آموزش احوالپرسی ، جملات مودبانه برای احوالپرسی ، فن بیان در احوالپرسی
یکی از مسائلی که در موضوع آداب معاشرت اهمیت زیادی دارد فن بیان در احوالپرسی است چرا که اولین قدم برای ایجاد یک رابطه دوستانه یا کاری میتواند باشد. چگونه احوال پرسی کنیم؟
برای این که اولین دیدگاهی که از شما در ذهن طرف مقابل شکل میگیرد مثبت باشد باید بتوانید یک احوالپرسی صمیمی و گرم یا کاملاً اصولی و رسمی داشته باشید اما چگونه؟ چگونه میتوان تنها با گفتن چند جمله ساده بر ذهن طرف مقابل تأثیر گذاشت؟ در این مقاله قصد داریم شما را با فن بیان در احوالپرسی آشنا کنیم تا بتوانید در اولین برخورد تأثیرگذار عمل کنید.
احوالپرسی چیست؟ و چرا مهم است؟
اولین قدمی که برای ایجاد یک رابطه برداشته میشود احوالپرسی است و اگر فن بیان در احوالپرسی قوی نداشته باشید نمیتوانید آن گونه که نیاز است بر طرف مقابل اثر بگذارید اما نکته دیگری که اهمیت بیشتری دارد توانایی در حفظ کیفیت رابطه است.
در واقع یک رابطه مؤثر و اصولی از ۴ قسمت تشکیل شده است؛ شنیداری تأثیرگذار، تحلیل تأثیرگذار، بیان تأثیرگذار و بازخورد تأثیرگذار پس میتوان این طور نتیجه گرفت که برای حفظ یک رابطه استفاده از فن بیان در احوالپرسی اهمیت زیادی دارد.
یکی دیگر از مزایای احوالپرسی خوب، برانگیخته کردن احساسات طرف مقابل است یعنی شاید ارتباط زیادی با فرد مورد نظر نداشته باشید اما میتوانید با چند جمله ساده نشان دهید که به او و احساساتش اهمیت میدهید؛ این موضوع سبب میشود که فرد به ادامه ارتباطش با شما ترغیب شود.
چگونه احوالپرسی کنیم؟
برای احوال پرسی رسمی شروع یک رابطه جدید با تقویت آن به میزان تسلط ما بر فن بیان در احوالپرسی بستگی دارد و سؤالی که برای خیلی از ماها پیش میآید این است که چگونه احوالپرسی کنیم که بتوانیم مورد توجه مخاطبمان قرار بگیریم؟
پاسخ این است که اگر میخواهید در شروع رابطه بیشترین اثر مثبت را بر افراد دیگر بگذارید باید بدانید در هر موقعیتی از چه جملاتی استفاده کنید زیرا نمیتوان در برای شروع یک رابطه صمیمی از جملات احوال پرسی رسمی ( جملات مودبانه احوالپرسی، احوال پرسی مودبانه، جملات احوال پرسی مودبانه) استفاده کرد و انتظار افزایش صمیمیت در رابطه را داشت. در این بخش تکنیکهای احوالپرسی در موقعیتهای متفاوت را برای تقویت فن بیان در احوالپرسی بررسی میکنیم.
-
اثرگذاری بر افراد و انتقال حس خوب به آنها
در احوالپرسی انتقال این حس که تو و احوالت برای من مهم است بسیار اهمیت دارد و میتواند سرنوشت نهایی یک رابطه را تعیین کند. یادتان باشد برای این که از طرف مقابل انرژی مثبت دریافت کنید باید در ابتدا به او انرژی مثبت انتقال دهید.
-
احوالپرسی برای پرسیدن حال مخاطب است نه شکایت و گلهگذاری
یکی از نکات منفی که خیلی از افراد در احوالپرسی انجام میدهند این است که به دلایل مختلف از طرف مقابل بابت موارد گوناگون شکایت میکنند یا به او جملات کنایهآمیز میگویند مثلاً:
- چرا به ما سر نمیزنی؟
- چه عجب که تو را دیدیم؟
- چهقدر چاق / لاغر شدی؟
- راهت را گم کردهای که پیش ما آمدی؟
- حالی از ما نمیپرسی؟
- یعنی ما ارزش یک زنگ زدن هم نداریم؟
این جملات پر از احساسات منفی و ناراحتکننده هستند و نهتنها فرد مقابل را برای یک ملاقات دیگر تشویق نمیکند بلکه سبب میشود که بخواهد همین ملاقات را هم هرچه زودتر تمام کند. گفتن جملات طعنهآمیز تلاش شما را برای ایجاد و حفظ رابطه زیر سؤال میبرد پس سعی کنید هیچوقت از جملاتی که احساسات منفی در دیگران ایجاد میکند استفاده نکنید.
-
به مخاطب نشان دهید حرفی برای گفتن دارید
یکی از اشتباهاتی که برخی از افراد در احوالپرسی انجام میدهند این است که از جمله «چه خبر» استفاده میکنند و منتظر دریافت اطلاعات از فرد مقابل میشوند. نکتهای که در این بخش بهتر است مورد توجه قرار بدهید این است که احوالپرسی برای بهدست آوردن اطلاعات و اخبار زندگی شخصی یگران نیست بلکه برای پرسیدن حال طرف مقابل آن هم بهصورت کلی است.
در احوالپرسی دیگران مجبور نیستند اتفاقاتی که در طول روز برایشان رخ داده است را تعریف کنند و شما زمانی میتوانید از آنها این سؤال را بپرسید که خودشان مایل به گفتوگو در این زمینه باشند.
-
به دیگران بگویید چه هستید
اعتماد به نفس یکی از کلیدیترین نکات برای داشتن یک احوالپرسی خوب است و به شما در کنترل انرژیهای ورودی به رابطه بسیار کمک میکند. سعی کنید در احوالپرسی با دیگران خودتان را ضعیف و گناهکار نشان ندهید و بدون دلیل از آنها عذرخواهی نکنید. برای مثلاً اگر با فردی تماس گرفتید نگویید از این که مزاحمتان شدم عذر میخواهم یا فشار کار و زندگی اجازه نداد زودتر با شما تماس بگیرم و عذر میخواهم. به جای این جملات منفی میتوانید بگویید چهقدر خوشحالم که باز صدای شما را میشنوم یا دلم برایتان خیلی تنگ شده بود.
-
در احوالپرسی از خاطرات خوب گذشته یاد کنید
یکی از تکنیکهای تأثیرگذار در فن بیان در احوالپرسی یادآوری خاطرات خوب در ملاقاتهای قبلی با طرف مقابل است. زمانی که با مخاطبتان ملاقات میکنید به او بگویید در ملاقاتهای قبلی به شما بسیار خوش گذشت با این کارمخاطبتان احساس میکند که شما از لحظاتی که با او گذراندهاید لذت بردید و به آنها فکر میکنید. یادآوری خاطرات خوب گذشته در ملاقات با دیگران این حس را در آنها ایجاد میکند که برای ایجاد خاطرات شیرینتر در ذهن شما ارتباطشان را حفظ کنند.
-
تحسین فرد مقابل در احوالپرسی را فراموش نکنید
در بخشهای قبلی گفتیم که یکی از کارهایی که میتواند باعث ایجاد حس بد در فرد مقابل شود گفتن جملات کنایهآمیز است اما در مقابل آن جملات تحسین برانگیز وجود دارد. از آنجایی که همه انسانها از این که مورد تحسین دیگران قرار بگیرند لذت میبرند میتوان از جملاتی که حاوی تعریف و تمجید است در احوالپرسی استفاده کرد این کار باعث میشود در فرد مقابل حس خوبی ایجاد شود و برای این که مورد تحسین شما قرار بگیرد ارتباطش را با شما حفظ کند.
نکتهای که در این بخش از فن بیان در احوالپرسی وجود دارد این است که در تحسین کردن دیگران منطق ذهنی را درنظر بگیرید تا جملات شما به چاپلوسی تبدیل نشود. برای مثال اگر در ملاقات قبلی مخاطب شما غذای خوشمزهای را برای شما آماده کرده باشد میتوانید در ملاقات بعدی به او بگویید «هنوز نتوانستهام مزه غذایی که برایم پخته بودید را فراموش کنم.»
-
به طرف مقابل هم اجازه صحبت کردن بدهید
گاهی از اوقات در احوالپرسی به قدری صحبت میکنیم و از طرف مقابل سؤالات مختلف میپرسیم که مخاطبمان گیج میشود و سعی میکند از صحبت با ما فرار کند. بهتر است در معاشرت و احوالپرسی که با دیگران داریم کمی صبورانه رفتار کنیم تا مخاطب ما دچار استرس نشود و بتواند ما را در برقراری ارتباط همراهی کند. در بخش بعدی مقاله جملاتی را برای شما آماده کردهایم که میتوان باعث پیشرفت فن بیان در احوالپرسی شما شود سعی کنید این جملات را روزانه با خود تکرار کنید تا بتوانید در موقعیتهای مختلف از آنها استفاده کنید.
نمونه هایی از جملات مودبانه جهت احوالپرسی
فن بیان در احوالپرسی از مسائلی است که هر فردی برای پیشرفت در زندگی شخصی و حرفهای خود به آن نیاز دارد. در این بخش به چندین نمونه از جملات مودبانه احوالپرسی ( متن احوالپرسی مودبانه – احوال پرسی مودبانه – از چه کلماتی برای احوالپرسی استفاده کنیم ) و خداحافظی اشاره خواهیم کرد.
- حالتان خوب است؟
- خوش میگذرد؟
- وضعیت کار چهطور است؟
- مشغول به چه کاری هستید؟
- اوضاع و احوالتان خوب است؟
- خوش احوالید؟
- سلام؟خوبید؟ خانوادهتان خوب هستند؟
- از دیدنتان بسیار خوشحالم
- چقدر دلم میخواست شما را ملاقات کنم؟
- خوشحالم که شما را از نزدیک میبینم
- چه خبر؟ همه چیز مرتب است؟
- در سلامت به سر میبرید؟
- آخر هفته خوبی داشتید؟
- تعطیلات خوبی داشتید؟
- امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشید
- خیلی وقت بود که شما را ملاقات نکرده بودم، از دیدار مجدد شما بسیار خرسندم
- همه چیز بر وفق مراد است؟
- امروز همه چیز خوب پیش رفت؟
- من تا حالا شما را اینجا ندیده بودم. به تازگی به این جا آمدهاید؟
- از دیدن شما خوشحالم. تمام اعضای گروه را میشناسید؟
- امروز بسیار برازنده شده اید
- از این که به گروه ما ملحق شدید بسیار خوشحالم
- امیدوارم بتوانیم همکاری خوبی با یک دیگر داشته باشیم
- در فکر شما بودم، چه تصادفی!
- بیماریتان بهبود یافت؟خوشحالم که شما را در سلامتی کامل میبینم
- ملاقات با شما مایه خرسندی من است
در ادامه این بخش به چند نمونه از جملات مناسب برای خداحافظی اشاره می کنیم:
- به امید دیدار تا هفته آینده
- از مصاحبت با شما لذت بردم امیدوارم باز هم بتوانم با شما ملاقات داشته باشم
- آشنایی با شما برای من باعث افتخار بود
- اجازه مرخصی میفرمایید؟
- اجازه میدهید از حضور شما مرخص شوم؟
- امیدوارم در کار جدیدتان موفق باشید. خدانگهدار.
- مراقب خودتان باشید
- امیدوارم از این مهمانی لذت ببرید
- در برنامه بعدی شما را خواهم دید
- از این که وقتتان را در اختیار من گذاشتید بسیار خوشحال شدم
- اگر اجازه بدهید کمکم از حضور شما مرخص میشوم
- این کارت من است، امیدوارم بتوانم در آینده شما را باز ملاقات کنم
- خوشحال شدم صدایتان را شنیدم
- به خانواده سلام برسانید
- ببخشید من باید یک تماس بگیرم اگر اجازه بدهید از حضور شما مرخص شوم
- ببخشید من یک قرار کاری دارم از دیدن شما بسیار خوشحال شدم تا هفته دیگر خدانگهدار
- بسیار خوش گذشت
- بیشتر از این مزاحم اوقات شریف نمیشوم
- بیشتر از این وقتتان را نمیگیرم
- امیدوارم همیشه شاداب و سلامت باشید
- بابت پذیرایی بینظیرتان ممنونم
- اوقات خوشی داشته باشید
جمع بندی
یکی از مسائلی که در جوامع مختلف مورد توجه و بررسی قرار گرفته است موضوع ارتباطگیری انسانها با یکدیگر است در واقع جامعهای میتواند رشد و پیشرفت داشته باشد که مردم آن بتوانند به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با هم هماهنگ باشند.
احوالپرسی اولین قدم برای ایجاد یک ارتباط بین انسان ها است و می تواند تاثیرات مختلفی بر ادامه یک رابطه داشته باشد زیرا باعث ایجاد اولین دیدگاه در ذهن طرف مقابل می شود و به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است.
برای این که بتوانید یک ارتباط موثر را با دیگران شروع کنید نیاز دارید بر قوانین فن بیان در احوالپرسی مسلط باشید و از آن بهخوبی استفاده کنید. یک سری قوانین مشخص برای فن بیان در احوالپرسی وجود دارد که با یادگیری آنها میتوانید مخاطبتان را به ادامه رابطه تشویق کنید؛
مثلا در احوالپرسی به جای استفاده از جملات منفی از مخاطبتان تعریف و تمجید کنید یا با سوالهای زیاد او را مضطرب نکنید و اجازه بدهید بدون نگرانی با شما صحبت کند. برای این که بتوانید از فن بیان در احوالپرسی به خوبی استفاده کنید بهتر است جملات احوالپرسی رسمی و صمیمی را بهصورت لیست تهییه کرده و هرروز آنها را با خودتان تکرار کنید تا به مرور زمان ملکه ذهنتان بشود.
برخی از سوالات رایج:
۱. احوال پرسی را به اختصار توضیح دهید؟
یکی از ابتدایی ترین روش های تعامل افراد با یک دیگر احوال پرسی کردن است در عین حال یکی از مهم ترین شیوه های برقراری ارتباط نیز هست به همین دلیل درست احوال پرسی کردن نکته ی مهمی در تعاملات انسان ها است.
۲. چگونه می توان بهتر احوال پرسی کرد؟
۱. اثرگذاری بر افراد و انتقال حس خوب به آنها
۲. احوالپرسی برای پرسیدن حال مخاطب است نه شکایت و گلهگذاری
۳. در احوالپرسی از خاطرات خوب گذشته یاد کنید.
۳. چند نمونه از جملات مهم در روانشناسی را نام ببرید؟
۱. حالتان خوب است؟
۲. خوش می گذرد؟
۳. وضعیت کار چطور است؟
۴. تعطیلات خوب داشته اید؟
نظرات شما عزیزان: