
دوره تند خوانی مجازی نصرت
اهداف کلی این دوره در درجه اول رفع اختلالات مطالعه، بعد از آن رسیدن به سرعت دوبرابر، یادگیری سه روش برای خلاصهنویسی، آشنایی با یک روش برنامهریزی صحیح روزانه هستند. طول این دوره، یک ماه و تعداد جلسات آن ده جلسه است.
شما میتوانید جلسات حضوری دوره را در سایت مشاهده کنید و با ارسال فیلم از انجام تمرینهای خود، به استادتان از درستی آنها آگاه شوید.
دوره تندخوانی دکتر سیدا
دومین دوره معروف پس از نصرت، دوره تندخوانی و تقویت ذهن دکتر سیدا است. بیشتر مردم دکتر سیدا را بهعنوان مرد حافظه ایران میشناسند چون متخصص حوزه حافظه هستند و از همین جهت، دوره تندخوانی ایشان بیشتر حول محور تقویت حافظه مانور میدهد. شاید بتوان گفت بهترین دوره تند خوانی برای کسانی است که روی حافظه تمرکز دارند.
دوره تندخوانی فانتوم
محتویات بسته آموزشی فانتوم شامل ارائه راهکارهایی برای تندخوانی و به دنبال آن کم کردن اضطراب زیاد، تقویت حافظه و تمرکز حواس در افراد مختلف از جمله دانشجویان و داوطلبان کنکور است.
دوره تندخوانی قدرت مطالعه سید محمد حسینی
میتوان گفت که اصلیترین هدف این دوره، عادت کردن به مطالعه میباشد و فلسفهی آن نیز بر اساس خلق کردن و خروجی گرفتن از مطالعه بنا شده است. ۹ روش مطالعه را در این دوره فرامیگیرید که شامل خواندن ابتدایی، اجمالی خواندن، عبارت خوانی، دقیق خوانی، خواندن تجسسی، خواندن انتقادی، خواندن زیباشناختی، خواندن تلفیقی و خواندن تطبیقی میشود. مهمترین تمرین در دوره قدرت مطالعه، کتاب خواندن است.
دوره تند خوانی هوش برتر ایرانیان سهیل امانی
به گفتهی سایت هوش برتر ایرانیان، بعد از تمرین تند خوانی در این دوره، میتوانید حداقل ۶۰۰ کلمه در دقیقه مطالعه کنید. در ادامه با رزومهی سهیل امانی، مؤسس هوش برتر ایرانیان، بیشتر آشنا خواهیم شد:
کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشتهی ادبیات زبان انگلیسی گرفته و دانشآموختهی مؤسسه بینالمللی تونی بوزان است. همچنین مبتکر تند خوانی فوق پیشرفته تایفون و عضو باشگاه سخنوران حرفهای نیز است. اگر بهدنبال بهترین دوره تند خوانی هستید، این مؤسسه که زیر نظر یک مدرس و نویسنده در زمینه روشهای مطالعه و تکنیکهای یادگیری است، میتواند یک از گزینههای شما باشد.
دوره تند خوانی نوروریدینگ
آموزش جامع تندخوانی و تقویت حافظه (تندخوانی نوروریدینگ) مبتنی بر مغز شامل سرفصلهای زیر میباشد:
- آشنایی با عملکرد مغز: در جهت یادگیری نحوه عملکرد مغز که بر اساس BBL (یادگیری مغز محور یا Brain Based Learning) است.
- آموزش روش صحیح مطالعه
- تکنیکهای تند خوانی: افزایش ۵ برابری سرعت مطالعه
- آموزش نقشه ذهنی (mindmap): یکی از روشهای نتبرداری بر اساس عملکرد مغز
- تکنیکهای افزایش تمرکز
- تقویت حافظه و هوش
چطور تندخوانی خود را بسنجم؟
افراد بهصورت متوسط بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ کلمه در دقیقه مطالعه میکنند. این آمار با فراگیری تند خوانی میتواند تا ۱۵۰۰ الی ۲۷۰۰ کلمه در دقیقه افزایش پیدا کند. برای اینکه بفهمید در حال حاضر سرعت مطالعهتان در چه حدی قرار دارد، از روش زیر استفاده کنید و تمرین تند خوانی زیر را انجام دهید: یک متن روان و سلیس انتخاب کرده و تعداد کلمات موجود در یک صفحه آن را بشمارید.
تعداد کلمات را یادداشت کنید. کرنومتر گوشیتان را تنظیم کرده و شروع به خواندن آن صفحه کنید. پس از اینکه مطالعه صفحه موردنظرتان تمام شد، بلافاصله کرنومتر را متوقف کنید.
اگر صفحه را کمتر از یک دقیقه خواندهاید، صفحات بیشتری را مطالعه کنید و ببینید در یک دقیقه چند صفحه خواندهاید. (بهتر است با شمارش کلمات چند صفحه از کتاب، یک میانگین بدست بیاورید تا مجبور نشوید تعداد کلمات هر صفحه را جداگانه بشمارید و تند خوانی کتاب را به خوبی انجام بدهید).
سرعت مطالعه با مقیاس WPM محاسبه میشود. wpm مخفف عبارت «word per minute» به معنی «کلمه در دقیقه» است. بنابراین توصیه میشود تعداد کلمات مطالعه شده در هر دقیقه را معیار سرعت تندخوانی خود قرار دهید.
در ابتدای مهارت تند خوانی حتماً از متون روان استفاده کنید و از مطالعه متنهای پیچیده و سخت بپرهیزید. البته مطالعه علاوه بر کتاب شامل مطالعه روزنامه، مجله، فایلهای الکترونیکی، مقالات، توضیحات و راهنماییها، پستها و کامنتهای شبکههای اجتماعی و پیامهای نوشته شده روی دیوارهای شهر هم هستند.
انواع تکنیکهای تندخوانی
برای پاسخ به سؤال چگونه تندخوانی کنیم و تمرینهای تند خوانی چگونه هست باید بگوییم بهتر است به سراغ انواع تکنیکها برویم که باعث میشوند تبدیل به تندخوان شویم. تکنیکهای تند خوانی زیادی وجود دارند که از ساده تا پیشرفته دستهبندی شدهاند. تکنیکهای تندخوانی پیشرفته و حرفهای معمولاً در دورههای تندخوانی که توسط اساتید بزرگ کشورمان برگزار میشوند، آموزش تند خوانی و تکنیک تند خوانی داده میشوند.
اما تکنیک تند خوانی اولیه و سادهتر را میتوانید از طریق مقالات و کتابچههای الکترونیکی رایگان هم دریافت کنید. در این مطلب به معرفی و آموزش تند خوانی کتاب با استفاده از اولین و رایجترین آموزش تند خوانی میپردازیم. این تمرین های تند خوانی و تکنیکهای اولیه به قرار زیر هستند:
-
حذف بلندخوانی
اکثر افراد عادت دارند تا در هنگام مطالعه، متون را با صدای بلند بخوانند. البته بعضی دیگر متن را زیرلب زمزمه میکنند؛ هردوی این عادتها از سرعت مطالعه میکاهد. بنابراین اگر شما نیز چنین عادتهایی دارید، باید برای فراگیری تندخوانی، این عادات را ترک کنید. آنگاه متوجه میشوید که تنها با حذف همین عادت و رعایت اصول تند خوانی، چقدر سرعتتان در مطالعه بیشتر شده است.
-
عدم بازگشت به متون مطالعه شده
گروهی دیگر از افراد هستند که وقتی یک صفحه را مطالعه میکنند، برمیگردند و بعضی از پاراگرافها را دوباره میخوانند که این رفتار جز روشهای تند خوانی نیست. برای افزایش سرعت خواندن، بهتر است از این کار جلوگیری کنید. با افزایش سرعت، تمرکز شما تقویت شده و یکبار مطالعه میتواند مفهوم اصلی متنها را به شما منتقل کند. (گاهی اساتید توصیه میکنند تا اگر به متن هم برگشتید، آن را با سرعت بخوانید.)
-
مطالعه هدفمند
مطالعه هدفمند بهترین روش تند خوانی است . قبل از شروع مطالعه، هدف خود از خواندن یک متن را تعیین کنید. این کار به شما کمک میکند تا با ذهنی آمادهتر شروع به خواندن کنید و از مطالعه مطالب اضافی و حاشیهای جلوگیری میشود.
-
نکتهخوانی
این تکنیک در ابتدای کار توصیه نمیشود؛ چون در آن باید در متن فقط به دنبال جملاتی باشید که معنی کلی متن را به شما برساند و از خواندن تمام متن جلوگیری کنید.
-
تکنیک اسکیم و اسکن
اسکیم (Skimming) خواندن سرخطها و سرتیترها است اما اسکن (Scanning) به خواندن تمام جزئیات یک متن گفته میشود. وقتی شما تمام تیترهای یک مقاله یا صفحه را میخوانید تا به هدف اصلی متن پی ببرید، اصطلاحاً آن متن را اسکیم کردهاید. حالا اگر در محتویات مقاله یا متن به دنبال جزئیات خاصی بگردید و تمام قسمتها را مطالعه کنید، اصطلاحاً آن متن را اسکن کردهاید.
-
عبارت خوانی
افرادی هستند که تک تک کلمات یک صفحه را بهصورت انفرادی میخوانند که سرعت مطالعه و درک مطلب را بسیار کاهش میدهد. بهتر است متون به شکل دستهجمعی، به دنبال هم و بدون مکث خوانده شوند که به آن «عبارتخوانی» گفته میشود.
-
افزایش زاویه دید
در تکنیکهای تند خوانی پیشرفتهتر، توصیه میشود تا تنها به دنبال کلمات کلیدی یک متن باشید. شما تنها زمانی میتوانید با نگاه اولیه به یک صفحه، مهمترین کلمات و جملات آن را ببینید که زاویه و حوزه دید خود را افزایش داده باشید.
برای افزایش زاویه دید، روشهای مختلفی وجود دارد که در دوره تند خوانی آموزش داده میشوند. یکی از این روشها نوشتن اعداد یک تا ۵۰ بهصورت پراکنده در یک صفحه است. در این تمرین از دوره تند خوانی شما باید با نگاه کردن به صفحه اعداد موردنظر خود را به ترتیب پیدا کنید و هربار سرعت خود را در پیدا کرده اعداد بسنجید.
-
گرم کردن چشم
گرم کردن چشم از خستگی چشمها در حین مطالعه جلوگیری میکند. این گرم کردن دقیقاً مانند حرکات ورزشی است که در ابتدای تمرینات برای گرم کردن بدن انجام میشود. برای گرم کردن چشمها لازم است تا روزانه چند دقیقهای پلکهای خود را مالش دهید، بهصورت مدور مردمک چشمها را بچرخانید، چند دقیقه به دوردست خیره شوید یا ضمن دنبال کردن انگشت خود، آن را جلوی بینی جلو و عقب کنید.
-
برعکسخوانی
برعکسخوانی یکی از تکنیکهای تند خوانی است که ممکن است در ابتدا برایتان بسیار سخت و نامفهوم باشد اما به مرور بسیار هیجانانگیز خواهد بود. یک متن روان بدون تصویر انتخاب کنید و آن را برعکس نگهدارید و سعی کنید بخوانید. باید فاصله شما از متن بین ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر باشد، اما بعداً این فاصله را بیشتر کنید.
همانطور که در قسمتهای بالا هم ذکر شد تندخوانی در کنار مزیتهایی که دارد معایبی نیز دارد. تندخوانی میتواند یکی از بهترین راههای تقویت ذهن باشد اما باید مراقب معایب تندخوانی هم باشید. این کار باعث میشود که فقط در زمانهایی از تندخوانی کمک بگیرید که واقعاً نیاز به تندخوانی دارید. روش تندخوانی در قسمتهایی از مقاله شرح داده شد اما باید در نظر داشته باشید که برخی از روشهای تندخوانی برای برخی افراد مناسب نیستند.
بهتر است این نکته را هم در نظر داشته باشید که برخی از روشهای تندخوانی معایب بیشتری نسبت به برخی دیگر از روشها دارند. بهطور کلی تندخوانی میتواند یک روش مناسب برای مطالعه باشد اما دقت داشته باشید که استفاده همیشگی از آن باعث بروز مشکلاتی میشود. برای مثال مطالعه برخی از دروس به روش تندخوانی مشکلات زیادی برای شما به همراه دارد. پس در این مطلب پاسخ کاملی به تندخوانی چیست داده شد و معایب تندخوانی نیز بیان شد، شما با مطالعه دقیق این مقاله میتوانید متوجه شوید که تندخوانی در چه زمانهایی برای شما مفید است و در چه زمانهایی نباید از آن استفاده کرد.
نتیجهگیری
اکثر افراد همیشه از اینکه برای انجام کارهایشان وقت کافی ندارند، گله میکنند. تندخوانی روشی است که به ما کمک میکند در کنار آموزش تند خوانی کتاب و مطالعات خود، برای تمام کارهای خود وقت کافی داشته باشیم. تقویت مهارت تند خوانی سرعت یادگیری، تمرکز و درک مطلب ما را بشدت افزایش میدهد و موجب افزایش مهارت توسعه فردی می شود.
غافلشدن از موضوع تندخوانی میتواند باعث هدر رفتن وقت زیادی از ما شود که میتوانیم به امور دیگر زندگیمان اختصاص دهیم. اکثر افراد مشهور از تندخوانی استفاده میکنند تا سرعت یادگیری خود را بالا ببرند. برای استفاده از اطلاعات عمومی و تخصصی، فراگیری روشهای تندخوانی ضروری به نظر میرسد.
انواع تکنیکهای افزایش سرعت مطالعه با تمرینات پیدرپی در ذهن ما نهادینه میشوند. بنابراین بهتر است با داشتن برنامه ریزی روزانه به صورت دقیق عمل کنیم و برای آموزش تند خوانی خود، هر روز چند دقیقه تمرین تندخوانی داشته باشیم. یادتان باشد بدون تمرین کردن، دستیابی به رتبه خوب تندخوانی امکان پذیر نیست.
اگرچه تندخوانی برای تمام افراد مفید است اما برای دانشجویان و دانشآموزان به مراتب باهمیتتر است. این گروه از جامعه در کنار سایر فعالیتهای روزانه خود باید بتوانند کتابهای درسی خود را نیز مطالعه کنند. تندخوانی به آنها کمک خواهد کرد تا با صرف زمان کمی، تمام درسهایشان را فرا بگیرند و بدون استرس در جلسات امتحانی خود حاضر شوند.
برخی از سؤالات رایج:
۱. تندخوانی چیست؟
امروزه تندخوانی به مجموعهایی از عوامل گفته میشود که باعث افزایش سرعت مطالعه افراد در زمینههای مختلف میگردد.
۲. مزایای تندخوانی چیست؟
۱. تقویت حافظه
۲. افزایش درک مطلب
۳. افزایش تمرکز
۴. هماهنگی حواس
۵. صرفه جویی در زمان
نظرات شما عزیزان: