بازاریابی ، مراحل بازاریابی
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

بازاریابی ، مراحل بازاریابی

بازاریابی چیست؟

بازاریابی، یکی از مهم‌ترین قسمت‌ های فروش موفق هر محصول یا خدمت است. مراحل بازاریابی اگر به ‌صورت اصولی انجام شوند احتمال فروش موفق محصول یا خدمت بیشتر می‌شود. بازاریابی اصولی باعث می‌شود شرکت شما در فروش خدمت یا محصول‌ های‌تان بسیار موفق عمل کند. حتماً برای شما جالب است که بدانید مفهموم بازاریابی برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ توسط « انجمن اساتید بازاریابی کشور آمریکا» ارائه شد. هرچند این تعریف در سال‌های اخیر دچار تغییرات ریز و درشت زیادی شده است اما تا حد زیادی مفهوم آن بدون تغییر باقی مانده است.

بازاریابی در حقیقت کمک می‌کند تا شرکت شما با مشتریان‌تان ارتباط مؤثری برقرار کند. امروزه بازاریابی با شیوه‌های قدیمی دیگر کارساز نیست و هر روزه روش‌های جدید و موثری به میان می‌آیند و شرکت‌های بزرگ از آن‌ها استفاده می‌کنند تا بتوانند فروش بیشتری را برای محصولات و خدماتشان به‌ دست آورند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه بازاریابی را شروع کنیم .

 

البته این نکته را هم در نظر بگیرید که بسیاری از شرکت‌های کوچک و سنتی هم در حال بازاریابی برای محصولات‌شان هستند اما اگر از آ‌ن‌ها بپرسید که آیا از بازاریابی استفاده می‌کنند جواب منفی می‌دهند. علت این موضوع این است که با مفهوم بازاریابی به شیوه‌ی آکادمیک آشنایی ندارند و نمی‌توانند مفهوم آن را درک کنند اما در اصل در حال استفاده از آن هستند.

برای مثال بسیاری فروشگاه‌های بزرگ و قدیمی محل زندگی‌تان از بروشورهای تبلیغاتی و محلی استفاده می‌کنند و یا یک بنر را در قسمت پرتردد شهر نصب می‌کنند. همه‌ی این مجموعه کارها در زیر پرچم بازاریابی قرار می‌گیرد که ممکن است بعضی از آن‌ها را دیده باشید و یا از طرف دیگر، شاید هم اسم بعضی از انواع بازاریابی حتی به گوش‌تان هم نخورده باشد. در این مطلب سعی داریم مهم‌ترین نکاتی که در مورد بازاریابی باید بدانید را به‌صورت دسته‌بندی شده بیان کنیم.

انواع بازاریابی

انواع استراتژی های بازاریابی یکی از زمینه‌هایی است که با سرعت در حال توسعه است. در واقع شما با  گذراندن دوره‌ای از آموزش بازاریابی و داشتن اطلاعاتی راجب به این مبحث قادر خواهید بود تا هر چه بهتر برای ارتقای مارک و یا برند خود در زمینه‌های مختلف در اینترنت تلاش کنید.

در میان انواع بازاریابی که در حال حاضر وجود دارند، می‌توان به جرات گفت که بازاریابی الکترونیکی یکی از محبوب‌ترین آن‌هاست به گونه‌ای که ما هر روز در دنیای بازاریابی بیشتر و بیشتر شاهد استراتژی‌ها،‌ روش‌ها و استانداردهایی هستیم که هدف همه آن‌ها انجام بازاریابی الکترونیکی برای برندها در زمینه‌های مختلف است.

البته همان‌طور که به شما گفتیم انواع مختلفی از بازاریابی وجود دارد که در گذشته این بازاریابی‌ها شامل ابزارهایی سنتی چون تلویزیون، روزنامه، مجله و تبلیغات خیابانی بود که در طول سال‌های گذشته توسط بازرگانان و صاحبان مشاغل مورد استفاده قرار می‌گرفت اما امروزه کمتر از قبل شاهد استفاده از چنین بازاریابی‌هایی هستیم.

شاید بتوان گفت به دلیل تغییر علاقه‌ی امروزی مردم و گرایش بیشتر آن‌ها به استفاده از اینترنت، استفاده کردن از موتورهای جستجو و برقراری ارتباط از طریق سیستم عامل‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی به جای استفاده از تلویزیون، روزنامه‌ها و مجلات برای تبلیغات و یا کسب اطلاعات در مورد مارک‌های تجاری بهترین انتخاب حال حاضر باشد.

اما همان‌گونه که برای شما شرح دادیم علاوه بر بازاریابی الکترونیکی انواع مختلف دیگری از بازاریابی وجود دارند که گذراندن آموزش بازاریابی آن‌ها نیز خالی از لطف نیست و به همین منظور در ادامه این مقاله ما مهم‌ترین و برجسته‌ترین اشکال بازاریابی را که ممکن است در آینده بتوانند کمک بسزایی به شما کنند را برایتان شرح خواهیم داد تا بتوانید مناسب‌ترین نوع بازاریابی را با توجه به اهداف، زمینه تجاری و استراتژی‌های خود انتخاب کنید. بهترین روش بازاریابی چیست؟

  1. بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال، بازاریابی الکترونیکی یا بازاریابی دوره‌ای یکی از مهمترین انواع بازاریابی امروزی محسوب می‌شود؛ زیرا بیشترین ارتباط را با مخاطبین برقرار می‌کنند. شما می‌توانید از طریق گذراندن آموزش بازاریابی دیجیتال و با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی یا اینترنتی که مخاطبین همواره در حال استفاده از آن‌ها هستند به کسب درآمد مشغول شوید.

بازاریابی دیجیتال را می‌توان نقطه مقابل بازاریابی سنتی دانست. در این روش مشاغل با استفاده از کانال‌های دیجیتال مانند موتورهای جستجو، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و وب سایت‌ها سعی می‌کنند تا با مشتریان فعلی و یا احتمالی خود در آینده ارتباط برقرار کنند.

  1. بازاریابی موتور جستجو

حتماً این اصطلاح را تا به حال بین مردم زیاد شنیده‌اید که می‌گویند گوگل همه چیز را می‌داند. در واقع این اصطلاح زمانی شکل گرفت که دیگر موبایل‌های هوشمند همگی به موتور جستجوی گوگل مجهز بودن و مردم هر سوالی که داشتند ابتدا برای یافتن جوابی مناسب به گوگل مراجعه می‌کردند.

در حال حاضر نیز زمانی که ما می‌خواهیم معنی کلمه‌ای را بدانیم، مکانی جدید را برای پیاده روی جستجو کنیم و یا حتی زمانی که قصد داریم محصولی را خریداری کنیم ابتدا آن را در گوگل سرچ می‌کنیم و به این موضوع باور داریم که گوگل جواب همه سوالات را می‌داند.

شاید بتوان همین دلایل ذکر شده را اصلی‌ترین دلیل تبدیل شدن گوگل به یکی از مهم‌ترین انواع بازاریابی الکترونیکی دانست که می‌توان با استفاده صحیح از آن به بالاترین نرخ فروش و درآمد برای مارکت‌ها دست یافت؛ زیرا شما با استفاده از این ابزار می‌توانید با مخاطبینی که به دنبال شما و یا محصولات‌تان هستند ارتباط برقرار کنید.

بازاریابی موتور جستجو هم شامل دو تکنیک است که به شما در بازاریابی، ارتقا بخشیدن به تجارت، محصول یا خدماتی که دارید کمک می‌کند. اولین تکنیک در آموزش بازاریابی موتور جستجو تکنیک سئو یا بهینه سازی و تکنیک دیگر تبلیغات SEM یا پرداخت به ازای هر کلیک است.

  1. بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا ابزاری اساسی در بازاریابی ورودی و دیجیتال محسوب می‌شود؛ زیرا محتوا همان چیزی است که به مخاطبان و همچنین موتورهای جستجو مانند Google اجازه می‌دهد تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را در وب پیدا کنند.

رایج‌ترین مؤلفه‌های یک برنامه بازاریابی محتوا، شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، محتوای بصری و ابزارها، کتاب‌های الکترونیکی یا وبینارها هستند. شما با استفاده از انواع بازاریابی محتوا از جمله تصاویر، فیلم‌ها و متن‌ها می‌توانید با ارائه اطلاعات مورد نیاز و پاسخ دادن به سؤالاتی که مشتریان می‌خواهند بدانند به راحتی با مردم ارتباط برقرار کنید. تمامی کارهای ذکر شده در بالا باعث می‌شوند تا مردم بتوانند بیشتر از قبل تجارت شما را بشناسند و شما تعامل برقرار کنند.

  1. بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

شما از طریق گذراندن دوره‌های آموزش بازاریابی استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌توانید با استفاده از رسانه‌های اجتماعی مختلفی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، اسنپ‌چت، پینترست، لینکدین و واتس‌اپ نام تجاری و فعالیت خود را بیشتر به مردم معرفی کنید.

پس به هنگام تولید ‌محتوا برای شبکه‌های اجتماعی خود مخاطبین‌تان را به یاد بیاورید و با استفاده از انواع محتواهای مفید، آموزنده، سرگرم کننده و جذاب سعی در جذب آن‌ها به تجارتتان داشته باشید. همچنین محتواهای تولید شده از جانب شما باید متناسب با نوع پلتفرمی باشد که در حال اشتراک‌گذاری مطالب در آن هستید.

  1. بازاریابی اینفلوئنسر

یکی از معروفترین نوع بازاریابی که امروزه زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد بازاریابی اینفلوئنسر است. در این نوع بازاریابی شرکت‌ ها با ارسال نمونه‌ای از محصول و یا خدمات خود به یکی از این اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی و یا افراد مشهوری که مشغول به این کار هستند تجارت خود را در سطحی گسترده تبلیغ می‌کنند. این کار باعث ایجاد انگیزه برای خرید در افراد می‌شود.

همچنین برای پیدا کردن یک اینفلوئنسر قابل اعتماد می‌توانید از طریق راه‌های گفته شده در زیر عمل کنید:

  • جستجوی دستی در شبکه‌های اجتماعی
  • استفاده از بستر بازاریابی اینفلوئنسر
  • کمک گرفتن از یک آژانس مرتبط برای انجام تحقیقات و اطلاع رسانی به شما
  1. بازاریابی سنتی

تبلیغات به واسطه تلویزیون یکی از مهم‌ترین اشکال بازاریابی سنتی است که  از همان ابتدای معرفی رویکرد بازاریابی به دنیا در جهت تبلیغات مورد استفاده قرار گرفته است.

شاید بتوان به سؤالی درباره اینکه چرا تلویزیون اصلی‌ترین زمینه برای بازاریابی سنتی بوده است این طور جواب داد که در گذشته تلویزیون تنها وسیله سرگرمی برای قشر زیادی از افراد محسوب می‌گشته است که در زمان خود توانسته بود به طرز چشمگیری به گسترش این نوع تبلیغات کمک کند و بالاترین میزان موفقیت در فروش و کسب درآمد را به دست آورد.

همان‌طور که در ابتدای مطلب گفته شد اولین بار مفهموم بازاریابی در سال ۱۹۳۵ مطرح شد و تعریف آن به‌صورت زیر بود:

«بازاریابی اجرای فعالیت‌هایی در فضای کسب و کار است که جریان کالا و خدمات را از تولیدکننده به سمت مصرف‌کننده هدایت می‌کند.»

این مفهوم رفته رفته شکل کامل‌تری به‌خود گرفت و البته در سال‌های ۱۹۸۵ و ۲۰۰۴ مورد بازبینی‌هایی قرار گرفت و در آخرین تعریف که در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط «انجمن بازاریابی آمریکا» مطرح شد به تعریف زیر رسید:

«بازاریابی مجموعه‌ی نهادها، فعالیت‌ها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط [اطلاع‌رسانی و کسب اطلاع]، تحویل و تبادل پیشنهادها (Offerings) مربوطند. مبادله‌هایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگتر، جامعه، ارزشمند محسوب می‌شوند.»

| تولیدات خانگی پر سود”]

پس با توجه به تغییر تعریف بازاریابی در سال‌های اخیر می‌توان این‌گونه گفت که بازاریابی به مجموعه‌ کارهایی گفته می‌شود که قرار است به تبادل بیشتر شما با مشتریان‌تان منجر شود که البته این فعالیت‌های بازاریابی برای مشتریان‌تان نیز بسیار ارزشمند است. در این مطلب از دکتر ویز سعی می‌کنیم مراحل بازاریابی را به شکل کامل توضیح دهیم. مراحل بازاریابی در هر سازمان و شرکت متناسب با حیطه‌ی کاری این شرکت می‌تواند متفاوت باشد.

 مراحل بازاریابی

بازاریابی در کسب‌ و کارهای مختلف انواع گوناگونی دارد که می‌تواند بسته به نوع هر کسب و کار کمی متفاوت باشد اما در بیشتر موارد این اصول به‌صورت یکسان هستند و داشتن درک کلی از اصول بازاریابی می‌تواند کمک زیادی به شما و کسب و کارتان داشته باشد تا بتوانید مراحل توسعه‌ی کسب‌وکارتان را سریع‌ تر و اصولی‌تر دنبال کنید. پیروی از این اصول باعث می‌شود شما و کسب و کارتان رشد سریعی را تجربه کنید و رقیبان سنتی خود را کنار بزنید. البته درنظر داشته باشید که برای گرفتن نتیجه، بهتر است تمامی این اصول در کنار هم و توأمان انجام شوند. بهترین روش بازاریابی چیست؟

البته اگر می‌خواهید در زمینه‌ی بازاریابی به‌روزترین اطلاعات را داشته باشید بهتر است وب‌سایت‌هایی مانند «هاب اسپات» و «مجله‌ی فوربز» را دنبال کنید تا اطلاعات شما دائم آپدیت شود و بیشترین بازده را در بازاریابی خود داشته باشید.

در ادامه، مراحل بازاریابی را به شکل مفصل توضیح داده‌ایم تا با استفاده از آن بتوانید کسب‌وکارتان را به پیشرفت چشم‌گیری برسانید.

۱ـ مشخص کردن هدف کسب و کار در بازاریابی

بعد از این‌ که تصمیم به شروع بازاریابی در سازمان گرفته شد قبل از هر کاری هدف و چشم انداز شرکت را از بازاریابی مشخص کنید تا بدانید دقیقاً به چه چیزی باید برسید؟!

هدف هر سازمان می‌تواند متفاوت و منحصربه‌فرد باشد؛ به‌طور مثال ممکن است هدف یک شرکت اپراتور که به‌تازگی وارد بازار شده است این باشد که تعدادی از کاربران، صرفاً با این اپراتور آشنایی اولیه پیدا کنند و اصلاً قرار نیست هیچ سود مادی را برای شرکت به‌همراه داشته باشند. اما در یک شرکت دیگر ممکن است بازاریابی به‌منطور فروش بیشتر یک محصول قدیمی شروع شود.

پس بهتر است در هر سازمان و شرکتی که فعالیت می‌کنید ابتدا هدف سازمان را بررسی و مشخص کنید و سپس متناسب با آن هدف، شروع به برنامه ریزی و صرف هزینه کنید. اگر قرار است کسب و کار شما رشد کند و به توسعه‌ی پایداری برسد باید هدف اصلی و هدف‌های جزیی آن مشخص باشند که اولین گام بازاریابی است. 

شاید از خود بپرسید که هدف‌های جزیی سازمان چیست؟! منظور از هدف جزیی سازمان، هدف‌هایی است که برای هر بخش به‌طور مجزا تعریف می‌شود و کارمندان آن بخش باید طی مدت زمانی خاص به آن دست یابند.

به‌عنوان مثال، برای واحد فروش این‌گونه هدف می‌گذاریم که تا ماه آینده باید تعداد فروش محصول نسبت به ماه قبل دو برابر شود. به این آماری که برای هر قسمت مشخص می‌شود در بازاریابی اینترنتی KPI می‌گویند که به معنای سنجش کارهای انجام شده است.

به عقیده‌ی کارشناسان بازاریابی اینترنتی، وجود KPI در بازاریابی سازمان می‌تواند مسیر رشد کسب و کار را هموارتر کند چراکه این داده‌های مشخص، هدف کسب و کار را به سادگی برای کارمندان شرح می‌دهند و آنان را برای رسیدن به آن هدف تشویق می‌کنند.

بهتر است در هر ماه جلساتی را مشخص کنید و از همه‌ی کارمندان بخواهید که در این جلسات شرکت کنند و داده‌های بدست آمده را به اشتراک بگذارید. این کار باعث تعامل بیشتر کارمندان در بازاریابی می‌شود و به کسب نتایج بهتر می‌انجامد.

۲ـ الویت بندی اهداف سازمان

بعد از آن که در سازمان اهداف‌تان را مشخص کردید بهتر است اولویت اهداف را نیز مشخص کنید. اگر شما به‌عنوان مدیر مجموعه فعالیت دارید قطعاً فرصت نمی‌کنید تمامی اهداف مشخص شده را بررسی کنید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنید پس سعی کنید با مشورت از شخصی که بازاریابی مجموعه را به‌دست گرفته است، اهدافی را زیر ذره‌بین قرار دهید که اهمیت بیشتری برای شما و سازمان‌تان دارد. شاید با خود بگویید که پس تکلیف بقیه‌ی اهداف سازمان چه می‌شود و دقیقا چه کسانی و به چه شکلی می‌خواهند دیگر اهداف سازمان را ساماندهی کنند.

در مقاله اهمیت کار تیمی در وب‌سایت دکتر ویز بدین موضوع پرداختیم که اگر در شرکت و یا سازمان‌تان بتوانید کار تیمی را فرهنگ‌ سازی کنید مجبور نیستید که هر روز و هر ماه نگران‌های کار‌های عقب افتاده‌ی شرکت‌تان باشید این موضوع کمک می‌کند که کارمندان نیز وظایف‌شان را بهتر بشناسند و همچنین در حل مشکلات شرکت شما احساس وظیفه کنند. الویت بندی اهداف سازمان از گام های بازاریابی محسوب می‌شود. 

مراحل بازاریابی تعداد کاملاً مشخصی ندارد اما قرار است در ادامه‌ی مطلب ۴ مرحله‌ی دیگر از مراحل بازاریابی را برای شما بررسی کنیم که انجام همه‌ی این مراحل می‌تواند کسب و کار شما را به موفقیت برساند. بازاریابی اصولی و درست برابر است با فروش بیشتر محصولات و خدمات سازمان شما.

۳ـ تحقیقات بازار

شاید برای شما جالب است که بدانید حتی شرکت‌های بزرگی مانند اپل و سامسونگ قبل از شروع ساخت هر محصول جدیدشان، هزینه‌های زیادی می‌کنند تا تحقیقات بازار را به ‌درستی انجام دهند و در نهایت، نیاز واقعی بازار را طراحی کنند.

 

به گفته‌ی یکی از بزرگترین افرادی که در زمینه‌ی بازاریابی فعالیت می‌کند، کوچکترین خطا و بی‌دقتی در قسمت تحقیقات بازار باعث می‌شود تا سازمان محصولی را روانه‌ی بازار کند که نیاز اصلی بازار نیست و هر چقدر هم از تکنیکهای فروش در بازاریابی برای آن محصول استفاده شود، آن محصول یا خدمت به موفقیتی دست پیدا نمی‌کند.

البته شاید اولویت‌بندی اهداف سازمان کمی برای شما سخت باشد که توجه به موارد زیر می‌تواند این اولویت‌ها را برای شما واضح‌تر و مشخص‌تر کند.

  • وضعیت فعلی بازار هدف
  • نیاز بازار
  • بخش‌بندی مشتریان
  • نیازهای مشتریان
  • رفتار مشتریان و کاربران
  • تاریخ‌چه‌ی بازار هدف‌تان
  • ظرفیت و سرمایه‌ی شما در بازار هدف
  • نمونه‌های مشابه شما که با شکست مواجه شده‌اند
  • آنالیز رقیبان

دقت به تمامی این موارد می‌تواند چشم انداز روشنی را به کسب و کار شما ارائه دهد. اگر در مباحث بازاریابی محتوایی، دانش کمی داشته باشید متوجه می‌شوید که این موارد همان پرسونای مخاطبی است که در مباحث بازاریابی محتوایی به آن پرداخته می‌شود و بسیار ارزشمند است.

بعد از این‌که موارد بالا را بررسی کردید و محصول یا خدمتی را روانه‌ی بازار کردید، می‌بایست دقت داشته باشید که بازاریابی اصلی تازه شروع شده است و باید از روش بازاریابی حضوری و اینترنتی استفاده کنید تا فروش محصول یا خدمات‌تان راضی کننده باشد. یکی از مراحل بازاریابی بسیار مهم، بعد از انجام تحقیقات بازار، «نحوه‌ی معرفی محصول» است که در یک مقاله‌ی جدا به‌صورت کامل به آن پرداخته‌ایم و جدیدترین روش‌های آن را به شما گفته‌ایم.

تیم مارکتینگ شما باید تیم قدرت‌مندی باشد که توانایی اجر کردن کمپین‌های بازاریابی و تبلیغاتی را داشته باشد. این تیم بهتر است از مجموعه‌ افراد مجربی تشکیل شده باشد که تجربه‌ی موفقی در بازاریابی‌ دیجیتالی و اینترنتی داشته‌اند.

۴ـ شناسایی و یافتن کانال‌های بازاریابی

اگر قرار است به‌درستی مراحل بازاریابی را طی کنید این قسمت را جدی بگیرید. فرقی نمی‌کند که شما قصد دارید بیشتر بودجه‌ی بازاریابی‌تان را صرف بازاریابی سنتی کنید یا برای بازاریابی اینترنتی هزینه کنید. همه‌ی ما می‌دانیم که هزینه‌های بازاریابی کم نیستند و بسیار مهم است که این هزینه مدیریت شود و به‌درستی خرج شود.

امروزه کانال‌های زیادی برای بازاریابی وجود دارد و به شدت مهم است که این کانال‌ها را به‌درستی انتخاب کنید. کانال‌های انتخابی شما می‌توانند تأثیر بسیار زیادی بر روی موفقیت یا عدم موفقیت بازاریابی کسب‌وکار شما داشته باشد.

پس سعی کنید در ابتدای کار، سنتی بودن یا اینترنتی بودن بازاریابی خود را مشخص کنید و حتی اگر قرار است به هر ۲ شکل سنتی و اینترنتی، بازاریابی‌ خود را انجام دهید بهتر است مشخص کنید که هر کدام قرار است چند درصد از کل بودجه‌ی شما را به خود اختصاص دهند. پس سعی کنید شفافیت هزینه‌های مالی را برای خودتان و تیم مارکتینگ‌تان انجام دهید تا مشکلات شما به حداقل برسد.

شاید این کانال‌های بازاریابی برای شما هنوز به‌صورت واضح مشخص نشده‌اند برای همین چند مثال می‌زنیم تا به‌طور کامل این موضوع را متوجه شوید. فرض کنید شما یک مجموعه‌ی آموزشی دروس کنکور هستید که می‌خواهید در زمینه‌ی تولید ویدئوهای باکیفیت آموزشی فعالیت کنید.

پس با توجه به این‌که شما ویدئو تولید می‌کنید قطعاً قرار دادن بعضی از این ویدیوها در پیج‌های اینستاگرامی کمک می‌کند که شما بیشتر دیده شوید و حتی اگر تبلیغات زیادی هم در این شبکه‌ی اجتماعی انجام دهید ضرری نخواهید کرد و کانال مناسبی را برای بازاریابی خود انتخاب کرده‌اید. اما در مقابل فرض کنید که شما یک تولید کننده‌ی آرد باکیفیت هستید که می‌خواهید آرد خود را به نانوایی‌های شهرتان بفروشید؛ حالا به نظر شما اگر روش قبل استفاده کنیم و سراغ اینستاگرام برویم موفق می‌شویم؟

قطعاً جواب منفی است و با این کار فقط هزینه‌ی بازاریابی را دور ریخته‌ایم اما اگر برای فروش آرد به‌سراغ پیدا کردن شماره موبایل نانوایان شهر برویم و با یک پیامک جذاب آن‌ها را دعوت به خرید آرد کنیم به‌نظر شما احتمال موفقیت‌مان بیشتر نمی‌شود؟

البته چگونگی همین پیامک زدن نیز می‌تواند در میزان موفقیت ما نقش زیادی داشته باشد؛ برای مثال سعی اگر در پیامک خود یک ارزشی ارائه کنید(مثلاً ارائه آرد به‌صورت چکی) که شخص نانوا قانع شود که از شما آرد تهیه کند حتما در بازاریابی پیامکی‌تان موفق بوده‌اید.

برای راحتی شما در شناخت کلی کانال‌ها تعدادی از پرکاربردترین کانال‌های بازاریابی را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌تواند بسیار مفید باشد.

  • تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
  • ایمیل مارکتینگ
  • تبلیغات نیتو یا محلی
  • شبکه‌های اجتماعی
  • تبلیغات داخل اپ
  • اپلیکیشن موبایل
  • برگزاری وبینار یا سمینار

۵ـ‌ مشخص کردن بودجه‌ی اولیه بازاریابی یا مارکتینگ

اگر قصد بازاریابی برای محصول یا خدمات شرکت‌تان را دارید بهتر است قبل از شروع این کار مقدار بودجه‌ را مشخص کنید البته اگر شرکت کوچکی هستید بعد از مشورت با متخصصان مارکتینگ و بازاریابی متوجه خواهید شد که در بیشتر موارد بودجه‌ی زیاد و مناسب (به‌شرطی که درست خرج شود) در بازاریابی می‌تواند نقش ویژه‌ای برای میزان موفقیت کمپین بازاریابی شما داشته باشد.

برای مثال یکی از شرکت‌های موفق لبنیات ایران در تابستان ۹۸ در حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه‌ی بازاریابی برای یکی از کمپین‌های خود کرد که شاید این میزان از دارایی کل بسیاری از شرکت‌های دیگر بیشتر باشد اما هدف از این مثال این بود که بدانید هزینه‌های بازاریابی به هیچ وجه کم نیستند و شما به عنوان مدیر یک کسب  و کار فقط می‌توانید در بهینه کردن این هزینه‌ها نقش داشته باشید.

 

البته شاید برای شما جالب باشد که بدانید تیم مارکتینگ و بازاریابی باید برای جز هزینه‌هایی که انجام داده است دلیل موجهی داشته باشد و حتی شرکت‌هایی که هزینه‌های میلیارد دلاری را برای کسب و کارشان دارند، ریز هزینه‌ها را از تیم بازاریابی‌شان می‌خواهند. اتلاف هزینه‌های سازمان موضوعی است که می‌تواند باعث قطع همکاری سازمان با شخص یا تیم بازاریابی شود.

همچنین مشخص بودن بودجه‌ی بازاریابی کمک می‌کند که تیم بازاریابی شما بداند که قرار است با چه بودجه‌ای کار کند و در حین کار انتظار بودجه‌ی بزرگی را نداشته باشد. پس به‌عنوان مدیر مجموعه، تیم بازاریابی‌تان را به قطره چکانی خرج کردن عادت دهید.

۶ـ پیدا کردن تیم مناسب برای بازاریابی

اگر یک تیم خوب برای بازاریابی‌تان داشته باشید تقریباً خیال‌تان جمع است که هزینه‌هایی که برای بازاریابی می‌کنید به شکل درستی خرج می‌شود. جمع کردن یک تیم حرفه‌ای و کاربلد نه‌تنها کار سختی است بلکه ممکن است هزینه‌های زیادی را نیز به شما و شرکت‌تان وارد کند. در این مطلب از دکتر ویز سعی کردیم مراحل بازاریابی را به شکل کامل توضیح دهیم. مراحل بازاریابی در هر سازمان و شرکت متناسب با حیطه‌ی کاری این شرکت می‌تواند متفاوت باشد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: شنبه 18 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست